Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 11 zář 2018, 15:35

Panika, nacionalizace a nejsilnější nepokoje na ulicích za posledních 50 let. Rockeffelerův analytik předpovídá blízkou budoucnost

Panika, nacionalizace a nepokoje na ulicích, které svět neviděl za posledních 50 lety. Právě tak popsal budoucnost americké i globální ekonomiky vedoucí analytik americké banky JP Morgan Marko Kolanovic. Na počet desetiletého jubilea začátku světové finanční krize 2008 Kolanovic zveřejnil speciální analytickou zprávu, ze které vyplývá, že dnes světové finanční trhy jsou zranitelné před novou krizí ještě více, než před deseti lety. V případě, když dojde k nejnegativnějšímu scénáři, krize bude natolik všeobjímající, že centrální banky, aby zachránily ekonomiku, dokonce budou nuceny provádět faktické operace nacionalizace nejvíce poškozených společností a vykupovat jejich akcie na trhu.
Za deset let, které uplynuly od krize 2008, se prudce zvýšil počet burzovních a finančních operací, které přijímaly za několik vteřin počítačové systémy bez účastí lidí.
Podle hodnocení Aite Group, kterou citoval časopis The Ekonomist v roce 2014, přibližně 65 % transakcí na americkém fondovém trhu provádí počítačové algoritmy, a ne lidé.
Prakticky ve všech podobných programech je založena instrukce, kterou můžeme přeložit do lidského jazyka následovně: „Když se stalo něco nepochopitelného a neznámého, prodávej všechno a hned."
Ve výsledku z toho vzniká řetězová reakce, když zpočátku od vnějšího šoku panikaří počítače a prodávají akcie za jakoukoliv cenu, a pak to dělají ostatní počítače, které také začínají prodávat — a tak dále až do krachu trhu.

https://ac24.cz/-/panika-nacionalizace- ... direct=%2F
https://www.cnbc.com/2018/09/04/jpmorga ... nrest.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 12 zář 2018, 13:40

Moc, tenisová raketa a ztracená schopnost sebekontroly

Tak se nám „dyškurz“ přelil do sportu, chtělo by se říct. Serena Williamsová ve finále US Open víckrát porušila pravidla, ztropila rozhodčímu scénu a byla potrestána. Označila to za projev sexismu, mužům tenistům prý podobné věci běžně procházejí, a podpořilo ji v tom nemálo publicistů a „mluvících hlav“, na její straně byly i sympatie lidí na stadionu. Mnoha jiným lidem, včetně mě, ta debata přijde v něčem absurdní.
Ten první souvisí s ideologií intersekcionality a politikou identity, které jsou rozšířené mezi soudobou západní levicí. Veškeré situace se dají redukovat na nějaký mocenský vztah, rozhodující pro postavení jednotlivce je jeho identita – rasová a genderová –, ta taky určuje jeho postavení v „pyramidě útlaku“. Ta postavení jsou fixní, pokud někdo patří ke skupině utlačovaných, je to na celý život a nemůže se dopustit útlaku vůči někomu, který je v té pyramidě usazený výš. Pokud se tedy černošská žena – příslušnice hned nadvakrát utlačované skupiny – cítí být obětí, nepochybně jí je, zvlášť když nad ní vynese verdikt bílý muž – rozhodčí. To je ta jediná správně popsaná mocenská konstelace daného okamžiku.
A pokud by někdo viděl místo osamělé a utlačované hrdinky v nepřejícím světě spíš královsky placenou hvězdu podporovanou tisícihlavým publikem, sportovní asociací a částí médií, která v daném okamžiku spíš zkoušela svou moc zneužít, než aby byla mocensky utlačovaná, může být jedině v zajetí předsudků.

https://echo24.cz/a/SCyhD/moc-tenisova- ... bekontroly

P.S. Článek je sice uzamčený ale motto je jako většinou nad zámkem.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od Juraj » 12 zář 2018, 14:22

Prave na to pisem clanok - uryvok z neho:
Podľa úniku dokumentov WADA mala Serena Williamsová okrem kortikoidov (prednisone, prednisolone and methylprednisolone) aj právo na používanie oxykodonu a hydromorfonu. Tieto lieky sú predpisované na utlmenie bolesti. Lenže už sa príliš nespomína, čo spôsobujú. Látky oxykodon, resp. hydromorfon sú silne návykové opiáty. Pokiaľ vznikne závislosť, dochádza ku zmene psychiky, čo môže mať za následok aj spomínané výbuchy agresivity

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od Tomas BB SK » 12 zář 2018, 21:59

Juraj,
vacsina cernosiek co som kedy poznal, nepotrebovala ziadne "opiaty" na vyrobenie sceny z čista-jasna. Hirošima-hadr :mrgreen: Su to casovane, neriadene vodikove bomby. A ver ze nepoznam ziadnu bielu zensku, ktory by sa v tomto vyrovnala beznej cernoske ... Dokonca ani u nasich "neprisposobivych" tmavsej pleti som take nevidel. Takze ziadne vyhovorky pre Serenu ze to bolo vplyvom nejakych latok - ta to v krvi ... (pozn.: prispevok nie je rasisticky, len sucho konstatuje osobne skusenosti autora)
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
agent Kremlu
Nováček
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2018, 00:23

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od agent Kremlu » 16 zář 2018, 20:24

Vše je mnohem horší, než se zdá (1. díl) :shock:
Výtah z besedy Sergeje Veselovského s vojenským expertem plk. Alexandrem Žilinem a analytikem Vladimírem Rogovem na tv. kanálu „Politics Global“, věnované bolestivým místům ve světě a situaci na Ukrajině. (To druhé v pokračování – pozn.překl.)
http://outsidermedia.cz/vse-je-mnohem-h ... zda-1-dil/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 23 zář 2018, 17:23

P.C.Roberts: Svobodo, kam jsi odešla?

Moje generace je poslední, která ještě znala soukromí a prožila většinu svého života ve svobodě. Vzpomínám např. na dobu, kdy na řidičských průkazech nemusely být fotografie a už vůbec ne otisky prstů, a jediným dokumentem potřebným k získání řidičského oprávnění byl rodný list. Byli jste prostě tím, čím jste řekli, že jste. Jestliže ovšem zmizí soukromí, zmizí s ním i soukromí občané. Čím tedy budou? Stanou se poddanými Velkého bratra. Do tohoto období právě vstupujeme.
https://www.rt.com/news/438968-assange- ... -blackout/ Tohle interview s Juliem Asangem je z trochu odlišného soudku, ale rozhodně za 35 minut poslechu stojí:

A nyní se jeho případem aspoň po dobu jedné minuty zabývejme. Nebyla proti němu vznesena žádná obžaloba a všechna obvinění proti němu byla vyvrácena. Ale z ekvadorského velvyslanectví nesmí vyjít, protože kdyby tak učinil, britská policie by jej okamžitě zatkla a předala Washingtonu, jehož soudní aparát se jej chystá obvinit ze zrady. Vzdor tomu, že Asange je Australan a nikoli Američan. Čeho se dopustil? Ničeho jiného, než praktické novinařiny. A jeho jediným problémem je, že jeho novinařina přivedla Washington do úzkých, za což se mu Washington hodlá pomstít... Tohle vše nemá samozřejmě se zákonem nic společného. Je nezákonné britské věznění Asanga na ekvadorském velvyslanectví a proti zákonu jde i surové americké rozhodnutí dostat Asanga do svých rukou.
Vyjádřeno šířeji: angloamerický svět je absolutně bezzákonný. Přesto však ruská vláda věří své iluzi, že USA a Britanie jsou zeměmi, se kterými se jisté dohody sjednat dají.

http://www.czechfreepress.cz/amerika/p- ... desla.html
https://www.paulcraigroberts.org/2018/0 ... 2018-09-22

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 03 říj 2018, 19:37

Putin má vyšší důvěru než Trump, říká mezinárodní průzkum

Mezinárodní důvěra v amerického prezidenta Donalda Trumpa je nadále slabá. Spojené státy vnímá ve světě jako vůdčí velmoc 39 procent lidí, což je mnohem méně než za Trumpova předchůdce Baracka Obamy, kdy k USA vzhlížela více než polovina světové populace. Vyplývá to z aktuálního výzkumu ústavu Pew Research Center. Větší důvěře než Trump se ve světě těší i čínský vůdce Si Ťin-Pching a ruský prezident Vladimir Putin.

https://echo24.cz/a/SmRhk/putin-ma-vyss ... ni-pruzkum
http://www.pewglobal.org/2018/10/01/tru ... ey-allies/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 06 říj 2018, 17:38

Pohřešuje se šéf Interpolu – od odletu do Číny. Není sám, v říši středu mizejí miliardáři i knihkupci

Francouzská policie zahájila vyšetřování možného zmizení šéfa Interpolu Meng Chung-weje. Informovaly o tom v pátek agentury AFP a Reuters s odvoláním na nejmenované zdroje obeznámené s případem. Policii podle těchto zdrojů kontaktovala manželka prezidenta Interpolu, Číňana Meng Chung-weje, poté, co se s ním nedokázala spojit od jeho odjezdu do vlasti na konci září. Hongkongský deník South China Morning Post (SCMP) napsal, že Meng v Číně čelí nespecifikovanému vyšetřování.

https://echo24.cz/a/SJGzn/pohresuje-se- ... -knihkupci

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od skflanker_ » 07 říj 2018, 19:45

Prezidenta Interpolu v Číne zatkli za porušenie zákonov v Číne
Prezidenta Interpolu v Číne zatkli za porušenia zákonov / zákona v Číne a je vyšetrovaný na území Číny. Zatknutý bol po príchode do Číny 29.09.2018 a hneď bol aj vypočúvaný.
Zdroj https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5647291 + https://ria.ru/world/20181007/1530153326.html z 07.10.2018

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 25 říj 2018, 17:28

Evropa: Tajná dohoda "Velkého byznysu" s islamismem

Pro "Velký byznys" platí: Čím více produktů je ve jménu islámu prohlášeno za "zakázané", tím více produktů prohlášených v islámu za "povolené" musí být vyrobeno, aby si je "dobří muslimové" mohli koupit. V sedmdesátých letech dvacátého století spolu Írán a Saúdská Arábie soupeřily v rámci šíření vlastní formy islámu do celého světa. Pomáhaly jim při tom nadnárodní korporace, jako je Nestlé, v jejichž zájmu bylo vytvoření velkého celosvětového potravinového trhu s halal potravinami.
Podle Bergeaud-Blackler byla halal strava v muslimských zemích po staletí omezena pouze na zákaz vepřového masa. Veškeré jídlo s výjimkou vepřového masa, které bylo vyrobeno jak regionálními tak neregionálními producenty, "Lidmi knihy" (křesťany a Židy) bylo považováno za halal. Ale po íránské revoluci v roce 1979 se halal stal fundamentalistickým požadavkem na potraviny, posvěceným ekonomickými zájmy. V sedmdesátých letech dvacatého století spolu Írán a Saúdská Arábie soupeřily v rámci šíření vlastní formy islámu do celého světa. Pomáhaly jim při tom nadnárodní korporace, jako je Nestlé, v jejichž zájmu bylo vytvoření velkého celosvětového potravinového trhu s halal potravinami.
Aktuálně jsou všechny západní společnosti, které se specializují na potraviny, drůbež, cukrovinky, maso a rychlé občerstvení, i maloobchodní řetězce hluboce zapojeny do produkce halal potravin. Nestlé je celosvětovou jedničkou, přičemž intenzivně soutěží s dalšími nadnárodními koncerny jako jsou Woolworths, Cole, Aldo, Cadbury, Kraft, Kellogg a stovky dalších. Prodejny rychlého občerstvení jako McDonald's, Burger King, Red Rooster, KFC a Subway investovaly do halal masa, někdy jen v zahraničí.
Zpráva vytvořená společnostmi Thomson Reuters a DinarStandard odhadla velikost trhu s halal potravinami v roce 2014 na 1,37 bilionu amerických dolarů. To představuje 18,2 % celkového trhu s potravinami a nápoji na celém světě a znamená to nárůst o 6,2 % ve srovnání s rokem 2013.

https://cs.gatestoneinstitute.org/13182 ... ho-byznysu

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 22 lis 2018, 15:36

Die Welt vysvětlil, proč se systém S-400 stal hitem na světovém trhu zbraní

Protiletadlový raketový systém S-400 se stal vývozním hitem na světovém trhu se zbraněmi, píše německý deník Die Welt. Jak uvádí noviny, Čína již v lednu dostala S-400, příští rok by komplex měl dorazit do Turecka, v říjnu byla podepsána smlouva s Indií o dodávkách raketových systémů protivzdušné obrany v hodnotě více než pěti miliard dolarů.
Podle odborníků listu, pokud jde o technické vlastnosti S-400, překonává americké systémy.
Nicméně podle autora článku jsou technické vlastnosti pro kupující druhořadé, protože dohoda má politické kontext. V tomto ohledu se S-400 stává pro mnoho zemí důležitým trumfem v dialogu se Spojenými státy, což jim pomáhá bránit jejich nezávislost
„Již jen jediný zájem o nákup komplexu je příležitost se předvést jako suverénní stát, který Washingtonu nedovoluje diktovat pravidla," uzavírá publikace.

https://ac24.cz/-/die-welt-vysvetlila-p ... direct=%2F
https://www.welt.de/politik/ausland/art ... fragt.html

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11145
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od kenavf » 22 lis 2018, 15:49

QVAK píše:
22 lis 2018, 15:36
..„Již jen jediný zájem o nákup komplexu je příležitost se předvést jako suverénní stát, který Washingtonu nedovoluje diktovat pravidla," uzavírá publikace.
.
No práve by som povedal že to tak úplne nie je.
Skôr je to takto,"Už len jediný záujem o nákup komplexu ukazuje, že mnohé štáty nie sú suverénne, pretože si nedovolia sa vzoprieť diktátu Washingtonu".
Veď sa pozrime koľko štátov v poslednej dobe zvažuje či dokončí objednávky ruských zbraní. Napr Indonézia(Su-35),India,Turecko,..
Respektíve, bavíme sa tu o "suverénnosti" alebo o vydieraní niekym kto si vytvoril monopol napríklad na platobné systémy SWIFT, a iné..?
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8166
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od Skeptik » 23 lis 2018, 07:07

Myslím, že to bylo myšleno jinak.
Tedy, že jakýkoli nákup zbraní z Ruska je čin, kterým nakupující stát dává najevo, že je samostatný a suverénní, a že nepodléhá diktátu USA.
Naopak odstoupení od takového kontraktu znamená, že stát diktátu USA podlehl a suverénní není.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 23 lis 2018, 17:11

Nový džihád: ohrožující více než kdy předtím

Je důležité zdůraznit, že radikální islamisté využívají k získání vlivu i jiné prostředky než terorismus.
Tento týden se nikým nevolení soudci Evropského soudu pro lidská práva poddali požadavkům šariatských zákonů o rouhání a rozhodli, že nepovolí kritiku proroka Mohameda, aby se neublížilo muslimským citům. Soud ve skutečnosti ublížil svobodě projevu a říkání pravdy jako prostředku obrany.
"Jako člověk, který ví, co je to život bez svobody, se dívám s úžasem, na ty, kteří nazývají sami sebe liberály a progresivisty, a kteří tvrdí, že tak horlivě věří v individuální svobodu a práva menšin – že spolupracují se silami ve světě, které zjevně představují největší ohrožení samotné svobody a jiných menšin. Musíme říci muslimům, kteří žijí na Západě: Pokud chcete žít v našich společnostech, sdílet jejich materiální výhody, pak musíte přijmout to, že naše svobody jsou nedotknutelné." - Ayaan Hirsi Ali, 2016.
https://cs.gatestoneinstitute.org/13340/dzihad-ohrozeni

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 18 pro 2018, 11:05

Jan Campbell: Bez krve to nepůjde

Závěrečná fáze probíhající mediální a psychologické války, která vždy byla předehrou k válečnému konfliktu, rovněž proběhne formou aktivních vojenských operací, píše ve svém novém příspěvku expert na světovou politiku, Rusko a Čínu Jan Campbell. Z Číny se stává mediální velmoc, kdežto Rusko se svým Sputnikem a RT nadále zůstává trpaslíkem, dodává.
Co se týče informační války, dovoluji si tvrdit, že jsme již dále. Proč? Útočné informační akce v západních médiích mají převážně americký původ a obsah nejenom proto, že USA jsou pořád ještě největším producentem zpráv na světě. Ale i proto, že Evropa a Ruská federace nejsou schopné konkurovat v mediální oblasti s USA. A ČLR? Ta bude nehledě na to, co nás čeká, a co nás nemine, dále pracovat na realizaci konceptu společnosti světové jednoty.
Rozkolébat stát má však podmínku: stát musí být připraven (zevnitř) k rozkolébání. Rozvrátit společnost, nebo dokonce civilizaci, má také své podmínky. Jednou z nich je suverenita. Té se vzdává každý člen EU více méně dobrovolně, a EU jako celek pod tlakem USA, zatím bez boje. Dočasně tomu bylo i s RF, dalším na řadě byla ČLR. Dnes lze dokázat, že politika ČLR a RF má mimo jiné za jeden z hlavních cílů ochranu vlastní kultury.

https://ac24.cz/-/jan-campbell-bez-krve ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 28 pro 2018, 12:46

Vědec bourá mýty. Označil vegetariánství za zhoubné pro lidstvo

Frank Mitloehner z Kalifornské univerzity v Davisu (USA) se domnívá, že když se všichni vzdají masa, nesníží to vliv na životní prostředí, ale naopak, zvýší. Článek uveřejnil portál Science Alert. Vědec uvádí data Agentury pro ochranu životního prostředí USA, podle kterých připadá na zemědělství pouze 9 % všech antropogenních výronů skleníkových plynů. Lídrem je výroba elektřiny (28 %), doprava (28 %) a těžký průmysl (22 %). Na živočišnou výrobu připadá 3,9 %.
Tento omyl, že výroba masa má větší exhalace než doprava, vznikl kvůli chybnému odhadu vlivu domácího dobytku na klima, jehož autorem byla Potravinová a zemědělská organizace OSN v roce 2006. Experti tenkrát přihlédli ke všem faktorům souvisejícím s výrobou masa, včetně výroby hnojiv a přeměny divokých ekologických systémů na pastviny. Ignorovali ale přitom výrobu materiálů a součástek pro automobily a údržbu silnic, vzali do úvahy jenom výfukové plyny. Zkreslilo to výsledky průzkumu.
Frank Mitloehner poukázal rovněž na to, že dokonce zřeknou-li se všichni Američani živočišných výrobků, sníží tím exhalace skleníkových plynů pouze o 2,6 %.
meat_production_protein_chart.jpg
https://ac24.cz/-/vedec-boura-myty-ozna ... direct=%2F
https://www.sciencealert.com/sorry-but- ... the-planet

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 30 pro 2018, 17:15

Trump hlásí pokrok v obchodních jednáních s Číňany. Rovněž Peking vyjadřuje spokojenost

V jednáních o obchodní dohodě mezi Spojenými státy a Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Na svém twitterovém účtu to napsal americký prezident Donald Trump. Uvedl rovněž, že měl "dlouhý a velmi dobrý rozhovor" s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Podle čínské diplomacie jsou nyní vztahy obou zemí na novém výchozím bodu.
"Dohoda se vyvíjí velmi dobře," napsal Trump. "Dosahujeme velkého pokroku," dodal. Pokud bude dohoda uzavřena, bude podle Trumpa "velmi komplexní" a bude pokrývat všechny sporné body.
Začátkem prosince se Washington a Peking na summitu skupiny zemí G20 domluvily na 90denním obchodním příměří s tím, že během této doby se budou snažit vyjednat obchodní dohodu a nebudou zavádět nová cla.

https://echo24.cz/a/SbZwn/trump-hlasi-p ... pokojenost

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14392
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od martanus » 01 led 2019, 20:54

Vědci loni vydali rekordní počet odborných studií. Na USA se dotahuje Čína
V roce 1980 pocházelo na 90 procent globálního vědeckého výstupu z pouhých pěti zemí – USA, Spojeného království, Francie, Německa a Japonska,“ připomněla.

Aktuálně oněch 90 procent vědeckého výstupu pochází už ze dvaceti zemí.

Co se týče počtů vědeckých prací s čínským domicilem, tak tato východní mocnost takřka srovnala krok se Spojenými státy. „USA letos vydaly jen o 35 tisíc studií více, než Čína,“ uvedla Wagnerová. I tak si ale drží status největšího producenta vědeckých prací na světě. Podle jiných metrik, třeba US National Science Foundation, však již tuto pozici ztratily již letos v lednu. Co je však podle Tijssena i Wagnerové nejdůležitější, je kvalita čínských vědeckých prací, která se průběžně zvyšuje.
Více na https://www.e15.cz/zahranicni/vedci-lon ... na-1354999
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 03 led 2019, 11:06

Ideologie míru? Podívejte se na seznam útoků ve jménu islámu za rok 2018

Níže přinášíme seznam vražených útoků ve jménu islámu ze stránky TheReligionofPeace. Většina incidentů jsou teroristické útoky, hrstka je zabití ze cti nebo popravy šaría. Za rok 2018 je evidováno 1972 útoků v 56 zemích, ve kterých přišlo o život 11 758 bytostí a 11 483 zraněných.
V článku je statistika za prosinec 2018 a odkazy na celoroční statistiky.
https://thereligionofpeace.com/attacks/ ... px?Yr=2018 statistika od 9/11 po 31.12.2018
https://ac24.cz/-/ideologie-miru-podive ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Zajímavosti ze světa - Zbytek světa

Příspěvek od QVAK » 08 led 2019, 01:21

Prezident Světové banky Jim Yong Kim předčasně odstupuje z funkce

Prezident Světové banky Jim Yong Kim se rozhodl na přelomu ledna a února odstoupit z funkce, ve které strávil více než šest let. Oznámila to banka. Nynější funkční období devětapadesátiletého Kima přitom mělo vypršet až v roce 2022. Prozatímní prezidentkou Světové banky se od 1. února stane její výkonná ředitelka Kristalina Georgievová.
Kim v čele Světové banky v roce 2012 nahradil Roberta Zoellicka. V roce 2017 pak tento Američan korejského původu nastoupil své druhé pětileté funkční období. „Bylo mi velkou ctí sloužit jako prezident této pozoruhodné instituce,“ uvedl Kim v tiskovém prohlášení banky.
Kim podle tiskového prohlášení bezprostředně po svém odchodu z funkce nastoupí do nejmenované firmy a soustředí se na zvyšování investic do infrastruktury v rozvíjejících se zemích.

https://echo24.cz/a/SViv4/prezident-sve ... e-z-funkce

Odpovědět