Informace z oblasti - Evropa

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 13 led 2019, 18:01

Polsko volá po jednotném postoji EU a NATO ke kauze Huawei

Je na místě, aby Evropská unie i NATO zaujaly společný postoj ke spolupráci členských států se společností Huawei. Jen pár dní poté, co došlo v Polsku k zatčení zaměstnance Huawei a jeho obvinění ze špionáže, to v rozhovoru pro stanici RMF FM řekl polský ministr vnitra Joachim Brudziński. Informuje o tom deník The Guardian.
Podle Brudzińského musí začít členské státy NATO a EU pracovat na společném postupu a shodnout se, zda mají ze svého trhu společnost Huawei vykázat. „Obavy z firmy Huawei se objevují i v rámci NATO. Dávalo by to tedy největší smysl, shodnout se na jednotném postoji mezi členskými státy EU a členy NATO,“ řekl ministr pro RMF FM.
https://echo24.cz/a/SsdNj/polsko-vola-p ... uze-huawei

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 15 led 2019, 17:37

Británie musí postavit miliony sociálních bytů. Berlín chystá zpětné odkupy

Velká Británie čelí největšímu nedostatku sociálního bydlení od 80. let minulého století. Chybí až miliony bytů. Berlín uvažuje o zpětném odkupu bytů, které dříve privatizoval. Chce je zpřístupnit lidem s běžnými příjmy.
Více než tři miliony nových bytů by během následujících dvaceti let muselo být postaveno ve Velké Británii, aby se vyřešila bytová krize. Uvedla to komise, která zabývá vyšetřováním požáru výškové budovy Grenfell Tower, k němuž došlo v Londýně v roce 2017. Katastrofa si tehdy vyžádala 71 životů. Podle kritiků šlo o jeden z důsledků neřešené bytové krize, která nejen v Británii narůstala v souvislosti s boomem poptávky po bydlení.
Rovněž hlavní město Spolkové republiky Německo se potýká s kritickým nedostatkem bytů, což dlouhodobě vede k rapidnímu růstu jejich ceny i nájmů. Současný berlínský starosta Michael Müller (SPD) proto přišel s plánem, od kterého si slibuje efektivní řešení. Berlínská radnice by mohla vykoupit zpět byty, které před několika lety zprivatizovala.
Podle Sibylle Meisterové z FDP by bylo efektivnější, kdyby radnice namísto zpětného odkupu bytů peníze využila na výstavbu nových. Meisterová tvrdí, že zatímco výkupem by město získalo 65 tisíc bytů, tak za stejné peníze by dokázalo postavit téměř dvojnásobek nových.

http://ekonomicky-denik.cz/britanie-mus ... ne-odkupy/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 17 led 2019, 19:24

McDonald’s v EU přišel o právo na obchodní značku Big Mac

Společnost McDonald’s prohrála soudní spor s irskou sítí rychlého občerstvení Supermac’s o exkluzivní právo na obchodní značku Big Mac. Toto rozhodnutí učinil rezort pro intelektuální vlastnictví Evropské unie (EUIPO), o případu informovaly noviny The Irish Times.
McDonald's se pokusil zastavit šíření společnosti Supermac's po celé Evropské unii. Americká společnost přitom tvrdila, že spotřebitelé si budou plést název Supermac's s hamburgerem Big Mac.

https://www.irishtimes.com/business/agr ... -1.3758704
https://ac24.cz/-/mcdonald-s-v-eu-prise ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 18 led 2019, 12:27

Pročpak Američané tak usilovně bojují proti Huawei ?

Někdy žasnu jak politici a média dokážou nevidět očividnou lež. A co hůř, ohánějí se zavádějícími argumenty, které s holou pravdou o Americkém tažení proti Huawei nemají co dělat.
Když už Americká strana něco zmíní tak to, že jsou zde možnosti, že Čínská strana nás bude poslouchat. Až za dlouho někdo připustí, že nejde ani tak o mobilní telefony, jako o novou 5G síť. S tím, že pokud se někde ta síť postaví Čínská, tak Čínské domácí firmy mají povinnost spolupracovat s tamní vládou a pověřenými úřady při sběru dat na takové síti. V Číně jsou na to i zákony. A to není v pořádku. A já se ptám co na tom není v pořádku. To co Číňani masově dělají až poslední léta, to je v USA uzákoněno od 4.11.1954 kdy byla zákonem zřízena The National Security Agency/Central Security Servicetedy nám známá NSA. A NSA prostřednictvím telefonních sítí odposlouchává celý svět už přes 60 let.
A nyní to překvapení. První nabízející dodavatel je globální hráč, americká firma, jejíž jméno začíná písmenem M. Pokud by tato firma stavěla síť pro celou Evropu, stálo by to cca 4 biliony našich korun a Číňani jsou to zasíťování schopni zvládnout za 2.4 bilionu korun pro celou Evropu. Jen pro přirovnání, na zasíťování celé 280 milionové Evropy by Číňanům stačily zhruba 2 roční státní rozpočty ČR, u amerického dodavatele by to byly tři.
Žádná velká špionáž. Zase jde jen o velikou zakázku a o to, aby ji dostala Americká firma.

https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=696672

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8171
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od Skeptik » 18 led 2019, 13:10

Cena je jedna věc, ale co budou poslouchat u NSA, když infrastruktura bude Huawei ???
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 18 led 2019, 19:07

Ticho nebo šum.... resp. by si opět v IT boji s Číňany vytvořili nějaké super kontra anti multi poslouchátka. Jinak jsou kompletně na dvě věci. Čím by se potom tolik dobře mlaskajících u státních koryt živilo? U koho by si našli nové korejtka? Tisíce nadbytečných ajťáků.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 02 úno 2019, 12:58

NATO nemá v úmyslu rozmístit v Evropě jaderné rakety, řekl jeho šéf. Poláci po tom volají

Severoatlantická aliance nemá v úmyslu rozmístit v Evropě nové jaderné rakety. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg to řekl německé televizi ZDF v reakci na páteční oznámení Spojených států, že odstupují od smlouvy s Ruskem o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF) z roku 1987. K rozmístění nových amerických raket s jadernými hlavicemi v Evropě vyzval v pátek polský ministr zahraničí Jacek Czaputowicz.
"Nemusíme zrcadlově dělat to, co dělá Rusko, a nemáme ani v úmyslu rozmístit v Evropě nové pozemní jaderné zbraně," uvedl Stoltenberg. "Máme ale mnoho jiných možností, kterými se zabýváme," dodal v rozhovoru s ZDF.
P.S. Co mě tato rétorika připomněla? Nějakou velmi hluboko uloženou vzpomínku.

https://echo24.cz/a/iJXyX/nato-nema-v-u ... tom-volaji

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 12 úno 2019, 18:37

Prohlášení opětovně potvrzeno dnes před schůzkou ministrů obrany členských států aliance

https://echo24.cz/a/SuHZ2/rusko-porusuj ... amilo-nato

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 13 úno 2019, 10:24

Do Evropy pošleme nové vozy s lasery, drony a děly do roku 2020, vzkazují USA

USA chtějí v Evropě rozmístit víceúčelové bojové obrněné vozy Stryker, uvádí Fox News. Uvádí se, že byla zahájena modernizace obrněných vozidel, které budou vybaveny drony, lasery, děly a systémy protiraketové obrany. V Evropě by měly být rozmístěny do roku 2020. Očekává se, že Strykery budou vybaveny raketami krátkého doletu Hellfire a Stinger, protiraketovými komplexy Javelin, drony Shrike 2 s vertikálním vzletem a přistáním a také lasery o síle pěti kilowattů, které dokáží zničit bezpilotní výbavu protivníka.
Navíc televizní stanice zveřejnila zprávu amerického výzkumného centra RAND o nepřátelských krocích Ruska v Evropě, na základě které bylo nejspíše přijato rozhodnutí o rozmístění obrněných vozů Stryker v Evropě. Ve zprávě se mluví o údajných agresivních náladách Rusů. Zejména jsou uvedeny údaje z roku 2016, kdy si prý 82 % občanů Ruska myslelo, že národní zájmy Ruska sahají za hranice státu, v roce 2012 si to podle centra myslelo 43 % dotázaných. Zároveň RAND ve své zprávě mluví o údajné paranoii Ruska o rozšiřování NATO na východ.
„Rusko se stále cítí zranitelné a často demonstruje něco na způsob obranné agresivnosti… na malé státy hraničící s Ruskem, stále méně se na ně dívají jako na potenciálního přítele, spíše jako na potenciální nástupní prostor boje pro nepřátele," cituje Fox News zprávu.

https://ac24.cz/-/do-evropy-posleme-nov ... direct=%2F
https://www.foxnews.com/tech/pentagon-t ... ter-russia

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 16 úno 2019, 13:08

Stůjte při nás a vypovězte jadernou dohodu s Íránem, vzkázal Evropě viceprezident USA Pence

Přišel čas, aby evropští spojenci Spojených států vypověděli dohodu o íránském jaderném programu, a aby stáli za Washingtonem, prohlásil v sobotu na mnichovské bezpečnostní konferenci americký viceprezident Mike Pence. Írán je podle něj největším státním sponzorem terorismu a představuje největší nebezpečí v regionu Blízkého východu. Proto je nutné se Íránu důrazně postavit. Evropští spojenci USA přitom musí přestat podkopávat americké sankce vůči blízkovýchodní zemi, míní americký viceprezident.
Spojencům ze Severoatlantické aliance v asi půlhodinovém projevu dal i další doporučení. Neměli by podle něj nakupovat zbraně na Východě nebo spolupracovat s čínskou telekomunikační firmou Huawei, ocenil také všechny partnery, kteří se tvrdě staví proti stavbě plynovodu Nord Stream 2, který spojí Rusko přímo s Německem po dně Baltského moře.
P.S. Inu sám zástupce velkého Sáhiba přišel mezi neposlušné a z uzdy popuštěné domorodce aby jim znovu připomněl i vysvětlil jejich povinnosti k Velkému Sáhibovi za Velkou louží(již neplatí Fuck the EU).

https://echo24.cz/a/SWQwv/stujte-pri-na ... -usa-pence

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 16 úno 2019, 17:33

USA a Evropa mají zásadně jiné priority, ukázala Mnichovská konference

Zásadní názorové rozdíly mezi Spojenými státy a Německem, potažmo celou Evropskou unii, na otázky jako je přístup k Íránu, fungování Severoatlantické aliance nebo vzájemné obchodní vztahy se v sobotu ukázaly na mnichovské bezpečnostní konferenci. Americký viceprezident Mike Pence dal totiž ve svém projevu v těchto oblastech najevo zcela jiné priority než německá kancléřka Angela Merkelová.
Snad nikde to nebylo patrnější, než v případě mezinárodní dohody o íránském jaderném programu. Zatímco Pence prohlásil, že přišel čas, aby evropští spojenci USA tuto dohodu vypověděli a přestali podkopávat americké sankce vůči Íránu, Merkelová se ptala, k čemu by v bezpečnostní oblasti vypovězení dohody, kterou se Evropa snaží zachránit, vedlo.
Odlišnosti v přístupu se dostaly na povrh také v otázkách spojených s vedením NATO. Pence hovořil o vůdčí roli Spojených států a kvalitách prezidenta Donalda Trumpa, zatímco Merkelová se vyslovila pro multilateralismus a společné rozhodování v klíčových otázkách.
Ke vzájemném obchodu se sice Pence nevyjádřil, Merkelová ale pobouřeně reagovala na možnost, že by Spojené státy označily v Evropě vyráběná auta za bezpečnostní riziko, aby na ně mohly uvalit vysoká cla. Tato možnost ji „děsí“.

https://echo24.cz/a/SjWcd/usa-a-evropa- ... konference

Čínský představitel podle agentury AP reagoval poté, co americký viceprezident Mike Pence označil Huawei za hrozbu pro národní bezpečnostní systémy, a vyzval spojence, aby čínskou firmu vyloučili z budování pokročilých sítí 5G. Jang účastníkům mnichovské bezpečnostní konferenci řekl, že Evropané sami „vědí, kde leží jejich vlastní zájmy, a tak se zdržte poučování”. Obvinil Spojené státy, že v této věci prosazují své vlastní zájmy.
Jang dal rovněž najevo, že Čína nemá zájem připojit se k nějaké širší verzi smlouvy o zákazu raket středního a krátkého doletu (INF) z roku 1987. Jang řekl, že smlouva INF by měla zůstat zachována, ale „Čína rozvíjí své vojenské schopnosti v přísném souladu se potřebami své obrany a nikoho neohrožuje, a proto se stavíme proti tomu, aby se smlouva INF stala vícestrannou”.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... chove.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 25 bře 2019, 18:42

Kurdy v Německu sledují tisíce agentů turecké tajné služby

Kurdové na svém výročním shromáždění zveřejnili informaci, že v SRN působí více než šest tisíc agentů turecké tajné služby, kteří se zabývají špionáží proti německým občanům. A z vládních míst se ozývá hrobové ticho. Ve srovnání s českým honem na ruské agenty, kterých je prý několik set, paradoxní jev.
Kolem 21. března, kdy podle evropského kalendáře začíná jaro, slaví Kurdové na celém světě svůj Nový rok – Newroz. Tradičně v horách, kde zapalují ohně na paměť mýtického kováře Kawy, který vysvobodil svůj lid z otroctví zlého tyrana. Tančí za doprovodu bubnů, klarinetů a dalších hudebních nástrojů. Ženy a muži tančí společně, ať se jedná o Kurdy muslimské, alevitské, křesťanské či jiné. Tančí a zpívají dlouhé hodiny, často až do rána.Mnoho Kurdů ale žije v exilu – a do hor Kurdistánu mají daleko. Mnozí do své vlasti ani nesmí. Zejména pokud je to Turecko nebo Írán. Ti pak pořádají shromáždění ve městech, kde žijí. V Německu to bylo tohoto roku ve Frankfurtu – zúčastnily se desetitisíce lidí. Kurdové se tradičně sdružují do komunit – obcí. Jedna z největších – Kurdská německá obec, která má ve svých řadách i mnoho politiků na různých úrovních, měla slavnostní recepci v berlínské budově zastupitelství spolkové země Severní Porýní – Vestfálsko.
Předseda Kurdské německé obce Ali Ertan Toprak ve svém projevu uvedl: „Německo je pro nás především zemí svobody. Sem jsem přišli, abychom mohli žít svobodně. Bohužel musíme se dívat, jak naše hostitelská země jen přihlíží tomu, co se děje v naší původní vlasti.“ Kurdové dobře cítí, že svoboda je ohrožena už i v Německu. To, před čím utekli, se k nim znovu blíží. Je to nejen šest tisíc agentů turecké tajné služby MIT, kteří podle nich v Německu působí a sledují všechny „nepřátele“ tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

http://literarky.cz/svet/28019-kurdy-v- ... ajne-sluby

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 26 bře 2019, 18:39

„Nejsme naivní, ale Čínu respektujeme.“ Macron s Merkelovou hostili Si Ťin-pchinga

O recipročně vyrovnaný obchod mezi Čínou a evropskými zeměmi se v Paříži mimo jiné zasazovali francouzský prezident Emmanuel Macron, předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a německá kancléřka Angela Merkelová při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Nejvýznamnější vedoucí politici Evropské unie se podle agentury AFP snažili při schůzce prezentovat Evropu jako jednotnou v hlavních světových otázkách.
Účastníci čtyřstranného setkání ve francouzské metropoli jednali o obchodu, investicích, klimatu, životním prostředí i o světovém pořádku. S nejvyšším čínským představitelem, který do Paříže přiletěl o den dřív, hovořil Macron samostatně už v pondělí.
Juncker po jednání, které podle agentury DPA trvalo přibližně hodinu, znovu vyzval Čínu, aby umožnila evropským firmám větší přístup na svůj domácí trh. Vyslovil se pro jasnější reciprocitu mezi Evropskou unií a Čínou, aby „evropské společnosti měly stejný stupeň přístupu na čínský trh, jako mají čínské společnosti v Evropě“.

https://echo24.cz/a/SYREg/nejsme-naivni ... in-pchinga

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 07 dub 2019, 10:43

V Holandsku chtějí umožnit lékařům odmítnout léčit osoby starší 70 let

Kultúra smrti, o ktorej hovoril Ján Pavol II sa čoraz hlbšie zakoreňuje v Európe. Najnovšie bol v Holandsku ohlásený legislatívny návrh, aby lekári mali právo odmietnuť osobám starším ako 70 rokov zdravotnú starostlivosť. V Holandsku predložili zákon, aby lekári mali právo odmietnuť liečenie ľudí starších ako 70 rokov. Ľavicovo liberálny predkladateľ zákona Ellemeet, zákon predložil v Dolnej komore s tým, že cieľom je uchrániť pacientov od zbytočnej nadmernej zdravotnej starostlivosti, ktorá je „častokrát bolestivá.“
Odporcovia zákona naopak upozorňujú, že v Holandsku viac ako 70% pacientov je starších ako 70 rokov, takže primárnym účinkom tejto iniciatívy je finančné ušetrenie finančných zdrojov. V Holandsku je dôchodkový vek stanovený na 67 rokov a 3 mesiace (Očekává se, že tento limit vzroste na 70, jak populace stárne. z originálu textu) a očakávaná priemerná dĺžka života je 81 rokov.
Navrhovatelia zákona argumentujú, že polovica nákladov na zdravotnú starostlivosť je vynakladaná na osoby staršie ako 65 rokov, pričom ich podiel na spoločnosti je 20%.

P.S. Nás o nutnosti praktičnosti tohoto systému přesvědčoval p. V.Klaus st. již počátkem 90. let spolu s tezí, že děti jsou luxusem který si ne každý bude moci dovolit. Praxe eliminace(akce T4 programu Lebensborn) obyvatel III. Říše se v rámci liberální demokracie navrací nazpět nejen v Holandsku(viz. originální text).

Doporučuji přečíst celý text. https://www.lifesitenews.com/news/dutch ... er-than-70
https://ac24.cz/-/v-holandsku-chteji-um ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 11 dub 2019, 12:55

Migranti se pokusili přistát v Itálii. Salvini je poslal do...

Evropské země nedovolují lodi s migranty zachráněnými na Středozemním moři přistát u břehu nehledě na to, že migrantům už docházejí zásoby jídla a vody. Píše o tom The Independent. Soukromá loď Alan Kurdi už minulý týden vyzvedla z gumového člunu skupinu migrantů z Libye. Posádka zachránila celkem 64 lidí, z toho 20 žen, 5 dětí a jednoho novorozence. Nyní na palubě docházejí zásoby potravin a vody, ale nejbližší země Itálie a Malta odmítají otevřít přístavy.
Uvádí se, že loď patří německé nevládní organizaci Sea-Eye. Nachází se už šest dní na moři, zatímco evropské země se dohadují, kdo ji má přijmout. Například italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini prohlásil, že loď Alan Kurdi má odplout do Německa, když už „pluje pod německou vlajkou, patří německé společnosti, její majitel je z Německa a kapitán z Hamburku“.
V organizaci Sea-Eye uvedli, že situace názorně ukazuje, jak „politické rozepře ohledně přijetí zachráněných lidí zastiňují lidská práva“.

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 61306.html
https://ac24.cz/-/migranti-se-pokusili- ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 11 kvě 2019, 11:19

Nová turecká invaze na Kypr? Spor o nové naleziště ropy a plynu může vést ke konfliktu

Objevení naleziště ropy a plynu ve východním Středomoří značně vyhrotilo vztahy mezi Kyprem a Tureckem. Prezident Kypru varuje před další tureckou invazí, zatímco turecký lídr Erdogan do oblasti posílá válečné lodě. Tento týden kyperská vláda během neformálního zasedání Evropské rady v rumunském městě Sibiu upozornila na eskalaci sporu s Tureckem ohledně těžby ropy a plynu ve východním Středomoří. Prezident ostrovního státu Nikos Anastasiadis dokonce obvinil Turecko z „nebývalého vyhrocení nelegálních akcí“, které představuje „druhou invazi“.
Mezinárodně uznávaná kyperská vláda vede spor s Tureckem, které okupuje Severní Kypr, o jurisdikci nad výlučnou ekonomickou zónou. Turecko tvrdí, že postupuje v souladu s mezinárodním právem, zatímco mluvčí kyperské vlády Prodromos Prodromou prohlásil, že Turecko nehorázně a bezprecedentně porušuje kyperskou výlučnou ekonomickou zónu. Mezitím turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan poslal válečné lodě do blízkosti kyperských vod, čímž chce podle činitelů Kypru znemožnit průzkum a těžbu surovin. Kromě toho chce podle jejich názoru zabránit kyperským lodím a letounům volně se pohybovat ve svých vodách.
Turecké akce mají mezinárodní dopad. Jak uvádí izraelský deník Haaretz, Turecko „hrozí, že zmaří plány Izraele, Egypta a Kypru na rozvoj obřích zdrojů plynu ve východním Středomoří“.

https://ac24.cz/-/nova-turecka-invaze-n ... direct=%2F
https://www.haaretz.com/middle-east-new ... -1.7216872

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 11 kvě 2019, 18:41

Zuckerberg na schůzce s Macronem „s optimismem přijal“ přísnější kontrolu sociálních sítí

Šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg přijal s optimismem plány francouzské vlády podrobit sociální sítě přísnějšímu dohledu a posílit jejich odpovědnost v souvislosti s nenávistnými projevy uživatelů těchto sítí. Po pátečním jednání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem Zuckergerg uvedl, že chystaná opatření by mohla posloužit jako model pro celou Evropskou unii. Informovala agentura AFP.
Vláda několik hodin před schůzkou v Elysejském paláci zveřejnila zprávu o „udělení zodpovědnosti sociálním sítím“, která vznikla po třech ze šesti měsíců, kdy Facebook nechává francouzské činitele monitorovat dění uvnitř firmy. Dokument volá po zřízení nezávislého úřadu v každém evropském státě. Úřad by mohl nahlížet do procesu hierarchizace a odstraňování obsahu na sociálních sítích. Vláda několik hodin před schůzkou v Elysejském paláci zveřejnila zprávu o „udělení zodpovědnosti sociálním sítím“, která vznikla po třech ze šesti měsíců, kdy Facebook nechává francouzské činitele monitorovat dění uvnitř firmy. Dokument volá po zřízení nezávislého úřadu v každém evropském státě. Úřad by mohl nahlížet do procesu hierarchizace a odstraňování obsahu na sociálních sítích.
„Pevně věřím, že se (opatření) mohou stát (pro země EU) modelem,“ řekl Zuckerberg v krátkém vystoupení před novináři po jednání s Macronem. Rozhovor s francouzským prezidentem jej prý povzbudil. Podle AFP dodal, že připravované zákony vnímá optimisticky.

https://echo24.cz/a/SXR6v/zuckerberg-na ... lnich-siti

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 15 kvě 2019, 18:22

USA zakázaly Evropě vývoj vlastních zbraní, uvádí média

Washington varoval Evropskou unii před ekonomickými a politickými následky v případě pokračování vývoje vlastních obranných projektů, uvádí El Pais s odkazem na dopis americké viceministryně zahraničí Ellen Lord šéfce evropské diplomacie Federice Mogheriniové. V textu dopisu se uvádí, že současné plány Evropské unie ve sféře obrany ohrožují desetiletou integraci transatlantického obranného průmyslu a vojenskou spolupráci v rámci NATO.
Washington zejména není spokojený s přijetím předpisů Evropského obranného fondu, který umožňuje státům EU zapojovat do projektů neevropské státy, přičemž ale každý z takových projektů bude zcela duševním vlastnictvím Evropské unie.
Navíc USA nejsou spokojeny s podmínkami programu Stálé strukturované spolupráce PESCO, který je zaměřen na těsnější spolupráci 25 členských států EU.
V dopisu americké viceministryně je také uvedeno, že vývoj obranných zbraní v Evropě povede k dublování vojenských systémů, které se nemohou vzájemně nahrazovat, což podle Lord povede k vyčerpání obranných zdrojů a vyvolá to soupeření mezi NATO a EU. USA také trvají na tom, aby z projektů zmizely podmínky týkající se duševního vlastnictví a kontroly exportu a také bod o právu veta, které zemi vedoucí projekt umožňuje ke spolupráci vyzvat jakékoliv podniky.

https://elpais.com/internacional/2019/0 ... 74981.html
https://cz.sputniknews.com/svet/2019051 ... adi-media/

Uživatelský avatar
jura-p
Sponzor fóra
Příspěvky: 3241
Registrován: 07 úno 2017, 19:46

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od jura-p » 15 kvě 2019, 22:07

No, ale to jsou rozumné podmínky těch Amíků. Věci, které se jinak patentují, aby bylo chráněno duševní vlastnictví, se v armádním prostředí zásadně nepatentují, ale tají. Patent totiž znamená zveřejnění, zejména podle evropských předpisů. A jen tím se dá usvědčit ten, kdo to začne také dělat. A musí platit. Za licenci nebo pokutu. V armádním prostředí, když to ukradnou, tak to začnou klidně taky dělat obdobně, ještě si to vylepší, a když jsou rozumní, tak to taky tají. Takže v tom prostředí je vývoz licencovaný, dává se na něj povolení a určuje se i místo určení. To není ochrana duševního vlastnictví, to je mocenská kontrola. Prostě v armádním prostředí je to jak za starověku a středověku s hedvábím, porcelánem, sklem atd. Meče a tak, taky. Ale jak je známo, ti Němci prodávali už tehdy Vikingům horší, exportní verze svých slavných mečů. Opravdu kvalitní si museli uloupit a některé dovozce zabíjeli, tak jako dnes, když dovezl velký póvl.
Samozřejmě i ta dnešní kontrola selhává, protože když je to za peníze, tak jde všechno. Nakonec, jak to bylo s Dieselem se taky dodnes neví, prostě zmizel z lodi. Hodně lidí si myslí, že to od něj sice nekoupili (ti mocní), ale zejména druhým nepřáli (ti chytří).
Docela hezká přednáška o patentovém právu, i s příklady, jak se dá blbě patentovat (náš skleněný pilník na nehty) a jak dobře (ta folie, co se strčí do láhve s vínem). To by jeden nevěříl, v čem všem jsou miliardy.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od Svarboj » 04 čer 2019, 11:02

Mocní z klubu Bilderberg řešili brexit a kapitalismus. Opět bez Čechů

Budoucnost kapitalismu, brexit, vesmír a umělá inteligence. Také tato témata řešilo 124 členů euroamerických elit, kteří se sjeli do Švýcarska na uzavřené čtyřdenní setkání skupiny Bilderberg. Mezi nimi šéf Microsoftu a Totalu, hlava NATO a poradce a zeť Donalda Trumpa. Češi znovu chyběli, demonstranti nikoliv.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_luka
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Odpovědět