USA

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 30 čer 2018, 11:19

John V. Walsh: Tři kroky Trumpa směrem k míru

V rozmezí pouhých pěti dnů, to je od 8. do 12. června t.r., učinil prezident Trump tři kroky, které rozvrátily dosavadní globální pořádek, uspořádaný po 2. světové válce, a popostrčil nás směrem ke světu mírovému. Dva z těchto kroků jsou nepopíratelné, třetí už není tak zřejmý.
- Ten je právem na místě prvém, protože doslova pohnul světem. Prezident Trump a předseda Korejské lidově-demokratické republiky (KLDR) Kim Čong-un vydláždili cestu k uvolnění napětí, jehož cílem je zbavit Korejský poloostrov nukleárních zbraní.
- Ještě před setkáním zemí G-7 v kanadském Charlevoix vyjádřil Trump své přesvědčení, že by k němu mělo být přizváno i Rusko. S výjimkou nové italské vlády všichni zbývající členové G-7 tuto myšlenku odmítli.
- Třetím Trumpovým krokem bylo uvalení cel na všechny země, které se podle jeho názoru nechovají k USA dost férově. Cílem těchto cel je chránit klíčové americké podniky před cizí konkurencí. Co je však na Trumpově kroku neobvyklé je to, že tuto ochranu amerických firem neomezil jen na státy tzv. nepřátelské, např. na Čínu, ale namířil ji i na spojence z NATO. A tím, že právě tohle učinil, dal najevo, že obchod je pro něj mnohem víc, než aliance sledující cíle vojenské.
Z webu https://original.antiwar.com/john-v-wal ... -trifecta/ vybral a přeložil Lubomír Man

https://ac24.cz/-/john-v-walsh-tri-krok ... bm_cur%3D2

Uživatelský avatar
Halladin
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 652
Registrován: 03 úno 2017, 11:40

Re: USA

Příspěvek od Halladin » 30 čer 2018, 20:23

QVAK píše:
30 čer 2018, 10:36
Trump navrhoval Macronovi vystoupení z EU

Prezident USA Donald Trump navrhoval hlavě francouzského státu Emmanuelu Macronovi vystoupení z Evropské unie, oznámil list The Washington Post s odvoláním na evropské vládní zdroje. „Proč nevystoupíte z EU," zeptal se údajně Trump. Pak mu americký prezident slíbil, že v případě vystoupení z EU nabídne Francii dvoustrannou obchodní dohodu na lepších podmínkách, než má EU jako jednotná organizace.
The WP: Jiné zprávy konstatují, že Trump nedávno řekl skupině sedmi vůdců, že " NATO je stejně špatné jako NAFTA ," navrhl švédskému premiérovi, že Amerika by měla opustit alianci NATO a zahájil bezproblémové veřejné útoky na německou kancléřku Angelu Merkelovou v její nejslabší chvíli. Je to prohlubující se trend, který vede k nevyhnutelnému závěru: Trump nevěří v trvalou svatost Evropské unie a NATO, stejně jako v závazek Spojených států vůči oběma.
https://ac24.cz/-/trump-navrhoval-macro ... direct=%2F
https://www.washingtonpost.com/opinions ... b4cdbffd36
Jednoduché - rozděl a panuj. Navíc se spustily sperkulace, že USA chtějí stáhnout z Německa svých 35 000 vojáků. Vydírání, alebo naozaj ?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spoj ... nato-50587
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Halladinovo vyznání víry
Google je veliký, a Halladin je jeho prorok !

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 01 črc 2018, 11:25

Trump připustil, že uzná Krym za ruský

Americký prezident Donald Trump nevyloučil, že uzná Krym za součást Ruska. Slova hlavy státu uvádějí členové prezidentova poolu. „Uvidíme," odpověděl Trump na otázku novinářů, jestli může uznat připojení Krymu k Rusku. Obvinil přitom ze ztráty Krymu svého předchůdce. „(Barack) Obama to umožnil," řekl. Šéf Bílého domu dal analogickou odpověď na otázku, jestli zruší sankce proti Moskvě. „Podíváme se, co dělá Rusko," řekl Trump. Prezident USA dříve prohlásil, že nastolí na schůzce s Vladimirem Putinem otázku „ruského zasahování" do voleb a projedná konflikty v Sýrii a na Ukrajině.

https://ac24.cz/-/trump-pripustil-ze-uz ... direct=%2F
https://www.bloomberg.com/news/articles ... rimea-grab

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 01 črc 2018, 11:52

Ivan Danilov: Trump letí k Putinovi prosit. USA nutně potřebují ruskou ropu

V kontextu blížícího se setkání Donalda Trumpa a Vladimira Putina začalo na západním informačním poli další zostření protiruské PR kampaně. Její hlavní téze tvrdí: „Jediné, co potřebuje USA od Ruska, je to, aby vrátilo Krym, vzdalo Sýrii a pokud možno umřelo. Putin nic z toho nedopustí a to znamená, že setkávat se s ním je zbytečné a setkat se s ním může pouze zrádce, který se díky ruským hackerům dostal do Bílého domu." Je vtipné, že na ruském informačním poli jsou podobné názory, které také zdůrazňují absolutní zbytečnost jednání a vycházejí z toho, že jakékoliv jednání s Američany je absolutně zbytečné.
Americký prezident se nebude snažit dosáhnout nemožného. Potřebuje ruskou spolupráci v otázkách, které jsou pro Bílý dům mnohem důležitější.
Například v tom případě, jestliže USA nedokáží získat pomoc Ruska na ropném trhu, způsobí současná politika Washingtonu v íránském směru vážnou, i když nepřímou škodu ekonomice Států a vážnou přímou škodu ekonomice jejich hlavním spojencům. „Íránská otázka" začala být aktuální poté, kdy diplomaté USA vyzradili tisku podrobnosti americké strategie „zhoršení" ekonomické situace Íránu. Jde o to, že za vlády Obamy mnoho států dostalo od tehdejšího washingtonského vedení povolení neúčastnit se sankcí — v tom smyslu, že Washington jim oficiálně nebo polooficiálně povoloval nakupovat íránskou ropu, i když v menším množství než před sankcemi.

Činnost Spojených států bude mít pro ně samotné několik vážných negativních následků. Dokonce i američtí odborníci, kteří pracovali s Bushem, se dívají skepticky na perspektivy takové americké strategie. Donutit Japonsko, Indii a tím spíše Evropskou unii, aby se vzdaly íránské ropy, bude velmi těžké, zvláště v podmínkách obchodní války, kterou Trump rozpoutal s celým světem.

https://ac24.cz/-/ivan-danilov-trump-le ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 03 črc 2018, 17:21

Konec pozitivní diskriminace. Trump chce zrušit rasové hledisko při přijímání do škol

Bílý dům se chystá zrušit nařízení dřívější vlády Baracka Obamy, které umožňovalo školám přihlížet k rase uchazečů při přijímání ke studiu. Napsal to dnes list The Wall Street Journal. Praxe známá v USA jako „affirmative action“ označovaná rovněž jako pozitivní diskriminace byla v zemi zavedena rozhodnutím Obamových ministerstev spravedlnosti a školství v zájmu rozmanitosti výukového prostředí.
Podle názoru nynější vlády to ale vedlo k tomu, že školy si postupně vládní nařízení vykládaly zjednodušeně a nyní se pohybují až za hranicemi zákona. Ministerstvo spravedlnosti podle listu The Wall Street Journal prošetřuje postup Harvardovy univerzity, která údajně diskriminuje Američany asijského původu nezákonným preferováním jiných etnických skupin.
https://echo24.cz/a/S45Hj/konec-pozitiv ... ni-do-skol

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 05 črc 2018, 10:57

Při výcviku loni zemřelo čtyřikrát víc amerických vojáků než v boji
5. července 2018 9:14
Když do armády přicházejí noví vojáci, předpokládají, že smrt jim hrozí hlavně v bitvě. Ale statisticky je v posledních letech mnohem nebezpečnější výcvik. Je dokonce až nečekaně rizikovou záležitostí. V loňském roce zahynulo při výcviku 80 amerických vojáků, zatímco v boji jich padlo 21.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/usa-smrt-vojaku ... anicni_dtt
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 06 črc 2018, 21:59

Facebook zcenzuroval pasáž z Deklarace nezávislosti. Prý šířila nenávist

Sociální síť Facebook odstranila z profilu texaského deníku příspěvek, který obsahoval výňatek z americké Deklarace nezávislosti. Algoritmus sítě ho totiž vyhodnotil jako projev nenávisti neboli „hate speech“. Společnost už se za chybu omluvila, informoval web televizní stanice CNN.
Texaský list The Liberty County Vindicator zveřejňoval na svém facebookovém profilu výňatky z americké deklarace u příležitosti oslav Dne nezávislosti, který Američané slaví 4. července. Zmiňovaná pasáž se vztahovala k označení amerických Indiánů jako nelítostných divochů. Sociální síť se už za chybu omluvila a příspěvek znovu zveřejnila.

https://echo24.cz/a/Sye7i/facebook-zcen ... a-nenavist

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 08 črc 2018, 00:01

ANALÝZA: Američané už nevěří zprávám. Média zničila posedlost Trumpem
7. července 2018 19:52
Důvěra Američanů vůči médiím je na historickém dně. Lidé jsou také unaveni proudem zpráv o Donaldu Trumpovi. Podle agentury Gallup jich 62 procent považuje zprávy za zaujaté a zkreslené. V televizi tvoří třetinu zpráv úmyslné lži. Víc než polovina lidí nedokázala jmenovat médium, které by poskytovalo objektivní zprávy.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/usa-media-donal ... anicni_aha
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 08 črc 2018, 00:09

Slábnoucí americkou pšenici může oživit divoká tráva ze Sýrie, je odolnější
7. července 2018 18:29
Prastaré divoké obilí ze Sýrie by mohlo být spásou pro americké zemědělce, kterým kvůli nevídaným vlnám veder a čím dál agresivnějším škůdcům klesá úroda. Alespoň se to domnívají vědci, kteří cenná zrna z Aleppa schraňovali v trezoru po celou dobu syrské války. Pokusy ukázaly, že je tráva příbuzná s pšenicí mnohem odolnější než dnešní obiloviny.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/syrie-obili-ale ... anicni_kha
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 11 črc 2018, 10:42

Americké úřady se chystají zavést dodatečná cla ve výši 200 miliard dolarů na zboží z Číny. Píše o tom The Wall Street Journal s odvoláním na vlastní zdroje.

https://www.wsj.com/articles/u-s-prepar ... 1531260864

// Jak už píšu dlouho. USA potřebují zlepšit rozpočet do října. A jediná cesta co Trumpovy zůstala jsou cla.
Daně zvyšovat teď nemůže a omezit rozpočet na armádu teď už vůbec nemůže. Omezí rozpočet pro armádu a daně až po volbách v listopadu.
Zvyšovaní cel ohrozí USA až v listopadu a příští rok. Kdy státy začnou obchodovat místo dolaru v renminbi. Kdy díky inflaci totiž FED bude muset zvýšit sazby. A státy začnou se zbavovat dluhopisů USA.

/// :!: Nechápu, že to v USA nevidí. Tím, že zavádějí cla tak jim stoupá inflace, a když jim stoupá inflace tak zvedá FED sazby a když zvedá FEd sazby tak jim stoupá obsluha dluhu a klesá HDP. Takže za každé zboží s výšim clem tak USA musí vynaložit adekvátní částku na obsluhu dluhu. Asi USA chtějí umořit dluh inflací. A že dluh USA přenesou na obyvatele. Ale rychlost jakou to realizují ukazuje, že USA opravdu mají problémy a ne malé.
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 11 črc 2018, 17:18

Belgické vedení kvůli zápasu MS v Rusku nepřivítalo Trumpa
Belgický premiér Charles Michel v úterý odjel fandit belgické reprezentaci do valonské komuny Braine-le-Comte, kde žije belgický útočník Eden Hazard. Král Filip Belgický a ministr zahraničí Didier Reynders jsou na MS 2018 v Petrohradu.
https://cz.sputniknews.com/svet/2018071 ... trump-usa/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 12 črc 2018, 17:47

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 13 črc 2018, 09:48

James Foley bol popraveny Islamskym statom. Syria ma podla zaloby na americkom sude zaplatit 200 milionov dolárov, lebo vraj podporila vznik Islamského statu
https://slobodnyvyber.sk/novinar-foley- ... rska-vlada

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 13 črc 2018, 23:21

USA obvinily 12 členů ruské rozvědky z hackerského útoku na demokraty

Spojené státy dnes obvinily 12 příslušníků ruských tajných služeb z hackerského útoku na počítače Demokratické strany před prezidentskými volbami v USA v roce 2016. Obvinění oznámil podle agentury AP první náměstek amerického ministra spravedlnosti Rod Rosenstein na základě výsledků vyšetřování týmu zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera, který se okolnostmi údajného ruského vměšováni do voleb dlouhodobě zabývá.
Muellerův tým doposud obvinil už 20 lidí a tři společnosti z podílu na kontroverzních aktivitách. Jsou mezi nimi čtyři bývalí členové týmu vedoucího předvolební Trumpovu kampaň, poradci z Bílého domu a 13 Rusů obviněných z účasti na skryté, ale intenzivní dezinformační kampani v sociálních médiích.
https://echo24.cz/a/SYpxn/usa-obvinily- ... -demokraty

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 15 črc 2018, 02:09

Sud zablokoval popravu Scotta Doziera, ktory mal byt popraveny pouzitim novej zmesi so smrtelnou davkou fentanylu. Dovodom je odpor spolocnosti, ktora vyraba midazolam, sedativum pouzite v navrhovanej smrtiacej zmesi.
Kritici pouzitia fentanylu tvrdia, ze je to cynicke, ked povodcu epidemie smrtelnych nasledkov pouziju ako smrtiacu latku, kedze je nedostatok liekov, ktore sa na tento ucel pouzivaju.
https://edition-m.cnn.com/2018/07/11/he ... index.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 16 črc 2018, 10:58

Rusko bylo obviněno, že pomocí sociálních sítí rozdělilo americký národ

Kirstjen Nielsenová, ministryně vnitřní bezpečnosti Spojených států amerických, uvedla, že se Rusko pokouší o rozdělení amerického národa prostřednictvím sociálních sítí. Nielsenová o tom promluvila v sobotu 14. července ve Philadelphii v průběhu setkání s úředníky odpovědnými za pořádání voleb v USA. O události informovala televizní stanice CNN.
Podle Nielsenové zaznamenala americká průzkumná skupina trvalé pokusy Ruska využívat sociální sítě, vyjádření sympatizantů a další způsoby k tomu, aby byl vyvolán nesouhlas mezi Američany a rozdělen americký národ. Ministryně doplnila, že ne vždy je toto počínání spojeno s konkrétními jmény politiků či politickou kampaní. Ministryně se domnívá, že zatím neexistuje žádný důkaz o tom, že se Rusko rozhodlo vměšovat do průběžných voleb 2018 na takové úrovni, jako tomu bylo v roce 2016. „Včerejší obvinění vůči ruským pracovníkům zpravodajské služby dokazují, že nebudeme trpět zásahy do našich demokratických procesů a že takové vměšování s sebou nese důsledky," uvedla Nielsenová.
https://ac24.cz/-/rusko-bylo-obvineno-z ... direct=%2F
https://edition.cnn.com/2018/07/14/poli ... index.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 17 črc 2018, 08:02

Američania zaktli ruskú občianku a obvinili ju ako agentku Moskvy
Ruskú občianku zatkli v nedeľu 15.07.2018 v USA a obvinili ju zo "sprisahania s cieľom vykonávať činnosť agentky Ruskej federácie v rámci Spojených štátov". Americké ministerstvo spravodlivosti ju identifikovalo v pondelok 16.07.2018 ako Mariu Butinovú. Obyvateľku amerického hlavného mesta obvinili z rozvíjania vzťahov s americkými osobami a infiltrovania organizácií s vplyvom v americkej politike s cieľom podporovať záujmy Ruskej federácie...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/47 ... ku-moskvy/ z 16.07.2018

V USA zatkli ruskú občianku a obvinili ju ako agentku Moskvy
Obvinili ju z infiltrovania organizácií s vplyvom v americkej politike.
...Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že od roku 2015 do začiatku roka 2017 Butinová plnila pokyny vysokopostaveného predstaviteľa v ruskej vláde, na ktorého sa vzťahujú sankcie. Na územie Spojených štátov vstúpila a bývala tam na základe študentských víz, dodáva ministerstvo...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20872056/v-usa-za ... entku.html z 16.07.2018

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 17 črc 2018, 10:39

Rozmístění letadlových lodí amerického námořnictva ve Světovém oceánu dne 16. července 2018
1.jpg

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 18 črc 2018, 09:53

Jaderná energetika v USA je na pokraji kolapsu, tvrdí alarmující zpráva

Nový výzkum jaderné energetiky USA přinesl šokující zprávy. Atomový průmysl v zemi je na hranici kolapsu. Výzkum byl zveřejněn pracovníky katedry inženýrství univerzity Carnegie Mellon, Harvardské univerzity a univerzity San Diego v Kalifornii. Výsledky byly zveřejněny v jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů Národní akademie věd (PNAS). V článku s titulem „Jaderná energetika USA: mizící nízkouhlíková alternativa" se zkoumalo 99 jaderných reaktorů ve 30 státech, které provozovalo 30 různých energetických společností. Od roku 2017 jsou ve výstavbě pouze dva nové reaktory, naopak 34 reaktorů jsou vypnuty natrvalo, jelikož jsou mnohé elektrárny zastaralé a končí jim doba životnosti. „Usnuli jsme za volantem na velmi nebezpečné cestě," řekl Ahmed Abdulla, spoluautor článku z univerzity San Diego. „Musíme opravdu otevřít oči a pečlivě studovat situaci."
Vzhledem k blížícímu se kolapsu jaderného průmyslu v USA odborníci chtěli zjistit, zda energie z obnovitelných zdrojů vystačí k vyrovnání ztrát způsobených zánikem jaderných elektráren. „Ve skutečnosti nemůžete nahradit 20 % spotřeby energie z větru a ze slunečního záření, pokud chcete pokrýt každý čtvereční centimetr mnoha států," řekl Christian Back, viceprezident pro jaderné technologie a materiály společnosti General Atomics.
https://ac24.cz/-/jaderna-energetika-v- ... direct=%2F
http://www.pnas.org/content/early/2018/06/26/1804655115

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 19 črc 2018, 10:49

Trump zcela otočil: Za zasahování Ruska do voleb nese osobní odpovědnost Putin, tajným službám věřím
Na otázku, zda odpovědnost za ovlivňování amerických prezidentských voleb v roce 2016 přičítá Putinovi, Trump odpověděl: "Ano. Podobně jako sebe považuji za zodpovědného za to, co se děje v této zemi. Odpovědnost by jistě padla na něj, protože stojí v čele země."
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/tr ... 1531989950
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Odpovědět