Slovensko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 18 pro 2020, 19:42

zozonam vladou schvalenych cviceni Sk vojakov na 1. polrok 2021 ... Trochu som nepochopil to poverenie pre BLR a RF, v zozname cviceni take staty uvedene nie su...

pozriet vlastny material a prilohy c.1 a c.2
https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/25582/1
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Slovensko

Příspěvek od Alchymista » 19 pro 2020, 02:19

https://echo24.cz/a/SMsMA/zmizel-z-ofic ... li-hascaka
Zmizel. Z oficiální fotografie partnerů Penty vyretušovali Haščáka
Z Penty Tetra? Stránky česko-slovenské finanční skupiny Penta Investments „aktualizovaly“ fotografii svých partnerů poté, co soud počátkem prosince poslal do vazby finančníka Jaroslava Haščáka, který byl obviněn z korupce a praní špinavých peněz. Místo nové fotografie ale skupina zřejmě jen upravila tu starou, ze které byl nyní Haščák „vystřižen“. Podle fotografie to vypadá, že dokonce byl „dodělán“ trup partnera Iaina Childa, který byl předtím Haščákem částečně zakryt. Jako první o tom informoval slovenský server Index.

Haščák se s ohledem na situaci vzdal všech výkonných pozic ve skupině, zůstává ale jejím spoluvlastníkem, sdělila začátkem prosince Penta.

Na výkonném řízení skupiny Penta se podílejí nyní jen čtyři spoluvlastníci místo původních pěti. Jsou jimi Marek Dospiva, řídící partner Penta Real Estate, Jozef Oravkin, zodpovědný za Privatbank, část realitních projektů na Slovensku a za investice skupiny ve společnosti Slovalco, Eduard Maták, který zodpovídá za investice ve zdravotnictví, a Iain Child, který má na starosti hlavně investice v Primabance a ve společnosti Fortuna Entertainment Group.

Ti na staré fotografii zůstali, pouze Haščák, původně stojící z mužů nejvíc nalevo, z ní zmizel. Iain Child, který přebral Haščákovy výkonné funkce ve skupině, zaujal i „jeho prostor na fotografii,“ dokonce „změnil“ držení těla a část jeho trupu byla zřejmě dodělána ve fotoeditoru.

Jeden z nejbohatších Slováků Haščák je podezřelý v kauze údajného nelegálního obchodování s nahrávkami odposlechů ve zhruba 15 let staré korupční aféře zvané Gorila. Ta se týká podezření z uplácení vysokých slovenských politiků a úředníků Pentou. Finančník byl obviněn z trestných činů podplácení a legalizace příjmů z trestné činnosti ve velkém rozsahu. V případě prokázání viny mu hrozí až dvacet let vězení. Spolu s ním čelí obvinění také bývalý ředitel kontrarozvědky slovenské civilní tajné služby (SIS) Ľubomír Arpáš, který je ve vazbě v jiném případu, a také Arpášova choť. Tu soud poslal do vazby stejně jako Haščáka.

Podle slovenských médií policie podezírá Arpáša z toho, že vynesl z SIS nahrávky z odposlechů bytu, kde se Haščák setkával s politiky a úředníky a kde se hovořilo o provizích či úplatcích. Nahrávky prý Arpáš prodal Haščákovi tak, že Arpáš spolu s chotí, rovněž někdejší příslušníci SIS, založili společnost, která dostala od jedné firem pod kontrolou finančníka 194.000 eur (pět milionů korun) za fiktivní analýzy a poradenské služby. Arpáš v minulosti tvrdil, že informace a analýzy odevzdával někdejšímu šéfovi tajné policie StB v komunistickém Československu Alojzi Lorencovi, který spolupracoval s Pentou. Penta nekalé jednání v kauze Gorila od začátku popírá. Více jsme o tom psali zde nebo zde.
Nájdite rozdiel :pohoda
penta-600x400.jpg
Penta_2020_Partners_BW_web_md_0001.jpg
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Slovensko

Příspěvek od Aaron Goldstein » 19 pro 2020, 21:10

Polícia zadržala muža obvineného z prečinu podnecovania, k tomu došlo na zhromaždení na Hodžovom námestí
Polícia v súvislosti s nepovoleným zhromaždením, ktoré sa konalo 17. decembra na Hodžovom námestí v Bratislave, zadržala 40-ročného muža z okresu Poltár. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.
Ten mal na Hodžovom námestí oslovovať okoloidúcich, aby sa pridali k zhromaždeniu a k účasti mal vyzývať aj cez živé vysielanie na sociálnej sieti.
https://www.webnoviny.sk/policia-zadrza ... m-namesti/
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 21 pro 2020, 18:24

Myslim ze si bude treba prisahu este raz pred zrkadlom zopakovat... uz onedlho...

Verejná výzva k slovenským vojakom od plukovníka Gen.štábu vo výslužbe Petra Šveca.
Vojaci, poddôstojníci, práporčíci, dôstojníci všetkých druhov Ozbrojených síl SR,
obraciam sa na vás ako vysoký dôstojník, dnes vo výslužbe, ktorý sa už v roku 1989 nebojácne vyslovil za vytvorenie slovenských vojenských útvarov na území Slovenska.

Ktorý v roku 1990 otvorene a odvážne inicioval potrebu vzniku slovenskej armády, ako základného piliera suverenity štátotvorného národa.

Aj vtedy som sa obrátil na odvážnych statočných vojakov. Zdvihlo sa hnutie. V roku 1992 som bol zvolený za poslanca Snemovne ľudu Federálneho zhromaždenia ČaSFR, ako zástupca aktívnych vojakov, aj vojakov v zálohe a vo výslužbe, mnohí už nie sú medzi nami. Dňa 25. novembra 1992 som zahlasoval za „Ústavný zákon o zániku ČaSFR“, čím sme zabezpečili vznik toho najcennejšieho, na čo je každý štátotvorný národ hrdý: samostatnej suverénnej Slovenskej republiky. Za to sa nemusí žiadny vojak nikde na svete hanbiť. Už vôbec nie za to, že štátnosť sme dosiahli bez výstrelu, bez jedinej obete.

Kolegovia v uniforme, dnes sme svedkami zneužívania moci ústavnými činiteľmi našej vlasti, ktorí v rozpore s Ústavou SR a platnými zákonmi oberajú o ústavné práva slobodných občanov, ktorí majú právo robiť čokoľvek, čo im nezakazuje zákon. Najvyšším je Ústava SR s neodňateľným právom na zhromažďovanie, ktoré nám môže byť odobraté len počas vojnového stavu a vojny.

Tieto neboli vyhlásené a na ich vyhlásenie prezidentom nie sú splnené zákonné podmienky. Sme svedkami niečoho oveľa horšieho, kedy v súlade s definíciou štátneho terorizmu, ktorým je použitie násilia štátnej moci proti civilnému obyvateľstvu na presadenie politických cieľov, vláda pácha štátny terorizmus.

Na páchanie štátneho terorizmu vo fyzickej forme chce podľa vyjadrenia ministra obrany vláda protiprávne zneužiť časť vás, vojakov ozbrojených síl (vojenskú políciu).

Nikdy v histórii Slovenska sa nestalo, aby boli vojaci zneužití proti civilnému obyvateľstvu, ani počas najhoršej totality. Chcem vám pripomenúť slová vašej vlastnej prísahy, na ktorej formulovaní som sa v roku 1992 podieľal: „Sľubujem, že budem verný Slovenskej republike…“

Nemáte byť verný ani ministrovi obrany, ani vláde, ani premiérovi, ani prezidentovi. Ale výlučne „Slovenskej republike“, ktorú tvoríme my, jej slobodní občania. Máme právo robiť všetko, čo nám nezakazuje zákon, predovšetkým Ústava.

Podľa prísahy máte byť „pripravení brániť slobodu, nezávislosť, územnú celistvosť a nedotknuteľnosť hraníc“. Ako vojaci nie ste povinní, ba nemáte právo presadzovať protiústavné želania vládcov proti občianskym slobodám. Naopak, ste povinní brániť slobodu.

Slobodným občanom zostáva právo na zhromažďovanie v núdzovom stave. Nedajte sa pomýliť odsekom (2) paragrafu 4 zákona 321/2002, na ktorom som sa osobne ako Zástupca náčelníka generálneho štábu podieľal. Z odseku (2) vyplýva povinnosť ozbrojených síl podieľať sa na plnení úloh v čase núdzového stavu s podmienkou, že pri tom budú ohrozené životy a zdravie osôb.

Ani táto dikcia vám ako vojakom, zodpovedným za obranu štátu pred vonkajším ohrozením, nedovoľuje dotknúť sa civilnej osoby bez jej výslovného súhlasu. Ak sa slobodný občan rozhodne zúčastniť na protestnom zhromaždení, tak tým explicitne vyjadruje svoj slobodný postoj, že sa necíti ohrozený na svojom živote a zdraví. Môže mu byť jedno, čo si o ohrození jeho zdravia myslí vláda, alebo jej predseda.

Tí slobodní občania, ktorí sa cítia ohrození na zdraví alebo živote, majú právo a povinnosť voči sebe, aby sa takému ohrozeniu nevystavovali a miestu zhromaždenia sa vyhli. To platí aj pre občanov v uniforme.

Ako absolvent prestížnych vojenských a obranných akadémií vás nebudem vyzývať na rebéliu proti vláde a legitímnym ústavným činiteľom. Ani proti súčasnému ministrovi obrany, aj keď mám voči nim zásadné výhrady.

Napriek tomu, že minister prekročil všetky červené čiary a vás vojakov už zneužil. Ako expert a jeden z vás som povinný upozorniť, že máte právo odmietnuť predpísaným spôsobom splnenie takého rozkazu, ktorým by vás nútili do spáchania trestných činov, porušenia ústavy, alebo prekročenia dikcie prísahy.

V praxi to môže znamenať, že splníte rozkaz podieľať sa na akcii v určenom mieste, ale za žiadnu cenu sa nedotknete slobodných civilných občanov. Čiže zostanete „verní Slovenskej republike“ v súlade s prísahou a nebudete verní protiprávnym a protiústavným želaniam ministra, ani premiéra. Vytvorenie kordónu ochrancov slobody a Ústavy od vás ľud neočakáva.

Ste z ľudu, ste jednými z nás, môže tam byť váš otec, brat, sestra. Nedajte sa zneužiť. Uvedomte si, že raz bude táto vláda skladať účty za zločiny a štátny terorizmus, v ktorého páchaní pokračuje napriek vlastným pričinením získaným dôkazom o bezvýznamnej úrovni infikovanosti, aj dôkazom o „nebezpečnosti“ vírusu porovnateľného s bežnou chrípkou.

Predstavitelia režimu raz budú niesť zodpovednosť za zničenie ekonomiky, za sociálny kolaps, ktorý už spôsobili. Potom budú hľadať vinníkov, na ktorých budú chcieť svoje zverstvá zvaliť. Nenechajte sa vtiahnuť do ich zbabelej špinavej hry. Oni budú mať za sebou milióny na zaplatenie právnikov, z vašich platov si to nebudete môcť dovoliť.

Apelujem na vás, buďte statoční, teda v prvom rade profesionálni. Preštudujte si príslušné zákony, pochopte vaše poslanie, pokúste sa porozumieť pojmom. Nedajte sa vmanipulovať do protiústavných činov prehnanou iniciatívou pri plnení spochybniteľných rozkazov.

Očakávam podporu tejto výzvy tou časťou vojakov v zálohe a vo výslužbe, ktorí už v minulosti dokázali prejaviť statočnosť a nedali sa zneužiť proti svojmu ľudu. Podpora tohto vyhlásenia odvážnymi vojakmi, ale aj policajtmi v aktívnej službe bude vítaná, diskrétnosť je garantovaná.

Podporný e-mail s uvedením dosiahnutej hodnosti, titulu, mena a priezviska môže každý s prípadným komentárom poslať na adresu statocni_vojaci@protonmail.com

Už v momente publikovania stojí za výzvou množstvo vojakov a policajtov v zálohe a vo výslužbe, ktorých mená zverejním len s ich výslovným súhlasom v e-maile. Nezľakol som sa ako kapitán šovinistického ministra pred 30 rokmi (otvorený list som publikoval v blogoch), nezľaknime sa ani súčasných vládcov, ktorí nám uniesli slobodu a správajú sa k slobodným občanom ako k poddaným

Za zbor zodpovedných vojakov v zálohe a vo výslužbe

Iniciátor vzniku slovenskej armády Ing. Peter Švec, p.s.c., RCDS, plk. gšt. v.v.
https://picuscapital.sk/rana-ktoru-nad- ... R_3GlvHnkE
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 23 pro 2020, 12:51

relacia SV (SK) z 20.12.2020 s J. Teleki... Najma druha polovoca je plnotucne vyzivna. I ked sa niekotre veci "vseobecne vedia" a naznacuju, je to jeida verejne znama osoba ktora ich dokaze na plnu hubu povedat. Co sa tyka Valka tiez som tu pred rokmi cosi naznacil... co sa kuciaka tyka, isteho baru, pana "Š" , tlac triciek skor nez k udalosti doslo nik nenabral odvahu povedat to nahlas... Som zvedavy dokedy tu s nami tato dama bude... Relacia vhodna aj pre bratov cechov aby mali obraz o com je slovensko... a ze sa neda "vylucit" suvis so sucasnou dobou kovidovou... len pre pripomenutie - Monika Todova dostala vyznamenanie od AMI ambasady... ktovie zaco ?

https://hearthis.at/slobodnyvysielac/s- ... 020-12-20/
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Slovensko

Příspěvek od Alchymista » 25 pro 2020, 19:29

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... iti-648426
Vánoční přání Čaputové: Vrchol stupidity. Místodržící, pohrdá svým národem, šíří se sítí
K vánočním přáním se připojila i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Ne však úplně tak, jak byste čekali. Přání šťastných Vánoc totiž ke slovenským sousedům nedorazilo ve slovenštině, nýbrž v angličtině. „Jestli máte pocit, že jsme na tom špatně, tak se podívejte na tohle. Slovenské místodržící už tamní lid nestojí ani za to, aby k němu mluvila v jeho jazyce,“ zaznělo k tomu od sociologa Petra Hampla. A připojili se i další. Pozornost budí i její „náhubek“. Slovenská prezidentka vzkaz „Merry Christmas!“ sdílela na svém twitterovém účtu s fotografií, na níž věší ozdoby na „prezidentský“ stromeček. Příspěvek vyvolal nemalý rozruch.

„Ta slovenština je tak krásnej a světovej jazyk. Ani jsem netušil, že se slovensky veselé Vánoce řekne Merry Christmas,“ strefovali se po uveřejnění přání komentující pod příspěvkem.
Ta slovenština je tak krásnej a světovej jazyk. Ani jsem netušil, že se slovensky veselé Vánoce řekne Merry Christmas.
— Milan Štěpánek (@cu_seed) December 24, 2020
Reakci vzbudila i samotná fotografie prezidentky s černou textilní rouškou. „Vrchol stupidity je, když se u vánočního stromku vyfotíte s černým náhubkem. Jen nevím, zda je to stupidita Čaputové nebo její loutkovodiči chtěli národu něco sdělit,“ sneslo se dále v komentářích na Twitteru.

Pak se ovšem objevil i další typ příspěvků, který Čaputovou srovnává s naším prezidentem Milošem Zemanem. „Hele a v čem se vyfotil váš prezident? Pokud ještě tedy vůbec žije,“ ozvalo se od jednoho z komentujících.
x1[1].JPG
Na Facebooku se k podivnému příspěvku Čaputové vyjádřil rovněž sociolog Petr Hampl s příspěvkem o „slovenské místodržící“.

Načež se připojil i poslanec Jaroslav Foldyna. I on srovnal slovenskou hlavu státu s prezidentem Zemanem. „Všechno už tu bylo. Je vidět, že pohrdá svým národem. Slouhové se tak chovají. Náš prezident není tak mladý, není tak hezký a co je nejdůležitější, není tak hloupý,“ dal najevo.
cfa1f2a5-2441-43a1-959c-ba2d7e3dea18[1].jpg
Není to přitom poprvé, co se slovenská prezidentka místo rodného jazyka raději obrátila k angličtině. Překvapila tím hned při svém zvolení, kdy místo poděkování ve slovenštině od ní padlo: „Thank you!“
THANK YOU!
— Zuzana Čaputová (@ZuzanaCaputova) March 30, 2019
Na Facebooku už Čaputová o chvíli později raději vložila příspěvek, který byl ve slovenštině.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 25 pro 2020, 20:02

Sihelsky ako uzitocny idiot. Doslova. Tento raz s akcentom na UZITOCNY... zatial prvy dokument v slovenskej justicii zaoberajuci sa "nudzovym stavom" v suvislosti kovid... Niezeby sa mnohy pravnici nevyjadrovali v tomto duchu, ale prvy raz sudca v sudnom konani ... Som zvedavy na pani Kolikovu a Holleho reakciu. Dufajme ze len slovnu a nie zmenu charakteru prijimanych aktov...

o to zarazujucejsie ze odsudenie krcmara v superrychlom konani...
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 26 pro 2020, 09:53

:sipka:
stanovisko (tazko povedat ci) byvalej advokatky toho krcmara...

Iste veci som tu nechcel rozmazavat tak ako to nechceli robit iny pravnici, ale uz je to na svetle bozom tak ... (je to dlhsie citanie ale vytvara obraz ako sa bude postupovat voci svojpravnym obcanom v blizkej buducnosti)
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: Slovensko

Příspěvek od Polite » 26 pro 2020, 11:42

(Ne)záväznosť Upraviť
Podľa Čl. 13 Ústavy SR platí: Povinnosti možno ukladať:

a) zákonom alebo na základe zákona, v jeho medziach a pri zachovaní základných práv a slobôd,
b) medzinárodnou zmluvou [...] ktorá priamo zakladá práva a povinnosti fyzických osôb alebo právnických osôb, alebo
c) nariadením vlády.
Uznesenie vlády SR sa tu teda nespomína. (Čisto podľa textu tohto článku by uznesenie vlády SR síce prípadne mohlo spadať pod výraz "na základe zákona", čo je však vylúčené na základe nižšie uvedených skutočností).

Text zákona č. 400/2015 Z. z. o tvorbe právnych predpisov a o Zbierke zákonov Slovenskej republiky explicitne uvádza zoznam predpisov, ktoré sú všeobecne záväzné (podrobnosti pozri v článku všeobecne záväzný právny predpis). Uznesenie vlády SR v tomto zozname uvedené nie je (čiže nie je všeobecne záväzné) a naopak je explicitne uvedené ako jeden z "iných právnych aktov", ktoré za určitých okolností môžu byť publikované (aj) v Zbierke zákonov SR. [10]

Podľa uznesenia Ústavného súdu SR platí: Uznesenie vlády je vo všeobecnosti len interným aktom riadenia, adresovaným členom vlády (a ostatným ústredným orgánom štátnej správy), prípadne im podriadeným orgánom štátnej správy. [11][12] Podobne už staršie Ústavný súd SR rozhodol, že Uznesenie vlády sa neuverejňuje podľa zákona č. 1/1993 Z. z. o Zbierke zákonov Slovenskej republiky, preto nemá povahu všeobecne záväzného právneho predpisu. Uznesenie vlády je interným normatívnym pokynom, ktorým nemožno rozširovať právomoc štátneho orgánu nad rámec kompetencií určených ústavou. [13]

Aj podľa teórie práva uznesenie vlády SR nie je všeobecne záväzné, je to len interný normatívny akt (iné názvy: interná normatívna inštrukcia, interný normatívny pokyn, organizačný akt a pod.), čiže je záväzný len pre (určitých) adresátov vo vnútri štátnej správy, nie však mimo nej; uznesenie vlády SR teda nemôže byť záväzné napríklad pre bežného občana.[14][1]
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Uznesen ... _republiky
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 27 pro 2020, 19:13

v pondelok zasada parlement. V zasede dva body, uz dopredu schvalene, len tam dostat 90 opic aby stlacili gombik a pa-pa ... Nudzovy stav kludne aj navzdy, a ustavny sud vysachovany z hry pri posudzovani ustavnych zakonov.
Zdanie demokracie uz odhodilo ponožky aj gaťky ...

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... 16#current
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 28 pro 2020, 20:14

Tomas BB SK píše:
28 pro 2020, 14:25
prezidentka expresne rychlo podpisala. Ak to opozicia neda na US KVALIFIKOVANYM sposobom (nie tak diletantsky ako to bolo pri posudzovani ci NS je vyhlaseny na celom uzemi SR) tak koniec. na druhu stranu, nerobim si nadeje ze by tieto novely nasmu ustavnemu sudu nejak vadili...


Vláda bude môcť vyhlásený núdzový stav opakovane predlžovať, najviac o 40 dní.
Schváliť to však bude musieť Národná rada (NR) SR. Vyplýva to z novely ústavného zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu, ktorú v pondelok podpísala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Opakované predĺženie núdzového stavu bude po novom musieť odobriť parlament, a to najneskôr 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia. Má to byť „ústavná poistka“ v rámci deľby moci a systému bŕzd a protiváh v parlamentnej republike. Takáto poistka má byť zavedená aj pri vyhlásení opätovného núdzového stavu.

Ustanoviť sa majú tiež obmedzenia a povinnosti pre núdzový stav vyhlásený z iného dôvodu ako z dôvodu ohrozenia života a zdravia v súvislosti so vznikom pandémie.

Okrem iného sa upravia obmedzenia nedotknuteľnosti osoby, jej súkromia a obmedzenia slobody pohybu a pobytu. Vo väčšej miere majú zodpovedať potrebám prijímať efektívne opatrenia znižujúce pohyb obyvateľstva, a tým spomaliť šírenie infekčnej choroby v štádiu pred vznikom pandémie alebo v priebehu jej šírenia.

Bude tiež možné uložiť pracovnú povinnosť na zabezpečenie poskytovania sociálnych služieb a vykonávania opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately v čase núdzového stavu. V Zbierke zákonov sa bude po novom zverejňovať i uznesenie NR SR o ratihabícii predĺženia núdzového stavu alebo jeho opätovného vyhlásenia. V zákone je tiež explicitne zakotvené, že núdzový stav možno vyhlásiť aj na celom území SR.

Prezidentka v súvislosti s novelou ústavného zákona o bezpečnosti štátu v pondelok podpísala aj novelu zákona o Ústavnom súde SR. Cieľom novely je doplniť možnosť prieskumu rozhodnutia o predĺžení núdzového stavu Ústavným súdom SR.
https://www.aktuality.sk/clanok/851726/ ... lu-zakona/

Posledna veta uvedena v clanku je tazka demagogia :bliju ... Ustavny sud tuto kompetenciu mal aj doteraz (ak by vlada vyhlasovala NS zakonnym sposobom). Co clanok vobec nespomina ja to zasadne - ustavny sud od dnes nebude moct posudzovat sulad ustavnych zakonov s ustavou. Inymi slovami, oddnes je SR diktatura. Poslanci mozu kludne schvalit odlozenie volieb na neurcito (lebo kovid, napriklad), kludne mozu vyhodit z ustavy zakladne ludske prava a uviest tam ze obcan je poviny drzat hubu a krok. Doslova takto. A kedze maju ustavnu vacsinu (a domnievaju sa ze ju budu mat naveky) tak... Doterajsi postup nasvedcuje, ze zobytnovane objekty doteraz nevyuzivanych VU sa zacnu zaplnat... Mlci sa o tom... Ak vam tato informacia staci aby docvaklo...

Mnohy tajne dufali ze to prezidentka da na prieskum ustavnemu sudu. Nedala cim sa podla mojho nazoru stala spolupachatelom demontaze pravneho statu a ustavneho zriadenia, demoktratickeho statu, clenom organizovanej skupiny, vlastizradca...
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
gandalf
Sponzor fóra
Příspěvky: 3350
Registrován: 07 úno 2017, 18:22

Re: Slovensko

Příspěvek od gandalf » 28 pro 2020, 20:28

A ono je to v rozporu s vaším ústavním pořádkem /neznám pravomoci vašeho úst. soudu, u nás to řeší čl. 87 Ústavy/? U nás může ÚS též rozhodnout na vyslovení protiústavnosti zákona - na návrh obecného soudu ....... /na zákl. čl. 95/2 Ústavy/.
https://www.usoud.cz/postaveni-a-pravomoci
Naposledy upravil(a) gandalf dne 28 pro 2020, 20:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 29 pro 2020, 18:54

vlada dnes schvalila posilnenie policajneho zboru vojskom o sile 1500 vojakov. A teraz sa podrzte - do 31.12.2021

text+dovodova sprava
vojsko do 12-2021.pdf
(47.55 KiB) Staženo 61 x

dalej mame prdlzeny NS o dalsich 40 dni (kedze prezidentka zmenu ustavneho zakona hned podpisala tak nebudeme zahalat, vsakze) zatial do 10.1.2021. Ak niekto tvrdi ze ak ma niekto "pravomoc" a nebude ju zneuzivat, potom nech vrati obcansky preukaz... Nudzovy stav tu budeme mat minimalne do leta, vzhladom na vyssie uvadzany dokument mozno az do konca roka 2021.

text+dovodova sprava
predlzenie NS do 10-1-2021.pdf
(71.77 KiB) Staženo 73 x

PS. to za co dostal BAN polite lebo nechtiac polozil otazku v ostrom vlakne nabera coraz realnejsie kontury
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Marfil
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1462
Registrován: 18 úno 2017, 14:08

Re: Slovensko

Příspěvek od Marfil » 29 pro 2020, 19:23

Bývalý policajný prezident Lučanský sa pokúsil o samovraždu
Jeho stav je kritický.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22563947/milan-l ... pokus.html

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 30 pro 2020, 10:50

par zaujimavosti v suvislosti s Lucanskym a inym dobre znamym panom ktory bol pri vsetkych "zaujimavostiach" na slovensku...

https://www.eurorespekt.sk/z-vysluchu-m ... 3Od1ETOSVk

https://www.eurorespekt.sk/milan-lucans ... ol-mediam/


PS: mozeme ocakavat nejaku nehodu pani Teleki? A ci si Slavo H. tiez vo vazbe nevstupi do svedomia a nespacha samovrazdu?
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3004
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Slovensko

Příspěvek od danny1691 » 30 pro 2020, 17:06

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský, který se v úterý ve věznici pokusil o sebevraždu, zemřel. Informovala o tom na sociálních sítích jeho rodina.
https://twitter.com/CT24zive/status/134 ... 74530?s=20

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Slovensko

Příspěvek od Alchymista » 30 pro 2020, 18:59

https://echo24.cz/a/SNM9h/slovaci-chtej ... riku-tvrdi
Slováci chtějí po Agrofertu 14 miliard za porušení podmínek privatizace. Babiš využil právních triků, tvrdí
Český premiér Andrej Babiš (ANO) čelí na Slovensku problémům kvůli bratislavské chemičce Istrochem. Koncern Agrofert, který Babiš ovládá skrze svěřenské fondy, a který chemičku privatizoval, dlouhodobě odmítá zlikvidovat staré ekologické škody – silné zamoření půdy a vody chemikáliemi pocházejícími z Istrochemu. Odstranění ekologické zátěže přitom bylo jednou z podmínek privatizace, kvůli níž dostal Agrofert výraznou slevu oproti účetní hodnotě firmy. Slovenské ministerstvo pro životní prostředí chce nyní Agrofert donutit zaplatit více než půl miliardy eur (přes 14 miliard korun) za sanaci. Uvedl to šéf resortu Ján Budaj (OĽaNO) v rozhovoru pro webnoviny.sk.

Ministr Budaj připomíná, že chemičku Babiš před osmnácti lety výhodně koupil za 600 milionů tehdejších slovenských korun. Istrochem měl přitom účetní hodnotu 7,2 miliardy slovenských korun. Mnohonásobně nižší cena však byla podmíněna právě tím, že se Babiš zavázal k tomu, že pozemek zbaví znečištění.

Rozsáhlé znečištění půdy a podzemní vody pod Bratislavou způsobené Istrochemem odhalila deset let stará studie. „Výsledky potvrdily masivní kontaminaci vody a půdy. Je to chemický koktejl mnoha látek, mezi nimi je například atrazin, arzen, PCB látky, olovo či benzen,“ uvedla letos v červnu pro web Startitup.sk expertka strany Spolu na životní prostředí Tamara Stohlová. Limity pro některé látky byly podle ní překročené až tisícinásobně. Škodliviny představují na břehu Dunaje nebezpečí i pro blízké zdroje podzemní vody.

„Máme zákon, podle kterého každý vlastník pozemku, na němž je environmentální zátěž, za ni zodpovídá. Vlastníkem zátěže je Agrofert, za kterým stojí český premiér Andrej Babiš,“ uvedl Budaj. „Privatizátoři se zde dostali lacino k majetku. V tomto případě to bylo čtrnáctkrát levněji než byla jeho bilanční hodnota. Tehdy slibovali, že odstraní ekologické zátěže. Dnes to ale díky různým právním trikům vypadá, že bychom to znovu měli zaplatit my. Nejdřív získali majetek a potom ten nepořádek, obrovské náklady na envirozátěže má zaplatit slovenský občan. Udělám všecko proto, aby to ani v případě Istrochemu takto neskončilo,” vyjádřil se ministr.

Jde o záležitost státu, tvrdí Agrofert
Ten se také pustil do přímé kritiky Babiše. „Lidé říkají, zaplaťte to hned. Vždyť kdy to zaplatí Babiš? To se lehce řekne, ale je tu i zbytek Slovenska a já mám v rozpočtu na tento rok 180 milionů. To budeme tři nebo čtyři roky řešit jen Babiše, aby ušetřil? A nepostaví tam potom krásnou čtvrť, ve které bude našim dětem prodávat byty za pět tisíc eur za metr čtvereční? Věřím, že celá koalice se za nás postaví, když odmítneme platit privatizaci podruhé,“ uvedl Budaj.

Agrofert ovšem zodpovědnost za toxické znečištění odmítá. „Neexistuje žádný právní rámec pro účast koncernu Agrofert na likvidaci této skládky. Jde o záležitost státu,“ uvedl už v březnu mluvčí holdingu Karel Hanzelka. Český premiér se snaží závazek obejít a koncern se hájí tím, že do rozvoje a ekologie chemičky investuje.

„Agrofert nepřevzal závazek zbavit areál starých ekologických zátěží. Nezpůsobili jsme je ani žádné nové nezpůsobujeme a odmítáme, že bychom měli nést odpovědnost za něco, co jsme nezavinili. Jedinou podmínkou bylo, že investujeme do rozvoje, především do ekologie, částku jedné miliardy slovenských korun. Závazek jsme splnili, což písemně potvrdil i tehdejší Fond národního majetku Slovenské republiky,“ tvrdí Hanzelka.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 31 pro 2020, 00:09

fejsbook Milana Lucanskeho. Stoji za prelistovanie (nazory, fotky, zaujmy...)
https://www.facebook.com/generallucansky/
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: Slovensko

Příspěvek od Tomas BB SK » 01 led 2021, 18:00

Dôvod?
O odchod z Policajného zboru, podľa Hospodárskych novín, požiadal elitný vyšetrovateľ. Pracoval v tíme, ktorý bol vytvorený špeciálne na objasňovanie trestných činov z akcie Božie mlyny. Vyšetroval aj údajnú trestnú činnosť Lučanského.
https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/31/ ... zUoTdHcA8U
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 02 led 2021, 09:49

Mrtvý Lučanský ve slovenské vazbě. Čarnogurský vytáhl výbušné informace: Věděl mnoho o kauze Kuciak
Ke smrti někdejšího slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského se na svém facebookovém profilu vyjádřil uznávaný právník, někdejší politický vězeň a poté předseda vlády Ján Čarnogurský. Lučanský se pokusil o sebevraždu ve vazební věznici, následně v nemocnici zemřel.

„Zemřel generál Milan Lučanský. Čest jeho památce. Zasloužil se o likvidaci středoslovenské mafie. Jezdil jsem v 90. letech na střední Slovensko a pozoroval, jak mafie tehdy šířila strach i mezi řadovými obyvateli. Nechť mu svítí věčné světlo,“ začal Čarnogurský. „Generální prokurátor oznámil zahájení trestního řízení v případě jeho smrti. Určený vyšetřovatel bude muset stanovit vyšetřovací verze (alternativy) pro všechny příčiny úmrtí, a to i takové, které později vyšetřování nejspíš vyvrátí. V médiích se objevila fakta, dosud nevyvrácená, která zpochybňují sebevraždu. Mám na mysli výsledky vyšetřování generála po úrazu ve věznici krátce po zatčení. Vyšetřování konstatovalo, že generál neměl sebevražedné sklony, na cele cvičil, neznámo proč mu byla přidělena psychologická pomoc, sám po vznesení obvinění dorazil ze zahraničí na policii s vědomím, že se ničeho nedopustil. Kdo si pohrává s myšlenkou sebevraždy, pravděpodobně si nebude udržovat fyzickou kondici cvičením,“ míní Čarnogurský.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... iak-649036
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět