USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 29 dub 2021, 11:27

Policie provedla domovní prohlídku u Trumpova exprávníka Giulianiho

Federální vyšetřovatelé provedli domovní prohlídku v newyorském bytě Rudyho Giulianiho, bývalého starosty New Yorku a někdejšího právníka exprezidenta Donalda Trumpa. Zabavili mu při ní několik elektronických zařízení, informovala americká média. Podle listu The New York Times (NYT) se jedná o známku toho, že úřady postoupily do nové a agresivnější fáze vyšetřování Giulianiho počínání na Ukrajině.

https://eurozpravy.cz/policie-provedla- ... 3884513254
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

DJW
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1863
Registrován: 16 dub 2018, 11:45

Re: USA

Příspěvek od DJW » 29 dub 2021, 13:00

:sipka: reportaz Tuckera Carlsona k rozpadu policajnych zborov v USA. Seattle: vyse 200 prislusnikov rezignovalo, cisla stavu v zbore su najnizsie od 80-tych rokov, no populacia v oblasti je dvojnasobna. Dosledok, vrazdy +79%, podobne to vyzera aj s dalsou trestnou cinnostou. Paradoxne sa medzi sebou vrazdia najma cernosti, takze logika BLM: "Defund police" dostava KO.
Nečakaj. Začni teraz, tam kde si, a použi to čo máš k dispozícii. /// Optimista sa učí anglicky, pesimista čínsky, realista si kúpil Kalašnikov.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 29 dub 2021, 14:20

Biden vyzval Senát, aby schválil reformu policie

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu v Kongresu v noci na dnešek vyzval Senát, aby v květnu schválil policejní reformu, jež nese jméno černocha George Floyda, který loni zemřel při brutálním zásahu policie v Minneapolisu. Návrh zákona, jehož cílem je především skoncovat s rozsáhlou imunitou pro policisty, již schválila Sněmovna reprezentantů.

Biden představil v Kongresu plán na podporu vzdělávání, rodin a dětí
Republikán v reakci na Bidena nařkl vládu z mrhání penězi a rozdělování země

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/biden ... ie/2029488
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 30 dub 2021, 19:49

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... ch-listku/
Demokraté panikaří: V Arizoně se kontrolují miliony hlasovacích lístků
Posouzení 2,1 milionu hlasovacích lístků pro americké prezidentské volby v roce 2020 v okrese Maricopa v Arizoně začalo minulý pátek.
Okres Maricopa, čtvrtý největší okres ve Spojených státech a největší okres v Arizoně, je prvním americkým okresem, který prochází podrobným, ručně spočítaným, bezpečným a forenzním přezkumem voleb v roce 2020. Kontrola byla nařízen arizonským senátem.

UV metoda se používá ke kontrole hlasovacích lístků k identifikaci vrásek a vodoznaků. Vynálezce a analytik dat Jovan Hutton Pulitzer má patentovanou metodu, pomocí které můžete identifikovat podvodné hlasovací lístky podle použitého papíru, vrásek v papíru, inkoustu na formulářích a dalších charakteristik. Pulitzer dokáže identifikovat podvodné hlasy, které nakonec povedou k přesným výsledkům voleb v roce 2020, pokud budou brány v úvahu pouze platné hlasy.

Při kontroluje „asistuje“ devět videokamer, které sdílejí svá vysílání se světem prostřednictvím internetu na AZAudit.org. Arizonské zákony to nevyžadují, ale takhle každý může vidět, o co jde.

Bývalý americký prezident Donald Trump vydal v pondělí prohlášení, ve kterém ocenil volební zkoušku týkající se okresu Maricopa v Arizoně, když napadnul demokraty s tím, že se pokusí podkopat úsilí o spravedlnost. Neuvěřitelná organizace a integrita v Arizoně ve vztahu k podvodným prezidentským volbám v roce 2020. Jsou to velcí američtí vlastenci, ale vidíte, radikálně levicová demokratická kampaň brzy začne."
A Trump má pravdu, demokraté poslali tým 100 právníků do okresu Maricopa, aby zastavili kontrolu. Trump k tomu řekl: „D.radikálně levicová Demokratická strana je naprosto šílená v boji proti forenznímu auditu podvodů s prezidentskými volbami v roce 2020, který v současné době probíhá ve státě Arizona. Poslali tým více než 100 právníků, aby se pokusili audit zastavit, protože vědí, jaký bude výsledek zkoušky sponzorované Arizonským senátem - a pro Demy to nebude dobré. Test bude probíhat nezávisle a bez vzájemného prospěchu, ale demokraté o něm nechtějí slyšet protože vědí, že by přišli o Arizonu a další podvodné volební státy na celostátní úrovni. Vědí také, že arizonské státní právo nemá schváleno prakticky žádné z jejich mnoha nominací, což je zcela ÚSTAVNÍ. Obyvatelé Arizony jsou velmi naštvaní stejně jako lidé v naší zemi. Pokud nemůžeme mít svobodné a spravedlivé volby, nemáme žádnou zemi. Audit musí pokračovat. Amerika si zaslouží PRAVDU!"
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 01 kvě 2021, 14:22

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/tru ... -fox-news/
Trump poslal vzkaz jeho podporovatelům přes Fox News
Na závěr včerejšího interview poskytnuté Marii Bartiromo z Fox Trump vzkázal těm, co ho podporují: (Foto: Youtube)

Buďte odvážní, dál bojujte, stane se to, zvrátíme to, zašli moc daleko a nepodaří se jim to uhájit, ničí naši zemi. Jsem oddaný naší zemi víc než kdy v minulosti.

Žádat lidi příliš brzy o finanční prostředky by narazilo na mnoho upřímně řečeno hloupých a zastaralých pravidel.

„Demokraté“ používají místní generální prokurátory, aby zničili dobré lidi, a přitom nechávají do USA přicházet vrahy, ty, co znásilňují, teroristy a lidi, co přicházejí ze zemí na Středním východě.

Mějte víru, že to dostaneme zpět.

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 02 kvě 2021, 11:26

Bílí jsou privilegovaní, vtloukají dětem do hlav v New Yorku. Rodiče se bouří

Rodiče, kteří posílají své děti do prestižních soukromých škol v New Yorku, se v posledních týdnech bouří kvůli novému protirasistickému kurzu, jenž řada vzdělávacích zařízení zavedla v reakci na loňskou vraždu Afroameričana George Floyda. Rodiče si stěžují, že učitelé děti nutí, aby se na sebe dívaly na základě vlastností, jako je barva pleti, pohlaví nebo sexuální orientace.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 02 kvě 2021, 13:10

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... demokratu/
Arizonský soudce odmítl nátlak demokratů
Arizonský soudce zamítl pokus arizonské Demokratické strany, aby okamžitě zastavil audit prezidentských voleb 2020 v největším kraji státu.
Soudce vrchního soudu v okrese Maricopa Daniel Martin uvedl, že demokraté neposkytli „věcné důkazy o žádném porušení nebo hrozbě porušení soukromí voličů“.

„Soudní protest podaný těsně před začátkem auditu minulý týden může nakonec uspět,“ dodal soudce. Ale nedosáhl „silné pravděpodobnosti“ uspět ve standardu požadovaném pro dočasný soudní příkaz..

Arizonští demokraté se nyní musí rozhodnout, zda požádat o přezkum rozhodnutí u vyššího soudu, nebo přistoupit na důkazní slyšení, aby se pokusili předložit soudní příkaz.

Právníci strany tvrdili, že Cyber Ninjas, jedna ze čtyř společností najatých Arizonským senátem k provedení auditu, řádně nevyškolila své zaměstnance a nevytvořila plány bezpečnostních postupů, jako je zajištění hlasovacích lístků.

Případy, které demokraté uvedli, včetně místních zpráv o údajném laxním zabezpečení v Arizonském památníku veteránů ve Phoenixu, kde audit probíhá, neobsahovaly dostatek důkazů, které by soudce přesvědčily o zastavení procesu.

Martin uvedl, že vzal v úvahu, jak již audit začal a že jeho zastavení by způsobilo „významné narušení“.

Na začátku řízení soudce rozhodl proti pokusu společnosti Cyber Ninjas uložit dokumenty s pečetí, které společnost označila za citlivé. Společnost neprokázala převažující zájem, který podporuje podání pod pečetí a překonává právo veřejnosti na přístup k informacím, rozhodl.

Jednání se konalo jeden den poté, co se Martin, který se případu ujal poté, co se předchozí soudce vzdal, rozhodl proti zastavení auditu. Rovněž však řekl, že by to mohl zastavit během dalšího slyšení, čímž vzbudil další zájem o řízení z 28. dubna.

Napadení tvrdili, že koloseum a přibližně 2,1 milionu kontrolovaných hlasovacích lístků, spolu se stroji použitými při volbách, jsou řádně zabezpečeny.

Bývalý republikánský ministr zahraničí Ken Bennett, který byl státním senátem kontaktován jako kontaktní osoba pro audit, řekl novinářům, že zařízení je hlídané ozbrojenou stráži 24 hodin denně, sedm dní v týdnu..

Pouze on a jedna další osoba mají klíče k odemčení kontejnerů, ve kterých jsou hlasovací lístky drženy, když se nepočítají, dodal.

„Musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom ochránili posvátnost volební urny. Nikdy nedosáhneme toho, aby se 100 procent lidí shodlo na tom, kdo by měl volby vyhrát, ale měli bychom být co nejblíže 100 procentům lidí, kteří mají důvěru v to, že volební proces proběhl bezúhonně, a to je to, co jsme tady, abychom to udělali, “řekl Bennett na tiskové konferenci 27. dubna.

Demokraté panikaří: V Arizoně se kontrolují miliony hlasovacích lístků

Kritici včetně arizonské ministryně zahraničí Katie Hobbs označili audit za zbytečný a poukazovali na kontroly provedené po volbách v roce 2020, které odhalily malé podvody.

„Nyní je jasné, že z tohoto cvičení nevznikne nic platného," řekl Hobbs, demokrat, během vystoupení na "Show Rachel Maddow" v MSNBC 27. dubna.

„Všechno, co se bude dělat bude podkopávat důvěru voličů v tento proces."

Předsedkyně republikánské strany v Arizoně Kelli Wardová, která se objevial na Newsmax zhruba ve stejnou dobu, obvinila demokraty ze snahy zdržet audit.

„Snaží se vrhnout do procesu tolik problémů, kolik mohou, aby to zpomalili," řekla.

John Brakey, spoluzakladatel společnosti Audit USA a progresivní demokrat, byl jmenován Bennettem jako pomocný styčný pracovník, aby se pokusil odvrátit kritiku zleva od auditu. Brakey novinářům řekl, že volby v roce 2020 předtím nebyly auditovány.

Dokonce i audit ručního počítání v primárních volbách zkontroloval pouze 1 procento nebo 25 hlasovacích dávek, poznamenal Brakey, na rozdíl od aktuálně probíhající úplné kontroly.

„Tato kontrola zaměstnává asi 100 lidí jmenovaných předsedy krajských stran a bude trvat přibližně jeden a půl dne,“ napsala prostřednictvím e-mailu mluvčí The Epoch Times.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 02 kvě 2021, 13:13

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/zak ... c-zlocinu/
Základem americké zprávy o lidských právech je bájný jednorožec zločinů
Washington vytahuje zase své vlastní povídačky o lidských právech, které přes všechnu nedoloženost a absurdnost tamní média berou za nezpochybnitelnou pravdu.

Když byl zvolen prezident Biden, značná část politických a business kruhů celého světa včetně USA samotných k tomu přistupovala jako k velké naději. Panovaly totiž domněnky, že řada politik Trumpovy administrativy byla určitou úchylkou příznačnou pro Trumpa samotného a kruhy kolem něj, nikoliv za hlavní směr, jakým se vydaly nejmocnější americké elity. Proto se s napětím očekával návrat Ameriky k normálnosti, který měl Biden přinést. Také sliby, které Biden dával, vlastně říkaly, že jeho administrativa chce právě tato očekávání naplnit. Např. sliboval, že napraví narušené diplomatické vztahy USA s mnoha zeměmi a mezi nimi zejména vztahy s Čínou.

Obyvatel Bílého domu se ale změnil a spolu s ním tak trochu rétorika americké administrativy, těžko však hledat nějaké faktické změny v zahraniční politice země, zejména pak ve vztazích s Čínou. Spíše to vypadá, že v sankcích proti čínským firmám a sektoru pokročilých technologií přitvrzuje ještě více než Trumpova administrativa, což vyvolává nemalou nevoli u značné části amerických business kruhů. Asi není pro takovou velmoc jako USA problém uvalit sankce třeba na Kubu a koupit si ten cukr, který produkuje, jinde. Uvalit ale na dílnu světa a největší motor globálního růstu planety obchodní sankce se rovná spíš uvalení sankcí na sebe samé a vytváření vlastní izolace od světa.

Byl tu však další zdroj nadějí, rozhovory v Anchorage, od kterých se čekalo, že by po nich USA mohly zlepšit alespoň ty složky narušených vztahů, na kterých samy prodělávají. To, s čím ale americká strana při rozhovorech přišla, byla hysterická tiráda obvinění ze zločinů proti lidským právům, kybernetických útoků a nekalé ekonomické konkurence, přičemž vše dohromady má být podvracení „na pravidlech založeného světového řádu.“ Čína však dala najevo, že je suverénní zemí a z prosazování svých suverénních práv nehodlá slevovat.

USA tedy vytáhly to, co vždy, aby neposlušné a k vazalství neochotné země „daly do latě“ – lidská práva, pomocí nichž nejdříve vždy z obětí své šikany udělají „černé ovce,“ proti kterým je jakákoliv špatnost povolena ba i velebena jako „boj za univerzální hodnoty lidstva.“ Kdyby vedly USA svou genocidu proti domorodým Američanům dnes, tak by nejdříve obvinili náčelníka Sedícího Býka, že je autokratem, co porušuje lidská práva lovců bizonů, a pak teprve by vyslaly nějakého generála, jakým býval Caster, aby ty Indiány osvobodil od útlaku Sedícího Býka tím, že je postřílí.

A tak chvilku po rozhovorech v Anchorage vydaly USA zprávu o lidských právech, k jejímž ústředním bodům patřila znovuoživená báje o „genocidě a zločinech proti lidskosti“ v Xingjiangu fakticky doložená zhruba stejně jako báje o jednorožci. Nebylo v tom prakticky nic nového oproti minulosti, a zvláště ne nové doklady podkládající ta tvrzení typu „jedna paní povídala,“ kdy všechny ty „paní, co povídaly,“ jsou známy bytostnou nesnášenlivostí k Číně. Je zajímavé, jak všude ve světě, když k něčemu dojde, včetně válkou zničených trosek měst na Středním východě aj., se obvykle hned objeví spousta dokládajících snímků a nafilmovaných záběrů z tamních šokujících událostí. Ale ten Xinjiang se asi nachází „na hodně vzdálené planetě,“ když snímků o dění na Marsu máme daleko více než tvrdých dokladů o těch údajných děsivých událostech v Xinjiangu.

Zprávu však vydalo ministerstvo zahraničí USA, a tak je to „svatá pravda,“ a ta ničím nedoložená zpráva je sama o sobě důkazem postačujícím pro ta, „svobodná, nezávislá, nestranná, objektivní a kritická“ americká média, která jsou zárukou proti zneužití moci vládou, neboť to by mediální investigativci vypátrali. Nemůže jít tedy prý o propagandu.

Přitom zpráva obsahuje takové perly, jako třeba tato: „Přichází četné zprávy, že vláda či její orgány páchají svévolné nebo nezákonné zabíjení. V mnoha takových případech je však k dispozici málo podrobností nebo vůbec žádné.“ Normálně by v USA ani v ufologickém magazínu neprošly takto chabě doložené povídačky o pozorování létajících talířů, natož v seriózním tisku o závažných záležitostech. Když je to ale zpráva od vlády o Číně, tak se o ní přeci nepochybuje a tlačí se veřejnosti do hlavy.

Situace je velice podobná té, kdy na základě povídaček ministerstva zahraničí či obrany bylo všem nezpochybnitelně jasné, že Irák hromadí zbraně hromadného ničení, načež proběhla zkázonosná intervence, která naprosto rozvrátila tuto zemi i celý region, aniž by se tam jakákoliv taková zbraň našla, a na základě podobných nezpochybnitelných pravd se jednalo častěji, např. při destrukci a dosud trvajícím rozvratu Libye pod záminkami stejně „pravdivých“ povídaček. Naštěstí Čína je jiná váhová kategorie, ale alespoň ekonomické škody po celém světě včetně USA samotných se tím napáchají značné.

Jak by americká média asi jásala, kdyby ze Xingjiangu sehnala alespoň promile zpráva o stejných hrůzách, jaké se dějí při porušování lidských práv, svévolných policejních vraždách aj. v USA a o rasových nepokojích a rasových vraždách. Je vůbec možné, aby se hrůz v Xinjiangu dělo více než v USA, aniž by o tom bylo alespoň promile dokladů, jaké jsou k dispozici z USA?

A USA jsou přesto vzorem vlády zákona, liberálních svobod a lidských práv s nezpochybnitelným právem kohokoliv na světě bez důkazů obvinit z porušování těchto práv a vystavit ho zcela svévolně a nepodloženě šikaně, či dokonce vojenské intervenci. Dost nepříjemně to připomíná verš z písně Karla Kryla: „Na rohu ulice vrah o morálce káže.“

V každé zemi občas dochází k různým nezákonnostem, zneužíváním moci ze strany úřadů atp., kdy USA jsou toho zvláště zářným příkladem, kdy málokde na světě kromě míst stižených občanskou válkou se toho děje právě tolik, co v USA. V tak velké zemi, jako je Čína, i kdyby četnost výskytu takovýchto událostí nebyla moc velká, se musí občas něco vyskytnout. Ale je udivující, že ti strážci lidských práv, místo aby se chytaly občasných skutečností, přichází s povídačkami, které se vymykají zdravému rozumu.

Ujguři jsou vystaveni genocidě, ale množí se v Číně asi nejvíce. Jsou vystaveni útlaku, ale na rozdíl třeba od Rohingů v Myanmaru ze země masově neprchají, ač vzhledem k místním přírodním podmínkám by to bylo snadné. A ti, co odchází, odchází nejčastěji do měst mimo Xinjiang ke svým „utlačitelům“ Číňanům, aby tam sháněli lépe placenou práci. Největším problémem Xinjiangu je nezaměstnanost a nízké mzdy těch zaměstnaných, ale bájí se o nucené práci, která by tam neměla smysl. Vyzývá se k pomoci tamního lidu tím, že se přestane odebírat jejich bavlna, která je živí.

Jak potom čemukoliv o lidských právech v této autonomní oblasti nebo i v Číně jako celku věřit, když o věcech, které by se klidně daly čekat, se nereferuje, ale vypráví se báchorky vymykající se zdravému rozumu?
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 02 kvě 2021, 13:49

V chorej krajine choré pravidlá
https://echo24.cz/a/SKV4N/aerolinky-vys ... ezi-sousty
Aerolinky vysadily z letadla muže, který si při jídle sundal roušku. Měl ji mít na tváři „i mezi sousty“
Americké aerolinky Southwest Airlines vyloučily z přepravy pasažéra poté, co si sundal roušku, aby si mohl sníst pendreky. Podle nových pravidel federální vlády je totiž možné si při jídle či pití ochranu úst sundat, ale cestující si ji musí vrátit na obličej „mezi sousty či hlty“. Informuje o tom baltimorská televizní stanice WJZ.

Avi Mandel cestoval z Baltimoru do města Fort Lauderdale na Floridě. Před odletem si chtěl zpříjemnit čekání a otevřel si balíček pendreků Twizzlers. Letuška ho však uvědomila, že musí mít nasazenou roušku. „Tak jsem si řekl: ‚Aha, asi si nevšimla, že něco jím.‘ Ale pak se ozvalo z reproduktorů: „Všichni, kdo jedí, musí mít mezi sousty nasazenou roušku,‘“ uvedl Mandel pro WJZ.

Následně letadlo dojelo zpátky k terminálu a Mandel byl vyprovozen ven bezpečnostním týmem. Událost zachytila na videu další pasažérka letu Stephanie Misiaszeková.

O novém pravidlu se Mandel dozvěděl až dodatečně, když si chtěl vedení Southwest Airlines postěžovat. „Kdybych o tom pravidle věděl předem, rád bych mu vyhověl, ale já nic netušil,“ řekl. Mandel dostal nabídku letět do Fort Lauderdale následujícího dne, prý ale odmítl nadále se Southwest Airlines cestovat.Mluvčí aerolinek prohlásila, že ačkoli společnost „lituje všech nepříjemností, o povinnosti si zakrýt tvář jsou cestující informováni během bookingu a check-inu a je odpovědností pracovníků zajistit dodržování federálních pravidel“.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 02 kvě 2021, 13:58

https://echo24.cz/a/SngzJ/roboticky-pol ... ich-mensin
Robotický policista přišel o práci. Byl prý moc děsivý. A navíc zasahoval ve čtvrtích menšin
Robotický policejní pes, který od loňského roku pomáhal newyorským policistům potírat zločin, dostal padáka. Neobstál proti kritice některých politiků a aktivistů, kteří ho považovali za „dystopické sledovací zařízení“ a příklad militarizace policie. Nevoli také vyvolal fakt, že byl robot cvičně nasazován v chudších čtvrtích obývaných převážně etnickými menšinami. Informuje o tom deník The New York Times.

Modročerný robot zvaný „Digidog“ (Digipes) byl zpočátku vychvalován jako prostředek, které nahradí policisty na místech a za situacích, které by pro ně jinak byly příliš nebezpečné. „Tenhle pes bude zachraňovat životy,“ uvedl v prosinci inspektor technického oddělení newyorské policie Frank Digiacomo. „Bude ochraňovat lidi. Bude ochraňovat policisty.“

První kontroverzi ale vyvolaly záběry z února tohoto roku, kdy Digidog zasahoval v případě držení rukojmí v domu ve čtvrti Bronx. „Kdy jste naposledy viděli, že by technologie světové úrovně s využitím ve vzdělávání, zdravotnictví nebo bydlení byla nasazována vůči přehlíženým komunitám?“ napsala na Twitter například demokratická členka Sněmovny reprezentantů Alexandria Ocasiová-Cortezová.
Robota označila za „robotického sledovacího pozemního drona“.
Please ask yourself: when was the last time you saw next-generation, world class technology for education, healthcare, housing, etc consistently prioritized for underserved communities like this?
— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) February 25, 2021
Watch: Introducing....Digidog? #NYC and #NYPD have some soul searching to do. #tech #riots #BrooklynCenter #GeorgeFloyd #BLM #DaunteWright pic.twitter.com/M2PaprzGh3
— Youssef Disla (@YoussefDisla) April 15, 2021
Opět na sebe robot negativně upozornil v polovině dubna, kdy se účastnil zatčení muže na Manhattanu. Řadu lidé pobouřilo, kolik peněz jde na vyzbrojování policie. Mnoho lidí na sociálních sítích pak robota jednoduše považovalo za „divného“ a „znepokojivého“.

Policejní oddělení tak v reakci předčasně ukončilo smlouvu o pronájmu, kterou uzavřelo s výrobcem robota Boston Dynamics. Půjčení robota přišlo policii na asi 94 tisíc dolarů (přes 2 miliony korun). Smlouva měla vypršet v srpnu 2021, do té doby chtěla policie robota testovat v různých prostředích. „Lidé si vymysleli hlášky a výrazy, aby z něj nějak udělali cosi zlého,“ postěžoval si zástupce komisaře John Miller. Podle něj se Digidog stal obětí „politiky, neinformovanosti a laciných prohlášení“.

Newyorský městský radní Ben Kallos dokonce navrhuje zákon, který policii zakáže vlastnit či provozovat ozbrojené roboty. „V době, kdy bychom měli mít na ulicích víc pochůzkářů a budovat vztahy s komunitami, policie míří opačným směrem a chce je nahradit roboty,“ uvedl.
Vykopnutý za nedostatok pozitívnej diskrimninácie. Pretože zrejme fungoval ako mal zadané.
Môže sa pridať k AI Personalistovi a AI Úverovému poradcovi, ktorých tiež vyhodili za nedostatok pozitívnej diskrimninácie.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

inzo
Sponzor fóra
Příspěvky: 386
Registrován: 07 úno 2017, 21:14

Re: USA

Příspěvek od inzo » 03 kvě 2021, 08:45

tak pindosi priznali, že hyperzvukové zbrane tak skoro nebudú a rusko a čína ich o kus predbehli
https://colonelcassad.livejournal.com/6740219.html
ale! majú najnovšiu a najsilnejšiu zbraň - prvú BUZIKOPTÉRU!!!
Obrázek
https://colonelcassad.livejournal.com/6 ... tml#cutid1

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 kvě 2021, 10:47

:sipka: Dokument o hypersonických zbraniach:
Hypersonic Weapons: Background and Issues for Congress
https://assets.documentcloud.org/docume ... 6-2021.pdf
https://news.usni.org/2021/04/28/report ... -weapons-2
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 03 kvě 2021, 21:48

Vojenské cvičenie Northern Edge 2021
Od pondelka 03.05.2021 na Aljaške začalo vojenské cvičenie "Northern Edge 2021" s účasťou 15.000 vojakov + 240 lietadiel + LL USS Theodore Roosevelt (CVN-71), ktoré bude trvať do piatka 14.05.2021. Na cvičení budú všetky zložky armády (USAF + NAVY + MARINES + USArmy), na cvičenie USA nepozvali / nepripustili žiadnych zahraničných pozorovateľov.
Zdroj https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11301645 z 03.05.2021

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 kvě 2021, 13:17

https://cs.gatestoneinstitute.org/17337/derek-chauvin
Nejvyšší soud USA by mohl kvůli Maxine Waters zrušit odsouzení Dereka Chauvina
napsal(a) Alan M. Dershowitz
2. května 2021
Překlad původního textu: Supreme Court Might Reverse Chauvin Convictions because of Maxine Waters
Překlad: Libor Popovský, Helena Kolínská
  • Odvolací soud státu Minnesota rozsudek v tomto případě asi nezvrátí, ale Nejvyšší soud Spojených států amerických by ho zrušit mohl, stejně jako to udělal v jiných soudních případech, při kterých byla porota zastrašována.
  • Ve snaze vychýlit vážky spravedlnosti použila kongresmanka Waters možná nevědomky taktiku rasistického "hlubokého jihu" USA (Deep South) používanou na začátku 20. století.
  • V 20. a 30. letech minulého století organizovali na "hlubokém jihu" USA zvolení politici demonstrace bílých voličů před soudními budovami, ve kterých probíhaly rasově citlivé soudní procesy. Politici tehdy vždy explicitně nebo implicitně hrozili, že v případě osvobození obžalovaného černocha nebo odsouzení obžalovaného bělocha propukne násilí. Nejvyšší soud USA i jiné federální soudy již v minulosti zrušily několik rozsudků vynesených pod tlakem takového zastrašování.
  • Tím, že neizoloval soudní porotu po celou dobu soudního procesu s Derekem Chauvinem, se soudce dopustil závažného profesního pochybení.
  • Dům svědka, který svědčil ve prospěch Dereka Chauvina byl postříkaný prasečí krví a právníkům obžalovaného bylo vyhrožováno. Ve vzduchu pořád visí hrozba násilí a porotci ji samozřejmě cítili také...
  • Toto nejsou dvacátá léta minulého století na rasistickém "hlubokém jihu" USA, toto je "politika identity" v dnešních USA. Porotci mají mít možnost objektivně posuzovat důkazy bez obav z hrozeb kongresmanky Maxine Waters.
Odsouzení Dereka Chauvina nemusí ještě nutně znamenat konec tohoto rasově rozdělujícího případu, o němž by mohl definitivně rozhodnout až Nejvyšší soud USA.

Během doby, kdy členové soudní poroty v procesu s bývalým minneapoliským policistou Derekem Chauvinem nebyli vůbec izolováni od vlivu médií a veřejnosti, kongresmanka Maxine Waters (Demokratická strana, Kalifornie) veřejně vyzývala k pouličním násilnostem, pokud Derek Chauvin nebude uznán vinným z vraždy. Soudce správně naznačil, že jakékoliv odsouzení Dereka Chauvina by vzhledem k veřejnému vystoupení kongresmanky Waters mohlo být odvolacím soudem zrušeno. Soudce její prohlášení důrazně odsoudil, ale neměl odvahu připustit námitku obhajoby a soudní proces s Derekem Chauvinem zrušit z důvodu ovlivnění porotců. Kdyby to udělal, téměř jistě by to vedlo k rozsáhlým pouličním bouřím – které by potom byly samozřejmě dávány za vinu soudci a nikoliv kongresmance Waters. Soudce tedy tento problém přesunul na odvolací soud, který někdy v budoucnosti rozhodne o případném novém soudním přelíčení – které měl nařídit již on sám.

Odvolací soud státu Minnesota rozsudek v tomto případě asi nezvrátí, ale Nejvyšší soud Spojených států amerických by ho zrušit mohl, stejně jako to udělal v jiných soudních případech, při kterých byla porota zastrašována
Ve snaze vychýlit vážky spravedlnosti použila kongresmanka Waters možná nevědomky taktiku rasistického "hlubokého jihu" USA (Deep South) používanou na začátku 20. století. Ačkoliv byly její motivy a záměry jistě mnohem lepší než motivy a záměry tehdejších bílých jižanů, tak je její taktika v zásadě stejná. V 20. a 30. letech minulého století organizovali na "hlubokém jihu" USA zvolení politici demonstrace bílých voličů před soudními budovami, ve kterých probíhaly rasově citlivé soudní procesy. Politici tehdy vždy explicitně nebo implicitně hrozili, že v případě osvobození obžalovaného černocha nebo odsouzení obžalovaného bělocha propukne násilí. Nejvyšší soud USA i jiné federální soudy již v minulosti zrušily několik rozsudků vynesených pod tlakem takového zastrašování.

Tím, že neizoloval soudní porotu po celou dobu soudního procesu s Derekem Chauvinem, se soudce dopustil závažného profesního pochybení. Místo izolace soudce porotcům pouze nařídil, aby nečetli ani nesledovali zprávy v médiích. To zdaleka nestačí. I kdyby porotci tento soudcův pokyn přísně dodržovali, tak je těžko představitelné, že by se někteří z nich od přátel, od rodiny, z médií a ze zábavných televizních pořadů nedozvěděli, co se děje za dveřmi soudní místnosti. Lze s jistotou předpokládat, že většina z nich se obávala – ať už vědomě či podvědomě – že jiný verdikt, než ten, který požadovala Maxine Waters, by vyústil v násilí, které by ohrozilo jejich životy, jejich domovy, jejich byznysy i jejich rodinné příslušníky.

Dům svědka, který svědčil ve prospěch Dereka Chauvina byl postříkaný prasečí krví a právníkům obžalovaného bylo vyhrožováno. Ve vzduchu pořád visí hrozba násilí a porotci ji samozřejmě cítili také. Odsouzení Dereka Chauvina – ať už zasloužené či nezasloužené – by v tomto případě mělo být pečlivě přezkoumáno odvolacím soudem.

Toto nejsou dvacátá léta minulého století na rasistickém "hlubokém jihu" USA, toto je "politika identity" v dnešních USA. Porotci mají mít možnost objektivně posuzovat důkazy bez obav z hrozeb kongresmanky Maxine Waters. A motivy pouličních demonstrantů zde také nejsou relevantní.

Obžaloba i obhajoba předložily účinné argumenty. Důkazy podle mého názoru podporují verdikt zabití, nikoliv však vraždy. Jakýkoliv rozsudek, který by neobsahoval odsouzení za vraždu, by ovšem byl pro paní Waters a její stoupence nepřijatelný. Maxine Waters nevyžaduje objektivní spravedlnost. Maxine Waters chce pomstu za to, co ona a její stoupenci považují za neospravedlnitelnou vraždu George Floyda.

Spravedlnost není černobílá. Vyžaduje míru, zdravý rozum a pečlivé vyhodnocení všech důkazů předložených oběma stranami. Nemáme jistotu, že v tomto případě byla porota schopná vynést spravedlivý verdikt, zatímco nad hlavami porotců visel hrozivý Damoklův meč obnažený kongresmankou Waters. Toto není právní stát, toto je vláda rozvášněného davu.

V rasově citlivých soudních případech musíme lépe zvládat izolaci porotců před vnějšími vlivy. Musíme si být jisti, že verdikt poroty není ovlivněn hrozbami a zastrašováním. V případě Dereka Chauvina tuto jistotu nemáme, a to především díky neuváženým hrozbám a požadavkům Maxine Waters a jiných aktivistů.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 kvě 2021, 13:34

https://echo24.cz/a/S7U9Q/trump-dal-upe ... e-pohoreli
Trump dál upevňuje svůj vliv. Jeho kritici ve straně pohořeli
Bývalému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi se nadále daří upevňovat svůj vliv v Republikánské straně, napsal server Politico s odkazem na několik víkendových událostí, jež ukázaly Trumpovu přetrvávající politickou sílu u podporovatelů a činitelů strany. V sobotu zvítězila v prvním kole doplňovacích voleb v Texasu Susan Wrightová, kterou Trump veřejně podpořil. Zároveň stále nevyloučil svou kandidaturu v příštích prezidentských volbách v roce 2024. Exprezidentův kritik Mitt Romney se setkal s nebývale odmítavou reakcí na sjezdu strany v domovském Utahu a kongresmanka Liz Cheneyová, rovněž odpůrkyně Trumpa, čelí rostoucímu tlaku na odstoupení z vedoucích pozic republikánů ve Sněmovně reprezentantů.
Trump zůstal oproti jiným exprezidentům po odchodu z funkce nebývale politicky činný, a ačkoliv se příliš neprojevuje na veřejnosti, snaží se podle pozorovatelů zůstat ve straně dominantním hráčem. Slíbil, že pomůže republikánům k volebnímu vítězství v kongresových volbách plánovaných na příští rok a stále nevyloučil, že se bude v roce 2024 znovu ucházet o křeslo v Bílém domě. Podle průzkumů je mezi voliči republikánů zdaleka nejoblíbenější ze všech čelných představitelů strany.

Exprezident v minulosti hrozil svým kritikům a odpůrcům osobní politickou pomstou, například tím, že proti nim postaví v primárních volbách kandidáty, které veřejně podpoří. Svůj vliv uplatnil naposledy v Texasu, kde se postavil za Susan Wrightovou, jež se ucházela o místo ve Sněmovně reprezentantů uvolněné úmrtím jejího manžela, kongresmana Rona Wrighta. Podle expertů jí Trumpova podpora pomohla získat největší počet hlasů z 23 kandidátů, což s potěšením komentoval i Trump: „Susan se vzedmula poté, co jsem ji minulý týden podpořil,“ uvedl o víkendu ve vyjádření.

Mitt Romney, jeden z nejviditelnějších republikánských kritiků Trumpa, čelil na víkendovém státním sjezdu republikánů v jeho domovském Utahu neobvyklé odmítavé reakci. Když se senátor a někdejší kandidát strany na prezidenta chopil mikrofonu, ozvalo se již po první větě bučení a pískání z hlediště. Podle listu The Salt Lake Tribune na něj někteří pokřikovali, že je zrádce či komunista. Delegáti pak těsně neschválili udělení oficiální důtky za to, že Romney v minulosti dvakrát podpořil Trumpovo odvolání z úřadu ve dvojici ústavních žalob.

Silnému tlaku zevnitř strany čelí rovněž Liz Cheneyová, která je třetí nejvýše postavenou republikánskou političkou ve Sněmovně reprezentantů. Cheneyová již od ledna hlasitě kritizuje Trumpa za jeho roli při nepokojích v Kapitolu, jež stály život pět lidí. Za to jí už její strana v domovském Wyomingu udělila oficiální důtku. Spor se vyhrotil minulý týden, kdy Cheneyová prohlásila, že by senátoři, kteří podporovali Trumpovy snahy o zmaření oficiálního procesu potvrzení výhry demokrata Joea Bidena v listopadových volbách, neměli mít možnost usilovat v roce 2024 o Bílý dům.

Server The Hill pak o víkendu informoval, že jsou republikáni s jejím chováním stále více nespokojeni. Několik zákonodárců uvedlo, že se chystá další hlasování, jež by ji mohlo zbavit vysoké stranické funkce ve Sněmovně reprezentantů. Kongresman Lance Gooden například na twitteru napsal, že Cheneyová podle něj vypadne z vedení republikánů ve sněmovně do konce května. V posledních dnech se proti ní přitom obrací i někteří její dosavadní zastánci.

Dcera někdejšího amerického viceprezidenta ale v otázce výsledků voleb neustupuje. „Prezidentská volba roku 2020 nebyla ukradená. Kdokoli, kdo tvrdí, že byla, šíří velkou lež, obrací se zády k vládě práva a je toxický pro náš demokratický systém,“ uvedla dnes na twitteru. Její vyjádření přišlo těsně po prohlášení bývalého prezidenta, které loňské volby nepravdivě označuje za podvodné.

Politico poznamenává, že Trumpovo tažení za problémů jeho kritiků čelí nové a potenciálně velmi závažné překážce, kterou je vyšetřování jeho někdejšího osobního právníka Rudyho Giulianiho. Tomu minulý týden vtrhla do domu policie a zabavila mu elektronická zařízení, jež podle vyšetřovatelů zřejmě obsahují důkazy o Giulianiho nelegálním počínání na Ukrajině, jež by se mohly dotknout i Trumpa. Americká média očekávají, že Giulianiho zřejmě čeká dlouhá právní bitva, přičemž jeho nejlepší strategií by pravděpodobně bylo obrátit se proti svému bývalému šéfovi.

Podobným způsobem se v minulosti zachoval exprezidentův někdejší právník Michael Cohen, který je nyní v domácím vězení. Vyšetřovatelům tehdy řekl, že Trump o jeho nelegálním počínání věděl. Šéf Bílého domu však tehdy nečelil stíhání, protože byl v prezidentském úřadě.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 04 kvě 2021, 17:14

Americký obchodní deficit zaznamenává v březnu rekordní maximum
Po oživení obchodní bilance USA na období 2018–2019 na tříleté minimum (jak Trump „upravil“ vztah USA a Číny) obchodní deficit narostl od začátku pandemie až k nejnovějším březnovým údajům na 74,4 miliardy USD - největší obchodní deficit v historii USA (z 71,1 miliardy USD o měsíc dříve), což odpovídá očekávání.
Obrázek

https://www.zerohedge.com/economics/us- ... high-march
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 05 kvě 2021, 12:09

https://www.czechfreepress.cz/amerika/a ... itich.html
Americká pošta má novou roli – špehovat Američany a jejich příspěvky na sociálních sítích
Po celá desetiletí americká poštovní služba nedokázala splnit svůj záměr: Efektivní vyřizování a doručování pošty národa.

Poštovní úřad (USPS / U.S. Postal service) je životně důležitou vládní službou, takže by se nemělo očekávat „dosažení zisku“ v tom smyslu jako to dělají společnosti FedEx, UPS a další zpracovatelé balíků. Američané by ale měli přinejmenším očekávat, že se pošta kousne do svědomí a bude fungovat čestně.

Poštovní služba to zjevně nedělá.

Podle Yahoo News má poštovní služba nyní novou funkci: Stala se naší nejnovější špionážní entitou, která provozuje „program skrytých operací“ monitorující příspěvky Američanů na sociálních sítích – jako kdybychom k tomu potřebovali další vládní agenturu.

Podrobnosti o dozoru, známém jako iCOP (Internetový Program skrytých operací) nebyly dříve zveřejněny. Práce zahrnuje analytiky, kteří prohledávají stránky sociálních médií hledajíc obsah příspěvků nazývaných jako „pobuřující“ příspěvky, poté tyto informace sdílejí mezi vládními agenturami.

„Analytici s americkou poštovní inspekční službou sledovali významnou aktivitu týkající se plánovaných protestů, které proběhnou na mezinárodní i domácí úrovni 20. března 2021,“ uvedl vládní zpravodaj 16. března.

„Byly identifikovány místa a časy protestů, které jsou distribuovány online na vícero platformách sociálních médií včetně pravicově nakloněných účtech Parler a Telegram.“ Informace byly dodány zpravodaji, který byl označen jako „citlivý pro vymáhání práva“ a jeho prostřednictvím rozesílán do centra ministerstva pro vnitřní bezpečnost.

Zpravodaj předem informoval o schůzkách skupin ve městech po celém světě chystaných na 20. března v souvislosti s akcí nazvanou World Wide Rally za svobodu a demokracii, kde by se protestovalo proti několika věcem včetně rozmachu 5G a COVID lockdownů.

„Uživatelé na síti Parler komentovali svůj záměr využít shromáždění k násilí.“

Zaprvé, platforma sociálních médií Parler není útočištěm pro cokoliv „pravicového.“ Existuje mnoho uživatelů, kteří jsou konzervativní, věrní, ale užití slova „pravicový“ naznačuje „nebezpečný extremismus,“ který na platformě není příliš rozšířený. Je to tedy jen lež a co je horší, jde o lež šířenou velkou vládní agenturou, která má chránit všechny Američany, nejen ty se správným politickým přesvědčením.

Zadruhé, jako vždy, lidé, kteří definují pojmy jako „pobuřující“ a „extremistické“ jsou obvykle sami extremisté, kteří zastávají krajně levicové názory. Pokud nesouhlasíte, zeptejte se sami sebe, proč Parler zaplavilo tolik konzervativců; Odpověď zní: levicoví extremisté nikdy neshromažďují své stejně smýšlející bratry a sestry na velkých sociálních sítích jakými jsou Twitter, Facebook a YouTube (které byly použity k plánování nepokojů v Kapitolu 6. ledna, ne na Parleru).

„Analytici iCOP v současné době monitorují tyto kanály sociálních médií zda neobsahují potenciální hrozby vyplývající z plánovaných protestů a podle potřeby budou šířit aktualizace zpravodajských informací,“ pokračuje zpravodaj.

To, co je „pobuřující“ pro jednu stranu politického spektra, není nic jiného než „prostá pravda“ pro stranu druhou. To, co je legitimní hlášení a prezentace faktů „znevýhodněným“ sdělovacím prostředkem, je druhým považováno za „falešné zprávy“ a „propagandu.“

Ale největším problémem je skutečnost, že k tomu aby se americká pošta stala nejnovější špionážní agenturou byla pověřena Joe Bidenem a jeho marxistickými / komunistickými manipulátory – bez aktu Kongresu a bez jakékoli diskuse o této otázce ze strany We The People prostřednictvím našich zástupců v Kongresu.

Takže – Vysvětlí to z Bidenovy administrativy někdo? Kdo nese odpovědnost? Kdo program implementoval? A co přesně znamená „pobuřující“ obsah?

Nečekejte, odpovědi se teď stejně nedočkáme.

V pondělí 26. dubna 2021 napsal JD Heyes

Přeložila adri | Zdroj: Natural News
https://tadesco.org/americka-posta-ma-n ... ch-sitich/
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 05 kvě 2021, 20:38

Štát sa dohodol s firmou Honeywell na mimosúdnom vyrovnaní za vynášanie citlivej technickej dokumentácie aj do Číny
Štát sa dohodol s firmou Honeywell na "pokute" 13 miliónov $ za to, že pracovníci firmy Honeywell do zahraničia vynášali citlivú technickú dokumentáciu komponentov aj pre:
F-35 Joint Strike Fighter + B-1B Lancer Long-Range Strategic Bomber + F-22 Fighter Aircraft + C-130 Military Transport Aircraft + A-7H Corsair Aircraft + A-10 Aircraft + Apache Longbow Helicopter + M1A1 Abrams Tank + Tactical Tomahawk Missile + T55 Turboshaft Engine
a niektoré dokumenty sa dostali aj do Číny. Štát to považuje za poškodenie národnej bezpečnosti.
Zdroj https://www.thedrive.com/the-war-zone/4 ... e-to-china z 03.05.2021
Podľa https://www.macrotrends.net/stocks/char ... ll/revenue za 1Q/2021 mala firma príjem 8,454 miliárd $.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 05 kvě 2021, 20:58

V stredu 05.05.2021 bol v USA, Kalifornia, Vandenberg plánovaný test medzikontinentálnej balistickej rakety MINUTEMAN III
Zdroj https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11303471 + https://ria.ru/20210504/ispytanie-1731083600.html z 04.05.2021
USAF vyhlásilo test za neúspešný = raketa neopustila silo, sekvencia sa prerušila pred štartom motora - dôvod prerušenia štartovacej sekvencie sa v súčasnosti vyšetruje.
Zdroj https://www.afgsc.af.mil/News/Article-D ... to-launch/ + https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11311161 + https://ria.ru/20210505/minuteman-1731215973.html z 05.05.2021
USA má k dispozícii ešte cca 450ks rakiet MINUTEMAN III, výroba skončila v 1978.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 13:28

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/tru ... stoupenci/
Trump si zřídil webovou stránku pro komunikaci se svými stoupenci
Bývalý prezident USA Donald Trump, jehož účty byly na většině sociálních sítí zablokovány, spustil webovou stránku https://www.donaldjtrump.com/desk , na níž hodlá komunikovat se svými stoupenci.

Ve videu na webové stránce jsou zprávy o tom, že Trump byl na sociálních sítích zablokován, pak se mapa přibližuje a ukazuje se nejdříve stát Florida, a potom i Trumpovo sídlo Mar-a-Lago.

„V době mlčení a lži se zdvihá maják svobody,“ zní titulek. „Je to místo pro svobodnou a bezpečnou komunikaci,“ zní další titulek.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět