Česká republika

Odpovědět
danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3004
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Česká republika

Příspěvek od danny1691 » 28 úno 2019, 19:48

EK chce zrušit české testy hovězího, salmonela byla i v kuřecím

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ek-ch ... icnFElA_4g

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 01 bře 2019, 14:48

Rada Evropy: Česko neplní doporučení proti korupci v politice a justici

Česká republika nedokázala plně uvést do praxe žádné z celkem 14 protikorupčních opatření zaměřených na efektivnější boj s uplácením v politice či justici. Uvedla to dnes protikorupční skupina Rady Evropy (GRECO), podle které se Česku povedlo částečně zohlednit polovinu doporučení. Praha by měla do konce června předložit protikorupční skupině zprávu o tom, jak v zavádění zmíněných kroků postoupila. Patnáctistránkový dokument věnovaný České republice uvádí, že „současná velmi nízká úroveň plnění doporučených opatření je celkově neuspokojivá“, a vyzývá Česko, aby co nejdříve podalo zprávu o jejich zavedení. Krajní termín je do 30. června.
https://www.justice.cz/documents/12681/ ... 29ed9d23b3
Skupina GRECO sdružuje asi 40 států. V roce 1999 ji zřídila Rada Evropy za účelem monitorování států v oblasti dodržování protikorupčních standardů.

http://www.ceska-justice.cz/2019/03/rad ... e-justici/

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9077
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: Česká republika

Příspěvek od false_flag » 03 bře 2019, 16:22

http://www.natoaktual.cz/rusko-nato-b9- ... zpravy_m00

Pod co vše se podepsal prezident Zeman. V Textu deklarace mnohem více.

6) Zůstáváme nadále zvláště znepokojeni probíhajícím konfliktem na východní Ukrajině a nedávným napětím v Azovském a Černém moři, které vyplývá z nezákonné a nelegitimní anexe Krymu a jeho militarizace. Jedná se o další projev ruského ignorování mezinárodního práva, konfrontačního vzorce chování a využívání vojenských i nevojenských akcí, jako je výstavba mostu přes Kerčský průliv, s cílem posílit jeho geopolitické cíle. To vše si vyžádá ještě soudržnější a strategičtější přístup Aliance. Jsme také vážně znepokojeni závažným porušením smlouvy INF a nerespektováním jejího plného a ověřitelného plnění, které vedlo k pozastavení Smlouvy a oznámení Spojených států o odstoupení od smlouvy. Nadále pokračujeme v provádění potřebných kroků v rámci Aliance, abychom zajistili důvěryhodnost a účinnost odstrašujícího a obranného postoje NATO a jsme nadále pevně odhodláni zachovat účinnou mezinárodní kontrolu zbraní, odzbrojení a nešíření zbraní.
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 04 bře 2019, 05:42

sverak.png
sverak.png (255.1 KiB) Zobrazeno 7173 x
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ovi-572575
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 04 bře 2019, 13:30

Hlavní hrozby pro NATO? Rusko a Čína, myslí si americký velvyslanec v ČR

Hlavní hrozby pro Severoatlantickou alianci jsou nyní režim ruského prezidenta Vladimira Putina, Čína a hybridní útoky. Na sněmovním semináři ke 20 letům členství Česka v NATO to řekl americký velvyslanec v ČR Stephen King. Zároveň apeloval na Česko, aby splnilo svůj závazek vůči NATO vydávat na obranu alespoň dvě procenta HDP. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) uvedl, že splnění závazku do roku 2024 považuje za věrohodné.

P.S. Sáhib přišel mezi bábu(hanlivý anglicko-indický výraz pro vzdělané Indy, kteří usilovali o vysoká místa v tamní státní správě) a připomněl jim pár knížecích konstant.
Velvyslanec vždy komunikuje s MZ nebo hlavou státu. S nikým jiným. Na ostatní komunikaci má odborné(akreditované) diplomaty, atašé.

https://echo24.cz/a/SQvQg/hlavni-hrozby ... lanec-v-cr

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 06 bře 2019, 00:12

Vnitrostranický boj v SPD vedl ke zrušení regionální organizace

Severomoravský (nyní již bývalý) šéf nedávno rozpuštěné regionální severomoravské organizace SPD a poslanec za SPD Mgr. Volný se rozhodl kandidovat proti Tomiovi Okamurovi na post předsedy strany, podal několik návrhů na změnu stanov (zejména přerozdělení více peněz směrem k regionům z důvodu nejlepších dosažených volebních výsledků v rámci ČR, kontroverzní je změna bodu vypořádání peněz po zániku SPD a vyčetl předsednictvu chyby SPD ve volbách v Praze) Na Svobodném vysílači nejprve vystoupil Tomio Okamura se svou verzí příběhu, kde Mgr. Volnému zejména vyčítal téměř nulový postup v přijímaní nových členů a zabetonování členské základny), v pátek byl hostem Mgr. Volný, který vysvětloval svoje kroky, v dalším pořadu pak moderátor těžce zkritizoval Mgr. Volného a označil ho za zrádce.

linky na záznam vysílání

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 06 bře 2019, 00:17

Výzva pro Ukrajince a Čechy znalé ukrajinštiny nebo ruštiny
Dmitro Vasilec žádá o pomoc při monitoringu ukrajinských prezidentských a parlamentních voleb své krajany i české občany.
http://outsidermedia.cz/vyzva-pro-ukraj ... o-rustiny/

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Česká republika

Příspěvek od classix » 06 bře 2019, 07:34

Policie prověřuje daňové úniky premiérovy farmy Sabina Slonková

Policie začala oficiálně prověřovat, zda hospodaření farmy Čapí hnízdo českého premiéra Andreje Babiše, nedoprovázely daňové úniky. Jde o nezákonný odpočet DPH, stamilionové částky vynaložené na reklamu a podezření na další daňové delikty.

Už více než tři roky pražská policie vyšetřuje dotační podvod, kvůli kterému stíhá českého premiéra Andreje Babiše a jeho nejbližší příbuzné. Případ kriminalisty dovedl k dalším podezřením: konkrétně jde o hospodaření farmy Čapí hnízdo a možné daňové úniky s ním spojené.

Ačkoli informace o možných daňových deliktech měla policie k dispozici už nejméně rok, teprve před pár týdny dostal případ vlastní spisovou značku. A teprve po tomto kroku se mohlo formálně rozjet prověřování.
To, že se policie začala případu samostatně věnovat, potvrdil pro Neovlivní.cz mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. “Případ, na který se ptáte, je již vedený pod samostatnou spisovou značkou,” uvedl.
Možné daňové delikty v souvislosti s hospodařením Farmy Čapí hnízdo přitom poprvé zmínil už v roce 2014 německý finanční úřad, který měl pochybnosti o platbách za údajnou reklamu německé pobočky Agrofertu u olbramovické farmy. Své podezření Němci tehdy podle portálu Echo24.cz předali oficiálně českým kolegům z finanční správy.

Farma totiž mohla skrze reklamu pomáhat holdingu Agrofert ušetřit na daních. Současně tento postup ale pomáhal i samotné farmě Čapí hnízdo, aby byla vůbec schopna splácet úvěry. Ministerstvo financí ovšem v době, kdy z německého berního úřadu dorazila do Prahy zmiňovaná depeše, řídil přímo Andrej Babiš a případ se nikam neposunul.
Následně si česká policie, která od roku 2015 řeší dotaci pro Čapí hnízdo, objednala znalecký posudek o ekonomické kondici farmy. A v posudku se informace o podezření z daňových deliktů podle informací Neovlivní.cz rovněž objevily. A do třetice toto podezření zmiňuje zpráva Evropského úřadu pro boj s podvody OLAF, která dotaci pro Čapí hnízdo zkoumala.

Jenže po celý loňský rok se fakticky nedělo nic. “Případ stál. Státní zástupce mu dlouho nepřidělil spisovou značku, takže vlastně případ neexistoval,” uvedl zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Jestli se teď podaří podezření z daňových úniků objektivně vyšetřit, to není vůbec jisté. V policii proběhly rozsáhlé personální výměny. Policejní šéfové, kteří kauzu Čapí hnízdo v pozicích manažerů rozjížděli, už ze svých funkcí odešli. Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo Pavel Nevtípil zase čelí dlouhodobě tlakům, mimo jiné právě ze strany svých nových nadřízených. A pod tlak se dostal i státní zástupce, který jeho práci dozoruje.

Lhůta, do kdy má policie rozhodnout, zda navrhne žalobci postavit premiéra k soudu v dotační kauze, uplyne koncem března. Na prověření možných daňových úniků lhůta stanovena nebyla.
https://neovlivni.cz/policie-proveruje- ... ovy-farmy/

Babiš odjel za hranice a už tady máme další kolo senzační aféry. Slonková to není jméno, to je diagnóza posedlá Babišem.
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 bře 2019, 08:28

Generál: Babiše si v USA prověřili. Je jasné, proč jede on, a ne Zeman
Američané by si nezvali českého premiéra, aby mu nadávali do nějakých agentů Státní bezpečnosti, říká exministr obrany a bývalý velvyslanec v Rusku generál Miroslav Kostelka. A přednost dali Andreji Babišovi před prezidentem Milošem Zemanem podle něj z pragmatických důvodů, premiér má u nás silnější politickou pozici a podle jejich důkladných rozborů vnitropolitické situace v České republice bude Babiš premiérem i v následující vládě, která bude rozhodovat i o tom, kdo bude dodavatelem dvou bloků v jaderné elektrárně Temelín.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... man-572847
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 06 bře 2019, 11:16

Zkazili jsme, co jsme mohli, říká třicet let po Listopadu bývalý disident Jan Urban
„Když myslím na devadesátá léta, vidím Žofín, kde bylo jedno ze středisek kuponové privatizace. Jdu po mostě do redakce, je zima, sníh, dole se vine dlouhá fronta lidí čekajících na kuponovou knížku, ohřívají se u ohně z nalámaných větví. Doba kamenná,“
https://www.novinky.cz/kultura/salon/49 ... urban.html
Sebe-cenzura dnes nefunguje?

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 bře 2019, 11:38

Naval prachy, živnostníku!
Babiš a partička korporací kolem něj vydojili státní peníze, ale mají řešení - přestanou platit za státní pojištěnce. Není to nic jiného než dobře maskovaná loupež. A v konečném důsledku to zaplatí právě podnikatelé a živnostníci.

https://radomilbabek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=703478
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 bře 2019, 15:53

Prezident Zeman podepsal fiskální pakt Evropské unie, schválit jej musí ještě premiér

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal fiskální pakt, který upravuje koordinaci hospodářských politik Evropské unie. Smlouvu ještě musí spolupodepsat premiér Andrej Babiš (ANO). Na twitteru to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

https://echo24.cz/a/SquX3/prezident-zem ... te-premier

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 bře 2019, 17:42

Načasování čistě náhodné?viewtopic.php?f=8&t=21&start=1215#p87205

Trump nabízí Česku energii z plynu i jádro. O energetice bude jednat s Babišem

Když se v roce 2011 potkal v Bílém domě premiér Petr Nečas (ODS) s prezidentem Barackem Obamou, dominovalo téma dostavby Temelína. O osm let později, na stejném místě a s novými aktéry v obou funkcích, zaujme energetika opět velký prostor. „Energetická bezpečnost bude téma. Donaldu Trumpovi se nelíbí plynovod Nord Stream 2, je to otázka konkurenceschopnosti zkapalněného plynu z USA,“ uvedl před úterním odletem za oceán premiér Andrej Babiš (ANO).
Američani by rádi Evropu zásobovali čistším palivem, když se tu utlumují uhelné elektrárny, a na Nord Stream 2, který zdvojnásobí dodávky plynu z Ruska, hledí nelibě. Kvůli mocenské rovnováze i tržbám z prodaného paliva.
Jádro je druhý uzel, v němž chce Amerika posílit pozici. Kolem českých reaktorů se od Nečasova výjezdu nic neposunulo, tendr se zrušil a vláda projekt rozjíždí nanovo. Jedním ze zájemců o zakázku je firma Westinghouse, třebaže už dnes vlastněná Kanaďany, tak stále se záštitou USA.
„Americká administrativa má velký zájem o to, aby Westinghouse zůstal klíčovým globálním dodavatelem jaderných bloků ve světě. Podpora je dnes dokonce vyšší, než byla během výběrového řízení na rozšíření jaderné elektrárny Temelín,“ uvádí interní podklad, který vznikl pro potřeby prezidenta Miloše Zemana.

P.S. Jak dopadl premiér Nečas když prohlásil, že koncilium firem Siemens, Škoda a Rosatom je kvalitnější a lacinější tudíž kontrakt dostane. Padla díky p. Šlachtovi a Ištvánovi(oba školeni v US) s masmédii jeho vláda. Nakonec ze všeho obvinění UOOZ a VSZ zbyla jen kauza Kabelky. Není připravováno něco jako přes kopírák když by se opět vláda cukala např. se zdůvodněním, že Westinghouse nabízí technologii 2. generace(na 2++ Temelín dotáhly v odstávkách Fy. Siemens a Škoda) a ostatní 3. generace. ČR by musela po vzoru Ukrajiny vystoupit z MAAE aby mohla technologii Westinghouse zavést a provozovat protože nesplňují její standardy.

https://www.lidovky.cz/noviny/trump-nab ... oviny_form

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Česká republika

Příspěvek od skflanker_ » 06 bře 2019, 20:59

Do Česka nevpustili ruského diplomata, má spolupracovať s tajnými Kremľa
Ruské veľvyslanectvo oznámilo, že kroky Česka nezostanú bez odpovede.
Česko v pondelok 04.03.2019 nevpustilo na svoje územie jedného člena delegácie ruského ministra priemyslu a obchodu Denisa Manturova, ktorá do Prahy pricestovala na rokovania s partnerským rezortom a na zasadnutie medzivládnej komisie.
Ako v utorok 05.03.2019 informovala rozhlasová stanica Echo Moskvy, ruského diplomata zastavili v pondelok na pražskom Letisku Václava Havla a z "bezpečnostných dôvodov" ho vrátili do Moskvy. Český Deník N s odvolaním sa na zdroj v českých tajných službách tvrdí, že ide o osobu, ktorá sa v Prahe považuje za spolupracujúcu s ruskými tajnými službami...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22068113/do-ceska ... remla.html z 06.03.2019

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 07 bře 2019, 00:38

Navazuje na viewtopic.php?f=8&t=21&start=1230#p87270 Když Kocourkov tak alespoň pořádný.....

Berňák ukončil vyšetřování milionové smlouvy o reklamě na Čapím hnízdě bez doměření daně

Policie začala prověřovat, zda hospodaření farmy Čapí hnízdo nedoprovázely daňové úniky. Na možné daňové delikty v souvislosti s hospodařením farmy Čapí hnízdo přitom už v roce 2014 upozornil Česko německý finanční úřad v Chemnitzu. S německým podnětem, který se týkal smlouvy o reklamě mezi německým Agrofertem a Farmou Čapí hnízdo z konce roku 2011, se český berňák vypořádal jedním řízením. To skončilo bez doměření daně. Výsledkem řízení nebyl kromě doměření daně ani podnět orgánům činným v trestním řízení. Deník Echo24 to zjistil pomocí zákona o svobodném přístupu k informacím.

https://echo24.cz/a/SFeYP/bernak-ukonci ... ereni-dane

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 09 bře 2019, 09:27

Vondra: Kdybychom měli americký radar, vážili by si nás v Bílém domě víc :blbec:
Jednání premiéra Andreje Babiše (ANO) s americkým prezidentem Donaldem Trumpem v Bílém domě je podle bývalého ministra obrany a zahraničí a dnes ředitele Centra transatlantických vztahů CEVRO Institutu Alexandra Vondry (ODS) důležitý úspěch. Drobnosti jsou ale podle něj to, co ukazuje na skutečnou pozici Česka v očích USA. Trump a Babiš třeba neměli na závěr schůzky společnou tiskovou konferenci – na rozdíl od prezidentů Rumunska a Polska, tedy zemí, kde mají Spojené státy umístěny svou protiraketovou obranu.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/27 ... m-dome-vic
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 09 bře 2019, 09:52

Komentáre patria do hospody :!:
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 10 bře 2019, 23:37

Shrnutí rozporů mezi vedením SPD a Moravskoslezskym krajem
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/polit ... 47ab5f122/

Do novĕ vytvořeného regionálního klubu byly ustanoveny osoby se zajímavým pozadím
Paní JUDr Barvíková, která nebyla na žádných akcích SPD, ale na konferenci při obhajobě kandidatury sdělila, že by měla být na kandidátce jen proto, že je JUDr., kterých je prý potřeba. Kandidátka Realistů.

Paní Matykiewiczová , která před volbami tráví dovolenou s činiteli z ČSSD

Paní Dluhošová, jejíž manžel ( oba z ČSSD ) tyranizoval příbuznou. https://moravskoslezsky.denik.cz/zlocin ... asili.html

Pan Kuchta, přítel přeběhlice p. Štáblové k SPO.

Pan Machcinik, který nechtěl vylepovat plakáty SPD, neboť "je to pod jeho úroveň"

Paní Irena Bláhová, která tvrdí, že bývalé vedení nepředalo seznamy členů, přičemž členové byli osloveni ze strany nového klubu mailem.

Tarmi
Redaktor
Příspěvky: 415
Registrován: 18 úno 2017, 20:25

Re: Česká republika

Příspěvek od Tarmi » 11 bře 2019, 10:53

neviem ci to sem patri ,ked tak to presunte

Velmi zaujimava prednaska.

Peter Staněk-Na prahu zmen 2018 :
Ak chceš poznať pravdu, počúvaj tých, ktorý majú zakázané hovoriť.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 13 bře 2019, 08:55

Albrightová, Kavan, Schwarzenberg. Osobnosti dostaly medaile za zásluhy o členství v NATO
Osobnosti, které se zasloužily o členství České republiky v NATO a o českou diplomacii, obdrželi nové medaile ministerstva zahraničí. U příležitosti výročí vstupu České republiky do NATO byli oceněni například bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, někdejší generální tajemník NATO George Robertson nebo bývalí ministři obrany a zahraničí či představitelé české armády. Medaili za zásluhy o diplomacii předal ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) 14 lidem.
https://www.novinky.cz/domaci/499637-al ... -nato.html

Odpovědět