USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 05 dub 2019, 20:23

Juraj píše:
15 bře 2019, 19:20
Agentúra AP News informuje o rozhodnutí ministra zahraničných vecí USA Mike Pompea vo veci ICC. Pompeo oznámil, že členovia Medzinárodného trestného súdu (ICC), ktorí chcú vyšetrovať zločiny príslušníkov americkej armády v Afganistane nedostanú víza, prípadne im budú americké víza zrušené. Toto opatrenie sa vzťahuje aj na prípadné vyšetrovanie Izraela na žiadosť Palestíny...
USA zrušili víza hlavnej prokurátorke Medzinárodného trestného súdu
Opatrenie údajne súvisí s možným vyšetrovaním konania amerických vojakov v Afganistane.
USA zrušili v piatok 05.04.2019 vstupné víza do USA hlavnej prokurátorke Medzinárodného trestného súdu (ICC) Fatou Bensoudovej. S odvolaním sa na prokurátorkinu kanceláriu o tom informovala agentúra AFP. Opatrenie údajne súvisí s možným vyšetrovaním konania amerických vojakov v Afganistane.
"Môžeme potvrdiť, že americké úrady zrušili prokurátorkine víza na vstup do USA," uviedla kancelária gambijskej právničky vo vyhlásení a dodala, že prokurátorka bude naďalej vykonávať svoje povinnosti "bez strachu alebo zaujatosti"...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22092652/usa-medz ... locin.html z 05.04.2019

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 05 dub 2019, 20:46

Švejkování po americku: Jako Nautilus. Nitky se rozplétají

Zprávy z nitra americké politiky chvílemi připomínají zprávy rádia Jerevan. Spolčení se konalo, ale nejednalo se o kampaň Donalda Trumpa, ale o Clintonovou s globalisty, a nebylo to s Ruskem, ale s Ukrajinou. Speciální vyšetřovatel Robert Mueller odevzdal svou práci.
Jen několik dní předtím odstoupil žalobce Andrew Weisman, architekt případu proti Manafortovi a manažer Muellerovy speciální komise, nazývaný „Mueller’s pitt-bull“. Ukrajinský prokurátor v Kyjevě oznámil zahájení vyšetřování aktivit, které měly ovlivnit průběh amerických prezidentských voleb v roce 2016. Speciální vyšetřovatel Robert Mueller odevzdává závěry svého vyšetřování americkému ministerstvu spravedlnosti v čele se slovutným Williamem Barrem. Co v ní je, se ještě neví, ale nedoporučuje žádné další stíhání.
Lindsey „Lion“ Graham, který po smrti „No Name“ McCaina viditelně ožil, žádá zřízení vyšetřovací komise. Demokraté, kteří rozjeli na dvaapadesát vyšetřování (o přesném počtu se spekuluje) prezidenta USA a podali na dva tisíce předvolání, se tváří, že je Mueller a jeho zpráva nezajímají a chtějí prezidenta, jeho předprezidentskou kariéru i jeho děti vyšetřovat i nadále. O tom, kolik ze zprávy bude zveřejněno, se jedná, neboť podle zákona nesmějí být publikovány informace týkající se probíhajících vyšetřování. Co všechno se vyšetřuje, nikdo neví. Čtyřicetistránkový výcuc připraví Barr kongresu do dvou týdnů. Těsně předtím se z mediálních hlubin vyrojila divoká zpráva o začerněných obviněních prezidentových tří dospělých dětí a Jareda Kushnera, která byla ale rychle stažena. Na Jareda se prý ale něco chystá!
+ dalších 28 kauz které kdyby nebyly trestně právní tak by článek spíše patřil do Dikobrazu nebo jako scénář pro nového Smoljakova J. Cimrmana.

https://roklen24.cz/a/S8Qfz/svejkovani- ... rozpletaji

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: USA

Příspěvek od woxia » 05 dub 2019, 22:06

Plánované armádní výdaje USA . Všimněte si "drobnosti", že v materiálu není rozlišováno, co je v USA a co je v jiných státech.

V materiálu jsou potvrzeny velké investice na Slovensko, Polsko, Rumunsko, Bulharsko které se budou provádět v roce 2018, 2019, a plán na rok 2020.
Pozor, částky jsou v milionech dolarů, tj. 30.000 $ není třícet tisíc, ale třicet milionů $

Z materiálu se dá odvodit vybudávání skladů speciální munice (Ammunition Storage Facility) v Polsku.

https://www.reed.senate.gov/imo/media/d ... oject.pdf
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 09 dub 2019, 08:16

Pompeo chrání sebe i Bushe Jr. před trestním stíháním za válečné zločiny
USA tento týden zrušily vízum pro Fatou Bensoudu, hlavní žalobkyni Mezinárodního trestního soudu. Její vízum v USA bylo zrušeno v reakci na její záměr vyšetřit případné válečné zločiny amerických vojáků v Afghánistánu. Před třemi týdny americký ministr zahraničí Mike Pompeo již oznámil plány administrativy na zrušení víz pro personál I.C.C..

„Oznámil jsem politiku vízových omezení pro občany, kteří jsou přímo zodpovědní za jakékoli vyšetřování I.C.C. vůči personálu USA. Patří sem osoby, které přijaly nebo podnikly kroky k podání žádosti nebo k dalšímu šetření. Tato vízová omezení mohou být rovněž použita k odhalování I.C.C. spojenců, včetně Izraelců, bez souhlasu spojenců,“ uvedl Mike Pompeo pro Real News.

h[url]ttp://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/pompeo ... e-zlociny/[/url]
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 09 dub 2019, 09:55

Trump pohrozil Evropě novými cly, tentokrát na evropské produkty jako osobní vrtulníky, některé druhy sýrů a vín či některé nové motocykly.
Podle Washingtonu má jít o odpověď na evropské subvence výrobci letadel Airbus.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ew-tariffs
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 10 dub 2019, 19:50

Inflácia v USA sa v marci zrýchlila, bola najvyššia za viac ako rok
Zdraželi potraviny, benzín a nájomné.
Inflácia v USA sa v marci 03/2019 zrýchlila a bola najvyššia za viac než 1 rok. Podporilo ju zdraženie potravín, benzínu a nájomného. Jadrová inflácia však zostáva nízka. Spotrebiteľské ceny v marci medzimesačne stúpli o 0,4% po zvýšení o 0,2% v januári, uviedlo americké ministerstvo práce. Ekonómovia počítali so zrýchlením inflácie len na 0,3%. Tempo rastu cien bolo najvyššie od januára 01/2018.
V medziročnom porovnaní spotrebiteľské ceny vo februári 02/2019 vzrástli o 1,9% po +1,5 v predchádzajúcom mesiaci, pričom ekonómovia počítali so zrýchlením rastu len na 1,8% ...
Zdroj https://ekonomika.sme.sk/c/22096405/inf ... o-rok.html z 10.04.2019

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 12 dub 2019, 09:15

Vzácný jev v Texasu: Ceny zemního plynu se propadly do záporných hodnot
Spotové ceny zemního plynu se v plynárenském hubu Waha, který je referenční cenou pro oblast Permské pánve, podle agentury Reuters držely v rámci vnitrodenního a denního obchodování v záporných hodnotách již od 22. března. V minulém týdnu se přitom propadly až na rekordních -4,28 dolarů za MMBtu (přibližně -13 EUR/MWh).

Permská pánev je ve Spojených státech hlavním zdrojem břidličné ropy, při jejíž těžbě je jako vedlejší produkt také těžen zemní plyn. Ten těžaři ropy často bezúčelně spalují, jelikož pro jeho přepravu není k dispozici dostatečná plynárenská infrastruktura, jejíž rozvoj zaostává za prudkým růstem těžby ropy. Těžba v Permské pánvi se přitom za poslední 3 roky více než zdvojnásobila.
https://oenergetice.cz/plyn/vzacny-jev- ... ch-hodnot/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 12 dub 2019, 21:09

Univerzita prodala otroky, studenti mají zaplatit odškodné potomkům, rozhodli sami v referendu

Studenti prestižní americké Georgetownské univerzity rozhodli v referendu ve prospěch návrhu na zřízení fondu pro odškodnění potomků otroků, které škola v roce 1838 prodala. Poslední slovo k návrhu však bude mít škola. Studenti mají platit každý semestr příspěvek 27,20 dolarů (kolem 600 Kč), z něhož budou vyplácení potomci 272 otroků, informuje server BBC. Téma odškodnění za otroctví se nyní vrací i v souvislosti s příštími prezidentskými volbami v USA.
Univerzita se snaží učinit kroky k odčinění své otrokářské minulosti od roku 2015, řekl serveru zástupce univerzity pro záležitosti studentů Todd Olson. V roce 2017 se instituce oficiálně omluvila za prodej 272 otroků a přejmenovala jednu z budov podle Isaaca Hawkinse, prvního z prodaných otroků z roku 1838.
Více než polovina uchazečů o demokratickou nominaci do amerických prezidentských voleb podporuje odškodnění černochů za éru otrokářství, informuje list The Wall Street Journal (WSJ). Mezi podporovatele legislativního návrhu, který už od roku 1989 leží ve Sněmovně reprezentantů a jenž byl po desetiletí většinově ignorován, se letos zařadila i Nancy Pelosiová, demokratická předsedkyně Sněmovny reprezentantů a jedna z nejvlivnějších osobností strany. Téma se tím podle listu dostává do středního proudu politiky demokratů.

https://echo24.cz/a/SLCHw/univerzita-pr ... -referendu

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 13 dub 2019, 19:11

Trump podepisuje Nařízení o koordinaci národní odolnosti vůči elektromagnetickým pulzům (EMP)

https://www.whitehouse.gov/presidential ... ic-pulses/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 13 dub 2019, 20:28

martanus píše:
13 dub 2019, 19:11
Trump podepisuje Nařízení o koordinaci národní odolnosti vůči elektromagnetickým pulzům (EMP)

https://www.whitehouse.gov/presidential ... ic-pulses/
Někdo vypustil džina z láhve a naštěstí si to uvědomil včas ale před jeho vypuštěním si neuvědomil jak je sám velmi zranitelný.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 13 dub 2019, 22:02

Spojené štáty americké sú na základni Diego Garcia v rozpore s medzinárodným právom, uviedol Medzinárodný súdny dvor

Spojené štáty získali po druhej svetovej vojne od Veľkej Británie obrovský dar. Keď Britské Impérium končilo a kolónie získavali samostatnosť, Veľká Británia umožnila vznik v roku 1965 štátu Mauricius. Ale tri roky predtým z tejto časti kolónie vydelila ostrovy Chagos. V sedemdesiatych rokoch Angličania doslova zlikvidovali pôvodné obyvateľstvo, aby mohli ostrovy prenajať Američanom.

Spojené štáty na "anglických" ostrovoch vybudovali svoju kľúčovú základňu Diego Garcia. Z nej sa vedú kampane do Afriky, štartujú tu bombardéry, ktoré humanitárne bombardujú Blízky východ. Svojim spôsobom je to hrozba, Damoklov meč pre Indiu, ale aj pre hlavného konkurenta USA, Čínu. Výhodná poloha totiž umožňuje kontrolu prevádzky v Malackom prielive, ktorý je hlavnou trasou pre čínsky export, rovnako ako import.

Maurícius sa v mene Chagosanov roky domáhal nápravy nespravodlivosti a tento rok sa konečne dočkal. Medzinárodný súdny dvor vyriekol doporučenie, aby Veľká Británia vrátila suverenitu Mauríciu. Hlavným argumentom štátika v Indickom oceáne bolo tvrdenie, že Briti odmietali súhlasiť so samostatnosťou kolónie, kým sa nevzdá suverenity nad ostrovmi. Veľká Británia sa bránila, že Mauricius sa ostrovov vzdal dobrovoľne

V roku 2016 Veľká Británia predĺžila nájom ostrovov pre USA na ďalších 20 rokov.

Je divné, že hoci je toto rozhodnutie kľúčové z hľadiska medzinárodného práva, v našich médiách sa nič z tohto neobjavilo. Zdrojom informácie bol pritom Reuters, americká agentúra.

Rozhodnutie totiž hovorí, že Angličania aj Američania dlhoročne porušujú cynickým spôsobom medzinárodné právo. Pričom využitie základne Diego Garcia pre vojenské útoky, riadenie dronov, zásobovanie teroristov, či ako medzistanica pre ilegálne zadržiavaných, za sebou zanecháva krvavú stopu v mnohých krajinách v okolí.

Zrejme opäť platí dvojitý meter - Amerika môže bombardovať, zabíjať, zatýkať a mučiť. Bude to "demokratické presadzovanie liberálnej demokracie". A to stojí za pár (miliónov) mŕtvych. A tiež za ukradnutie rodnej zeme pôvodným obyvateľom. Nakoniec, práve s týmto zaujímavým správaním dnešné USA získali väčšinu územia. Tiež to ukradli Indiánom, alebo Mexičanom. Takže nič nové pod slnkom.

https://www.reuters.com/article/us-brit ... SKCN1QE1X2

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 17 dub 2019, 07:59

Trump vydává své druhé Veto, blokuje usnesení Kongresu o ukončení podpory USA pro válku vedenou v Saúdské Arábii v Jemenu
https://www.zerohedge.com/news/2019-04- ... port-saudi



Bílý dům umožní žalovat firmy, které na Kubě užívají americký majetek zabavený komunisty
Bílý dům umožní žaloby proti cizím firmám, které na Kubě využívají americký majetek konfiskovaný kubánskými komunisty. O opatření, které má být oficiálně oznámeno ve středu, informovala v úterý agentura Reuters. Washington by měl také oznámit nové sankce proti Kubě, Nikaragui a Venezuele.
https://www.novinky.cz/zahranicni/amer ... nisty.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 18 dub 2019, 07:54

Otrávené rezervy. Strategické zásoby ropy USA se zkazily
Půl druhého milionu barelů ropy nakoupené loni v srpnu Exxon Mobil od Ministerstva energetiky USA bylo dopraveno ze skladiště ropy Bryan Mound do závodu v Texas City. Tam bylo zjištěno, že obsah sirovodíku v ní činí 5000 ppm, i když podle státních norem se připouští maximálně 20 ppm.

Většina ropovodů omezuje obsah sirovodíku v ropě na úroveň 10 ppm, protože větší koncentrace vede k urychlené korozi stěn potrubí a nádrží. Avšak v daném případě už nejde o poškození zařízení, nýbrž o smrtelné nebezpečí pro lidi.
Vyšlo najevo, že to samé se dříve stalo společnostem Royal Dutch Shell, Macquarie Group a PetroChina. Na stížnosti Shell a Macquarie ministerstvo odpovědělo, že ropaři si sami znečistili palivo při přepravě. A Číňanům zaplatil stát jeden milion dolarů jako kompenzaci za dodatečné očištění ropy.

Podle názoru odborníků otrávily palivo bakterie, které se rozmnožily v nádržích a které mění síru obsaženou v ropě na sirovodík.V každém případě jak Royal Dutch Shell, tak i Macquarie Group si stěžovaly právě na sirovodík.Podstata stížnosti PetroChina není známa, ale podle všeho Číňané narazili na stejný problém.
......
Za druhé se s tím nedá nic dělat. Antibiotika pro ropu nebyla zatím vynalezena. To znamená, že Američané narazí v nejbližší době na velmi vážné problémy.
Od 1. května plánuje americké ministerstvo energetiky vypravit šest milionů barelů, aby zabránilo prudkému růstu kotací po zrušení úlev pro země, které nakupují ropu od Íránu.
https://cz.sputniknews.com/byznys/20190 ... e-zkazily/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 18 dub 2019, 10:11

Do newyorské katedrály přinesl nádoby s benzinem a zapalovač. Policie ho zatkla
Newyorská policie ve středu večer místního času zatkla muže, který do katedrály svatého Patrika na Páté avenue chtěl vejít se dvěma nádobami s benzinem, tekutým podpalovačem a plynovými zapalovači. V pondělí požár způsobil rozsáhlé škody v pařížské katedrále Notre-Dame.

https://www.lidovky.cz/svet/do-newyorsk ... anici_krku
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 19 dub 2019, 17:28

Trump opět slaví. Zpráva, která ho mohla potopit, je konečně venku. Co v ní stojí?

Rusko zasahovalo do amerických prezidentských voleb před dvěma lety dvojím způsobem. Po internetu šířilo dezinformace a jeho vojenská rozvědka GRU měla prsty v krádeži e-mailů politiků Demokratické strany. Prezident Donald Trump ani nikdo z jeho týmu ale s Kremlem na ovlivňování voleb nespolupracoval. Prohlásil to americký ministr spravedlnosti William Barr, když před novináři prezentoval výsledky téměř dvouletého vyšetřování FBI pod vedením zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera. Jeho obsáhlá zpráva je po dlouhém čekání konečně na veřejnosti.

https://www.info.cz/svet/trump-opet-sla ... 41387.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 19 dub 2019, 18:49

Ekologové přitvrzují. V New Yorku blokovali dopravu, v Londýně i útočili

Konfrontační podobu začínají mít některé z pravidelných mezinárodních protestů proti laxnímu přístupu vlád ke změnám klimatu. Ve středu ekologové blokovali dopravu v New Yorku i v Londýně. V britské metropoli dříve zaútočili na ústředí ropné firmy Shell. V obou městech policie zatkla desítky demonstrantů.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_luka
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 20 dub 2019, 11:57

Trump musí vyhodit Boltona. Chce-li se Amerika vyhnout katastrofě jako v Iráku, musí jít, píše americký magazín

Pokud chce americký prezident Donald Trump uniknout z melasové jámy neúspěšných válek, musí nahradit některé klíčové poradce schopnými lidmi, kteří jsou v souladu s jeho názory, aby mohli realizovat jeho vizi. Prvním z těch neefektivních poradců, kteří by měli jít, je poradce John Bolton, píše americký konzervativní magazín The National Interest.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/amerik ... y-magazin/
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 20 dub 2019, 12:14

USA vyzvaly všechny země, aby zablokovaly ruským letadlům cesty do Venezuely

Napsala o tom na Twitteru oficiální představitelka ministerstva zahraničí USA Morgan Ortagus.
https://twitter.com/statedeptspox/statu ... -venezuely
Dříve tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová řekla, že 4. dubna Rusko si přes velvyslanectví na Maltě předem vyžádalo souhlas pro let dvou letadel, které převážejí náklady a cestující do Venezuely.
Ovšem vláda ostrovního státu odmítla tuto žádost bez jakéhokoliv vysvětlení. Na ruském ministerstvu zahraničí upřesnili, že Moskva vezme v úvahu tento případ v dvoustranných vztazích s Maltou.

https://www.themoscowtimes.com/2019/04/ ... ela-a65319
https://ac24.cz/-/usa-vyzvaly-vsechny-z ... direct=%2F

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 20 dub 2019, 22:08

V súvislosti s vlámaním do ambasády KĽDR v Madride zatkli bývalého amerického vojaka
Orgány USA zatkli bývalého príslušníka americkej námornej pechoty, ktorého spájajú so "záhadným" prípadom vlámania ozbrojenej skupiny do priestorov veľvyslanectva Severnej Kórey v španielskom hlavnom meste Madrid. Tlačová agentúra DPA to uviedla v sobotu 20.04.2019 s odvolaním sa na článok amerického denníka Washington Post. Nemenovaného muža mali po zatknutí v piatok 19.04.2019 predviesť pred súd v kalifornskom Los Angeles. Podľa zverejnených údajov sa predpokladá, že ide príslušníka zoskupenia Free Joseon, ktoré vyzýva na zosadenie severokórejského vodcu Kim Čong-una...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/50 ... ho-vojaka/ z 20.04.2019

Američania zatkli bývalého mariňáka za vlámanie do ambasády KĽDR
Z veľvyslanectva ukradli počítače a dokumenty.
...10-členná ozbrojená skupina vnikla 22.02.2019 do priestorov veľvyslanectva Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) v Madride, kde spútala a zbila jeho zamestnancov. Páchateľom sa následne podarilo utiecť s ukradnutými počítačmi a dokumentmi. Vlámanie sa odohralo iba niekoľko dní pred druhým stretnutím Kima s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, ktoré sa uskutočnilo vo vietnamskom Hanoji. Severokórejské ministerstvo zahraničných vecí označilo tento incident za "teroristický útok", za ktorým stál sčasti americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI)...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22103718/v-usa-za ... dride.html z 20.04.2019

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 20 dub 2019, 22:29

Floridská polepšovna vydala desítky dětských těl. Vychovatelé oběti mučili
20. dubna 2019 21:15
Na pozemku polepšovny pro chlapce na Floridě narazili dělníci na 27 neoznačených hrobů. Všechny patří dětem, které žily v nápravném zařízení pověstném bitím, mučením a sexuálním zneužíváním. Celkem se na pozemku školy našlo v minulých letech již 82 dětských těl, mohou jich však být stovky.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_baje
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Odpovědět