Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 19 čer 2018, 18:37

Bakala (end) game
Kandidáta na ministra zahraničí Pocheho lze označit za naprosto nevhodného z mnoha důvodů. Tím nejdůležitějším však je, že je spolu s Hamáčkem napojen na gaunera Bakalu. Poche pracoval pro Bakalu až do října 2017. A Hamáček je členem představenstva amerického nátlakového think tanku Aspen Institute Central Europe, což je neoconská pobočka americké matky této neziskovky. Sedí v představenstvu s takovými lidmi jako je Madeleine Albrightová, Michael Žantovský, Dita Charanzová (ANO), Zuzana Riothová (KDU-ČSL), Jan Farský (STAN) a Jan Zahradil (ODS).

Zakladatelem a prezidentem této pobočky je Ivan Hodač. Financial Times Hodače označili jako jednu ze třiceti nejvlivnějších osobností bruselské politiky. Členy jsou např.ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO), absolvent Aspen Young Leaders Program, předseda vojenského výboru NATO, generál Petr Pavel, Středula, předseda ČMKOS, kandidát na budoucího prezidenta ČR, pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, šéfredaktor mezinárodní sekce Bakalových Hospodářských novin Martin Ehl, novinář Ondřej Kundra z Bakalova časopisu Respekt, redaktor Forbesu Pavel P. Novotný, Roman Joch, Pavel Kysilka, Štefan Füle a Vladimír Dlouhý.

Kromě výše uvedených najdeme mezi členy institutu i Emmu Smetanu, Evu Romancovovou, Mikloše, Ivetu Radičovou, Jiřího Mádla, Jiřího Pehe, Jiřího Schneidera jako výkonného ředitele, Cyrila Svobodu (KDU-ČSL), Ivana Gabala (KDU-ČSL), Martina Bursíka, Dzurindu, Tomáše Klvaňu, Tomáše Pojara a další. Zdeněk Bakala Foundation je partnerem této instituce. Za pražskou pobočku Aspen Institute lobboval dlouhodobě bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP09). Bakala s Hodačem pak její otevření zorganizovali a zafinancovali. Trochu z toho mrazí, viďte? Komu slouží tato úzce propojená síť vlivných lidí?

http://www.zvedavec.org/komentare/2018/ ... ndgame.htm
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 20 čer 2018, 13:08

Soudruh Pelikán při svém odchodu práskl dveřmi
Návrh ministerstva spravedlnosti: Lidé budou mít právo měnit pohlaví bez chirurgického zákroku

Lidé budou mít právo od dvanácti let věku změnit si pohlaví pouhým prohlášením na matrice. V ČR tak jako v jiných zemích vzniknou muži matky a ženy otcové. Jiné pohlaví už totiž nebude podmíněno chirurgickým zákrokem. Lidé úřadu jen doloží potvrzení lékaře, že trpí poruchou pohlavní identity, nikoli jinou poruchou, navrhuje spravedlnost změnu občanského zákoníku. Osoby mladší patnácti let budou potřebovat souhlas rodičů.
Navrhovaná změna §29 občanského zákoníku umožní úřední změnu pohlaví bez podmínky chirurgických zákroků a česká právní úpravu se stane konformní s judikaturou Evropského soudu pro lidská práva (ESLP). „Platí přitom, že změna pohlaví je otázkou primárně statusovou, a proto je nezbytné změnu provést v občanském zákoníku a současně provést navazující úpravy v zákoně o matrikách,“
Respektovaný lékař pro Českou justici vysvětlil, že pohlaví není volitelná disciplína, neboť pohlavní identita je předem daná. Jde o tzv. preformovanou vlastnost. „Pokud někdo chce vystupovat v opačné sexuální roli, ale odmítá chirurgické výkony, pak podle našeho odborného stanoviska nemá důvod přivlastnit si opačné matriční pohlaví.
http://www.ceska-justice.cz/2018/06/nav ... o-zakroku/

Stížnost proti zahájení trestního stíhání by měla být ze zákona vyjmuta, míní NSZ

Výraznou změnu trestního řádu navrhuje v rámci připomínkového řízení ke zřízení Úřadu evropského veřejného žalobce Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ). Českou úpravu trestního stíhání je podle NSZ vhodné zbavit nadbytečné formalizace.
V kauze udělení dotace na farmu Čapí hnízdo si obvinění podali stížnost proti usnesení zahájení trestního stíhání. Naopak stíhání prvního místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka a dalších tří osob bylo zrušeno. Podle NSZ by nyní měla být možnost podat podobnou stížnost obviněným zrušena.
„Trestní stíhání již nebude zahajováno usnesením o zahájení trestního stíhání se stížností, nýbrž formou sdělení obvinění na počátku výslechu.
http://www.ceska-justice.cz/2018/06/sti ... -mini-nsz/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 20 čer 2018, 15:22

Úřad udělil nejvyšší pokutu za volební kampaň. SPD musí zaplatit 100 000 korun

Hnutí SPD Tomia Okamury dostalo od Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí pokutu 100 000 korun za čtyři přestupky související s volebními kampaněmi před loňskými volbami do Sněmovny a letošními doplňovacími volbami do Senátu v Trutnově. Podle tiskové zprávy úřadu hnutí mimo jiné nepřiznalo ve zprávě o financování kampaně takzvané bezúplatné plnění za agitaci na stránkách internetového obchodu SPD. Hnutí nechce záležitost komentovat. V druhém případě se hnutí prohřešilo tím, že údaje o tomto bezúplatném plnění nedalo do zprávy o financování kampaně do Sněmovny i Senátu. Zbývající dva přestupky se týkaly doplňovacích senátních voleb, když hnutí v zákonné lhůtě nezveřejnilo zprávu o financování kampaně a nezaslalo úřadu veškeré účetnictví kampaně.
Takže dva údajné přestupky a 4 tresty. Co na tuto liberalistickou inovaci Práva říkají Juristé?

https://echo24.cz/a/S7DUA/urad-udelil-n ... -000-korun

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 čer 2018, 03:06

Transparency International vytáhla na Babiše závažné obvinění ohledně řízení Agrofertu

Premiér Andrej Babiš (ANO) podle organizace Transparency International (TI) nadále ovládá holding Agrofert. Organizace to dnes uvedla v tiskové zprávě s odvoláním na informace ve slovenském registru partnerů veřejného sektoru. Babiš vyjádření organizace odmítl, novinářům řekl, že holding převedl do svěřenských fondů. Podle TI ale Babiš Agrofert ovládá i po převedení koncernu do svěřenských fondů.

Čapí hnízdo již netáhne tak se vytvoří nová kauza Babiš.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... rtu-540741

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 čer 2018, 18:54

Babiš otočil, na nedělní summit o migraci nepojede

Žádný z premiérů visegrádské čtyřky (V4) nepojede do Bruselu na nedělní minisummit EU o migraci, uvedl český premiér Andrej Babiš po dnešním setkání se svými protějšky z Maďarska, Polska a Slovenska v Budapešti.
Názor V4 bude podle Babiše na setkání prezentovat rakouský kancléř Sebastian Kurz, s nímž se dnes V4 v maďarské metropoli sešla.
„My jsme se domluvili, že není důvod se účastnit,“ řekl českým novinářům Babiš. Panuje podle něj názor, že nedělní schůzka je „důsledek nějaké situace v Německu“. „My máme příští týden Evropskou radu (vrcholnou schůzku EU), kde vlastně o tom budeme jednat. Takže není důvod jít na (nedělní) summit, který pravděpodobně chce přijmout závěry, se kterými my nesouhlasíme,“ dodal premiér Babiš.
https://echo24.cz/a/SCEzM/babis-otocil- ... i-nepojede

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 čer 2018, 20:56

Policejní prezident Tuhý bude velvyslancem na Slovensku, schválila prý vláda

Vláda schválila odchod Tomáše Tuhého z funkce policejního prezidenta na post velvyslance v Bratislavě. Uvedl to server Neovlivní.cz. Vláda se k tomu podle serveru nevyjádřila. Tuhý vzkázal, že se už opakovaně vyjadřoval a nemá nové informace.
O změně na pozici policejního prezidenta média již dříve spekulovala. Sám Tuhý ale koncem května řekl deníku Právo, že o odchodu z funkce neuvažuje.

https://echo24.cz/a/S7Rd8/policejni-pre ... -pry-vlada

Uživatelský avatar
kozlus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1823
Registrován: 07 úno 2017, 17:55

Re: Česká republika

Příspěvek od kozlus » 21 čer 2018, 23:56

https://www.novinky.cz/domaci/475770-ba ... statu.html
Babiš svolává kvůli ochraně hranic Bezpečnostní radu státu
Premiér Andrej Babiš (ANO) svolal na pátek Bezpečnostní radu státu. Uvedl to ve čtvrtek večer v TV Barrandov. Chce mluvit o ochraně hranic České republiky v případě, že by Německo začalo odmítat migranty přímo na své hranici. O takové možnosti v minulých dnech mluvil německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU).
Babiš připomněl, že Česko má pro takový případ již připravený krizový plán. V uplynulých letech dokonce již proběhla i cvičení pro případ, kdy by se ČR cítila být ohrožena.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 23 čer 2018, 14:43

Varovné účtování Stanislava Křečka: Lidé přestávají důvěřovat státu a všem autoritám. Právo musí být srozumitelné, a to je dnes čím dál méně

AUDIT ČESKÉ SPOLEČNOSTI „Ze společnosti se vytrácí důvěra a respekt k jakýmkoliv autoritám, policii a soudy nevyjímaje. Je to součást obecné nedůvěry v to, že stát je schopen řešit společenské problémy právní cestou,“ všímá si v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zástupce veřejného ochránce práv Stanislav Křeček. „Řada s velkou mediální pozorností zahájených trestních stíhání byla soudy zastavena, mnoho zastupitelů obviněných kde z čeho bylo osvobozeno. A naopak – tam, kde zcela zjevně došlo k porušení právních předpisů (třeba zřícení mostu ve Studénce) – soudy viníky nenašly. To vše lidé vidí a k jejich důvěře v právo to jistě nepřispívá,“ uvědomuje si.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ene-540497

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 25 čer 2018, 10:50

Pravda a láska v podání osvědčené, vyškolené vlajkonošky VSZ Bradáčové vykolíkovává hřiště pro vlastní cenzuru Svobody slova. Prokurátorka vz. pravomocnáná rozhodnutí Justice.

Doktorka Bradáčová a zodpovědná žurnalistika

Ve dnech 14. – 16. června se konal již dvacátý šestý ročník prestižní konference Karlovarské právnické dny. Svou účastí ji ozdobili mj. ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán, předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal či předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa. Zdá se, že velmi pozoruhodný (a z mého hlediska taky krajně problematický) příspěvek na něm v sekci „Trestní právo“ přednesla pražská vrchní státní zástupkyně JUDr. Lenka Bradáčová. Píšu „zdá se“, protože o jeho obsahu jsou ti, co neměli příležitost se konference zúčastnit, zatím informováni pouze ze dvou článků na serverech Info.cz a Forum 24 (oba vyšly 18. června) a případně z neautorizovaných zvukových záznamů. Na telefonický dotaz mi organizátoři konference sdělili, že paní doktorka Bradáčová mluvila spatra a svůj příspěvek písemně neodevzdala, takže ho nemají k dispozici a nezveřejní.
Téma vystoupení paní Bradáčové bylo, soudě podle pozvánky, „Zveřejňování informací z trestního řízení“. Při svém vystoupení je údajně doplnila ještě dovětkem „aneb zodpovědná žurnalistika“. Zabývala se jednak tím, o čem mají a mohou orgány činné v trestním řízení během řízení informovat a o čem ne, a za druhé, koho (tedy které sdělovací prostředky) jsou orgány povinny informovat, a kterým je naopak možno a radno informaci odepřít.
Pražské VSZ prý bude i napříště zasílat médiím požadavky na stažení konkrétních článků. Což je zjevně jádro sdělení v této části vystoupení dr. Bradáčové. Bylo by tedy dobré, kdyby paní doktorka Bradáčová vysvětlila, jak to vlastně myslila.
Orgány činné v trestním řízení jsou povinny poskytovat veřejnosti informace prostřednictvím veřejných sdělovacích prostředků. Paní doktorka Bradáčová ovšem, jak mi vyplývá z toho, co jsem si o jejím vystoupení na konferenci přečetl, se pokouší vymezit, co to veřejný sdělovací prostředek je. Výklad paní doktorky Bradáčové je krajně zmatený a vyžaduje doplnění. Jí uváděné paragrafy trestního řádu pojem „veřejný sdělovací prostředek“ používají, ale nedefinují. V tiskovém zákoně se vůbec nevyskytuje. A stejně ani v Úmluvě o ochraně lidských práv a základních svobod Rady Evropy, ani v Listině základních práv a svobod, které paní Bradáčová ve svém příspěvku na konferenci zmínila. Jinak to totiž vypadá, že si pro státní zástupce vyhrazuje právo na třídění médií na „veřejné“ a „občanská soukromá“, pro což neexistuje žádný základ v platných zákonech a navíc se to jako vejce vejci podobá dělení na oficiální (či chcete-li oficiózní) publikace a samizdat.

Kdy budou opět vzkříšena u Policejních ředitelství oddělení tiskové, spolkové a divadelní oddělení které se tak osvědčili již za R-U i I. a II. Republiky nyní ale pod dozorem SZ?

https://echo24.cz/a/SX5H5/doktorka-brad ... rnalistika

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 26 čer 2018, 12:18

Ke kompetenční žalobě kvůli Pochemu není důvod, uvedl Babiš
Premiér Andrej Babiš (ANO) předpokládá, že při středečním jmenování vlády bude vedením ministerstva zahraničí místo kandidáta ČSSD Miroslava Pocheho dočasně pověřen předseda sociální demokracie a adept na místo ministra vnitra Jan Hamáček. Ke kompetenční žalobě, kterou by v takové chvíli měl podle některých sociálních demokratů podat na prezidenta Miloše Zemana, Babiš nevidí důvod. Uvedl to po úterním zasedání kabinetu v demisi.
Babiš předal Zemanovi seznam ministrů včetně Pocheho, na kterém trvala navzdory kategorickým připomínkám prezidenta a komunistů ČSSD. „Já jsem splnil závazek v rámci dohody s ČSSD a předpokládám, že dojde k dočasné alternativě, kdy pan Hamáček by měl být pověřen řízením ministerstva zahraničních věcí,“ uvedl Babiš. Na doplňující dotaz, zda v takovém případě vyvolá u Ústavního soudu kompetenční spor, řekl, že k tomu není důvod.

To, že podle ústavy jmenuje prezident ministra na základě návrhu předsedy vlády neznamená, že musí přijmout každý takový návrh.
Naopak jednoznačně z toho jen plyne, že nemůže jmenovat ministra sám, ale jen na základě uvedeného návrhu.
Tedy prezident by měl mít možnost k naplnění své ústavní funkce výběru i z více návrhů


https://www.lidovky.cz/ke-kompetencni-z ... _domov_ceh
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Česká republika

Příspěvek od WuVirr » 26 čer 2018, 18:12

Handelsblatt: Češi vidí v Rusku společníka v boji za svou kulturní identitu

Důvěra v Evropskou unii a západní instituce se v Česku za posledních několik let značně snížila a autorita Ruska naopak pevně roste, píše německý list Handelsblatt.
Podle autora článku Juliana Heißlera se prestiž EU a evropských institucí v zemích východní Evropy zmenšila a dosáhla minima. „Méně než třetina obyvatelů má pozitivní představu o EU… Zároveň se v České republice rozšiřuje podpora země, která byla v letech po pádu komunismu vnímána především jako nepřítel — Ruska," píše novinář.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/ ... spolecnik/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 26 čer 2018, 18:20

Názory právníků

Vladimír Adamus to vystihl slovy: „Nesporné je, že žádný ministr, ani předseda vlády ani vláda jako celek nejsou jmenováni ani odvoláni, pokud prezident republiky o tom nevydá jmenovací nebo odvolací akt (dekret) jím podepsaný.“ a dále uvádí, že předseda vlády „…musí dbát, aby osoby, s nimiž počítá za členy vlády (ministry), byly přijatelné nejen pro Poslaneckou sněmovnu, která vládě vyslovuje důvěru, ale i prezidenta republiky, který je má jmenovat. Z Ústavy totiž neplyne, že by prezident republiky, byť posléze vázán návrhem předsedy vlády, nemohl odmítat některé osoby navržené na funkci ministra jako nevhodné nebo nepřijatelné.“
Prezident Miloš Zeman poukázal, že možnost odmítnout návrh premiéra na jmenování člena vlády je obsažen i v komentáři Ústavy Dušana Hendrycha a v posudku ředitele Ústavu státu a práva Akademie věd Jana Bárty z 12. 12. 2013, kde uvedl: „Prezident není vázán tak, že by musel jmenovat, kohokoli předseda vlády navrhne. Prezident musí návrhy předsedy vlády zvažovat, a neměl by je akceptovat mechanicky. Nese politickou odpovědnost za svoje jmenovací rozhodnutí.“
Prezident Ludvík Svoboda po okupaci Československa vojsky Sovětského svazu a jeho spojenců 21. 8. 1968 odmítl následujícího dne 22. 8. 1968 návrh části československých politiků kolaborujících s okupační mocí na odvolání dosavadní vlády Oldřicha Černíka a jmenování dělnicko-rolnické vlády Aloise Indry. Tím tomuto kroku odňal ústavní legalitu a politicky jej znemožnil, protože se nenašel nikdo, kdo by chtěl novou vládu ustavit neústavní cestou bez rozhodnutí prezidenta republiky.
Masaryk požadoval ve všech vládách, aby ministrem zahraničí byl Edvard Beneš. Premiéři se přání prezidenta podřídili, neboť on jmenoval vládu. Zvláště podivné to bylo v letech 1926-29, kdy E. Beneš byl ve vládě a jeho strana – národní socialisté – byla v opozici.
Příkladem negativního postoje ke jmenování člena vlády na návrh premiéra je postoj prezidenta republiky Václava Klause z října 2005, který jmenování Davida Ratha ministrem zdravotnictví podmínil jeho rezignací na post předsedy České lékařské komory a do tohoto rozhodnutí odmítal premiérův návrh na jmenování. Takže máme i precedent v dnešní Ústavě nejen v minulých.

http://www.ceska-justice.cz/blog/nejmenovani-ministra/
http://www.ceska-justice.cz/blog/nekone ... rezidenta/

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 01 črc 2018, 20:46

Zetor se dal na výrobu vojenské techniky.
Předvedl obrněnce Gerlach a chystá i pásový obrněný transportér.
https://vtm.zive.cz/clanky/zetor-se-dal ... fault.aspx

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 03 črc 2018, 11:32

Informace mimo masmédia
Rwanda, Indie i Omán předehnaly Česko a Slovensko v kvalitě silnic

Na konci loňského roku uskutečnilo Světové ekonomické fórum (WEF) výzkum týkající se kvality silnic. Cílem tohoto výzkumu bylo posoudit kvalitu silnic v jednotlivých zemích. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 137 různých zemí, mezi které patřilo mimo jiné i Slovensko a Česko.
Jak už napovídá název článku, stav slovenských silnic je podle průzkumu dosti nelichotivý. Slovensko v kvalitě silnic totiž předehnaly země jako Rwanda, Indie i Omán. Naši sousedé se tak s 4,0 body umístili na 73. příčce. Česká republika však ve výzkumu dopadla ještě o něco hůře než Slovensko, jelikož obsadila až 74. místo.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... a-silnice/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 04 črc 2018, 12:10

NATO v Česku umístilo své „vesmírné oko“

1. července na území České republiky začalo budování Centra satelitové rozvědky NATO pod kódovým označením SATCEN. Centrum se bude zabývat získáváním a zpracováním satelitních fotografií a údajů z radarů pro Armádu ČR a NATO. Není to proto, že se aliance ještě silněji snaží Čechy zatáhnout do svých vojenských akcí po celém světě? Nakolik je právě Česká republika optimální z pohledu geografie pro vytvoření podobného objektu infrastruktury USA, který bude podle zpráv stát český rozpočet několik desítek milionů dolarů?
Tisková mluvčí vojenské rozvědky Alžběta Riethofová při komentáři začátku budování Centra satelitní rozvědky NATO v Česku poznamenala, že kromě jiného zde budou zpracovávány snímky pro potřeby záchranářů během živelných pohrom. Je ale natolik neškodný tento objekt vojenské infrastruktury aliance na českém území i v případě vzniku hypotetické srážky s protivníkem? Centrum rozvědky NATO není pochopitelně radar systému protivzdušné obrany USA, jehož stavbu se české společnosti podařilo zablokovat…
https://cz.sputniknews.com/nazory/20180 ... cesko-oko/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 04 črc 2018, 21:24

:eek: :eek:

Česko v Lucembursku prohrálo spor s Diag Human o 13,5 miliardy korun
Česká republika na konci června neuspěla před lucemburským Nejvyšším soudem s kasační stížností proti loňskému verdiktu, podle kterého společnost Diag Human může po Česku vymáhat svůj nárok přesahující 13,5 miliardy korun.

Serveru Hlídacípes.org to potvrdilo ministerstvo zdravotnictví, které stát ve sporu zastupuje. "Ano, jedná se o pravdivou informaci. ČR zvažuje možnost opravného prostředku před mezinárodním soudem," uvedla mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová. Nepředpokládáme žádnou újmu, dodala.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ce ... f6b220ee8/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 08 črc 2018, 00:54

Mf Dnes: Rusové odhalili identitu dvou českých špiónů a mohli je dále sledovat

Mf Dnes píše v článku s titulkem „Nazí agenti“ o tom, že se před lety podařilo ruské kontrarozvědce odhalit dva zpravodajské důstojníky české ÚZSI. Ti pak museli urychleně opustit Rusko a vrátit se do Čech. Běžný postup v případě odhalení radí umístit dotyčné agenty na vhodnou pozici do ústraní, aby nedošlo k odhalení jejich dalších kontaktů. To se však údajně nestalo. „Navštěvovali dál chráněné budovy rozvědky na území Česka. Tudíž panuje obava, že pokud je někdo sledoval, může mít dokonalý přehled o tom, kdo působí na odboru rozvědky zaměřeném na Rusy,“ cituje deník svůj tajný zdroj.
Momentálně na úřadu probíhá vnitřní inspekce hospodaření pod dohledem Vrchního státního zastupitelství v Praze, která dle Mf Dnes prověřuje, kam se poděly stovky milionů korun původně určených na nákup zpravodajské techniky. Podle exministra vnitra a současného ministra obrany Lubomíra Metnara (za ANO), jehož deník cituje, by inspekce měla skončit v půlce července.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/od ... 071001_jak

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 črc 2018, 21:54

Jestli se posune nádraží, tak chceme i metro, žádá Žít Brno

Koaliční hnutí Žít Brno navrhne úterní radě města, aby vyzvala vládu k odmítnutí postupu ministerstva dopravy ohledně výstavby nového vlakového nádraží v Brně za desítky miliard. Zastupitelstvo města letos schválilo, že se má nádraží odsunout k řece, podmínkou je ale výstavba podzemní železnice obdobné metru, která by zajistila obslužnost MHD. Podle primátorova náměstka Matěje Hollana (Žít Brno) ministerstvo předloží v úterý vládě materiál, ve kterém podmínku takzvaného diametru neakceptovalo.
O výstavbě nového nádraží se v Brně mluví bezmála sto let. Současné nádraží kapacitně nestačí.
https://echo24.cz/a/SWSyC/jestli-se-pos ... a-zit-brno

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 09 črc 2018, 22:16

Nebude líp
O tom, že před již téměř třemi týdny byl snížen rating Deutsche Bank, je v našich médiích ticho po pěšině, přestože je to informace jak puma v Hirošimě. Znamená to, že Německo, hlavní země EU a ideologické měny euro, má finanční, takže pravděpodobně ekonomické, případně hospodářské problémy. Zdá se, že očekávání řady ekonomů ve formě další ekonomické krize se začíná plnit. Problém Deutsche Bank a německé ekonomiky, na niž jsme navázáni jako kolonie, celní válka mezi dvěma největšími světovými ekonomikami USA a Čínou a k tomu jakési snahy EU, opět především Německa, o jakousi celní válčičku s USA.

Problém je v tom, že Čína je dnes ekonomickou jedničkou a ovládá polovinu Afriky s jejími přírodními zdroji, posiluje svoje postavení v Latinské Americe. Dokáže to bez válek, imperialismu a kolonialismu, zatímco všemožných misí NATO a EU pod vlajkou lidských práv mají všude plné zuby. Evropa se bez čínského spotřebního zboží neobejde, nemá čím je nahradit a navíc se likviduje sankcemi proti Rusku na podporu ukrajinského fašismu. Přitom zrovna Ukrajina je vzorovým potvrzením Masarykova názoru, že fašismus vytváří oligarchii a platí to i naopak. Sen vládců současné EU, soukromá Evropa oligarchů podle ukrajinského vzoru.

Čína navíc drží obrovský americký dluh. Z vojenského hlediska spolupracuje s Ruskem, které je stále vojenskou a jadernou velmocí, i když výrazně slabší, než NATO. Čínský vojenský průmysl navíc pomalu a jistě dotahuje technologický náskok USA. Spojené státy sice mohou nasadit cla na čínské zboží, ale krátkodobě ho nemají čím nahradit, protože nemají odpovídající průmysl a v EU rovněž není, takže ceny v USA vyletí vzhůru. Bohužel nelze vyloučit, že celní válka mezi USA a Čínou se promítne i do EU.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ler-543239
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Česká republika

Příspěvek od homer » 10 črc 2018, 19:50

Ve strukturách organizovaného zločinu na území České republiky podle jednotlivých cizích národností byli v roce 2017 nejvíce zastoupeni Vietnamci, Ukrajinci, Rusové a Albánci, přičemž migrační krize tvoří živnou půdu pro zločin. Vyplývá to z dokumentace ministerstva vnitra, konkrétně z Koncepce boje proti organizovanému zločinu do roku 2023, která byla nedávno předložena vládě.

Podíl cizinců na organizovaném zločinu v tuzemsku činí podle zprávy celkem již 49 procent. Ve druhé skupině cizinců, kteří v Česku vyvíjeli loni protizákonné činnosti, byli zastoupeni Srbové (proti roku 2015 vzestup), Slováci, Bulhaři, Rumuni. Do třetí skupiny sestoupili Poláci a Číňané, patřili do ní ještě Nigerijci.
Málo zastoupeni byli Bosňané, Iráčané, Gruzínci (proti roku 2016 méně), Tunisané, Dagestánci, Litevci, Izraelci, Moldavané, Alžířani, Thajci, Makedonci. Oproti roku 2016 se snížil podíl Němců, nevyskytli se ani Italové.
Dopad na bezpečnostní situaci bude mít podle zprávy rozhodnutí EU o uvolnění vízového režimu s Ukrajinou, Tureckem, Gruzií a Kosovem. Bezpečnostní složky jsou znepokojeny, zločinci z těchto zemí dostanou volný průchod.
V závěrech pak vnitro varuje před povinným přijímáním přistěhovalců: „Přesun většího množství osob v rámci současné migrační situace a možné povinné relokace uprchlíků by mohl vést ke vzniku uzavřených komunit, které hrozí být živnou půdou pro zločin včetně organizovaného zločinu s mezinárodním přesahem.“

Jako největší hrozba pro vnitřní bezpečnost ČR byly ze všech cizineckých kriminálních struktur v roce 2017 identifikovány albánské zločinecké skupiny. Tyto si totiž v předchozí době vytvořily silný vliv na trasy, kterými do Evropy putuje nelegální zboží, přičemž v současné době jsou tyto pašerácké trasy kromě obvyklých komodit využívány ve značné míře i k realizaci nelegální migrace osob.
https://www.securitymagazin.cz/zpravy/v ... 60764.html

Odpovědět