Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 úno 2019, 11:02

Ten den Praha plakala
Kolem amerického náletu na Prahu se dnes chodí po špičkách, není vhodné o něm příliš mluvit. Tato tragická událost ze 14. února 1945 se stovkami mrtvých dostává stále více ideologický nádech. Historici hledají omluvy, média mlčí. Dokladem zbytečnosti náletu je, že nebyl zničen ani jeden průmyslový objekt. Skutečný důvod náletu nebyl ze strany Američanů nikdy objasněn. Nepadla ani omluva. Připomeňme si tu událost, po které zůstaly stovky obětí a mnohé následky vidíme dodnes.

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/ten-d ... a-plakala/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 úno 2019, 14:37

Huawei představuje bezpečnostní riziko, kyberúřad si trvá na svém

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) nezměnil své stanovisko, technologie čínské Huawei považuje nadále za bezpečnostní riziko. Úřad ve čtvrtek odeslal požadovanou odpověď na dopis, ve kterém čínská firma chtěla zrušení nebo úpravu varování, které NÚKIB vydal v prosinci. Huawei požadoval odpověď do čtvrtka. Její přijetí odpoledne potvrdila mluvčí firmy Magda Teresa Partyka. „Odpověď od NÚKIB jsme obdrželi. V současné době ji důkladně analyzujeme a připravujeme další kroky,“ potvrdila pro iDNES.cz.
Vyjádření mluvčího NÚKIB Radka Holého:
„Dnes v odpoledních hodinách odeslal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost odpověď na dopis společnosti Huawei. Jelikož jsme nezaznamenali žádné skutečnosti, které by nás vedly ke změně stanoviska obsaženého ve varování ze 17. prosince 2018, naše stanovisko je neměnné a varování zůstává i nadále v platnosti,“ řekl.
Podle Huawei varování porušilo mezinárodní právo, firma hrozí státu arbitráží. Na základě varování NÚKIB některé státní instituce omezily používání produktů firem a třeba Generální finanční ředitelství vyřadilo Huawei z tendru za půl miliardy korun. Proti varování vystoupilo čínské velvyslanectví.

P.S. Podle evropských předpisů platí, že pokud kterákoliv ze 27 zemí EU prohlásí nějaký výrobek, produkt nebo produkci celé firmy za závadný, potom všechny ostatní země EU berou takovou hrozbu automaticky i za vlastní postoj a přijímají stejná opatření.

P.P.S. Podle prosakujících informací v arbitráži může být požadována satisfakce ve výši >20 mld. ale USD = >400 mld. CZK protože NÚKIB vydal varování jako prvý v EU a NATO takže se na něj budou odvolávat i úřady jiných členských zemí a z Nás udělá Čína odstrašující případ pro celý svět. Strýček Sam jež toto poňoukl(státní podpora svých nekonkurenčních Fy.) si myje ruce. Navíc bude zde síť 5G 2,5x dražší než od Huawei se všemi následnými dopady. Po možném státním krachu(nebo při úvěru MMF viz řecká cesta) budeme mít internet nejdražší na Světě. Opět budeme v něčem jedničky ne jen v análním alpinizmu za jakoukoli cenu.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/huaw ... domaci_niv

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Česká republika

Příspěvek od WuVirr » 15 úno 2019, 17:06

Drazí čtenáři fóra AK

Obracím se na vás s osobní prosbou. Vše jsem nejdřív projednal s kolegiem, tak aby to bylo v duchu našeho fóra.

Jedná so o pomoc v hlasování Rákosníčkovo hřiště v Prachaticích 2019.


Kdo bude chtít pomoci v hlasování tak může, když pomůžou i bratři Slováci, myslím že se nic nestane, taková malá bratrská pomoc, tady bude jistota, že nehlasujete proti svému městu nebo obci. Hlasuje se každý den jak formou emailu, tak jednoduchá klikačka na fb. Nezabere to ani 5 minut, budeme vděční za každý hlas. Nikoho nenutím ani k ničemu nenabádám, pokud už hlasujete pro své město, nebo prostě jen nebude chtít dát hlas, nic se neděje. Těm, co nás podpoří budu vděční, klidně mi napište SZ, nebo pište do kavárny, do Volného pokecu.



Pokud bude mít někdo výtku, že zneužívám AK k soukromým účelům, tak vězte, že je to poprvé za celou dobu existence AK, kdy něco takového udělám.

Odkazy na hlasování níže:
Hlasování přes fcb: https://www.rakosnicek-hlasovani.cz/

Odkaz přes web! Nutno potvrdit e-mail - ve složce hromadné!
https://www.lidl-rakosnickova-hriste.cz ... esky-kraj/

PS: Ještě jednou děkuji těm, co podpoří Prachatice v boji o dětské hřiště :tlesk :nahoru:

petrp:Ano, je to vyjímečná situace, ale protože i ostatní používají veškeré dostupné (inetové) prostředy, rozhodli jsme se, že tuto aktivitu podpoříme. Nemyslím si, že jde o soukromé účely, ale podporu daného města... :nahoru:

Ještě jednou prosím české čtenáře fóra o hlas pro Prachatice
Rak.jpg

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Česká republika

Příspěvek od El Diablo » 16 úno 2019, 15:27

Tento muž se přestěhoval z Kanady do ČR. Prozradil, co ho k tomu skutečně vedlo (VIDEO)
Uživatel pod přezdívkou Cokeboypeking, jehož skutečné jméno je Tony Zhao, zveřejnil na svém YouTube kanálu video, v němž otevřeně promluvil o tom, jak se změnil jeho život a proč se přestěhoval do Česka.
https://sptnkne.ws/kHKg
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Česká republika

Příspěvek od skflanker_ » 19 úno 2019, 19:46

Česko by podľa šéfa diplomacie Petříčka mohlo prijať 14 sirôt zo Sýrie
Šéf českej diplomacie Tomáš Petříček podporil v utorok 19.02.2019 návrh na prijatie 14 sirôt zo Sýrie, s ktorým prišla opozičná europoslankyňa Michaela Šojdrová. Informoval o tom server Novinky.cz.
„Myslím si, že Česko je dostatočne veľká krajina, ktorá by mohla pomôcť 14 malým deťom, ktoré si odskákali konflikt v Sýrii,“ povedal minister novinárom...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/50 ... -zo-syrie/ z 19.02.2019

Český minister zahraničia by na rozdiel od Babiša prijal siroty zo Sýrie
Išlo by o 14 detí, ktoré sa zdržiavajú v utečeneckých táboroch v Grécku.
...Prijatie sýrskych sirôt navrhla Michaela Šojdrová, ktorá v Európskom parlamente zastupuje opozičných ľudovcov. Tá od vlaňajšieho októbra (10/2018) opakovane navštívila Grécko a pôvodne navrhovala, aby ČR prijala 50 takýchto detí nachádzajúcich sa v tamojších utečeneckých táboroch...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22056849/petricek ... syrie.html z 19.02.2019

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 19 úno 2019, 20:58

Finanční správa zrušila tendr za půl miliardy, dříve z něj vyloučila Huawei

Generální finanční ředitelství v úterý zrušilo zadávací řízení veřejné zakázky na zpracování portálu Moje daně. Z tendru na konci ledna vyloučila firmu Huawei, poté co Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) varoval před používáním hardwaru i softwaru čínských společností Huawei a ZTE. Nyní se generální finanční ředitelství vzhledem k nejistotě dalšího procesního a právního vývoje situace rozhodlo v zadávacím řízení nepokračovat. V tiskové zprávě to v úterý sdělil mluvčí ředitelství Petr Habáň.
„Varování NÚKIB je ze zákona pro finanční správu závazné, jsme tedy povinni se jím řídit. Musíme zajistit, aby výběrové řízení na portál Moje daně bylo plně transparentní a s jasně nastavenými podmínkami,“ uvedla generální ředitelka finanční správy Tatjana Richterová.
Huawei pokládala vyřazení ze zakázky za projev diskriminace založený na nepodložených obviněních ze strany NÚKIB a požadovala zrušení tendru.

https://echo24.cz/a/SsDcK/financni-spra ... ila-huawei

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Česká republika

Příspěvek od classix » 20 úno 2019, 13:38

Piráti chtějí legalizovat prostituci, státu to má přinést miliardu

Stát má podle Pirátů přestat zavírat oči před problémem prostituce a dát jí zákonná pravidla. „Chceme omezit šedou ekonomiku, zdravotní rizika a zlepšit podmínky pro lidi, kteří prostituci poskytují,“ řekl šéf poslanců Pirátů Jakub Michálek, který návrh Pirátů představil s poslancem za ODS a bývalým primátorem Prahy Bohuslavem Svobodou.
V první fázi má Česko vypovědět Úmluvu o potlačování a zrušení obchodu s lidmi a využívání prostituce druhých osob z roku 1950, což podle Michálka podporuje i ministerstvo zahraničí.
Do roka by podle autorů nápadu v návaznosti na vypovězení úmluvy mělo ministerstvo vnitra předložit vládní návrh zákona. „Velmi vítám, že se tato iniciativa znovu dostala na stůl,“ řekl Svoboda. „Pro Prahu je tato věc zásadní,“ uvedl bývalý pražský primátor za ODS.
Polovina prostitutek jsou matky samoživitelky
„Chceme řešit oblast, které se dlouho nikdo nevěnoval a která přesto v mnoha částech České republiky je problematická,“ řekl Michálek.
“Počet osob soustavně poskytujících sexuální služby v ČR se odhaduje na 13 tisíc lidí, z toho 56 procent tvoří matky samoživitelky. To znamená, že v České republice máme přibližně 7 300 žen, které jsou v této situaci a kvůli tomu, že dnes máme zastaralé zákony, tyto ženy nemají dnes zdravotní pojištění, nemají důchodové pojištění, nemají legální zajištění svých příjmů a tudíž nedosáhnou ani na vlastní bydlení, nedostanou úvěr, hypotéku. Takže je to i velký sociální problém,“ uvedl Michálek.

K iniciativě Pirátů na vypovězení mezinárodní úmluvy se přidali i exministryně spravedlnosti Helena Válková z ANO, Petr Dolínek z ČSSD a podle Michálka ji podporuje také TOP 09 a některé nevládní neziskové organizace, zmínil například Rozkoš bez rizika.
„Ideálním modelem řešení prostituce je dekriminalizace. Ta je prostředkem k posílení práv žen a mužů, kteří se živí poskytováním sexuálních služeb za úplatu. Oproti legalizaci není represivním krokem, který by prostituci označoval jako patologický jev se snahou ji potírat, ale je spíše prostředkem ke snižování rizik, která s sebou práce v sexbyznysu přináší,“ uvedla organizace Rozkoš bez rizika.
Očekává, že spíše proti budou křesťanští demokraté a komunisté, protože proti vystupují dlouhodobě. „Ale má to podporu nejsilnějších klubů ve Sněmovně, tak předpokládáme, že to může projít,“ řekl Michálek.
Obrat z provozování prostituce je v Česku asi 8 miliard korun ročně. Zdanění prostituce může podle Michálka přinést asi miliardu korun. „Jednu miliardu korun, která by dokázala zaplatit obědy pro sto tisíc dětí, sto tisíc školáků by mohlo mít obědy, pokud bychom regulovali prostituci,“ řekl šéf poslaneckého klubu Pirátů v narážce na nedávnou snahu ČSSD a ANO dotovat obědy školním dětem. Premiér Andrej Babiš ale tuto iniciativu nedávno „odpískal“.
Odhadovaná miliarda výnosu vychází podle šéfa poslanců Pirátů ze zkušeností Maďarska, kde je už prostituce regulovaná a má takové výnosy.
Zmínil i zdravotní aspekt. „Data, která máme k dispozici ze Švýcarska z roku 2016, ukazují, že po regulaci prostituce došlo k šestnáctiprocentnímu poklesu HIV,“ řekl Michálek.
Rizika šíření HIV zmínil i pražský exprimátor, civilním zaměstnáním lékař Bohuslav Svoboda. „V současné době v té ilegální prostituci probíhá sexuální styk, který nedává záruku, že se to nebude šířit dál. Ty ekonomické aspekty jsou tam silné a ty prostitutky se nechají uplatit, aby nepoužívaly ochranné prostředky,“ doplnil Svoboda.
Neúspěšné pokusy o zákon v minulosti
Sněmovna už se návrhy na regulaci prostituce zabývala v minulosti několikrát. V roce 2005 zamítla návrh na vypovězení úmluvy, o což se nyní snaží Piráti, o rok později pak vzhledem k platnému mezinárodnímu právu vzala zpět svůj návrh tehdejší vláda Jiřího Paroubka.
V roce 2010 připravilo nový návrh hlavní město Praha a vycházelo z normy připravené o pět let dříve. Návrh počítal s vydáváním oprávnění k prostituci obcemi a průkazy, do kterých by byly zaznamenávány zdravotní kontroly. Znovu Praha zákon bez úspěchu předkládala v roce 2014.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lega ... domaci_kop

Tomu se říká populismus, *urvy za obědy.
Německé právní opatření na lepší ochranu prostitutek ukázal zatím jen malý účinek zákona. Jen 76 ! s odhadu 150 000 až 700 000 prostitutek v Německu je v současnosti registrováno do sociálního zabezpečení.
ProstSchuG který vešel v platnost v červenci 2017 je jen málo úspěšný. Ve skutečnosti všechny prostitutky musí vést oficiálně deníček (asi kundedeník :D ). Během prvních šesti měsíců po vstupu platnosti, pouze 6.959 ženy vedlo deník podle čísel federální vlády, čísla od té doby jen nepatrně vzrostli.

http://www.taz.de/!5573866/?goMobile2=1550016000000
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 20 úno 2019, 16:47

Premiér Babiš se má 7. března podívat do Bílého domu, bude jednat s Trumpem

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) obdržel pozvánku na návštěvu Bílého domu. S americkým prezidentem Donaldem Trumpem by měl podle amerického velvyslanectví v Praze jednat už 7. března.

https://echo24.cz/a/STLw7/premier-babis ... -s-trumpem

PeterM
Sponzor fóra
Příspěvky: 1354
Registrován: 18 úno 2017, 11:17

Re: Česká republika

Příspěvek od PeterM » 22 úno 2019, 12:17

Týrání lidí, úlet. Zkušený ekonom Valenčík hovoří o šílených nápadech na reformu penzí a nabízí vlastní řešení.

ROZHOVOR Do důchodu v 67 letech? Týrání velké části populace, které nic nepřinese! Vysokoškolský pedagog, publicista Radim Valenčík poukazuje na absurdní nepochopení smyslu penzijního pojištění: „To je, jako kdyby v zákonu o havarijním pojištění bylo, že máte nárok na výplatu pojistky, když ujedete 200 tisíc kilometrů.“ Jeho tým na VŠFS navrhl vlastní řešení penzijního systému založené na dobrovolnosti. „Za nejvýznamnější považuji, aby se náš návrh dostal do povědomí široké veřejnosti a aby jej lidé porovnávali s ostatními návrhy,“ vyzývá docent Valenčík k veřejné diskusi. A jak si stojí naše ekonomika? „Vnucování negativních očekávání je v poslední době tak zřetelné, že to vypadá jako záměr.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... eni-571352

Další na blogu R. Valenčíka
http://radimvalencik.pise.cz/
Co je tvrzeno bez důkazu, může být odmítnuto bez důkazu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 23 úno 2019, 05:30

Babiš chce mluvit s Trumpem o obchodu, NATO či vztazích USA s EU
Premiér naopak odmítl spojování cesty do USA s dostavbou jaderných bloků v Česku. Podotkl nicméně, že o možnostech amerického zapojení do jaderného tendru mluvil loni při návštěvě Česka ministr energetiky USA Rick Perry.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/babis ... eu/1724227

Bývalý premiér Mirek Topolánek se v noci na včerejšek opřel na Twitteru do Andreje Babiše. Naznačil, že je to možné jen díky zájmům společnosti Westinghouse.
„Zájem Westinghousu musí být velice silný, když americká administrativa přijme v Bílém domě bolševika, agenta komunistické zpravodajské služby a křiváka. Nebo je to jinak?“ napsal v noci na pátek gramaticky nepřesnou angličtinou pod tweet amerického velvyslance Stephena B. Kinga bývalý český premiér Mirek Topolánek.

https://www.lidovky.cz/domov/expremier- ... ranici_mha
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 23 úno 2019, 15:22

Nespala: Nekonečné policejní prověřování je zneužitím práva pro mocenský boj

Podle člena prezídia Unie obhájců České republiky advokáta Marka Nespaly dochází v současnosti k hypertrofii slabé fáze přípravného řízení a největším problémem trestního řízení se stává nekonečné prověřování. Nekonečné prověřování je mocenský nástroj likvidace lidí, selháním legislativy a zásahem do soukromí lidí, který mimo jiné generuje úniky z trestních spisů. Podle slov známého obhájce by pomohla i malá změna: Aby o prodloužení prověřování rozhodoval soud.
Co to je slabá fáze přípravného řízení?
Jde o slangový výraz pro fázi přípravného řízení nazývanou prověřování. Jde o úsek mezi §158 a 160 trestního řádu. Nepleťme si ji s vyšetřováním, to je zcela jiný časový i právní úsek trestního procesu. Úsek, o kterém hovoříme se nachází mezi zahájením úkonů trestního řízení a zahájením trestního stíhání konkrétní osoby. V tomto úseku nemá sprostý podezřelý prakticky žádná práva, a to včetně práv základních.
Pro lepší pochopení si můžeme vzpomenout na třicet let starou anekdotu: Jaký je rozdíl mezi VB a Stb? VB odhalila trestný čin a pátrá po pachateli. Stb odhalila pachatele a pátrá po jeho trestné činnosti.

http://www.ceska-justice.cz/2019/02/nes ... ensky-boj/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 23 úno 2019, 19:22

Babiš v Bílém domě. Tak co spolu vykšeftujeme?
Pootočme setkání dvou významných politiků, z nichž jeden působí na evropském kontinentu před Velkou louží a druhý za Velkou louží, do úhlu ekonomické významnosti. Jinak se totiž státníci nesetkávají. Amerika má totiž eminentní zájem prostřednictvím společnosti Westinghouse o dostavbu českých jaderných elektráren. Kšeft na výsost výnosný, nehledě o další servisní účasti a strategickém monopolu zřizovatele náročných technologických celků. Jinými slovy, zmíněná společnost by měla rozhodující vliv nad dalším osudem jaderných elektráren v zemi. Tudíž i nad diktátem dalších investic, plynoucích do pokladny USA. Jenomže jednat o této možnosti lze jen s někým, s kým si lze ideologicky aspoň trochu notovat.

http://www.ucho24.cz/clanky/babis-v-bil ... seftujeme/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 24 úno 2019, 15:59

„Prodloužená ruka Pocheho. Tam nejste proto, abyste se tam fotil a usmíval!“ Petříčka posadili v debatě vedle komunisty
Petříček se nechtěl pouštět do detailního popisu přípravy návštěvy Babiše v USA. „Důležité je, že ta návštěva proběhne takto brzy. Trump s Babišem si budou rozumět,“ věří Petříček a prozradil, jaká budou nejdůležitější témata jejich jednání. „Témata budou zaměřena na bezpečnostní spolupráci, na obchodní vztahy, na stole bude i otázka v oblasti energetiky a také by se měl premiér věnovat tématu bezpečnostní situace na Blízkém východě a v Afghánistánu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ret-571679
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 25 úno 2019, 20:46

Svaz obcí ze Šumavy odmítá návrh na nové zóny ochrany přírody
Svaz šumavských obcí odmítl návrh ministerstva životního prostředí na novou zonaci v Národním parku Šumava. Návrh podle starosty obce Modrava a mluvčího svazu Antonína Schuberta prohlubuje neprůhlednou péči o největší lesnatý národní park ve střední Evropě, vhání do nejistoty místní a přírodu národního parku ještě víc uzavírá před návštěvníky. Schubert to dnes sdělil ČTK.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/svaz- ... dy/1726002

Jdete proti cestovnímu ruchu, zuří podnikatelé v Krkonoších kvůli novým zónám
Bude z toho válka jako na Šumavě, jdete proti cestovnímu ruchu, nechceme bitvu obcí. Provozovatelé lyžařských areálů, boudaři, podnikatelé i představitelé obcí kritizují Správu Krkonošského národního parku.

https://www.denik.cz/ekonomika/jdete-pr ... 90225.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 25 úno 2019, 20:49

Náklady na účtenkovou loterii
Ministerstvo financí v rámci transparentnosti zveřejňuje souhrn všech vynaložených i plánovaných nákladů souvisejících s Účtenkovou loterií.

https://www.kurzy.cz/zpravy/484538-nakl ... u-loterii/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 26 úno 2019, 07:42

Kolik peněz lze získat za nic?
Tušíte už o čem je dnešní pohádka ? Firma, která přes 10 let sbírá stovky miliónů dolarů investorských peněz - za to investorům nabízí jen řečičky. Ani jednou nepředvedla svůj produkt, po celou dobu se nenašel nikdo, kdo by za své peníze šlápl Holmesové na krk a přinutil ji vyjít s pravdou ven. Jaká je hodnota peněz ( a morálka ) pro lidi, kteří sumu rovnou výdělku běžného člověka za 1 000 životů investují do "startupu" aniž by zkontrolovali, jestli ty peníze nelítají jen tak oknem ? Kolik takových firem existuje v rámci "startupové scény" nebo dotovaného budování "vzdělanostní společnosti" ?

http://petr-kubac.blog.cz/1902/kolik-pe ... kat-za-nic
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 26 úno 2019, 12:14

Útoky na obhajobu

V roce 30. výročí pádu totalitního režimu, kdy ve vybraných kauzách bylo zneužíváno trestní řízení a útočeno na obhajobu, ožívají podobné přístupy. Patří sem snaha vedení Nejvyššího státního zastupitelství vynutit si kárný postih obhájců, kteří jednají v zájmu klienta, až se to vedení prokuratury nelíbí.
Nejvyšší státní zastupitelství za nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana odpovídá za porušování práva v trestním řízení. Známý je protiústavní výběr soudců vrchními státními zastupitelstvími pro povolování odposlechů, vazeb a domovních prohlídek. Spanilé jízdy prokurátorů z Vrchního státního zastupitelství v Praze po Čechách a Vrchního státního zastupitelství v Olomouci po Moravě, aby se našel správný soudce, který vyhoví jejich návrhu, jsou příkladem neústavnosti v trestním řízení. Jde o největší úpadek trestního práva v Evropě po pádu totalitních režimů.
Nyní vedení státního zastupitelství jako protistrana v kauze Zadeh podává podněty advokátní komoře na kárná řízení vůči advokátům za kvalitu právních služeb. Pro advokáta je měřítkem jeho činnosti klient, nikoli státní zastupitelství. Ale ve svobodném demokratickém státě nelze se zneuživateli moci v orgánech státu kšeftovat, je nutné je potírat, včetně veřejné kritiky. Advokátní komora postup vedení Nejvyššího státního zastupitelství odmítla. Tím ho popudila a to podalo opakované žádosti na kárná řízení. Nezbylo než připomenout vedení Nejvyššího státního zastupitelství, že advokátní komora není Nejvyššímu státnímu zastupitelství podřízena.

P.S. Lze parafrázovat výrok z filmu Jiřího Menzla Skřivánci na niti, „Někteří soudruzi prokurátoři nepochopili, že obhajoba není součástí obžaloby.“Obhajoba nepodléhá prokurátorskému dozoru. Ne Právník roku, ale návrh na kárné řízení ze strany Nejvyššího státního zastupitelství je oceněním advokáta, že dělá dobře obhajobu.

http://www.ceska-justice.cz/blog/utoky-na-obhajobu/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 27 úno 2019, 14:03

Šéf ČSBS Vodička nebude moct promluvit na pietě v Lidicích
Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička hovoří 10. června 2018 u Památníku Lidice na Kladensku při pietním aktu k 76. výročí vyhlazení Lidic. Neumožní mu to přípravný výbor akce. ČTK o tom informovala v tiskové zprávě předsedkyně oblastní organizace Jana Bobošíková. Místo Vodičky vystoupí na pietě starostka Lidic a členka místní organizace Veronika Kellerová. Místopředseda svazu Emil Kulfánek považuje Kellerovou za váženou osobu, která Vodičku zastoupí. Vodička a vedení ČSBS v poslední době čelí kritice za své postoje.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/sef-c ... ch/1726685

Už zase kádrujeme... :bliju
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 28 úno 2019, 12:53

Kauza MIPL a účelové trestní stíhání (stručný nástin korupce na Krajském soudě v Brně)

Společnost MIPL, spol. s r.o. (Mipl) je původní česká společnost působící v mrazírenství. Před rokem 2008 (kdy byla protiprávně dána do insolvence) činil její průměrný roční obrat cca 400 mil. Kč. V Uherském Brodě zaměstnávala cca 70 – 100 lidí. V roce 2008, kdy z důvodů ekonomické krize se řada konkurenčních mrazírenských firem dostala do potíží, chtěl Mipl využít situace na trhu a expandovat. V průběhu roku 2008 se Mipl dohodl na strategické spolupráci s polským koncernem CTM Galicja bratří Kocandů.
Na sklonku podzimu 2008 spolupráce začala váznout a Mipl podezíral polské partnery z nekalých úmyslů a proto pohrozil vypovězením smluv. Tři dny poté, 24.11., byl jednatel Miplu, David Pukl, bodnut nožem do zad cizím státním příslušníkem nehovořícím česky. Pan Pukl skončil na jednotce intenzivní péče. Zde jej navštívili zástupci CTM Galicja a nabídli mu bezpečnost výměnou za převod Miplu. David Pukl tomu tlaku podlehl (jeho manželka byla v 9. měsíci těhotenství), podepsal reverz v nemocnici a nechal se odvézt k notáři. Ihned poté byl Mipl dán do insolvence. Insolvenční řízení a následný konkurz byla nejjednodušší cesta pro polský koncern jak zdarma Mipl získat. Jen v cinklém konkurzu bylo možno bezplatně převzít majetek Miplu a nestarat se o závazky.
Insolvenční věc Miplu dostala na Krajském soudě v Brně soudkyně Mgr. Eva Krčmářová (sp.zn. KSBR 24 INS 4979/2008). Soudkyně Krčmářová dostala Mipl mimo „kolovací“ pořadí, v rozporu s platným Rozvrhem práce krajského soudu. Na základě individuálního přidělení věci tehdejším předsedou soudu JUDr. Pořízkem. Soudkyně Krčmářová tak byla od počátku nezákonnou soudkyní. Vrchní soud v Olomouci konstatoval nezákonnost soudkyně Krčmářové jen proto, aby zabránil ještě většímu skandálu – a to soudnímu zveřejnění zjištění, že jedním z konkurzních správců Miplu byl příbuzný soudkyně Krčmářové. Ale i samotné konstatování nezákonnosti soudkyně Krčmářové bylo bezprecedentní! Insolvenční soudkyně Krčmářová jest manželkou soudce Nejvyššího soudu ČR, pana JUDr. Krčmáře, který má na starosti judikaturu v insolvenčních věcech a je též spoluautorem insolvenčního zákona a jeho změn.[5] Byla zaběhlá praxe, že příslušný senát Vrchního soudu v Olomouci rozhodnutí soudkyně Krčmářové potvrzoval, přičemž po několika letech potvrzování byl za odměnu soudce daného senátu „povýšen“ na Nejvyšší soud k panu Krčmářovi. Předseda Krajského soudu v Brně, pan JUDr. Pořízek, určil prvním insolvenčním správcem Miplu pana Ing. Ivo Beera. Pan Ing. Beer byl ve svém karierním životě konkurzním správcem v deseti kauzách. A ve všech deseti případech byla konkurzní soudkyní paní Krčmářová. Zjevně na Krajském soudě v Brně není o náhody nouze.

http://www.ceska-justice.cz/blog/kauza- ... oude-brne/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 28 úno 2019, 14:50

Zemřel herec Jiří Pecha
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jiří_Pecha



V nedožitých pětasedmdesáti letech zemřel Jiří Pecha. Divadelního herce proslavila například hlavní role v revuální adaptaci Babičky Boženy Němcové. Jeho profesní život byl spojen s divadlem Husa na provázku a spoluprací s Bolkem Polívkou. Poslední rozloučení s se uskuteční příští úterý ve 14:00 v obřadní síni brněnského krematoria v Jihlavské ulici. ČTK to řekla mluvčí Divadla Husa na provázku

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zemre ... et/1727026
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět