Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 27 dub 2019, 21:50

Fanoušci neonacistických kapel se sjeli u Znojma
Mezi vystupujícími je i ukrajinská metalová skupina Sokyra Peruna, proslulá svými otevřeně rasistickými a antisemitskými texty. Její frontman Arsenij Bilodub je členem vedení ukrajinské krajně pravicové strany Pravý sektor a podporovatelem ultranacionalistické polovojenské jednotky Batalion Azov.

Zároveň vlastní značku Svastone, která prodává oblečení s motivy připomínajícími nacistickou symboliku. Kapela je jednou z nejvýraznějších neonacistických uskupení na území bývalého Sovětského svazu. V jejích textech lze najít výzvy k rasové válce, boji za bílý ráj a árijská práva a nenávist k jiným rasám a k Židům.

"Díky svým aktivitám a nepochybně i díky tomu, že své politické přesvědčení nikdy neskrýval, se Bilodub těší značnému respektu ukrajinské ultrapravicové scény," uvedla Lenka Mandlová z Antifašistické akce.

Podle Miroslava Mareše, experta na extremismus z Masarykovy univerzity v Brně, má Sokyra Peruna na Českou republiku dlouholeté vazby a má svou stabilní skupinu podporovatelů. Více než na jižní Moravě však podle Mareše měla vždy více fanoušků spíše na Karlovarsku.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/u-zno ... f6b220ee8/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 07:27

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1122245658252128256
O prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina chci poznamenat následující.

Za prvé, nedoporučoval bych ruské vládě, aby marnila čas a snažili se svádět občany Ukrajiny s pasy Ruské federace. Možná bude někdo a stále je pod vlivem propagandy. Možná to někdo udělá kvůli výdělku nebo skrývání se před trestním vyšetřováním. Můžeme dokonce poskytnout Vladimíru Putinovi seznam těch ukrajinských občanů, kterým v dohledné době bude velmi nekomfortně v zemi, která je cynicky okrádá o zneužívá z vysokých pozic. Ať se Rusko opět rozhodne, kde většinu takových odborníků potřebuje - v Rostově nebo Magadanu.

Ale rozdíl s Ukrajinou, je v tom zejména, že my, ukrajinci, máme ve své zemi svobodu projevu a svobodná MÉDIA, a internet. Proto dobře víme, co vydávání ruských pasů znamená ve skutečnosti.
To je právo být zatčen za pokojný protest.
To je právo nemít svobodné a konkurenční volby.
Je to právo úplně zapomenout na přítomnost přirozených práv a svobod člověka.
Proto bychom neměli očekávat, že mnozí Ukrajinci budou chtít, aby se staly "novým palivem", na které se vláda Ruska snaží transformovat své vlastní lidi.

Ukrajinci jsou svobodní lidé ve svobodné zemi. Nezávislá, suverénní a nedělitelné.
Občanství Ukrajiny to je svoboda, důstojnost a čest. To je to, co jsme chránili a budeme chránit.

Ukrajina se nevzdá svého poslání být příkladem demokracie pro postsovětské země. A součástí této mise bude poskytovat ochranu, azyl a ukrajinské občanství všem, kteří jsou ochotni bojovat za svobodu. Budeme poskytovat útočiště a pomoc všem-každému, kdo je ochoten bojovat bok po boku s námi za naši a vaši svobodu.

Budeme poskytovat ukrajinské občanství zástupcům všech národů trpících autoritářských a zkorumpovaných režimů. Za prvé-Rusům, kteří dnes trpí nejvíce.

Nemluv s Ukrajinou a Ukrajinci jazykem hrozeb, vojenského a ekonomického tlaku. To není nejlepší cesta k příměří a zahájení Minského procesu.

Znovu zdůrazňuji, že jsem připraven vyjednávat. Doufám, že na nejbližší schůzce v normanském formátu Rusko ukáže připravenost na deeskalaci. Konkrétním potvrzením této připravenosti by měla být vzájemná výměna našich občanů ve formátu "všichni za všechny". Bez výjimky. Z naší strany jsme připraveni diskutovat o nových podmínkách soužití Ukrajiny a Ruska. S pochopením, že skutečná normalizace nastane až po úplné deokoupaci. Jak Donbassu, tak Krymu. Ukrajina se nevzdává! V každém smyslu slova. ...
https://www.facebook.com/zelenskiy95/po ... 7569948940
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 09:36

Sčítání obyvatelstva se bude konat v LNR od 1 do 14. října. Příslušné rozhodnutí bylo přijato Radou ministrů LNR.
Výsledky sčítání se plánuje zveřejnit do 30. dubna 2020.
http://lug-info.com/news/one/perepis-na ... -lnr-44748
14. říjen - 12 dní před parlamentními volbami na UA

Ministr financí a daní DLR, Jevgenij Lavrenov, 27. dubna hovořil o vytvoření a organizaci zeleného koridoru na hranici s Ruskou federací a o organizovaném podávání dokumentů pro získání pasu občana Ruské federace.
Podle něj bude spolu s ministerstvem národní bezpečnosti DLR zorganizován (po svátcích) zjednodušený postup pro občany Doněcké lidové republiky k překročení hranice s Ruskou federací za účelem získání ruských pasů.
https://dnr-online.ru/2019/04/27/my-rab ... -lavrenov/

Orgány Krymu očekávají růst turistického ruchu z Ukrajiny v souvislosti s odchodem „nacionalistického týmu“
Poptávka po prázdninách na Krymu od ukrajinských turistů v současné době roste - očekává se, že více než milion turistů navštíví poloostrov.

Krym zůstává pro občany Ukrajiny nejbližší, bezpečná a známá turistická oblast. Pokud loni poloostrov navštívilo něco kolem milionu ukrajinských turistů, pak v letošním roce, pokud budete vycházet ze stávající dynamiky, bude překročen jeden milion turistů.
https://ukraina.ru/news/20190428/1023477171.html

První prezident Ukrajiny varoval před pokusy o diskreditaci Zelenského
Představitelé staré vlády na Ukrajině stále "prahnou po pomstě" a mohou se pokusit zdiskreditovat zvoleného prezidenta země Vladimíra Zelenského . Uvedl první ukrajinský prezident Leonid Kravčuk.

Podle něj jsou negativní vyhlášení adresované Zelenskému nerespektováním vůle ukrajinského lidu. Kravčuk také poznamenal, že zná vítězného kandidáta jako zodpovědnou osobu.

Pokud stále naslouchá svému týmu lidí okolo sebe, kteří chápou podrobnosti o konkrétních otázkách, rychle přijme mechanismy pro jejich realizaci a vliv. Ve světě není takový prezident, který by rozuměl všemu,“ dodal.

Dříve, Kravčuk radil Zelenskému změnit státní politiku týkající se Krymu. Vysvětlil, že Kyjev neuznává vstup Krymu do Ruska, ale je důležité vytvořit „lidské“ vztahy s obyvatelstvem poloostrova. Mezi nezbytné kroky v tomto směru politik označil odstranění všech blokád, jakož i přechod na civilizované tržní vztahy o vodě a elektřině.
https://lenta.ru/news/2019/04/28/kompromat/

V návaznosti na návrhy ruské strany, můžete dojít k vyřešení konfliktu na Donbassu, ale tento scénář je pro Kyjev nepřijatelný. Toto prohlášení učinil mluvčí štábu Zelenského a jeho poradce Dmitrij Razumkov. Podle něj nové úřady mají pochopení, že musí být dosaženo míru na jihovýchodě Ukrajiny, ale tento mír by měl být dosažen za podmínek Kyjeva.
https://russian.rt.com/ussr/article/625 ... ir-donbass
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 10:37

"Ukrajinští diplomaté nyní aktivně pracují na vytvoření nové vlny politického tlaku na Ruskou federaci, stejně jako na přípravě dalších ukrajinských sankcí proti Rusku, a to jak odvětvových, tak ekonomických," řekl ukrajinskému televiznímu kanálu 26. dubna.
Kyjev bude trvat na tom, aby nebyly uvalovány už žádné osobní sankce, jak tomu bylo v případě ruské agrese v Kerčském průlivu, ale bude trvat na tvrdších odvětvových nebo ekonomických sankcích. Ministr dodal, že sankce by mohly udeřit na „lidi a společnosti, které jsou základem režimu Kremlu“.
https://www.unian.info/politics/1053308 ... onbas.html

Petro Porošenko naposledy jako prezident Ukrajiny blahopřál svým spoluobčanům k vzkříšení Krista a nazval současnou oslavu Velikonoc jedinečnou díky Tomosu.

"Velikonoce v tomto roce jsou jedinečné. Oslavujeme je více než 1000 let. Ale poprvé od křtu máme vlastní nezávislou Církev" ...

https://ukraina.ru/news/20190428/1023477211.html

Republikán Michael McCaul člen Výboru pro zahraniční věci: Washington by měl zvýšit prodej vojenské techniky a bezpečnostní pomoc Ukrajině . Amerika musí stát s Ukrajinou proti Rusku
Svobodné a spravedlivé volby nového prezidenta Zelenského na Ukrajině odráží pozitivní krok pro demokratickou budoucnost Ukrajiny, ale tytéž výzvy z Ruska zůstávají. Stále je tu hrozící mrak aktivního vojenského konfliktu Ukrajiny s Ruskem Vladimíra Putina, stejně jako pokračující úsilí Kremlu zasít nejednotnost a chaos prostřednictvím sofistikovaných dezinformačních a propagandistických kampaní proti ukrajinské vládě a společnosti. Chceme-li dát Rusku ránu, pak pomoc Putinovi na jeho prahu vyšle silný signál, že Amerika bude stát za svými spojenci kdekoliv.
...
https://nationalinterest.org/feature/am ... ssia-54437
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 12:06

Frakce Svobodné demokratické strany Německa (FDP) ve Spolkovém sněmu přijala dokument, v kterém navrhla novou strategii ohledně urovnání situace na východě Ukrajiny, píší noviny Bild.
V článku je uvedeno, že nová strategie má název Mír na Ukrajině potřebuje nový impuls, a že má za cíl vyvíjení většího nátlaku na „vnějšího agresora“, kterým je míněno Rusko.

Za tímto účelem navrhují zapojení mise OSN nebo dodatečných sil civilní policie z Německa, přičemž kontingent má být takový, aby měl značný „zastrašující účinek“. :blbec:

Strana doufá, že to povzbudí vývoj situace na východě Ukrajiny a zahájí se mírová jednání. Nový dokument bude brzy předložen k posouzení Spolkovému sněmu.
https://sptnkne.ws/msk3

Nově zvolený prezident Ukrajiny Vladimír Zelenský bude provázet kouzelnickou show na ruské NTV od 3. května.
https://www.ntv.ru/video/1728543/

2011 - „Magie“ („Kanál Russia-1“) - moderuje to s Taťjanou Lazarevovou (projekt bude vysílán na NTV v květnu 2019)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... 0%B8%D1%87

To je zajímavé, dalo by se to vyložit i jako nepřímá ruská mediální podpora jeho a jeho strany Služebník lidu před parlamentními volbami.. :idea: Vlastně včera také moderátorka NTV dělala exkluzivní rozhovor v Izraeli s Kolomojským, to na náhodu nevypadá. Zde si dovolím spekulaci, že to je už cílená Kolomjského předvolební kampaň na podporu Zelenského a jeho strany u 3 milionů Ukrajinců pracujících a žijících v RF, to by znamenalo, že je plánují využít/zapojit do nadcházejících parlamentních voleb, kdy Zelenský po inauguraci umožní hlasovat Ukrajinským občanům z RF v parlamentních volbách (což by se za Porošenka v prezidentském úřadě určitě nestalo, ten to neumožnil ani teď v prezidentských volbách). Takto v nich mohou porazit Porošenkovu stranu na hlavu, kdy Služebník lidu by mohl reálně v parlamentu získat i ústavní většinu s podporou hlasů Ukrajinců v RF a i kdyby ne, tak by se ty hlasy určitě hodili, bylo by to odhadem minimálně +1 milion hlasů pro Služebníka lidu.
Naposledy upravil(a) puma dne 28 dub 2019, 13:20, celkem upraveno 5 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Ukrajina

