Informace z oblasti - Evropa

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 11 črc 2018, 18:55

Rusko je agresivní a my jednotnější, než kdy jindy, stojí v deklaraci ze summitu NATO

V Bruselu končí první den summitu Severoatlantické aliance, který má demonstrovat trvající jednotu skoro 70 let starého transatlantického spojenectví. V přijatém závěrečném dokumentu jsou nejen slova o jednotě NATO, ale i o hrozbách, kterým aliance čelí. Mezi nimi je jmenován agresivní postup Ruska, nestabilita v Africe či krize v Sýrii. Jedním z hlavních témat hovorů šéfů států a vlád 29 členských států jsou výdaje členských států na obranu. Měly by se též potvrdit změny velitelské struktury či oznámit začátek rozhovorů o vstupu Makedonie, zřejmě někdy v příštím roce.

https://echo24.cz/a/SdrPr/rusko-je-agre ... mmitu-nato

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 12 črc 2018, 10:32

Trump zatřásl Evropou… a ještě neskončil

Po summitu Aliance není zcela jasné ani to, zda NATO, jak ho známe, stále ještě existuje.
„Trump přiletí do Bruselu jako racek, všechno tam pokadí, zachechtá se a zase uletí,“ prorokoval poněkud barvitě před summitem NATO Chris Stirewalt z Fox News. Ale v zásadě měl pravdu. Americký prezident opakovanými výčitkami na adresu Evropy a její politiky dával dopředu najevo, že nepřítele nevidí ani tak někde v Rusku, ale spíš ve vlastním táboře. „K čemu je NATO, když Německo platí Rusku miliardy dolarů za plyn a energie? Proč jen pět z 29 zemí plní své závazky? USA platí za obranu Evropy, a pak prodělává miliardy na obchodu. Musejí platit 2 procenta HDP OKAMŽITĚ a ne až v roce 2025.“
A přímo v Bruselu pak přitvrdil a dvě procenta HDP na zbrojení, tedy požadavek ještě z obrovských časů, navýšil rovnou dvojnásobně. Všechny přítomné, a koneckonců nejen je, tím šokoval. „Tento summit je velmi důležitý, protože potřebujeme důkaz jednoty, solidarity a rozhodnosti,“ citoval EUportal bulharského prezidenta Rumena Radeva. „Bohužel, otázek je víc než odpovědí. Prezident Trump, který mluvil jako první, nadhodil problém, že nestačí navýšit (výdaje na zbrojení) na dosavadní 2 procenta, ale posunul laťku výš, na 4 procenta. A pak hned odešel.“ (…)
Trump přiletěl opravdu jako ten „racek“ a nechal po sobě chaos. A Aliance se po summitu ocitla v pozici nahého krále. A to ještě americký prezident poletí za Putinem do Helsinek. Prý to bude „nejsnazší část jeho evropské cesty“. Týden, který otřese starým kontinentem.

http://literarninoviny.cz/politika/svet ... -neskonil-

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 21 črc 2018, 10:04

Belgický politik říká, že občanská válka v Evropě je „blíže, než si myslíme“

Belgický politik říká, že občanská válka v Evropě je „blíže, než si myslíme,“ k čemuž dojde jako k důsledku toho, jak úřady ztrácí kontrolu nad celými oblastmi měst nyní pod nadvládou islámských gangů.“ Podle Filipa Dewintera, jednoho z vůdčích členů pravicové strany Vlaams Belang představují poslední útoky na policii podvracení vlády, zatímco na s tím souběžné útoky na obchody, bary a kavárny lze nahlížet jako, že představují útoky na bílou kulturu. „Myslím, že to napětí už jen poroste,“ řekl Dewinter belgickému zpravodajskému kanálu Sceptr. „Zjevuje se nám etnické podsvětí společnosti, lidé, kteří nebyli dobře vychováni a kteří neznají nic jiného než řádění, násilnosti a vandalismus.“Již jsme dosáhli vzniku revoluci předcházejících podmínek, za nichž se lidé odtrhávají od společnosti do gangů motivovaných radikálním islámem,“ dodal.
S Dewinterem jeho obavy sdílí i v Belgii žijící palestinský expert na džihád Montasser AlDe’emeh, který varoval, že západoevropské země si „dováží občanskou válku,“ když umožňují příval ohromných počtů islamistických migrantů.V roce 2016 poskytl prominentní francouzský spisovatel Éric Zemmour interview francouzské rádiové stanici RTL, při němž odhalil podrobnosti o programu zvaném „Operace Ronce,“ v jehož rámci se francouzské úřady připravují na „občanskou válku s muslimy“, aby „vyčistily“ zemi.
https://ac24.cz/-/belgicky-politik-rika ... direct=%2F
Odzdrojováno:
https://www.prisonplanet.com/belgian-po ... think.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 23 črc 2018, 18:33

Ladislav Žák: Evropské hodnoty trochu jinak…

Nedávno jsem sledoval jeden z pořadů ČT24 z cyklu „Historie.cs“, kde nepochybně vzdělaní a snad i moudří lidé besedovali o evropských hodnotách a jejich vztahu k židovsko-křesťanské tradici. Každý se může na ten pořad podívat, nebudu ho komentovat ani hodnotit. Zmíním jenom účast think-tanku „Evropské hodnoty“, jehož zástupkyně v obrazových vstupech kupodivu velmi objektivně komentovala hodnotovou orientaci současného islámu (na snímu Markéta Blažejovská, analytička, Evropské hodnoty). Nikdo z přítomných v pořadu netvrdil, že snad bychom se bez islámu v Evropě neobešli.
Zaujala mě myšlenka o evoluci etiky, která v pořadu zazněla krátce po jeho začátku. Toto slovní spojení by ve svém plném významu mohlo znamenat, že nám tzv. „evropské hodnoty“ nejsou odněkud seslány, nejlépe od Boha shůry nebo z hory, nejsou nám dány z Berlína či Bruselu, nejsou to modly, o kterých nám někdo odněkud a hlavně odjinud pořád káže. Znamenalo by to, že to jsou hodnoty, živá pravidla, která si od nepaměti vytváříme my sami mezi sebou, abychom dokázali společně i vedle sebe v klidu žít, ale také se postavit na odpor, kdyby nějaký přivandrovalec z čista jasna chtěl, aby bylo hned po jeho…
Existence skutečné evoluce etiky by znamenala, že všelicí věrozvěsti evropských hodnot nemají žádné právo kázat o nich nám, jejich tvůrcům. Znamenalo by to, že se nemusíme hned přizpůsobovat příchozím a jejich hodnotám, ale neměli bychom jim ani bránit v tom, aby se společně s námi zapojili do debaty a tvorby hodnot společných.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... ochu-jinak

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 25 črc 2018, 16:19

Evropa: "Naší vizí je islámský stát"
napsal Judith Bergman
23. července 2018
Překlad původního textu: Europe: "The Vision is an Islamic State"
Překlad: Zdeněk Denis Blažek

Nizozemská vláda zveřejnila v červnu zprávu, vykazující, že muslimové v Nizozemsku jsou čím dále, tím více pobožní. Zpráva založená na informacích z let 2006-2015 je studií, které se zúčastnilo více než 7 249 nizozemských státních příslušníků s marockými a tureckými kořeny. Dvě třetiny muslimů v Nizozemsku pocházejí z Turecka nebo Maroka.
V kontrastu s rostoucí religiozitou muslimů v Evropě se křesťané naopak stávají méně nábožensky založenými. Ve studii zabývající se mladými Evropany ve věku 16-29 let, publikované v březnu, která zahrnuje údaje z let 2014-2016, její autor Stephen Bullivant, profesor teologie a sociologie náboženství na St Mary's University v Londýně. Podle studie, prováděné v Estonsku, Švédsku a Nizozemí se 70 až 80 % mládeže považuje za nereligiózní. 64 až 70 % mládeže se ve Francii, Belgii, Maďarsku a Velké Británii považuje za ateisty. Nejvíc nábožensky založená mládež se nachází v Polsku, kde se pouze 17 % mládeže prohlásilo za ateisty. Následovala Litva s 25 %.
Vzhledem k tomu, že mladí Evropané mají nedostatek náboženské identity a po odchodu křesťanství ze života většiny lidí vzniklo v jejich životě vakuum, je třeba se ptát, jak neoblomná bude jejich schopnost odolat takovým pokusům o proselytizaci – přestup na novou víru. Evropa bude ještě existovat, ale stejně jako dopadla velká křesťanská Byzantská říše, která je nyní Tureckem, bude ještě ztělesňovat židovsko-křesťanskou civilizaci?
https://cs.gatestoneinstitute.org/12752 ... amsky-stat

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 27 črc 2018, 23:49

Zažíváme jízdu strojem času zpět do šedesátých let

Při pohledu na letošní nejdiskutovanější témata v médiích nebo při analyzování ekonomických ukazatelů či burzovních indexů nebudu zastírat. Jsem rozčarován. I když se planeta otáčí pořád stejně kolem své osy, se světem to už tak jednoduché není. Žijeme v době technologických zázraků, společenské osvěty a ekologického uvědomění. Zároveň ale žijeme na počátku možné globální obchodní války, na počátku možné změny světového řádu, a to při nepředvídatelné eskalaci nejen ekonomických vztahů mezi tradičními rivaly – Západem a Východem.
Kdyby někdo psal scénář k seriálu Lidstvo, myslel bych si, že aktuálně v TV sledujeme vykradenou epizodu Šedesátá léta. A to v mnoha ohledech. Tak třeba šedesátá léta byla typická velkou kulturní a společenskou revoltou mládeže. Novodobí Hippies (digitální nomádi a start-upisté) dnes opět chtějí měnit svět. Pouze přístup se mění. Evropa v „šedesátkách“ řešila své masivní poválečné dluhy, což upřímně není téma nikterak vzdálené situaci dnešní. Především u jihoevropských států se jedná o téma více než aktuální. Ekonomická migrace tehdy dostávala úplně nový význam vlivem osamostatnění mnoha bývalých kolonií (zejména v Africe). Dnes migrace opět plní přední strany novin. Vztahy mezi Západem (předně USA) a SSSR se v šedesátých letech vyhrotily až do Karibské krize. Dnes jsou vztahy s Ruskem nejhorší od konce Studené války. A mohl bych pokračovat… Nebo spíše by mohl pokračovat americký prezident Donald Trump. Nebo se již o to snaží.
https://roklen24.cz/a/S5NsE/zazivame-ji ... satych-let

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 30 črc 2018, 13:15

McCain navrhl, jak „ochránit“ NATO před Trumpem

Americký senátor John McCain se rozhodl legislativně zakázat americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi vystoupit z NATO. O události píše portál T-online. Uvádí se, že McCain s několika dalšími poslanci předložil k posouzení návrh zákona, který by měl Spojeným státům znemožnit vystoupení z NATO bez souhlasu Senátu. Podle McCaina se Donald Trump nepohodl s americkými spojenci NATO, a proto se v americké vládě objevily pochybnosti o závazcích Spojených států vůči Severoatlantické alianci.

https://ac24.cz/-/mccain-navrhl-jak-och ... direct=%2F
https://www.kaine.senate.gov/press-rele ... aving-nato

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 02 srp 2018, 19:18

Přesné grafy a statistiky k migraci. Přímo z bruselského serveru

Bruselský server Politico přináší ve svém aktuálním článku několik zajímavých grafů, které se vztahují k migraci. Vedle podílů cizinců v rámci populace v jednotlivých evropských státech grafy rovněž ukazují, kdy byla migrace na nejvyšším stupni.
- První graf tak ukazuje migrační toky od začátku migrační krize.
- V dalším z publikovaných grafů lze zase vidět etnické složení migrantů, kteří postupně přicházeli do Evropy mezi březnem 2016 a květnem 2018
-
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... eru-546227
https://www.politico.eu/article/europe- ... rants-are/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 05 srp 2018, 13:55

Aquarius už opět hledá migranty u Libye. Na palubě i chladnička na mrtvoly

Soukromé pátrání po migrantech, kteří vyplouvají na člunech z Libye do Evropy, pokračuje. Byť v omezenější míře. Záchranná loď Aquarius opět operuje nedaleko libyjských břehů. Toto plavidlo se letos začátkem června dostalo do čela zpráv médií poté, co postupně Itálie a Malta odmítly přijmout 629 migrantů na jeho palubě. Po týdnu mezinárodní přetahované se jich ujalo Španělsko a loď mohla zakotvit ve Valencii.
Tento týden ve středu vyplul Aquarius ve východním Středomoří opět na takzvanou záchrannou misi. Čas, který do té doby loď strávila ve francouzském přístavu Marseille, využila posádka k přizpůsobení se radikálně změněným a nejistým podmínkám v oblasti svého nasazení. Jde hlavně o technická a strategická opatření, vysvětlují zástupci organizace SOS Mediteranné a Lékaři bez hranic, které jsou za nasazení plavidla zodpovědné.
Čtyřem lodím privátních spasitelů, kteří jsou v poslední době často obviňováni ze spolupráce s pašeráky lidí, které kotví v italských a maltských přístavech, brání tamní úřady ve vyplutí.

https://echo24.cz/a/Shs7g/aquarius-uz-o ... na-mrtvoly

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 07 srp 2018, 13:50

Evropa nemá nic co Izraeli vyčítat

Krátký text „Zákona o židovském státě", který 19. července schválil izraelský parlament, obsahoval i hodně kontroverzní ustanovení o nadřazení práv židů nad ostatními obyvateli Izraele, nebo jinak, nový zákon nezaručuje rovná práva všem občanům Izraele. Toto stavení vyvolalo značné tenze a spory jak mezi židy samotnými, tak i mezi židy a Araby, židy a Drúzi. Klasicky vyvolalo i vlnu kritiky ze stran zemí EU. Určitě na tento paragraf nejsem hrdý, ale podívejme se do nejvýznamnější evropské země, SRN, jak se dodržuje rovnost tam! Sice v ústavě zapsána je, ale otázka zní. „nezůstává jen na papíře"?

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... eli-vyitat

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 10 srp 2018, 23:34

Obavy z Trumpa. Komuniké ze summitu NATO sepsali raději předem

Závěrečné komuniké z červencového summitu NATO v Bruselu, které deklarovalo jednotu aliance, bylo sepsáno ještě před zahájením schůzky a před příletem prezidenta USA Donalda Trumpa. Napsal to ve čtvrtek list The New York Times s odvoláním na evropské a americké diplomaty.
Důvodem prý byla obava, že šéf Bílého domu vyvolá v Bruselu konfrontaci, která by závěry jednání mohla ohrozit. Závěrečný dokument, který je obvykle předmětem mnohahodinových debat, měli dát velvyslanci zemí NATO v Bruselu dohromady na žádost bezpečnostního poradce Bílého domu Johna Boltona a šéfa aliance Jense Stoltenberga do 6. července večer, napsal newyorský list. Summit začal o pět dní později.
Důvodem spěchu byla obava, aby se neopakovalo fiasko z červnové schůze skupiny G7 v Kanadě, kde Trump odvolal podpis závěrečného dokumentu a způsobil skandál.

https://echo24.cz/a/SjVhZ/obavy-z-trump ... eji-predem

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 12 srp 2018, 15:27

Demokracie a pokušení dobra: Záludný a přímý protimluv mnohé naznačuje

Slova mohou působit jako nepatrné dávky arzenu: polykáme je nepozorovaně, zdánlivě nepůsobí a po určité době člověka otráví.
Demokracie, praví slovníky, je vláda lidu, systém institucí dělby a delegace moci.
Vysvětlení je neurčité, spíš ideologické. Ze školy ledaco víme o Řecku, o agoře a nepochybně si vzpomeneme i na Řím a jeho Forum Romanum, každý slyšel o přímé, nepřímé demokracii i o lidové vládě atd. atp. Ještě z nedávné historie se nám vybaví lidová demokracie i socialistická demokracie, pěkná parodie na demokracii. Slovo „demokracie“ bylo a je všude, zkoumá se, které státy jsou více či méně demokratické, a které toho slova nejsou hodny vůbec. Jen ta parlamentní demokracie vyšla nějak z módy.
Jedno je jisté, že výraz liberální demokracie je záludný, přímý protimluv v tom sousloví mnohé naznačuje. A není-li možné mu porozumět, jeho záludnost si ani hned neuvědomíme. Na první pohled se zdá, že liberální znamená svobodný, a že je tedy vše v pořádku. Jenže chyba lávky: liberální může posluhovat liberalismu, a to není totéž, liberalismus je doktrína, která má se svobodou jen málo společného, liberál nemusí být liberální, ale právě naopak – autoritativní a demagogický. Původní parlamentní demokracie, jak na semináři zaznělo, musela být v důsledku nezastavitelného pokroku nutně „obohacena“ o doktrínu lidských práv (…), a to v zájmu tušeného či předpokládaného Dobra, jehož majiteli mají být dnešní politické elity.
http://literarky.cz/civilizace/89-civil ... e-naznauje

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 25 srp 2018, 21:10

Socha polského osvoboditele od Osmanů ve Vídni zatím nebude. Kvůli ohledům na Turky?

U příležitosti 335. výročí bitvy o Vídeň měla být v rakouské metropoli vztyčena socha jejího vítěze a osvoboditele obleženého města od Osmanů Jana III. Sobieského. Pocta polskému králi se však prozatím odkládá – proti vztyčení již hotového díla se postavili někteří představitelé radnice. Podle předsedy Vídeňského zemského sněmu by pro umístění sochy bylo zapotřebí získat další povolení. Kritici ale tvrdí, že radní ustupují zájmovým skupinám, podle nichž socha působí protiturecky. Socha nakonec vztyčena bude, leč v Krakově, uvádí deník Polonika.
Před podzimním slavnostním odhalením sochy, které autor Czesław Dźwigaj a další organizátoři připravovali pět let, bylo zapotřebí splnit poslední formální podmínku, získat souhlas radniční komise. Ta však celý projekt smetla ze stolu.
Předseda zemského sněmu Ernst Woller uvádí, že za nevztyčením sochy nestojí politické důvody. Stejně jako starosta však trvá na tom, že za stávajících podmínek sochu není možné vztyčit. Radnice již v červnu vydala prohlášení, podle něhož není pro vztyčení takové památky správná doba, socha navíc musí vyhovovat současným standardům.......

https://echo24.cz/a/S6Lin/socha-polskeh ... m-na-turky
http://www.polonika.at/index.php/aktual ... ahlenbergu

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od Juraj » 26 srp 2018, 16:00

Zaujal ma text, ktory by na tom pomniku mal byt. Ta dikcia je skoro az ospravedlnujucu. Na buduce uz tam bude nieco v zmysle. "Hrdinskí islamskí bojovníci Osmanskej ríše boli porazení barbarskými posilami z Poľska, čím Rakúsko ostalo Domom vojny. Nech táto udalosť zostane v našej pamäti, aby nám neustále pripomínala nevyhnutnosť zavedenia Domu mieru voči obyvateľom Európy! ". Len pripominam, ze Dar al islam (dom mieru) je uzemie, kde vladnu moslimovia na zaklade prava odvodeneho od sarie. Dar al harb je uzemie, kde nevladnu moslimovia.

"Bitwa pod Kahlenbergiem 12 września 1683 r. była punktem kulminacyjnym i zwrotnym w zmaganiu się dwóch imperiów - ekspandujących na Zachód Osmanów i spychanych do defensywy Habsburgów. Dzięki europejskiemu przymierzu zawartemu w obronie Krakowa i Wiednia, w którym król Polski Jan III Sobieski odegrał wiodącą rolę, odsiecz Wiednia zakończyła się sukcesem.

Ponad 50 000 ludzi z wielu różnych krajów straciło życie w walkach o Wiedeń.

Niech to wydarzenie pozostanie w naszej pamięci, aby nieustannie przypominało o konieczności pokojowej koegzystencji mieszkańców Europy!”.

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11145
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od kenavf » 26 srp 2018, 17:38

Sobieski je dôkaz toho že xenofóbia hádzala klacky pod nohy multikulturalizmu a bránila pokroku, už v 17.storočí.
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 27 srp 2018, 19:50

To už je do očí bijící

Marocko-španělské hranice a oblast Ceutá patřící na africký kontinent a zároveň k výsostnému španělskému území se stává další vstupní branou pro migrující černochy. Po jejich průniku do Evropy, která Evropou vůbec není, vidíme místo hromadného zatčení a hození zpět přes plot obrovskou radost. Unikají nikoliv před válkou, ale pouze chudobou plynoucí z lenosti pracovat. Můžeme tedy pozorovat obrovskou radost a křepčení dotyčných gymnastů. Dle postav se rozhodně nejedná o hladovějící exempláře, vidíme především svaly a ne čouhající žebra. Něco je pořád špatně.
Za způsobem moderního života bezdětných mladých lidí, genderovým šílenstvím a neschopností reálně posuzovat příčiny dopadu těchto skutečností hledejme nadnárodní nenažrané korporace. Nasazené pracovní tempo vedoucí k ztrátě volného času, jistého přebytku finančních prostředků s tím spojených vede k tomu, že mladí lidé mohou utrácet za nevšední zážitky a pohodlný způsob života, v čemž by jim děti a fungující rodina bránila. Jistě jste si všimnuli úprku mladých do velkých metropolí a touze po životě ve velkém světě. Vylidňuje se venkov typický těžší prací a menším pohodlím. Naopak města se plní, služby v nich jedou na plné obrátky. Místo prodejen pro kutily a železářství vidíme barber shopy, relaxační studia, parfumerie.
Naivní idealisté z party vítačů jsou pouze chorobně postižení jedinci bez smyslu pro tvrdou realitu života, kteří vyrůstají v době náhražek v podobě playstationů, facebooku a indoktrinace. Od těch snad ani nemůžeme chtít pochopení pro skutečnost, že si velmi umně podřezávají vlastní větev. Smutná současnost.

http://www.inadhled.cz/uvaha-dne/to-uz- ... ci-bijici/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 10 zář 2018, 12:10

Mezi řádky, 9.9.2018
Michal Brand

Tolerantní islám v tolerantní islámské zemi

Zajímavá zpráva přišla z Indonésie. Ano, té země, kde vládne umírněný, tolerantní islám a která byla zářným vzorem multikulti soužití pro zastánce masové migrace do Evropy. Podle této zprávy vyšel v této zemi zákon, podle kterého ženy nebudou obslouženy v restauracích po 21. hodině, pokud nebudou mít mužský doprovod. Já myslím, že je to zářný příklad, jak nesmírně tolerantní Islám je a jak dbá na respektování práv žen. Vždyť je to o hodně lepší, než kdyby byla taková žena rovnou ukamenována a upálena. Pokrok! Tolerance, respekt k ženám! To chce nejméně Nobelovu cenu míru.
Ale co. Vždyť od multikulti extrémistů jsme se už dokonce dozvěděli, že povinné zahalování muslimských žen (trestané jinak dle islámu znásilněním a následným – případně předcházejícím – ukamenováním a/nebo upálením zaživa) je důkazem svobody a hrdosti muslimských žen. Podle tohoto vzorce „uvažování“ multikulti extrémistických fanatiků vlastně byly žluté hvězdy na kabátě Židů v nacistickém Německu důkazem hrdosti Židů a vyjádřením jejich osobní svobody nosit na oblečení hezké obrázky.
Němečtí extrémisté z krajní protiněmecké rasistické levice požadují důkazy, že jejich falešná obvinění o „pogromech na migranty“ jsou doopravdy falešná. Ale já vím, že to nejde, Proto je již od dob antického Říma v civilizovaných zemích, kde vládne právo a rozum, platí základní princip – důkazní břemeno leží na žalující straně. Protože nevinu nelze dokázat. (Kromě panenství. A i to prý lze dobrým plastickým chirurgem zpětně odfixlovat.) Proto se vždy musí dokazovat vina. Ale to platí jen v civilizovaných zemích, kde vládne právo a zdravý rozum. Tam, kde vládne fanatická pouliční a univerzitní lůza multikulturalistů, neomarxistů, genderistů, antifa-istů a jiných rasistických, genocidních ideologií a hnutí, tam musí řádní občané naopak prokazovat svoji nevinu. Kladivo na čarodějnice (velice doporučuji i film – perfektní obraz komunistických monstrprocesů i dnešních multikulti monstrprocesů, včetně např. monstrprocesů a štvanic MeToo).

http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blog ... radky.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 10 zář 2018, 17:42

Polite píše:
10 zář 2018, 12:52
necituj zbytečně!
Já mezi obé vkládám rovnítko ale u Nás jsou známější naše procesy z 50. let. Mám obavu, že se Nám vracejí včetně dvojího metru na kriminální činy našich uklouznuvších soudruhů a nepřátel našeho lidodemo resp. socialistického zřízení.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 13 zář 2018, 13:51

Itálie a Maďarsko vytvořili 'proti-imigrační osu'

Italský ministr vnitra Matteo Salvini řekl: "Jsme blízko k historickému bodu obratu na úrovni celého evropského kontinentu. Jsem ohromený otupělostí levice, která jen zpochybňuje činy druhých a je například přesvědčena, že Milán by neměl hostit prezidenta jiné evropské země. Jako kdyby levice měla právo rozhodovat o tom, kdo má právo mluvit a kdo ne - a pak se diví, proč ji nikdo nevolí." Italský ministr vnitra Matteo Salvini oznámil: "Toto je první z dlouhé série schůzek, které změní osud nejen Itálie a Maďarska, ale i celého evropského kontinentu."
Maďarský premiér Viktor Orbán řekl: "Potřebujeme novou Evropskou komisi, která se zaváže k obraně evropských hranic. Po volbách do Evropského parlamentu potřebujeme takovou Komisi, která nebude trestat země, jako je Maďarsko, které chrání své hranice."
Maďarský premiér Viktor Orbán a italský ministr vnitra Matteo Salvini se zavázali vytvořit "proti-imigrační osu" https://www.corriere.it/politica/18_ago ... 3076.shtml , zaměřenou na boj proti pro-migrační politice Evropské unie. Orbán a Salvini se během svého setkání v Miláně 28. srpna 2018 zavázali, že spolu s Rakouskem a Visegrádskou skupinou - Českou republikou, Maďarskem, Polskem a Slovenskem - se postaví proti pro-migrační skupině zemí EU vedené francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.
Macron odpověděl https://www.france24.com/en/20180829-ma ... nts-europe :
"Jsem jejich hlavním protivníkem, v tom mají pravdu. Je jasné, že se v těchto dnech formují dva tábory protivníků – nacionalisté a progresivisté. Já se nevzdám ani nacionalistům ani těm, kdo obhajují nenávistnou řeč."

Odzdrojování v textu.
http://www.czechfreepress.cz/evropa/ita ... i-osu.html

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8168
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od Skeptik » 13 zář 2018, 15:17

nacionalisté a progresivisté
to zní skoro jako
konzervativci a revolucionáři
v tom případě já patřím k první skupině - posledními "progresivisty", kteří chtěli změnit Evropu byli:
Lenin, Trockij, Mussolini a Hitler :palecdolu: … a samozřejmě tlupa malých revolucionářů kolem nich :palecdolu:
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Odpovědět