Informace z oblasti - Evropa

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 13 zář 2018, 17:24

Skeptiku, stejně jako drtivá většina zde.

Ladislav Žák: Cenzura nové doby…

Internetem prý obchází strašidlo, strašidlo cenzury. Ve jménu čehokoliv jsou mazány příspěvky, aniž by bylo jasné, jaká jsou pravidla hry. Strašidlo ale obchází nejen internet, obchází i klasická média a postupně obchází nás všechny. Do řady z nás po kratším či delším obcházení už vešlo a jako správné strašidlo vneslo do našich duší strach, ze kterého strašidlo žije, roste a sílí. Bojovat s cenzurou tedy znamená především vyhnat strašidlo ze své duše a přestat se bát.
Když se podíváme na společenské uspořádání jako na komunikační síť, pak můžeme v dějinách pozorovat opakující se proces, který začíná tím, že se komunikační síť rozrůstá co do počtu a různorodosti svých uzlů. To přirozeně přináší zvýšenou složitost sítě a související pokusy o její zvládnutí. Nastupují vědomé procesy jako optimalizace, reorganizace, rekonstrukce, ale od určitého stupně složitosti jde o nikdy nekončící, úmorný zápas. Mimo plánované procesy, přinášejí dílčí řešení i samovolná zjednodušení obecně nazývaná jako kolapsy.
Lidé se nechají až příliš snadno přesvědčit o tom, že jsou si navzájem rovni, mohou do všeho vidět a všechno mohou. Vůbec nejsnadněji to jde, když cítí, že to kolem nich tak nějak trochu drhne, něco se nedaří nebo se něco příliš dlouho opakuje. Jsme toho svědky dnes a denně, když jsme neustále vystavování působení věrozvěstů pocitů rovnosti, transparentnosti a všemocnosti každého z nás a nás všech dohromady.
Doba jakýchsi neměnných jediných oficiálních pravd je evidentně pryč a zároveň existuje silná skupina lidí, která si myslí, že je to špatně, aniž by tím projevovala nostalgii po minulých časech.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... -nove-doby

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 14 zář 2018, 13:52

Dalajláma: Evropa patří Evropanům, uprchlíci se musí vrátit do svých rodných zemí původu

Tibetský duchovní vůdce dalajláma ve středu řekl, že Evropa patří Evropanům a že uprchlíci by se měli vrátit do svých rodných zemí, aby je obnovili. Dalajláma, který v roce 1989 získal Nobelovu cenu za mír, ve svém projevu na konferenci ve třetím největším švédském městě Malmö, jež je zároveň domovem velkého množství přistěhovalců, uvedl, že Evropa nese odpovědnost za pomoc uprchlíkům, kteří skutečně čelí ohrožení vlastního života.
„Přijmout je, pomoct jim, vzdělávat je… ale nakonec by měli rozvíjet svou vlastní zemi," oznámil 83letý Tibeťan, který utekl z Lhasy ze strachu o svůj život poté, co Čína naplnila region vojáky, aby potlačili povstání. „Myslím si, že Evropa patří Evropanům," uvedl dalajláma a dodal, že by se mělo uprchlíkům jasně dát najevo, že mají obnovit vlastní zemi.
https://ac24.cz/-/dalajlama-evropa-patr ... direct=%2F
http://tn.nova.cz/clanek/dalajlama-prek ... ratit.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 04 říj 2018, 11:22

Britská univerzita zakazuje tleskání, údajně ubližuje a způsobuje úzkost

V Univerzitě Manchesteru proběhly volby o tom, zda vyměnit klasické tleskání rukou za nehlučný ekvivalent, který byl zapůjčen z britského znakového jazyka. Aktivistka svazu Sary Khanová řekla, že tradiční tleskání ubližuje studentům, kteří trpí autismem, smyslovými poruchami nebo hluchotou.
V souladu s novými opatřeními se tleskání znakového jazyka bude používat na studentských akcích, jako jsou třeba debaty, rozhovory atd.
Národní svazek studentů, který zavedl na svých akcích v roce 2015 tzv. BSL, uvedl, že jednotlivé svazy uznávají potřeby všech svých studentů a reagují na jejich potřeby. "Měli bychom všichni usilovat o zlepšení našich veřejných prostorů, aby se všichni členové společnosti cítili dobře a byli schopni plně přispívat." (citát z BBC https://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-45717841)

https://ac24.cz/-/britska-univerzita-za ... edirect=%2

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 08 říj 2018, 19:57

Maďarsko nedovolilo ukrajinskému ministrovi obrany zúčastniť sa na zasadnutí členských krajín NATO v Bruseli

Maďarsko šikovne využilo stanovy NATO. Vedenie aliancie stále hovorí o demokracii, o tom, že základný princíp NATO umožňuje aj malej krajine zablokovať kolektívne rozhodnutie, ktoré iniciujú veľmi silní spojenci, ako USA, Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko a pod. A malá krajina Maďarsko sa postavila proti všetkým a nedovolila ukrajinskému ministrovi obrany zúčastniť sa na zasadnutí členských krajín NATO.
V rozhovore pre denník Ukrajinská pravda to povedal zástupca predsedu ukrajinskej misie pre obranu v NATO Sergej Mukosij. Pripomenul, že ukrajinský minister zahraničia Stepan Poltorak špeciálne poslal generálnemu tajomníkovi NATO Jensovi Stoltenbergovi žiadosť a chcel, aby mu umožnil zúčastniť sa na stretnutí, ktoré sa konalo v Bruseli 3. a 4. októbra. Bol však veľmi sklamaný, keď dostal odpoveď z centrály NATO: na tomto stretnutí sa zúčastniť nemôže, pretože je jeho účasť nežiadaná.
https://www.hlavnespravy.sk/madarsko-ne ... lu/1542760

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 08 říj 2018, 20:30

Merkelová cpe Itálii 40.000 migrantů, Salvini chce uzavřít letiště pro německá letadla. Napětí mezi Itálií a Německem nabírá na obrátkách.

Merkelová chce letecky vrátit 40.000 migrantů do Itálie a 15.000 do Francie. Horst Seehofer se pokusil v tomto směru o dohodu s Itálií, ale neuspěl. Dále by Merkelová chtěla během 48 hodin vracet do Itálie každého, kdo ilegálně překročí hranice. Merkelová určila, že první letadlo s migranty z Německa by mělo přistát v Římě již v úterý 9. 10. 18. Zapomněla o tom však informovat italskou vládu - a ta je rozhodnuta nenechat se od Německa šikanovat.
Salvini s německým plánem nesouhlasí a stejně jako uzavřel přístavy pro neziskovky, chce uzavřít i letiště pro německá letadla:
"Žádná přistání jsem neautorizoval. Uzavřel jsem přístavy a teď uzavřu i letiště. ... Jestliže si někdo v Berlíně nebo v Bruselu myslí, že do Itáli nacpe neautorizovanými charterovými lety hromady migrantů, zjistí, že žádné letiště není a nebude k dispozici."
http://www.zvedavec.org/vezkratce/15739/
https://translate.google.com/translate? ... 85065.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 24 říj 2018, 23:40

Putin pohrozil Evropě: Když přijmete americké rakety, bude odveta

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu pohrozil Evropě možnou odvetou, bude-li souhlasit s rozmístěním nových amerických raket po odstoupení Washingtonu od odzbrojovací smlouvy INF z roku 1987. Po setkání s italským premiérem Giuseppem Contem Putin řekl, že pokud Američané nové rakety do Evropy pošlou, odpoví Moskva zrcadlově.
„Evropa se vystaví nebezpečí možného odvetného úderu Ruska, pokud bude souhlasit s rozmístěním amerických raket na svém území,“ citovala Putina státní agentura TASS. Jestli se tak přece jen stane, odpoví podle prezidenta Rusko stejně.
https://echo24.cz/a/SRmN5/putin-pohrozi ... ude-odveta

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 01 lis 2018, 13:35

Evropská města absorbují právo šaría

Primátor Londýna Sadiq Khan zakázal reklamy, ve kterých jsou zobrazeny "nerealistické proporce ženského těla". A hned nato Berlín plánuje zakázat zobrazovat ženy jako "krásné, ale slabé, hysterické, hloupé, bláznivé, naivní nebo ovládané svými emocemi". Harald Martenstein z deníku Der Tagesspiegel se vyjádřil, že tato politika "by mohla být převzata rovnou z manifestu Talibanu".
Ironií je, že tato vlna morálky a "ctnosti" se vyskytuje ve městech řízených z řetězu utrženými levicovými politiky, kteří po dlouhá léta bojovali za sexuální osvobození. Nyní je v zájmu "feminismu" podpora práva šaría.
https://cs.gatestoneinstitute.org/13214 ... esta-saria

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 04 lis 2018, 10:46

Generál NATO promluvil o potížích v případě války s Ruskem

V případě střetu s Ruskem narazí evropské členské státy NATO na vážné problémy v dopravě vojenské techniky a kontingentu, míní šéf Mezinárodního vojenského štábu Aliance, generálporučík Jan Bruks. „Řekl bych, že z vojenského hlediska nebude postup vojsk dost rychlý," cituje Brukse magazín Defense News. Členské státy NATO mají dnes problémy s nedostatečnou „vojenskou mobilitou" v přesunem vojáků a techniky na potenciální Východní frontu, uvádí se v článku.
- Zaprvé, je třeba vyřešit logistické otázky. „Najít silnice schopné vydržet váhu vojenské techniky, zvýšit propouštěcí kapacitu klíčových přístavů nebo opravit zastaralé železnice."
- Zadruhé, potřebují členské státy organizace získat předem povolení spojenců k překročení jejich hranic a vzdušného prostoru. Náčelník vojenského štábu EU Es Pulkkinen řekl, že právní otázky patří částečně do kompetence EU a částečně do kompetence účastnických zemí organizace.
https://ac24.cz/-/general-nato-promluvi ... direct=%2F
https://www.defensenews.com/global/euro ... -mobility/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 08 lis 2018, 20:49

Věk je fluidní jako pohlaví, tvrdí muž a žádá změnit rok narození

Devětašedesátiletý muž z Nizozemska se chce nechat úředně o dvacet let „omladit“. Tvrdí, že se svým datem narození se necítí dobře a je kvůli svému věku diskriminován. O neobvyklém případu na svých internetových stránkách informuje britský The Guardian.
Emile Ratelband žaluje úřady, že mu v dokladech odmítly upravit rok narození. U soudu v Arnhemu vysvětlil, že kvůli tomu, že jeho oficiální věk neodráží jeho skutečný psychický stav, má problém najít práci i vztah. Svůj problém přirovnal k transgenderové osobě, která se neidentifikuje s pohlavím, které získala při narození. Proto chce, aby mu úřady změnily současné datum narození z 11. března 1949 na 11. března 1969.
https://echo24.cz/a/Szdt3/vek-je-fluidn ... k-narozeni

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od WuVirr » 09 lis 2018, 01:12

No to je koumák, že mě to nenapadlo hned po škole, nechal bych si 40 připsat a ze školy rovnou do důchodu. Protože jsem nikdy nedělal, hezky by mi to vypočítali ze státního průměru jako to dělají cigošům, co si ve 20 žádají o invalidní důchod pro tulení nemoc. No a do smrti pobírat důchod a chodit si PŘIVYDĚLAT do práce. :idea: :idea: :idea:

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 13 lis 2018, 22:41

Makedonský expremiér nenastoupil do vězení, prchnul do Maďarska a požádal o azyl

Bývalý předseda makedonské vlády Nikola Gruevski se zdržuje v Budapešti a měl požádat o politicky azyl v Maďarsku. V úterý to napsal maďarský server 444.hu. Makedonské úřady vydaly v pondělí příkaz k zatčení Gruevského, protože 8. listopadu měl nastoupit k výkonu trestu ve vězení Shuto Orizar nedaleko Skopje.
Gruevski čelí i dalším obviněním z korupce, zneužití moci, volebních podvodů a ilegálních odposlechů opozice i občanských organizací. Expremiér všechna obvinění odmítá a tvrdí, že se jedná o politické pronásledování. V čele makedonské vlády stál v letech 2006 až 2016.
Server 444.hu připomíná, že Gruevski má velmi dobré vztahy s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. „Rozumí si především ve výpadech proti americkému miliardáři George Sorosovi. Výraz Stop Soros, který Orbánova administrativa s oblibou používá, pochází rovněž od makedonského expremiéra,“ napsal server.

https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... -azyl.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od skflanker_ » 08 pro 2018, 19:42

Slovensko symbolicky prevzalo predsedníctvo v OBSE
Talianske predsedníctvo v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v piatok 07.12.2018 symbolicky odovzdalo štafetu Slovensku, ktoré sa do čela organizácie postaví už o 3 týždne - 01.01.2019.
Úradujúceho predsedu OBSE a šéfa talianskej diplomacie Enza Moavera Milanesiho tak v tejto funkcii nahradí šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/49 ... vo-v-obse/ z 07.12.2018

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 12 pro 2018, 19:34

Paříž – memento střední třídě

Zajímavé je pozorovat reakce na již několikerou sobotu trvající nepokoje ve Francii – známé jako žluté vesty. Osou mnohých mainstreamových komentářů jsou propočty: Francie má něco přes 67 milionů obyvatel a minulou sobotu protestovalo pouhých 130 tisíc „žlutých vest“, což je jakoby u nás protestovalo necelých dvacet tisíc lidí. Takto položena otázka dává lidem najevo jasnou odpověď často u nás opakovanou, že ve Francii se vždy někdo najde, kdo stávkuje nebo demonstruje, i když důvody jsou údajně irelevantní.
Jiná řada komentářů, jako například Jiřího Paroubka: Kdyby „sňali kukly z obličeje účastníci protestů žlutých vest, odhadl bych, že naprostá většina z nich je bílá. Jsou to ti občané Francie, na které společnost poněkud zapomněla. Kteří mají problémy vyjít se svou výplatou do příští výplaty. Nemohou dávat své děti na lepší školy, nemají zajímavou práci s výtečným platem.“
Rozhodně nejde o jednoduchou rovnici. Stačí připomenout Macronovo vítězství ve volbách, které se zrodilo jen právě díky masové nespokojenosti. Zvolený francouzský prezident ukrojil hlasy jak pravici, tak levici. Podle jeho předstrav měla být nastolena vize evropské jednoty a bratrství. Připomeňme třeba myšlenku evropské armády nebo spolupráce s Německem na budování společného projektu umělé inteligence, jako konkurence USA nebo Číně. Kdyby chtěl ale Macron předělat Evropu, musel by to nejdříve dokázat doma, což se mu nezdařilo. Stal se po Françoisovi Hollandovi a Nicolasu Sarkozym jen dalším neúspěšným prezidentem.
Zvýšení ceny paliva, kterého se prvotně žluté vesty chytly, nebyla hlavní příčinou. Má to hlubší charakter v důsledku ekonomického a kulturního propadu, který začal v 80. letech. Současně se díky shora zmíněné ekonomickému modelu uzavírá svět elit. Toto omezení není jen geografické, ale i intelektuální. Globalizované metropole jsou nové citadely 21. století - bohaté a nerovné, kde už ani bývalá nižší střední třída nemá místo. To, co se děje, je jako přes kopírák. V USA se dostává Trump k moci prostřednictví zanedbaných oblastí se zchudlými dělníky, v Itálii rovněž periferie - mezzogiorno -rurální oblasti a malá města napomáhají vzniku zdejšího populistické vlny. Stejně tak ve Francii je rozdíl mezi periferií a metropolí.

http://literarky.cz/politika/svet/27534 ... stedni-tid

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 19 pro 2018, 12:06

Noviny Financial Times prohlásily za „člověka roku“ George Sorose

Americký finančník George Soros byl prohlášen za „člověka roku“ podle verze britských novin Financial Times za svou „aktivní pozici a liberální vidění světa“.
„Noviny volí ‚člověka roku' většinou na základě úspěchů kandidátů," uvádí se ve zprávě podnikatelských novin.
„Volba Sorose je nyní spojena také s hodnotami, které představuje". Podle hodnocení novin je „předním nositelem liberální demokracie a otevřené společnosti" — myšlenek, „které zvítězily ve studené válce". „Více než tři desetiletí Soros používá filantropii k boji proti autoritářství, rasismu a nesnášenlivosti," zdůrazňuje Financial Times.
https://ac24.cz/-/noviny-financial-time ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 21 pro 2018, 19:14

Propagandistický mýtus úspěšného zapojení uprchlíku do práce a důvod, proč nechtějí na Západě stejné mzdy v celé EU

Řeknu vám co znám z praxe. Německá firma založí v ČR firmu na výrobu součástek. Levní Češi je vyrobí za pár šupů a firma je pak prodá do Německa své mateřské firmě za pakatel. Tam ty součástky smontují ti slavní uprchlíci za německou mzdu s mnohem slabšími normami práce a výsledkem je zázrak. Uprchlík pracuje a je spokojený, němečtí stoupenci masové migrace jsou spokojení a to, že vyjxbali s českými lidmi? To je netrápí, jsou to přece bílí ...
A právě tento propracovaný systém vykořisťování východoevropských zemí je důvodem, proč Západ nechce, aby v celé EU byla jednotná minimální mzda, protože pak by už nemohly Západní firmy zotročovat Čechy, Slováky, Poláky a pod. a uprchlíci by museli začít pracovat za stejných podmínek jako zaměstnanci západoevropských firem na Východě. Takže by nejspíše nepracovali vůbec a celý "zázrak" úspěšné integrace uprchlíků by vzal za své. Je to vlastně potěmkinovská vesnice socialistického modelu EU ...
https://www.eurabia.cz/Articles/32728-p ... le-eu.aspx
http://forum24.cz/merkelova-mela-pravdu ... rchlicich/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od IgorT » 25 pro 2018, 11:02

Hranice štátov v Európe od roku 1000, interaktívna mapa

Snímka.JPG

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 25 pro 2018, 20:10

Bohužel, žádní doktoři, inženýři a jaderní fyzici, co nás mají obohatit, ale odpad Afriky s vážnými mentálními a psychickými poruchami s agresivními sklony. To jsou závěry nezávislých studií i závěry obecného pozorování.

Jen za polovinu měsíce července 2018 se do Španělska dostalo podle dat z IOM (Mezinárodní organizace pro migraci) okolo 6000 migrantů ze států Severní a subsaharské Afriky, nejvíce z Maroka, Guineji, Mali a Pobřeží slonoviny. Do Itálie díky zásahu tamní vlády se za posledních čtrnáct dnů dostalo „jen“ necelých 600 migrantů především z Tunisu, Eritreje, Súdánu, Nigérie. V Řecku ve stejném období přibylo na 1300 nových migrantů převážně ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu, Kamerunu a Konga.
Od začátku tohoto roku je to více než 70 tisíc migrantů. To je oproti rokům 2015, 2016, 2017 ve stejném období více než o polovinu méně, však snaha o přesídlování pokračuje. Za hlavní povšimnutí ale stojí, že se mění skladba imigrantů a jejich toky. Už to nejsou lidé na útěku ze zemí bezprostředně ohrožených válkou, ale vysloveně nelegální ekonomičtí migranti z méně rozvinutých zemí především subsaharské Afriky. Jak je známo, tato oblast je typická nejmenší mírou vzdělanosti. Nikde jsem nenašla statistiku uprchlíků ze subsaharské Afriky, co se gramotnosti týče, ale pokud vezmeme v úvahu, že v těchto státech dosahuje gramotnost pouze 40 až 60 %, pak je jasné, že podle mě více než 50 % uprchlíků je analfabetů. Osobně si troufám předpokládat, že to bude možná jen 30 % těch, kteří jsou vzdělávatelní a umí číst a psát.
Nedávná studie asociace „Street psycholog“, která byla provedena v Padově, v severní Itálii tvrdí, že většina imigrantů, která se v současnosti nachází v Itálii, trpí mentální poruchou, která u nich vyvolává agresivní chování a psychotické stavy. 54 % žadatelů o azyl prokázalo znaky typické pro post-traumatický stres.
Švédská studie z roku 2016 zase poukazuje na velký výskyt schizofrenie u uprchlíků, kteří jsou pro tuto diagnózu vysoce rizikovou skupinou a trpí jí až třikrát více lidí, než původní švédské obyvatelstvo.

http://www.rukojmi.cz/clanky/7255-do-ev ... iminalnici

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od Juraj » 25 pro 2018, 21:09

Len nezdielat na socialnych sietach - za toto som dostal tyzden zakaz
https://slobodnyvyber.sk/do-europy-prud ... -z-afriky/
Tak som vydal opravu
https://slobodnyvyber.sk/oprava-do-euro ... a-z-afriky

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 28 pro 2018, 17:43

Merkelová a Macron si dupli na Rusko, v prohlášení vznesli rázné požadavky

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron vyzvali dnes Rusko, ať propustí ukrajinské námořníky, které zajalo minulý měsíc i s jejich loděmi v Kerčském průlivu mezi Azovským a Černým mořem. Oznámila to agentura Reuters.
https://twitter.com/GlasnostGone/status ... 94/photo/1
https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/244 ... pozadavky/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 30 pro 2018, 18:23

Lavrov promluvil o odvetných opatřeních Ruska v případě odstoupení USA od INF

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil pozici zemí EU v OSN ohledně rezoluce o Smlouvě o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF) za „falešně pochopenou solidaritu“. Lavrov v rozhovoru pro televizi Rossija 1 prohlásil, že evropské země zatím nejsou připraveny k samostatnosti v praktické činnosti a následují USA dokonce i v takových případech, kdy to protiřečí jejich zájmům. Podle názoru ministra je toho příkladem například hlasování evropských zemí o ruské rezoluci v OSN.
„Nejvíce obav ohledně rozhodnutí USA odstoupit od smlouvy jsme slyšeli v Evropě. Ale celá Evropská unie hlasovala proti našemu návrhu, což znamená, že hlasovala, aby smlouva INF byla zrušena a Evropa se ocitla pod nebezpečím rozmístění amerických raket, které jsou zakázány touto smlouvou," řekla hlava ruské diplomacie.
https://cz.sputniknews.com/politika/201 ... vropa-inf/

Odpovědět