Příspěvek od petrp » 28 dub 2019, 12:56

Zelenskyj odpověděl Putinovi: Ruský pas znamená vězení za mírný protest a nemožnost volit
Zvolený ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj reagoval na návrh Vladimira Putina nabídnout ve zjednodušeném režimu ruské pasy Ukrajincům. V dopise zveřejněném na Facebooku zapochyboval, že by jeho spoluobčané měli zájem o život v „autoritářském a zkorumpovaném“ režimu, kde hrozí vězení za mírný protest a nekonají se svobodné volby. Naopak nabídl ochranu všem ruským bojovníkům za svobodu. Zopakoval také, že vztahy mezi zeměmi se můžou zlepšit, jen pokud Rusko ukončí okupaci Donbasu a Krymu.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2799 ... -nemoznost
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 13:01

Igor Guzhva, šéfredaktor portálu Page.ua, vysvětluje, proč by obnovení sociálních dávek pro obyvatele území, které nejsou kontrolovány Kyjevem v regionech Doněck a Luhansk, bylo účinnou reakcí na rozhodnutí Moskvy zjednodušit poskytování ruského občanství těmto lidem.
https://ukraina.ru/sn/20190428/1023477619.html

Poklonská radí Porošenkovi, aby si začal balit věci na útěk.
„Pan Porošenko a jeho společníci by se měli zabývat shromažďováním věcí, které jsou potřebné pro dlouhé cesty na útěku, dokud mají čas, než jim lidé odpoví za všechny jejich činy,“ uvádí RIA Novosti.
https://vesti-k.ru/poklonskaya-sovetuet ... a-begstva/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3952
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Ukrajina

Příspěvek od El Diablo » 28 dub 2019, 16:40


Zelenskyj reaguje na Putina, nabídl občanství všem Rusům
Ruský prezident Vladimir Putin by neměl počítat s tím, že se mnoho Ukrajinců rozhodne požádat ve zrychleném řízení o ruský pas. Na facebooku to napsal nově zvolený prezident Volodymyr Zelenskyj, který zároveň nabídl ukrajinské občanství Rusům.

https://www.novinky.cz/zahranicni/50351 ... rusum.html
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 28 dub 2019, 17:00

V sobotu 27. dubna vypukl v Jeruzalémě skandál po sestoupení Svatého ohně v chrámu Svatého hrobu. Uvnitř něj byli tajně duchovní tzv. Ukrajinská pravoslavná církev, kteří k tomu neměli povolení od jeruzalémského patriarchy.
Do chrámu bylo možné vstoupit pouze se speciálním odznakem. Zástupci „nové církve“ Ukrajiny jej tedy nemohli mít. Ukázalo se však, že je to naopak.

Duchovní UPC si vzali odznaky z ukrajinského velvyslanectví v Izraeli a vešli do chrámu jako běžní návštěvníci, přestože mezi nimi byla minimálně jedna osoba v klášterním rouchu. Stalo se tak v okamžiku, kdy patriarcha Jeruzalémský přijímal pouze uznávané církve, které mají povolenou službu v jeruzalémských chrámech a mezi nimi byla i ukrajinská pravoslavná církev.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... ZpWI4.html Prezident Ukrajiny Vladimir Zelensky blahopřál Ukrajincům na Velikonoce. Na svém Facebooku napsal dvě výzvy občanům v ukrajinštině a ruštině.
„Blahopřeji všem na Velikonoce! Kéž Pán ochrání nás všechny, naše děti a Ukrajinu, “napsal Zelensky.

V ruštině zas blahopřál všem občanům Ukrajiny, "ve všech koutech planety, ať jsou kdekoli - na západě, na východě, na jihu, na severu i v centru."
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... yhqiG.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 28 dub 2019, 20:23

Andrey Reva
ministr sociální politiky Ukrajiny
nemá rád obyvatele Donbasu

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 29 dub 2019, 11:19

Národní rada pro bezpečnost a obranu Ukrajiny podpořila iniciativu na likvidaci státní společnosti obranného průmyslu Ukroboronprom po korupčním skandálu a její náhradu státní agenturou s širšími pravomocemi, uvedl místopředseda rady Sergej Krivonos.
http://tass.com/defense/1056255


"Copak nám německý thinktank Zelené strany chce říci touto ideologií? Popisují 300 let starou událost. Je to ospravedlnění zakazování ruského jazyka na Ukrajině? Nyní odhalili svou pravou ideologii ne zelenou, ale hnědou"
Nadace Heinricha Bölla Kyjev - Ukrajina
Základní informace o pokusech Moskvy o vymazání ukrajinského jazyka. 1720: Ruský car Peter Veliký nařídil zničit všechny teologické knihy vytištěné v ukrajinském jazyce (budeme pokračovat)
https://twitter.com/Micha08471115/statu ... 3780785153

"Seznamy jsou již sestaveny": Ministerstvo vnitra Ukrajiny uvedlo, jak začnou okupanti rozdávat pasy Ruské federace
Georgy Tuka poznamenal, že Rusko chce získat další příležitost otevřeně využít své ozbrojené síly v Donbasu pod záminkou „ochrany občanů Ruské federace“.

Rusko udělí občanství obyvatelům okupovaných území Doněcku a Luhanské oblasti ve třech etapách. Okupanti již vytvořili seznamy pro získání pasů Ruské federace.

To uvedl náměstek ministra pro dočasně obsazená území a vnitřně vysídlené osoby Georgy Tuka. Podle něj již proces ověřování začal, seznamy byly sestaveny přibližně před třemi měsíci.

„Musíme pochopit, co je to za krok. Rusko provedlo změny ve svých právních předpisech. Působí výlučně v rámci své suverenity, nezdá se, že by porušovalo mezinárodní dohody a ujednání. To, že to neodpovídá duchu Minských dohod, je politickým hodnocením, a z právního hlediska je velmi obtížné vyvodit konkrétní odpovědnost, "- řekl náměstek ministra.

"Chápu akce Ukrajiny pouze na politické úrovni, co už dělá ukrajinská vláda. Prohlášení prezidenta, ministra zahraničních věcí, svolání Rady bezpečnosti OSN jsou ve skutečnosti jednotným mechanismem. Chci věřit, že takové akce Kremlu spustí další kolo sankcí proti Ruské federaci, což bude nejvhodnější reakcí na takové kroky Ruska, “uzavřel.
https://www.unian.net/politics/10533630 ... hered.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 29 dub 2019, 13:56

Kreml bere na vědomí prohlášení Zelenského o ruských pasech
"Je pravda, že probíhá výměna prohlášení. Vedeme záznamy a všimneme si všeho," řekl Peskov o prohlášení Zelenského.

Mluvčí Kremlu rovněž uvedl, že o návrhu na zrychlení postupu udělování ruského občanství všem ukrajinským občanům se začal diskutovat teprve nyní.
http://tass.com/politics/1056308

Ruský prezident Vladimir Putin poradil zvolenému prezidentu Ukrajiny Vladimírovi Zelenskému, aby při obraně lidských práv, začal s Gruzínci, například s Michailem Saakašvilim.
„Pokud jde o obranu svobod, v tomto smyslu je lepší začít ani ne tak s Ruskem, nikoli z Rusy, ale řekněme z Gruzínci nebo bývalými Gruzínci. Například by bylo spravedlivé vrátit ukrajinský pas osobě, která byla v minulosti gruzínský občan, a dnes se pokládá za ukrajince, myslím Michail Nikolajeviče Saakašviliho, “ - uvedl Putin novinářům.

Putin připomněl, že Saakašvili "byl nezákonně zbaven občanství, nezákonně vyhnán ze země a mělo by mu být umožněno se vrátit, vzhledem k jeho porušeným právům, stejně jako mnoha dalším občanům Ukrajiny, kteří byli nuceni opustit zemi a jít do zaslíbené země, uprchnout před pronásledováním současného ukrajinského režimu.
https://tass.ru/politika/6388917

Ruský prezident Vladimir Putin očekává, že se bude schopen dohodnout se zvoleným prezidentem Ukrajiny Vladimíra Zelenskym, pokud jde o otázky občanství.
„Velmi dobře,“ šéf ruského státu ocenil prohlášení Zelenského, že je připraven vydat ukrajinské pasy všem Rusům. „Znamená to, že se dohodneme, pravděpodobně proto, že máme spoustu společného,“ řekl Putin. Vysvětlil, že má na mysli sounáležitost ruského a ukrajinského národa.

Řekl jsem mnohokrát, že Ukrajinci a Rusové jsou bratrské národy. Navíc, já jsem obecně přesvědčen, že jsme jeden národ vlastně s vazbami kulturními, jazykovými, historickými, ale ve své podstatě - jeden národ", - řekl prezident Ruské federace. Podle jeho názoru ," pokud budeme mít společné občanství, tak z toho budou mít prospěch Rusové i Ukrajinci." "Budeme silnější a úspěšnější," vysvětlil.

"Když budete vydávat občanství Rusům na Ukrajině, a my Ukrajincům v Rusku, tak rychleji dosáhneme společného jmenovatele a požadovaného výsledku," - řekl Putin. "Budeme mít společné občanství," uzavřel.
https://tass.ru/politika/6388871


Rusko otevřelo centrum, které bude vydávat pasy ukrajinským občanům z některých částí regionu Luhansk, v Novošachtinsku, v Rostovské oblasti, v blízkosti hranic s Ukrajinou. Úředníci uvedli, že bude otevřeno více center, jak se bude počet žádostí zvyšovat.
https://twitter.com/Hromadske/status/11 ... 6255345664

Schéma podání žádosti o občanství RF v centru jejich zpracování v Novošachtinsku (zatím pracuje v testovacím režimu a dnes přijalo už prvních několik balíků dokumentů): Jelikož je to z Luhanska do Novošachtinska přes 100km, tak občané z Luhanska mohou vyplnit všechny potřebné dokumenty, poskytnou své fotografie, v místě svého trvalého bydliště, předají je migrační službě LLR, ta to předá představitelům LLR a ti sem všechny potřebné dokumenty občanů dovezou.


Podle této logiky, by mělo být další centrum pro Doněckou oblast u hranice v Matveyev Kurganu, v Rostově se budou nejspíše už prověřené žádosti z těchto menších center jen hromadně zpracovávat a tisknout se už doklady a pak se to rozveze do DLR a LLR.

Statistika vydaných občanství za minulý rok
Alchymista píše:
29 dub 2019, 08:07
Ruské pasy pre ukrajincov - ukrajinské pasy pre rusov
https://rusvesna.su/news/1556509700
В 2018 году гражданами Украины стали 129 (прописью: сто двадцать девять) граждан России. Для сравнения, в том же году гражданство России получили 83 000 граждан Украины.
V 2018 roku sa občanmi ukrajiny stalo 129 (slovami: sto dvadsať deväť) občanov Ruska. Pre porovnanie - v tom istom roku dostalo ruské občianstvo 83 000 občanov ukrajiny.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 29 dub 2019, 16:02

Německo a Francie odsoudily ruské vyhlášení pasového dekretu pro lidi žijící ve východo-ukrajinských regionech Doněcku a Luhansku, uvedla mluvčí vlády Ulrike Demmer během tiskové konference německé spolkové vlády v Berlíně v pátek.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 29 dub 2019, 18:55

Porošenko: „Ukrajinské občanství je velkou ctí"
Prezident Ukrajiny Petro Porošenko komentoval možnost poskytování ukrajinských pasů Rusům.

Během své pracovní cesty do Lvova řekl, že kdyby Kyjev nabídl občanům Ruské federace ukrajinské občanství, přijalo by to všech 140 milionů lidí.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... jSsIY.html

Zítra se má otevřít druhé centrum vydávání ruských pasů pro obyvatele DLR
https://ria.ru/20190429/1553142819.html

V reakci na rozhodnutí ruského prezidenta Vladimíra Putina zjednodušit získání ruského občanství obyvatelům Doněcké a Luhanské lidové republiky, Kyjev musí zavést řadu tvrdých opatření proti obyvatelům DLR a LLR, stejně jako Rusku. Uvedl to poslanec Nejvyšší rady, bývalý mluvčí „Pravého sektoru“ Birch.
Podle něj by kroky měly být: zavedení vízového režimu s Ruskem, zbavení občanství občanů DLR a LLR, kteří obdrželi ruské pasy, stejně jako zpřísnění podmínek pro pobyt ruských občanů na Ukrajině.

„Je zjevné, že je třeba provést změny Ústavy Ukrajiny. Stačí jeden článek, jehož podstata uvádí, že získání ruského občanství automaticky zbavuje svého nositele ukrajinského občanství. Co jiného udělat? Ukrajina je povinna se bránit. A také v právní oblasti. Současně potřebujeme vízový režim s Ruskou federací. Už je to nutnost. A maximální pobyt Rusů na Ukrajině by měl být 14 dní v roce, “řekl.

Birch dodal, že držitelé ruského pasu a obyvatelé Donbassu by měli být zbaveni důchodů, dávek a dalších sociálních plateb.

„Obecně je nezbytné, aby život těch, kteří chtějí mít pas s dvojitou hlavou, byl co nejnepohodlnější. Máte ruské občanství - zapomeňte na důchody, dávky, a další poplatky ze všech nemovitostí a tak dále. Hlasy pro něj v parlamentu budou. Ale musíme rychle reagovat. Obtížné časy nemají snadná rozhodnutí, “ uzavřel Birch.
https://novorosinform.org/771142
https://www.obozrevatel.com/economics/z ... putina.htm



Štáb Zelenského pohrozil trestním řízením okruhu kolem Porošenka
Štáb zvoleného prezidenta Ukrajiny Vladimíra Zelenského obvinil několik lidí z okolí odcházející hlavy státu Petro Porošenka ze spolupráce s ruskými médii, aby diskreditovali kandidáta Služebníka lidu.

Zástupci štábu Zelenského uvedl, že podobné činy nezůstanou bez odezvy, a pohrozil trestním řízením vedeným proti odpovědným za informační fejky.

„Krátkodobá a poněkud hektická dovolená Zelenského už skončila. Vrací se zpět do práce. Někteří se mohou stát zločinci, “ uvádí se v prohlášení Zelenského štábu.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... hFtLI.html

Přes to, že v prezidentských volbách Petr Porošenko selhal, "Knihovna padělků" jeho jménem pokračuje v jeho černém případu. Během posledních pár dní lidé z okolí Petra Porošenka vyfabrikovali hned několik falešných zpráv, které se šíří v médiích, včetně ruských. To se děje zcela zřejmě v přímé spolupráci blízkého kruhu Porošenka s ruskými médii, aby zdiskreditovali prezidenta. ..
https://www.facebook.com/ze2019official ... 4246283149


Dnes zástupce LLR přivezl na zkušební provoz, víc jak 200 žádostí z LLR, s tím, že reálně lidí, co se na ně obrací je podstatně více. + někdo tam chodí i osobně.

Ruský úředník uvádí: Že žádost se začne vyřizovat - může se podat přes představitele LLR a DLR, a pokud bude obsahovat všechny náležitosti, + fotografie a bude předběžně schválená, tak obyvatelé si musí dojít vyzvednout pas osobně do RF a nepůjde jej získat přes zástupce LLR a DLR. Při této návštěvě se jim ještě sejmou otisky prstů a prolustrují se, a pokud to bude ok, tak už je čeká jen přijmout přísahu pod ruskou vlajkou a odejdou s novým občanstvím a pasem.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 dub 2019, 08:32

Kyjev hrozí vojenským úderem "tam kde se neočekává"
Ivan Aparšin, poradce zvoleného ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského, v otázkách bezpečnosti a obrany vyhlásil připravenost Kyjeva připojit se k schopnosti NATO a Ukrajiny bránit se před nepřáteli. „Nemáme jinou možnost - musíme se připojit ke kolektivní bezpečnosti,“ vysvětlil Aparšin své stanovisko.


Poznamenal, že Ukrajina se brzy bude snaží vstoupit do NATO, protože podle Aparšina zaručuje „demokracii, svobodu a kolektivní obranu“. Ale i do tohoto okamžiku může země odrazit jakéhokoli protivníka.

„Najdem si příležitost odpovědět vám a uděláme to nestandardním způsobem. Máme možnosti. Budeme více investovat do síl speciálních operací. Udeříme vás tam, kde to nečekáte, “ uvedl pro armádní Apostrof.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... QlLlz.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 dub 2019, 12:40

Zelenského lapli na dovolené v Turecku ruští novináři. Chtěli od něj vyjádření pro ruská média k jazykovému zákonu, statusu Donbasu, co bude s Minskými dohodami, ten uvedl, že jej zvolil Ukrajinský národ a bude možná mluvit s ním. Dále jím říká, že je na dovolené a prostě odpočívá a ať mu dají pokoj a nenatáčí jej.
https://www.facebook.com/60minutTV/vide ... 430432558/

Pro změnu Ukrajinská TV z Turecka: Zelenský je ubytován v komplexu hotelů, kde se platí 40000 € za týden.


K tomu podle reportérky NTV, co dělala 27.4 exkluzivní rozhovor v Izraeli s Kolomojským, tak Zelenský vyplul na několik dní na moře a uvádí, že pro Kolomojského není pobřeží Turecka daleko. A Kolomojský ukazuje z okna na moře, on je na moři.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 dub 2019, 13:39

Ruské ministerstvo vnitra: Podle průzkumů, které byly provedeny, tak ruské občanství chce získat 86% obyvatel DLR a LLR
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... 1WaCD.html

Kreml: Ruské pasy poskytují svobodu pohybu obyvatelům Donbassu
Získáním ruského pasu, obyvatelé Donbasu získávají dokument, který je uznáván nejen v Rusku, uvedl mluvčí Dmitrij Peskov.
http://tass.com/politics/1056533
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od lasib » 30 dub 2019, 13:47

Ukrajinská polícia vyšetruje video s mapou Ukrajiny na letisku Borispol pri Kyjeve postúpené z Ukrajnského ministerstva pre informačnú politiku:
Obrázek
https://censor.net.ua/photo_news/312492 ... _bez_kryma

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Ukrajina

Příspěvek od Alchymista » 30 dub 2019, 14:27

https://rusvesna.su/news/1556534043
Centru vydávania ruských pasov pre občanov LNR otvorili v Novošachtinsk, Rostovská oblasť (Новошахтинск, Ростовская область).
https://rusvesna.su/news/1556621028
Centru vydávania ruských pasov pre občanov DNR otvorili v dedine Pokrovskoe (Покровское, Неклиновский район Ростовской области, ~10km severne od Taganrogu).

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 dub 2019, 15:55

Frakce Spolkového sněmu Svobodné demokratické strany Německa (FDP) přijala dokument obsahující návrhy na novou strategii řešení konfliktů na východě Ukrajiny. Podle Bilda získala nová strategie název „Svět na Ukrajině potřebuje nový impuls“, píše RT.
Strategie se podle této publikace skládá z 12 bodů a zejména umožňuje rozšíření mise na pomoc Ukrajině při reformě policejního sektoru země (EUAM). Podle poslanců je to nezbytné pro včasné provedení reformy bezpečnostních agentur, které "by mohly mít zastrašující účinek v případě vnější agrese".
https://vesti-k.ru/v-germanii-predlozhi ... -donbassu/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět