Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Česká republika

Příspěvek od El Diablo » 05 led 2019, 22:36


Zetor začne v pondělí rozdávat výpovědi

Výpovědi zaměstnancům brněnského výrobce traktorů Zetor se sice začnou rozdávat nejdříve v pondělí, část zaměstnanců při odchodu na vánoční dovolenou ale už věděla, že na konci března přijdou o práci, řekl vedoucí odborů Alois Kazelle. Firmy z Brna i okolí už do Zetoru posílají desítky pracovních nabídek, propuštění tak nebudou mít o práci nouzi.
https://www.novinky.cz/ekonomika/493604 ... ovedi.html
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 led 2019, 16:24

Takto se nekalí ocel pomocí StB v 50. letech éry bolševika ale Liberální demokracie v letech 2013-18 pomocí VSZ a UOOZ v Kotlině. V čem se liší tehdejší soudruzi vyškolení v Moskvě od nynějších protikorupčních kádrů vyškolených za Velkou louží?
Když do bytu vtrhne ve čtyři ráno policejní komando a děti spí

Před téměř čtyřmi lety v médiích odstartovala jedna z korupčních kauz bombastickými titulky „Jak generálové salutovali zbrojařům“ nebo „Policie popsala zločinný gang“, tak to bylo v době okolo pádu Nečasovy vlády běžné. Pro údajné zločince to byl začátek velice dlouhé noční můry, kde přepadové domovní prohlídky se zakuklenci, převozy z jednoho místa na druhé, celodenní a celonoční výslechy nebo propuštění ve tři hodiny ráno 130 km od domova(za to samé při Palachově týdnu byli pravomocně odsouzení příslušníci VB), byla vlastně jen epizoda. Třem špičkovým manažerům a jednomu generálovi AČR vyšly fotografie ve zprávách televizních, tištěných i internetových. Novináři, především z jedné vlastnické skupiny, na základě tajemných informací policie, spřádali další a další teorie, jak fungovala zločinecká skupina, a jak velkou způsobili finanční a celospolečenskou škodu.
21.12.2018 padl osvobozující rozsudek pro všechny obžalované. Už v ústním zdůvodnění rozsudku se na adresu vyšetřovatelů a dozorového státního zástupce ozvaly argumenty jako manipulace s důkazy, zatajování dokumentů, zneužívání úředních záznamů, totální selhání v přípravném řízení atd. V průběhu líčení soudkyně otevřeně řekla, že podá trestní oznámení na vyšetřovatele Procházku.
V průběhu hlavního líčení všechna tato policejní zvěrstva vyšla najevo a co na to státní zástupce, který o tom všem mohl a měl vědět? Zval svědky, kterým pak nepoložil žádnou otázku, dožadoval se dotazování na ministerstvech, NKÚ, ptal se na informace z veřejně přístupných zdrojů, ale jinak nic. Ani se nesnažil podpořit svou verzi příběhu, nevyjadřoval se k palbě důkazů obhajoby. Státní zástupce vrchního státního zastupitelství Mgr. Prygl objektivně zničil kariéru a zdraví čtyřem mužům, kterým nesahá ani po kotníky. Desítky hodin při jednáních poslouchal důkazy, jak mizernou práci odvedl a jak podle se chovali vyšetřovatelé. A reakce? Odvolal se na místě s odůvodněním, že si musí přečíst písemné vyhotovení rozsudku, aby pochopil myšlenkové pochody paní soudkyně.

https://echo24.cz/a/SM4mV/kdyz-do-bytu- ... a-deti-spi

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 08 led 2019, 00:57

Soudkyně zkritizovala práci státního žalobce. Překvapující, reaguje Bradáčová

Soud osvobodil generála Vladimíra Halenku a další tři muže v případu obchodů s vojenským materiálem, soudkyně Blanka Bedřichová navíc nešetřila s kritikou práce státního zástupce a policie. Nelíbilo se jí, že před samotným soudem se podle ní například musely provést některé důkazy, které chyběly ve spisu. Znalecký posudek, o který se opírala obžaloba, byl podle ní dále nepřesvědčivý. Prohlášení soudkyně jsou z profesionálního hlediska minimálně překvapující, reagovala pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

https://echo24.cz/a/STjzL/soudkyne-zkri ... -bradacova

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 08 led 2019, 18:13

ÚS zdůraznil význam dobré víry v platnost a zákonnost licence u solární elektrárny

Krajský soud v Brně se musí znovu zabývat licencí solární elektrárny v Jeníkově na Teplicku, původně ji zrušil kvůli údajným nedostatkům revizní zprávy. Ústavní soud (ÚS) dnes vyhověl stížnosti držitele licence, společnosti Fine Decorating. Zdůraznil při tom význam dobré víry v platnost a zákonnost licence a v možnost provozovat elektrárnu za původních výkupních podmínek.
„Platí, že dobrá víra se předpokládá a je na veřejné moci, aby její existenci vyvrátila. K tomu ale v nyní souzené věci dle názoru ÚS nedošlo,“ stojí v nálezu soudce zpravodaje Tomáše Lichovníka.
Krajský soud v Brně nejprve Zemanově žalobě nevyhověl, po zásahu Nejvyššího správního soudu ovšem původní rozhodnutí úřadu zrušil s vysvětlením, že revizní zpráva nemohla být dostatečným podkladem pro udělení licence, neboť neprokazovala bezpečnost, a tím ani technickou způsobilost zařízení. Na skutečnost, že revizní zpráva ve spojení s povolením předčasného užívání stavby v předložené podobě nemůže osvědčit bezpečnost elektrárny v plném rozsahu, firmu měl podle ústavních soudců upozornit regulační úřad a vyzvat ji k odstranění vad, což se nestalo. „Je věcí státu, aby ve správních řízeních, která vede, nechyboval, a pokud k tomu přeci jednom dojde, aby zásadně nesl následky svých pochybení,“ rozhodl ÚS.
Zeman(Nejvyšší SZ) žalobami napadl 22 problematických licencí ze sklonku roku 2010. Zrušení licence dosáhl jen u části z nich. S ústavními stížnostmi neuspěly v poslední době například elektrárny Saša – Sun a Zdeněk – Sun, které také přišly o licenci.

http://www.ceska-justice.cz/2019/01/us- ... lektrarny/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 led 2019, 11:14

ČR začne vyplácet cizincům až 4000 eur, aby odjeli domů

Hodnotu ve výši 1 500 eur – 4000 eur začne stát poskytovat obyvatelům z Asie, Ruska a Afriky, kteří obdrželi od České republiky doplňkovou ochranu nebo jejich žádost o pobyt nebyla dosud vyřízena či byli z ČR vyhoštěni, ale stále jsou na území. Podmínkou je, aby dobrovolně opustili ČR a nevraceli se do Evropské unie. Peníze jsou určeny na „reintegraci“ v zemi původu. Stát jim kromě toho zajistí přepravu i zdravotní péči. Takových lidí má být nejméně 400.
Vyplývá to z Výzvy k předkládání žádostí o podporu v rámci Národního programu Azylového, migračního a integračního fondu (NP AMIF), kterou zveřejnilo ministerstvo vnitra. Podle výzvy obdrží od fondu jediný vybraný žadatel v tomto projektu 45 milionů korun. Celková hodnota projektu, který má začít 1. dubna 2019 a skončit nejdéle do 30. června 2022, je 60 milionů korun. Za tu dobu má dojít k dobrovolnému vystěhování minimálně 400 lidí bez návratu do EU.
Žádat o peníze jsou oprávněny podávat české neziskové organizace, mezivládní organizace se zastoupením v České republice a organizační složky státu. Stát vybere jediného poskytovatele této služby. Termín pro odevzdání žádostí je 1. února 2019 ve 13,00 hodin.

https://www.mvcr.cz/clanek/amif-vyzva-1 ... vratu.aspx
http://www.ceska-justice.cz/2019/01/cr- ... jeli-domu/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 10 led 2019, 05:25

Důrazná vzpomínka na nejhorší volební období od sametové revoluce
Včera jsem se ráno brzo probudil, a tak jsem si pustil televizi. A na ČT 2 šel pořád "Ochránce" z roku 2012. A jeho téma bylo "Nezaměstnaní" a to konkrétně tzv. systémem "DONEZ" a tzv. "veřejná služba". Vzpomínáte ještě na to?

Pořad se zabýval třemi konkrétními případy, které s těmito chuťovkami tehdejšího ministra za TOP 09/STAN Jaromíra Drábka měly nemalé problémy. To byl ministr z vlády premiéra Petra Nečase (ODS) a ministra financí Miroslava Kalouska. Vzhledem k tomu, že už to bylo období hospodářské recese a vysoké nezaměstnanosti, tak už to nebylo pro lidi jednoduché období. Když k tomu přidám tyto výše popsané chuťovky pana ministra Drábka, které doslova a do písmene nejen hraničily, ale už i překračovaly základní lidská práva, tak musím o volebním období 2010-2013 říci, že to bylo nejhorší volební období od roku 1989. Jen pěkně zavzpomínejme, co se dělo.

Osobně si myslím, že bychom neměli zapomínat, co se během tohoto volebního období dělo. A také to, jak si pánové a dámy z TOP 09/STAN/ODS/VV představovali lidská práva. Zvláště těm mladým je to nutné připomínat. Aby si takovýto a podobný pořad pustili dřív, než zas půjdou na nějakou protizemanovskou a protibabišovskou demonstraci, kde budou oslavovat takové politiky jako Miroslav Kalousek nebo Miroslava Němcová (tehdejší předsedkyně PSPČR). To si fakt toto opět přejí?
https://www.ceskatelevize.cz/porady/103 ... 381960012/

https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695438
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 10 led 2019, 17:05

Článek(oficiální stanovisko) velvyslance Ukrajiny Jevhena Perebyjnise k 110 výročí (oslav)narození S. Bandery

Vrtěti banderovci aneb Komunisté opakují své lži o ukrajinském boji za svobodu

Ukrajina během uplynulých pěti let prošla řadou změn a reforem. K těm nejdůležitějším patří bezesporu dekomunizace. Odstranění pomníků sovětské éry a přejmenování ulic se stalo viditelnou stránkou tohoto procesu. K tomu nejdůležitějšímu, co se na Ukrajině odehrálo, však patří „dekomunizace myšlení“, zúčtování se zločinnou a prolhanou ideologií, která obrátila svět naruby a těžce poznamenala lidské myšlení ještě na dlouhá léta po formálním pádu komunismu na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.
Žádný z mýtů, kterými kolektivní paměť v Česku otrávili komunisté, nemá tak dlouhého trvání jako ten o „zločinných banderovcích“. Tito „strašáci“ ale nemají pražádnou oporu ve faktech. Obraz banderovců vytvořený na konci čtyřicátých let komunisty zasáhl podvědomí Čechů natolik silně, že mnozí dnes ani na vteřinu nepřipouštějí, že by mohli být obětí lži.
https://denikn.cz/49142/vrteti-banderov ... JgW0jfkZmY

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 10 led 2019, 20:07

Andor Šándor: Všechno, co se děje proti Huawei, je ve smyslu ochrany Applu.
Co se ukazuje na aféře kolem zařízení čínských firem Huawei a ZTE? A kdo všechno nás vlastně sleduje?
Už před Vánoci vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování před užíváním infrastruktury čínských společností. Podle bezpečnostního analytika ovšem nejde o novou záležitost. „O problémech s Huawei se mluví minimálně šest let,“ říká.
https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor- ... lu-7721538

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 10 led 2019, 21:49

Čína chystá odvetu za Huawei, Zeman odpálil 3 šrapnely. Půjde též o investice Škody Auto i síť 5G

Šéf BIS Michal Koudelka a ředitel Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) Dušan Navrátil podle prezidenta Miloše Zemana ohrozili svým varováním před čínskou telekomunikační společností Huawei ekonomické zájmy České republiky. Čína jako odvetné opatření může zarazit plánované investice v autoprůmyslu či budování mobilní sítě 5G. Prezident to řekl v pořadu Týden s prezidentem.
Koudelka ani Navrátil podle prezidenta neměli žádné pádné důkazy, jen svou zprávou zásadně ohrozili ekonomické zájmy ČR i obchodní vztahy s Čínou. Český prezident více věří vyjádření ředitele německého úřadu pro kybernetickou bezpečnost (BSI) Arne Schönbohma, podle něhož varování před Huawei nejsou podložena žádnými důkazy. „Aniž by měli důkazy, ohrozili naši pozici a naše ekonomické zájmy v Číně,“ uvedl Zeman na adresu Koudelky a Navrátila. Stejně tak kritizoval i Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. „Ti snad ani nestojí za řeč,“ dodal.
Dále zmínil, že Číňané mohou vycouvat i z budování mobilní sítě 5G na českém území, do níž chtěla investovat právě Huawei. Ta údajně nabídla čtyřikrát nižší cenu (cca 8,5 miliard korun) než v případě jiných společností, a kvůli varování ze strany bezpečnostních složek se výsledná cenovka může lišit.

https://echo24.cz/a/SNQSQ/cina-chysta-o ... o-i-sit-5g

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 11 led 2019, 17:32

Jiří Vyvadil: Takže kupujme Huawei…
Před 30 lety padla železná opona a evropské země bývalého sovětského bloku radostně převzali filosofii liberálního západního života včetně jeho uskupení typu NATO a později i EU. Lidé prostě chtěli na Západ, protože byli přesvědčení, že je tam vyšší životní úroveň a před třiceti lety i docela přirozený a sympatický způsob života. Když jsme navíc v té době viděli totálně rozvrácené Rusko s prázdnými pulty v obchodech a Jelcina, který nechal rozestřílet ruský parlament,koho z nás by to tehdy na Východ lákalo.

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/kome ... jme-huawei
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 13 led 2019, 17:53

Babiš odletěl na týdenní cestu do Asie. Na palubě má ministryni a zástupce 42 českých firem

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli odletěl na týdenní cestu do Singapuru, Thajska a Indie. Novinářům v pátek řekl, že cesta je součástí vládního záměru diverzifikovat český vývoz a vytvořit jasnou strategii pro obchod s Asií a Afrikou. Ve všech zemích má Babiš v plánu setkání s předsedy vlád, v Singapuru a Indii bude jednat také s prezidenty.
S Babišem do Asie zamířila ministryně průmyslu Marta Nováková (za ANO) a v delegaci vedené Svazem průmyslu a dopravy ČR také zástupci 42 českých firem. Babiš by měl kromě podpory dvoustranných podnikatelských fór slavnostně otevřít výrobnu plastových povlaků české společnosti Technicoat a nové vývojové centrum společnosti Škoda Auto India/Volkswagen Group v Indii.
https://echo24.cz/a/StBda/babis-odletel ... kych-firem

PeterM
Sponzor fóra
Příspěvky: 1354
Registrován: 18 úno 2017, 11:17

Re: Česká republika

Příspěvek od PeterM » 14 led 2019, 07:00

Tady se demokracie 30 let jen předstírala. Režisér a umělec vydal drtivou zprávu o době po roce 1989. Zlodějiny, prodaní politici, vysávání státu... A to, co nás čeká.

„Zastupování, skutečné, je klíčem. Ptejte se svého politika, co pro vás dělá.“ I tato slova zaznívají od režiséra Davida Martinka v jeho analýze s názvem 2019, kterou poskytl ParlamentnímListům.cz. Hovoří o prohře politického stylu, který skoro třicet let předstíral budování demokracie podle západních norem. Popisuje současný proces změny české politiky a vytvoření prostředí tvrdé politické soutěže, které se odehrává na půdorysu nejvýznamnější transformace společnosti za posledních padesát let. Čtvrtá průmyslová revoluce totiž zásadně mění pravidla. „Odvíjí se další klíčový zápas o technologický předstih, který kapitalismus spoludefinuje jako systém. Kdo v něm vyhraje, získá minimálně podíl na spolurozhodování o podobě planety.“ Vysvětluje i to, proč by měli mít u nás zaměstnanci průměrný plat kolem 50 tisíc měsíčně. Nejde ale jen o bilancování nebo vizi, Martinek jasně říká, s čím začít tady a teď.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... eka-565985
Co je tvrzeno bez důkazu, může být odmítnuto bez důkazu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 14 led 2019, 07:45

Nové svědectví o Janu Palachovi: Možná to s ním bylo celé jinak
Dlouholetý kamarád Jana Palacha Stanislav Hamr promluvil o svém blízkém kamarádovi z dětství a studentských let. A jak uvádí server Aktuálně.cz, umí překvapit. Hamr totiž hovořil o tom, jak jej štval svatouškovský pohled na Palacha. A proto se právě rozhodl říct o něm pár slov.

„Strašně mě štvalo, jak je Honza falešně a nepravdivě líčen nejrůznějšími pseudoanalytiky. Nebyl zvláštním uzavřeným klukem, který se stranil ostatních. Šlo naopak o rváče, neskutečně veselého a někdy až hyperaktivního kluka, který nezkazil žádnou lumpárnu. Nejvíc mi ale vadí to, jak z Honzy děláme jakéhosi ikonického a nedotknutelného věrozvěsta,“ poznamenal úvodem Hamr padesát let poté, co se Jan Palach upálil na protest proti okupaci Československa.

Hamr se podle svých slov znal s Palachem odmalička, kdy spolu bydleli ve Všetatech. „Honza byl vlastně v jádru Mašín. Ale nedokázal by zabít. Měl hrozně rád živočichy a bytostně nesnášel, když jim kluci ubližovali,“ popisuje mimo jiné Palacha Hamr. A vzpomíná, jak společně stříleli ze zbraní nebo vyráběli nejrůznější produkty ze střelného prachu. „Honza by normálním rošťákem, jako většina kluků. Kam jsme vlezli, tam jsme něco provedli. A já jsem ho poznal ještě o něco lépe, protože mně - stejně jako Honzovi - zemřel brzy táta,“ uvedl Hamr.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... nak-566597
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 14 led 2019, 13:16

Praha chce úpravu smlouvy s Pekingem, kvůli souhlasu s politikou jedné Číny :blbec: :blbec:
Praha chce ze smlouvy o partnerství s Pekingem odstranit článek obsahující souhlas s politikou jedné Číny, která neuznává nezávislost Tchaj-wanu. Shodli se na tom zástupci pražské koalice. Praze byl údajně článek vnucen a ve smlouvě je zcela nadbytečný.
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha ... zpravy_nuc
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8169
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Česká republika

Příspěvek od Skeptik » 14 led 2019, 17:14

Závěrem roku vydala BIS výroční zprávu, kde mimo jiné kritizovala styl výuky dějepisu na školách. Analytici Bezpečnostní informační služby považují obsah hodin za zastaralý a moderní dějiny mají podle nich sovětský výklad.
Z veřejné části zprávy BIS
Moderní dějiny prezentované ve školách jsou de facto sovětskou verzí moderních dějin a proruským panslovanstvím je do jisté míry zasažena i výuka českého jazyka, resp. literatury (národní obrození). Trvající vliv sovětské propagandy a fakt, že Rusové ovládají moderní dějiny (Orwell: Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá současnost, ovládá minulost.), tvoří základ pro současné ruské vlivové operace všeho druhu a tedy i hybridní strategie,“ píše BIS ve zprávě.
A co k tomu říká historik a didaktik Ladislav Najbert z Ústavu pro studium totalitních režimů
„Z mediálních reakcí na zprávu BIS o nebezpečí ruské propagandy celkem přesvědčivě vyplynulo, že zkušenosti učitelů a odborníků na vzdělávání zatím nepotvrdily obavy z ruské manipulace moderních dějin na našich školách. Nemůžu mluvit za každého učitele, ale učebnice a vzdělávací materiály jsou k sovětské velmocenské politice ve 20. století dostatečně kritické. Můžeme se jen zbytečně dohadovat, co má být na současné výuce moderních dějin nevyvážené? Jestliže při tématu formování moderní české identity učitelé vysvětlují, jak důležité pro Čecha 19. století bylo vědomí sounáležitosti s dalšími slovanskými národy včetně ‚velkého‘ Ruska, neznamená to přeci, že tím šíříme panslovanskou ruskou propagandu,“ říká Najbert.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bis- ... omaci_brzy

Tak co?
Jsou to ČUČKAŘI nebo nejsou ? :blbec:

Předpokládám, že "historici z BIS" považují Orwela za jednoho z ideových vůdců a tvůrců "ruské propagandy a hybridní války"
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 led 2019, 18:02

Ministerstvo školství jednalo o změně výuky moderních dějin s tajnou službou

Prostor pro vyváženou výuku moderních dějin na školách chce ministerstvo školství zajistit během plánované revize rámcových plánů. Uvedlo to po schůzce svých zástupců s ředitelem Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalem Koudelkou. Na potřebnost změny ve výuce moderních dějin upozornila BIS ve výroční zprávě.
„Schůzka s ředitelem jenom potvrdila, že v této době hybridních hrozeb je víc než kdy jindy třeba věnovat pozornost vytvoření dostatečného prostoru pro vyváženou výuku moderních dějin. Měl by to být také jeden z cílů revize rámcových vzdělávacích plánů,“ sdělil tiskový odbor ministerstva.
P.S. Takže podle názoru dnešních již i ideologických stbáků je celoprvorepublikový spor historiků a jejich přívrženců Pilaře s Nejedlým pouze ruská(komiternová) hybridní vojna ale díky tehdejším znalostem takto nikým nedefinovaná. Až BIS po století jej naprosto pregnantně zadefinovala a "přikázala" mantinely nápravy vyváženého výkladu českých (československých) dějin.
Historici jež v tématu bádají po celý profesní život se až na pár z Ústav pro studium totalitních režimů jsou všichni ostatní ruskými šváby šířící pouze ruské dezinformace.

http://www.ceska-justice.cz/2019/01/min ... u-sluzbou/

BIS požádala o pomoc s odhalováním terorismu občany, ohlas není velký

Ani jedna informace ve vztahu k terorismu. Takový je výsledek výzvy Bezpečnostní informační služby (BIS) k občanům, aby si všímali okolí a předávali BIS informace o teroristech, kteří „někde musí žít, bydlet, nakupovat materiál, zbraně, financovat aktivity“ – a může to být i u nás. Znamená to, že jsme stále bezpečnou zemí, říká k tomu mluvčí BIS Ladislav Šticha.
Výzvu pod názvem „Co můžete udělat“ zveřejnila česká Služba loni v říjnu. „Občané to jsou miliony očí a miliony uší, kterým téměř nic neunikne. Stejně jako se říkávalo za našich předků, že každý voják nosí v torně maršálskou hůl, tak dnes platí, že každý z Vás může být tím, kdo pomůže ochránit životy a majetek obyvatel České republiky,“ obrátila se k občanům před třemi měsíci česká Služba. Současně BIS pro tyto účely zprovoznila horkou linku a rovněž účet na Twitteru.
Pro předání informací BIS mohou lidé využít on-line formulář na webu BIS nebo bezplatnou telefonní linku +420 235 521 400 nebo prostý dopis.

http://www.ceska-justice.cz/2019/01/bis ... eni-velky/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 led 2019, 20:14

Výuka dějin není prosovětská, jak sugeruje BIS, problémy jsou jinde, tvrdí historici

Ve výuce dějepisu ve školách vidí historikové Vojtěch Ripka a Petr Blažek nedostatky, ale spíše v jiných ohledech, než vyplývá z výroční zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS). Vyplývá to z jejich vyjádření pro ČTK.
Podle Ripky z Ústavu pro studium totalitních režimů se s poznámkou BIS dá těžko smysluplně polemizovat. Žádný z dosavadních výzkumů výuky dějepisu podobné tendence nenaznačil. BIS podle něj také neposkytla podrobnou argumentaci, čemuž ale vzhledem k povaze práce služby rozumí. „Sám vidím v českém dějepise významné problémy, avšak poněkud jinde,“ doplnil.
„Zdá se mi to jako hodně silné tvrzení. Větší strach než z prosovětské propagandy, vzhledem k tomu, že Sovětský svaz skončil v roce 1991, bych měl z domácích revizionistů. Lidí, kteří se snaží relativizovat minulost. Těch je bohužel docela hodně, i mezi historiky,“ řekl ČTK Blažek z téže instituce. „Větší obavy mám z nezájmu učitelů či širší veřejnosti o soudobé dějiny v souvislosti se snahou o překreslování současných dějin i třeba ze strany politiků,“ doplnil.

https://echo24.cz/a/SkFm5/vyuka-dejin-n ... -historici

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 14 led 2019, 20:46

Neziskovky dostaly za pět let 61 miliard korun od státu. Nejvíce dotací proudí do sportu, hlavně do fotbalu
Stát v letech 2013 až 2017 vyplatil nevládním a podobným organizacím 61 miliard korun. Největší roční suma, téměř 13,6 miliardy korun, připadá na rok 2017, čísla za loňský rok ještě nejsou k dispozici. Nejvíc peněz proudí do sportu, především do fotbalu. Vyplývá to z dat ministerstva financí, která v pondělí zveřejnil server Deníku N. Vypracovat přehled dotací pro neziskové organizace nechal loni premiér Andrej Babiš (ANO) v souvislosti s jednáním o státním rozpočtu na letošní rok.
https://domaci.ihned.cz/c1-66430920-nez ... do-fotbalu
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 led 2019, 08:59

Oznámení. Máme smutnit? Zemřel pan Jiří Brady, muž, který přežil holokaust.
Příběh jeho mladší sestry Hany by možná zůstal zapomenut, kdyby se shodou okolností o osud této dívky nezačala zajímat Japonka Išikaová, která k osudu Hanky sbírala podklady, aby z nich nakonec vznikla kniha „Hanin kufřík-Příběh dívky, která se nevrátila“, která vypráví příběh sourozenců na základě zjištění Japonky Fumiko Išiokaové, ředitelky tokijského muzea a osobních vzpomínek pana Bradyho. Kniha byla napsaná kanadskou novinářkou, producentkou, spisovatelkou Karen Levine, bývá často srovnávána s příběhem Anny Frankové.

Objektivně řečeno a při vší úctě k panu Jiřímu Bradymu, pan Brady nebyl jediný, který přežil holocaust. Lidí, kteří koncentráky přežili, byly stovky, jen málokomu se však dostalo stejné pozornosti, jako např. panu Bradymu. Je sice zcela pochopitelné, že není možné individuálně se zabývat všemi osobami, které holocaust přežili, ale na druhé straně také není nejvhodnější adorovat, oslavovat a upřednostňovat jedince jenom proto, že mu to umožnil někdo z mocných či vlivných, jako byl například pan Herman, nejen jako jeho údajný synovec, ale v inkriminované době i ministr kultury. A že z toho chtěl „vytřískat“ maximum (státní vyznamenání), není pochyb! Ostatně, těch jiných vyznamenání a oceněné (bůh ví za co) dostal v Česku přehršel! I zde se však nabízí otázka, za co by měl být pan Jiří Brady vyznamenán prezidentem republiky když si uvědomíme, že přeživších koncentrační tábory bylo více, ale zůstali v anonymitě a žádného ocenění či vyznamenání se, na rozdíl od pana Bradyho, nedožadovali.

Pan Jiří Brady žil cca 68 let v Kanadě, s Českou republikou měl společné jen to, že se zde narodil, resp. měl nějaké příbuzné, avšak nějaké výrazné či významné, případně vlastenecké a jiné vazby nebo aktivity s Českou republikou neměl. To byl také možná (správný) důvod, proč jej prezident nevyznamenal! Dmnívám se, že není nutné dát jeho skonu nějakou významnější publicitu, i když se o to jisté kruhy, zásluhou D. Hermana budou bezesporu snažit.

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/oznam ... e-smutnit/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

dase
Redaktor
Příspěvky: 328
Registrován: 08 úno 2017, 00:47

Re: Česká republika

Příspěvek od dase » 15 led 2019, 09:55

https://www.mvcr.cz/clanek/navrh-noveho ... anich.aspx
Návrh nového zákona o zbraních

Ministerstvo v současné době připravuje návrhy čtyř nových zákonů upravujících nakládání se zbraněmi, střelivem a municí v civilní sféře....

Odpovědět