Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 kvě 2022, 12:10

Brífink ruského ministerstva obrany (21.05.2022)
- Vysoce přesné rakety dlouhého doletu Kalibr odpalované z moře poblíž železniční stanice Malyn v Žytomyrské oblasti zničily velkou dodávky zbraní a vojenské techniky dodané z USA a evropských zemí pro uskupení ukrajinských vojsk na Donbasu.
- Ruské letecké rakety poblíž Oděsy, v Oděském přístavním závodě, zničily skladovací nádrže s palivem určeným pro obrněná vozidla ukrajinských nacionalistů. Kromě toho vysoce přesné letecké střely zasáhly tři velitelská stanoviště, včetně velitelského stanoviště 109. brigády teritoriální obrany u osady Bachmut, 36 oblastí, kde byla soustředěna živá síla a vojenská technika VSU, a také osm muničních skladů v osadách Halycynove v Nikolajevské oblasti, Nyrkove v Luhanské lidové republice, Krasnyj Lyman a Očertino v Doněcké lidové republice.
- Operačně-taktické a armádní letectvo zasáhlo čtyři velitelská stanoviště, 47 oblastí soustředění živé síly a vojenské techniky VSU a zničilo muniční sklad u Drobyševa. Celkem nálety zničily více než 270 nacionalistů a zneškodnily 52 kusů vojenské techniky.
Během vzdušného souboje u obce Bělitskoe v Doněcké lidové republice byl také sestřelen ukrajinský letoun Su-25.
- Ruské síly protivzdušné obrany sestřelily další ukrajinský letoun Su-25 u Novoalexandrovky v Chersonské oblasti. Ve vzduchu bylo také sestřeleno 14 ukrajinských bezpilotních letounů v oblastech Slavne, Krutaja Balka, Oleksandrivka, Krasnogorovka, Petropavlovka, Pervomajsk Doněcké lidové republiky, Popasna Luganské lidové republiky, Novaja Kachovka, Oleksandrivka Chersonské oblasti, Červený Jar, Malé Prochody, Kuňa a Bražkovka Charkovské oblasti. Dále bylo sestřeleno osm ukrajinských raket ze systému Smerč v oblastech Malá Kamyševacha, Kamjanka, Bražkovka v Charkovské oblasti a Čornobajevka v Chersonské oblasti.
- Raketová vojska a dělostřelectvo zasáhly 77 velitelských stanovišť, 602 oblastí s živou silou a vojenskou technikou VSU, včetně výcvikového tábora sil speciálních operací VSU s personálem u jezera Sasik v Oděské oblasti, 43 dělostřeleckých a minometných jednotek v palebných postaveních, dvě baterie Grad, 10 muničních skladů a odpalovací zařízení PVSO Buk-M1 u osady Majaki v Charkovské oblasti.

Od začátku speciální vojenské operace bylo zničeno celkem 174 letadel, 125 vrtulníků, 966 bezpilotních letounů, 315 raketových systémů země-vzduch, 3 182 tanků a dalších obrněných bojových vozidel, 402 raketometů, 1 614 polních děl a minometů a 3 054 speciálních vojenských vozidel.
https://t.me/mod_russia/15972

Na území regionu Rivne byl proveden raketový útok. Podle šéfa regionální správy Vitalije Kovala byl zasažen objekt vojenské infrastruktury. Počet obětí a rozsah ničení se upřesňují.
https://t.me/stranaua/43262
Obránci Mariupolu, stažení ze zablokované továrny Azovstal, musí být propuštěni v rámci výměnné procedury. V rozhovoru s ukrajinskými novináři to prohlásil prezident Volodymyr Zelenský. "Chlapi dostali od armády signál, že mají plné právo vyjít ven a zachránit si život. To vše předalo vojenské velení všem zablokovaným v Azovstalu. Pak už záleží na tom, co OSN, Červený kříž, Ruská Federace na sebe vzala za závazky, že oni (bojovníci) budou všichni v bezpečí a budou čekat na ten či onen formát výměny. Dnes si myslím toto: proces vedený dnes zpravodajskou službou skončí - stažením, stažením a přípravou na jednání, na výměnu a podobně,“ říká Zelenský.

Kdy přesně k výměně dojde, zároveň neupřesnil. Rusko tvrdí, že ukrajinští vojáci se vzdali a mají status válečných zajatců. O výměně v Ruské federaci se na oficiální úrovni nic neříká. A na neoficiální bázi říkají, že se zatím nikoho vyměnit nechystají a neslíbili, že pošlou do výměny zrovna ukrajinské vojáky z Azovstalu. Říkají, že alespoň nevymění „Azovce“.
https://t.me/stranaua/43251
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 kvě 2022, 13:02

Hlava Krymu Sergej Aksjonov navrhl, aby byli zajatí ukrajinští nacionalisté posláni na práci při obnově měst v Donbasu. "Ti zajatí nacisté, kteří nebudou na základě rozsudku tribunálu zastřeleni, by měli být posláni na nejčernější a nejtěžší práci při obnově měst Donbasu, která zničili. Místa se pro ně najdou i v krymské trestanecké kolonii. Zde se jim dostane "vřelého" přijetí a lekcí ruského jazyka a antifašismu, které si budou pamatovat do konce života," řekl.
https://t.me/tass_agency/135856

Humanitární úkoly ohledně výměny zajatců a těl mrtvých mezi Ukrajinou a Ruskem budou vyřešeny v nejbližší době, řekl šéf frakce LDPR ve Státní dumě, jeden z účastníků jednání s Ukrajinou Leonid Slucký.
https://t.me/tass_agency/135863
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 43081
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Ukrajina

Příspěvek od Alchymista » 21 kvě 2022, 18:04

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/ziv ... zelenskyj/
13:05 Ukrajina zlomila páteř ruské armády, uvedl Zelenskyj

Řekl, že jeho země „zlomila páteř“ jedné z nejsilnějších armád světa – a dodal, že Rusové se „v příštích několika letech nehodlají postavit na nohy“.

Varoval však před velkými očekáváními ohledně toho, čeho může Ukrajina dosáhnout na bojišti.

Zelenskyj řekl, že návrat ke statu quo z 23. února – před ruskou invazí – by představoval „vítězství“.

Znamenalo by to konec „první fáze války“, řekl – a dodal, že konflikt lze plně vyřešit pouze prostřednictvím diplomacie.

Zelenskyj trval na tom, že jeho země byla na invazi dostatečně připravena – a naznačuje, že Rusové se dopustili podcenění. „O řadě věcí nevěděli,“ tvrdil.

Vysílání se uskutečnilo u příležitosti tří let od jeho nástupu do funkce.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Mio
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2498
Registrován: 21 říj 2017, 16:53

Re: Ukrajina

Příspěvek od Mio » 21 kvě 2022, 18:54

Prvé zábery z bunkrov v Azovstale
https://www.bitchute.com/video/GqvKLZj7YUKt/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 kvě 2022, 19:06

Zelenský nevylučuje vojenský způsob odblokování černomořských přístavů Ukrajiny. "Dnes je zablokovaných 22 milionů tun obilí a Rusové to pořád neustále kradou a někam vyvážejí... Musíme tyto trasy odblokovat, protože ve světě bude krize. Odblokovat to můžete různými způsoby. Proto jsme s takovými požadavky ohledně příslušných zbraní obracíme se na partnery,“ řekl dnes prezident na tiskové konferenci v Kyjevě. Všimněte si, že senátor Mitch McConnell včera řekl, že nový balíček vojenské pomoci Ukrajině je sestaven tak, aby vyřešil otázku námořní blokády. To znamená, že v něm mohou být protilodní zbraně.
https://t.me/stranaua/43308

Dmitrij Poljanskij, první náměstek stálého představitele Ruska při OSN, upozornil ukrajinského ministra zahraničí Dmitrije Kulebu, který tvrdil, že Ruská federace blokuje přístavy pro vývoz potravin, že Kyjev platí ukrajinským obilím za dodávky zbraní.
https://t.me/tass_agency/135909

Rusové vyhodili do vzduchu most mezi Severodoněckem a Lisičanskem, řekl gubernátor Sergej Gajdaj. Výrazně to zkomplikuje komunikaci jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny držících Severodoněck s okolním světem. To znamená, že to bylo provedeno za účelem obklíčení města. Gajdaj zároveň říká, že mezi městy stále existuje dopravní spojení.
https://t.me/stranaua/43314

Ruský vlak dopravil do Ilovajsku 2580 tun humanitární pomoci, kterou shromáždila Všeruská lidová fronta, uvádí Doněcká tisková agentura.
https://t.me/tass_agency/135903

Útok ruských mariňáků na předměstí Kamyševahy přiblížil zpravodaj listu Izvestija Denis Kulaga. Uvedl, že boje na okraji osady pokračují.
https://t.me/WarDonbass/64733

Pušilin uvedl, že tribunál pro militanty z Azovstalu, kteří se vzdali, je nevyhnutelný: je to požadavek občanů a společnosti
https://t.me/rian_ru/164153
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9961
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Ukrajina

Příspěvek od homer » 21 kvě 2022, 19:26

Německá společnost Rheinmetall se chystá dodat Ukrajině 88 tanků Leopard 1A5 a 100 bojových vozidel pěchoty Marder.
https://t.me/china3army/10683

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9961
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Ukrajina

Příspěvek od homer » 21 kvě 2022, 19:37

Mapa průzkumných letů NATO a Švédska ve východní Evropě za poslední tři týdny, od 28. dubna do 18. května.
00.jpg

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9961
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Ukrajina

Příspěvek od homer » 21 kvě 2022, 20:01

Aby kyjevský režim odvrátil pozornost ukrajinské veřejnosti od kapitulace "Azova", pokračuje ve lžích o chystaném protiútoku Ozbrojených sil Ukrajiny a deblokaci Lisičanskoseverodoněcké aglomerace.
Ztrátu Severodoněcku a Lysičansku Kyjevem bude Západ považovat za počátek pádu kyjevského režimu. Pro Kyjev to zase může znamenat hrozbu prudkého snížení vojenské a hospodářské pomoci.

Nyní z terénu hlásí, že ukrajinský generální štáb připravuje Dněpropetrovsk, Poltavu, Záporoží a Nikolajev na obranu do hloubky.
Říkají, že starosta Dněpropetrovska nařídil vybudovat kolem města nejméně čtyři obranné linie. Už neplatí chvástání, že "nejlepší divize Ozbrojených sil Ukrajiny zastaví těch několik ruských vojsk na donbaském oblouku a Dněpr nic neohrožuje".

Jak ale věci ukazují v praxi, spojenecké síly systematicky zatlačují "nejlepší části Ozbrojených sil Ukrajiny" do země.
Nyní ukrajinské jednotky, které jsou obklíčeny v Lisičanskoseverodoněcké aglomeraci, chápou lépe než kdokoli jiný, že pro ně žádná de-blokace neexistuje a jsou prostě ponechány napospas jisté smrti.
https://t.me/intelslava/29465

hans
Redaktor
Příspěvky: 211
Registrován: 09 dub 2022, 17:24

Re: Ukrajina

Příspěvek od hans » 21 kvě 2022, 20:04

puma píše:
21 kvě 2022, 19:06
Rusové vyhodili do vzduchu most mezi Severodoněckem a Lisičanskem, řekl gubernátor Sergej Gajdaj. Výrazně to zkomplikuje komunikaci jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny držících Severodoněck s okolním světem. To znamená, že to bylo provedeno za účelem obklíčení města. Gajdaj zároveň říká, že mezi městy stále existuje dopravní spojení.
https://t.me/stranaua/43314
O den dříve:

Ukrajinci podminovali a připravili k vyhození do vzduchu most mezi Severodoněckem a Lisičanskem.
https://t.me/millnr/8591

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10254
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Ukrajina

Příspěvek od skflanker_ » 21 kvě 2022, 21:47

Mariupoľ, ďalšia prehliadka tetovaní:
Nové zábery z kapitulácie poslednej skupiny bojovníkov zablokovaných na teritóriu v závode Azovstaľ (Азовсталь).
20220521.jpg
Video https://vk.com/video-133441491_456259311 dĺžka 2:58 min.
Zdroj https://vk.com/wall-133441491_751378 z 21.05.2022
+
"Kuchári", ktorí vyšli z Azovstalu, a ich "chyby mladosti".
Nacizmus na Ukrajine, samozrejme, neexistuje.
20220521a.jpg
Zdroj https://vk.com/wall-104764077_335119 + https://t.me/sashakots/32903 z 21.05.2022 + viac foto

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9961
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Ukrajina

Příspěvek od homer » 21 kvě 2022, 23:12

Exkluzivní záběry z kapitulace bojovníků nacionalistické skupiny Azov, kteří byli předtím zablokováni v továrně Azovstal.
https://t.me/voenacher/19309

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 08:21

Georgij Muradov, „stálý představitel Krymu“ u prezidenta Ruska, řekl, že Ukrajina „nebude zachována“ v rámci svých současných hranic. Za důvod označil odmítnutí Ukrajiny respektovat práva na jazyk a vzdělání „státotvorného ruského lidu“. To Rusko „nebude tolerovat“. "Ukrajina v té podobě, v jaké existovala už nezůstane. To už je bývalá Ukrajina," řekl Muradov. Celkově jde o další náznak toho, že se Rusko připravuje na anexi nových území na Ukrajině.
https://t.me/stranaua/43061

Arestovič v rozhovoru s Markem Feiginem upřesnil údaje prezidenta Zelenského o velikosti ukrajinské armády. Podle něj je 700 000 lidí, které uvedl Zelensky, „Všechny obranné síly Ukrajiny, včetně policie, pohraniční stráže, bezpečnostní služby Ukrajiny, obrany a dalších“. To znamená, že přímo na frontě je nasazeno mnohem méně lidí.
https://t.me/stranaua/43336

Polský prezident Andrzej Duda přijel do Kyjeva. Dnes vystoupí před Nejvyšší radou. Stal se tak prvním zahraničním vůdcem ve zdech ukrajinského parlamentu od začátku války.
https://t.me/stranaua/43333
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 10:16

Předseda sboru náčelníků štábů USA Mark Milley uvedl, že riziko vážného konfliktu mezi velmocemi roste. "Nyní čelíme dvěma globálním mocnostem, Číně a Rusku, z nichž každá disponuje významným vojenským potenciálem a obě jsou plně odhodlány změnit současný řád založený na pravidlech," řekl na slavnostní promoci na americké vojenské akademii ve West Pointu. "Svět, do kterého směřujete, může vést k velkému mezinárodnímu konfliktu mezi velmocemi. A tento potenciál se zvyšuje, nikoliv snižuje," řekl absolventům.
https://t.me/stranaua/43344
Ještě jedno prohlášení náčelníka generálního štábu USA Marka Milleyho k vojenské situaci. Poukázal na městský charakter války na Ukrajině. Podle něj právě taková budou budoucí bojiště, která budou "velmi složitá a téměř jistě rozhodující v městských oblastech proti nepolapitelným, nejednoznačným nepřátelům, kteří kombinují terorismus a válku s konvenčními prostředky - to vše zasazené do rozsáhlých oblastí s civilním obyvatelstvem". Podle Milleyho se v nadcházejících desetiletích dramaticky změní i zbraňová technika, a to stejně radikálně jako přechod od muškety k pušce, od pušky ke kulometu nebo od plachetnic k parním lodím. A technologická výhoda už nebude automaticky ve prospěch Ameriky. "Budete bojovat s robotickými tanky, loděmi a letadly. Jsme svědky revoluce v oblasti smrtící a vysoce přesné munice. To, co bylo kdysi výhradní výsadou armády Spojených států, je nyní k dispozici většině národních států, které mají peníze na jejich nákup," řekl. Umělá inteligence "přináší tuto hlubokou změnu, nejhlubší změnu v dějinách lidstva," řekl Milley.
https://t.me/stranaua/43346

Polský list Rzeczpospolita označilo dnešní návštěvu Andrzeje Dudy v Kyjevě za "neočekávanou". Podle šéfa byra pro mezinárodní politiku prezidenta Jakuba Kumocha by se měl Duda ve svém projevu k Radě obrátit k polsko-ukrajinské historii. Vzdá také hold těm, kteří bojují za ochranu Ukrajiny a Evropy. Pro Dudu jde o druhou návštěvu Ukrajiny po začátku války. V dubnu se setkal s Vladimírem Zelenským. v doprovodu prezidentů Litvy, Lotyšska a Estonska.
https://t.me/stranaua/43350
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 10:47

Brífink ruského ministerstva obrany (22.05.2022)
- Během dne zasáhly vysoce přesné letecké střely tři velitelská stanoviště, 13 oblastí soustředění živé síly a ukrajinské vojenské techniky a také čtyři muniční sklady u Soledaru, Sola Doněcké lidové republiky a Nýrkova Luhanské lidové republiky.
- Operačně-taktické a armádní letectvo zasáhlo tři velitelská stanoviště, 26 oblastí, kde byla soustředěna živá síla a vojenská technika VSU, a zničilo muniční sklad u obce Krasnyj Lyman. Celkem bylo při náletech zničeno přes 210 nacionalistů a vyřazeno 38 kusů ukrajinské vojenské techniky.
- Ruské prostředky protivzdušné obrany během dne sestřelily 11 ukrajinských bezpilotních letounů v oblastech Kurachova, Huselske Doněcké lidové republiky, Popasna Luhanské lidové republiky, Čornobaivka Chersonské oblasti, Russkaja Lozovaja, Kazašskaja Lopan, Nižoje, Malaja Kamyševaha a Petrovske Charkovské oblasti. Kromě toho byly v oblastech Kamenka a Bukino v Charkovské oblasti zachyceny dvě ukrajinské rakety ze systému Smerč.

- Raketová vojska a dělostřelectvo zasáhly 583 oblastí soustředění nepřátelské živé síly a vojenské techniky, 41 velitelských stanovišť, 76 dělostřeleckých a minometných jednotek v palebných postaveních, včetně tří baterií MLRS Grad, a také ukrajinskou stanici REB Bukovel u osady Annovka v Nikolajevské oblasti.

Od začátku speciální vojenské operace bylo zničeno celkem 174 letadel, 125 vrtulníků, 977 bezpilotních letounů, 317 raketových systémů země-vzduch, 3 198 tanků a dalších obrněných bojových vozidel, 408 raketometů, 1 622 polních děl a minometů a 3 077 speciálních vojenských vozidel.
https://t.me/mod_russia/16011
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 11:41

Voják informoval dopisovatele listu Izvestija Denise Kulagu o průběhu útoku na Kamyševahu. "Naše jednotka provádí manévry, aby nepřítele obešla ze severní strany a zablokovala ho ve vesnici," uvedl s tím, že operace probíhá dobře.
https://t.me/WarDonbass/64785

Zelenský oznámil, že v blízké budoucnosti bude parlamentu předložen návrh zákona o zvláštním právním postavení polských občanů na Ukrajině. Oznámila to poslankyně z "Služebníka lidu" Olga Sovgirya.
https://t.me/stranaua/43384
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 12:12

Reportáž zpravodaje Anna News z Popasna. Republikové jednotky se přesouvají z Popasny na Kamyševachu.
https://t.me/swodki/100983
Vedoucí prezidentské kanceláře Andrij Jermak a jeho poradce Mychajlo Podoljak synchronně požadovali, aby USA dodaly raketový systém MLRS, který by odblokoval ukrajinské černomořské přístavy. "Ukrajina potřebuje těžší zbraně, mezi které patří mimo jiné vysoce přesné rakety, protivzdušná obrana a raketomety MLRS. Pokud Ukrajina obdrží systémy MLRS, odblokujeme Černé moře sami," napsal Andrej Jermak na svém kanálu na Telegramu. Mychajlo Podoljak vyzval k poskytnutí zbraní Ukrajině k vojenské blokádě Černého moře a následnému odvozu obilí z ukrajinských přístavů. Napsal o tom na svém účtu na Twitteru. Podle jeho názoru smírná dohoda s Ruskem nebude fungovat. A bez dodávek potravin z Ukrajiny by mohlo být 1,6 miliardy lidí ohroženo hladomorem.

"Vyjednávat se zemí, která si vzala stovky milionů lidí jako rukojmí? Máme lepší nápad: svět by se měl dohodnout na předání systémů MLRS a dalších potřebných zbraní Ukrajině, aby se odblokovalo Černé moře," domnívá se Podoljak.
https://t.me/stranaua/43387
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 13:01

Starosta Energodaru Andrej Ševčik a dva jeho bodyguardi byli při výbuchu zraněni, uvedli místní policisté.
https://t.me/tass_agency/135974
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9961
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Ukrajina

Příspěvek od homer » 22 kvě 2022, 13:12

Dvě videa z bojového použití 122mm československých MLRS RM-70 na podvozku Tatra T813 (8x8), které ukrajinská armáda obdržela od České republiky.
https://t.me/bmpd_cast/11817

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10254
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Ukrajina

Příspěvek od skflanker_ » 22 kvě 2022, 13:36

↑↑ Ad "Energodar a Andrej Ševčik "
V meste Energodar pri pokuse o atentát na vedúceho vojenskej a civilnej správy Andreja Ševčika (Андрея Шевчика) v dôsledku čoho utrpel zranenia. Vo vchode do obytného domu bolo umiestnené improvizované výbušné zariadenie.
20220522.jpg
Zdroj https://t.me/voenacher/19338 + https://vk.com/wall-104764077_335421 z 22.05.2022 + viac foto

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 kvě 2022, 14:13

Státní tajemník běloruské bezpečnostní rady Alexandr Volfovič uvedl, že na běloruské území pronikají ukrajinské diverzní a průzkumné skupiny.
https://t.me/tass_agency/135985
Z ukrajinské strany působí sabotážní a průzkumné skupiny, včetně vstupu na běloruské území. Uvedl to státní tajemník Rady bezpečnosti Alexander Volfovič ve vysílání pořadu Arsenal na VoenTV, informuje BelTA. "Podívejte se, co se děje na jižních hranicích Běloruska, na území naší kdysi přátelské bratrské Ukrajiny. Dnes je seskupení ozbrojených sil ve směru Rivne asi 10,5 tisíce lidí, Černigov - 4,5 tisíce, Kyjev - více než 5 tis.. Probíhá ženijní vybavení úseků ukrajinské hranice podél našich jižních hranic. Seskupení vojáků na území Polska, Litvy a Lotyšska se podle něj za poslední dva roky zvětšilo a nyní činí 37,5 tisíce lidí. "Seskupení letectva se mnohonásobně zvětšilo a na území sousedních zemí činí více než 135 bojových letounů. Průzkumné letecké lety se staly častějšími - 6-7 bojových letů podél naší hranice denně," řekl státní tajemník Rady bezpečnosti. poznamenal. Předseda Výboru pro státní hranice Anatolij Lappo upozornil na skutečnost, že poslední rok slouží pohraničníci skutečně v posíleném režimu. "Ozbrojené síly nám pomáhají, protože naše síly a prostředky jsou pro takovou situaci omezené," dodal.
https://www.belta.by/politics/view/volf ... 3333-2022/
Francouzský ministr pro evropské záležitosti Clement Bon v rozhovoru pro místní televizní kanály řekl, že cílem Francie je zabránit vítězství Ruské federace na Ukrajině a osvobodit Ukrajinu od ruských jednotek: "Válečným štváčem je Putin. Poskytujeme Ukrajině prostředky, které jí umožní bránit se agresi, aniž bychom museli válčit a nevyvolali válku s Ruskem. Snaží se osvobodit od země, která je okupuje."
https://t.me/stranaua/43412

Bývalý vojenský poradce Merkelové pochybuje o potřebě těžkých zbraní pro Kyjev
Podle Ericha Wadeho ukrajinská armáda nepotřebuje těžké zbraně, ale bojové drony nebo protitankové zbraně. Dodávky těžkých zbraní na Ukrajinu nebudou mít rychlý dopad na průběh bojů, Kyjev potřebuje jiný typ podpory. Tento názor vyjádřil v sobotním rozhovoru pro rozhlasovou stanici Deutschlandfunk německý vojenský důstojník ve výslužbě a bývalý poradce bývalé německé kancléřky Angely Merkelové Erich Wade. Podle něj by výcvik ukrajinských vojáků v používání těžkých zbraní měl trvat dlouho a měl by smysl pouze v dlouhodobém horizontu. "Na probíhající konflikt to však nemá žádný bezprostřední dopad," dodal. Wade zdůraznil, že ukrajinská armáda nyní nepotřebuje těžké zbraně, ale bojové drony nebo protitankové zbraně. "Těžké zbraně jsou pro úspěch zbytečné a v dohledné době nepomohou dosáhnout ve válce zvratu," řekl Wade.

Pokud Západ nechce třetí světovou válku, bude muset dříve či později zahájit jednání, řekl.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14695659
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět