Vidlákovo kydání...

Odpovědět
Konias
Samostatný redaktor

Re: Vidlákovo kydání...

Příspěvek od Konias » 23 kvě 2026, 22:08

Nejtěžší zjištění…

by Vidlák 23 května, 2026

Když jsem četl Orwellův román 1984, měl jsem největší problém s jeho termínem „doublething.“ Dvojité myšlení. Zastávání nějakého postojeM Ochota tento postoj zuřivě hájit a pak ho jak přepnutím vypínače zase odvrhnout a hájit postoj přesně opačný. Eastasie je přece odjakživa ve válce s Oceánií… Měl jsem s tím problém, protože přece takhle to nefunguje! Není možné, aby si člověk nezachoval alespoň zbytek kritického myšlení. Vždyť by se nemohl podívat do zrcadla!

Dnes se musím Orwellovi za mojhe tehdejší pochybnosti omluvit. Měl totiž pravdu.
V přímém přenosu a ve full HD se dnes dívám na Uhdeho, jehož otec přešíval prapor s hákenkrojcem na prapot se srpem a kladivem. Prý jedni vojáci odešli a druzí přišli… Že by mohl vyvěsit klidně i český prapor, to ho zřejmě vůbec nenapadlo. Sám Uhde pak byl ukázkovým stalinistou, který se pak změnil na disidenta a chartistu, protože byl odstaven od moci, lizu i koryta poněkud méně krvelačnou frakcí v KSČ. Kruh se uzavřel, Uhde stihl všechno. Ještě se v teď v Brně stihl vrátit nazpět k tomu praporu s hákovým křížem.

Dívám se na pravdoláskaře, kteří se posledních třicet let zuřivě bili za panevropanství. Národ neexistuje, je to jen sociální konstrukt (stejně tak neexistuje ani manželství, ba dokonce ani pohlaví). Dokonce sám Emanuel Pávek přesně toto hlásil ze své hradní sesle. Naše naděje je v evropanství, odvrhněme přízemní národovectví, odvrhněme představu, že jsme sebeurčeni našimi tisíciletými hranicemi, českou krví a českou řečí.

A najednou ti stejní asistují tomu nejnacionálnějšímu německému spolku, který založili kovaní nacisté a nadšeně přikyvují jejich požadavkům na národní sebeurčení určené jejich tisíciletým usazením v českých zemích. Klanějí se jejich sebeurčení na základě jazyka a krve. A bylo to jednoduché – zaveleli jim a oni poslušně zapomněli, že ještě včera bečeli úplně jinou písničku. Pořádají pochody smíření pro ty, kteří pořádali pochody smrti a kterým se pak dostala jejich vlastní medicína.

Dívám se, jak ti stejní, kteří zakazovali ruským sportovcům Olympidáu a Anně Netrebko koncerty, protože každý Rusák může za to, že je Rusák, jak najednou vystupují proti kolektivní vině milých krajanů, kteří si nezasloužili umřít na tyfus v pohořelickém táboře, který ovšem sami postavili a nijak se nestarali o hygienu podlidí, které do něj zavírali. Až když brněnští továrníci a udavači seděli v zařízení, které sami nachystali pro Untermenšen, tak jim to najednou začalo vadit.

V přímém přenosu se dívám na ty, kteří spolu se mnou stáli v jednom zákopu, bojovali za mír na Ukrajině a odmítali spolu se mnou „Drang nach Osten“ a viděli příčiny války především v rozpínavosti NATO směrem k ruským hranicím. Bili se, aby tento geopolitický tlak skončil, protože proto přece válka začala a pokud bude odstraněna tato příčina, válka skončí. Dnes leckdo z nich uznává Trumpovo právo útočit na Írán, protože to přece jsou zlí ajatoláhové, kteří drží chudáky Peršany v područí a stačí jen kopnout a ten shnilý stát se zhroutí. Používají stejný slovník i stejné argumenty, který pravda a láska používala na Rusko. Změnilo se jen slovo „Rusko“ na slovo „Írán“ a najednou příčinou válek není západní rozpínavost. Předtím vadilo, že nám Fialova politika zdražuje benzín. Teď to na Trumpově politice nějak nevadí.

Nejtěžší věc, se kterou jsem se musel vyrovat v politice, nebyly útoky všech těch Bartoníčků, Bartkovských, Svobodových, Karasů či Brodníčkových. Nejtěžší bylo zjištění, že sice každý souhlasil s tím, že se musíme spojovat, ale platilo to jen do chvíle, kdy jsem to skutečně začal dělat. Vidláku, ty se bratříčkuješ s komunisty? A co mám dělat, řekl jsem že se všichni musíme spojit a Katka Konečná napřáhla ruku, že je to pravda. Ti stejní, kteří se se mnou bili za široké vlastenecké spojení, nakonec raději zůstali u svých JaSaNů, Výzev a dalších straniček, které nedaly dohromady ani naplněné kandidátky…

Nejtěžší pro mě bylo vidět, jak snadno a na jakých hnidách mezi námi vznikaly spory a hádky. Už tenkrát, když se rozhádali Láďa Vrabel s Jirkou Havlem, jsem si řekl, že jsme jako Alternativa stále ještě nepřekonali kmenové uspořádání a také podléháme doublethingu. Asi je to lidská vlastnost. Už tehdy jsem začal psát o tom, že potřebujeme nějaký symbol a středobod. Potřebujeme něco, co bude naše i přes všechny spory, odlišnosti. Byl rok 2023, kdy jsem poprvé napsal, že potřebujeme svoje Národní divadlo a poprvé jsem zmínil, že potřebujeme komunitní centrum.

Dnes bych řekl, že potřebujeme Elrondovu Roklinku. Sice už víme, který vítr přináší tmu, bídu a nesvobodu, ale ještě jsme nepřekonali všechny vlastní rozpory. Ještě pořád nejsme sjednocení. Už jsme se naučili demonstrovat a máme vlastní politiku, ale není v tom ještě jednota a ještě pořád vedeme bitvy o naše vlastní rozpory. V době, kdy liberálové sjednocují vše do jednoho Petropavslovského symbolu a učí své ovečky, aby bečely, jak se jim zapíská, to prostě nebudeme mít jednoduché.

Dnes je to přesně měsíc, co jsem poprvé napsal, že máme sýpku a že chci, aby se stala našim reálným útočištěm. Má být zhmotněnou skutečností, že postupně překonáme všechny rozpory, překonáme i náš vlastní doublething a nenecháme se rozeštvat. Má být dalším krokem na cestě k nové národní emancipaci a má být odpovědí na liberální pohrdání „těmi hnusnými dezoláty.“

Přátelé, dovolte mi říci, že za ten jeden měsíc se sešlo víc než milion korun. Vězte, že jste součástí velké komunity. Větší, než si myslíte. Získané peníze pokryjí náklady na novou střechu, nová okna, rekonstrukci elektrické přípojky, studnu, projekční práce a spóóóustu poplatků. Máme za sebou také konzultaci s odborníkem na statiku a požární bezpečnost, který přišel, suše konstatoval, že dřevěné konstrukce svou masivností samy o sobě splňují požadavky na třicetiminutovou požární odolnost a jen doplnil, kde všude musejí být potipožární dveře a jak má vypadat úniková cesta. V podstatě brnkačka… Stejně tak se zdá, že budeme mít i lepší a levnější řešení na čističku odpadních vod.

Od tohoto čtvrtka také máme stavební rozvaděč i elektrorevizi a už jen čekáme na distributora, až nás připojí k elektřině. Reálná práce na rekonstrukci přípojky byla asi tak desetkrát rychlejší než lhůty úředního šimla na vyjádření…

Už jsem ve veřejném prostoru rozjížděl vícero projektů, ale tento má suverénně největší odezvu. Jste skvělí, štědří, úžasní. Pokud trendy tohoto projektu budou kopírovat trendy těch předchozích, budeme prezidentskou volbu už hodnotit ve velmi hezkém a příjemném prostředí v srdci Jižní Moravy.
Dnes se potkáme v Brně na demonstraci. Dokázali jste zařídit, aby Posselt ohledně Benešovvých dekretů mlčel jak zařezaný. Dokázali jste liberály připravit o vládu. Teď si postavíme reálné útočiště normálního života. Opravdové, nejen virtuální. Bude důkazem naší emancipace a toho, že rosteme a sílíme. Bude důkazem, že se Češi a Moravané neodrodili, nezapomněli na svou minulost a díky tomu budou mít i budoucnost, bez ohledu na to, jakou temnotu bude vysílat bruselský Mordor.

Díky že jste

Váš Vidlák
https://web.litterate.cz/nejtezsi-zjisteni/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 24 kvě 2026, 22:12

Zase přijdeme!

by Vidlák 24 května, 2026

Nezapomněli jsme na popravy v Kounicových kolejích. Nezapomněli jsme na Prlov, Ploštinu, Zákřov, Lidice i Ležáky. Nezapomněli jsme transporty českých občanů, do koncentráků, které skoro nikdo nepřežil. Nezapomněli jsme na dobu okupace a ano, Bernd Posselt se má za co omlouvat. Může to dělat do konce života a stejně to nebude stačit.

Nezapomněli jsme ani, kdo založil Sudetoněmecký landsmanšaft, nezapomněli jsme, kterým kovaným nacistům rozdávali ocenění a NIKDY NEZAPOMENEME, kdo ze současných českých kolaborantů jejich ocenění také převzal a zařadil se tak po bok zaloužilým členům NSDAP. Nezapomněli jsme na řeči o Benešových dekretech, podívali jsme se na sudeťácký e-shop, kde se dají koupit mapy naší okleštěné republiky a který má být pro české IP adresy neviditelný.
Když válka skončila, nestalo se Sudetským Němcům nic, co by předtím nedělali nám. Skončili v lágrech, které vybudovali pro Židy, Čechy a jiné „podlidi.“ Skončili v hygienických podmínkách, které ordinovali svým otrokům. Byla to divoká a ošklivá doba, ale česká vláda nikdy neorganizovala jejich konečné řešení, nevydávala žádné norimberské zákony a nedělala konference, jak je co nejefektivněji povraždit. Česká vláda netrpěla žádné excesy a jakmile obnovila suverenitu nad svým vlastním územím, velmi rychle se postarala, aby skončily individuální msty. A že se důvodů pro takové pomsty za šest let nasbíralo.

Usmíření mezi Čechy a Landsmanšaftem nastane v den, kdy bude Landsmanšaft rozpuštěn. Oni jsou ti poslední, kteří chtějí na výsledcích Druhé světové války něco měnit. A rovnou říkám, že se nehodlám kamarádit ani s AfD ani s Peterem Magyarem, pokud pípnou o Benešovi ve zlém. Přes Benešovy dekrety nejede vlak. Tímto žádám Tomia Okamuru, aby to svým kolegům z AfD vzkázal.

Jedinou správnou odpovědí na sjezd Landsmanšaftu v Brně je český požadavek na reparace. Doteď to žádná česká politická strana neměla v programu. Byli jsme totiž už dávno usmíření a srovnaní a byla to chyba. Odteď bychom to měli od našich politických představitelů chtít. V Mnichově i Berlíně by si měli uvědomit, co způsobili. Tak jako si migrací zařídili AfD, tak si podporou Landsmanšaftu zařídili, že se bude mluvit o reparacích. Katka Konečná už o tom mluvila z pódia.

Ostatně soudím, že Berlín nám dluží hodně bilionů korun. Neplačte Němci, sami jste si to zavinili.

Co bude dál? Máme práci! Za rok a půl musíme dostat z Hradu Petra Čurdu Pávka a ze senátu musíme dostat Miloše (ich bin ein Henleiner) Vystrčila. Oba by totiž nejraději, aby Česká republika zmizela z dějin. Doufají v teplá lokajská místečka a tak přehlížejí drobné signály, že jediné, čeho se jim dostane, je Sonderabteilung. Spolu s nimi musejí pod pětiprocentní hranicí zůstat i všichni Výborní, Zdechovští, Grolichové i Havlové z Wishe.

Stejně tak gratuluji Kupkovi k novému kamarádovi, Oganesjanovi. Svůj k svému. Jak zaznělo v diskusi, ODS přestala být pravicí, ale stala se zadnicí!

Rovnou říkám, že tentokrát nás nikdo osvobodit nepřijede. Nemá k tomu důvod. Buď to zvládneme sami a nebo skončíme jak Indiáni. Budou se na zbytky českého folklóru jezdit dívat do rezervace. Buď v sobě najdeme jiskru života, buď si uděláme nové národní obrození a nebo se opět staneme německými lokaji vhodnými částečně na poněmčení a částečně na likvidaci. Ostatně, ekonomicky už jsme na tom hůř než za První republiky. Uhelné doly si musíme zaplavit, strategické firmy jsou v německých rukou a Američanům platíme výpalné za imaginární ochranu od NATO, ačkoliv ti nejsou schopni ochránit ani své vlastní základny před íránskou odvetou, kterou navíc sami vyprovokovali.

Ne, nejsme v koncích. Ještě jsme nepřišli o půdu, ještě pořád většinou bydlíme ve vlastním, ještě jsme nepřišli o český humor a ještě jsme nezapomněli, kdo jsme. Ještě máme na co navázat. A teď, díky Herr Posseltovi alespoň víme, kdo stojí na jaké straně a kdo musí být ze své funkce odejít za každou cenu.

Děkuji všem, kdo přijeli na demonstraci. Děkuji všem, kdo obětovali čas i peníze, aby přispěli k záchraně národa i Vlasti. Děkuji všem, kteří nezapomněli na svou minulost a díky tomu ji nebudou muset prožít znovu. Děkuji všem, kteří nás podporovali z domova, kdo nám na sociálních sítích pomohli s dosahem a kdo nám drželi palce.
Na jednom pódiu byl Miloš Zeman, Jaroslav Foldyna, Kateřina Konečná, Ľuboš Bľaha, Jindra Rajchl, Petra Rédová, Jirka Kobza, Ivan Vyskočil a mnozí další. Slušný posun ve sjednocování. Měl jsem z toho velkou radost.

Ještě nezemřela Vlast v našich srdcích, ještě jsme pořád národem. Byli jsme před Bruselí, budeme i po ní!
https://web.litterate.cz/zase-prijdeme/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 26 kvě 2026, 00:23

Zatímco jsme demonstrovali…

by Vidlák 25 května, 2026

Poslední týden jsem se zabýval odkazem našich předků ohledně hrůz Druhé světové války a německé úloze v tomto odkazu a tak jsem trochu zanedbával další události, které se nám nahromadily. Dnes se s nimi letem světem vypořádám a v dalších dnech si některé rozebereme více do hloubky. Dnes budu jen sarkastický, jízlivý a zlý, protože debilita našich i světových elit vystoupala na nový level.
Začnu rozsáhlým ruským útokem na Ukrajinu, při kterém byla opět použita střela Orešnik. Byla z toho velmi působivá videa. Obzory byly zahaleny kouřem, hasiči bojovali s obrovskými požáry, zasaženy byly nějaké byty Porošenka, Jermaka, Mindiče a Zelenského uprostřed Kyjeva… byl to tak silný úder, že najednou ani ukrajinská propaganda nadšeně nehlásila, jak všechny rakety sestřelila.

Z minuty na minutu přestali i u Šafra psát o tom, jak se karta obrací a jak Ukrajina už už zvítězí. Pak se tedy vzpamatovali, protože si uvědomili, že ukrajinská efektivita při zásahu škol na ruském území je výrazně lepší než efektivita Rusů při zásahu škol na ukrajinském území. Ukrajincům stačila jedna střela na desítky mrtvých, Rusové vystřelili stovky střel i dronů a Ukrajina hlásila dva mrtvé… A teď už víte, proč podle pravdy a lásky Rusko prohraje…

Andrej Babiš se také rozhodl přispět k našemu zbrojení tím, že chce prodat pardubickou Explosii. Je to prý hodně zisková firma, učiněná slepice snášející zlatá vejce a proto je zapotřebí ji prodat. Francouzům… Řekněte mi prosím, ve kterém vesmíru je toto chování řádného hospodáře? Ve kterém ekonomickém systému prodává vlastník továrnu, která mu dobře vydělává?

Zlé libtardí jazyky tvrdí, že je Babiš Explosii prodává, aby ho francouzská prokuratura nezabásla za daňové úniky při koupi zámečku, protože ve Francii se prý s takovými jako Babiš neserou. Nevím, jestli je to pravda, ale hodně to vypovídá o libtardím vnímání světa. Nemají vůbec problém s tím, že Francie je podle jejich vlastních slov tak zkorumpovaná, že jim stačí prodat českou továrnu a Babiš je z toho venku…

Nejhorší je, že mají nejspíš pravdu. Ano, přesně takhle to na Západě chodí. Zaplatíte si správný odpustek a je to. Pěkné kamarády to na Západě máme, jen co je pravda.

Ale jinak se tomu pravdoláskařskému smýšlení nedivím. Naučil je to totiž jejich největší guru, Zdeněk Bakala. To je ten, který slíbil lidem byty a pak si je raději nechal. Na Ostravsku ho kvůli tomu tak moc neměli rádi, že pak začal sponzorovat Knihovu Václava Havla. V Praze, samozřejmě, tam žádné byty neukradl a jméno Havel je tam plnomocný odpustek.

Pak uplynulo hodně let, kauza bytů OKD značně přispěla k pádu Sociální demokracie (a k vzestupu Babiše) a teď už Bakala usoudil, že jeho pokání bylo dostatečné a přestal Havlův odkaz sponzorovat. V Knihovně Václava Havla zůstal ekonom Tomáš Sedláček, který tam dostal možnost v praxi předvést svou ekonomii dobra a zla a hádejte, jak to dopadlo? Knihovně hrozí bankrot a odešli všichni její zaměstnanci.

Hele, dovedete si představit, jaké tam musely být EZO poměry, když sedmnáct lidí odešlo ze skvělé placené práce, kde nemuseli nic dělat a vzdal to i Bakala?

Kromě Bakaly to zřejmě v Íránu vzdal i Trump. Prý bude dohoda. Když s tím světová média přišla, nikdo už ani neřešil, jestli ceny ropy stoupají nebo klesají. Přes Hormuz už se asi deset dní v podstatě pluje sem i tam, jenom se o tom nemluví, aby se Velký oranžový otec ve Washingtonu nezlobil. Sice se ještě spekulovalo, jestli nebude další bombardování, ale upřímně – kdyby Trump věřil, že může střílením něco získat, udělal to už před měsícem. Všechno, co má americká armáda k dispozici, to už tam na Blízkém východě od konce dubna stojí na značkách a čeká na rozkaz k útoku.

Jestliže tento útok nepřišel, tak nepřišel jen proto, že i Trump uznal, že by to nedopadlo dobře. Nedělejme si v tomto ohledu o Američanech žádné iluze. Kdyby si mysleli, že jejich problém má bombové řešení, už dávno by bombardovali horem dolem, zleva i zprava. Jestliže Trump nebombarduje, tak jen proto, že na to prostě nemá.

Ale jsem rád, že si to americký velikáš zřejmě dokázal připustit, nechce znovu sahat na rozpálená kamna a nechává celý ten průser co nejvíc vyhnít. Tohle Trumpovi slouží ke cti. Bohužel, nálady mezi americkými voliči jsou takové, že podzimní doplňovací volby jsou zřejmě prohrané a musel by se stát zázrak v podobě hodně nízkých cen benzínu, aby se to otočilo.

Mimochodem… americký federální dluh je už větší než 100% HDP a jeho obsluha stojí ročně asi bilion dolarů. Tedy víc, než americké zbrojení. Nepomohla cla, nepomohlo DOGE, nepomohla ani válka na Ukrajině ani válka v Íránu, nepomohlo nic. Americká válka s dluhy je už větší než americké války ve zbytku světa.

Zpět do Kotlinky…

Babišův ministr Plaga (ten inkluzívní a vítající Landsmanšaft) se rozhodl spáchat politickou sebevraždu. Do srovnávacích testů pro páté a deváté ročníky na základních školách se totiž kromě češtiny a matematiky dostaly i kádrové posudky na rodiny žáčků, kteří měli uvést spoustu velmi citlivých informací nejen o rodičích, ale i o tom, jak se cítí ve škole a jestli náhodou nechtějí umřít… Asi inspirace od Šebelové. Když máte mít právo na eutanázii od třinácti, je nejvyšší čas, v páté třídě vyplnit patřičný dotazník.

Plaga teď sice odpovědnost přehazuje na vrchního školního inspektora a možná dokonce i oprávněně, ale holt, ministr je on a nese odpovědnost. Jak dlouho už je ve funkci? Co udělal pro vypráskání neziskovek ze škol? Nic, že? Aď podá demisi, škoda ho nebude.

Stejně tak, zdá se, Metnar přidělil policejní ochranku Oganesjanovi na brněnskou demonstraci. Asi, aby se mu lépe dařilo provokovat a šikanovat. Už několik měsíců jsme měli podezření, že Oganejsanův gang je napojený na hnutí ANO. Pavel Cimbál zjistil, že pro ANO dělali nějaké reklamní předměty do volební kampaně a tak je klidně možné, že cílené útoky před volbami nešly ani tak od neschopného Fialy, jako od (všeho) schopného Andreje. Jo, když vidíte policii, jak chrání arménského recidivistu, tak se tato podezření potvrzují sama. Přidejte si k tomu ten prodej Explosie a začnete si říkat po vzoru generála Pattona, že jsme možná bojovali se špatným nepřítelem…

Na závěr mi dovolte poděkovat všem, kteří zadali trvalý příkaz na podporu našeho komunitního centra. Před měsícem jsem vás o to požádal a dnes od rána zjišťuju, že je vás hodně, kteří jste to tak udělali. Tehdy jsem mluvil o dvou stovkách – tolik, co stojí zbytečná Česká televize, která prý najde náhradu za Moravcův pořad někdy na podzim, přičemž Moravec sám už vysílá na své soukromé platformě, z konkurenční doložky si nic nedělá, protože co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi a usvědčuje veřejnoprávní mééédium z naprosté zbytečnosti. Největší libtard, všech libtardů futrál, ukázal, že si jeho služby mohou zaplatit ti, co o to stojí…

A já děkuji všem, kteří si zadalitrvalý příkaz na podporu Vidlákovny a ještě více děkuji mnoha dalším, kteří do trvaláku zadali vyšší částku. Vážím si toho. Naplňuje mě to optimismem a vysloveně mě svrbí prsty, abych s pracemi na Vidlákovně pořádně zabral.
Jste skvělí.
https://web.litterate.cz/zatimco-jsme-demonstrovali/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 26 kvě 2026, 22:03

Nadčlověčí rakovina

by Vidlák 26 května, 2026

V dnešním textu se ještě jednou vrátím k událostem, kvůli kterým se v Brně konal sjezd Landsmanšaftu a kvůli kterým jsme také demonstrovali. Ne, nebudu se už vracet ani k prezidentské předposelltovanosti, ani k „Ich bin ein Henleiner“ Vystrčilovi, ani k ostatním kolaborantům, kteří se tetelí na to, jak budou Češi znovu lokajovat pro Čtvrtou říši a oni dostanou od svých pánečků z Berlína podobnou odměnu, jakou dostal Emanuel Moravec nebo K.H. Frank. Dnes to bude takové malé varování pro současnost.
V uplynulých dnech jsem vedl celou řadu polemik, především na téma hentoho odsunu z Brna, kdy se „zlí Češi mstili na ženách a dětech“ tím, že je zavřeli v Pohořelicích do tábora, který Němci nachystali pro své otroky a vůbec to bylo ¨hrozně necivilizované, protože němečtí muži už přece dávno padli na frontě a mstít se na ženských a dětech je poněkud kách. Vždyť to byli normální obyvatelé Brna.! Zmanipulované oběti Hitlerovy propagandy!

Víte, v uplynulých třech letech jsme se také setkali s podobnými nadlidmi, jakými byli třeba ti brněnští Němci. Ne, ani zdaleka jsme s nimi neudělali tak trpkou zkušenost, jakou s nimi tehdy udělali Češi. Například já jsem ani jednou nebyl zbit, neseděl jsem v žádném lágru, nešlo mi o život, nestál jsem před soudcem, který mě mohl poslat za katr. Neposlouchal jsem z rádia každý večer jména popravených, neviděl jsem nafintěné paničky, jak si kupují lístky do Kounicových kolejí a pak se na celé kolo ofrňují, že dnes popravili JEN tři Čechy.

Stalo se mi jen to, že jistá velmi privilegovaná kasta nadlidí o mě lhala a špinila mě s celorepublikovým dosahem. Ano, novináři to byli. Navymýšleli si toho, různé experty si zvali, aby jim potvrzovali jejich vývody, jistý Krupka o mě napsal hanopis a když jsem mu ho nade vší pochybnost vyvrátil, co myslíte, že udělal? Nic. Zpupně mi oznámil, kde je moje místo. On je přece liberální panská rasa a já jsem jen dezolát.

Stejně tak jsem si užil roční popotahování kvůli řidičáku, spoustu verbální šikany od Oganesjanova gangu, sestříhaná videa, Romana Mácu, jak lže o tom, že mě platí Rusko a nebyla žádná policie, žádná ochrana a žádné dovolání. Ne nebyl jsem jediný a nebyl jsem na tom ani zdaleka nejhůř. Stovky dalších chodí od přestupkového k přestupkovému, platí pokuty, musejí si najímat za drahé peníze právníky a přišli o kamarády i o rodinu, protože té špíny bylo příliš a nedalo se nad tím vyhrát.

Mnohokrát jsem přemýšlel, jak se to stalo, že tak kultivovaný národ jako Němci, dokázal průmyslovým způsobem vraždit své sousedy. Jak se to stalo, že bodří strýčci, kteří četli Kanta a Goetheho se během krátké doby stali takovými bestiemi? Inu, je to jednoduché – stali se nadlidmi. Mohli být bestiemi, protože to bylo beztrestné, ba dokonce se to podporovalo.

Během pár let jim ta nadčlověčí rakovina rozežrala duši. Pochybuji, že kdybyste v roce 1930 přišli za kterýmkoliv sudetským Němcem a řekli mu, že za patnáct let bude udávat Čechy za to, že si vzali z havarovaného vagonu trochu cukru a půjdou se podívat na skvělé divadlo, jak je za to střílejí do týla, nevěřil by vám. Vždyť to byl normální tatík od rodiny, který chodil v neděli do kostela a vedl své děti ke kázni a pořádku. Změnilo se jen to, že mu umožnili pýchu a beztrestnost. Nic víc nebylo zapotřebí. Všechno ostatní se už stalo samo. Z normálních sousedů se krůček po krůčku, sviňárničku po sviňárničce, stali zločinci.

A pak přišel den, kdy jejich beztrestnost skončila. Najednou už nebyli nadlidi. Přišla pomsta.

Ani nespočítám, kolikrát jsem v posledních třech letech na pomstu myslel já. Kolikrát jsem se převaloval na posteli a přemítal jsem, jaké by to bylo, kdybych já měl tu beztrestnost všech těch Krupků, Brodníčkových, Bartoníčků a dalších. Mnohokrát jsem si představoval, co bych udělal s vidlemi, kdyby všichni ti Pšenáci neměli na své straně Rakušana nebo Metnara (nehodící se škrtněte). A to o nic nešlo. Jen pár blbých videí, jen posmívání na ulici od nových nadlidí, kterým ale ještě zdaleka nebyly otevřeny dveře jako tenkrát za Dolfiho. Nešlo o život, jen o důstojnost. Přesto se v mně mnohokrát vařila krev.

Největší zázrak Druhé světové války je, že Němci po tom, co udělali, nebyli všichni bez výjimky vyvražděni do třetího kolene, jak předepisuje Starý zákon. Největší zázrak Druhé světové války je v tom, že pomsta utlačovaných byla tak malá. Nedovedu si představit, že bych v sobě našel tolik sebezapření, jaké v sobě našli naši předci, když šest let, den co den, poslouchali z rozhlasu jména zavražděných, když se museli hrbit před německými pány a poslouchat jejich řeči v hospodách, že dneska těch šajse Čechů popravili tak málo.

Nadčlověčí rakovina funguje stejně dobře za Třetí říše jako v liberální demokracii. Stačí vytvořit privilegovanou kastu. Stačí vytvořit zákony na ochranu novinářů, ale neudělat žádné zákony na ochranu před novináři. Stačí evropské hodnoty postavit na piedestal a dovolit, aby se tyto hodnoty mohly vyvyšovat nad jiné. Všechno ostatní se pak stane samo. Ti, kteří ještě před deseti lety byli naprosto normální a neměli žádný problém s jinými názory, jsou dneska militantní jak Němci v Brně v roce 1944.

Ti, kteří kdysi odhalovali korupci a hledali pravdu, jsou dneska stejnými slouhy režimu jako ti, kteří kdysi udávali lidi za to, že si udělali načerno zabíjačku. Jsou beztrestní. Posledních deset let se postupně osmělovali. Postupně zjišťovali, že jim prochází stále víc a kdyby se jejich Já před deseti lety potkalo s tím dnešním, nejspíš by se nepoznali. Dostali privilegium ničit druhým životy a postupně je to sežralo. Ani Šafr nebyl vždycky takové hovado, jako je dneska. Ani Řezníček nebyl kdysi tak zpupný a Moravec byl kdysi také normální. A dokonce, možná i ten Oganesjan byl kdysi slušný kluk.

Dnes asi ještě nepřemýšlejí o tom, že by jejich beztrestnost mohla jednou skončit. Brněnským Němcům to nedocházelo ještě týden před koncem války. To se ještě udávalo i popravovalo. Nedovedli si představit, že to vezme náhlý konec a ti, které šest let šikanovali, dusili a vraždili, budou mít příležitost jim to vrátit. Dva roky, od Stalingradu, šla fronta zpět. Dva roky se k nim odplata zvolna přibližovala. Měli dva roky na to, aby začali projevovat empatii a soucit k podlidem. Neudělali to.

Pak přišel den, kdy bylo pozdě.

V normálním světě je pomsta zpravidla o řád větší než původní křivda. Oko za oko, to není instinkt, to je už kultura. Většinu lidských dějin to chodilo tak, že se za jeden život platilo stovkami životů… až jistý Ježíš to otočil a za hříchy světa zaplatil jedním životem… Je zázrak, že to Slované přijali a neodplatili Germánům, podle prastarých instinktů.

Vy, co se tam v České televizi nebo u Lukačoviče cítíte beztrestní, jste si jistí, že se to nikdy nezmění? A vy, co na ulicích šikanujete lidi, jste si jisti, že nikdy nedojde na situaci, kdy někdo vezme spravedlnost do svých rukou? Jste si jisti, že nikdy nikdo nebude mít příležitost se vám pomstít? A kdyby ano, jste si jisti, že ti, které šikanujete, vláčíte je bahnem a lžete o nich dnem i nocí, k vám budou jednou shovívaví? Jste si jistí, že s vámi bude naloženo po křesťansku nikoliv po pohansku? Jste si jisti, že se vítr neotočí a vždycky vás ochrání henten Štít demokracie? Jste si jisti, že se Bruseli nezkrátí paže? Jste si jisti, že vždycky budou policajti, kteří vám budou dělat ochranku?
Brněnští Němci si svou beztrestností byli jisti ještě v době, kdy už slyšeli dunět děla Rodiona Malinovského… a pak už neměli žádnou možnost s tím něco dělat. Jen si mohli ještě založit Landsmanšaft a doufat, že za osmdesát let Češi ztratí bdělost. Neudělejte stejnou chybu, liberálové! Lidí, kterým jste zničili život, je už docela hodně a pořád jich přibývá. Jste si jisti, že k vám jednou budou shovívaví? Jste si jisti, že nepřevládnou dávné instinkty?
https://web.litterate.cz/nadcloveci-rakovina/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 27 kvě 2026, 23:23

Nedělejte z nás blbce!

by Vidlák 27 května, 2026

Ve svém pondělním článku jsem se pozastavoval nad oznámením Andreje Babiše, že chce prodat pardubickou Explosii, protože skvěle vydělává a tak je nejlepší chvíle, ji prodat. Položil jsem řečnickou otázku, ve kterém ekonomickém vesmíru se to takhle dělá? Která ekonomická poučka říká, abyste prodali firmu, která má ohromné zisky? Nebyl jsem jediný, kdo měl pozvednuté obočí a kdo za tím čul nějakou čertovinu.
Dnes jsme o tři dny a několik Andrejových vyjádření dál a Andreji, promiň, poněkud se do toho zamotáváš. Říct, že Explosie není strategická firma, to vám jako někdo zbaští? Explosia je firma, která dělá s nitrocelulózou. Pokud mě paměť neklame dělá jí zhruba patnáct tisíc tun ročně. Nitrocelulóza je naprosto základní věc pro všechno. Dává se dovnitř do granátů, odpaluje granáty z hlavní děl, je součástí prakticky všech trhavin a nebýt jí, nebyla by žádná muniční iniciativa ani nic jiného. Takové továrny jsou v EU (tuším) jen tři. Jedna u nás, jedna ve Francii, jedna v Srbsku. Ta naše je myslím největší. Německo takovou výrobu vůbec nemá, to jim Američani prostě nedovolili. Natolik Němcům od Druhé světové nikdo nevěří.

Ano, můžete mít výrobu nejlepších granátů, můžete vyrábět nejpokročilejší děla, můžete mít linky na obrábění, soustružení i lisování, ale když nemáte nitrocelulózu, nemáte nic. Můžete se na ty mosazné válcokuželové obrobky koukat, můžete si je dát do muzea, ale bez výrobků z Explosie vám to celé k ničemu není. Můžete mít linky na výrobu dronů, můžete jich vyrábět stovky denně, ale bez nitrocelulózy z Explosie je to úplně k ničemu.

Když mi premiér řekne, že teď je nejlepší čas, Explosii prodat, tak prostě začínám větřit a dělám to bez ohledu na to, že mám Babiše radši než Fialu a že se mi naopak hodně líbí, jak teď vyhazuje všechny ty lidskoprávní exkrementy, totiž exprty, z úřadu vlády. Jak se nějaký expert jmenuje Michailidu nebo Matěj Hollan, je jejich vyhazov nadmíru žádoucí a vhodný. V tomtro ohledu jsem velmi inkvizitorský a říkám vládě: VYHOĎTE JE VŠECHNY, TRH UŽ SI JE PŘEBERE!

A kdybyste se teď jako vláda dokázali ohradit proti státnímu znovupohřbu arcinacisty Andrije Melnika na Ukrajině, proti čemuž protestovali jak vaši kamarádi Američané, tak vaši kamarádi Izraelci, chrochtal bych blahem. Kdybyste dokázali říct, že jste si všimli toho, předč čím varujeme od roku 2015, totiž, že se Ukrajina stala banderovským státem vedeným nacistickou ideologií, byl bych nadšen a hodně bych vám toho odpustil.

Ale promiňte mi, nehodlám si nechat věšet na nos bulíky, že Explosie není strategický podnik, protože to není napsáno v nějakém manuálu a protože armáda od ní nenakupuje. Co by taky nakupovala? Surovou střelnou bavlnu? Armáda nakupuje až granáty od Strnada! Bez výběrového řízení a ze Slovenska, i když Černochová Fica nemá ráda. Strnad má ale dost dlouhé prsty, aby si to uměl zařídit.

Explosia je úplně ten nejzákladnější zbrojní podnik a je přímo žádoucí, aby právě tento článek dodavatelského řetězce byl v rukou státu, protože tím má nad všemi Strnady i jinými obchodníky se smrtí alespoň nějakou kontrolu.

A odtud podle mě také vítr vane. Máme totiž válku na Ukrajině a ta sežere libovolné množství trhavin. Nikdy jich nebude dost. Ono není zase tak jednoduché, rozšířit právě tuhle výrobu. Na tohle neuděláte jednoduchou halu. Vyrábět patnáct tisíc tun trhaviny ročně, co je padesát tun denně. To je docela dost bezpečnostních,protipožárních i protivýbuchových opatření, zabezpečených skladů a dalších serepetiček. Postavit novou továrnu, to vám v dnešní Evropě jen tak nepovolí a tak je to také úzké hrdlo celé bratrské pomoci Ukrajině. Kdyby Evropa uměla vyrobit dvakrát tolik trhaviny, Ukrajina by to s chutí spotřebovala.

Výrobní linky na granáty jde rozšířit mnohem snáze a tak dneska na ukrajinské válce vydělává především ten výrobce, který si dokázal zajistit dostatek nitrocelulózy. Granátů je víc než trhaviny. Proto vznikla muniční iniciativa. Proto Strnadovi obchodníci koupili, kde co bylo, od kteréhokoliv Boko Haram ze Sahelu. Klidně ať je to rezavé a shnilé, jen ať je v tom uvnitř trhavina. Proto ten špalír zájemců o Explosii. Kdo ji koupí, ten si zajistí patnáct tisíc tun nitrocelulózy pro své granáty, ty pěkně naplní, pošle na Ukrajinu s mnohem větší marží, než za jakou teď vyšetřují Skupinu D a stane se ještě bohatším Strnadem, než je teď. Nebo se stane mnohem bohatším Francouzem, nebo mnohem bohatším Izraelcem. Takhle to funguje.

Výroba munice pojede ještě dlouho po ukončení války na Ukrajině, protože zbrojní sklady jsou prázdné, ale a naopak, jakmile válka skončí, žádný úřad ani občané nebudou chtít, aby jim za humny vyrostla továrna, která umí hodně dobře vybuchnout. Obzvlášť dneska, když Koudelka tvrdí, že jsou ruští agenti úplně všude a zapalují klidně i autobusy v Praze, natož aby zapálili linku na střelnou bavlnu… Kdo bude mít Explosii, ten bude prodávat Řehkovi (nebo tomu novému náčelníkovi štábu) granáty. Kdo mít Explosii nebude, ten ostrouhá, protože v Evropě se už nedá postavit ani psí bouda, natož muniční továrna.

Kdybychom za pár týdnu zjistili, že nejsolventenějším zájemcem o Explosii je právě Strnad, vůbec mě to nepřekvapí. Ale může to být i kterýkoliv jiný český zbrojař, který tím nejbohatšímu zbrojíři světa trochu vypálí rybník. Samozřejmě, to může být i někdo ze zahraničí a vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby to byl třeba někdo z Německa, protože, jak jsme si řekli, Němcům Američani nikdy nevěřili natolik, aby jim dovolili základní surovinu. Ať si dělají pěkné tanky, pěkná děla i superpřesné a superdrahé granáty. Ale trhavinu (pro jistotu) vyrábět nebudou!

Vládní motivaci, Explosii prodat, neznám. Možná je to nějaký politický deal ve smyslu „já vám dám muniční továrnu a vy mi dáte pokoj.“ Možná je válka na Ukrajině skutečně u konce a tak to Andrej prostě přehodí na soukromý sektor. Možná EU nechce, abychom u nás vyráběli základní vojenskou surovinu, tak to udělají stejně jako s cukrovary. Koupí Explosii a pak výrobu zruší nebo převedou jinam. Možná má válka přejít do nové fáze a na Explosii už je zaměřený nějaký ten Orešnik, takže bude lepší, když to Rusové rozstřílejí Strnadovi než aby to rozstříleli daňovému poplatníkovi. Možná je to prostě pakt mezi Babišem a zbrojaři, kteří jsou schopni zatlačit na mééédia, aby o premiérovi psala s láskou a shovívavostí. Možná je to tohle všechno dohromady.
Ale kurňa, ať z nás tam na vládě nedělají blbce a neříkají nám takové hovadiny, že Explosie není strategická a důležitá. Je kurva důležitá a kurva strategická. Tohle vymlouvání je na úrovni Mlynáře, který dělal zabíjačku a hájil se tím, že to ohlásil starostovi. Jsem rád, že už nám nevládne Fiala. Jsem rád, že Andrej vyhazuje parazity z úřadu vlády. Jsem rád, že se chystá zákon FARA, jsem rád, že skončí koncesionářské poplatky… tedy doufám, že to tak bude. Ale, kurňa, mohli byste přestat mlžit a říct nám to o té Explosii pravdu. Já chápu, že existují politické kompromisy a někdy je třeba hodně obětovat, aby bylo možné hodně získat. Ale nedělejte z nás pitomce.
https://web.litterate.cz/nedelejte-z-nas-blbce/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 29 kvě 2026, 06:01

Už brzy, Petře Pavle…

by Vidlák 28 května, 2026

Ve včerejším článku jsem se krátce dotkl jedné informace, kterou český majnstrým nevidí, neslyší a dělá, že se vůbec nestala. Na Ukrajině totiž uspořádali státní pohřeb se všemi poctami Andrije Melnika, což byl šéf ukrajinských nacionalistů za Druhé světové války, nácek první kategorie, agent říšského Abwehru, zakladatel divize SS Galizien a jeden z těch, kterému se podařilo včas přejít pod americká křídla a nedostal ho ani SMERŠ ani později KGB.
Státní pohřeb a vojenské pocty prvotřídnímu náckovi byly už tak okaté, že dokonce i New York Times to označil za „hluboký posun v ukrajinské politice po ruské invazi v roce 2022.“ Zelenský pak ještě jakési vojenské jednotky vyznamenal jako „Hrdiny UPA,“ ale to už tak nějak zapadlo v kontextu.

Američtí intervjuci si teď, po více než deseti letech všimli, že nám Ukrajina poněkud zhnědla… Doteď to totiž byla jen ruská dezinformace, na Ukrajině žádný nacismus není. Sice se k Babímu Jaru dostanete po třídě Stěpana Bandery, pak přejdete most přes Dněpr a pokračujete ulicí Romana Šuchevyče, ale koho by to zajímalo, že? Koho by zajímalo, že už v roce 2015 vydala ukrajinská Verchovná rada zákon, který uznává banderovskou UPA za hrdiny Ukrajiny.

Tenkrát, když s tím zákonem přišli, tak jsme tomu s bráchou v první chvíli ani nechtěli věřit.

Dodnes si pamatuju zoufalou snahu Šafrova Fóra 24 zamaskovat to, že Zelenský pojmenoval jednu ukrajinskou jednotku Edelweiss. Tenkrát se novinářské hyeny musely hodně zahemžit a tvrdit, že je to běžný název pro horské jednotky všude po světě a ne, rozhodně si Ukrajinci nebrali inspiraci z nacistického Německa.

Také si pamatuju starého Banderovce, Huňku, jak se mu v kanadském parlamentu tleskalo vestoje. Pamatuju si Bandera párty v Plzni. Tenkrát se proti tomu jako jeden z mála politiků dokázal ozvat Roman Zarycký. Pamatuju si Bandera burgery, viděl jsem bambilion videí z Ukrajiny, kde se hajluje, viděl jsem pochodňové průvody ve Lvově… Nic se nestalo. Žádný Koudelka nevystoupil, že by to mohl být problém. Stejně jako žádný Koudelka nevystoupil, když do Evropy šly miliony Syřanů a mnozí byli napojeni na Islámský stát.

Až když teď začali proti poctám Mělnikovi protestovat Izraelci, ozval se New York Times, ale všichni se tváří, jako by to bylo něco nového a nečekaného, co tu předtím nebylo. Přitom už v roce 2015 se banderovská ideologie stala zákonem chráněná a preferovaná. Jestliže dneska různí Židé lomí rukama a diví se ukrajinskému nacismu, tak je to jen koncert zbabělosti. Mohli jste se ozvat už dávno, ale to by vás povláčeli bahnem a vyhodili ze splečnosti „slušných lidí.“

Takhle to totiž Západ dělá vždycky. Suroviny mu totiž těžko vyboujují nebinární Alžbětka. Na to potřebujete jiné sekáče. Potřebujete někoho, komu pohled na smrt nezvýší krevní tlak. Čím větší šmejd, tím lepší bojovník. Dejte mu pocit nadčlověka a všechno ostatní se stane samo. Dejte grázlům správnou ideologii a rázem máte armádu, jakou potřebujete.

Islámský stát byl také v pohodě, dokud bojoval jen proti „zlému Asadovi.“

Ovšem všechny tyhle hrdlořezné ideologie mají ten stejný problém. Jak se stanou těmi nadlidmi, začne jim být moře po kolena a vymknou se kontrole. Hitler byl také „Pan Hitler,“ dokud to vypadalo, že půjde vraždit komunisty. Nepřítelem se stal až tehdy, když se Ribbentrop domluvil s Molotovem. Islámský stát se stal nepřítelem, až začal podřezávat Američany. Do té doby dostával zbraně i peníze. Dokonce to došlo tak daleko, že Petr Pavel podal ruku ukázkovému hrdlořezovi a v zájmu svých sponzorů omluvil jeho mladickou nerozvážnost, kdy řezal hlavy… to víte, dnešní mladí jsou uvědomělí, dejte jim volební právo od šestnácti let a budou řezat hlavy i vzývat Banderu. Koneckonců, podívejte, kolik českých politiků se sešlo na sjezdu posledního oficiální nacistického spolku v Brně… Jednou máte doma prapor s hakenkrojcem a zůstane to ve vás až do devádesáti. Sice mezitím musíte tvrdit, že jste byli zmanipulavaná oběť Hitlera i Stalina, ale nakonec se rádi necháte zmanipulovat znovu… Viď, Milane Uhde!

Teď se přesně totéž děje na Ukrajině. Jo, bojovat proti Rusku, na to potřebujete nejen stamiliardy dolarů, ale také pořádnou hrdlořeznou ideologii. Západ je v tomto ohledu vlastně neuvěřitelně konzervativní. Najdetě největší hajzly, vyzbrojte je, dejte jim pocit nedotknutelnosti, tleskejte jim vestoje v kongresu a výsledky se dostaví dřív, než řeknete Stěpan Bandera…

Akorát se holt musíte dívat jinam, když Banderovci vraždí svoje vlastní lidi v Buči, protože potřebují záminku pro Borise Johnsona, aby se válka neukončovala, musíte se dívat jinam, když po tisících odvlékají na frontu kanonenfutter a nesmíte moc ukazovat vojenské hřbitovy, kde se to novými hroby jen hemží. Musíte mít žaludek na neuvěřitelné lhaní a nesmíte si připusit, že je to i vaše odpovědnost, díky které má Ukrajina ohromné ztráty, protože tvrdíte jak vítězí a neříkáte, za jakou cenu.

Mimochodem… kolikrát se Merkelová stala kancléřkou? Čtyřikrát? To bylo podobné vítězství jako teď vítězí Ukrajina nad Ruskem. Čtyřikrát se stala kancléřkou, ale cenu platí Německo až teď. Cenu platí všichni ti, kteří dělají kancléře po ní. Merz by mohl vyprávět o své bezmezné popularitě a rostoucích preferencích AfD. Totéž teď bublá pod povrchem na Ukrajině a teď to zvolna vyhřezává. Už chybí jen nějaký James Foley… Ale na to také brzy dojde.
Naštěstí máme v čele státu prezidenta, který má žaludek vytrénovaný na podávání ruky zločincům a vrahům. Co se v mládí v rozvědčickém kurzu naučíš, v Kolářových službách jako když najdeš. Už brzy, Petře Pavle! Už brzy budeš podávat ruce ukázkovým Banderovcům a hájit jejich hrdlořezné metody. Už brzy nám budeš vysvětlovat, že některý nacismus je dobrý nacismus a krásně se doplňuje s evropskými hodnotami. Nepochybuju, že to zvládneš. Máš k tomu všechny předpoklady.
https://web.litterate.cz/uz-brzy/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 29 kvě 2026, 23:30

Krev není voda…

by Vidlák 29 května, 2026

Ve včerejším článku jsem psal o tak viditelném symptomu ukrajinského nacismu a banderismu, že si ho všiml i New York times a liceoměrně ronil slzy, že došlo k posunu ukrajinské politiky špatným směrem. O podobných symptomech už sice mluvíme deset let, ale to byly jen ruské dezinformace a bylo nutné na jejich potírání vytvořit novou inkvizici, která má po Evropě desetitisíce zaměstnanců a funguje úplně stejně jako ve středověku. Pravdu nikdo bránit nemusí. Jakmile s tím někdo přijde, je jasné, že bude obhajovat lži. A čím větší lži, tím více peněz a více Foltýnů na to potřebujete. Nakonec ale stejně pravda vyjde najevo, stejně jako celý svět obletěly fotky, jak Zelenský adoruje zakladatele divize SS Galizien.
Už čtyři roky se ptáme, proč Rusko Ukrajinu už dávno nesmetlo? Proč s nimi pořád válčí na půl plynu, proč už dávno nejsou všechny mosty přes Dněpr na dně řeky? Proč už dávno nejsou zbořené železniční tunely pod Karpatami? Proč Putin utrácí životy svých vojáků v hlemýždím postupu vpřed? Když vidíme ty desetitisíce dronů, které Rusko už na Ukrajinu vystřelilo, když vidíme ty tisíce raket, tak minimálně mosty a tunely už dávno neměly být v provozu. Přesto stále jsou. Ruští jestřábové už dávno požadují po svém prezidentovi, aby přitvrdil, ale on místo toho pořád jen pouští Orešniky s kinetickými projektily. Jen ukazuje, že pokud si zamane, dokáže zničit kterékoliv místo na Ukrajině. Akorát, pořád se mu nezamanulo…

Proč?

Inu, protože Putin se narodil ještě v Sovětském svazu…

Podívejme se k nám. Naše pravda a láska se pořád snaží Andreje Babiše vykreslit jako největšího arcilotra, absolutní zlo, chladného pragmatického gaunera, který se neštítí žádné špinavosti. Používají pro něj úplně stejné nadávky, jaké mají rezervované pro Putina. Vzpomeňte si, jak vypadaly předvolební bilbórdy, které měly na Andreje kydat špínu. Stačí chvilku rolovat na fejsbůku a do minuty najdete nějaký příspěvek, že Babiš je naprostá katastrofa, pohroma a vlastně vůbec není lidská bytost. Stejně jako Putin.

Tohle všechno se ale rozplynulo, když proti Andrejovi poštvali jeho vlastního syna. To víte, komplikované rodinné vztahy a symptomy nemoci… a najednou ten chladný a démonický oligarcha, který prý byl schopen nepřátelsky přebírat firmy, dělat velmi temný byznys a ještě temnější politiku, byl obyčejný táta, který nechává svého nepřátelského syna na sebe plivat a útočit a nedělá v podstatě nic, protože přece nemůže jít proti svému dítěti ani tehdy, když se přidalo k jeho nepřátelům.

Pamatuju si všechny ty Klusáky, Džamily i morální majáky české herecké scény, jak zneužívaly schizofrenního kluka, jak byli ochotni nevidět jeho symptomy, jak ho prohlašovali za zdravého, jen když bude bojovat proti vlastnímu tátovi… Jo, když se do Andreje pustí někdo cizí, tak je Veľký Bocian velmi velmi nebezpečný protivník, který vládne obrovskou mocí, ale nikdo nezpůsobil Babišovi větší újmu a větší škodu, jak jeho vlastní navedený syn, kterého zneužili všichni ti morální majákové, kterým žádná špinavost nebyla dost velká.

Od první chvíle, kdy se mladý Andrej objevil v televizi, jsme viděli, že není v pořádku. Prostě mu ta nemoc koukala z očí a kdo chtěl, ten si dokázal najít dost informací, jak to s ním bylo a je i přes veškerou pravdoláskařskou inkvizici. Ale všichni ti evropsky hodnotní intervjuci dokázali poměrně dlouho udržet tu iluzi, že je mladý Babiš v pořádku a bodá do svého otce, protože je to ryzí a ukázkový demokrat. Dodnes se najdou špinavci, kteří stále ještě používají mladého Andreje jako argument proti jeho otci.

Jednoho dne to pak vzalo svůj konec. Ausgerechnet, přesně ve chvíli, kdy se ukázalo, že víc už syn svého otce poškodit nedokáže a na volební preference to nebude mít vliv. Pak si najednou všichni „překvapeně všimli,“ že má schizofrenii…

S Ukrajinou je to stejné, protože to dělají stejní lidé, kteří mají stejné evropské hodnoty. Prostě využili komplikovaných vztahů v ruském světě a poštvali proti Rusku jeho sourozence, nemocného fašismem a banderismem. Všimněte si prosím, že to udělali úplně stejně jako s Babišovým synem. Od začátku popírali, že by snad na Ukrajině byli nějací náckové, ačkoliv kdo chtěl, snadno si o tom našel spoustu důkazů. Udělali z Ukrajiny i Zelenského vzorovou demokracii a byli ochotni vynaložit obrovské úsilí, aby nebyly vidět ty Banderá párty, pochodňové průvody, jednotky Edelwais a podobně.

Oni prostě dobře věděli, že od Ukrajiny Putin snese mnohem více, než by snesl od jiného nepřítele. Že v jiném případě už by dávno sáhl po atomu a nebo po kobercovém bombardování… asi jako to dělá Izrael v Libanonu. Jiné země by dávno bez milosti vypálil nebo z nich udělal radioaktivní pustinu, ale Kyjev… vždyť jsou to jejich bratři ze společné říše. Sice komplikovaní bratři, ale pořád bratři. Krev není voda…

Když jsem viděl, jak mladý Babiš řve před kamerami na svého otce a ten jen stojí a dívá se do země, tak přesně tohle se Západu podařilo i s Ukrajinou. Oni prostě píchají do svého velkého a někdy neurvalého bratra a ten si to nechává líbit, protože přece nemůže zničit svou vlastní rodinu… Ano, bojují spolu, bijí se… a Ukrajina způsobuje Rusku větší škodu, než by to dokázalo celé NATO, jednoduše proto, že Putin má ohledy. Jak se to dá dělat bezohledně, to jsme teď viděli v Gaze, Libanonu a Íránu. Tam jsme mohli vidět na vlastní oči, jaké schopnosti má technologicky vyspělá armáda.

Stejně jako řval mladý Babiš, že jeho otec je hyena, stejně řve o Rusku i Ukrajina… ale kdyby Rusko skutečně bylo takové, jak křičí, vypadal by Kyjev jako Gaza a ruští propagandisté by si dělali srandu, jak pomocí přesných raket a zpravodajských informací zabili všechny ty Budanovy, Kličky, Jermaky i Zelenské a každý nový je po několika dnech či hodinách také dostihnut Kinžálem.

Teď se zdá, že na Ukrajině to také bere svůj konec. Najednou si Izraelci i pravdoláskařská mééédia všimla, že je Ukrajina nakažená banderovskou rakovinou. Ausgerchnet ve chvíli, kdy už je jasné, že víc už Rusko poškodit nemohou, protože ropa se obchoduje za sto dolarů za barel, Írán neprohrál a Čína nebude za Trumpa tahat horké kaštany z ohně. V Evropě je ještě dost Džamil i Klusáků, kteří by si ještě rádi skrze Ukrajinu do Ruska rýpli, ale loutkovodiči v pozadí už vidí, že víc už Putina nepoškodí a tak to musejí zkusit zase jinak…

Prostě, krev není voda a chcete-li někomu opravdu uškodit, poštvěte proti němu jeho nejbližší. Nejlépe ty, které považuje za krev své krve. Pak bude jeho obrana stát za houby a nechá se poškodit tak, jak by vám to nikdy nedovolil.

Není to jen příklad Ukrajiny a Ruska nebo Babiše a jeho syna. Je to i celé mediální rozeštvávání našeho národa. Oni tam na Západě dobře vědí, že to nejhorší si uděláme sami. Stačí mezi nás vnést svár a zneužít děti proti otcům. A nejlepší je, použít nemocné děti proti svým otcům. Na demonstracích a s volebním právem od šestnácti let… Proto nám rozvědčík jezdí do škol. Rodiče se pak prakticky nebudou bránit… Nepůjdou přece proti své krvi.
Proč myslíte, že se padesátiletí muži na Ukrajině nechali rozstřílet v zákopech? Přece, aby zachránili svoje nezdárné děti…
https://web.litterate.cz/krev-neni-voda/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 30 kvě 2026, 22:07

Josefína…

by Vidlák 30 května, 2026

Přátelé, ten malý traktůrek na fotografii pod textem se jmenuje Josefína a je součástí inventáře Institutu českého venkova. Jak se k nám dostal, to je na příliš dlouhé vyprávění a tak si ho nechám na dlouhé zimní dny do Vidlákovny, až bude v kachlových kamnech praskat oheň, na stolech bude uzené, kyselé okurky a ve sklenicích dobré víno. Teď jen suše konstatuji, že kolem sýpky máme dva a půl tisíce čtverečních metrů, které se budou obdělávat a co se nebude obdělávat, to se musí udržovat.
Josefína je traktor Kubota B7000. Vyrobená v roce 1976, tedy je padesát let stará. Je z doby, kdy pokrok byl skutečně pokrok. Má naftový dvouválec, který bere necelý litr nafty za hodinu tvrdé práce, má samozřejmě startér i žhavení, ale je možné ho nahodit i postaru, pomocí kliky. Má brutálně předimenzovanou mechanickou převodovku, jednouduchou, ale robustní hydrauliku, vývodový hřídel pro tři rychlosti otáček, redukované rychlosti, náhon na přední kola a maximální rychlost osmnáct kilometrů v hodině. Váží pět set kilo. Palivová nádrž je dimenzovaná na desetihodinovou pracovní směnu.

Traktor má speciální protijadernou ochranu – nemá žádnou elektroniku, je tedy odolný proti EMP. Nemá se na něm co rozbít, nejenže nemá elektroniku, ale nepotřebuje ani elektriku. Všechno je na něm uděláno na dlouhou předlouhou životnost. Při repasi stačilo vyměnit vložky a pístní kroužky, udělala se kompletní výměna ložisek a gufer, stroj dostal lepší výfuk než je originál a dodělal se vývod hydrauliky pro případný sklápěcí vozík. Sedačka dostala polstrování, protože v sedmdesátých letech nebyli japonští traktoristé ještě změkčilí a výsledkem je jeden z nejlepších malých traktorů, co kdy existoval.

Na fotografii má připnutý mulčovač trávy, protože to je bohužel to jediné, co letos můžeme dělat. Zde, na mém jůtubovém kanálu, najdete jedno krátko videjko z akce:

Doufal jsem, že v tuto dobu budu mít už dávno pomocí kombinátoru a rotavátoru zpracovanou všechnu plochu, na které má v budoucnu něco růst a chtěl jsem už názorně předvádět, jak se připravuje půda, která desítky let ležela ladem, ale bohužel, letošní jaro je tak suché, že je půda tvrdá jak beton. A protože já se nikdy nesnažím nad přírodou zvítězit brutální silou, to totiž nemůže dopadnout dobře, vypadá to, že letošní rok už ztratíme a k půdě se vrátíme až na podzim.

Spousta lidí si myslí, že prostě před zimou přijdou k trávníku, popadnou rýč a nebo pluh, zořou ho a příští rok už budou mít krásné žluťoučké brambory a bohatou úrodu. Houby! Nic takového mít nebudou, protože v půdě prostě nejsou ty správné mikroorganismy a není tam ani dost dusíku. Ten se sice pomocí průmyslových hnojiv dá dodat, ale stejně to nebude ono, protože půda se prostě potřebuje adaptovat. Chcete-li mít výnos i v situaci, kdy celý Perský záliv hoří a průmyslová hnojiva jsou nedostupným luxusem, který se přísně a státem řízeně (tedy úplně blbě) přiděluje, musíte si půdu nejprve připravit.

Smysl to má zhruba do konce května.

Kdyby právě teď ještě slušně zapršelo a půda kolem sýpky by změkla, asi bych to ještě udělal, ale spíš se už smiřuju s tím, že na přípravu dojde až v příštím roce.

Jak se to dělá? Prostě půdu lehce zkypříte, nemusíte ani moc hluboko a zasejete rostliny, které půdu obohatí dusíkem. Není to žádný nový vynález, přišli na to už za Marie Terezie, kdy skončilo trojpolní hospodaření a žádná část půdy už neležela ladem. V té době už se na pole vyvážel hnůj i močůvka, ale především se část půdy osela pícninami. Jetelem či vojtěškou. Tehdy se začalo říkat, že louka je matkou pole. Tím, co koukalo ze země, se krmil dobytek a to, co bylo pod zemí, to na sebe navázalo dusík.

Každé čtyři roky přišly na pole pícniny, což umožnilo dobytek držet v chlévech, to umožnilo efektivně kydat hnůj, bylo možné ho nechat odležet a zaorávat. Je to trochu složitější, než to tady líčím, ale pokud chcete ve stepi mírného pásu začít hospodařit, zpracujte půdu a vysejte rostliny, které do půdy uloží dusík a zařídí tam správné bakteriální klima.

Dneska jsme to ještě vylepšili a tak mám nachystanou směs pelušky, svazenky, inkarnátu, řepky olejky, hrášku, hořčice, ředkve olejné, svazenky vratičolisté a dalších. Naopak nepoužiju vojtěšku, protože té se pak těžko zase zbavuje. Pokud teď v týdnu slušně zaprší, bude půda připravená už letos, ale pokud ne, prostě na podzim zaořu hnůj a zmíněnou směs se vyseju až příští jaro.

Před lety jsem na Vidlávových kydech představoval zemědělské nářadí pro malé zahrádky – jednoosý malotraktor a k němu veškeré příslušenství. Dostalo se to i do mé knihy „Přímo z Vidlákova dvorku.“ V příštích měsících budu postupně představovat nářadí pro trochu větší plochy. Nářadí, za kterým se nechodí, ale už se na něm sedí a nedrží se v ruce řídítka, nýbrž volant. Vidlákovna má být prostě maximálně soběstačná, nejen vlastní studnou a vlastní čistírnou odpadních vod, ale také vlastním funkčním hospodářstvím, kdy všechno, co se z pole vezme, se na něj zase vrátí.
Obrázek
Starý dobrý traktor je první vlaštovka.
https://web.litterate.cz/josefina/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 31 kvě 2026, 22:04

Kde se vzal, tu se vzal… by Vidlák 31 května, 2026

Přátelé, nalijeme si čistého vína. Ve vrcholné politice se nehraje na osobní sympatie či antipatie, ale prostě a jednoduše o moc. A protože v demokracii je moc rozdělena a kompetence vymezeny, hraje se o správné lidi na správných místech. Tihle správní lidé na správných místech říkají ty správné věty podle rad špičkových marketérů, aby byli zvoleni a pak dosazují na místa náměstků i úředníků další správné lidi. A když se to dělá dost dlouho, ejhle, máme tu dýpstejt, který pak přežije i zvolení krajně nevhodného kandidáta.

A o podobu českého dýpstejtu se hraje právě teď.
Kolářovu Nývltovi i samotnému Kolářovi je naprosto jedno, co dělal Turek ve svém volném čase, ale nebylo jim jedno, jak dopadnou akceplerační zóny pro tisíc dvě stě štědře dotovaných větrníků a dotované elektřiny z nich po dlouhé předlouhé roky. Samotný Petr Pavel neměl problém si podat ruku se syrským hrdlořezem, ukrajinským Banderovcem nebo vyžraným neměckým Hitlerkem z Wishe, ale marketéři mu řekli, jakou záminku má použít pro nejmenování Turka ministrem.

Stejně tak je Kolářovi naprosto jedno, o čem se bude žvanit v Ankaře, stejně se tam nejspíš všichni od Donalda dozví, že Spojené státy na nějaké NATO dlabou a budou si dělat, co budou chtít a za nic z toho, co jsme pro ně v posledních dvaceti letech v Iráku a Afghanistánu udělali, už nebudou cítit žádnou vděčnost. Kolář prostě potřebuje pro zahraniční obchodníky se smrtí demonstrovat, že má vliv na přidělování zbrojních zakázek české armády. Potřebuje ukázat kolegům od Lockheedu, že jeho kamarádi, podnikatelé, oligarchové a zbrojaři, mají takovou moc, že i premiér, velkopodnikatel, před nimi musí sklapnout podpatky a pěkně zahalekat „Sláva Ukrajině.“

Stejně tak je celému tomu vojenskoprůmyslovému komplexu úplně jedno, jestli bojujeme s Rusem proti Američanovi, nebo s Američanem skrze Ukrajinu proti Rusovi. Nikdo se neštítil dodávat zbraně Islámskému státu a lybijským teoristům, proč by nedodávali Ukrajině? Vždycky, když je před podpisem nějaký obrovský a drahý zbrojní kontrakt, vždycky přiletí „ruský dron“ a práskne někam, kam nemá. Sice se za pár dní ukáže, že to byl ukrajinský dron či ukrajinská raketa, ale to už je příslušná smlouva podepsána a Rumunsko díky tomu dostane ultrapředražené vojenské hračky.

Pokud PePa do Ankary pěkně poletí jako součást delegace, je jasné, že Babiše někdo hodně bohatý, mocný a vlivný drží pod krkem a úplatky za přeražený obrněný šrot se předávají přímo v prezidentské kanceláři přiteli po boku. Andrej osobně nechodí do politického rizika, to nechává Macinkovi a Okamurovi.

Stejné to bylo i s muniční iniciativou. Hned, jak začala, napsal jsem několik článků o tom, že je to super byznys, prodávat granáty Ukrajině za osmdesát tisíc kus, když výroba stojí tak deset tisíc za kus. Už dva roky to takhle běží… A nepředražoval jen Strnad a jeho konglomerát firem sdružených kolem Fialy právě v muniční iniciativě, ale dělali to tak všichni. Jen, všichni neměli žaludek to předražovat až tak moc.

Ale najednou, kde se vzal, tu se vzal, vynořilse bloger a novinář Thomas Paukner, který zvládnul stejně kvalitní investigaci, jako nedávno zvládla i ZBISlava Pokorná. Tři roky Strnad skvěle vydělával na prodeji munice na Ukrajinu, až se z toho stal nejbohatším Čechem, nikdo o něm nemluvil ve zlém (až na pár obskurních dezolátských blogerů), všechno bylo naprosto legální, ale teď najednou se vynořil další investigativní osamělý vlk, který ví neskutečné množství podrobností a dává je ven.

Až teď! Nikoliv před rokem, nikoliv před půl rokem! Až teď, když se nová vláda upevnila v pozicích. Zatímco ZBISlava Pokorná konala v zájmu Rakušana proti ODS a Blažkovi, Paukner zase koná proti Rakušanovi a proti Strnadovi… Záměrně neříkám, v koho zájmu koná, obrázek si udělejte sami. Sám Paukner je také samozřejmě zcela proukrajinský, boj proti Rusku musí pokračovat, ale prostě by to měla dělat jiná skupina a neměla by u toho tak tloustnout. Tihle už u toho žraní moc mlaskali. Vy, holoto, to samozřejmě zaplatíte tak či onak.

Aby nedošlo k mýlce, já Pauknera také čtu, protože chci, aby všechna špína vyšla na světlo, ale nedělám si žádné iluze, že by tam byl někdo spravedlivý.

V přímém přenosu se díváme na souboj mocenských skupin o podobu dýpstejtu. Ne, není to souboj o podobnu tohoto státu, protože v tom mají všichni ti mocní a bohatí dávno jasno. My jsme tady od toho, abychom platili, aby nad námi byl stále přísnější dohled, aby o nás stát stále více věděl a na stále více věcí bylo zapotřebí POVOLENÍ. Tohle je podle nich ta správná demokracie. Milion platných zákonů, aby si nevolníci moc nevyskakovali.

Ale je tu už moc slimáčků na málo kapustičky. EU nám sice za dvacet let dala bilion korun, ale na dividendách za tu dobu naopak ze země odešlo minimálně šest bilionů korun, takže ať to počítám, jak to počítám, tahle země je pět bilionů v mínusu a to se projevuje tím, že sice odevzdáváme šedesát procent vydělaných peněz státu, ale pro všechny ty příživnické korporace je to málo, kurva! Už se z toho nenažerou všichni.

A tak se teď pouštějí jedni do druhých. Vzpomínáte na nahrávku, kde si údajně Matocha s Bradáčem domluvali kšefty? Zveřejnil to Wollner u Šafra na Fóru 24. Teď se ukázalo, že je to dýpfejk…

Pro nás to lepší nebude, ale v ohni této bitvy o dýpstejt shoří poslední iluze, které o naší vaší demokracii máme. Zjistíme, že není o co stát a že když se dva přetahují o poloprázdný měšec, nakonec ho roztrhnou a rozhodně se nesmíří se níženou životní úrovní, ale budou chtít ztráty nahradit. To znamená, že je budou vytloukat z nás. Všichni ti mocní mají máslo na hlavě, všichni to o sobě vědí a tak teď vytahují špinavé prádlo na veřejnost a snaží se nás přesvědčit, že Babišův zámeček ve Francii nebo jeho střet zájmů je mnohem horší než Rakušanův Dozimetr, Strnadova muniční úžera a nebo Blažkova miliardová kryptozlodějna.

V poslední době mám pocit, že bychom je mohli pozavírat všechny náhodným výběrem, včetně prezidenta i ústavního soudu a zřejmě bychom neudělali chybu.

Už tu prostě není dost lizu pro všechny. Už se to rozkradlo a někdo tedy musí z kola ven. A s ním musejí z kola ven i všichni jeho úředníci, neziskovky i reportéři. Ale všichni jsou ve shodě, že válčit s Rusem se musí i za cenu podávání rukou s hrdlořezy, Banderovci i jinými lidskými bestiemi. Prachy jsou prachy. Vlastně se už nedivím, že po STAČILO! všichni tak šli. Nepatřili jsme do žádné skupiny, která se tu teď rve o moc a chtěli jsme zastavit ten největší penězovod všech dob. To nevyhovovalo ani těm, kteří je chtěli utratit za větrníky, ani těm, kteří je chtěli utratit za zbraně, ani těm, kteří je chtěli utratit za náhrady sudetským Němcům. Ano, perou se o peníze, ale proto, aby zůstaly jim, nikoliv nám – obyčejným lidem.
Jak dopadlo první kolo této bitvy zjistíme zanedlouho. Prostě podle toho, jestli Petr Pavel pojede jako součást delegace do Ankary. Pokud ano, můžeme si být jisti, že se opět nic nezmění. Obzvlášť pro nás ne.
https://web.litterate.cz/kde-se-vzal-tu-se-vzal/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 01 čer 2026, 23:11

Protože to jinak nešlo…

by Vidlák 1 června, 2026

Motto:

Pravím vám, že Bůh může Abrahamovi stvořit děti z tohoto kamení!

Dnešní text bude čistočisté kázání plné Boha, příčin a následků. Mám v posledních dnech pocit, že je ho zapotřebí, protože se mílovými kroky blížíme do bodu, kde už naše země jednou byla a který liberálům přináší hluboká traumata, protože museli přešívat prapory s hákenkrojcem na prapory se srpem a kladivem a ne každý to stihl včas. Teď, když Zelenský oficiálně pohřbil na Ukrajině Andrije Melnyka a tím se zcela oficiálně a plnohodnotně přihlásil ke Stěpanu Banderovi, máme možná poslední chvíli, kdy má cenu o tom mluvit. Zanedlouho už bude prostě pozdě.
Víte, v roce 1925 byl Hitler jenom směšný. Měl za sebou nepovedený „pivní puč,“ za který si odseděl neuvěřitelně mírný trest (srovnejte to s tím, kolik dostali Tušl s Čermákem za blbé kecy), chodil po hospodách a prodával Mein Kampf. Nikdo to tehdy neřešil, nikomu nepřipadal nebezpečný a nikdo se proti němu nijak výrazně neohrazoval. Ani dobově nejsilnější organizace, které se přímo z podstaty specializovaly na dohled nad morálkou – církve, mlčely.

Po ta dlouhá léta, kdy NSDAP sílila, se ozývali jen jednotlivci, kteří pak dílem z Německa uprchli a dílem byli povražděni, ale nešlo o žádný organizovaný odpor. Remarque by mohl vyprávět. Žádný německý průmyslník nezaložil bohatě dotovanou neziskovku nebo médium, aby se stavěl proti nacistům. Jediný, kdo se stavěl na odpor, byli němečtí komunisté. Jinak víceméně nikdo. Od roku 1933, kdy nacisté převzali moc, uběhlo do Křišťálové noci ještě dalších pět let, kdy se opět ještě nedělo skoro nic. Do Německa jezdili britští i američtí finančníci a investovali do budoucích závodů na granáty, tanky a cyklón B. Zahraniční diplomaté posílali zprávy o tom, jak je pan Hitler protikomunisticky založen a že by on mohl být ten pravý, aby se postavil Stalinovi, jehož Sovětského svazu se hospodářská krize třicátých let skoro nedotkla a který plánuje u Čeljabinsku obrovské průmyslové zóny…

Nelidskost režimu nikomu nevadila. Jasně, i v Německu existovali romantičtí hrdinové, kteří na to také řádně doplatili, protože za nimi nestály ani peníze, ani kredibilita tehdy ještě stále silných církví. Heslem dne bylo zavírání očí a bagatelizace.

A tak si Pánbůh místo církve Kristovy vytvořil jiný nástroj na zničení této nelidskosti. Stalinův Sovětský svaz. Od jisté chvíle už totiž neexistovala jiná síla, která by se dokázala nacistickému režimu postavit. Církev pravá, jediná a apoštolská se do toho totiž nepustila. Asi měla příliš mnoho majetku a sice hodně mluvila o hodnotách, ale jen jednotlivci byli ochotni pro tyto hodnoty něco obětovat. Organizace, která měla statisíce, ba miliony členů, byla internacionální, měla teoreticky prsty všude a tvrdila o sobě, že má klíče od Božího království, udělala žalostně málo. Mnohem víc udělala na konci války. Pomohla mnohem více nacistům uprchnout do Argentiny než ve třicátých letech pomohla uprchnout lidem před nacismem… Však, antismitismus byl přijatelnou cenou za nacistický odpor vůči nějakému přerozdělování majetku, jak požadovali komunisté a před nimi husité…

Mimochodem… ve třicátých letech měli komunisté ohledně přerozdělování majetku mnohem uměřenější požadavky, než na jaké potom došlo.

Když dnes pravda a láska lomí rukama, že přišla Rudá armáda a zavedla tady svoje pořádky, tak já k tomu suše dodávám, že to jinak nešlo. Jednoduše proto, že se nikdo včas nepostavil nacistickému zlu na odpor. Jednotlivci, kteří se na odpor postavili, ti byli ukřičeni a uvláčeni lepšími lidmi podle stejných metod, jako se to dělalo v uplynulých čtyřech letech. Foltýnové všech dob jsou naprosto stejní. Nacisté byli po mnoho let slabí, neměli moc a neměli zbraně. Měli jen křik. Ale nikdo z těch, kdo měli podíl na moci a měli ve společnosti autoritu, se jim nepostavili. Až přišel den, kdy na to měl sílu už jen Stalin…

Dnes se díváme na to stejné. Prezident podává ruku prvotřídním hrdlořezům a vyznamenává pohrobky Stěpana Bandery. Ti, kteří mají moc a mohli by se tomu postavit, ti zase jednou nedělají nic. Heslem dne je dívat se jinam a bagatelizovat to. Stejně jako kdysi sypal Západ nacistům prachy horem dolem, aby se postavili Rusku, cpe dnes Západ prachy Banderovcům, aby se postavili Rusku. A církev Kristova, která se cítí být strážkyní nejvyšších hodnot a má prý klíče od Božího království, nedělá nic. Neslyší, nevidí, nemluví. Miliardáři, kteří mají moc nad médii a dokážou nasadit psí hlavu, komu si zamanou, to nechávají být a naopak se ještě předhánějí, aby Banderovcům nacpali další prachy.

Všichni vidí, co se na Ukrajině děje. Všichni dobře vědí, jak to tam celé vzniklo, vědí, že Minské dohody byly jen západní vychytralost, ale prostě to bagatelizují. Smlouva s ďáblem je v pohodě, protože ďábel je teď na naší straně.

Když došlo na Mnichovskou dohodu a Sudety se připojily k Reichu, tamním židovským obchodníkům to ve většině vlastně vůbec nevadilo. Cítili se být Němci. Židé byli přece už sto let tak spíš „papírově.“ Ještě měli radost, že se zbavili české konkurence i českého dohledu a pak pěkně spořádaně nastoupili do transportů…

Tož se prosím vy, lepší lidé, kteří jste do Boha dostali klíče nejen k Božímu království, ale i klíče k českému a evropskému průmyslu, dostali jste klíče od trezorů plných peněz, dostali jste moc nad tvorbou zákonů, byla vám dána autorita, kredibilita i vysoká postavení, nedivte, že si Pánbůh zase vytvoří nástroj k potření tohoto nacismu někde jinde. Dostali jste od Boha všechny nástroje, abyste to nedopustili, ale vy jste je využili obráceně. Dostali jste všechny ty nástroje včas, měli jste nad ukrajinským nacionalismem přesilu sto ku jedné, ale místo, abyste ho vrátili do hrobu, vyzbrojili jste ho, vycvičili jste ho a bláhově doufáte, že se neobrátí proti vám.

Nedivte se, až přijdete úplně o všechno, protože jste selhali přesně v tom, co po vás Bůh křesťanů chtěl. Selhali jste jako strážci morálky, selhali jste jako strážci rodiny, selhali jste i jako strážci dětí, selhali jste i jako strážci hodnot. Každý den se podílíte na pronásledování těch pár bláznů, kteří bez jakéhokoliv zázemí a krytí upozorňují na vaše selhání. Tak jako v dobách biblických, už zase umlčujete své proroky. Nedivte se, že si Bůh stvoří nové nástroje, pomocí kterých nastolí mír a nedivte se, že se vám ten mír nebude vůbec líbit, protože Bůh nenechává majetky těm, kteří s nimi zacházejí nehodně. Moc pyšných je velice vratká.

Ještě zbývá trochu času. Ještě se můžete obrátit, ještě to může být ten křesťanský Západ, který bude činit pokání a vrátí se na správnou cestu. Ještě to může být vaše autorita, vaše moc a vaše síla, která dá všechno dopořádku. V určitou chvíli ale už na to nebudete mít sílu. Tak, jako ztrácíte pozice ve svých vlastních městech a přenecháváte je tak radikálnímu islámu, ze kterého by se v Saúdské Arábii pozvraceli hnusem, stejně tak je ztrácíte i všude jinde. Situace už je zralá, jen ještě nenastala Kristallnacht. Zanedlouho už ale bude pozdě a nebudete mít už sílu bojovat s džinem, kterého vypouštíte z lahve.

Pak přijde někdo jiný. Zase budete přešívat prapory a budete proklínat dějiny, že jste chtěli být páni, ale místo toho jste poslední kmáni, protože jste včas nejednali a zavírali jste oči před zlem.
Přestaňte ihned s pronásledováním těch, kteří vás přátelsky varují. Přestaňte s rozdělováním společnosti a přestaňte podporovat nacismus. Přestaňte podporovat hrdlořezy, protože s nimi zrovna máte společné zájmy. Přestaňte přehlížet Banderismus na Ukrajině. Nepřestanete-li, přijde Babylonský král, aby tu zavedl svoje pořádky, protože Bohu se už hnusí vaše přetvářka a licoměrnost.
Nevím, jak to bude vypadat a ani nevím, kdo to bude. Ale vím, že pokud se nevrátíte na pravou stezku, Bůh vám nenechá nic z vaší moci, vlivu ani peněz. Bůh nepotřebuje ani církve ani neziskovky ani média, ba ani prezidenty, pokud nebudou konat v souladu s jeho učením. Povolá si učedníky z těch, kterými pohrdáte a dá moc těm, které nenávidíte. V dějinách se to stalo už mnohokrát.

A přijde to dřív, než si myslíte!
https://web.litterate.cz/protoze-to-jinak-neslo/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 02 čer 2026, 22:13

Zahnívání…

by Vidlák 2 června, 2026

Vařili jste někdy prdelačku? To je ta černá zabíjačková polévka, ve které je mozek Danuše Nerudové – krev a kroupy. Závěr celého zabíjačkového dne. Poté co se ve vývaru z hlavy a vnitřností uvařily jitrnice i jelita, přidáte zmíněné ingredience, osolíte, opepříte, okořeníte, necháte projít varem a hotovo… Tedy, ono ještě není hotovo. Musíte to pak míchat, dokud to nevychladne. Pokud to neuděláte, polévka takřka okamžitě zkysne.
Už víckrát se mi to stalo. Jste od brzkého rána na nohou, máte se u řeznického válu až do večera co otáčet a pak, v době, kdy už je uklizeno a všichni ostatní zpívají a popíjejí, vy musíte dbát na to, aby se nezapomnělo míchat. Zrovna v době, kdy už máte hotovo a chcete si vydechnout, musíte si udržet disciplínu. Jak ji neudržíte, stačí chvíle a můžete to celé vylít. Nebude to žrát ani další prase v chlívku.

Stejné je to s vínem. Celý rok se staráte o vinohrad, užijete si vinobraní, kvašení i burčáku a pak musíte hlídat. Nedáte-li si pozor, máte místo vína ocet. Máte jen krátkou chvíli, abyste poznali, že se kvašení vyvíjí blbě. Buď v té chvíli zareagujete a nebo máte smůlu a už s tím nic neuděláte. Můžete mít k dispozici spoustu vychytávek, ale vždycky už to bude cítit.

Víte, mám v poslední době pocit, že přesně takhle to dopadlo s celou naší společností. Nějak nám to zahnívá. Stalo se to už dávno. V době, kdy jsme všichni byli veselí, protože jsme měli za sebou kupu práce a konečně se nám začalo trochu dařit. Tehdy to nechtělo moc, jen trochu míchat a trochu dohlížet, ale nikdo to neudělal. V našem společenském víně se objevily octové kvasinky, ale byl to jen takový maličký chuťový ocásek o kterém chytří lidé řekli, že je plný dobrých věcí. Od LGBT až po DSA. Nezdál se důležitý. Mávli jsme nad tím rukou a věnovali se dohánění západní životní úrovně.

A najednou je to všude. Je to jak připálená rýže. Vlastně sotva najdete nějaké to připálené zrnko. Vlastně jich tak moc není, protože jsou soustředěné tam, kde je nejvíc peněz, totiž kde je největší teplo. Když se bavíte s lidmi kolem vás, jsou vlastně docela normální, ale přesto, kdo jednou ucítí tu spáleninu, tomu ta dnešní doba přestane chutnat.

Možná proto se dnešní cenzura zaměřuje především na to, abyste si nechali kolíček na nose a uvěřili České televizi než vlastnímu čichu. Už se to totiž připálilo tak moc, že se z toho udělala nová norma. Prý jsme na čele žebříčku ve svobodě slova, libuje si Fiala. Nejspíš je to dokonce i pravda, když to porovnám třeba s Velkou Británii, ale nic to nemění na tom, že ve šťastnějších dobách bychom s dnešní cenzurou a pronásledováním nevhodných názorů byli někde na úrovni Ugandy… a to možná Ugandě křivdím.

Víte, když vám zkysne víno nebo šedesátilitrový kotel polévky, chcete s tím něco udělat. Nechcete vyhodit tu spoustu práce. A tak zkoušíte kde co a vždycky dojdete k tomu, že to zkusíte smíchat s něčím dobrým. Když tam toho hnusu bude jen trochu, když to vylepšíme poctivostí, když zlé úmysly vylepšíme pravdou a dobrým srdcem, třeba to nebude tak hrozné. Koneckonců, máme demokracii. Máme právo volit a být voleni, kdy jindy byla tak snadná možnost, změnit směřování této země? Když do politiky přineseme pravdzu, když tam přineseme elementární poctivost, když tam půjdeme s čistými úmysly, tak ten pravdoláskařský ocet přece přebijeme!

A stále znovu, už třicet let, zjišťujeme, že se nám jen podařilo se od toho hnusu také umazat. Nemůžete žít vedle kupky hnoje, aniž byste se každý den alespoň trochu nezasvinili. Koneckonců, já už také nejsem stejný, jak jsem byl před čtyřmi roky. Už nejsem ten veselý ironický bloger nad věcí a nezávislý. Také jsem od toho trochu zkysl. Stalo se mi příliš věcí, které považuju za křivdu, proplaval jsem mnohými senkrovnami a když jsem se dal na tuto vojnu, prostě jsem si musel vybrat stranu a zákop a bojovat ne tak, jak bych chtěl, ale tak, jak to šlo. Inu, jsem optimista. I doma jsem mockrát zkazil dobré víno ve snaze zachránit to špatné. Koneckonců, byla to přece moje vina, že se zkazilo. Z pohodlnosti, lenosti nebo nepozornosti (ono je to jedno) jsem nezasáhl včas. Tak jsem to chtěl dohnat alespoň dodatečně…

Koneckonců, ani ve starém Římě nezasáhli včas. Sice si také uvědomovali, že jaksi zahnívají, ale ani antická filozofie, ani Marcus Aurelius, ani římské legie, ba ani pohanské ani křesťanské náboženství s tím nedokázalo nic udělat. Ani tehdy ne, když se stalo státním náboženstvím.

Nebude náhoda, že pád Říma nakonec přežili ti, kteří se od své Říše znechuceni odvrátili. Snažili se o reformy, chtěli napravit zkaženost, dokonce měli možná i správné nápady, ale nakonec jen sami chytli ten stejný odér hniloby. Nakonec se stali tak trochu těmi, proti kterým bojovali. Nakonec proti nim museli bojovat jejich vlastními zbraněmi, museli dělat stejné věci, jako ti druzí… nakonec jim vlastně ze sebe samotných muselo být smutno.

Také to tak mám… Také bojuji proti médiím tím, že dělám médium s opačným znaménkem. Také bojuji proti pravdoláskařské politice tím, že jsem postavil politické hnutí. Také jsme museli používat stejné zbraně, protože jinak to prostě nejde. Když vám nasazují psí hlavu, musíte jim také nasazovat psí hlavu. Když vám nadávají do zrádců, musíte to dělat také. Možná jsem někdy před třemi roky ještě chtěl na kamení odpovídat chlebem, ale rychle mě to přešlo…

Stejně jako za starého Říma, proti celospolečenské hnilobě se nakonec dalo bojovat jen tím, že si člověk dával záležet, aby nepronikla až k němu domů. Aby mu nepronikla do rodiny. Velké dějiny velké říše nakonec nahradily malé dějiny klášterů v Alpách a vesnických Lhot, které se s rostoucím chaosem velmoci stávaly stále více soběstačnými. Když pak přišli Germáni, většina vesničanů to přivítala. Znamenalo to nižší daně. Barbarská anarchie byla vlastně lepší než soustavný tuhý útlak císařského dvora.

Máme teď místo Fialy Andreje Babiše. A je to lepší varianta než Blyštivý Péťa. Ale na zahnívání společnosti se nic nezměnilo. Ačkoliv je nás víc než pravdoláskařů, ačkoliv je vlastně jen malé procento těch, kteří nás ženou do záhuby, připáleninou je cítit celý hrnec, ať se Macinka i Okamura snaží sebevíc.

Ne, neříkám, že se nemáme snažit. Jsem optimista. Pořád si myslím, že tu kupku hnoje je třeba vykydat i když nás z každého pohybu vidlemi štípou oči a okolí se nad námi ušklíbá, protože při kydání smrdíme víc než ti, kteří ten hnůj po třicet let jen přikrývali slámou. Nedělám to proto, aby byl Západ opět velký, dělám to proto, aby bylo alespoň o trochu méně špíny kolem mých dětí. Každý trakař, který se podaří vyvézt, je dobrý.

Ale je také nejvyšší čas i na plán B. Utíkat na venkov. Co nejdál od hniloby hlavních měst provincií i celého bruselského impéria. Udělat maximum, aby ta hniloba nepřeskočila i k nám. Jak to bude vypadat v praxi, to teď vidíme v přímém přenosu z Paříže, kde hoří ulice kvůli fotbalovému zápasu a nebo z Británie, kde policie pomáhá zločincům a ne obětem.

Ještě to nemáme v Praze, byť právě tam se v množství větším než velkém kumulují ti, kteří by přesně tohle obohacení chtěli i u nás. Jejich kápo sedí na Hradě. Ještě stojí za to, bojovat, aby se na to neudělaly zákony. Ještě se dá ta naše polívka míchat, aby nezkysla. Ale je třeba počítat i s tím, že se to nepovede a na opomíjeném venkově se to bude snášet lépe než ve městě. Ještě nám nezkyslo všechno víno, takže ještě stojí za to, se o sklep starat. Ale je třeba počítat i s tím, že to nedopadne. Je nám třeba semknutosti a soběstačnosti. Je nám třeba malých hrdinství, ve kterých udržíme tu hnilobu mimo srdce našich dětí. Je třeba dát dohromady všechny, kteří před námi zkoušeli bojovat s tou hnilobou a společně ji udržet alespoň mimo naše domovy, když už jsme ji neudrželi mimo Pražský hrad a není možné ji dostat ven ze Strakovy akademie, protože se tam ty neziskovkářské kvasinky příliš namnožily.
Málokdy se podaří napravit zkyslou polívku. Nakonec se stejně musí vylít a uvařit nová. Tož se snažme, abychom si nějaké dobré ingredience nechali i pro nové vaření. Možná nám nic jiného nezbude.
https://web.litterate.cz/zahnivani/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 03 čer 2026, 23:28

Je to vlastizrada, Petře Pavle!

by Vidlák 3 června, 2026

Tak nám náš prezidentčík opět otevřel téma přijetí eura, zrušení práva veta a dobrovolnéím rozpuštění se ve velké šťastné evropské rodině. Prý diskuse o integraci není vlastizrada. Spojené státy evropské by prý získaly na mezinárodním poli větší vliv… a u nás by větší vliv získali Lichtenštejni a Bernd Posselt…
Víš, proč je to vlastizrada, Pepo? Protože už více než deset let má Evropská unie naprosto diktátorské manýry. My, s vyšším IQ než 107 si totiž pamatujeme, jak se evropské instituce chovaly k Orbánovi, který postavil na hranicích plot proti nelegální migraci. Pamatujeme si, jak ho tvoji kamarádi označovali za rasistu a xenofoba také čteme zahraniční tisk a tak víme, že dobře udělal, protože v Maďarsku nedochází k útoku nožem každých deset minut.

Jak vypadá Paříž po fotbalových oslavách, to jsme teď také viděli ve full HD.

My prostě nechceme Spojené státy evropské, když jsou v Bruseli takoví magoři, kteří nám tohle chtějí vnutit. Nechceme žádnou integraci s byrokratickým systémem, který přidělává víčka k lahvím, uměle nám zdražuje živobytí, ničí energetiku a teď zavádí označování každého pytlíku na pečivo. Nedělám si srandu. V době, kdy kolem nás začínají chodit roboti a mění se všechno od vojenství po zemědělskou prvovýrobu, my nechceme být součástí té nejvíc zahnívající částí světa.

Evropská mumie už totiž není naše. Stejně jako Británie už není britská, ale pákistánská, Německo je turecké a Francie je jedna velká Afrika, kde se nedá normálně žít. Ani v Rakousku už nemůžete beze strachu poslat dítě do běžné školy, bez konverze k islámu. Člověk,který chce, abychom se stali součástí takové žumpy, ten je buď blbej nebo navedenej. V případě Tebe, prezidente, to bude nejspíš obojí!

Ale abys nemyslel, že jen nadávám, řeknu Ti, jak mohla a měla taková evropská intagrace vypadat. Mohlo se to udělat už dávno a nebylo k tomu zapotřebí ani euro, ani rušení práva veta a už vůbec k tomu nebyla zapotřebí hypertrofovaná evropská komise a bezzubý evropský parlament.

Evropa mohla začít třeba tím, že by udělala jednotnou evropskou poštovní a zásilkovou službu s jednotnými tarify. Aby balíček stál stejně, ať je odesílán z Rumunska nebo Švédska. Aby bez problémů překročil hranice mezi státy, aby do dvou dnů došel z kteréhokoliv evropského bodu A do kteréhokoliv evropského bodu B. Když už EU něco dotuje, mělo to být tohle. Pro skutečnou evropskou integraci by to udělalo stokrát víc než všechny sjezdy Landsmanšaftu v Brně a lezení Hollanů do Posseltova řitního Lebensraumu.

Víš, kolik by to znamenalo nových e-shopů v chudých částech Evropy? Víš, kolik lidí by se díky tomu vzmohlo? V Chomutově by se mohly balit balíčky pro Belgii a spokojený by byl Belgičan, že má levnou zásilku i obyvatel Chánova, protože má solidně placenou práci.

Stejně tak mohal Evropa udělat jeden společný evropský mobilní tarif. Levný. Hodně levný. Skoro zdarma. Takový, aby ho chtěl každý v Německu i Chorvatsku. Takový, který by stál stejně ve Španělsku i na Slovensku. Kdyby EU dotovala tohle, tak oěpt udělala pro společnou evropskou identitu mnohem víc, než když dotuje nefunkční větrníky a omezuje uhlí. Byl by totiž důvod, mít za něco Evropu rád.

Už dávno mohla existovat společná evropská dálniční známka. Jedna, která by platila ve Španělsku, Rakousku i Švédsku. Už dávno mohlo existovat společné evropské studijní stipendium, které by mělo jedny podmínky pro celou EU a dalo by se využít na kterékoliv univerzitě ve kterémkoliv státě.

Už dvacet let mohla Evropa sjednocovat sociální programy, tlačit na srovnávání mezd i pracovních podmínek. Česká prodavačka v Lidlu pracuje stejně intenzívně jako její německá kolegyně. Zboží v Lidlu je v Německu levnější než u nás, nájmy i energie jsou tam vyšší a tamní prodavačka bere trojnásobnou mzdu… K čemu je české prodavačce EU, když se s tím za dvacet let nepokusila nic udělat? Jediné, co evropské hodnoty dokázaly, že jí za poslední čtyři roky ukradly třetinu úspor díky inlfaci a nejraději by jí zdanily i ten byt, na který má třicetiletou hypotéku.

Nebudu vůbec mluvit o tom, jaký je rozdíl, být polským kamioňákem nebo německým kamioňákem.

Kdyby evropské hodnoty byly co k čemu, tak by v roce 2004 důrazně upozornily Teličku, že Česká republika nebude mít tak nevýhodné podmínky, jaké navrhuje. Smyslem evropské integrace má být postupné srovnání životní úrovně a ne vydrancování nově příchozích zemí. Evropa vůbec nemusela jít cestou dotací pro některé podnikatele a pro jiné zase ne. Když už něco dotovat, mohla už dávno udělat rodičovský příspěvek na každé evropské dítě. Mohla udělat příspěvek na auta pro hendikepované platný v celé EU. Mohla místo uplácení korporací, uplácet občany.

Kdyby to takhle udělala, lidé by přímo žadonili, aby se prosím, prosím, už, už federalizovala. Ale to by holt musela fungovat tak, že ti silní chtějí ty slabší pozvednout, ne je vydrancovat.

Jasně, znamenalo by to, že evropské programy jsou výhodnější především pro chudé země. Že to víc pomáhá východnímu křídlu a čím víc tam lidé bohatnou, tím méně cítí evropskou pomoc… a takhle jsme si mysleli, že to bude a dodnes si to takhle představují Ukrajinci a Gruzínci. Oni nevědí, že dotace nedostanou oni, ale evropské korporace, které si tam všechno skoupí a pak to zavřou, jako se to stalo s našimi cukrovary. Oni nevědí, že o těch miliardách peněz budou rozhodovat různí šíbři, které pak budou ještě dvacet let popotahovat za rozkrádání a že se za ty prachy nezlepší život obyčejných lidí, ale zničí to trh, protože jedni se k dotacím dostanou a tak budou konkurenceschopnější než ti druzí, kteří v tom chodit neumějí. A v tom horším případě budou mít všude rozhledny, ale žádné dálnice.

Kdyby EU začala tím, že udělá společnou poštu, společné tarify, společné dálniční známky, společná stipendia a společné sociální programy, nikdy by nemusel přijít Babiš ani Fiala a Rakušan by byl v base ještě dřív, než by vůbec pomyslel na politiku. Ale to by se musela dělat integrace, která by integrovala především lidi a ne korporátní kapitál. Integrace, která ještě více posílí ty silné a oslabí ty slabé, to je integrace na houby. To je integrace dobrá tak pro Petra Pavla, který doufá, že bude dojídat zbytky, co zůstanou na německém a francouzském stole. Nám taková integrace už dávno přináší jen drahé bydlení a ještě dražší energie.
Když, Petře Pavle, prosazuješ integraci bezpráví, když prosazuješ integraci západního kulturního obohacení, když prosazuješ integraci nadnárodních korporací, aby se jim ještě lépe odíralo poddané a naopak ani slůvkem nezavadíš o integraci čehokoliv, co by lidem opravdu pomohlo a nejvíc těm nejchudším a když chceš zničit tu poslední záštitu, kterou ještě vůči všem těm velkým tlakům máme, když chceš zničit to poslední, díky čemu tady ještě nemáme chirurgy z dovozu a nemašírujeme na donbasskou frontu….

…. když tohle všechno prosazuješ, tak ANO, JSI VLASTIZRÁDCE už jen tím, že na něco takového vůbec pomyslíš!
https://web.litterate.cz/je-to-vlastizrada-petre-pavle/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 04 čer 2026, 22:04

Všechno je nenávist!

by Vidlák 4 června, 2026

Tak nám soud v první instanci odsoudil SPD za plakát s chirurgy z dovozu. Prý je to vyvolávání nenávisti. Rozsudek není pravomocný, SPD se určitě odvolá. Rozsudek přišel v době, kdy je v Německu spáchán útok nožem, který drží v ruce nějaký dovozový chirurg, každých osmnáct minut. V Británii teď právě probíhají nepokoje, protože policie tam zatkla a nechala zemřít oběť pobodání, protože to byl bílý mladík a to jen proto, že jeho vrah (indický Sikh) při příjezdu policie obvinil pobodaného z rasismu.

Samozřejmě, vyvěšení plakátu s Putinem v pytli na mrtvoly žádné šíření nenávisti nebylo…
Ve stejné době byl v Belgii odsouzen za šíření nenávisti i Dries Van Langenhove. Na své přednášce na univerzitě dával do souvislosti imigraci, kriminalitu a zhoršování kvality života. Soud v odůvodnění přímo explicitně uvedl, že i když jsou všechna prohlášení Van Langenhova založena na vědeckých důkazech a statistikách, nemá to žádný vliv na trestný úmysl. Van Langenhove není obviněn ze šíření falešných informací. Je obviněn z předkládání faktů způsobem, který podněcuje nenávist vůči osobám na základě jednoho nebo více chráněných kritérií v protirasistickém zákoně.

Svým způsobem, soud u nás udělal to samé. SPD nebylo obviněno ze šíření falešných zpráv, ale z toho, že pravda může podněcovat k nenávisti.

Měli bychom si tento rozsudek pamatovat. Až i u nás budou pákistánské kriminální gangy, které znásilní tisíce dívek a policie se bude dívat jinam, tak bychom měli vědět, kdo je tím vinen a vinen tím bude přesně tento rozsudek. Respektive soudkyně, která jej vydala.

Pamatuju si nedávné video z Německa, kde jeden obohacovač bodal do lidí na ulici nožem a koho policie zpacifikovala? Toho, který se snažil útočníka odzbrojit. Útočník se pak policistům hned odměnil, jednoho z nich bodnul do krku tak šikovně, že to nepřežil. Až pak byl zastřelen. Možná bychom se měli podívat do policejních příruček, jestli i u nás nejsou proškoleni v tom, že kriminální činy páchají v první řadě bílí, v druhé řadě bílí a ti ostatní je nepáchají nikdy a pokud zapalují ulice jako v Paříži, tak s dobrým úmyslem.

Když se podíváte na Západ od nás, tak tresty za podněcování k nenávisti vedly k výměně obyvatelstva, obrovskému nárůstu kriminality, vytvoření no go zón a překročení bodu, odkud už není návratu. Těžko můžete bojovat proti obchodníkům s bílým masem, když vám v tom policie, úřady, soudy, i politici ještě brání.

Britové mohou dneska udělat jen jedno jediné – odstěhovat se.

A jestli my dopustíme tento rozsudek nad SPD, tak se naše děti za dvacet let budou stěhovat také. Déle to nepotrvá. Pokud tento precedens bude uveden do praxe, nebude už žádný odpor proti migraci, repspektive, policie už jakékoliv protesty označí za šíření nenávisti, padnou za to zasloužené tresty a pak už jen budeme čekat, až se ta praxe rozšíří.

Tento rozsudek v podstatě nám všem znemožňuje obranu. Když se totiž něčemu bráníte, tak je to vždycky násilí. Vždycky to je plné silných slov, aby nemuselo dojít na argumenty ráže 9mm. Obrana je prostě taková. Bránit se laskavostí a vstřícností, to není bránění se, ale podvolení. I verbální obrana je hlasitá a říká se při ní: „nepřibližuj se, zabiju tě!“ Lidé si na obranu pořizují nástroje, které způsobují zranění a smrt, protože přesně to znamená, se bránit.

Tady nám znemožňují dokonce i tu nejzákladnější obranu – křik. Znemožňují nám o tom mluvit. Znemožňují nám na to upozorňovat. Chtějí z nás udělat přesně to, co udělali z Británie. Pokud to dopustíme a nezamícháme tu polívku teď, dokud to ještě jde, tak už to prostě zkysne a pak už budeme jen prchat, protože bude jedno, koho si zvolíme. Vládnout ve skutečnosti budou gangy, které nikdy nejsou nenávistné a ještě se před nimi pokleká. V Británii to tak mají a v Německu také. Jen v Berlíně to ještě není tak vidět.

Mimochodem, víte co byla argumentace žalobce? Že to SPD dělala ze zištných a materiálních důvodů. Chtěla uspět ve volbách, za to jsou peníze a tak měla nízké pohnutky. Není to poprvé, co jsem tuto argumentaci viděl, zřejmě už pár rozsudků na toto téma proběhlo. Vy prostě využíváte vašeho ústavního práva být voleni a oni vám řeknou, že to jsou nízké pohnutky a ještě vám to zvýší trest. Nekradete, nekorumpujete, neodkláníte veřejné peníze. Jen se ucházíte o voliče a zcela podle zákona za to dostanete peníze na úhradu volebních nákladů. Ještě musíte projít dvaceti audity a padesáti kontrolami, doložit desítky papírů a lejster, ale státní zástupce řekne, že jste měli nízké a zištné pohnutky. Nedovedu si představit větší sviňárnu a slavnostně slibuji, že jestli se jednou poměry změní, tato argumentace bude důvod pro okamžitý vyhazov bez dalších otázek.

Víte, jak nejlépe poznáte, že vám zakázali se bránit? Začnou vás zatýkat za příspěvky na fejsbůku. Britové jsou v tomto ohledu daleko na čele pelotonu. Daleko před Ruskem nebo Čínou. Když totiž vedete nějaký spor, bojujete za nějakou hodnotu a nebo jen bráníte svoji dcerku před znásilněním, tak je všechno nenávist je to právě tato emoce, která vás pohání a která vám možná zachrání život. Když vám berou vaše město, berou vám vaši minulost, berou vám všechno, co vám vaši předci zanechali a vy se tomu bráníte, tak je to z principu negativní emoce. Pokud ji ale máte soudně zakázanou, tak prostě prohrajete, protože je těžké se bránit chirurgovi z dovozu, který má nůž. Pokud se při tom ještě musíte bránit před vlastní policií a vlastním „právním státem,“ tak jste prohráli už předem a můžete mít jeden jediný cíl – utéct pryč.

Je jedno, jestli máte nebo nemáte SPD rádi. Všichni naši pravdoláskaři se teď tetelí radostí, že je Okamura soudně uznaný nenávistník a rasista, ale ještě nevědí, jaké to bude, až se oni sami budou potřebovat ubránit znásilnění nebo pobodání. Až se policiie v jejich případě bude dívat jinam a bude zatýkat nikoliv pachatele, ale oběti. Jestli dopustíme, aby tohle prošlo, tak se to brzy stane i nám. Jakákoliv kritika bude označena za nenávist, jakákoliv snaha o změnu poměrů bude označena za nenávist a vaše ústavní práva budou označena za nízké pohnutky.

Budete mít právo držet hubu a nechat si ubližovat.
Dnes vám zakazují se bránit slovy. Pak vám seberou i ostatní zbraně.

Tohle prostě nesmí projít. Tímto rozsudkem nám berou jakoukoliv šanci. Berou nám jakoukoliv možnost se ozvat a zakazují nám mluvit pravdu, pokud se to někoho dotýká a nebo by to mohlo někomu uškodit, i kdyby šlo o zločince. Tímto rozsudkem jsou práva kriminálníků chráněna víc než práva slušných lidí a zakazuje se jakákoliv kritika.

Až budou jednou naše dcery šikanovat za hidžáb ve škole, až z našich synů bude lovná zvěř, až budeme mít jediné právo – být vyměněni, tak se nedivme. Začalo to tím, že jsme se smířili s tímto rozsudkem.
https://web.litterate.cz/vsechno-je-nenavist/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 05 čer 2026, 22:07

Konečné řešení ukrajinské otázky…

by Vidlák 5 června, 2026

Tak nám médii proběhla nijak nezdůrazňovaná zpráva, že se v Bruseli jedná o prodloužení dočasné ochrany ukrajinským uprchlíkům, ovšem, Zelenský by si přál, aby z této dočasně trvalé ochrany byli vyňati dospělí ukrajinští muži v jatečném věku, které by bylo možné odlifrovat zpátky do jejich milovaného Banderistánu, kde by jim promtně navlékli mundůr a poslali je štando péde umřít za evropské hodnoty. Tak, jak posledních dvanáct let nešlo zajistit žádné masové deportace různých kulturních obohacovačů, teď zřejmě uvidíme, jak snadné to je, když je politická vůle a evropské hodnoty nebudou mít nic proti.
Možná se mi to jen zdá, ale v posledních dnech nějak utichly zprávy o kriminalitě neurčitých cizinců z Cizinstánu a původní nadřazenost a arogance ukrajinských mladíků také nějak zmizely. Podobně jako začínají mizet i ti ukrajinští mladíci. Asi mají lepší zprávy než my… koneckonců, Spojené státy už začaly deportovat nelegálně přítomné Ukrajince a mnozí z nich vystoupili z letadla rovnou do armádního autobusu.

Upřímně, nikdy jsem nebyl tak rozpolcen, jako z této informace.

Jsem po mamince napůl Ukrajinec a chcimír nejsem proto, že bych se zhlédl v ruském vzestupu a ruské emancipaci na Západě, ale jednoduše proto, že tato válka bude znamenat zničení Ukrajiny po všech stránkách. Pamatuju si, jak těžce se jim žilo v devadesátkách, pamatuju si, jak k nám jezdili na práci, raketoví inženýři pracovali jako přidavači na stavbách a půlku výplaty odevzdávali příslušným vorům v zakoně. Teď to mají v ještě horším zpátky a není to vidět jen proto, že jim tam Západ pumpuje miliardy hordem dolem. Až Ukrajina prohraje, až se ukáže, že už nedokáže Rusko oslabovat, skončí šťědrost Západu jako mávnutím kouzelného proutku a všichni si vzpomenou, že je tam korupce.

Přál jsem si mír, protože to byla jediná možná ukrajinská budoucnost. Všechny ostatní ukrajinské cesty vedou ke zničení mnoha různými způsoby. Od ruské „denacifikace“ až po ruské atomovky. Ne, nepřál jsem Ukrajině tuto budoucnost a nechtěl jsem, aby se nechali zblbnout podobně jako my a uvěřili pozlátku Západu, který je využije, zneužije a nakonec zavře do koncentráku složeného z milionu platných zákonů a na vratech bude napsáno: Cenzura macht frei.“

Ale za poslední čtyři roky jsem viděl příliš mnoho pochodňových průvodů. Viděl jsem příliš mnoho videí plných hákenkrojců. Viděl jsem příliš mnoho ulic Stěpana Bandery, či Romana Šuchevyče. Viděl jsem státní pohřeb Andrije Melnika a viděl jsem Zelenského jak klečí u hrobu zakladatele SS Galizien. Viděl jsem Badera párty v Plzni, viděl jsem nabídku Bandera burgerů, viděl jsem polské vládní představitele, jak zvrací z náckovských praktik ukrajinské vlády. Viděl jsem vyznamenání „Hrdina UPA,“ viděl jsem jednotku Edelwaiss.

Po celé ty čtyři roky jsem se děsil, co bude, až tahle válka skončí. Protože i poražená Ukrajina bude plná zbraní a i poražená ukrajinská armáda bude plná demobilizovaných vojáků, kteří budou „plni sovětské brachiální agresivity,“ jak se podřekl sám Ondřej Vetchý. Ukrajinské zbraně jsou už k dispozici i u nás a sám jsem už několikrát dostal nabídku na velmi levné „avtomaty.“

Děsil jsem se, až za ukrajinskými ženami přijdou jejich ukrajinští manželé s válečnou zkušeností, která je ještě strašnější a více devastační než byla zkušenost první i druhé světové války.

Za poslední čtyři roky jsem viděl příliš mnoho důvodů pro to, aby Ukrajinci pěkně šli na frontu a tam se v desítky kilometrů široké šedé zóně nechali rozstřílet od ruských dronů a klouzavých bomb. Po vší ukrajinské aroganci na sociálních sítích, po všech projevech nadřazenosti, po vší protekci, které se jim dostalo od Fialovy vlády, se mi teď těžko říká, že by ukrajinští muži neměli být vydáni na jatka východní fronty.

Krev mé krve, tělo mého těla…

Je to teď tak jednoduché a tak lákavé – stačí odejmout dočasnou ochranu ukrajinským mužům, stačí vyhovět banderovské partě v Kyjevě a celý problém se víceméně vyřeší sám od sebe a vyřeší se účinněji, než to kdy udělala konference ve Wansee. Pořád mám před očima ty výměny mrtvých mezi Ukrajinou a Ruskem. Ukrajina do Ruska vrátila nějaké stovky těl, Rusko na Ukrajinu vrátilo asi dvacet tisíc těl. Tento poměr se nemění, ať Ukrajinci hlásí vítězný postup vpřed a nebo ať hlásí geniální zkrácení fronty a ústup do předem připravených pozic.

Denacifikace… přesně po východním způsobu… bohužel se nedá rozlišit, kdo je nacista a kdo je násilím zmobilizovaný chudák, který má v zádech Azováky, kteří ho zastřelí, pokud se pokusí utéct. Ruské drony ani bomby nemají žádný detektor banderismu a tak holt pobijí všechny. Metodicky, plošně… však času je dost a bomb jsou ještě plné sklady. Tohle nedokážu Rusům odpustit. Když dávají videa, jak ukrajinského kluka tahají verbíři do auta, tak jsou plni lítosti nad jeho osudem, ale když pak toho kluka roztrhá ruská bomba, je to vždycky nacistický militant. Ano, taková je válka, ale tohle je moje noční můra, která mě budí ze sna.

Ruské armádě za ty čtyři roky ani na okamžik nedošla ani nafta, ani munice, ani jídlo, ani vojáci. Jestli Ukrajina zmobilizuje dalšího půl milionu mužů, tak holt Rusové rozstřílejí i je. Času mají dost.

Všem těm Merzům, Macronům, Melloniovým i Trumpům ohromně vyhovuje, že je Rusko zatlačováno. Že pálí miliardy rublů za válku místo za rozvoj. Nikdy jim nevadilo, kolik to stojí životů, protože ukrajinský voják, to je ten nejlacinější frontový materiál. Tak laciný, že ještě zbyde na zlatéí hajzlíky, prominentní vily a tolik jachet, že loděnice nedělají pro nikoho jiného. Ještě se to celé dá o nějaké měsíce a možná i roky prodloužit. Ještě je možné poslat do mlýnku na maso nějaký milion lidí a zároveň se tím vyřeší, co s nimi po válce. Odpadnou bezpečnostní otázky, co s veterány a co s uprchlíky. Co by, budou mrtví. A ještě se bude psát do učebnic, za jak vznešenou ideu padli.

Nedokážu radostně tleskat, že se ukrajinští muži mají vrátit domů a bránit svou banderovskou vlast. Ale nedokážu je ani bránit. Média totiž poslední čtyři roky ve full HD ukazovala tu nejhorší stránku Ukrajiny. Ne to, že páchali kriminalitu. Ne to, že se mladý „cizinec z Cizinstánu“ pokusil v Plzni zavraždit patnáctiletou holku. Ne to, že kradli sociální dávky jako straky. Ta nejhorší stránka Ukrajinců je Stěpan Bandera a jeho kult, který se projevuje státními pohřby, státními vyznamenáními a popravou vlastních obyvatel v Buči. To, co nám média dávala jako vzor demokracie a co nám vnucovala jako největší ukrajinskou přednost, to je to, čeho se nejvíc děsím.

Sliboval jsem sám sobě, že se zatvrdím, když jsem viděl Zelenského s rukou na srdci u Melnikovy rakve. Sliboval jsem sám sobě, že mi bude jedno, kolik Banderovců ještě padne v ruinách Donbasu. Ale neumím to. A tak budu prostě jen plakat jako Ježíš plakal nad Jeruzalémem. Jako plakala Kasandra plakala nad Trójou, jako plakal Tacitus nad Římem a jako plakal Komenský nad umírající matkou Jednotoy Bratrské…
Vichřice hněvu totiž dopadnou vždycky stejně.

Dívejme se na osud Ukrajinců, protože ten samý chystají i nám.

A teď mě prosím omluvte. Jdu si vybít frustraci kladivem a majzlíkem. Na sýpce je zapotřebí ještě připravit na výměnu posledních pět oken.
https://web.litterate.cz/konecne-reseni ... ke-otazky/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 07 čer 2026, 00:51

Pravidelná zpráva z Vidlákovny…

by Vidlák 6 června, 2026

Přátelé, na fotografii pod článkem uvidíte moji dceru, kterak na sýpce uvolňuje z omítky původní okenní rám, aby špaletu nachystala pro nové okno. Má čerstvě po maturitě, kterou zvládla na samé jedničky a pochvalu od maturitní komise, dostala se na všechny vysoké školy, kam se hlásila… „táto, mám všechno hotové, s čím potřebuješ pomoct? Chci si vyčistit hlavu u normální práce.“ S dnešním textem to nemá téměř žádnou souvislost, jen jsem chtěl projevit svou hrdost i úlevu, že na studijní výsledky mé dcery neměla má činnost minulých let negativní vliv. Přece jenom, jsem jí svým jménem život značně zkomplikoval. Naštěstí to dopadlo dobře. Teď si s kladivem v ruce rozmýšlí, na který ze tří oborů nakonec půjde. Než se rozhodne, budou i poslední okna připravená.
„Táto, je dobře, že jsi se pustil do té sýpky. Doma máme víc klidu, ale ne za cenu toho, že bys seknul s Vidlákovými kydy a vzdal se všeho, cos poslední tři roky budoval…“ A tak si teď užívám, že ji mám alespoň na několik měsíců zpátky doma z internátu a než odejde do hentoho velkoměsta na kolej, ještě si vychutnám, že mám celou rodinu pohromadě. Už jen tímto prostým faktem mi klesl krevní tlak i hladina cukru.

To vše díky vám.

V uplynulém týdnu nám proutkař našel nejvhodnější místo pro studnu, dořešili jsme všechny technické otázky ohledně čištění odpadních vod a máme řešení čističky, které bude za normální cenu. Hydrogeolog nám chystá příslušné posudky a jak budou hotové, začne se kreslit projekt. Rozhodnutí vodoprávního orgánu o čerpání vody ze studny a nakládání s odpadními vodami můžeme očekávat někdy na podzim. Projektant mě upozorňoval, že nemám očekávat žádnou velkou rychlost… Od té doby, co přišla digitalizace, je všechno sice dražší, ale zato pomalejší.

Každopádně, díky vaší štědrosti v posledních dvou týdnech je studna i čistička finačně pokrytá i s projektem a potřebnými posudky. Máme zrekonstruovanou elektrickou přípojku, co nevidět začne výměna střešní krytiny, vyrábějí se okna a jakmile k tomu dá úřad zelenou, vyvrtá se studna a osadí se čistička i s příslušnou nádrží na vyčištěnou vodu, která se bude využívat pro zavlažování produkční části pozemků. Jestliže ze země vytáhneme vodu, použijeme ji jednou pro lidi a následně ještě pro rostliny. Co se na pozemku ze země vytáhne, to se také do země zase vrátí.

Bohužel, jsem nucen vzdát přípravu půdy. Stále nám pořádně nezapršelo a teď už by to byla zbytečná práce. Letos budu jen sekat trávu. Vše začne až na podzim orbou. Příští rok pak dojde na rostliny dodávající do půdy dusík a až další rok přijdou první zákonky a brambory. Doufal jsem, že to bude dřív, ale příroda letos řekla, že ne.

Odteď půjdou všechny další vybrané peníze na nákup řeziva. Většina vnitřních příček i obkladů bude dřevěná, takže bude zapotřebí spousta trámků, latí, prken, palubek, dýh a podobně. Vlastní práce se budou dělat až příští rok, protože dřív jak na konci roku stavební povolení pro vlastní rekonstrukci mít nebudeme, ale dneska prostě neseženete vysušené dřevo a pokud ano, tak za nehorázné peníze. Proto bude záhodno, koupit veškerý potřebný materiál teď během příštích dvou měsíců a vhodně ho uložit, aby do příštího jara co nejvíce vyschnul.

Začneme trámy a fošnami, těm bude prosychání trvat nejdéle.

Trvale mě také zahrnujete nabídkou brigádnické výpomoci. Velmi si toho vážím, ale vzhledem k tomu, že zatím děláme jen udržovací a přípravné práce, zvládáme to vlastními silami docela dobře. První práce, náročnější na pracovní sílu, plánuji na sobotu 11. července, kdy bude zapotřebí během jednoho dne vyjmout všechna původní okna, vymanipulovat ven všechny zbylé části dopravníků a hlavně držet požární dohled, protože se bude muset řezat rozbrušovačkami a já to na těch dřevěných podlahách nehodlám podcenit.

Pokud by se vám chtělo ten den přijet a pomoci, budeme rádi. Přes den práce typu „podrž, podej, odnes, přines, vysyp, vylej,“ v podvečer posezení u ohně (pokud nebude kvůli suchu vyhlášen zákaz) a kdo si přiveze spacák a karimatku, může v polních podmínkách přespat. Vidím to tak, že najdu svou osmdesáticentimetrovou pánev na paellu a uděláme si pořádnou večeři pro horký letní večer.

Děkuji vám za přízeň, štědrost i obětavost. I přes placení různých záloh a téměř každodenní nakupování dalších a dalších potřebných věcí, každý měsíc máme víc peněz, než ten předchozí. Přímo mě nutíte, abych překračoval plán i předpoklady. Ale i kdyby to tak nebylo, prostě budu pokračovat tak, jak to bude možné.
Děkuji vám všem, jste ta nejlepší komunita, kterou si mohl Vidlák přát a také ta jediná, která se pustila do svého „Národního divadla.“

Váš Vidlák
https://web.litterate.cz/pravidelna-zpr ... idlakovny/
Obrázek

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 07 čer 2026, 23:00

Roboti, kam se podíváš…

by Vidlák 7 června, 2026

V poslední době se roztrhl pytel se všemi možnými umělými inteligencemi, datovými centry v Dubaji, protože tam mají levnou elektřinu (ale také mají za humny Írán) a také jsou najednou všude roboti, kteří nejenomže umějí chodit, ale oni už umějí i běhat, tančit a nahrazovat lidi ve všemožných oborech. Robotičtí psi se zabudovanou puškou chodí před vojáky, robotické drony se samy navádějí na cíl a taktické i strategické systémy umělé inteligence samy rozhodují, která dívčí škola bude vybombardovaná.
Ekonomové, vizionáři, politici i influenceři upozorňují, že se tady děje něco bezprecedentního. Výrobní linky aut Tesla se mění na výrobní linky robotů Optimus. Velké korporace se předhánějí ve stamiliardových investicích a chrlí jednu senzační zprávu za druhou, kolik robotů vyjede z jejich továren už v příštím roce. Šičky v Bangladéši nosí na hlavě kamery, aby se roboti naučili jejich práci, probíhají soutěže robotů v boxu i maratonu, uměla inteligence nahrazuje programátory a sama programuje a jestli to takhle půjde dál, za pár let bude polovina lidí bez práce, protože robot či umělý ynteligent to udělá líp než právník, úředník, nebo architekt.

Pokrok běží opravdu rychle. Stačí se podívat na válku na Ukrajině. První rok byli všichni nadšeni ze svatého Javelinu a Himarsu. Další rok dodávali pro ofenzívu skvělé západní tanky, které byly rozstříleny dronem Lancet. Pak přišly FPV drony, díky kterým se z tanků přešlo na buginy a motorky. Pak přišly drony na optických vláknech, pak se začaly rozhodovat samy… Jediné, co bylo po celé ty čtyři roky spolehlivé, že Západ už v těchto inovacích nebyl na čele pokroku, ale pokulhával vzadu. Nedávno Američané s velkou slávou odhalili dron, který okopírovali od Íránců! Tedy od hentěch „tmářských ajatoláhů a kozomrdů,“ kteří ovšem za dvojnásobný vojenský rozpočet, než má Česká republika, dokázali vybudovat podzemní betonová města plná hypersonických raket. O Řehkovi a jeho šestiletém nákupu batohů raději ani nebudu mluvit.

Prostě je to tak rychlý pokrok, že ho nikdo pořádně nedokáže uchopit. Je to mimo naši lidskou zkušenost. Až doteď vyhrával systém, který lépe a levněji dokázal namotivovat nevolníky, aby makali, vynalézali, montovali a bojovali proti jiným nevolníkům. Z lidské práce se odváděly daně, z lidského umu se dělal pokrok a bylo zapotřebí těm lidem také něco dát, aby makali, až se z nich bude kouřit a byl z nich co největší zisk, za který si pak Epsteini kupovali lolitky a Mindičové zlaté hajzly.

Najednou to ale vypadá, že myšlení zastane datecentrum a práci zastane robot. Nebude ani zapořebí tomu robotovi stavět specializovanou továrnu. Prostě ho postavíte na místo jeho živého kolegy a on převezeme jeho infrastrukturu. Místo jídelny bude výdejna baterií…

Proč to celé píšu…

Už delší dobu pořád poslouchám, že se to musí nějak uchopit. Źe je to největší politické téma poslední doby. Že je třeba se na to připravovat. Je kolem toho spousta hádek i poplašných řečí, řeší se, jestli to nastane už za rok, nebo to ještě deset let potrvá. Chvílemi je ta debata stejně hysterická jako když začala ukrajinská válka… „svět se v brusel obrací, DĚLEJTE NĚCO!“

Já jsem tentokrát úplně klidný z jednoho jednoduchého důvodu. Pokud skutečně na tu robotiku dojde a skutečně bude lidské myšlení nahrazeno tím umělým, tak jsou jen dvě možnosti vývoje:

BUĎ NÁM DAJÍ NEPODMÍNĚNÝ PŘÍJEM A NEBO SE NÁS POKUSÍ VYHLADIT.

Ve společnosti už nyní probíhá experimentálně obojí zároveň.

Podívejte se na stávku naprosto zbytečných jedinců na Úřadě vlády. Šest set různých zmocněnců pro hovadiny. Ti už dávno mají stejně nepodmíněný příjem jako obyvatelé Chánova. A má to na ně stejně devastující vliv. Potetovaní opiercingovaní, oprsklí, neslušní, hluční, blbí jak troky… mluvím o těch ze Strakovky, kolem Hollana a Laurenčíkové, nikoliv o Romech. Mají příjem, za který nemusejí nic dělat a má to na ně zhoubný vliv. (Romové mají alespoň děti) Takových zmocněnců jsou plné úřady a jsou jich i plné korporace. Všude je nějaký dohližitel na ESG, DSA, LGBTNSDAP a podobné hovadiny. Kdyby to někdo sečetl, nejspíš bychom zjistili, že polovina práceschopné populace už žádnou skutečnou poráci nedělá a živí se přeposíláním mailů, které nikdo nečte.

Nebo, v Jižní Koreji, je společnost už tak vyspělá, že mají porodnost 0,7 dítěte na ženu. Ani Japonci za Druhé světové války jim tam nezpůsobili takový pogrom, jaký si Korejčíci zařídili sami. Žádná středověká morová epidemie nezdecimovala společnost tak, jak to dokázal dnešní pokrok. Ale jejich severokorejští soudruzi mají ovšem porodnost naprosto v pohodě i přesto, že prý žijí v hrozném koncentráku. Na našem Západě se naopak zavádí eutanázie, právo na potrat do devátého měsíce a bydlení se stává stejně nedostupným luxusem, jako stabilita.

A když se podívám do pásma Gazy, které Izrael plošně vybombardoval do doby kamenné a přesto tam pořád žijí dva miliony lidí a dál je ovládá Hamás, tak bych řekl, že vyhladit nás pomocí nepodmíněného příjmu a lidských práv bude pro mocné tohoto světa vlastně levnější a jednodušší než nás označit za podlidi a zavraždit nás. Počítačové hry, porno, sociální sítě a dostatek jídla decimuje populaci lépe než konference ve Wansee.

Stále více měst, čtvrtí i celých států vypadá jako Chánov. Inu, mají tam spoustu volného času, nepodmíněný příjem a drogy. Jestli chcete vidět, jak bude vypadat vaše budoucnost, ve které vás nikdo nebude potřebovat ani jako dělníka ani jako vojáka, ani jako myslitele, zajeďte se tam podívat.

Není radno vyvíjet na lidi tlak. Není radno je nechat hladovět a nechat je žít s hrozbou smrti za krkem. To v nich vzbuzuje odpor a inteligenci. Oni pak místo polních lopatek vymýšlejí Orešniky. Vymýšlejí náboženské systémy, díky kterým jsou schopni sebeoběti. Jsou schopni tuhé kázně, díky které jdou přes spáleniště i krvavé řeky. Jsou schopni neuvěřitelné rezistence a mohou umírat po milionech a stejně jich přibude.

Naštěstí mají mocní k dispozici fentanyl, kokain, fejsbůk a průmyslově vyráběné jídlo, díky čemuž lidi nechodí ven, nezamilovávají se, nešukají a podléhají naprostým perverzím. Například si myslí, že Macronová je žena a Uršula Leyenová to s námi myslí dobře.

Není náhoda, že dnes se revolučně chovají starší ročníky, tedy lidé, kteří ještě byli vedeni k subordinaci, pořádkumilovnosti, kázni, či Bohu. Lidé, kteří ještě zažili překonávání překážek a kteří s mocnými ještě smlouvali o ceně své práce, aby si elity mohly hrát na potentáty. Lidé, kteří ještě žili v době, kdy víc lidí znamenalo větší HDP i větší moc.

Nevím, co bude v příštích pěti letech. Nevím, kolik práce převezmou roboti a umělá ynteligence. Ale jsem si celkem jistý, že lidská nepotřebnost bude řešena stejně, jako je řešena teď. Nepodmíněným příjmem, drogami a blikajícími obrazovkami. Starším lidem se nabídne eutanázie, mladším se nabídne porno. Pokud se tomu někde dokážou vzepřít, bude to vypadat spíš jako Severní Korea, Írán, či pásmo Gazy než jako „vyspělá kapitalistická společnost.“ Dneska platí, že čím démonizovanější režim, tím vyšší porodnost. Robotika jen zařídí, že lidský život bude ještě více pod rozlišovací schopnost, než je teď.

Stejně tak jsem si ale také jistý, že ne všichni tomu podlehnou. I dnes jsou rodiny, které mají dost dětí a vedou je řádně k pořádku, práci i k víře. I dnes jsou lidé, kteří nepodlehli nepodmíněnému příjmu, drogám, pornu ani fejsbůku. Kteří si dokázali zařídit skromnou ale šťastnou existenci. I v těch nejhorších čtvrtích jsou lidé, kteří si dokázali najít smysl života. A pořád existují tací, kteří se rozmnožují.

Budoucnost bude plná laciných superpodnětů. Plná levných lákadel a náhražek. A mocní tohoto světa budou o běžného člověka stále méně dbát, protože ho k ničemu nebudou potřebovat. Jak to vypadá v praxi, to si ověřte na pařížských předměstích – jak často tam hlídkují policisté a s jakou chutí tam vjíždějí sanitky. Budoucnost přežijí ti, kteří nepodlehnou ani fentanylu ani pornu, ačkoliv jim to bude nabízeno. Lidstvo nebude vyhubeno válkou, nástrahami a těžkostmi. To naopak povzbuzuje porodnost a vytváří to silné muže. Lidstvo je teď mnohem víc ohroženo blahobytem a ztrátou smyslu existence.

Celý tento proces už třicet let běží. Robotika a umělá inteligence ho jen urychlí, ale nejspíš nezmění. Kdo se dnes nedokázal vzepřít systému a nedokázal odolat jeho lákadlům, ten neodolá ani v robotické budoucnosti, kdy budou lákadla ještě levnější a dostupnější. Kdo si v dnešním světě dokázal najíst smysl existence, ten to zřejmě dokáže i za pár let. Kdo dnes bojuje za svoje děti, kdo se vzpírá a kdo nepodlehl stádu, ten bude schopen bojovat a vzpírat se i v éře robotů. Koho nezblbnula Česká televize, protože má všeobecný přehled v hlavě, ten o něj nepřijde ani v éře ChatGPT. Kdo si dnes ve skromnosti dokázal vypiplat rodinu, ten to dokáže i když budou v nabídce nafintěné a ke všemu ochotné robotky.

Ostatní prostě vymřou… Jižním Korejcům se to už skoro podařilo i bez robotů. Němci a Francouzi se už sebenahradili a ani jim k tomu nemusel radit nějaký Antropic. Budoucnost bude jen akcelerátorem těchto jevů. Budoucnost bude zesilovačem trendů. Pro jednotlivce i pro celou společnost.
A tak nám všem držím palce. Dokázali jsme vzdorovat a bouřit se proti té nejdokonalejší oblbovací technice, jakou svět vymyslel. Dokázali jsme si najít skulinky a dokázali jsme prací na koleni konkurovat mediální i politické mašinérii. Nepodlehli jsme, i když nám to všichni radili. Nedali jsme se, i když by to bylo jednodušší.

Proto nepodlehneme a nedáme se ani v éře robotů.
https://web.litterate.cz/roboti-kam-se-podivas/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 08 čer 2026, 22:51

Karavana táhne dál…

by Vidlák 8 června, 2026

Posledních pár dní jsem si vysloveně užíval kvikotu pravdy a lásky, které začalo docházet, že jde do tuhého a jejich tradiční ochrana přestala fungovat. A protože dobrých zpráv je pomálu a jsou vždycky vyváženy nějakými průsery (například se znovu střílí mezi Íránem a Izraelem a na severu Čech zavírají nějaké továrny na autodíly), bude dnešní článek vysloveně pozitivní a naplněný dobrou náladou.
Začneme stávkou, které si nikdo nevšiml a nikoho nezajímala. Na úřadě vlády nám totiž stávkovali henti „zmocněnci.“ Ani nestávkovali všichni, údajně asi desetina z nich, tedy nějakých padesát až šedesát kousků. Stávka měla být výstražná, ale nikoho nevystrašila, zejména ne Babišovu Tundu Bartha, která chladnokrevně dokončila přesun všech těch zmocněneckých agend pod jiná ministerstva, kde se milým zmocněncům stane přesně to, co se stalo v každém podniku, který převzal Agrofert.

Vždycky to začalo auditem, kdy se do detailu zkoumalo, co má které pracovní místo na starosti, kolik času příslušný zaměstnanec skutečně stráví prací a jestli tuto práci nedělá už někdo jiný. A pak se propouštělo. Žádná libovůle, žádný rozmar šéfa… nezávislý audit. Všichni ti zmocněnci Michailidu počínaje a Hollanem konče dobře vědí, že se jim na jejich nemakačenkování přijde a bude to s nimi o to jednodušší, že budou rozprášeni do různých baráků i různých agend a každý bude vyhozen podle jiných kritériíí a v jinou dobu.

A tak zkusili stávkovat. Média si k tomu pozvali, černě se oblékli, temné proslovy měli, kamery to natáčely… pak přišla Tunda Bartha, řekla, že se nenechá zastrašit, oznámila, že je rozhodnuto a Babiš to pak velmi expresívně potvrdil na pondělní tiskovce po jednání vlády. Mediální řev sice byl, ale nefungoval. Nefungoval ani na Babiše, ani na čtenáře, ani na diváky. Můžeme začít vypisovat sázky, za jak dlouho bude Hollan na dlažbě, protože ministerský audit zjistí, že nic nedělal. Koneckonců, víte, kolik podobných idiotů už Babiš ve své korporátní kariéře vyhodil na dlažbu? Tisíce!

Mimochodem, asi jste si nevšimli, že spolu s Hollanem stávkovalo prý na čtyřicet adiktologických zařízení… Nevšiml si toho nikdo!

Stejně tak mě potěšilo, že ezonom Tomáš Sedláček během krátké doby tak dojebal Knihovu Václava Havla, že končí. Penízky přestaly proudit. Zdeněk Bakala buď usoudil, že už se na to může vykašlat a nebo zjistil, že mu to stejně jeho morální profil nezlepší a žádná protihodnota z toho nebude. Inu, ani Havlův kult už není, co býval.

Má to jednoduchý důvod, Havla si berou do huby čím dál horší kreatury. Nositelé jeho odkazu jsou jeden vedle druhého samý válečný štváč, proněmecký kolaborant, smiřovatel s nacisty, sprosťák, hulvát, Rakušan nebo Šarapatka. Ať byl Venca Flaška jaký byl, jeho odkaz se jaksi zmaterializoval do Foltýnovských sviní, Rakušanových pytlů na mrtvoly, Ondráčkovského rusožroutství říznutého Timurem Mindičem, tuposti Danuše Nerudové a zbrojařského lobbingu Kolářova Nývlta. Z Havla se stala taková svastika. Kdysi symbol slunce je dnes zakázán, protože si ho také zprivatizovaly ty nejhorší kreatury a díky Dolfimu dostal tento prastarý symbol úplně nový rozměr. Stejně tak dostává úplně nový rozměr i Václav Havel… inu, berou si ho na tričko ti nejhorší z nás.

A tak Bakala usoudil, že sponzorovat to, jsou vyhozené peníze.

Stejně tak prakticky nikdo neřeší stávkovou pohotovost České televize. Nikoho jejich strasti nezvedají ze židle, tedy, kromě Mikuláše Mináře, ale ten se protestováním živí a nic jiného neumí. Sice slibuje, že nebude mlčet a Milion chvilek skutečně nemlčí, ale větší půlka národa doufá, že televizní pracovníci svou výhružku splní a fakt přestanou výstražně vysírat… totiž vysílat.

Svým způsobem, poslední záchranou pro Českou televizi byl Klempířův mediální zákon. Jednak veřejnoprávním médiím přiznával nějaký status v nové nekoncesionářské době a jednak se dal připomínkovat. Ale aktivisti řekli: „NE!“ a místo nás, dezolátů, bojovali proti tomu zákonu sami. Tohle jsem si užíval několik týdnů a nemohl jsem uvěřit, jak jsou libtardi blbí! Díky jejich vlastní práci žádný nový zákon nebude, jen prostě skončí koncesionářské poplatky… Česká televize bude mít stále současné povinnosti, ale nebude mít současné prachy… Ne fakt se nezlobím.

Tímto navrhuji, abychom u Andreje všichni lobovali za to, aby stát vůbec Českou televizi neplatil. Aby prostě jen udělal koncesionářské poplatky dobrovolnými. Hotovo. Ať si pravda s láskou svoje oblíbené mééédium platí sama. Jestli to projde, nevím, ale než se na vládě rozhodnou, mohli by se všichni ti Chudárkové, Takáčové a Řezníčkové hezky kroutit, řvát jak píchlé prase a trčit jim do zadnice šestnáctku roxor, tak ho přeštípnou.

S chutí teď také koukám na vládní tiskovky. Ne proto, že bych měl radost z toho, jak Andrej neplní předvolební sliby, které tiše padají pod stůl… Teď naposled třeba valorizace důchodů. Ale užívám si, že i Veľký Bocian už mééédia nepovažuje za mocná. Inu, už před rokem byla alternativa větší než majnstrým a od té doby to opět pokročilo. Největším investigativcem současnosti už není Seznam zprávy, ale Thomas Paukner, který Lukačovičovi na vztek publikuje na Seznam Médiu, kde ho sice různě mažou a omezují mu dosah, ale ono už je to jedno. Alternativa ho na fejsbůku rozšíří naprosto spolehlivě a dostatečně.

Ještě v roce 2021 to bylo naopak. Novináři byli na tiskovkách klidní a politici byli naštvaní. Novináři byli pány situace a politici různě kejhali, zvyšovali hlas a nezvládali. Teď je to naopak. Vysmátý Babiš a ještě vysmátější Macinka posílají Nory Fridrichové a Radky Bartoníčky do prdele s takovou grácií, že novinářům přeskakuje hlas a vyvádí je to z míry. Před několika lety by to byl mediální průser první kategorie, protože novináři by si to sestříhali jako vyhrožování a pohrdání, ale dneska, než se Bartoníček vrátí do střižny, má Babišovo video, jak ho stírá, už dávno milion shlédnutí.

Mimochodem… měl Moravec tuto neděli zase nějaký svůj pořad? Nějak jsem si nevšiml. Poprvé tam byl Macinka, tak se o tom trochu mluvilo, ale od té doby tam sice pár ministrů a dalších potentátů bylo, ale nějak to zapadlo. Koneckonců, proč bych platil Moravcovi za něco, co mi kterýkoliv politik řekne zadarmo na svém vlastním profilu a ještě si zaplatí reklamu, aby to ke mně dostal. Jestli někohop baví Moravcovo mistrování, ať si to klidně zaplatí, ale ty peníze jsou vyhozené do kanálu. Moderátor, jakožto zprostředkovatel mezi premiérem a veřejností, možná není zbytečný, ale je i zadarmo drahý. Navíc, aby měl Moravec vůbec nějaký dosah, musí dávat větší prostor ministrům a menší prostor opozici. Zpokorněl nám, chlapec!

Shrneme si to:

Vláda se už mediální řevu nebojí a role se otočily. Ministři za pultíkem jsou klidní a novináři ječí jak Viktorky na splavu. A není jim to nic platné. Mediální řev už Hollany a jiné zelené Khméry nechrání. Jsme to naopak my, kteří zahajujeme dlouhý pochod institucemi. Šejna a Kubásek jsou první vlaštovky.

Havlův kult je pryč a postupně se mění v symbol posseltovského nacistického pohrobka, foltýnovské svině a ukrajinského zlatého záchodu. Je to tak blbé, že to i Bakala zabalil.

Českou televizi nikdo zachraňovat nebude a Milion chvilek se maximálně přiživí na jejím pádu. Za půl roku si tady všichni řeknou o dvě stovky měsíčně, když to teda lidi nemusejí platit České televizi. Nový mediální zákon, kterým chtěl Klempíř vyjít pravdoláskařům vstříc, libtardi sami odmítli.

Jednotlivci jsou schopni lepší ivestigativy než celá Lukačovičova banda a protože Lukačovič je v bledě modrém totéž, co Bakala, jakmile zjistí, že mu to nenese ani moc, ani vliv, ani body, všechny je vyhází a nebo jim zkrouhne honoráře… Oh wait, to už se děje.
Tohle všechno se už nedá vzít zpátky. Tohle není výsledek voleb nebo práce nějakého jednotlivce. Tohle je trend, který zahájili Fiala s Rakušanem. On byl tak strašný premiér a Rakušan tak velký mafián, že nás všechny tak či onak zvedli ze židle, začali jsme pracovat, udělali jsme si vlastní média, šli jsme na sociální sítě a díky tomu se intervjuci změnili z polobohů v opovrhované presstitutky. Jestli nevěříte, podívejte se na Babiše, jak s nimi na tiskovkách zachází. Tohle bude už jen sílit bez ohledu na to, jestli Andrejko bude svou politiku dělat dobře nebo špatně.

A na to se napijeme!
https://web.litterate.cz/karavana-tahne-dal/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 09 čer 2026, 22:23

Úředně zakázáno…

by Vidlák 9 června, 2026

Zdálo se to vlastně neotřesitelné. Liberální demokracie zdědila po svých předcích vlastně nezničitelné impérium. Do klína jí spadlo vítězství ve Studené válce. Svět byl unipolární. Spojené státy byly největším věřitelem světa. Západ si mohl koupit všechno. I ten východní průmysl, který levně dostal do vlastnictví a pak ho nechal zkrachovat. Celý svět koukal na hollywoodské filmy, americké univerzity nastavovaly standardy školství celé planety, Čína byla rozvojová země a Rusko zcela na kolenou. Každý se chtěl stát Západem. Fukuyama o tom napsal slavnou esej, ze které se vymykalo jen několik málo zemí. Co Západ dělal, to dobře dělal. Ono to sice nebyla pravda, ale lidé jim to žrali a bili se za americké právo, bombardovat Jugoslávii.
A po pětatřiceti letech je to celé pryč. Spojené státy sice udržely svůj podíl na světovém HDP, ale jen za cenu toho, že jeho spojenci tento podíl neudrželi. Žádná část světa nezažila tak hluboký propad, jako Evropa. Čína je velmoc první velikosti, Indie je emancipovaná, Afrika i postsovětský prostor také. Rusko vede už čtyři roky válku s celou materiální základnou NATO a neprohrává. Írán si bohorovně dovoluje klást Spojeným státům podmínky. Oblíbenost evropských Fialů, Merzů a Macronů je daleko za oblíbeností afrických diktátorů. Oblíbenost Trumpa klesá. Západní země se spolehlivě poznají podle vysokého zadlužení, kvůli kterému falšují kritéria, která samy zavedly. Vlády jsou dočasné, ale problémy jsou stálé.

Jak se to mohlo stát? Jak mohli synové a dcery slavných elit takhle dojebat své vlastní dědictví? Vždyť stačilo na nic moc nesahat a nevrtat do ničeho, co fungovalo. Což je mimochodem přesně to, co dělá Sitting Ping. Nechává běžet trendy, které v Číně nastavil Západ v sedmdesátých a osmdesátých letech dvacátého století, kdy velcí kormidelníci otočili od Sovětského svazu směrem k USA. Čína za posledních třicet let nevedla žádnou válku, neangažovala se v prosazování žádných hodnot a hle, pro tři čtvrtiny zemí na planetě je největším obchodním partnerem.

Jak se mohlo stát, že absolventi těch nejlepších škol na světě (kam se jezdily učit i dnešní ruské a čínské elity) tohle dopustili? Proč totéž naopak nedopustili jejich ruští, čínští a indičtí spolužáci? Jak je možné, že nějaký šejk z Dubaje, jehož tatínek jezdil na velbloudech, dokázal za třicet let postavit nový pupek světa?

Inu, je to vlastně jednoduché. Zakázali jsme si zpětnou vazbu. Dokonce jsme si ji zakázali z moci úřední. Zakázali jsme si žebříčky hodnocení, zavedli jsme si pozitivní diskriminaci a vyškolili celou generaci policajtů i soudců, kteří podle toho odhalují, soudí a trestají.

Už na začátku devadesátek byli všichni učitelé u nás řádně proškoleni o rasismu. Nebylo to ještě nic proti tomu, co máme dneska, ale už tenkrát byly třídní a ředitelské důtky za diskuse o romské problematice. Už tenkrát se některé věci prostě nesměly říkat, nesmělo se o nich diskutovat a tak se o nich prostě nemluvilo. Jen romských ghet přibývalo spolu s iniciativami, které to za erární peníze měly řešit.

Pak se začaly zavádět bezpečné prostory pro diskuse. Což znamenalo, že se jen rozšiřoval seznam věcí, o kterých se diskutovat nebude a kdokoliv to udělal, byl extrémista, maskulinista, homofob a podporovatel nukleární rodiny, který neměl ve slušné společnosti místo. A pak už to šlo mílovými kroky k dnešku, kdy SPD dostane třímilionovou pokutu za to, že řekla pravdu a kdy policie nejenže zatkne umírajícího Henryho Nowaka, protože je proškolena věřit víc vrahovi se správnou barvou pleti, ale dokonce se ještě pokusí mrtvého očernit a svést všechno na něj. Holadnský politik je odsouzen za to, že dával do souvislostí migraci s kriminalitou a i u nás se policie chlubí tím, že když někdo napsal něco nevhodného na fejsbůk, klepe mu na dveře do čtyřiadvaceti hodin.

Už mnohokrát jsem psal, že už nekydáme náš hnůj, ale jen ho zakrýváme slámou. Přitom, k životu prostě patří i jeho odpad. I ty nejlepší ideály generují nějaké to hovno. Můžete být jak chcete liberální, jak chcete vědečtí, jak chcete ušlechtilí, stejně se vám všechno nepovede a tak jako tak za vámi zůstane nějaké to lejno.

Naši předci to lejno prostě vykydali. Nepohoršovali se nad ním, věděli, že to tak prostě chodí a také věděli, že po jeho uklizení nebude nikdy úplně čisto, jen bude míň špíny. Věděli, že se musí uklízet pořád a výsledkem není čistočistá dokonalá společnost, ale prostě snesitelný stav ve kterém se dá docela dobře žít. Proto také nepotřebovali milion platných zákonů. Nebáli se kritiky a nebáli se i něco zkazit, protože to nebyl důvod k trestu, ale důvod k nápravě.

Západ si postupně zakázal zpětnou vazbu. Ideály a evropské hodnoty, to ano, ale hlavně nevidět, že to generuje i křivdy a hnusy. Hlavně nemluvit o tom, co s dětmi dělá život v neúplné rodině. Hlavně nemluvit o tom, jaké to je chodit ve Vídni do školy plné muslimských žáků. Hlavně nemluvit o útocích nožem. A když někdo promluví, hned s ním k soudu a do basy. Viď, Patriku Tušle!

Když někdo upozorní, že Rusům nedošla ani nafta, ani munice, ani jídlo ani náboje, tak je to hned foltýnovská svině a je zapotřebí se od takových oddělit příkopem. Když někdo upozorní, že kupujeme předražené stíhačky, je to jasný Putinův agent. Jakákoliv kritika čehokoliv jen nahrává ruské propagandě a máme na to i paragrafy.

A proto liberální demokracie prohraje. Celé její dědictví je k ničemu, když si zakáže zpětnou vazbu a udělá to tak dobře, že trestá každého, kdo se o ni pokusí. Všechna ta dolarová rezervní měna je málo, když se problémy neřeší, ale jen hromadí. Nebo už máme v Praze vyřešenou dopravu? Už máme vyrovnaný státní rozpočet? Už kleslo množství CO2 v atmosféře? Všechny problémy, které jsme měli v roce 1990, ty máme dodnes. Ani jeden není vyřešený. Jen každý rok přibude nový zákon, který nám zakáže o tom mluvit a nová statistická metodika, která to začne počítat jinak a tím se problém překryje. Kdybychom nezaměstnanost počítali jako tenkrát, tak nebude pětiprocentní, ale dvacetiprocentní. Kdybychom dnešní kriminalitu počítali jako tenkrát, tak bychom se všichni zhrozili.

Proto prohrávají majnstrýmová média. Proto jim klesá sledovanost. Místo aby byly zpětnou vazbou, staly se propagandou a inkvizicí. Se všemi dopady z toho plynoucími. Místo aby byly hlasem lidu proti režimu, staly hlasem režimu proti lidu. To stejné platí pro církve. Místo aby byly zastáncem nebohých a svědomím bohatých, staly se zastáncem bohatých proti nebohým (Všimněte si, prosím, jak to čeština krásně popisuje – bohaty/nebohý).

Často popisujeme liberální demokracii jako velmi mocnou celoplanetární hydru. Vidíme rozlezlá chapadla Sorosovské chobotnice. Vidíme Rotschildovské peníze, židovské lobbystické organizace, big tech, big money a vojenskoprůmyslový komplex. Ale tohle všechno je k ničemu, když elity ze světa dělají augiášův chlív a zakazují si zpětnou vazbu. Možná dokonce všichni ti Epsteini a Římští klubové mají nějaký plán na ovládnutí lidstva, ale jediné co dokázali je, že Trumpovi poroučí Netanjahu, Írán se Spojeným státům směje do ksichtu, vojenskoprůmyslový komplex Ruska je schopen držet krok s tím západním a Fialu v Indii posadí ke kolovrátku, protože to je tak jediné, na co stačí. Británie nemá bojeschopnou jedinou jadernou ponorku, Němcům nefunguje snad ani jeden tank, v Paříži hoří ulice, v Irsku řežou lidem hlavy a v Britániii, co vás nezabije, to vás znásilní… a policie to ještě hodí na vás.

A u nás dávají soudy pokuty, když o tom začnete mluvit.

Přesně takhle projebal Václav IV dědictví po svém otci Karlovi. Zakázal si zpětnou vazbu. Nechtěl vidět problémy. Nic ho v tom nezviklalo, nic ho nezmobilizovalo, nic nezměnilo jeho povahu. Bylo mu houby platné, že zdědil bohaté a mocné království plné šikovných lidí na všech úrovních moci. Zakázal si zpětnou vazbu a všechno ostatní se stalo samo.

Je zaděláno na stejnou katarzi jako tenkrát. Chlív se plní hnojem, jeho úklid by byl už tak náročný a odporný, že se do toho nikdo nechce pustit a když se podíváte na všechny ty Rakušany, Jakoby, Havly, či Zdechovské, tak vidíte přesně Václavovy milce. Původně bezpečné ulice pohlcuje džungle ve které se formují Hynkové z Jevišovic, Břeňkové Švihovští i Janové Žižkové, fejsbůkové kaple se jen hemží Václavy Korandy, Bedřichy ze Strážnice, ba i Martinové Húskové tam jsou. Na úřadech jsou Čeňkové z Vartemberka i Oldřichové z Rožmberka, kteří lobují za německé zájmy, viď, Koláři? Vlastně už jen čekáme na upálení Mistra Jana… na fatální trest pro někoho kdo říkal pravdu.
Pravda je totiž úředně zakázaná. Zpětná vazba je tedy nemožná. A když nemáte zpětnou vazbu, je úplně jedno, jakou mocí disponujete. Podívejte se kolem sebe, kolik už jí Západ ztratil. Spojené státy už vydávají víc peněz na obsluhu dluhu než na armádu…
https://web.litterate.cz/uredne-zakazano/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 11 čer 2026, 00:00

Pryč s Klausovizí!

by Vidlák 10 června, 2026

Takovými letáky tenkrát, v roce 2000, zaplavovali libtardi republiku.Česká televize byla přece v ohrožení. Narychlo zvolený ředitel Hodač byl prý Klausův člověk a Klaus byl přece ohrožením demokracie. Česká televize tehdy byla tak důležitá., že dokonce byly dvě paralelní vysílání. Jedno zajišťovala Jana Bobošíková a jedno televizní štáb. Demonstrovalo se kvůli tomu, Hodač nakonec ten tlak neustál a výsledkem je dnešní podoba aktivistické televize plná Řezníčků, Moravců, Karasů, Wolnerů a dalších libtardích individuí.
Tehdy to byl skutečný mocenský střet, jehož význam dobře chápali sorošovští stipendisté a my všichni jsme ho podceňovali. Česká televize tehdy byla významná, měla aureolu nezávislosti a měla pro svůj provoz víc peněz, než všechny politické strany dohromady. Tehdy šlo prostě o to, které klice budou tyto peníze, budovy a technika sloužit. Šlo o to, kdo to bude mít u redaktorů České televize dobré a kdo naopak bude permanentně kritizován.

Celé se to odehrálo v době, kdy u nás naplno fungovala opoziční smlouva, díky které byli poprvé a naposled pravdoláskaři vytlačeni z politického rozhodování. Zeman s Klausem tehdy udělali pár ústavních úprav přepočtu hlasů ve volbách, které zvýhodňovaly velké strany před malými a jejich pragmatická spolupráce se zdála být neotřesitelná. ODS a ČSSD dominovaly české politice, držely moc i vliv a všechny ty ODA, Unie Svobody, Čtyřkoalice i Lidovci byli bezvýznamnými ocásky. Celou situaci ještě jistila KSČM, kterou sice k moci nikdo nikdy nepustil, ale pokud součet mandátů pro KSČM a ČSSD vyšel víc než sto, všichni pěkně se Sociálními demokraty chodili do koalice.

Uplynulo čtvrt století a vliv tehdejší televizní krize na českou politickou scénu vidíte zřetelně. Česká televize podržela Lidovce, Česká televize podržela Kalouska, Česká televize si postupně z ODS udělala další liberální stranu a byla to její mediální moc, která postupně vymazala Sociální demokraty, protože na Kavčích horách to měli dobré Sobotkové a Dienstbieři, ale nikoliv Paroubkové nebo Zemani. Jo, Opoziční smlouva kdysi byla důležitá, ale z dlouhodobého hlediska bylo důležitější, že Českou televizi ovládla pravda s láskou se všemi těmi ASPENy, Evropskými hodnotami, LGBTNSDAP a dalšími liberálními horory. Miliardy z České televize zachránily marginální liberální politické strany, které by si takový marketing nikdy nemohly dovolit.

Teď chtějí zaměstnanci České televize stávkovat, protože prý „nechtějí být ovládnuti současnou vládní koalicí.“ Ne, nebudou dělat více paralelních vysílání, ale na hodinu přeruší práci. Nevyhlašují hrdě ultimáta, nemluví o tom, že mají dost příznivců, kteří je podrží. Dobře vědí, že nemají nic.

Před dvaceti roky to byli redaktoři České televize, kteří rozhodovali o tom, koho zviditelní a koho potlačí. Před dvaceti roky vyšel poslanec z jednacího sálu a běžel si najít nějakého novináře s kamerou, aby před ním mohl machrovat. Dnes si každý natočí svou propagaci na mobil sám a má větší sledovanost než celá Česká televize. Jestli poslední čtyři roky Fialovy vlády něco ukázaly, byla to neschopnost majnstrýmu potlačit osobnosti, které se jim nelíbily. Česká televize ještě sice dokázala pomoci Minářovi, aby měl účast na demonstraci, ale už nedokázala zabránit tomu, abychom tu účast měli i my.

Před pětadvaceti roky šlo o to, kdo ovládne mnoho miliard peněz. Dnes jde o to, jak jim peníze seškrtat. Činnost redakcí a reportérů už na tom nic nezmění, protože už nejsou schopni ovládat veřejné mínění. Ti, kteří teď protestují na obranu České televize, ti se na ni stejně nedívají. Už je to jen politický symbol, ale už bez reálné politické moci. Ani ten Matěj Ondřej Havel si nemyslí, že mu Řezníček pomůže k lepším preferencím.

Před pětadvaceti roky bylo na každé minutě té tehdejší stávky vidět, jak moc je Česká televize důležitá. Dneska je z činnosti těch stávkových výborů vidět, jak jsou zbyteční. Vysílání České televize nikomu nechybí a žádný politik se už nebojí, že by mu českotelevizní dehonestace mohla nějak uškodit. Jeden Thomas Paukner dneska na fejsbůku udělá víc než všichni ivestigativci veřejnoprávních médií dohromady.

Před pětadvaceti roky ani ten nejposlednější intervjuk nepochyboval o svém významu. Dneska se i ty největší televizní hvězdy snaží zamaskovat, jak málo někoho zajímají a jak žalostně málo moci třímají v rukou.

Už to není boj o veřejné mínění. Už to není boj za nějakou politickou ideu. Dokonce už to není ani boj za svobodu slova nebo za cenzuru. Už je to jen boj o trafiku. Boj o dožití ve smrádečku, ale teplíčku. Vláda se nebojí televizní stávky, naopak si přeje, aby hoši stávkovali co nejdéle. Žádný Mikuláš Minář nepřišel s tím, že oni – liberálové, si svou televizi zachovají sami. Jo, za erární peníze ještě stojí za to, chvíli provozovat tuhle předraženou libtardí marketingovou agenturu, ale platit si ji sami, to neudělají, protože i oni dobře vědí, že je to zkostnatělý dinosaurus, který dělá blbě, ale zato draze.

Jediné, co se Minářovi povedlo, že zařídil v národě chuť pro školné, protože když mladí lidé mohou řvát, že chtějí platit koncesionářské poplatky, mohou si také zaplatit studium.

Poslední čtyři roky jsem psal, že správnou taktikou proti mediální masáži majnstrýmu je založení vlastních alternativních médií. Správnou taktikou proti liberálním neziskovkám je založení konzervativních neziskovek. Jak vidíte, pomalu se to naplňuje. Českou televizi nezničí Babiš, ale normální divácký nezájem. Zničí ji to, že už nikomu nedokáže umést cestičku k moci. A jako vedlejší produkt můžeme začít zpoplatňovat všechna ta genderová studia a z výtěžku dělat stipendia pro technické obory.
Dobro došli, Mikuláši Mináři. Dobro došli, Václace Moravče. Dobro došli, Noro Fridrichová. Vaši Českou televizi (bohužel pro vás) nikdo nechce ovládnout. Už není určena k tomu, aby se stala novým praporem propagandy. Už je určena jen ke zrušení.
https://web.litterate.cz/pryc-s-klausovizi/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 11 čer 2026, 22:32

Když bouchá papiňák…

by Vidlák 11 června, 2026

Dnes, v pátek 12.6.2026 začíná platit evropský migrační pakt. To je ten pakt, jak Rakušan říkal, že nás k ničemu nezavazuje a navíc z něj máme výjimku, protože k nám prozatím nechodí chirurgové z Afriky, ale máme tu ukrajinské Banderovce, takže zatímje to cajk. Jestli Vítek mluvil pravdu a nebo jako obvykle lhal, to zjistíme zakrátko. Stejně jako jsme teď zjistili, že Danuše Nerudová lhala o emisních povolenkách u kterých nevyjednala ani zastropování ani nic jiného.
V Německu mají desítky útoků nožem denně a do Británie se vrátily staré dobré časy IRA, kdy hořel Ulster i Belfast. Akorát, tenkrát byla Sinn Fein na straně irského lidu, dneska je na straně vlády a pohoršuje se nad „šíleným rasismem“ starousedlíků, kteří berou spravedlnost do vlastních rukou a když se s migrací nevypořádal Brexit, zkoušejí to teď zapalováním migračních autobusů a migračních ubytoven.

Jestli to Vítek Rakušan vyjednal špatně, tak si to kulturní obohacení brzy zažijeme i tady. Soudci, jak jsme teď nedávno viděli s případem SPD, jsou už připraveni spravedlivě potrestat každého, kdo by z řezání hlav a bodání do lidí neměl upřímnou radost a nechtěl by se semknout na obranu evropských hodnot. My každopádně nesmíme nikdy zapomenout, kdo byl na začátku případného průseru. Jistá soudkyně Tichá a jistý mafián Rakušan.

Hezky to teď v té Británii vypadá, že? Hořící ulice a policie, která bije své syny i otce, za to, že bojují v podstatě za své holé životy. Všimněte si prosím, už se nevede zápas za pokrok nebo za hodnoty. Už se nevede zápas ani o peníze nebo privilegia. Už se nebojuje o nějaká lidská práva. Už bojuje jen za to, aby pokud možno nebyli podřezáni či znásilněni. Už nepřemýšlejí o zisku nebo o světovládě. Už chtějí jen přežít.

Takhle nějak to vypadá, když vybuchuje papiňák lidového hněvu. Nevíte, co ho spustí, nevíte, koho to zabije, nevíte, jakou škodu to způsobí, ale už dlouho dopředu je jasné, že se to prostě jednoho dne musí stát.

Já osobně si myslím, že vláda ještě protesty potlačí. Ještě pořád má Keir Starmer hodně moci a když jsem viděl policistky, které se vysmívaly umírajícímu Henrymu Nowakovi, tak musím suše konstatovat, že tamní režim má ještě dost fanatiků i fanatiček, přičemž ženy jsou krutější než muži. Vlastně přemýšlím, jestli by pro běžného Brita nebylo lepší, podřídit se šaríje než králi Karlovi. Šaríja se ke svým takhle bezcitně a odporně nechová.

Ještě se policie nepřidává k protestujícím. Ještě je bije. A bude to dělat do té doby, dokud jim také někdo nepodřízne jejich dítě. Tedy… pokud vůbec nějaké děti mají. To už dneska vůbec není samozřejmost.

Samozřejmě, i když vláda protesty potlačí, dosáhne jediného. Příště to vybuchne s ještě větší razancí. Policie teď demonstranty cvičí a šlechtí, aby se jim příště postavili ti odhodlanější, poučenější a připravenější. Zařizuje, aby demonstratů bylo ještě víc a aby ještě více měli pocit, že už kromě svých okovů nemají co ztratit. Teď se to obešlo jen s materiálními škodami, příště už to budou i ztráty na životech. Když se neupouští pára a pořád se přikládá pod kotel, tak to tak prostě dopadnout musí.

Čím déle se bude výbuch zadržovat, tím bude ničivější a tím spíše zapálí i další ohniska.

A já jen připomínám, že někde na začátku těch hořících ulic v Belfastu bylo také nějaké takové průlomové rozhodnutí od místní soudkyně Tiché, že pravda znamená nenávist a je třeba ji potrestat. Nejprve přišli různí Člověkové v tísni a vysvětlili dětem a policistům, že všichni bílí jsou latentní rasisté. Nejprve přišli Vítkové Rakušanové a sáhodlouze vysvětlovali výhody migrace. Pak ještě přišli podnikatelé, kteří měli radost z toho, že jim u pásů v továrnách stojí levná pracovní síla a veškerou kriminalitu mohou hodit na stát. I spekulanti s nemovitostmi měli radost, protože se jejich investiční byty krásně zhodnocovaly nad kupní sílu obyvatelstva. Až potom přišli islamisté a chirurgové z dovozu. Nejdřív se jim dlouho předlouho přepravovaly ideální podmínky.

Teď už se s tím nedá nic dělat. Nepomohl Brexit, nepomohlo střídání vlád, nepomohlo nic. Jen se to pořád zhoršuje. Už může přijít jen výbuch, který vždycky znamená násilí a násilí je z principu nespravedlivé. Už to nejde vyřešit dobře. Už to jde jen vyřešit. Ale jen nespravedlivě a hnusně.
Proto bychom neměli dopustit, aby rozhodnutí soudkyně Tiché nabylo právní moci. Neměli bychom dopustit, aby byl naplněn migrační pakt. A neměli bychom dopustit, aby Rakušan u nás ještě někdy mluvil do vládnutí. Měl by sedět na Borech, protože je lépe, „když je jeden obětován za lid,“ než aby byli za čas obětováni všichni. A Rakušana nikdo rádi nemáme, takže nám chybět nebude. Teď se rozhoduje o tom, jestli u nás budou také jednou hořet ulice a ubytovny. Teď se rozhoduje, jestli jednou budeme bojovat o holé životy a nebudeme myslet ani na hodnoty, ani na budoucnost ani na prachy.

Jestli je v justici někdo, kdo to s touto zemí myslí dobře, teď by se měl angažovat.
https://web.litterate.cz/kdyz-boucha-papinak/

Odpovědět