Slovensko

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Slovensko

Příspěvek od QVAK » 11 lis 2018, 15:15

Na podnet udavačov YouTube zablokoval Harabinovo video

Spoločnosť YouTube na základe udaní „komunity YouTube“ zablokovala kandidátovi na prezidenta Štefanovi Harabinovi video o Marrákešskej deklarácii. Kandidát na prezidenta Štefan Harabin už pred pol rokom vo videu upozorňoval, čo v skutočnosti bude pre Slovensko znamenať prijatie tohto protokolu a upozornil aj na trestnoprávnu zodpovednosť tých, ktorí tento vlastizradný protokol pretláčajú.
Tu si treba uvedomiť, že nielen USA môžu cez túto americkú technologickú firmu zasahovať do volieb po celom svete, aj do volieb v členskom štáte Európskej únie, ale svet dospel do štádia, kde hŕstka vlastníkov technologických firiem a internetových sociálnych sieti, rozhoduje o tom, ktorý kandidát je vhodný na prezidenta v tej-ktorej krajine, v tomto prípade na Slovensku. Hŕstka ľudí, ktorí nežijú na Slovensku, zasahuje do toho, kto tu bude prezidentom a aké pomery tu budú vládnuť.
https://www.hlavnespravy.sk/na-podnet-u ... eo/1575726#

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7605
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: Slovensko

Příspěvek od palo satko » 12 lis 2018, 11:00

velky Rusobijca dostal nakladačku vo volbach od Smeraka. To je na "kanal alebo mašlu". :lol:
smatana.jpg
smatana.jpg (24.08 KiB) Zobrazeno 8392 x
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 14 lis 2018, 19:31

Rezort chce pokračovať v prevádzke lietadiel MiG-29
Rezort obrany chce pokračovať v prevádzke lietadiel MiG-29 až do doby dodania stíhacích lietadiel F-16. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Danka Capáková.
„Ministerstvo obrany SR odporučí vláde SR pokračovať v prevádzke lietadiel MiG-29 až do doby dodania stíhacích lietadiel F-16 C/D Block 70,“ uviedla Capáková s tým, že tento záver vyplynul z podrobnej analýzy alternatív ochrany vzdušného priestoru Slovenska, ktorý rezort obrany spracoval a predloží ho na rokovanie vlády...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... el-mig-29/ z 13.11.2018

Gajdoš chce využívať ruské migy kým Američania nedodajú stíhačky F-16
Vláda v 07/2018 odsúhlasila nákup 14 stíhacích lietadiel F-16.
...Podľa Capákovej slov odborníci zo vzdušných síl a sekcie modernizácie identifikovali 2 možné alternatívy ochrany vzdušného priestoru.
"Prvou bola spolupráca s členskými krajinami NATO, ktorá by však znamenala dočasnú stratu tejto spôsobilosti. Druhou by bolo pokračovanie v prevádzke lietadiel MiG-29, a to buď spoluprácou s Poľskou republikou, alebo so spoločnosťou RSK MiG," vysvetlila.
"Na základe posúdenia uvedených možností s prihliadnutím na súčasný technický stav lietadiel MiG-29, platnej legislatívy, potreby zabezpečenia a udržania úrovne výcviku pilotov a príslušníkov pozemného personálu Vzdušných síl Ozbrojených síl SR, vychádza ako najefektívnejšie ekonomické riešenie uzavrieť novú dodatočnú dohodu so spoločnosťou RSK MiG s platnosťou od 16.11.2019 do 31.12.2023 s možnosťou predĺženia o 1 rok," uviedla Capáková...
Zdroj https://domov.sme.sk/c/20961230/stat-ch ... -f-16.html z 13.11.2018

SaS aj OĽaNO kritizujú plán pokračovať v prevádzke ruských migov
Predĺženie zmluvy s ruskou spoločnosťou MiG je podľa opozície nevýhodné.
Opozičné strany SaS a OĽaNO kritizujú plán ministerstva obrany pokračovať v prevádzke lietadiel MiG-29 až do dodania stíhacích lietadiel F-16. SaS tvrdí, že rezort zrušil dohodnutý nákup švédskych Gripenov len preto, aby mohol predĺžiť abonentnú zmluvu na údržbu ruských MiG-ov a s ňou spojené "nekalé" kšefty.
"Je jedno, pod akou zámienkou, ale logickým vyústením tejto politiky bude krach nákupu amerických stíhačiek F-16, pretože SNS vzhľadom na jej proruskú orientáciu nemá záujem posilniť obranyschopnosť Slovenskej republiky v rámci Severoatlantickej aliancie," povedal poslanec Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko (SaS)...
Zdroj https://domov.sme.sk/c/20961730/sas-aj- ... migov.html z 14.11.2018

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Slovensko

Příspěvek od Juraj » 15 lis 2018, 08:26

Tvrdí sa, že Andrej Danko svoju rigoróznu prácu odpísal. Nie je to však možné overiť, pretože práca s rovnakým názvom a počtom strán sa na Univerzite Komenského "stratila". Lenže Denník N sa pozrel na samotnú prácu Andreja Danka, ktorá sa "nestratila," len bola "utajená". Po odtajnení vraj analyzovali jej obsah a našli masívnu zhodu s inými textami.
Andrej Danko má skrátka neuveriteľnú smolu. Ak prácu odpísal, ešte aj originál bol podvod...
https://dennikn.sk/1294382/danko-vykrad ... e-plagiat/

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Slovensko

Příspěvek od WuVirr » 17 lis 2018, 18:20

Slováci řekli, co je pro ně nejdůležitější

Který vládní systém je pro Slováky nejatraktivnější? - O výsledcích průzkumu informovala mluvčí Slovenské akademie věd (SAV) Monika Hucáková.

Nejnovější výzkum ukázal, že 74 procent občanů Slovenska chce žít v demokratické zemi. Bylo také zjištěno, že věk a lokalita mají na tento výběr malý vliv. Ovlivní ho však stupeň vzdělání.

Co přesně pro lidi nejčastěji znamená slovo "demokracie"? Za hlavní znaky demokratického režimu občané Slovenska považují: svobodné volby (69 procent), rovnoprávnost mezi muži a ženami (67 procent), podporu v nezaměstnanosti (61 procent) a občanská práva, která chrání před státním náporem (59 procent).
"Největší míra konsensu v odmítání spojení určitých charakteristik jako demokratických je v možnosti, aby armáda převzala moc v zemi, pokud je vláda neschopná a aby náboženští představitelé měli rozhodující slovo při výkladu zákonů," uvedly Zuzana Kusá a Alexandra Matejková ze Sociologického ústavu SAV.

"Věk nehraje roli v názoru na jednotlivé způsoby vládnutí. Demokratickému politickému systému však trvale a silně konkuruje systém, ve kterém místo vlády řídí zemi odborníci," uvedly vědecké pracovnice.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... emokracie/

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Slovensko

Příspěvek od Juraj » 21 lis 2018, 18:09

Len pre poriadok. Strana Smer-SD v nedelu odmietla Globalny pakt OSN o migracii
https://slobodnyvyber.sk/mimoriadna-spr ... -migracii/
Minister zahranicnych veci Lajcak, ktory tu zmluvu ako predseda Valneho zhromazdenia OSN v lete prakticky napisal, zvazuje demisiu.
https://slobodnyvyber.sk/mimoriadna-spr ... -migracii/

Dnes zahranicny vybor parlamentu hlasoval proti tejto zmluve. Ani jediny hlas sa nepostavil za zmluvu. O odmietnuti Globalneho paktu sa bude hlasovat v parlamente ale vysledok je prakticky jasny. Slovensko sa tym pripoji k V4, Rakusku, Bulharsku, pobaltskym krajinam, USA a Australii apod. Globalny pakt o migracii bude zrejme v decembri fiasko.

Smer-SD vsak chce presadit tzv. pracovnu migraciu, cize ulahcit nabor v zahranici pre slovenske montovne. Zrejme to bude obdobna situacia ako prichod Turkov do Nemecka v 50-tych rokoch. Vysledok pozname. Cize Smer-SD to robi fikane. Su formalne proti, ale v konecnom dosledku potichu spravia to, co sa od nich v Bruseli bude chciet :D

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Slovensko

Příspěvek od homer » 25 lis 2018, 14:45

Dobre vy, bratia nasi :vitez

Premiér Pellegrini adresoval Lajčákovi jasné stanovisko, Slovensko migračný pakt nepodporí

V nedeľu to vyhlásil premiér Peter Pellegrini. Ak by účasť Slovenska na summite v Marakéši znamenala, že dokument podporujeme, nikto tam nepôjde.
Lajčák vzal stanovisko na vedomie

Ak analýza ale ukáže, že by niekto mohol ísť do Marakéša a povedať, prečo s ním nesúhlasíme a nebude nás to k ničomu zaväzovať, premiér nevidí dôvod, prečo by tam napríklad veľvyslanec nemohol ísť. Pellegrini o kompakte hovoril aj so svojimi kolegami z Rakúska a Poľska, ktorí už odmietli kompakt podporiť. Premiér takisto informoval, že požiadal ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a štátneho tajomníka za SNS Lukáša Parízka o analýzu. Pod Parízka totižto spadajú medzinárodné organizácia, teda aj OSN.
https://www.webnoviny.sk/premier-pelleg ... dpMUSnm3CY

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Slovensko

Příspěvek od WuVirr » 28 lis 2018, 11:14

Řidiči protestují na slovenské hranici, doprava je zkomplikována

Silniční provoz na hranici Ukrajiny a Slovenska je dosud zkomplikován kvůli protestní akci motoristů, oznámila ve středu tisková služba Státní pohraniční služby Ukrajiny.
„Příjezdové cesty ke dvěma kontrolním stanovištím Malyj Bereznyj a Užhorod na hranici se Slovenskem zůstávají ráno 28. listopadu i nadále zablokovány. V daném okamžiku je silniční provoz tímto směrem i nadále zkomplikován," uvádí se ve zprávě státní pohraniční služby.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... nice-auta/

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3003
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Slovensko

Příspěvek od danny1691 » 29 lis 2018, 12:11

Globální pak OSN o migraci odmítl i slovenský parlament. Proti němu se postavilo i Česko nebo Rakousko
Slovenský parlament ve čtvrtek schválil usnesení odmítající globální pakt OSN o migraci. Zároveň požádal vládu premiéra Petera Pellegriniho, aby odstoupila z procesu přijímání dokumentu. Usnesení podpořilo 90 ze 142 přítomných poslanců, koalici při hlasování podpořila i část poslanců opozičních stran. Slovenská sněmovna uvedla, že migrační pakt není v souladu se stávající bezpečnostní a migrační politikou země.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/glo ... 1291123_pj

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Slovensko

Příspěvek od WuVirr » 30 lis 2018, 09:51

Na Slovensku v plamenech uhořelo pět lidí, většinou děti

Hasiči několik hodin zasahovali u požáru stavby v katastru obce Richnava, okres Gelnica. Požár tam vypukl před třetí hodinou ráno a pohltil čtyřpokojový dům. Kvůli požáru se nakonec propadla střecha.
Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se v objektu nachází pět uhořelých osob, z toho byly čtyři děti. Hasiči se stále snaží dostat oheň pod kontrolu, na místo míří expertní skupina na zjištění příčin požáru. Na místě zasahuje 10 košických hasičů. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného sboru na svém Facebooku.
https://www.facebook.com/prezidiumhazz/ ... 56/?type=3

Zdroj: https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... deti-obet/

R.I.P. W.
1.jpg
1.jpg (20.37 KiB) Zobrazeno 6704 x

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Slovensko

Příspěvek od WuVirr » 30 lis 2018, 12:06

„Ať žije mír.“ Slováci nechtějí NATO a migraci. Demonstrace v Bratislavě

Večer 29. listopadu v Bratislavě navzdory silnému větru a mrazu na náměstí přišlo asi 300 lidi, aby vyjádřili svůj protest proti NATO. Demonstrace se konají už třetí rok a jsou organizovány pod vedením Dr. Jána Čarnogurského. Píše o tom portál Hlavné Správy.

Na náměstí jako první vystoupil Ján Čarnogurský a vyzval organizátory demonstrací Za slušné Slovensko, jmenovitě Šeligu a Farsko, aby se vyjádřili nebo se distancovali od určitých výroků z jejich manifestací (zaznělo tam tehdy" „Národovecká žvatlanina je na nic. Vaše mise je bourat ploty mezi národy, mezi státy, a neohánět se kecy.") Čarnogurský se vůči těmto slovům ohradil a považuje je za nepřijatelné, informuje portál Hlavné Správy.
Z řad diváků vystoupila paní Tomková. Upozornila na aktuální téma, že NATO žádá Slovensko, aby povolilo průlet dronů či dokonce letadel, které následně budou vraždit lidi na Ukrajině. Skončila slovy: „Je třeba jednat, ne mluvit."
Více zde: https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... monstrace/

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 08 pro 2018, 19:49

Slovenská firma získala multimiliónový kontrakt s NATO
Aliter Technologies je slovenská firma s pobočkou v Toronte.
Slovenská firma Aliter Technologies získala multimiliónový kontrakt v súťaži pre NATO. Pracovať bude na odstraňovaní nedostatkov informačno-komunikačných spôsobilostí Severoatlantickej aliancie. "Sme hrdí na to, že práve nám sa ako jednej z mála spoločností zo Slovenska podarilo uspieť v takej veľkej súťaži. Plníme tým svoju víziu neustále rozširovať naše portfólio do celého sveta," povedal riaditeľ spoločnosti Peter Dostál...
Zdroj https://ekonomika.sme.sk/c/22003686/slo ... -nato.html z 07.12.2018
Info o firme z ORSR

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 14 pro 2018, 17:46

Veľvyslanec USA Adam Sterling na branno-bezpečnostnom výbore NR SR rozdával príkazy slovenským poslancom
V utorok 11. decembra bol zvolaný Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. Podľa našich informácií bol jeho hlavnou témou hosť – veľvyslanec USA Adam Sterling, ktorý podával informácie a želania USA na Slovensku. Výbor údajne nebol tajný, ale bol zvolaný na poslednú chvíľu. Na stránke Národnej rady nie je (zatiaľ?) o tomto výbore zo dňa 11. decembra žiaden záznam. Zostane neregistrovaný, teda nie tajný v zmysle neprístupný verejnosti, ale doslovne zamlčaný, akoby sa ani nestal? Našťastie jeden poslanec, člen tohto výboru, povedal verejne, čo sa na Výbore dialo.

“Naozaj dnes, keby ste boli na tom branno-bezpečnostnom výbore, kde bol veľvyslanec Spojených štátov amerických, tak by ste videli, že oni úplne bez hanby, bez hanby presadzujú svoje ciele, bez hanby povedia poslancom: “toto musíte spraviť”. Ja som nechcel veriť vlastným ušiam, vlastným očiam a hovorím, už to takto nemôže byť, my už nemôžeme byť pasívni, nejaké pasívne figúrky a nechať sa manipulovať do situácie, ktorá pre Slovensko je maximálne nevýhodná.

http://www.zvedavec.org/prispevky/2018/ ... lancom.htm
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Slovensko

Příspěvek od El Diablo » 16 pro 2018, 18:16

Úniky v kauze Kuciak: Člen klanu se policii přihlásil těsně před zatčením
16. prosince 2018 17:54
Vyšetřování vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka se dál stahuje kolem vlivných slovenských podnikatelů a ukazuje, že z vyšetřování unikají informace. Nejnověji šla policie zatknout a předvést k výslechu syna vlivného nitranského oligarchy. Než to však stihla udělat, Norbert Bödor sám přišel na policii, že je připraven s ní spolupracovat.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/jan-kuciak-kauz ... domaci_hm1
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Slovensko

Příspěvek od QVAK » 22 pro 2018, 13:34

Američané prohráli s Rusy soutěž o palivo pro slovenské reaktory, teď to zkouší jinak

Ve Slovenské elektrárně proběhl v tichosti tendr na dodávky jaderného paliva za stovky milionů. Američané se nechtějí smířit s tím, že jejich firma prohrála. Píše o tom Denník N. Americká firma Westinghouse patří mezi málo světových výrobců palivových tyčí pro jaderné reaktory. V průběhu podzimu však neuspěla v mezinárodním tendru, v němž Slovenské elektrárny hledaly dodavatele na dobu pěti let. Američtí diplomaté se proto nyní setkávají se slovenskými politiky a vysvětlují jim výhody americké nabídky.
Rusové jim dodávají jaderné palivo už čtyřicet let. Pokud by nyní Slovensko přešlo na palivo od Westinghouse, jak to navrhují diplomaté z USA, šlo by o historickou věc. „Přihlásili se prakticky všichni relevantní hráči na trhu z celého světa," tvrdí komunikační manažer Slovenského elektráren Miroslav Šarišský. Tendr dokončili na přelomu listopadu a prosince. Vyhrál dosavadní ruský dodavatel Tvel, který je součástí státního gigantu Rosatom. Podle hodnotící komise nabídl výrazně nižší cenu než Američané i další konkurenti
Američtí diplomaté se proto nyní setkávají se slovenskými politiky a vysvětlují jim výhody americké nabídky. „Domníváme se, že cena společnosti Westinghouse je konkurenceschopná při srovnání s cenou ruského uchazeče. Navíc, pokud by Slovensko mělo alternativního dodavatele, posílila by se jeho energetická bezpečnost a mělo by lepší pozici při jednání s dodavateli," uvádí mluvčí americké ambasády Griffin Rozelle. Americký velvyslanec Adam Sterling absolvoval proto několik setkání. Podle mluvčího Rozella se setkal například s manažery energetických firem, s lidmi z Úřadu jaderného dozoru, s ministrem zahraničí Miroslavem Lajčákem (Směr) nebo s ministrem hospodářství Peterem Žigem (Směr).

https://ac24.cz/-/americane-prohrali-s- ... direct=%2F
https://dennikn.sk/1330721/americania-p ... cu/?ref=in
https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... usa-rusko/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 23 pro 2018, 20:47

Američané zuří. Prohráli tendr na dodávky jaderného paliva na Slovensko.
Americká společnost Westinghouse, která prošla v loňském roce bankrotem, neuspěla v mezinárodním tendru, v němž Slovenské elektrárny hledaly dodavatele jaderného paliva. Vyhrál dosavadní ruský dodavatel Tvel, který je součástí státního gigantu Rosatom a který dodává jaderné palivo také pro český Temelín. Píše o tom slovenský Denník N (viz ZDE).
„Domníváme se, že cena společnosti Westinghouse je konkurenceschopná při srovnání s cenou ruského uchazeče. Navíc, pokud by Slovensko mělo alternativního dodavatele, posílila by se jeho energetická bezpečnost a mělo by lepší pozici při jednání s dodavateli,“ tvrdí mluvčí americké ambasády Griffin Rozelle, přestože podle hodnotící komise nabídl ruský Tvel výrazně nižší cenu než Američané i další konkurenti.
Americký velvyslanec na Slovensku Adam Sterling proto absolvoval už několik lobbistických jednání. Podle mluvčího Rozella se setkal například s manažery energetických firem, s lidmi z Úřadu jaderného dozoru, s ministrem zahraničí Miroslavem Lajčákem (Směr) nebo s ministrem hospodářství Peterem Žigem (Směr).

https://www.narodninoviny.cz/americane- ... slovensko/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Slovensko

Příspěvek od martanus » 28 pro 2018, 14:55

Slovensko koupilo 25 samohybných houfnic Zuzana 2
Dodávky prvních čtyř hnacích hnojiv 155 mm pro ozbrojené síly jsou naplánovány na červenec 2020, dalších pět do konce téhož roku, osm dalších houfnic do konce roku 2021 a posledních osmi dělostřeleckých systémů do konce roku z roku 2022.

Smlouva, kterou oznámila slovenská ministerstva obrany, činí více než 206 milionů dolarů (175 milionů EUR) a zahrnuje výcvik posádky, náhradní díly, munici.
https://defence-blog.com/army/slovakia- ... tzers.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7605
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: Slovensko

Příspěvek od palo satko » 05 led 2019, 10:12

Keby televizia Markyza patrila Rusom, tak by slyntoš Rusko aj s kočnerom dostali od Kisku metal "hrdina podtatransky".
Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek podal na začiatku roka obžalobu na Pavla Ruska za to, že si podľa vyšetrovateľov pred dvadsiatimi rokmi objednal vraždu Silvie Volzovej.
https://dennikn.sk/1341239/prokurator-p ... y/?ref=tit
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Slovensko

Příspěvek od Juraj » 07 led 2019, 12:59

Slovenskí učitelia vydali príručku pre boj s dezinformáciami. Ako to už dnes býva, za peniaze EÚ a NATO. A ako je už dnes pravidlom, ide o čistú manipuláciu a dezinformáciu. Presvedčte sa sami

https://slovaksecurity.org/wp-content/u ... iam_II.pdf

Jeden z príspevkov, konkrétne o Skripaľovi, napísal Jaro Naď, inak certifikovaný lobista (vo firme Cypher otvorene propagoval, že pretlačí do vlády partnerov) a tohto času tieňový minuster obrany slovenskej parlamentnej strany OĽaNO. Úprimne, s tým Nadom to OĽaNO posrali. Sorry za výraz.

Tak hlúpy príbeh, ako bol ten o Skripaľovi je určený pre "deti hamburgerov", ak použijem výraz jedného populárneho ľavicového poslanca. Pre mysliacich ľudí je to totálna degradácia a dehonestácia tej strany. Už ide len o to, kde má väčšiu popularitu. Či medzi deťmi hamburgerov, alebo medzi ľuďmi, ktorí majú vlastný názor

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Slovensko

Příspěvek od QVAK » 09 led 2019, 09:22

Mimořádná zpráva: V Bratislavě neznámý muž střílel po autobusu

V Bratislavě neznámý muž z auta zahájil palbu po autobusu. Řidič utrpěl lehké zranění, pasažéři nebyli zraněni. Informuje portál Tv.nova.cz.
Ke střelbě došlo odpoledne na křižovatce ulic Prievozská a Košická v bratislavském Ružinově. Média informují s odkazem na slovenský portál Čas.sk, že autobus stál ve svém vyhrazeném pruhu. Zleva zastavilo osobní auto, ze kterého vyšel výstřel. Neznámý střelec poškodil boční okno autobusu, které se vysypalo přímo na řidiče. Ten utrpěl zranění obou rukou. Nikdo další nebyl zraněn.
https://www.cas.sk/clanok/787760/ztrelb ... tene-sklo/
https://ac24.cz/-/mimoradna-zprava-v-br ... direct=%2F

Odpovědět