USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 14 kvě 2019, 19:09

CNN: USA plnou parou k defoltu - a Washington neví, jak to zastavit!
Americká vláda se řítí plnou parou směrem k potenciální finanční krizi a nikdo ve Washingtonu neví, jak ji zastavit, napsala CNN.

Zatímco američtí zákonodárci hovoří o impeachmentu, nedošlo k žádnému pokroku k dosažení dohody o rozpočtu nebo rozšíření pravomocí federální vlády na půjčky. V důsledku toho je možný extrémně nepříjemný scénář: nucené snížení rozpočtu o 100 miliard dolarů a bezprecedentní defolt veřejného dluhu, což může vyvolat globální ekonomickou katastrofu.

Shelby zejména připomněl, že pokud Kongres nedosáhne dohody o zvýšení rozpočtových omezení dobrovolných výdajů - tj. případných jiných výdajů, než je státní program sociálního zabezpečení a zdravotnické pomoci - pak v říjnu se rozpočtové výdaje automaticky sníží o 100 miliard dolarů. V roce 2017 Kongres odsouhlasil prodloužení tohoto ustanovení na dva roky. Pokud zákonodárci neschválí příští zvýšení, rozpočet bude vrácen na úroveň roku 2011.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... -zastavit/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 14 kvě 2019, 20:35

↑↑ Trump poprel správy o vyslaní 120.000 vojakov do oblasti Perzského zálivu
Trump obvinili noviny The New York Times zo šírenia Fake-News a poprel správy v uvedených novinách ktoré citovali US ministra obrany a uviedol, že Trump nemá takého plány.
V článku sa uvádza, že za uvedenými plánmi stoja "jastraby" na čele s Boltonom.
Zdroj https://ria.ru/20190514/1553488198.html z 14.05.2019

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: USA

Příspěvek od Pepe Razzi » 16 kvě 2019, 22:18

Trump odmítl podpořit výzvu státníků skupiny G7 k dalšímu zostření kontroly a regulace obsahu sociálních sítí.
Jako důvod uvedl obavy o svobodu projevu.

White House declines to back Christchurch call to stamp out online extremism amid free speech concerns
https://www.washingtonpost.com/technolo ... h-concerns

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 17 kvě 2019, 19:48

Trump odložil rozhodnutí o clech na dovoz aut do USA o půl roku. Chce více času na jednání

Americký prezident Donald Trump odložil rozhodnutí o zavedení dodatečných cel na dovoz aut a automobilových součástek do Spojených států až o šest měsíců. Oznámil to v pátek Bílý dům, který tak potvrdil dřívější informace médií. Americký prezident chce tímto odkladem zajistit více času pro obchodní rozhovory s Evropskou unií a Japonskem. Trump ale podle Bílého domu souhlasí s názorem, že dovoz aut a automobilových součástek může ohrožovat národní bezpečnost USA.

https://echo24.cz/a/SBbZf/trump-odlozil ... na-jednani

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 17 kvě 2019, 21:30

Švejkování po americku: Na cvičišti rozvědčíci cvičí & Barr’s Tab

Demokratické „deepstejťáky“ v americkém Kongresu omývají. Ačkoliv mají přístup k celé Muellerově zprávě, v níž jsou v pro ně určené verzi začerněny, tak, jak to nařizuje zákon, pouze informace týkající se současných vyšetřování před velkou porotou a osobní údaje zúčastněných, ani jeden demokrat o přístup ke zprávě nepožádal. Zoufalý ryk se týká právě těch začerněných pasáží. Jerrold Nadler, předseda mocné House Judiciary Committee, si chtěl znovu předvolat ministra spravedlnosti Williama Barra, ale ten jeho pozvání opakovaně svědčit (a nechat se hulvátsky urážet: neuvěřitelné vystoupení havajské demokratické kongresmanky Hirono zde) odmítl. Barr sám prohlásil, že, aby v této bezprecedentní situaci vyhověl tlaku na urychlené zveřejnění Muellerovy zprávy, což je samo o sobě velmi neobvyklé, musel „overrule“ několik nařízení. Demokraté jej okamžitě nazvali lhářem a měl by podle nich být impeachován, odvolán a zavřen (malinko zestručněno). Nadlerův syn Michael pracuje pro společnost Gibson Dunn & Crutcher LLP, která se snaží dostat k finančním dokumentům Donalda Trumpa pomocí nejrůznějších soudních procesů.
Speciální verze pro členy komise s prověrkou, přístupná ve „SCIFu“, odcloněné místnosti bez možnosti kopírovat či si dělat poznámky a se zákazem o obsahu hovořit (chachaa!) demokratické činitele nezajímala, ačkoliv je odtajněná z 98 procent: nepřišel si ji přečíst ani jeden. Republikáni si v ní četli ještě téhož dne tři.
Nezapomínáme na to, jak Robert Mueller vezl osobně, jako ředitel FBI, v roce 2009 vzorek obohaceného uranu v aféře „Uranium One“ do Moskvy. George Webb mu přezdívá „high enriched“ Mueller.

https://roklen24.cz/a/SGYPf/svejkovani- ... -barrs-tab

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 18 kvě 2019, 19:33

Raytheon se posunul o krok blíž k novému Global Positioning System
„Modernizované přijímače dávají systému GPS OCX možnost přijímat a dešifrovat všechny vojenské a civilní signály GPS III, což je kritická schopnost současného systému,“ řekl Dave Wajsgras.
https://defence-blog.com/news/raytheon- ... ystem.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

dancostar
Výkonný redaktor
Příspěvky: 867
Registrován: 15 dub 2019, 10:07

Re: USA

Příspěvek od dancostar » 19 kvě 2019, 10:47

Times: Trumpa unavuje Boltonova snaha “zatiahnuť USA do vojny”

Prílišná militantnosť Johna Boltona vyvoláva čoraz väčšie podráždenie amerického prezidenta, píše The Times. Podľa novín ďalšia snaha poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť dosiahnuť vojenský vpád USA do Iránu ho s najväčšou pravdepodobnosťou bude stáť funkciu

Keď ho Donald Trump menoval poradcom pre národnú bezpečnosť, vedel, že John Bolton chce rozbombardovať Irán a Severnú Kóreu. Neraz to vyhlasoval vo vysielaní Fox News, píše The Times.

Podľa novín sa Trump pozeral ostražito na podobné “militantné názory“ Boltona. Preto odovzdal túto funkciu Michaelovi Flynnovi, ktorý ju vykonával iba 21 dní, a potom Herbertovi McMasterovi.

Prezidentovi však časom začala vadiť tvrdohlavosť McMastera, ktorý sa snažil zachovať zmluvu s Iránom, a nahradiť ho mohol iba jeden kandidát – Bolton. Mesiac po jeho nástupe do funkcie USA odstúpili od jadrovej dohody a zaviedli tvrdé sankcie proti Islamskej republike, pripomína The Times.....

https://www.hlavnespravy.sk/times-trump ... ny/1760954

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 20 kvě 2019, 07:20

Američania likvidujú čínsky Huawei

Alphabet, materská spoločnosť firmy Google vypovedala zmluvy so spoločnosťou Huawei kvôli zaradeniu čínskeho giganta na čiernu listinu americkou vládou. To bude mať za následok, že operačný systém Android, ktorý Huawei používa, nebude viac aktualizovaný, majitelia smartfónov Huawei nebudú mať prístup do obchodu Google Play ani do mailovej služby Gmail. Logicky dôjde ku kolapsu predaja a ľudia si budú musieť kúpiť nový mobil, schválený americkou vládou.

Reuters ďalej tvrdí, že rovnaký postup zvolili aj americkí výrobcovia procesorov. Intel, Qualcomm, Xilinx a Broadcom už oznámili, že nebudú dodávať kritický softvér a komponenty pre Huawei.

https://www.reuters.com/article/us-huaw ... SKCN1SP0NB

Edit: Huawei má v zálohe tajnú zbraň. Podľa Reuters je firmou, ktorá v roku 2018 podala historicky najvyšší počet patentov. Americká firma Intel bola až na treťom mieste.
https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKCN1QZ2PP

Zakladateľ Huawei v januárovom interview pripomenul, že firma investuje do vývoja a výskumu 15-20 miliárd dolárov ročne. Výsledkom je vlastníctvo vyše 87 tisíc patentov a z toho je vyše 11 tisíc kľúčových a používaných v USA. Takže ak začnú americké firmy vojnu, dôsledky by mohli byť tragické nielen pre Huawei.
http://www.globaltimes.cn/content/1142621.shtml

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 20 kvě 2019, 09:32

Trump schválil počítačový útok proti Rusku.

Počas interview na Fox News dostal prezident USA otázku, či skutočne za jeho administratívy prebehol minulý rok počítačový útok na známu petrohradskú "továreň trollov". Donald Trump to potvrdil a oznámil, že to bolo s jeho súhlasom. Príslušníci tajných služieb však príbeh utajili a požiadali prezidenta o mlčanlivosť.

https://www.msn.com/en-us/news/politics ... ar-AABzoJy

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9075
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: USA

Příspěvek od false_flag » 20 kvě 2019, 16:53

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/413 ... atelu.html

Krok Washingtonu ale znamená přímý zásah i pro divizi mobilních zařízení této čínské firmy. Společnost bude moci používat jenom veřejně dostupnou verzi operačního systému Android od Googlu. Služby Google Play nebo bezpečnostní zajištění Google Play Protect budou například nadále funkční. Huawei ale ztratí přístup k novým verzím operačního systému Android, budoucí verze mobilů Huawei, které systém Android využívají, ztratí přístup k oblíbeným službám Google Play Store, Gmail, Chrome a YouTube.
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

Uživatelský avatar
rEf
Redaktor
Příspěvky: 126
Registrován: 25 pro 2018, 19:03

Re: USA

Příspěvek od rEf » 20 kvě 2019, 17:35

https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 1049332737
„Pokud Írán chce bojovat, tak to bude oficiální konec Íránu. Již nikdy nevyhrožujte Spojeným státům,“ napsal v neděli Trump na Twitter.

https://cz.sputniknews.com/politika/201 ... vas-konec/

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 22 kvě 2019, 07:56

Amerika sa vyhráža "vojnou" Turecku kvôli S-400

Portál CNBC zverejnil šokujúce ultimátum tureckej vláde. V lete by malo Turecko obdržať ruský systém PVO S-400, čo Biely dom odmieta akceptovať.

Turecko má podľa správy už len viac ako dva týždne na to, aby sa rozhodlo, či bude pokračovať v komplexnom obchode so zbraňami spolu s USA alebo riskuje drastické americké tresty ak bude pokračovať v dodávke raketového systému z Ruska.

Do konca prvého júnového týždňa musí Turecko zrušiť dohodu s Rusmi a objednať americký raketový systém PVO Patriot od firmy Raytheon. Ak to nespraví, bude čeliť vylúčeniu z programu výroby a servisu lietadiel F-35 firmy Lockheed Martin, zrušeniu objednávky 100 kusov F-35, tvrdým ekonomickým sankciám zo strany USA a potenciálnemu vylúčeniu krajiny z NATO.

"Priateľská" ponuka amerického ministerstva zahraničných vecí je posledná. Po nej sa spustia americké akcie...

https://www.cnbc.com/2019/05/21/turkey- ... lties.html

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: USA

Příspěvek od Pepe Razzi » 22 kvě 2019, 18:58

V USA povolili kompostování lidí
Washington na severozápadě USA se stal prvním americkým státem legalizujícím posmrtné kompostování. Podle nového zákona si lidé mohou zvolit další způsob, jakým se s jejich pozůstatky po smrti naloží. Kompostování představuje ekologickou alternativu ke kremaci nebo klasickému pohřbu, uvedla agentura AFP.
Zákon, který vstoupí v platnost v roce 2020, je prvním svého druhu ve Spojených státech. Kompostování je legální také ve Švédsku. Povoluje přirozený rozklad pozůstatků pod podmínkou uzavřené a zrychlené přeměny na humus. Když je proces kompostování ukončen, pozůstalým je předána vzniklá zemina, kterou mohou použít například při sázení květin, zeleniny nebo stromů.

https://www.novinky.cz/zahranicni/50555 ... -lidi.html

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 23 kvě 2019, 09:42

Spojené štáty možno po spoločnosti Huawei zaradia na sankčný zoznam aj ďalšie čínske firmy. Vraj kvôli účasti na snímaní nepokojov v Sin-Ťiangu a kvôli podozreniam zo zneužitia pri špionáži by sem mohli padnúť firmy vyrábajúce kamerové systémy Hikvision a Dahua. Vlastníkom dvoch pätín akcií Hikvision je čínsky štát a trhová hodnota firmy je 35 miliárd dolárov.
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-e ... nske-firmy

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 24 kvě 2019, 12:42

Tlak na Apple spôsobil presun výroby z Číny.

Podľa portálu 9to5mac Apple čelí čínskym obštrukciám už od minulého roka. Preto americká firma už v decembri začala rokovať s taiwanským producentom Pegatron o presune výroby iPhonov. Dovtedy sa mobily iPhone montovali v čínskych fabrikách takisto taiwanských firiem Foxconn a Wistron. Problémom však je, že každá montážna firma musí mať vlastnú licenciu od výrobcu čipov Qualcomm, čo Pegatron nespĺňa.

Na pozadí vojny proti Huawei, Apple cíti ohrozenie a robí všetko pre odsun výroby z Číny v čo najkratšom čase. Zdá sa, že dohodla zmluva s Pegatronom na nemobilovú produkciu, ktorý vraj od júna presúva časť výroby iPadov a MacBookov do Indonézie. Predchádzajúce správy z januára oznamovali, že firma okrem Indonézie stavia produkčné fabriky aj vo Vietname a Indii.

Čo sa týka iPhonov, aj tých neskôr čaká presun. Foxconn už oznámil plán o spustení masovej produkcie v Indii ešte tento rok.

https://9to5mac.com/2019/05/23/pegatron ... roduction/

Apple - vedľajšia obeť vojny proti Huawei

Portál CNBC píše o rastúcej podpore čínskej firmy Huawei medzi tamojším obyvateľstvom. Huawei je objektom bezprecedentného útoku americkej vlády voči súkromnej firme. Podpora ide tak ďaleko, že sa ľudia zbavujú obľúbených mobilov a tabletov Apple a kupujú si domácu značku.

17% predaja Apple sa odohráva v Číne a hroziaci výrazný pokles predaja sa odrazil v páde akcií firmy. Za minulý mesiac išla ich cena dole o trinásť percent. Odhady hovoria, že pokles predaja v Číne o 5% sa odrazí v znížení ceny akcie o 15centov. Ak by Čína úplne zakázala predaj zariadení Apple, zisk firmy by padol o 29%.

https://www.cnbc.com/2019/05/23/a-growi ... -says.html

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 25 kvě 2019, 08:12

Aliancia WIFI pozastavila členstvo Huawei

Ďalšia negatívna správa pre Huawei ako následok tvrdého postoja vlády USA, sa týka WiFi, t.j. základnej komunikačnej časti mobilných zariadení.

Pozastavenie členstva znamená, že Huawei nebude môcť ovplyvňovať budúce rozhodnutia ohľadom štandardov WiFi

Aliancia WiFi je skupina spoločností, ktoré testujú a nastavujú svoje zariadenia na prácu podľa jednotného bezdrôtového štandardu. Tým sa zabezpečí, že tieto siete budú fungovať spoľahlivo a rôzne zariadenia nebudú spôsobovať problémy s kompatibilitou. Aliancia má viac ako 500 členov a ako kľúčoví členovia sú v nej okrem Huawei uvedení americkí technologickí obri ako Apple , Qualcomm, Intel a Broadcom

Huawei bude môcť naďalej používať WiFi, ale článok naznačuje, že ak zlyhajú rokovania s vládou USA, bude možno očakávať ďalšie následky

https://wccftech.com/huawei-temporarily ... standards/

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 25 kvě 2019, 08:42

Vojna proti Huawei postihne aj "poslušné" firmy
====================================

Wall Street Journal hodnotí následky amerických sankcií

Nemecký Infineon sa oficiálne tiež pripojil k americkej vojne, ale tvrdí, že väčšina produkcie nepodlieha sankciám

Qualcomm prerušil úplne spoluprácu, jeho čipy sa používali hlavne v nižsích modeloch čínskej firmy

Spoločnosť Lumentum Holdings, ktorá vyrába optické komponenty pre smartfóny, uviedla, že zastavuje dodávky do Huawei. Vo fiškálnom roku 2018 spoločnosť vytvorila približne 11% svojich tržieb z predaja spoločnosti Huawei. Zisk firmy sa zníži z predpokladaných 405 až 425 miliónov USD na 375 až 390 miliónov USD. Pôvodne odhadovaný zisk 0,85 až 1 USD na akciu sa tiež zníži na výšku 65 až 77 centov na akciu.

Firma Xilinx stratí kvôli zákazu obchodovania s Huawei 300 miliónov USD.

Zaujímavou informáciou je, že aj keď doterajšie mobily Huawei budú mať prístup k aplikáciám Google, niektoré funkcie stratia. Týka sa to hlavne všetkého, čo sa spája s umelou inteligenciou, ktorá sa pripája k službám Google. Čiže už dnes by malo byť možné sledovať zmenu funkcionality niektorých aplikácií. Portál však neuvádza žiadne príklady ani dôkazy pre svoje tvrdenie. Pripomína však, že pre telefóny ZTE bola tiež deklarovaná funčnosť, ale aplikácie už nebolo možné updatovať, takže postupom času prestali mnohé z nich fungovať na účely podľa prianí zákazníka.

https://www.wsj.com/articles/google-cut ... 1558342295

Spoločnosť Goldman Sachs vyhodnotila expozície amerických technologických firiem a straty, ktoré budú znášať po zákaze americkej vlády. Napríklad AMD stratí cca 39 miliónov dolárov a Intel 85 miliónov. Pre Intel to je však len 1% príjmov ale pre AMD 2%
https://fingfx.thomsonreuters.com/gfx/e ... index.html

Vojna ovplyvní, či ovplyvnila aj iné technologické firmy ako napríklad Tesla. Zoznam niekoľkých najväčších firiem a ako ich (ne)ovplyvnil uvedený zákaz
https://investorplace.com/2019/05/tech- ... trade-war/

Business Insider zas tvrdí, že aj spoločnosť Google príde pri realizácii najhoršieho scenára medzi 375 až po 425 milliónov USD ročne. Tieto údaje potvrdzuje aj portál Benzinga
https://www.businessinsider.com/wall-st ... ban-2019-5
https://www.benzinga.com/analyst-rating ... for-google

Náklady obchodnej vojny budú znášať aj Spojené štáty ako také. Menšie spoločnosti, ktoré už majú inštalované sieťové zariadenia ZTE a Huawei ich majú nahradiť "patriotickými" zariadeniami. Na tento účel Kongres schválil zákon, ktorý bude refinancovať tieto zmeny až do výšky 700 miliónov dolárov
https://www.marketwatch.com/story/bill- ... 2019-05-22

Obchodná vojna neprispieva k zdravej investičnej klíme a Trumpove kroky ohrozujú pozitívny nárast, ktorý Amerika zažívala počas prvých rokov jeho vlády. Nárast investícií je najpomalší od januára 2017. Marketwatch tvrdí, že hoci je možno cieľ konfliktu z dlhodobého hľadiska správny, v krátkodobej perspektíve to obsahuje bolestivé kroky a náklady.

K tomuto je vhodné poznamenať, že Trump sa chystá do volieb v roku 2020. Ak sa súčasná vojna neukončí v relatívne krátkej dobe, bude to mať negatívne následky nielen na ekonomiku USA, ale aj pre jeho osobné ambície.
https://www.marketwatch.com/story/poof- ... 2019-05-24

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 26 kvě 2019, 09:11

Smrteľná rana pre Huawei

Huawei bola vylúčená z asociácie JEDEC a v krátkom čase sa očakáva aj vyradenie zo štandardu Bluetooth

Americká administratíva sa rozhodla ísť na vec tvrdo. Každá firma, každá organizácia, každé združenie, ktorá má sídlo, alebo pobočku v USA, resp. používa nejaké patenty, či licencie evidované americkými firmami musí prestať poskytovať služby, dodávať tovar, alebo vylúčiť Huawei z okruhu spolupracujúcich subjektov.

Vzhľadom na to, že technickým lídrom bola v minulom storočí Amerika, väčšina patentov v oblasti informačných technológií pochádza z USA a organizácie, ktoré vytvárali štandardy pre možnosť zdieľanie a zaručenie kompatibility v sektore, tiež sídlia v USA.

Inými slovami, skôr alebo neskôr nakoniec Biely dom nájde kľúčový bod, ktorý znemožní Huawei ďalej predávať svoje zariadenia. Jednoducho preto, lebo nebude mať licenciu na komponenty, resp. službu, ktorú nemá ako nahradiť.

Organizácia JEDEC, ktorá sa zaoberá štandartizáciou pre USB a rôzne pamäte, ešte v marci uvádzala Huawei ako jedného z členov http://web.archive.org/web/201903272351 ... ember-list Dnes už na stránke Huawei nenájdete https://www.jedec.org/about-jedec/member-list . Firma teda stratila prístup k všetkému, čo sa týka zabezpečenia kompatibility pamätí. To by však nebol hlavný problém, keďže ide len o stratu prístupu k informáciám, čo mierne sťaží život návrhárom, ale vývoj a predaj môžu fungovať ďalej.

Zdá sa však, že ranu istoty nakoniec zasadí organizácia, ktorá zdanlivo nie je až taká dôležitá. Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG - www.bluetooth.com) je nezisková organizácia, ako inak, so sídlom v USA. Podľa portálu Fontech práve táto neziskovka má na starosť certifikáciu smartfónov, inteligentných hodiniek či bezdrôtových slúchadiel predtým ako sa dostanú na trh https://fontech.startitup.sk/huawei-hro ... chnologie/

Dnes už nestačí, aby mobil len telefonoval, a prijímal SMS správy. Okrem toho musí mať bezpodmienečne aj Bluetooth, aby bolo možné spárovať ho s rôznymi zariadeniami, ako bezdrôtové volanie za volantom, komunikácia s Bluetooth slúchadlami, inteligentnými hodinkami alebo s diaľkovým ovládaním gadgetov. Nové telefóny Huawei už napríklad nemajú výstup na slúchatká a plne sa spoliehajú na Bluetooth slúchadlá. Túto normu nie je možné nijako nahradiť.

Skrátka, ak Bluetooth SIG vylúči Huawei a nebude certifikovať ich mobily, bez tejto základnej technológie budú aj lacné smartfóny nepredajné. A vzhľadom na svoje umiestnenie na americkej pôde, Bluetooth SIG je povinná podľa nariadenia vlády zrušiť, resp. neudeliť certifikáciu výrobkom Huawei.

Čo by to znamenalo? Koniec.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 26 kvě 2019, 21:18


Kukuřice je vysazována nejpomaleji za poslední roky osazeno je 49% místo 80% za pětiletý průměr.


Obrázek


Na Středozápadě se vyvíjí dokonalá bouře: zemědělci mají potíže s pěstováním obilí, protože počasí je příliš vlhké. Alternativou je sója, ale kvůli obchodní válce byl vývoz obilí do Číny přerušen, což znamená, že zůstanou podmínky nadměrné nabídky. Kromě toho, budou-li zemědělci chtít sbírat vládní finanční výpomoc, budou muset znovu zasadit sóju, což povede k nadměrným zásobám
https://www.zerohedge.com/news/2019-05- ... -time-year
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 26 kvě 2019, 22:10

Prezident Trump v pátek řekl, že chce, aby generální prokurátor William Barr vyšetřoval Spojené království, Austrálii a Ukrajinu za jejich role v „ největším podvodu v historii naší země “.



https://www.zerohedge.com/news/2019-05- ... istory-our
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Odpovědět