Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10254
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Ukrajina

Příspěvek od skflanker_ » 31 kvě 2022, 22:17

puma píše:
31 kvě 2022, 08:05
Chersonský a Záporožský region přešel na ruskou mobilní komunikaci a internet, řekl RIA Novosti poradce krymu pro informační politiku Oleg Krjučkov.
Cherson (Херсон). Fronta na ruské SIM karty z Krymu.
20220531.jpg
20220531.jpg (91.83 KiB) Zobrazeno 13891 x
Video https://vk.com/video-104764077_456264152 dĺžka 1:35 min.
Zdroj https://vk.com/wall-104764077_338415 z 31.05.2022

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14633
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 01 čer 2022, 06:14

Ukrajina propustila vlastního šéfa pro lidská práva za šíření historek o "systematickém znásilňování" ruskými vojáky
V posledních dvou měsících se v západním mainstreamovém tisku objevila lavina příběhů, které měly dokumentovat případy hromadného znásilňování ukrajinských civilistů ruskými vojáky. Jeden konkrétní příběh v časopise Time vzbudil rozhořčení a odsouzení západních představitelů a opakovaně o něm informovala CNN a další hlavní americké stanice.

A nyní, v úterý, Interfax, Politico, The Wall Street Journal a další informují, že Ludmyla Denisová byla propuštěna - právě za to, že vznášela a udržovala fantastická tvrzení o masovém znásilňování, ale bez předložení důkazů...

"Ukrajinští zákonodárci v úterý v hlasování o nedůvěře odvolali ombudsmanku pro lidská práva Ludmilu Denisovovou, když dospěli k závěru, že nesplnila své povinnosti včetně usnadnění humanitárních koridorů a potírání deportací Ukrajinců z okupovaného území," uvedl v pozdních hodinách list The Wall Street Journal.

Zákonodárce Pavlo Frolov řekl, že paní Denisová byla rovněž obviněna z necitlivých a neověřitelných prohlášení o údajných ruských sexuálních zločinech a trávila příliš mnoho času v západní Evropě během invaze," dodává zpráva.

Frolovová v příspěvku na Facebooku oznámila její odvolání z pozice nejvyšší vyšetřovatelky lidských práv v zemi : „ Nejasné zaměření mediální práce veřejného ochránce práv na četné podrobnosti o ‚sexuálních zločinech spáchaných nepřirozeným způsobem‘ a ‚znásilnění dětí‘ na okupovaných územích, které nebylo možné potvrdit důkazy , pouze poškodilo Ukrajinu.“
https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... pe-stories

WSJ
https://www.wsj.com/livecoverage/russia ... Xyeqh6spRe
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 06:44

Hlavní body Bidenova článku, v němž vysvětluje potřebu poskytnout Ukrajině systémy MLRS. Článek je objevný. Jmenuje se "Co Amerika udělá a neudělá na Ukrajině".

USA zjevně neusilují o vojenskou kapitulaci Ruska. Biden prohlašuje, že válka musí skončit u jednacího stolu. "Poslali jsme Ukrajině značné množství zbraní a munice, aby mohla bojovat na bojišti a zaujmout co nejsilnější pozici u jednacího stolu," řekl americký prezident.

Současně prohlásil, že nebude "tlačit na ukrajinskou vládu - veřejně ani soukromě - k žádným územním ústupkům". "Jednání mezi Ukrajinou a Ruskem nejsou na mrtvém bodě proto, že by se Ukrajina odvrátila od diplomacie. Jsou ve slepé uličce, protože Rusko pokračuje ve válce s cílem ovládnout co největší část Ukrajiny," řekl americký prezident.

Dále popsal plány na nadcházející vojenské dodávky. Jedná se o "protitankové střely Javelin, protiletadlové střely Stinger, výkonné dělostřelecké a vysoce přesné raketové systémy, radary, bezpilotní letouny, vrtulníky Mi-17 (sovětské - pozn. red.) a munici". V podstatě se jedná o stejné vybavení, které se dodává dodnes. Bez tanků Abrams a bojového letectva NATO.

Biden píše, že USA nepůjdou do války s Ruskem a brání Ukrajině, aby tak učinila. "Dokud nebudou napadeny Spojené státy nebo naši spojenci, nebudeme se do tohoto konfliktu přímo zapojovat, ať už vysláním amerických vojáků do bojů na Ukrajině, nebo útokem na ruské jednotky. Nepodporujeme ani nedovolujeme (neumožňujeme) Ukrajině, aby prováděla údery za svými hranicemi," napsal prezident.

Dotkl se také tématu jaderného konfliktu. "Nevidíme žádné náznaky, že by Rusko mělo v úmyslu použít na Ukrajině jaderné zbraně, ačkoli občasná ruská rétorika, která chrastí jadernými šavlemi, je sama o sobě nebezpečná a velmi nezodpovědná," napsal americký prezident.

Dalším bodem je, že Washington v příštích měsících svůj kurz vůči Ukrajině nezmění: "Pokud (Putin - pozn. red.) očekává, že v příštích měsících ochabneme nebo se zlomíme, mýlí se.

Ale už samotný fakt, že se objevil celý článek vysvětlující, proč se USA rozhodly poskytnout Ukrajině nové raketové systémy, je výmluvný. A ujištění, že nejsou namířeny proti ruskému území (a že Ukrajině "nebude dovoleno" zasáhnout Ruskou federaci). To ukazuje, jak obtížné bylo pro Washington toto rozhodnutí učinit. A že eskalace konfliktu s Ruskem je tam velmi obávaná.
https://t.me/stranaua/44959

Kyjev se nechystá provádět útoky na území Ruské federace, řekl Volodymyr Zelenský v komentáři ke zprávám, že Ukrajina po obdržení amerických vícenásobných raketometů dlouhého doletu by je mohla použít k úderu na ruské území.
https://t.me/tass_agency/138680
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 07:15

Ruská hackerská skupina RaHDIt zveřejnila data 700 zaměstnanců SBU s jejich fotografiemi, telefonními čísly a adresami pobytu. Pravost údajů potvrdila RIA Novosti v ruských speciálních službách. Kromě obecných údajů odhalili hackeři řadu „koníčků“ ukrajinských speciálních služeb, jako je hazard, účast na swinger party a účast na LGBT orgiích.
https://t.me/rian_ru/165536

Chersonská oblast Ukrajiny, LLR a DLR se stanou součástí Ruska – o tom není pochyb, stejně tomu bude se Záporožskou oblastí, kde se uskuteční referendum, jakmile to situace dovolí, uvedl tajemník Generální rady Jednotného Ruska Turčak v rozhovoru pro RIA Novosti.
https://t.me/rian_ru/165528

Americké raketové systémy dodávané Kyjevu nebudou schopny zasáhnout cíle mimo ukrajinské území, Ukrajina slíbila Washingtonu, že nepoužije HIMARS MLRS k úderům na cíle v Rusku, uvedl Bílý dům.
https://t.me/rian_ru/165527
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14633
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 01 čer 2022, 08:22

Volodymyr Zelensky v rozhovoru pro Newsmax.
Situace je velmi obtížná; denně ztrácíme 60-100 vojáků zabitých v akci a něco kolem 500 lidí zraněných v akci. Takže držíme naše obranné perimetry.
https://www.newsmax.com/newsmax-tv/volo ... d/1072344/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 08:47

Pokud se Putinovi podaří prosadit se na Donbasu, nebude v Evropě mír a Kreml využije situace k přeskupení svých sil, uvedla německá ministryně zahraničí Annalena Berbock ve vysílání televizního kanálu ARD. Putin podle ní po neúspěšném pokusu uštědřit Ukrajině rychlou porážku přesměroval své snahy na dobytí Donbasu. Konsolidace Ruska na těchto územích hrozí s nebezpečnými důsledky pro celou Evropu, domnívá se Burbock. Abychom takovému scénáři zabránili, je podle ní nutné nadále Ukrajinu podporovat.
https://t.me/stranaua/44978
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

treerat
Redaktor
Příspěvky: 471
Registrován: 11 kvě 2022, 14:54

Re: Ukrajina

Příspěvek od treerat » 01 čer 2022, 09:06

Teroristický stát na Ukrajině musí být zlikvidován
German Sadulajev
spisovatel, publicista
Nazývat kyjevský režim "státem" lze jen podmíněně. Stejně jako teroristická organizace ISIS*, která je v Rusku zakázána, se sama nazývá "státem": Islámský stát Iráku a Levanty. Analogicky k ISIS se dnešní Ukrajině často říká UGIL: " Ukrajinský stát Ivano-Frankivsk a Lvov".
Je třeba poznamenat, že Kyjev postupuje na cestě mezinárodního terorismu mílovými kroky. Donedávna mohl být kyjevský režim považován pouze za stát, který podporuje teroristy, jako jsou nacistické teroristické organizace Pravý sektor*, Azov, Aidar a další, které jsou v Rusku zakázány. Dnes však tato definice již není relevantní, protože ukrajinský "stát" se sám stal teroristickou organizací.
Ještě včera bylo možné rozlišovat mezi nacistickými pluky a prapory, v podstatě nelegálními banditskými ozbrojenými formacemi, a pravidelnými jednotkami Ozbrojených sil Ukrajiny (VSU). Dokonce jsme nabídli velitelům VSU, aby přešli na naši stranu a společně denacifikovali Ukrajinu. Dnes však Národní fronta a VSU splynuly k nerozlišitelnosti. Nacisté samozřejmě stojí jako zábrana a nedovolují záložníkům z teritoriální obrany a AFU ustoupit a vzdát se, ale samotná AFU klidně ostřeluje mírová města a vesnice a zaštiťuje se vlastním obyvatelstvem jako skuteční teroristé.
Informační zdroje LNR a DNR oprávněně používají pro označení nepřítele jednotnou zkratku VFU - ozbrojené formace Ukrajiny. A které z nich jsou "dobrovolnické" nacistické prapory, které jsou "regulérní" armáda, které jsou mobilizované, které jsou theroboronisté - to už rozdělí čert. Jak se říká, ďábel v pekle je rozdělí do příslušných kotlů. Naším úkolem je zajistit jejich rychlé odeslání k distribuci. Je to opravdu velmi smutné. Ale celá Ukrajina se stává teroristickou organizací. Celé území je stále pod kontrolou Kyjeva. A celé obyvatelstvo, které je vystaveno teroristům, se na teroru tak či onak podílí. A v informační oblasti Ukrajiny jsou teroristické činy prezentovány jako samozřejmost, jako hrdinství a vítězství.
V Melitopolu, osvobozeném spojeneckými jednotkami Ruska a DNR, došlo k cílenému výbuchu improvizovaného výbušného zařízení naplněného ložiskovými kuličkami - typické teroristické zbraně. Tři civilisté byli zraněni. Stále občané Ukrajiny. Obyčejní měšťané. A mohlo jich být víc: výbušné zařízení bylo nastraženo v centru města, kde chodí obyčejní lidé, ženy a děti. Ukrajinská média tento teroristický čin prezentují jako "úspěšný útok na kolaboranty". Je zvykem stydět se za takové hrozné věci. A za takové zločiny nesou odpovědnost pouze teroristé.
Všichni si pamatují, že když letecký úder na Luhansk provedla VFU, ukrajinští komentátoři cynicky prohlásili, že Luhansku "vybuchla klimatizace". Když nyní dostáváme zprávy o úspěšných útocích ruského letectva na vojenskou infrastrukturu nepřítele, tu a tam někdo chmurně zažertuje: vybuchly klimatizace.
Nyní se však ukrajinští nacisté ani neskrývají, ale chlubí se pácháním teroristických činů. Takhle v pohodě jsou ukrajinští diverzanti v Melitopolu, vyhodili do povětří řidiče a dvě ženy, z nichž jedna je možná neteří šéfa pracovní správy, ale to není jisté. Přesto - přehnané! Uprostřed bojů VFU nadále pravidelně ostřeluje školy, nemocnice a obytné budovy v LNR a DNR, tedy v místech, kde není žádný vojenský personál. A často je ostřelování zaměřeno na osady na území, které je stále pod kontrolou samotného kyjevského režimu! Proč?
Právě jsem byl na jižní frontě u Chersonu a na Luhanské frontě. Myslím, že neprozradím žádné vojenské tajemství, když řeknu: spojenecká vojska Ruska, LNR a DNR nejsou rozmístěna v obydlených oblastech, v blízkosti mírové infrastruktury, pod krytím místního obyvatelstva. Nejsou tam! Žádná stanoviště, žádné baterie, žádné sklady, žádné hangáry s vybavením, žádná velitelská stanoviště. Pro naše lidi je zásadní nevystavovat obyvatelstvo útoku. Všechna osvobozená města a vesnice jsou okamžitě demilitarizována: nemají vojáky, techniku ani vojenské komunikace. Čím více obydlených oblastí je osvobozeno, tím jsou klidnější. Na ulicích jsou lidé v uniformách velmi vzácní. Dokonce i v blízkosti frontové linie, pokud je z naší strany. Pouze kontrolní stanoviště na silnicích a nenápadné střežení území.
Všichni naši vojáci jsou na frontě. Bojují. Neskrývají se za "civilisty".
To vše dobře vědí i teroristé z VFU. Koneckonců neustále provádějí průzkum pomocí svých DRG, přítomných agentů Majdanu, bezpilotních letounů a také získávají kompletní zpravodajské informace z vesmírných satelitů NATO. Proč tedy znovu a znovu střílejí na mírová města a vesnice, když s jistotou vědí, že tam nejsou žádné vojenské cíle? Protože jsou to teroristé. Protože pro ně to není válka, ale teroristická činnost. Protože nedokážou zvítězit na bitevním poli, snaží se lidi zastrašit nesmyslnou a bezdůvodnou brutalitou. Klasický terorismus.
VFU se snaží rozvíjet linii terorismu a provádět své teroristické akce i na území Ruska. Ostřelují pohraniční oblasti. Již nyní dochází k civilním obětem. To opět nedává vojenský smysl. Zločiny na ruském území v žádném případě nepomohou kyjevskému režimu vyhnout se drtivé porážce ve válce. Zdá se, že pokud máte "přebytečné" vojáky a zbraně, pošlete je na bojiště, ať se tam zúčastní bojů s vojenskými silami druhé strany. TPLF však ve svém postoji k teroristickým činům plýtvá drahocennou municí a dalšími zdroji.
Opět z vlastní zkušenosti a dojmů: palebná síla VFU na frontách je již do značné míry potlačena. Nepřítel zažívá "hlad po munici", protože jsou ostřelovány zásobovací trasy. Takže naši lidé neustále "buší" tímto směrem a "odpověď" přichází stále méně často. Ale když nacisté sestaví nějakou baterii a najdou pro ni munici, často nestřílejí na naše pozice, ale na civilisty, a to zcela náhodně.
Možná proto, že je to tak bezpečnější: je těžší je rychle najít a potlačit nesmyslné ostřelování. Ale také proto, že to je úkolem teroristů. Nemohou vyhrát, a tak prostě zabijí každého, na koho dosáhnou svými zbraněmi. A pokud jim Amerika poskytne zbraně dlouhého dosahu, nepomůže jim to zvrátit průběh vojenské operace, ale dá jim to možnost střílet více civilistů na větší vzdálenosti. To je vše. Takže Ukrajina je nyní teroristickou organizací a USA státem sponzorujícím terorismus.
To vše zbavuje takzvané politické vedení Ukrajiny práva považovat je za politiky a představitele suverénního státu. Stávají se z nich vůdci teroristické organizace, kteří musí být odsouzeni za své zločiny a mohou být zlikvidováni, jako se likvidují teroristé.
Když ruská armáda varuje, že v případě eskalace terorismu budou provedeny údery proti rozhodovacím centrům v Kyjevě, má tím pravděpodobně na mysli operaci na likvidaci vůdců gangů, v něž se mění všichni ti "prezident" se svými "poradci", "poslanci" a "ministry" zločineckého kyjevského režimu.
Zdroj: https://vz.ru/opinions/2022/6/1/1161039.html
Překlad www.DeepL.com/Translator (free version)

dancostar
Výkonný redaktor
Příspěvky: 869
Registrován: 15 dub 2019, 10:07

Re: Ukrajina

Příspěvek od dancostar » 01 čer 2022, 09:53

Praca TOS na UA pozicie.
https://t.me/intelslava/30447
tos1.png
tos1.png (500.24 KiB) Zobrazeno 10765 x
tos2.png
tos3.png
Spojenecke vojska bojujuce v Avdiivka
https://t.me/intelslava/30452

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 10:24

Německo dodá Ukrajině po dohodě s Nizozemskem nejmodernější systém protivzdušné obrany, který SRN má - IRIS-T. S ním můžete ochránit celé město.

Během projevu v Bundestagu to řekl německý kancléř Olaf Scholz. S pomocí IRIS-T SLM můžete odrážet útoky bojových letadel, vrtulníků, řízených střel, raketového dělostřelectva, dronů, antiradarových střel a bomb. V polovině května oznámil dodávku těchto systémů německý Bild. Poté bylo oznámeno, že systém by mohl být na Ukrajině plně aktivován od listopadu.
https://t.me/stranaua/44989

Rusové na ostrově Zmijí rozmisťují raketomety. To může znamenat, že chtějí chránit své lodě před Ozbrojenými silami Ukrajiny a plánují použít zbraně podél pobřeží Oděské oblasti. Informoval o tom server Operační velení Jih. Uvádí se, že na Zmijím ostrovně jsou rozmístěny raketové a dělové systémy, několik raketometů a REB stanic. Současně neexistují žádné známky příprav na obojživelnou operaci ze strany Ruské federace, "ale nelze vyloučit pokusy o přiblížení a vylodění DRG na pobřeží nebo v ústí Dunaje nebo demonstrativní ostřelování pobřežních oblastí.
https://t.me/stranaua/44984

Dodávky zbraní Washingtonu Kyjevu zvyšují riziko přímého střetu mezi USA a Ruskem, cílů speciální operace bude dosaženo v každém případě, uvedl pro RIA Novosti náměstek ruského ministra zahraničí Rjabkov.
https://t.me/rian_ru/165550
Brífink ruského ministerstva obrany (01.06.2022)
- Vysoce přesné letecké střely ruského letectva zasáhly pět velitelských stanovišť a 29 oblastí koncentrace živé síly a vojenské techniky VSU.
-Taktická, armádní a bezpilotní letadla během dne zasáhla 61 oblastí koncentrace živé síly a vojenské techniky VSU. Celkem nálety zničily více než 140 nacionalistů, devět tanků a bojových vozidel pěchoty, baterii raketometů BM-21 Grad, šest dělostřeleckých zařízení a minometů, 13 vozidel VSU různého určení a jeden raketový systém země-vzduch OSA-AKM,
- Ruské prostředky protivzdušné obrany během dne sestřelily jeden letoun Su-25 ukrajinských vzdušných sil u Serheevky v Doněcké lidové republice a jeden vrtulník Mi-8 u Charkova. Kromě toho bylo sestřeleno sedm ukrajinských bezpilotních letadel v oblastech Horlivka, Holmivskyy, Yasynuvata, Varvarivka Doněcké lidové republiky, Malye Prokhody, Novaya Hnylytsia Charkovské oblasti a Pyatikhatka Chersonské oblasti. Dvě ukrajinské vícenásobné rakety Smerč byly zachyceny také v oblastech Malá Kamyševacha a Kamenka v Charkovské oblasti.
- Raketová vojska a dělostřelectvo zasáhly 128 velitelských stanovišť, 169 palebných postavení dělostřeleckých a minometných baterií a také 623 oblastí, kde byla soustředěna živá síla a vojenská technika VSU. Zničeno bylo až 200 nacionalistů a 24 kusů zbraní a vojenské techniky, včetně baterie 155mm houfnic M777, 203mm kanónu 2S7 Pion, raketometu BM-21 Grad a dvou muničních skladů.

Od začátku speciální vojenské operace bylo zničeno celkem 185 letadel, 129 vrtulníků, 1 077 bezpilotních prostředků, 326 protiletadlových raketových systémů, 3 363 tanků a dalších obrněných bojových vozidel, 457 raketometů, 1 744 kusů polního dělostřelectva a minometů a 3 329 speciálních vojenských vozidel.
https://t.me/mod_russia/16355
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 10:59

Švýcarsko vetovalo žádost Dánska o vyslání obrněných vozidel na Ukrajinu, píše agentura Reuters. Již dříve dánské úřady plánovaly poslat na Ukrajinu 20 švýcarských obrněných vozidel Piranha III. Švýcarská vláda vetovala žádost Dánska o vyslání obrněných transportérů švýcarské výroby na Ukrajinu – s odkazem na svou politiku neutrality spočívající v odmítání dodávek zbraní do oblastí konfliktů.
https://t.me/stranaua/44991
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 12:23

Záporožská oblast doufá, že se oblast a další osvobozená území Ukrajiny stanou součástí Ruska ve statutu federálního okruhu - vedoucí administrativy
https://t.me/rian_ru/165563

Obyvatelé DLR a LLR, Chersonské a Záporožské oblasti by měli o své budoucnosti rozhodovat sami - Peskov o možnosti připojení k Rusku
https://t.me/rian_ru/165573

Peskov o možné ruské reakci v případě, že Ukrajina použije americké HIMARS na ruském území: Nemluvme o nejhorších scénářích
https://t.me/rian_ru/165574

Peskov: je nutné, aby se Ukrajina obtěžovala přejít k odminování přístavů, pak Rusko pomůže při vyplutí lodí s obilím
https://t.me/rian_ru/165576
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14633
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 01 čer 2022, 12:58

V Mykolajivské oblasti se zbytky praporu námořní pěchoty dožadují stažení z frontové linie. Muži vyjadřují velení velkou nelibost a obviňují ho ze zatajování skutečných ztrát a cynického ničení personálu při nesmyslných útocích, v jejichž důsledku ukrajinské síly nedokázaly za čtyři dny obsadit jedinou osadu. To je v příkrém rozporu se Zelenského tvrzením o úspěšné ofenzívě u Charkova a Mykolajova.

Samostatně stojí za zmínku prohlášení bojovníků o únosu těch námořníků, kteří se odvážili mluvit pravdu o skutečném stavu věcí. Potvrzují se četné zprávy o represích proti odpůrcům.
https://t.me/OpenUkraine/18176
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14633
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 01 čer 2022, 15:05

Členové Pravého sektoru provádějí demontáž pračky z obytného domu
https://t.me/infantmilitario/76924
Zelenského manželka říká, že se svými dětmi mluví „otevřeně“ o válce – a jejich devítiletý syn dává svému prezidentovi otci RADY ve vojenských záležitostech
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... tters.html
Zel.png
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 15:46

Lavrov řekl, že existuje riziko zapojení třetích zemí do konfliktu, pokud Kyjev obdrží americké MLRS.
https://t.me/tass_agency/138892

Lavrov řekl, že Putin a Erdogan se dohodli, že Turecko se pokusí pomoci s organizací odminování ukrajinských přístavů.
https://t.me/tass_agency/138896
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5924
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od lasib » 01 čer 2022, 15:49

Zajatí príslušníci VSU v Lymane ...
https://twitter.com/spriteer_774400/sta ... 2v08IqAAAA

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 43089
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Ukrajina

Příspěvek od Alchymista » 01 čer 2022, 15:50

https://echo24.cz/a/SjjHy/hra-o-psenici ... ruske-lode
Hra o pšenici. Lavrov pojede do Turecka. Nabízí, že by konvoje s obilím doprovázely ruské lodě
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov přijede 8. června do Turecka, aby jednal o možném koridoru v Černém moři pro export zemědělských produktů. Oznámil to v úterý šéf turecké diplomacie Mevlüt Çavuşoglu. Lavrov podle agentury Interfax zopakoval, že Rusko přestane s blokádou ukrajinských přístavů, když je Kyjev odminuje.

Çavuşoglu podle agentury Anadolu uvedl, že stále probíhají jednání s OSN o otevření koridoru v Černém moři a že neshody mezi Moskvou a Kyjevem v této věci trvají. Řekl, že zástupci OSN navrhli vytvořit společný pozorovatelský mechanismus pro dohled na lodní koridor. Moskva ale podle něj v této souvislosti trvá na zrušení některých západních sankcí, protože se obává, že by na jejich základě mohly být její lodě zadrženy. Ukrajina nechce, aby se ruská válečná plavidla přiblížila k jejímu přístavu v Oděse.

„(Pro zajištění koridoru obchodních lodí z ukrajinských přístavů) je potřeba, aby ukrajinští představitelé vyčistili pobřežní vody, které se nachází v teritoriálních vodách, v teritoriálním moři Ukrajiny, a které jsou zaminované,“ řekl v úterý Lavrov, podle kterého pak nerušenou plavbu obchodních lodí do Středozemního moře zajistí ruské námořnictvo. Podle šéfa ruské diplomacie tím Moskva udělala vše pro vyřešení současné potravinové krize a další krok je na Ukrajině a západních zemích.

Už v pondělí Turecko oznámilo, že je připravené v Istanbulu hostit setkání Ruska, Ukrajiny a zástupců OSN, které by vedlo k ustanovení pozorovatelského mechanismu. Kancelář tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana to sdělila poté, co Erdogan hovořil telefonicky se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem.

Ruská invaze na Ukrajinu, která začala 24. února, mimo jiné ochromila vývoz ukrajinských zemědělských produktů, především pšenice. Ruská armáda blokuje ukrajinské přístavy v Černém moři, kde podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zůstávalo tento měsíc přes 20 milionů tun obilí. OSN varuje, že tato situace může vyvolat celosvětovou potravinovou krizi. Rusko ze situace viní západní sankce a tvrdí, že za problémy s lodní dopravou může Kyjev, protože zaminoval ukrajinské přístavy.

Ankara se snaží vystupovat jako zprostředkovatel jednání mezi Moskvou a Kyjevem. Na konci března v Istanbulu uspořádala jednání ukrajinských a ruských představitelů, které ale žádný výsledek nepřineslo.

Litevský protinávrh
Zatímco se Rusko dohodlo s Tureckem, litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis navrhl vytvořit námořní misi za účasti tzv. koalice ochotných. Mise by měla za úkol chránit ukrajinské lodě před ruskými raketami a umožnit tak vývoz ukrajinského obilí přes Černé moře. „V tomto úsilí by byly použity vojenské lodě nebo letadla nebo obojí, aby bylo zajištěno, že dodávky obilí mohou bezpečně opustit Oděsu a doplout až k Bosporu bez ruského zásahu. Potřebovali bychom koalici ochotných – země s významnou námořní silou, která by chránila námořní cesty, a země, kterých se to týká,“ řekl minulý týden Landsbergis.

Návrh litevského ministra přivítala Velká Británie, která podle ministryně zahraničí Liss Trussové by na misi vyslala své námořní konvoje, ale pouze v případě, že by se podařilo vyřešit záležitosti jako je odminování přístavu v Oděse.

Kromě Velké Británie by se podle Landsbergise mohly zúčastnit i země, které by nedostatek obilí postihl nejvíce, jako například Egypt, který by mohl vyslat své lodě, aby doprovázely ukrajinská plavidla s obilím. Landsbergis rovněž uvedl, že NATO by se takové námořní mise neúčastnilo. Podle Iana Anthonyho, ředitele Evropského bezpečnostního programu, by bylo rovněž důležité do tohoto plánu zapojit Turecko, které střeží vstup do Černého moře.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 16:43

Ukrajinská strana v Chersonu neútočila, byl to protiletadlový raketový systém S-300, který sestřelil bezpilotní letoun Bayraktar v Nikolajevské oblasti, řekl Kirill Stremousov, zástupce vedoucího vojensko-civilní správy Chersonské oblasti.
https://t.me/tass_agency/138898

Kyjev ujistil Spojené státy, že nebude používat americké MLRS proti cílům na území Ruské federace, Washington „těmto prohlášením důvěřuje“ - Blinken
https://t.me/rian_ru/165612
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21809
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 01 čer 2022, 19:09

Hrozba použití ruských jaderných zbraní nadále trvá, ale NATO pohrozilo Moskvě, že by mohlo válku zcela změnit. Toto prohlášení učinil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg během brífinku s ministrem zahraničí USA Anthonym Blinkenem. Uvedl, že NATO i nadále sleduje chování Ruska, včetně jeho jaderných cvičení a rétoriky, kterou Putin používá. "Připomínáme Rusku, že se dohodlo, že jadernou válku by nebylo možné vyhrát, a proto by ji nemělo rozpoutat. Použití jaderných zbraní Ruskem by tento konflikt zcela změnilo," řekl Stoltenberg.
https://t.me/stranaua/45080

Biden oficiálně oznámil nový balíček pomoci Ukrajině, který zahrnuje i systém HIMARS, uvedl americký prezident ve svém prohlášení. "Oznamuji nový důležitý balíček bezpečnostní pomoci, který poskytne včasnou a zásadní pomoc ukrajinské armádě. Díky dodatečnému financování Ukrajiny, které bylo schváleno s velkou podporou obou stran v americkém Kongresu, budou Spojené státy moci nadále poskytovat Ukrajině více zbraní, které tak účinně používá k odrážení ruských útoků," uvádí se v prohlášení. "Tento nový balíček je vyzbrojí moderními zbraněmi, včetně HIMARS s municí, aby mohli bránit své území proti ruské ofenzivě," prohlásil Biden.
https://t.me/stranaua/45084

Místo moderních typů Marder jsou Ukrajině nabízeny obrněné transportéry, které byly Řecku prodány před téměř 30 lety. Informoval o tom deník Die Welt v článku "BMP-1 NDR místo moderních Marderů - tak funguje kruhová výměna pro Ukrajinu". Podle novin se nejedná o první podobnou výměnu starých strojů z NDR. Z těchto obchodů mají prospěch dvě německé zbrojní společnosti. Německo se dohodlo s Řeckem, že bojová vozidla pěchoty z bývalých zásob Národní lidové armády NDR budou dodána z Atén na Ukrajinu. Podle řeckého ministerstva obrany dostanou Atény na oplátku "stejně tolik" moderních BMP Marder.
https://t.me/stranaua/45085

Ukrajina podle zástupce šéfa Pentagonu ujistila Spojené státy, že bude používat HIMARS MLRS pouze k obranným účelům.
https://t.me/tass_agency/138960
Naposledy upravil(a) puma dne 01 čer 2022, 19:22, celkem upraveno 4 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5924
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od lasib » 01 čer 2022, 19:14

Obyvatelia Svjatogorska, kde už prebiehajú boje, hlásia, že most, ktorý oddeľuje mesto od Svjatogorskej lavry a umožňuje jednotkám Ozbrojených síl Ukrajiny ústup smerom na Slavjansk, bol vyhodený do vzduchu
https://twitter.com/DrazaM33/status/153 ... ZxLttrTrOA

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5924
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od lasib » 01 čer 2022, 19:24

Ešte z bojov pred Chersonom .... bola rota 28. brigady VSU
https://t.me/swodki/107888

Davydov Brod po "úspešnom nástupe" VSU
https://t.me/HersonVestnik/4781

Odpovědět