USA

Odpovědět
Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 13:35

https://www.czechfreepress.cz/amerika/s ... lamat.html
Štvorhviezdičkoví US generáli vyzvali americkú špionáž aby prestala klamať
Títo ľudia už mali zrejme dosť toho nepretržitého prúdu nepodloženej propagandy, ktorú špionáž USA rozlieva po celom svete – spracovali list:

Dear Director of National Intelligence (nenužno perevodiť),
my, tí 4-star Generáli veliaci U.S. Regionálnym veliteľstvám po celom svete, máme stále väčšie starosti ohľadne nedostatku podkladov pre vyhlásenia ktoré robíte o naších protivníkoch.

My, ako skutoční tí čo veria (v orig. „true believers“, true je aj verný), nepochybujeme o akomkoľvek posúdení ktoré urobíte vo veci škodlivých aktivít Ruska, Iránu a Číny. Avšak – naši spojenci a partneri sa ešte nehlásia k blaženosti nevedomosti. Stále od nás pýtajú fakty, ktoré podporujú tie úsudky.

Na nešťastie nemáme žiadne, čo by sme mohli poskytnúť.

Hovoríte, že Rusko zamýšľa manipulovať s Trumpovými spojencami a pošpiniť Bidena, že Rusko a Iran hodlajú ovplyvniť tie voľby v roku 2020 cez skryté kampane a že Čína spúšťa tajné operácie aby ovplyvnila členov Kongresu.

Objavili sa správy v médiách, v ktorých ‚intelligence sources – špionážne zdroje‘ tvrdia, že Rusko, Čína a Irán všetky platia celé bohatstvá Talibanu za zabíjanie U.S. vojakov. Na šťastie, tieto povesti nezranili žiadneho vojaka.

Naši spojenci a partneri čítajú tie a iné reporty a pýtajú od nás dôkazy. Chcú vedieť presne, ako Rusko, Irán a Čína tieto veci robia.

Oni, samozrejme, dúfajú, že sa tak naučia z našej skúsenosti ako chrániť ich vlastné krajiny.

Momentálne nie sme schopní poskytnúť im takéto informácie. Vaši ľudia nám stále hovoria, že to všetko je TAJNÉ.

Z toho dôvodu Vás žiadame odtajniť – declassify – tie fakty, ktoré podporujú vaše úsudky.*

Sincerely – s pozdravom – Generáli.

PS:* Either that or shut the fuck up – Buď to, alebo do riti čušte.

Vyššie uvedené mohlo celkom dobre byť návrh alebo osnova – draft – pre dopis ktorý vyvolal túto správu:

Americkí vrchní špióni hovoria, že hľadajú spôsoby, ako by odtajnili a vypustili viac výsledkov špionáže – intelligence – o zlom chovaní sa nepriateľov po tom, ako skupina štvrohviezdičkových vojenských veliteľov poslala neobvyklú a naliehavú žiadosť požadujúcu pomoc v informačnej vojne proti Rusku a Číne.

Interné memo od deviatich regionálnych vojenských veliteľov minulý rok, ktoré posudzovalo POLITICO, a nebolo zverejnené, žiadalo (implored – takže až úpenlivo) špionážne agentúry, aby poskytli viac dôkazov na boj proti „škodlivému chovaniu sa – pernicious conduct.“

Výlučne „kampaňou pravdy vo verejnej doméne proti vyzývateľom Ameriky 21ho storočia” môže Washington posilniť podporu od spojencov Ameriky, povedali. Ale pokusy o súťaž v boji ideí, doplnili, sú paralyzované nadbytočne prísnymi praktikami tajnosti.

“My požadujeme túto pomoc aby sme lepšie umožnili USA, a následne ich spojencom a partnerom, vyhrávať bez boja, bojovať teraz aj v tzv. šedej zóne, a aby sme dodávali muníciu v stálej vojne názorov,“ velitelia, ktorí dohliadajú na zaoceánske US vojenské sily v Ázii, Európe, Afrike, Latinskej Amerike, ako aj oddiely špeciálnych operácií, napísali v tom čase pôsobiacemu Riaditeľovi Národnej Špionáže – Director of National Intelligence – menom Joseph Maguire, minulý Január.

“Na nešťastie stále strácame príležitosti vyjasniť pravdu, postaviť sa prekrúcaniam, prepichnúť balón falošných historiek, a ovplyvniť udalosti v takom čase, v ktorom to má nejaký zmysel,“ doplnili.

Tí generáli museli byť vážne naštvaní, keď napísali taký list. Bolo publikovaných viacero posúdení špionáže, v ktorých NSA vyjadrila nízku dôveru v uzávery – low confidence in conclusions vykonané väčšinou CIA. NSA je vojenská špionáž – súčasť armády.

Môj komentár: Autor článku a titulku je rovnakej krvnej skupiny, keďže zdrojom je Moon of Alabama. Je dobré vedieť, že tí generáli sú normálni, na rozdiel od tých, čo predstavujú Deep State a tých (prostitútov) čo pracujú v médiách a momentálne v politike. Tie formulácie v ktorých predstierajú že tá špionáž hlása pravdu sú geniálne. Spoločnosť USA sa nachádza v stave úžasne podobnom komunizmu, len namiesto „centrály vládnej strany“ vládnu oligarchovia a ich platení prisluhovači. A naša terajšia vláda sa tiež „zaradila“ do tej istej pozície, o väčšine médií ani nehovorím. A v EU to isté. Ale aj vo Francúzsku sa už ozvali nejakí generáli. Čím to je, že ľudia ktorí vstúpia do politiky sú „vždy pripravení“ pchať sa niekomu do …? Je to pre tú pozíciu a peniaze? A sú pripravení konať hoci proti záujmom vlastného národa?

Minule som v jednom blogu v súvislosti s EÚ spomenul Sorosov Open Society Institute v Bruseli. Niektorým sa nezdalo že to má nejaký súvis s témou blogu. Ukážem, že všetko čo sa deje v EP má s tým súvis. Takže – Tento zdroj uvádza:

Podľa verejného kalendára Členov Komisie – Members of the Commission(1), – za posledné 4 roky George Soros mal najmenej 15 stretnutí tvárou v tvár – face-to-face – s Prezidentom, s Prvým Vice-Prezidentom a ostatnými Vice-Prezidentmi Európskej Komisie, ako aj s Komisármi.

Podľa lobbyfacts.eu(2), lobbyisti z jednej z NGOčiek George Sorosa, Open Society European Policy Institute, mal najmenej 49 meetingov so staršími úradníkmi Komisie (Komisionármi, členmi Kabinetov a Generálni Direktori) medzi rokmi 2014 a 2018. Takže, v posledných rokoch George Soros a jeho lobbysti usporiadali spolu najmenej 64 meetingov so staršími úradníkmi Komisie. Žiadna hlava štátu alebo vlády ktoréhokoľvek členského štátu EU nemala príležitosť priamo konzultovať vedenie Komisie pri toľkých príležitostiach.

Okrem toho, v jednom starom blogu som uviedol, že mnohí poslanci EP sú zároveň členmi toho Sorosovho European Policy Institute. Neviem aký je súčasný stav, ale niečo také by malo byť postavené mimo zákon a takí poslanci odvolaní.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 14:10

https://echo24.cz/a/SZxMh/jizni-karolin ... ci-injekce
Jižní Karolína zavede popravy zastřelením. Chybí jí smrtící injekce
Sněmovna reprezentantů amerického státu Jižní Karolína ve středu schválila zastřelení coby jednu z metod popravy. Stalo se tak kvůli nedostatku látek používaných ve smrtících injekcích. Tento stát, který v minulosti patřil mezi části Spojených států s nejvyššími počty poprav, je chce znovu vykonávat ve větším měřítku, napsala agentura AP.

Podle nově schváleného zákona si zločinci odsouzení k smrti v případě, kdy nebude k dispozici smrtící injekce, budou muset vybrat mezi popravou na elektrickém křesle a zastřelením. AP připomíná, že kromě Jižní Karolíny popravuje vězně na elektrickém křesle osm dalších států, hrdelní trest zastřelením nyní umožňují vykonávat zákony tří států. Poprava se v Jižní Karolíně naposledy konala před deseti lety. Místní Senát už zákon schválil v březnu a nyní zamíří k podpisu k republikánskému guvernérovi Henrymu McMasterovi. Ten už dal najevo, že ho podepíše.

"Rodiny obětí nejhorších zločinců se nemohou dostat o nic blíže spravedlnosti, protože jsme v situaci, kdy všechny možnosti odvolání byly vyčerpány a tresty vyměřené na základě zákona nelze provést," stěžoval si republikánský zákonodárce Weston Newton.

AP uvádí, že Jižní Karolína nyní popravovat nemůže, protože jí došly zásoby látek používaných ve smrtících injekcích a nemá možnost si nakoupit další. V současnosti si vězni mohou vybrat mezi popravou na elektrickém křesle a smrtící injekcí. Vzhledem k tomu, že smrtící látky nejsou dostupné, vybírají si odsouzení právě popravu injekcí, a tak se jí vyhnou.

Demokraté se do zákona marně snažili prosadit množství pozměňovacích návrhů: nechtěli, aby se nová pravidla vztahovala na lidi, kteří už nyní čekají na popravu, nebo naopak požadovali, aby byl trest smrti okamžitě zrušen nebo aby zákonodárci museli popravy sledovat.

Od roku 1977, kdy byl ve Spojených státech obnoven trest smrti, popravčí čety zastřelily celkem tři vězně, všechny ve státu Utah. Devatenáct odsouzenců během tohoto století zemřelo na elektrickém křesle.

Mezi lety 2000 a 2011 v Jižní Karolíně popravili v průměru méně než dva vězně za rok. Nyní na vykonání nejvyššího trestu čeká 37 odsouzených, před deseti lety jich bylo šest desítek.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 08 kvě 2021, 15:46

https://cz.sputniknews.com/20210508/v-b ... 07739.html
V Bílém domu oznámili, že proti Moskvě nechtějí zavádět sankce
Tisková mluvčí amerického prezidenta Jen Psaki na brífinku pro novináře oznámila, že Washington nechce zavádět dodatečné sankce proti Rusku.
Spojené státy americké si zároveň zachovávají právo na zavedení nových omezovacích opatření, zdůraznila mluvčí Bílého domu.
„Když jsme informovali o našich sankcích, využili jsme maximální prostor pro manévry, abychom byli ve stavu přijetí dodatečných opatření, pokud k tomu akce Ruska poskytnou důvod. Nikdo to nechce, ale zachováváme si takové právo, pokud se rozhodneme, že je to odůvodněné,“ uvedla Psaki.
Mluvčího Bílého domu také oznámila, že Spojené státy chtějí vybudovat „předvídatelnější a dlouhodobé“ vztahy s Ruskem.
V polovině dubna USA zavedly další omezující opatření proti Moskvě a vyhostily deset ruských diplomatů. Rusko na opatření Washingtonu reagovalo a informovala o ukončení činnosti amerických fondů a neziskových organizací, které kontroluje Ministerstvo zahraničí a další státní struktury.

USA a EU nasazují totalitarismus
Moskva považuje pokusy USA a EU nasadit totalitarismus do světového dění za nepřijatelné, prohlásil na online zasedání Rady bezpečnosti OSN ministr zahraničí Sergej Lavrov.
Jako příklad takových akcí ruský ministr uvedl nelegální jednostranné sankce, „které jsou zaváděny bez jakýchkoliv mezinárodních právních důvodů“.
Podle jeho slov se západní země snaží zastavit vytváření polycentrického světa. Vysvětlil, že s tímto cílem je prosazována koncepce takzvaného „řádu založeného na pravidlech", který je koncipován jako náhrada mezinárodního práva.
Tato pravidla jsou vytvářena v uzavřených formátech a poté vnucována všem ostatním, zdůraznil ministr zahraničních věcí.
Zdůraznil, že Moskva považuje za škodlivá jakákoliv opatření obcházející Chartu OSN, jejichž cílem je zmocnit se rozhodovacího procesu.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 09 kvě 2021, 13:06

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... y-do-nato/
Bílý dům nechce dráždit Rusko: Nepodporuje vstup Ukrajiny do NATO
Tisková služba Bílého domu revidovala přepis brífinku Karin Jean-Pierreové, zástupkyně tiskoví mluvčí. V dokumentu byla přeškrtnuta kladná odpověď Jean-Pierreové na otázku, zda USA podporují vstup Ukrajiny do NATO.
Upravený přepis je zveřejněn na webových stránkách Bílého domu.

Jean-Pierreová byl požádána o podporu vstupu Ukrajiny do NATO 6. května na brifinku v Lake Charles v Louisianě.

„Říkám, Ukr ... ano. Jo. Jak jsem řekl ...“ - začala odpovídat na otázku. A tato slova byla odstraněna z textového přepisu brifinku.Stručný přepis brifinku Karin Jean-Pierreové
Obrázek
„... Bidenova administrativa se zavázala zajistit, aby dveře do NATO zůstaly otevřeny uchazečům, pokud budou připraveni a schopni splnit své závazky. Proto musí dodržovat závazky a dodržovat politiku členství a přispívat k bezpečnosti v euru -atlantickém regionu, “řekla Jean-Pierreová.

Mimochodem, při stejné události byla poněkud vágní a stejně jako v upraveném fragmentu svého projevu reagovala na žádost o objasnění Bidenova postoje k touze Ukrajiny vstoupit do Aliance.

"... Bidenova vláda se zavázala zajistit, aby dveře NATO zůstaly otevřeny kandidátům, pokud budou ochotni a schopni plnit členské závazky a přispívat k bezpečnosti v euroatlantickém prostoru. USA podporují úsilí Ukrajiny prosazovat právní stát." reformy a hospodářský růst a v jeho boji proti ruské agresi, “ uvedla mluvčí.

Připomínáme, Andriy Jermak argumentoval 6. května, že na setkání Vladimira Zelenského s americkým ministrem zahraničí Anthony Blinkenem americká strana znovu potvrdila svou podporu přijetí akčního plánu členství v NATO (MAP) pro Ukrajinou .

Mezitím Victoria Nulandová, která Blinkena doprovázela, doporučila představitelům Ukrajiny, s kterými se setkali, aby na schůzce s poslanci Nejvyšší rady nemluvili o otázce vstupu Ukrajiny do NATO .
Revidované dejiny...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 10 kvě 2021, 08:29

USA mohou přesunout vojáky z Afghánistánu do Uzbekistánu a Tádžikistánu
Washington potřebuje základny pro ubytování nejen vojenského personálu, ale také dronů, bombardérů a dělostřelectva, aby mohl poskytnout podporu Kábulu a zadržet radikály radikálního hnutí Taliban .
https://ria.ru/20210510/voyska-1731623683.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 10 kvě 2021, 14:13

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... ch-listku/
Bidenovo ministerstvo vyhrožuje Arizoně kvůli kontrole volebních lístků
Kontrola 2,1 milionu hlasovacích lístků pro americké prezidentské volby v roce 2020 v okrese Maricopa v Arizoně je v plném proudu od 23. dubna.

Ověřování ve čtvrtém největším kraji v USA a v největším kraji v Arizoně zahrnuje a) kontrolu vodoznaků ab) skenování hlasovacích lístků, c) ruční počítání hlasovacích lístků, d) hledání mezer v IT a e ) testování hlasovacích strojů Dominion.

Body a a b již byly dokončeny, proces ručního počítání byl zrychlen najímáním dalších dobrovolníků a zdvojnásobením pracovní směny. Kontrola hlasovacích strojů se ukazuje jako obtížná, na jedné straně Maricopa County nemá přístup ke správě hlasovacích zařízení, na druhé straně společnost Dominion odmítá vyhovět předvolání Arizonského Senátu a vydat heslo pro jejich hlasovací automaty.

Kontrola 2,1 milionu hlasovacích lístků v okrese Maricopa, což představuje téměř dvě třetiny hlasovacích lístků odevzdaných v Arizoně, vyvolala u demokratů paniku. Nejprve byl do kraje vyslán tým 100 právníků, aby zastavil kontrolu, ale alespoň zatím neuspěl.

Nyní Bidenovo ministerstvo spravedlnosti zaslalo výhružný dopis předsedkyni Arizonského senátu Karen Fannové o forenzním přezkumu voleb do roku 2020 krajem Maricopa. Následující výňatky ze zprávy:
[...] „Senát hlasovací lístky, volební systémy a volební seznamy z okresu Maricopa požaduje jejich předání soukromým dodavatelům provozovaným společností Cyber Ninjas.“

„Oddělení zkontrolovalo dostupné informace, včetně zpráv a stížností týkajících se postupů použitých při tomto auditu,“ pokračoval dopis. „Informace, které známe, vzbuzují obavy ohledně nejméně dvou otázek souvisejících s možným nesouladem s federálním zákonem prosazovaným ministerstvem.“

„První otázka se týká série zpráv, které naznačují, že hlasovací lístky, volební systémy a volební listiny, které jsou předmětem kontroly v okrese Maricopa, již nejsou pod konečnou kontrolou státních a místních volebních úředníků a nejsou v bezpečném zařízení, aby byly odpovídajícím způsobem chráněny. a hrozí, že budou ztraceny, odcizeny, pozměněny, kompromitovány nebo zničeny, “píše se v dopise.

„Druhá otázka se týká prohlášení Cyber Ninjas o práci pro tento audit, v prohlášení o práci se mimo jiné uvádí, že dodavatel pracoval s řadou lidí na identifikaci voličských registrací, které nedávaly smysl, a poté zaklepal na dveře, aby potvrdil, že platní voliči ve skutečnosti na uvedené adrese žili."

„Minulé zkušenosti s podobnými vyšetřovacími snahami po celé zemi vyvolaly obavy, že se mohou zaměřit na voliče menšin, což může znamenat porušení zákazu zastrašování podle zákona o hlasovacích právech, takové vyšetřovací úsilí může mít na zastoupení kvalifikovaných voličů značný zastrašující účinek, který je odrazuje od hlasování v budoucnu.“

„Ocenili bychom vaši odpověď na zde popsané obavy, včetně informací o krocích, které arizonský Senát podnikne, aby zajistil, že nedojde k porušení federálních zákonů,“ dodal zlověstně dopis. [...]
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 11 kvě 2021, 18:11

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/usa ... ozvedciky/
USA podezřívají GRU z útoku na americké rozvědčíky
USA mají podezření, že za předpokládanými útoky s využitím technologie „řízené energie“ proti pracovníkům americké rozvědky po celém světě může stát ruská GRU, Spojené státy však nemají žádné přesné důkazy, uvádí Politico s odkazem na informované zdroje.

Uvádí se, že americké průzkumné společenství zatím nedošlo ke konečnému závěru a nevystoupilo s oficiálním prohlášením, ale podle nejmenovaných zdrojů bylo vyšetřování předpokládaných útoků aktivováno.

Předpokládá se, že během vyšetřování bude zkoumána údajná role GRU.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 13 kvě 2021, 12:08

Tesla končí s bitcoiny kvůli ekologii. Kryptoměna reagovala rychlým poklesem

Výrobce elektromobilů Tesla přestane přijímat platby za auta v digitální měně bitcoin. Rozhodnutí na twitteru oznámil zakladatel Tesly Elon Musk. Důvodem jsou ohledy na životní prostředí. Bitcoin na rozhodnutí zareagoval propadem o přibližně pět procent, uvádí AP.

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... nicni_vebe
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: USA

Příspěvek od Aaron Goldstein » 13 kvě 2021, 20:01

Náš národ je v nebezpečí. Biden není duševně v pořádku, varují američtí generálové
Více než 120 penzionovaných amerických generálů a admirálů podepsalo otevřený dopis, v němž zpochybňují duševní zdraví prezidenta Joea Bidena a regulérnost výsledků prezidentských voleb. Podle bývalých vojenských velitelů demokratická administrativa zahájila diktátorský útok na ústavní práva občanů. Otevřené hranice jsou podle nich hrozbou národní bezpečnosti a nejvíce si stěžují na cenzuru. Část vysloužilých vysoce postavených příslušníků amerických ozbrojených sil se naopak staví za Bidena a dopis považuje za „antidemokratický“.
https://cnn.iprima.cz/generalove-v-dopi ... urou-25207
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 13 kvě 2021, 20:50

Colonial Pipeline vyplatil hackerům 5 milionů dolarů v krypto výkupném hodiny po útoku
Jakmile bylo výkupné zaplaceno, poskytli hackeři společnosti Colonial dešifrovací nástroj k obnovení počítačového systému, ale „tento nástroj byl tak pomalý, že společnost pokračovala v používání vlastních záloh, které pomohly obnovit systém, jeden z lidí obeznámených s úsilím společnosti řekl."

Jo, správně. Bohužel, teď, když všichni lžou - že zdroje WaPo byly mrtvé špatně, je stěží překvapením - budeme muset získat celý příběh od samotných hackerů. Například, jaká kryptoměna byla použita k provedení platby ve výši 5 mil. USD (předpokládáme bitcoiny, což zvyšuje urážku kultu ESG, který čelí dvojitému mučení všech těch milionů galonů benzinu, který teče znovu, a uvědomění si, že čínské elektrárny používané k těžbě bitcoinů zvýšily globální teploty alespoň o 1 stupeň, aby nám přinesly tuto platbu).
https://www.zerohedge.com/commodities/c ... we-service
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16233
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 14 kvě 2021, 13:29

Útok na Colonial Pipeline přišel z Ruska, řekl Biden. Kreml ale neviní :mrgreen:
Spojené státy mají podezření, že hackerský útok na společnost Colonial Pipeline byl veden z Ruska. Tamní vládu s ním ale nespojují. Ve čtvrtek to prohlásil americký prezident Joe Biden s tím, že incident dočasně zastavil provoz klíčové sítě pro přepravu ropných produktů v USA. Necelý týden po začátku výpadku se podle agentury AP na internetu šířily nejrůznější dezinformace vykreslující Bidenovu administrativu jako viníka.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3311 ... ale-nevini
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 14 kvě 2021, 16:43

https://echo24.cz/a/S75eC/nase-zeme-se- ... novu-vladu
„Naše země se stáčí k marxismu.“ Přes 120 bývalých generálů a admirálů kritizuje Bidenovu vládu
„Pod demokratickým Kongresem a současnou administrativou se naše země prudce stočila doleva k socialismu a marxistické formě tyranské vlády,“ stojí v otevřeném dopise, který zaslali vysloužilí američtí generálové a admirálové americkému prezidentovi Joeu Bidenovi. Zpochybňují také výsledek prezidentských voleb a mentální i fyzický stav prezidenta. Informuje o tom server Insider nebo Politico.

„Náš národ je v nebezpečí,“ začíná prohlášení bývalých vojáků. Žádají například důslednou kontrolu hlasů ve volbách a pozastavují se nad tím, že systémy kontrol hlasů jsou v USA vnímány často jako „rasistické“. Vláda podle nich zahájila „diktátorský útok na ústavní práva občanů a obchází Kongres prostřednictvím více než 50 exekutivních příkazů, které byly rychle podepsány a snaží se zvrátit efektivní politiku a regulace předchozí administrativy“. Staví se také negativně proti lockdownům a zavírání škol nebo podniků v důsledku pandemie koronaviru, které pokládají za „přehnané“.

Kromě problémů se současnou americkou administrativou varují také před Čínou, která je podle nich „největší vnější hrozbou pro Ameriku“, nebo před cenzurou a omezováním svobodného proudění informací ze strany vlády, soukromých subjektů i médií. V plném původním znění si ho můžete přečíst zde.

Za dopisem stojí sdružení Flag Officers 4 America, které se označuje za „vysloužilé armádní velitele, kteří přísahali, že budou podporovat a bránit Ústavu Spojených států proti všem nepřátelům, zahraničním i domácím“. Významným signatářem je například Donald C. Bolduc, brigádní generál ve výslužbě a kandidát do senátních voleb 2022 za stát New Hampshire.

Mnoho veteránů i vojáků v aktivní službě se ale proti dopisu ostře ohradilo. „Myslím si, že to škodí armádě a tím i této zemi,“ řekl například vysloužilý admirál Mike Mullen. Také podotkl, že mezi podepsanými generály chybí zcela čtyřhvězdičkoví a je mezi nimi jen několik málo tříhvězdičkových. Vysloužilá plukovnice letectva Spojených států Marybeth Ulrichová dopis označila za „antidemokratický“.

K dopisu se zatím nevyjádřila kancelář prezidenta Bidena, ministerstvo obrany ani sám Biden.
Vyjádření generálů a admirálů připomíná dopis dvacítky francouzských generálů ve výslužbě a tisícovky důstojníků a dalších vojáků adresovaný prezidentovi a vládě ohledně stavu v zemi, který zaslali koncem letošního dubna. Varují v něm před islamismem a zničením francouzské civilizace a důrazně žádají vedení státu, aby konečně začalo důsledně uplatňovat právo na celém území republiky. Pokud tak neučiní, varují, že armáda by mohla splnit svou povinnost a vzít věci do svých rukou. To by podle signatářů ale znamenalo občanskou válku. Více jsme o něm psali zde. https://echo24.cz/a/S2ThS/generalove-na ... -islamismu
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 15 kvě 2021, 16:40

https://cz.sputniknews.com/20210515/v-u ... 86404.html
V USA promluvili o nebezpečí vesmírné války s Ruskem a Čínou
Američtí vědci a odborníci v rozhovoru pro portál Space.com promluvili o pokračující militarizaci vesmíru a vyslovili předpoklad, že může přerůst v rozsáhlý konflikt mezi Ruskem, Čínou a Spojenými státy.
Podle názoru pracovníka Univerzity Severní Karolíny Marka Gubruda dochází už nyní k nějaké obdobě války ve vesmíru. Jde o případy potlačení družicového spojení, laserového oslepení družic pro fotografování a také sondování systémů s ohledem na jejich možné crackování. Podobné zasahování může vést k eskalaci napětí, protože se praktikuje stále častěji, a strany i nadále zdokonalují své návyky, soudí Gubrud.
„Nebezpečí prudké eskalace vážně ohrožuje jadernou stabilitu, protože soupeřícími velmocemi budou skoro jistě USA, Rusko a Čína,“ podotkl vědec.
Jediná dobrá zpráva podle jeho názoru je, že ke konfliktu zatím nedošlo. Vyslovil předpoklad, že si strany v dostatečné míře uvědomují, jak je to nebezpečné.
Jak podotkla profesorka Vojensko-námořní školy v Newportu Joan Johnsonová-Freeseová, „určité kruhy“ v USA prosazují myšlenku, že země nesmí zaostávat v otázce vesmírných zbraní. Podle jejích slov je další rozvoj plánů vedení války ve vesmíru nevyhnutelný.
„Myslím si, že bez pomoci vesmírné diplomacie existuje zjevné nebezpečí, že se proroctví o válce splní,“ podotkla Johnsonová-Freeseová a vyzvala administrativu Joea Bidena, aby této otázce věnovala pozornost.
Mezitím profesorka Wendy Whitman Cobbová ze Školy pro perspektivní výzkumy v letectví a kosmonautice Letectva USA nevěří v nevyhnutelnosti války. Podle jejích slov již od 60. let analytici neustále tvrdí, že srážky ve vesmíru jsou „přede dveřmi“.
„Aby byla vyřazena z provozu družice, jejímž prostřednictvím se uskutečňují finanční transakce a klíčové komunikace, stačí jeden fragment vesmírného smetí. Porucha družice může mít těžké hospodářské následky pro více zemí,“ zdůraznila odbornice. Světové velmoci si uvědomují nebezpečí eskalace ve vesmíru, řekla v závěru.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 16 kvě 2021, 19:50

To nevymyslíš... To je amerika.
https://rusvesna.su/news/1621174835
Americký dôstojník vyhodený z armády za kritiku marxizmu
DeepL.com/Translator píše:Veliteľ jednotky amerických vesmírnych síl bol prepustený kvôli výrokom odsudzujúcim myšlienky marxizmu-leninizmu, ktoré sa v americkej armáde rýchlo šíria.

Veliteľ jednotky amerických vesmírnych síl, ktorej úlohou je odhaľovať štarty balistických rakiet, bol prepustený za komentáre, ktoré odzneli v podcaste propagujúcom jeho novú knihu, v ktorej tvrdí, že marxistická ideológia preniká do americkej armády.
Kw.jpg
Kw.jpg (24.21 KiB) Zobrazeno 6014 x
Podplukovník Matthew Lomayer, veliteľ 11. vesmírnej výstražnej letky na leteckej základni Buckley v Colorade, bol v piatok odvolaný z funkcie generálporučíkom Stephenom Whitingom, šéfom Veliteľstva vesmírnych operácií, z dôvodu "straty dôvery". Military.com píše.
"Toto rozhodnutie bolo prijaté na základe verejných komentárov generálporučíka podplukovníka Lomayera v nedávnom podcaste," uviedol hovorca vesmírnych síl v e-maile.
"Generálporučík Whiting inicioval velenie vyšetrovanie, či tieto komentáre nepredstavujú zakázanú neobjektívnu politickú činnosť."

Lomayer preto napísal a vydal knihu "Revolúcia, ktorej nemožno odolať" o marxistických myšlienkach, ktoré údajne získavajú čoraz väčšiu popularitu v americkej armáde. Samozrejme, kritizoval ich z malomeštiackych pozícií (Lomayer je mormón) a potom brilantne vystúpil v podcaste.

To všetko bolo prekvapujúco dôvodom jeho prepustenia z americkej armády.
https://t.me/rusvesnasu/8594
IMHO skôr ide o to, či majú americký vojaci povolené písať a vydávať knihy... :pise
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 17 kvě 2021, 17:11

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... fanouskem/
Fox News: Autor desítek článků na CNN je Hitlerovým fanouškem
Pákistánský novinář Adeel Raja, který spolupracoval s CNN, bylo objeveno jak chválí nacistického vůdce, uvedla Fox News.
Během eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem uživatelé internetu objevili skandální tweety novináře Adeel Raja a zavolali na účet CNN.

CNN se dostala pod palbu za spolupráci s nezávislým pracovníkem, který opakovaně zveřejňoval na sociálních médiích, že „svět potřebuje nového Hitlera“, uvedla Fox News.

„Jediný důvod, proč ve finále šampionátu fandím Německu, je ten, že Hitler byl Němec a udělal s těmito Židy správnou věc!" tento tweet napsal Adeel Raja, autor desítek článků pro CNN, během mistrovství světa ve fotbale 2014. "Heil Hitler!" napsal následující den. Screenshoty z jeho příspěvků sdíleli uživatelé Twitteru.
Obrázek
Obrázek
Jak uvedla Fox News, uživatelé sociálních médií objevili tyto skandální tweety během nové eskalace konfliktu mezi Izraelem a Hamásem a požadovali odpověď CNN. „Po malém výzkumu se ukázalo, že zprávy novináře Adeel Raja chválícího nacistického vůdce byly zveřejňovány opakovaně, “ uvádí se v článku.

Nejnovější článek pro CNN od Raja je 16. září 2020. O spolupráci se společností CNN stále píše na svém profilu na LinkedIn.

Mluvčí CNN Matt Dornick řekl vyšetřovateli ve Washingtonu, že o Rajovi „nikdy neslyšel“ a „se touto záležitostí zabývá" .

V neděli CNN pro Fox News odpověděla takto: „Adeel Raja nikdy nebyl zaměstnancem CNN. Jako nezávislý pracovník přispíval zprávami z Islámábádu. S ohledem na tato nechutná prohlášení však již nebude s CNN spolupracovat v žádné funkci ".
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 17 kvě 2021, 17:14

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/don ... m-stoleti/
Donald Trump udeřil: Prezidentské volby byly zločinem století
Bývalý americký prezident Donald Trump vede na svém webu informační odboj poté, co byl cenzurován Twitterem a Facebookem. (Foto: Flickr)
Obrázek?w=743&ssl=1
Přepis vyjádření:
Celá databáze okresu Maricopa v Arizoně byla SMAZÁNA! Je to nezákonné a senát státu Arizona, který vede forenzní audit, se bouří. Navíc byly porušeny pečetě na schránkách, v nichž jsou uloženy hlasy, chybí hlasovací lístky a ještě něco horšího. Mark Brnovich, generální prokurátor Arizony, bude nyní nucen se tímto neuvěřitelným volebním zločinem zabývat. Mnozí radikálně levicoví demokraté a slabí republikáni jsou velmi znepokojeni tím, že to bylo odhaleno. ZNIČENÍ celé databáze a kritických volebních souborů okresu Maricopa nemá obdoby. Mnoho dalších států bude následovat. Mainstreamová média a radikální levicoví demokraté se chtějí držet co nejdále od podvodu při prezidentských volbách, který by měl být jedním z největších příběhů naší doby. Fox News se o něm bojí informovat – jen zřídkakdy se o něm zmíní. Stejně tak Newsmax o tomto tématu prakticky mlčí, protože je zastrašován hrozbami žalob. One America News (OAN), jedna z nejrychleji rostoucích televizních stanic a ta „nejžhavější“, odvádí skvělou práci při odhalování obrovských podvodů, ke kterým došlo. Příběh se jen rozrůstá a v určitém okamžiku bude pro slabá nebo zkorumpovaná média nemožné o něm neinformovat. Děkujeme OAN a dalším statečným americkým vlastencům. Vše se děje rychle!
Obrázek?w=742&ssl=1
Přepis vyjádření:
Vzhledem k tomu, že naše země je ničena uvnitř i navenek, prezidentské volby roku 2020 se zapíší jako ZLOČIN STOLETÍ!
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 17 kvě 2021, 18:25

https://echo24.cz/a/S4fUF/nejdrazsi-met ... ho-romanku
Nejdražší MeToo. Za odchodem Gatese z vedení Microsoftu mělo být vyšetřování milostného románku
Členové představenstva americké softwarové společnosti Microsoft loni došli k závěru, že by zakladatel firmy Bill Gates měl odejít z jejich řad kvůli pokračujícímu vyšetřování, že měl před lety vztah se zaměstnankyní firmy. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ), který se odvolává na nejmenované zdroje seznámené se situací. Gates odešel z představenstva loni v březnu s tím, že se chce více věnovat svým filantropickým projektům. Jeho mluvčí uvedla, že Gatesův odchod ze správní rady nemá s vyšetřováním nic společného.

Členové představenstva si na konci roku 2019 najali právnickou firmu, která měla prověřit informace v dopise od jedné zaměstnankyně Microsoftu. Ta tvrdila, že udržovala s Gatesem několikaletý sexuální vztah. Někteří členové představenstva při vyšetřování došli k závěru, že by Gates už neměl v Microsoftu zastávat vedoucí pozici. Podle WSJ se chtěli vyhnout skandálu u jednoho z čelných činitelů společnosti, který by v médiích silně rezonoval kvůli právě se rodícímu hnutí MeToo. Zakladatel a dlouholetý šéf Microsoftu pak rezignoval ještě předtím, než představenstvo přijalo ve věci oficiální rozhodnutí, tvrdí zdroje.

...
A pritom na Billa zaujemkyne usporiadali doslova "hon na zajíce", vrátane písomných ponúk na tričkách.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: USA

Příspěvek od Alexus » 18 kvě 2021, 10:59

Exkluzivně: Uvnitř tajné jednotky tajné armády
William M. Arkin
Zdroj: https://www.newsweek.com/exclusive-insi ... my-1591881
Google překlad
Uvnitř největší tajné jednotky, jakou kdy svět poznal: té, kterou vytvořil Pentagon, s desítkami tisíc vojáků, civilistů a dodavatelů operujících pod falešnými jmény, na zemi a v kyberprostoru.
Největší tajná síla, jakou kdy svět poznal, je ta, kterou pentagon vytvořil za posledních deset let. Do této tajné armády nyní patří asi 60 000 lidí, z nichž mnozí pracují pod maskovanými identitami a v nízkém profilu, to vše je součástí širokého programu nazvaného "snížení podpisu". Síly, více než desetkrát větší než tajné prvky CIA, provádí domácí i zahraniční úkoly, a to jak ve vojenskýchuniformách, tak pod civilním krytím, v reálném životě a na internetu, někdy se skrývají v soukromých podnicích a poradenských společnostech, z toho některé společnosti s názvem domácnosti.
Bezprecedentní posun postavil stále větší počet vojáků, civilistů a dodavatelů pracujících pod falešnou identitou, částečně jako přirozený výsledek růstu tajných speciálních sil, ale také jako záměrnou reakci na výzvy cestování a provozu ve stále transparentnějším světě. Exploze kybernetické války Pentagonu navíc vedla k tisícům špionů, kteří provádějí svou každodenní práci v různých smyšlaných osobách, což je typ hanebných operací, které Spojené státy odsoudí, když ruští a čínští špioni dělají totéž.
Exkluzivní zpráva newsweeku o tomto tajném světě je výsledkem dvouletého vyšetřování zahrnujícího zkoumání více než 600 životopisů a 1000 pracovních míst, desítek žádostí o zákon o svobodě informací a desítek rozhovorů s účastníky a činiteli s rozhodovací pravomocí v obraně. Vynořuje se okno nejen do málo známého sektoru americké armády, ale také do zcela neregulované praxe. Nikdo nezná celkovou velikost programu a výbuch snížení podpisu nebyl nikdy zkoumán kvůli jeho dopadu na vojenskou politiku a kulturu. Kongres na toto téma nikdy neschádl slyšení. A přesto armáda vyvíjející tuto gigantickou tajnou sílu zpochybňuje americké zákony, Ženevské konvence, kodex vojenského chování a základní odpovědnost.
Úsilí o snížení počtu podpisů zapojí přibližně 130 soukromých společností do správy nového tajného světa. Desítky málo známých a tajných vládních organizací program podporují, rozvážely tajné smlouvy a dohlížely na veřejně neuznané operace. Dohromady společnosti vynakládaly více než 900 milionů dolarů ročně, aby obsluhily tajnou sílu – dělaly vše od vytváření falešné dokumentace a placení účtů (a daní) jednotlivců operujících pod falešnými jmény, přes výrobu převleků a dalších zařízení, která maří detekci a identifikaci, až po vytváření neviditelných zařízení pro fotografování a naslouchání aktivitám v nejodlehlejších koutech Středního východu a Afriky.
Speciální jednotky tvoří více než polovinu všech jednotek pro snížení počtu podpisů, stínových bojovníků, kteří pronásledují teroristy ve válečných zónách od Pákistánu po západní Afriku, ale také stále více pracují v neuznaných horkých místech, včetně za nepřátelskými liniemi v místech, jako je Severní Korea a Írán. Specialisté vojenské rozvědky – sběratelé, agenti kontrarozvědky, dokonce i lingvisté – tvoří druhý největší prvek: tisíce nasazených najednou s určitou mírou "krytí", aby ochránili svou pravou identitu.
Nejnovější a nejrychleji rostoucí skupinou je tajná armáda, která nikdy neopustí své klávesnice. Jedná se o špičkové kybernetické bojovníky a sběratele zpravodajských služeb, kteří na internetu předpokládají falešné persony, používají techniky "nonattribution" a "misattribution", aby skryli, kdo a kde jsou jejich online přítomnosti, zatímco hledají vysoce hodnotné cíle a shromažďují to, co se nazývá "veřejně přístupné informace" - nebo se dokonce zapojují do kampaní k ovlivňování a manipulaci se sociálními médii. Stovky lidí pracují v NSA a pro NĚ, ale za posledních pět let každá vojenská zpravodajská a speciální operační jednotka vyvinulanějakou "webovou" operační buňku, která shromažďuje informace a má tendenci k operační bezpečnosti svých činností.
V elektronické éře je hlavním úkolem snížení podpisu maskovat všechny organizace a lidi, dokonce i automobily a letadla zapojená do tajných operací. Toto ochranné úsilí zahrnuje vše od drhnutí internetu s výmluvnými známkami skutečné identity až po podstrčení falešných informací na ochranu misí a lidí. Vzhledem k tomu, že se standardní nezapomenutelná identifikace a biometrie staly celosvětovými normami, průmysl snižování počtu podpisů také pracuje na tom, aby zjistil způsoby falšování a porážce všeho od snímání otisků prstů a rozpoznávání obličeje na hraničních přechodech až po zajištění toho, aby agenti v utajení mohli vstoupit a operovat ve Spojených státech, manipulovat s oficiálními záznamy, aby se zajistilo, že se falešné identity shodují.
Stejně jako biometrie a "skutečné ID" jsou nepřáteli tajné práce, tak i "digitální výfuk" online života. Jednou z hlavních obav protiteroristické práce ve věku ISIS je to, že zranitelné jsou i vojenské rodiny – další důvod, jak říkají účastníci, je fungovat pod falešnou identitou. Hojnost online informací o jednotlivcích (spolu s několika velkolepými zahraničními hacky) umožnila zahraničním zpravodajským službám lépe odhalit falešné identity amerických špionů. Snížení počtu podpisů je tedy nejen v centru boje proti terorismu, ale je součástí posunu Pentagonu směrem k velké mocenské konkurenci s Ruskem a Čínou – konkurenci, vlivu a narušení "pod úrovní ozbrojeného konfliktu" nebo k tomu, co armáda nazývá válkou v "Šedé zóně", prostoru "v kontinuu mírových konfliktů".
Jeden nedávno vysloužilý vyšší důstojník odpovědný za dohled nad snížením počtu podpisů a supertajných "speciálních přístupových programů", které je chrání před kontrolou a kompromisem, říká, že nikdo si není plně vědom rozsahu programu, ani se příliš nezohlední důsledky pro vojenskou instituci. "Všechno od statusu Ženevských konvencí – vojáka operujícího pod falešnou identitou, který má být zajat nepřítelem – až po dohled Kongresu je problematické," říká. Obává se, že touha stát se neviditelnější pro nepřítele nejen zatemňuje to, co Spojené státy dělají po celém světě, ale také ztěžuje uzavírání konfliktů. "Většina lidí ani neslyšela o redukci termínu podpis, natož o tom, co vytváří," říká. Důstojník mluvil pod podmínkou anonymity, protože probírá přísně tajné záležitosti.
Vojenští operátoři vydlabávali zadní část SUV ze Sýrie, aby nainstalovali energii a kabeláž, aby ze zdánlivě normálního vozidla proměnit zdánlivě normální platformu pro zachycení, schopnou odposlouchávat mobilní telefon a vysílačky. (Fotografie poskytnuta Williamu M. Arkinovi) W.M. Arkin
Tajný život Jonathana Darbyho
Každé ráno v 10:00 .m Jonathan Darby vydává na týdenní obchůzku poštovních hovorů. Darby není jeho pravé jméno, ale také to není falešné jméno na jeho řidičáku v Missouri, které používá k provádění své práce. A vládní auto, které řídí, jedno z flotily více než 200 000 federálních vozidel vlastněných Správou všeobecných služeb, také není registrováno na jeho skutečné nebo falešné jméno, a ani jeho magneticky připojené marylandské státní poznávací značky nejsou opravdu pro jeho auto, ani nejsou vysledovatelné zpět k němu nebo jeho organizaci. Kde Darby pracuje a místa, která navštěvuje, jsou také utajena.
Darby odešel z armády a žádá, aby nebylo použito ani jeho skutečné, ani krycí jméno. Sloužil 20 let v kontrarozvědce, včetně dvou afrických úkolů, kde působil v Etiopii a Súdánu a vydával se za obchodníka s emigranty. Teď pracuje pro dodavatele na snížení počtu podpisů v Marylandu, o které požádal Newsweek, aby ji neidentifikoval.
Když Darby objíždí asi 40 poštovních úřadů a obchodů s poštovními schránkami v metropolitní oblasti DC, vyzvedne kufr plný dopisů a balíků a odšidí podobné číslo z venkovských adres. V kanceláři třídí take, doručuje účty finančním lidem a zpracovává desítky osobních a obchodních dopisů zaslaných z mnoha zámořských míst. Jeho hlavním úkolem je však protokolování a předávání "mechanismů" snížení podpisu, jak se jim říká, pasů a státních řidičských průkazů pro lidi, kteří neexistují, a dalších dokumentů – účtů, daňových dokladů, členských karet organizace – které tvoří základ falešných identit.
Darby se zaregistruje a znovu zkontroluje pravost svého každodenního záznamu a přihlásí se do dvou databází, z toho jedné databáze cestovních dokladů a dokladů totožnosti, což je úložiště příkladů 300 000 pravých, padělaných a pozměněných zahraničních pasů a víz; a druhý systém řízení akvizic krytu, supertajný registr falešných identit, kde jsou zaznamenány "mechanismy" používané tajnými operátory. Pro falešné identity cestující do zámoří musí Darby a jeho kolegové také změnit databáze amerických imigračních a celních úřadů, aby zajistili, že ti, kteří provádějí nezákonné činnosti, se mohou do Spojených států vrátit bez povšimnutí.
Pro ověření totožnosti darbyho jednotka spolupracuje s tajnými kancelářemi vnitřní bezpečnosti a ministerstva zahraničí, stejně jako téměř všech 50 států, při zápisu autentických "mechanismů" pod falešná jména. Vzácný snímek na tomto světě přišel v dubnu 2013, kdy podnikavý reportér v Northwest Public Broadcasting udělal příběh naznačující rozsah tohoto tajného programu. Jeho zpráva odhalila, že jen stát Washington poskytl federální vládě stovky platných státních řidičských průkazů ve smyšlených jménech. Existence "důvěrného programu řidičských průkazů", jak se mu říkalo, nebyla známa ani guvernérovi.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 18 kvě 2021, 15:18

https://www.czechfreepress.cz/amerika/a ... routi.html
Americký multikulturní stát se hroutí
Paul Craig Roberts

Výsledekem pokřiveného procesu proti policistovi Dereku Chauvinovi je potřeba změny policejního výcviku.

Chauvin je obětí mnohaletého mediálního důrazu na policejní brutalitu vůči černošským Američanům.

Podle zpráv byla americká policie nebo mnoho z policistů, včetně policistů v Minnesotě, vycvičeno izraelskými bezpečnostními firmami. Toto je nejhorší možná volba. V Izraeli se policie používá k brutalnímu potlačování a vraždění Palestinců.

Důraz je kladen na hodnotu a důležitost života policistů, nikoli na život Palestinců. Právě izraelský výcvik způsobuje použití nadměrné policejní síly.

Důstojník Chauvin byl odsouzen hlavně kvůli vlivu zpráv celostátních médií o střelbě policajtů na černé Američany. Vzhledem k tomu, že byl ignorován větší počet střelby policajtů na bělochy, mělo zpravodajství o policejních zásazích rasistický podtext.

Jinými slovy, presstituti svými jednostrannými zprávami změnili problém tréninku policistů na problém rasistický. Toto umožnilo, aby bylo možné použít zavádějící, zaujaté video, které z Chauvina dělá bílého rasistu, který zavraždil černého Floyda tím, že ho zbavil kyslíku zakleknutím.

Porota byla o Chauvinově rasismu přesvědčena předem a důkazy předložené u soudu o jeho nevině tak neměly žádný účinek.

Neschopnost demokratických správ měst pochopit situaci vyústila v pálení a plenění jejich obchodních čtvrtí a víru mezi „pokojnými demonstranty“, že nejsou odpovědní zákonům.

Vrátit se odsud nebude snadné. Mnoho obyvatel měst, která jsou pod demokratickou správou si to uvědomilo a z těchto měst prchá. Přál bych si, aby guvernér Floridy zakázal bílým liberálním Američanům přestěhovat se z Floridy.

Pochybuji, že se policejní výcvik změní. Demokraté příliš politicky těží z rasismu a červené státy (státy ovládané republikány) viděly, co se stane, když policie není podporována místní správou-politickou reprezentací. Rudé státy proto nemají náladu a ani chuť prosazovat použití laskavé a jemné policejní síly.

Když lži převládnou nad pravdou, jako každý den v Americe, problémy rostou, protože energie a odvaha se s nimi vypořádat mizí.

Idiotský bílý liberální demokratický starosta Portlandu, který nazval výtržníky a drancovače v Portlandu „pokojnými protestujícími“, nyní apeluje na obyvatele, aby mu pomohli „vzít město zpět“ od bezpráví.

To může být učiněno pouze násilím a demokraté používají násilí pouze proti „bělošským rasistickým příznivcům Trumpa“.

Beztrestné násilí se tak šíří Amerikou. Asiaté v New Yorku jsou nyní rutinně brutálně napadáni černochy v metrech a na ulicích. Jak lze ale toto násilí černochů vůči Asiatům zastavit bez „rasového násilí“ vůči černochům?

Jak jsem po celá desetiletí vysvětloval, Babylónská věž nemá společnou řeč. Neexistují žádné sdílené hodnoty, žádná sdílená kultura, žádné sdílené svátky, žádná sdílená historie. Na jejich místě je kultivovaná nenávist vyučovaná na veřejných školách s kritickou rasovou teorií, projekt NY Times 1619, a posílena tréninkem falešné až směšné "korektnosti" v korporacích, univerzitách a americké armádě. To znamená, že neexistuje právní základ. Ať už existuje jakýkoli zákon, je považován za nástroj vládnoucí rasy, nikoli za něco, co je třeba respektovat.

Jedním z důsledků je, že veřejný zájem mizí, protože neexistuje žádný veřejný zájem - pouze zájmy ras, pohlaví, tříd. Jak bylo v průběhu historie zřejmé, nedostatek etnické homogenity znamená, že multikulturní státy jsou nefunkční. Nemají žádný společný základ.

Bílí liberálové to popírají, i když žijí ve stále nefunkčnějším multikulturním státě, který je důkladně nejednotný a sami šíří nejednotu svými výkřiky smrti pro příznivce Trumpa.

Američané to měli "rozdělané" dobře ale hloupě si to pokazili.

zdroj: https://www.paulcraigroberts.org/
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 19 kvě 2021, 13:03

Záhadná nemoc v Bílém domě? Americké úřady začaly po nátlaku podivné případy intenzivněji vyšetřovat

Dva úředníky Bílého domu postihla v závěru loňského roku, tedy ještě za vlády Donalda Trumpa, na půdě sídla amerických prezidentů záhadná choroba. Postižené osoby trpěly fyzickými i psychickými příznaky a zatím se neví, co je způsobilo. Administrativa současného prezidenta Joea Bidena po nátlaku zákonodárců a samotných obětí v úterý oznámila, že po příčinách nezvyklého jevu začne intenzivněji pátrat.
Do případu se přitom podle listu The Guardian vložil již dříve ředitel CIA Bill Burns, který podle několika zdrojů pořádá pravidelné pracovní schůzky, jež jsou zaměřeny právě na tento problém.
Podle nedávného prohlášení Zpravodajského výboru Senátu USA se podobné případy objevují po celém světě ve stále větší míře, a to už několik let.
V případě Bílého domu jsou jednou z variant rovněž možné mikrovlnné „útoky“ na nervový systém obětí. Pracuje se i s verzí, že by nemoc mohl způsoboval určitý druh zbraně s řízenou energií. Jejím záměrem však mělo být získávání a shromažďování informací z mobilních telefonů obětí, které jako vedlejší účinek způsobilo zdravotní problémy. Předmětem debaty je i technologie, jež by tyto následky mohla vykazovat. Jednou z mála zemí, která se věnuje výzkumu v oblasti přístrojů, jež by mohly podobné příznaky vyvolat, je přitom Rusko. Důkazů proti Rusům je však jen málo a jsou hodně nepřímé.
https://www.lidovky.cz/svet/zahadna-nem ... anici_lkra

Byl by to zapeklitý případ, kdyby už dopředu novináři nevykecali závěr dějství. Alternativní konec se jmenuje Čína.
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Odpovědět