Rusko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4087
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: Rusko

Příspěvek od Grif » 08 dub 2022, 23:02

Země EU ve čtvrtek schválily pátý balíček sankcí proti Rusku, který mimo jiné uvaluje embargo na dovoz uhlí z Ruska
MOSKVA, 8. dubna /TASS/. Rusko přesměruje dodávky uhlí na alternativní trhy poté, co Evropská unie dodávky odmítne, řekl v pátek novinářům mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
"Dodávky uhlí, protože Evropa odmítá [svou] spotřebu, ..., budou přesměrovány na alternativní trhy," řekl. "Samozřejmě, že uhlí je stále velmi oblíbenou komoditou," zdůraznil Peskov.
Země Evropské unie ve čtvrtek schválily pátý balíček sankcí proti Rusku, který zahrnuje omezení pro jednotlivce a finanční instituce a také uvaluje embarga na dovoz uhlí z Ruska a také na dodávky high-tech zboží. Zejména německý kancléř Olaf Scholz uvedl, že Německo by mělo plně využít čtyřměsíční přechodné období k postupnému ukončení dovozu uhlí z Ruska.
Ruský vicepremiér Alexander Novak prohlásil, že pro některé evropské země, které jsou silně závislé na dovozu ruského uhlí, by bylo obtížné okamžitě odmítnout ruské zásilky. Rusko podle něj bude schopno přesunout export uhlí do asijsko-pacifických zemí využitím volné kapacity v černomořských a baltských přístavech.
https://tass.com/economy/1434783
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 09 dub 2022, 10:43

P.C.Roberts: Jaderná válka je na obzoru
Někteří čtenáři se ptali, proč Rusko považuje členství Finska v NATO za provokaci. Ze stejného důvodu, z jakého je členství Ukrajiny provokací: Americké raketové základny na ruských hranicích, píše v komentáři Paul Craig Roberts. USA v současnosti hypersonické střely nemají, ale dříve nebo později je budou mít. Takové rakety na ruských hranicích by mohly zasáhnout Moskvu za 3 nebo 4 minuty, což je zjevně existenční hrozba. Spolu s Finskem chce Washington základny ve Švédsku a pobaltských státech a raketové základny už má v Polsku a Rumunsku.

Zatímco Washington zamýšlí členství Finska v NATO jako novou provokaci, nesmíme zapomenout na dvě další existující provokace, které Kreml prohlásil za nepřijatelné: Stávající raketové základny v Polsku a Rumunsku. Pro Rusko nedává smysl preventivně bránit raketovým základnám na Ukrajině a ve Finsku a zároveň povolit, aby stávající základny zůstaly v Polsku a Rumunsku. Ruská intervence proti těmto dvěma základnám je pravděpodobně další sebeobrannou akcí, kterou Rusové podniknou.

Západní média udělala maximum, aby vyvolala celosvětové rozhořčení vůči Rusku. Lidé nevnímají nezodpovědnost západních vlád, když bezdůvodně vyhrožují Rusku raketovými základnami na jejích hranicích. Místo toho, aby indoktrinovaní lidé správně vnímali umístění základen jako agresi proti Rusku, vidí ruskou reakci na existenční hrozby jako agresi.
http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/ ... na-obzoru/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 09 dub 2022, 10:49

VÍT SKALSKÝ: RUBL JE ZPĚT!
Rubl se obchoduje na stejné úrovni, jako před začátkem války na Ukrajině. Jak je to možné? Důvody jsou mimo jiné dva.

V roce 1944 došlo v americkém Bretton Woods k dohodě mezi 44 zeměmi, v nichž měly hlavní slovo Spojené státy americké. Brettonwoodský systém mezinárodních měnových vztahů zavedl režim pevných směnných kurzů. Vyžadoval od každé členské země, aby udržovala fluktuaci svých směnných kurzů v rozpětí jednoho procenta kolem hodnoty vyjádřené v amerických dolarech. V této době byl americký dolar krytý zlatem. Prezident Franklin D. Roosevelt už v roce 1933 zakázal vlastnictví zlata v rukách jednotlivců, domácností a soukromých firem. Proto měla americká centrální banka zlata dost na krytí amerického dolaru. Dolar byl krytý zlatem, dolar pak kryl ostatní světové měny.

V neděli 15. srpna 1971 prezident Spojených států Richard Nixon oznámil ukončení zlatého standardu. Skončila fixace dolaru vůči zlatu v kurzu 35 dolarů za jednu unci (dnes se zlato obchoduje kolem 2000 dolarů za unci). Jednalo se tak o faktické ukončení Brettonwoodského systému, jež garantoval stabilní měnové kurzy. Vše bylo ukončeno v roce 1976, kdy dolar přestal být oficiálně spojován se zlatem. Nicméně, důvěra v dolar neklesla! Dolar dál zůstal krycí měnou ostatních měn.

Došlo k zajímavému fenoménu. Spojení dolaru s ostatními měnami neskýtá těmto měnám záruku krytí. Naopak! Ostatní měny kryjí dolar. Americká centrální banka (je v soukromých rukách) neustále kvantitativně uvolňuje měnu. Lidově se jedná o tištění peněz. V podstatě však jde jen o připisování elektronických čísel v emisní bance. Množství amerických dolarů strmě stoupá. Přesto dolar neklesá v přímé úměře k množství měny. Tuto záležitost nelze vysvětlit jen nárůstem produkce díky technologickému růstu. Jde o to, že ostatní měny udržují paritu kursu s dolarem, který je hlavní měnou v mezinárodní směně. Jak se hodnotově ztrácí dolar, ztrácí spolu s ním hodnotu i ostatní měny, které jsou s ním svázané jako krycí měnou (zpětně jej také kryjí). Inflace se takto celosvětově tlumí rozléváním inflačního dolaru do ostatních měn.

Putin vyhlásil odtržení rubl od dolaru poté, co byly elektronické dolarové rezervy ruské centrální banky zmraženy. Poškodil se tím rubl? Vypadá to, že nepoškodil. Čínský obrovský trh akceptuje rubl jako prostředek směny. Ruské suroviny a energie jsou do západního světa také vyváženy jen za rubl. Navíc, Ruská federace chystá zlatý standard (fixace rublu na zlato). Tedy lze očekávat růst rublu. Dolar měnu nedrží, ale strhává do inflační propasti!
S dolarem je spojen systém frakčního bankovnictví. Jde o to, že jednotlivé komerční banky mají rezervy u centrálních bank. Následně půjčují klientům něco kolem desetinásobku této rezervy. Systém částečných rezerv funguje i v Ruské federaci. Nicméně, například zdaleka největší banka v RF (Sberbank) je z nadpoloviční většiny vlastněná ruským ministerstvem financí. Tedy okradení klientů prostřednictvím půjčování uměle vytvořených peněz se tlumí tím, že se finance vrací do rukou státu. To v západním bankovním systému neznáme. Zde vždy ukradené peníze prostřednictvím úroku z umělých peněz končí v kapsách majitelů bank.
Vypadá to, že i když je Ruská federace silně poškozena výdaji za válku, změny ve finančním systému tyto ztráty kompenzují.
https://narodnidemokracie.cz/vit-skalsky-rubl-je-zpet/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 09 dub 2022, 12:39

Kvůli novým sankcím EU mají kamiony z Ruska a Běloruska zakázán vjezd na území zemí EU. Všechny kamiony z Ruska a Běloruska musí EU opustit do 16. dubna.
https://t.me/stranaua/35678
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 09 dub 2022, 17:15

Štvrtok 07.04.2022, Singapurský prieliv, Konvoj Gazpromu je na ceste domov (lode sú pod sankciami)
Lode spoločnosti Gazprom = Akademik Čerskij (Академик Черский = na uloženie potrubia do mora) + zásobovacie lode Ostan Šeremeta (Остап Шеремета) a Ivan Sidorenko (Иван Сидоренко)
pod ochranou BPK Admiral Pantelejev (БПК Адмирал Пантелеев)
20220409.jpg
Zdroj https://twitter.com/StraitsSights/statu ... 7322926085 z 07.04.2022 + klon https://vk.com/wall-104764077_316381 z 09.04.2022

Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4087
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: Rusko

Příspěvek od Grif » 10 dub 2022, 10:39

Ruská operace v důsledku neochoty Kyjeva zastavit genocidu Rusů
Ruský velvyslanec v USA Anatolij Antonov řekl, že Západ podněcuje další krveprolití na Ukrajině tím, že do země pumpuje zbraně.
NEW YORK, 9. dubna /TASS/. Neochota kyjevského režimu zastavit genocidu Rusů a realizovat své závazky podle mezinárodních smluv vedla ke speciální vojenské operaci, řekl ruský velvyslanec v USA Anatolij Antonov v rozhovoru pro pátek pro Newsweek.
"Speciální vojenská operace na Ukrajině je výsledkem neochoty kyjevského režimu zastavit genocidu Rusů prostřednictvím plnění závazků vyplývajících z mezinárodních dohod," řekl.
Podle ruského vyslance to bylo "nacionalistické šílenství a revanšistické nálady kyjevského režimu", které přimělo Ukrajinu zvolit "cestu rychlé militarizace" s pomocí ze zahraničí. "Členské země NATO zahájily vojenský průzkum Ukrajiny," poznamenal Antonov. "Bylo zaplaveno západními zbraněmi, zatímco prezident Vladimir Zelenskij oznámil plány Kyjeva na získání jaderných zbraní, které by ohrozily nejen sousední země, ale i celý svět," zdůraznil ruský velvyslanec.
Řekl, že Západ podněcuje další krveprolití na Ukrajině pumpováním země zbraněmi. "Západní státy jsou přímo zapojeny do současných událostí, protože pokračují v pumpování Ukrajiny zbraněmi a municí, čímž podněcují další krveprolití," poznamenal.
"Upozorňujeme, že takové akce jsou nebezpečné a provokativní, protože jsou namířeny proti našemu státu," zdůraznil vyslanec. "Mohou zavést USA a Ruskou federaci na cestu přímé vojenské konfrontace. Jakákoli dodávka zbraní a vojenského materiálu ze Západu, prováděná transportními konvoji přes území Ukrajiny, je legitimním vojenským cílem našich ozbrojených sil," dodal. dodal Antonov.
Ruský vyslanec se dotkl i činnosti biologických laboratoří na Ukrajině. "Co má Pentagon společného se zdravotními problémy? Proč jsou biolaboratoře zřízeny podél ruských hranic - tisíce kilometrů daleko od amerického území?" řekl.
Rusko dělá vše pro to, aby ukončilo vojenské aktivity
Antonov dodal, že Moskva přijímá nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti civilistů a udržení normálního provozu zařízení kritické infrastruktury na Ukrajině. "Ruská federace přijímá nezbytná opatření k zachování života a bezpečnosti civilistů," upozornil. "Děláme vše pro udržení normálního fungování zařízení kritické infrastruktury, pro zajištění práva a pořádku a bezpečnosti lidí. Údery jsou prováděny pouze na vojenské cíle a výhradně vysoce přesnými zbraněmi," dodal ruský vyslanec.
Dodal také, že Moskva dělá v rozhovorech s Kyjevem vše, co je v jejích silách, aby ukončila vojenské aktivity a obnovila mír na Donbasu. "Rusko dělá vše pro to, aby vyjednalo cestu k rychlému dokončení konfrontace, obnovení míru na Donbasu a návratu všech národů Ukrajiny k mírovému životu," zdůraznil.
"Naše principiální stanovisko ohledně urovnání konfliktu bylo jasně definováno," dodal Antonov. Jeho součástí je podle něj „požadavek na bezpodmínečné zohlednění bezpečnostních zájmů Ruska, demilitarizaci a denacifikaci ukrajinského státu, zajištění jeho neutrálního a nejaderného statutu, jakož i uznání ruské suverenity nad Krymem a nezávislost Doněcká a Luganská lidová republika."
Cílem speciální vojenské operace
Podle Antonova je cílem operace „ukončit genocidu páchanou kyjevským režimem a zajistit bezjaderný a neutrální status Ukrajiny“. „Politika naší země je založena na právu všech národů žijících dnes na ukrajinském území vybrat si svou vlastní budoucnost,“ poznamenal Antonov. "Společně se musíme co nejdříve zbavit nacionalistů, kteří se chopili moci v Kyjevě, otočit tuto tragickou stránku a pokročit v budování vzájemně respektujících a rovnocenných vztahů," řekl ruský velvyslanec.
Podle mluvčího ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova byly během ruské speciální vojenské operace objeveny důkazy, že kyjevský režim urychleně odstranil stopy vojenského biologického programu na Ukrajině financovaného americkým ministerstvem obrany. Zaměstnanci ukrajinských laboratoří vypověděli, že 24. února byly urychleně zlikvidovány patogeny moru, antraxu, tularémie, cholery a dalších smrtelných nemocí.
Ruský prezident Vladimir Putin oznámil 24. února speciální vojenskou operaci na základě žádosti hlav donbasských republik. Ruský vůdce zdůraznil, že Moskva neplánuje okupovat ukrajinská území a cílem je demilitarizovat a denacifikovat zemi. V reakci na to Západ zavedl proti Moskvě velké sankce, ve skutečnosti rozpoutal ekonomickou válku s Ruskem.
https://tass.com/politics/1435201
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 10 dub 2022, 15:54


Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rusko

Příspěvek od El Diablo » 10 dub 2022, 18:50

Raketa poblíž ruského Volgogradu zasáhla statek. Nikdo neví, kde se vzala
Dnes 15:19
David Strnad, Novinky
Raketa vzduch-země zasáhla tento týden obytnou budovu ve městě Frolovo pár kilometrů od hranic Volgogradské oblasti v Rusku. Prorazila stěnu statku, uvízla ve sklepě, ale nevybuchla. Překvapený důchodce si po návratu od dětí nejprve myslel, že ho vykradli. Po následné evakuaci a prohledání statku pyrotechnici střelu zlikvidovali. Nikdo netuší, kde se v místě, které je poměrně daleko od hranic s Ukrajinou, střela vzala.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... d=40393378
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 11 dub 2022, 18:32

Generální tajemník OPEC Mohammed Barkindo se domnívá, že nahradit vývoz ruské ropy do Evropské unie je téměř nemožné. Informovala o tom agentura Bloomberg.
https://t.me/stranaua/36039
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 11 dub 2022, 20:06

Alchymista píše:
11 dub 2022, 14:32
Finsko a Švédsko chystají vstup do NATO...
Posledný odstavec:
V tom istom čase vo Vyborge (Выборг = Leningradská oblasť, centrum mesta cca 28km od hranice s Fínskom) zaznamenali prispievatelia pohyb vojenskej techniky smerom k hranici s Fínskom.
20220411.jpg
Video https://vk.com/video-104764077_456262759 dĺžka 48 sek. (Pobrežný raketový komplex Bastion)
Zdroj https://t.me/opersvodki/3171 + https://vk.com/wall-104764077_317631 z 11.04.2022

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 11 dub 2022, 20:07

Další „úkoly“ a „cíle“, co s Ukrajinou. Kadyrov i Lavrov otevřeně
Čečenský prezident Ramzan Kadyrov oznámil, že má jasný úkol od svého ruského protějška Vladimira Putina získat po Luhansku a Doněcku kontrolu nad Kyjevem. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se nechal slyšet, že ruská armáda má nové poslání, a sice ukončení dominance Spojených států ve světě, informují o tom Novinky.
„Naše speciální vojenská operace je navržena tak, aby skoncovala s bezohlednou expanzí a směřováním k úplné dominanci Spojených států na mezinárodní scéně, a pod nimi i zbytku západních zemí,“ sdělil šéf ruské diplomacie v rozhovoru pro televizní kanál Rossija 24.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ene-698865
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 11 dub 2022, 20:23

Maďarsko souhlasilo s „Putinovým schématem“ pro platby za plyn v rublech.
Ministr zahraničí Peter Szijjarto řekl, že země je připravena platit za ruský plyn v eurech, které se následně převedou na rubly. Podle Szijjárta půjde o bankovní postup, jehož detaily již vypracovala dceřiná společnost MVM CEEnergy ZRt. a Gazpromexport. Podstatou postupu je, že maďarská strana vytvoří dva účty, jeden v eurech a jeden v rublech, v Gazprombank. Platba bude provedena v eurech, které CEEnergy převede do Gazprombank, která následně částku převede na rubly a převede do Gazpromexportu.

Szijjártó zdůraznil, že v původní smlouvě mezi oběma společnostmi je rovněž uvedeno, že je možný přechod na jinou měnu. "Platíme tedy v eurech, Gazprombank provede konverzi a tato částka je vyplacena Gazpromexportu," uvedl maďarský ministr zahraničí s tím, že toto rozhodnutí neporušuje žádné sankce.
https://t.me/stranaua/36057
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 11 dub 2022, 21:52

Эшелон с БМПТ "Терминатор" где-то в Брянской области
Nákladný vlak s BMPT "Terminator" niekde v Brjanskej oblasti (v cípe hraníc s BLR a UA)
20220411.jpg
Zdroj https://vk.com/wall-123538639_2417037 z 11.04.2022 + kvalitnejšie foto

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 12 dub 2022, 08:39

Centrální banka prozradila, kde jsou uloženy ruské rezervy
https://t.me/rian_ru/158258
photo_2022-04-12_08-39-13.jpg
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 12 dub 2022, 10:05

Ruské dráhy tvrdí, že plní všechny závazky ohledně eurobondů, věřitelé nedostali platby kvůli jednání zprostředkovatelských finančních institucí, uvedla společnost.
https://t.me/tass_agency/126717

Gubernátor regionu Belgorod Vjačeslav Gladkov: V Šebekinské oblasti (u hranice UA - pozn.) došlo k poškození železničních tratí. Nejsou žádné oběti ani zranění. Poškozena byla pouze železniční trať. Na místě je pracovní skupina. Zřejmě ne nadarmo je v regionu zaveden „žlutý“ stupeň teroristického ohrožení.
https://t.me/regnum_na/14298
https://t.me/milinfolive/80952
3.jpg
1.jpg
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 12 dub 2022, 10:29

:sipka: "Tato trať je používaná pro železniční příměstskou dopravu Belgorod-Nežegol," řekl Gladkov.
https://t.me/stranaua/36150

Lokace onoho mostu poškozeného výbuchem
4.jpg
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 12 dub 2022, 12:07

Strana Jednotné Rusko předložila Dumě návrh zákona o zavedení soudního externího řízení v zahraničních společnostech, které opustily Rusko "bez zjevných ekonomických důvodů, na základě protiruských nálad v Evropě a USA". Zahraniční vlastníci si zachovají možnost pokračovat v činnosti v Rusku nebo prodat své podíly, takže nepříjdou o své podniky a zaměstnanci získají záruky dalšího zaměstnání, uvádí autoři.
https://t.me/rian_ru/158390
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 12 dub 2022, 14:02

Ruská federace nevyhlásila neschopnost splácet své závazky z eurobondů, informace CNN neodpovídají skutečnosti, uvedlo ministerstvo financí. Je zřejmé, že překážky pro provádění plateb, splácení a obsluhu ruského státního dluhu v cizí měně byly vytvořeny uměle, uvedlo ministerstvo.

Omezení obsluhy státního dluhu Ruské federace lze považovat za další selhání jejích zahraničních protistran při plnění jejich závazků, uvedlo ruské ministerstvo financí. Všechny případné nároky věřitelů Ruska by měly být adresovány orgánům zemí, které Rusku nezákonně brání v plnění jeho závazků.

Ruské ministerstvo financí uvedlo, že restriktivní opatření americké vlády porušují především zájmy zahraničních investorů, včetně amerických.
https://t.me/tass_agency/126793
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 12 dub 2022, 16:31

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... n-40393637
Střet s protiruskými silami na Ukrajině byl nevyhnutelný, prohlásil Putin
Střet s protiruskými silami na Ukrajině byl nevyhnutelný, byl jen otázkou času, prohlásil v úterý ruský prezident Vladimir Putin během návštěvy kosmodromu Vostočnyj. Informovala o tom ruská agentura TASS. Ruská armáda podle Putina jedná během „speciální vojenské operace“, jak Moskva válku na Ukrajině nazývá, „odvážně, kompetentně, účelně a efektivně“ a používá nejmodernější typy zbraní.

„Ukrajina se začala měnit v protiruské opěrné body, začaly tam růst výpěstky nacionalismu a neonacismu, které existují již delší dobu,“ uvedl Putin. „Růst neonacismu byl speciálně pěstován a střet Ruska s těmito silami byl nevyhnutelný, vybrali si pouze čas k útoku,“ zdůraznil Putin.

Během návštěvy kosmodromu poznamenal, že by zvlášť chtěl vyzdvihnout ruské letecké síly. „Naši důstojníci se účastní speciální vojenské operace na Donbasu na Ukrajině. Poskytují pomoc lidovým republikám. Jednají odvážně, kompetentně, účelně a efektivně, používají nejmodernější typy zbraní s jedinečnými vlastnostmi,“ řekl Putin.
Naše cíle jsou ušlechtilé, tvrdí Putin

Šéf Kremlu je přesvědčen, že cílů operace na ochranu Donbasu bude dosaženo. „Tak to bude. Není pochyb, že ozbrojené síly dosáhnou stanovených cílů. Cíle jsou naprosto pochopitelné, jsou ušlechtilé,“ zdůraznil Putin. Podle něj kyjevské úřady, „tlačené Západem, odmítly splnit Minské dohody zaměřené na mírové řešení problémů. Donbasu“.

Putin také řekl, že se Rusko nehodlá izolovat od zbytku světa.
...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 12 dub 2022, 16:32

https://zvedavec.news/komentare/2022/04 ... -ruska.htm
Totální válka za zrušení Ruska
Pepe Escobar
Obrovská část NATOstánu se chová jako rusofobní lynčující dav. Žádný nesouhlas není tolerován.

Nyní už je naprosto jasné, že neo-orwellovská rusofobní kampaň „Dvě minuty nenávisti“, kterou Říše lži spustila po zahájení operace Z, je ve skutečnosti „Nenávist 24/7“.

Obrovská část NATOstánu se chová jako rusofobní lynčující dav. Žádný nesouhlas není tolerován. Úplný psyops de facto povýšil Říši lží na Říši nenávisti v totální válce - hybridní i jiné - s cílem úplně zrušit Rusko.

Nenávist má přece jen větší sílu než pouhé lži, které se nyní dostávají až do absurdity, jako když se americké „zpravodajské služby“ uchylují - jak jinak - ke lžím, aby vedly informační válku proti Rusku.

Jestliže propagandistický přehmat byl smrtelně účinný mezi zombifikovanými západními masami - říkejme tomu „vítězství“ v PR válce - na frontě, kde na tom opravdu záleží, uvnitř Ruska, je to velký neúspěch.

Podpora veřejného mínění pro operaci Z i prezidenta Putina je bezprecedentní. Po videozáznamech mučení ruských válečných zajatců, které vyvolaly všeobecné znechucení, se ruská občanská společnost dokonce připravuje na „dlouhou válku“ trvající měsíce, nikoliv týdny, pokud budou splněny cíle ruského vrchního velení - ve skutečnosti vojenské tajemství.

Deklarovaným cílem je „demilitarizace“ a „denacifikace“ budoucí neutrální Ukrajiny - geopoliticky však sahá mnohem dál: cílem je převrátit evropské uspořádání kolektivní bezpečnosti po roce 1945 naruby a donutit NATO, aby pochopilo a vyrovnalo se s konceptem „nedělitelné bezpečnosti“. Jedná se o nesmírně složitý proces, který zasáhne příští desetiletí.

Sféra NATOstánu prostě nemůže veřejně přiznat řadu faktů, které vojenský analytik kalibru Andreje Martynova vysvětluje už léta. A to přispívá k jejich kolektivní bolesti.

Rusko se může postavit NATO a rozbít ho na kusy během 48 hodin. Může použít vyspělé systémy strategického odstrašení, které nemají na Západě obdoby. Jeho jižní osa - od Kavkazu a západní Asie po Střední Asii - je plně stabilizovaná. A pokud půjde opravdu do tuhého, může pan Zircon dodat svou hypersonickou jadernou vizitku a druhá strana ani nebude vědět, co ji zasáhlo.

...
+ dlhý pokec
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět