Ukrajina

Odpovědět
Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 30 říj 2020, 15:26

Po rozhodnutí Ústavního soudu (zrušení elektronických deklarací) a tlaku Evropy (pozastavení financování a zrušení víz) a nepřímé výzvě prezidenta ulici, se radikálové dostavili před budovu nezávislého Ústavního soudu.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 říj 2020, 18:07

Boj proti korupci na Ukrajině je pro současnou vládu principiální postoj a my se z této cesty neodchýlíme - Andrij Jermak na setkání s velvyslanci G7
Vedoucí Kanceláře prezidenta Ukrajiny Andrij Jermak se setkal s velvyslanci zemí G7. Hlavním tématem jednání byly nedávné události související s rozhodnutím soudců Ústavního soudu, které vyvolalo ve společnosti velkou rezonanci

Vedoucí Úřadu hlavy státu informoval o včerejším naléhavém zasedání Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny a mimořádném zasedání vlády za účasti prezidenta a o rozhodnutích na nich přijatých.

„Byl zajištěn hladký chod registrů NAPK a bylo konstatováno, že všechny protikorupční orgány Ukrajiny, včetně NAPK, NABU a dalších, - jsou a budou fungovat. Pro nás je naše pozice v boji proti korupci zásadní a Ukrajina se z této cesty nikdy neodchýlí, “zdůraznil Andrij Jermak.

Řekl také, že včera byl zaslán zákon Nejvyšší radě, aby obnovila důvěru v ústavní soudnictví na Ukrajině.

„Prezident a jeho tým, stát a státní orgány nadále bojují proti korupci a těm, kdo stojí za všemi těmito procesy na Ukrajině. Vyhráli jsme během přijetí pozemkové reformy, bankovního práva a vyhrajeme také tentokrát, “uvedl vedoucí Úřadu hlavy státu.

Podle Andrij Jermaka by se události v Ústavním soudu neuskutečnily bez vnějšího zásahu, a proto vyjádřil naději, že donucovací orgány budou schopny vyřešit situaci.

Vedoucí prezidentské kanceláře je přesvědčen, že se z ní najde východisko..

Vedoucí kanceláře prezidenta samostatně hovořil o prioritní otázce pro vládu a osobně hlavy státu pro dosažení míru na Donbasu.
Podle něj příměří na východní Ukrajině trvá téměř 100 dní, existují však provokace nelegálních ozbrojených skupin, které jej narušují. Včera, během takového ostřelování nepřátel, byli bohužel zabiti dva ukrajinští vojáci a další dva zraněni. Situací v terénu se v současné době zabývá náčelník generálního štábu a Ukrajina dnes zahájila naléhavé zasedání pracovní skupiny pro bezpečnost tripartitní kontaktní skupiny.

Andrij Jermak rovněž informoval velvyslance, že na úrovni poradců „Normandského kvarteta“ probíhá aktivní dialog v rámci příprav na nadcházející summit vůdců normandského formátu.

Vedoucí kanceláře prezidenta vyzval velvyslance zemí G7 a jejich vlády, aby podpořili Ukrajinu při obraně jejích pozic a vyzvali všechny strany k dodržování režimu příměří.
https://www.president.gov.ua/news/borot ... yeyu-64913
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 říj 2020, 19:44

Ukrajinská strana využívá jednání k odůvodnění své neochoty k plnění přijatých závazků
Mimořádné zasedání pracovní skupiny pro bezpečnostní otázky bylo podle očekávání neúspěšné: ukrajinská strana opět zablokovala diskusi a schválení konkrétního fungování koordinačního mechanismu, a aktualizovaný návrh opatření k posílení a kontrole stávajícího příměří, komentoval situaci oficiální zástupce DLR v podskupině pro otázky bezpečnostní kontaktní skupina v Minsku Aleksej Nikonorov.

Na pozadí současného trendu narůstajícího porušování režimu příměří je jediným způsobem, jak zabránit eskalaci konfliktu, zavedení plnohodnotné činnosti koordinačního mechanismu (JCCC), včetně společných inspekcí, osobních schůzek a dalších metod spolupráce 24/7.

V tuto chvíli jsme ani v rámci koordinačního mechanismu, ani během schůzky nebyli schopni dostat odpověď od ukrajinské strany, kdo je zodpovědný za ozbrojené provokace VSU, které vedly ke smrti vojáka DLR NM, kdo vydal rozkazy ostřelovat naše území pomocí PTRK, proč nejsou při provádění oprav dodržovány poskytnuté bezpečnostní záruky. Nejsou to první a ani poslední otázky, které se proměnili jen v rétorické otázky.

Před měsícem republiky připravily a zaslaly aktualizovaný a podrobný návrh opatření, který obsahuje také podrobný popis činnosti koordinačního mechanismu. Na poslední schůzi pracovní skupiny jsme zaslali konsolidovanou verzi dokumentu s přihlédnutím k postoji ukrajinské strany, ale zatím jsme v jejím odsouhlasení nepokročili.

Místo toho, aby vrhli všechnu svoji energii na mír a zintenzivnili práce na mechanismu, který může skutečně sloužit jako páka pro trvalé dodržování příměří, se zástupci Kyjeva snaží vyhnout se řešení klíčových otázek zavedením vlastní agendy.

Je tedy zřejmé, že svolání mimořádné schůze pracovní skupiny pro bezpečnostní otázky mělo výlučně populistickou povahu a účelem takové, na první pohled upřímné iniciativy a znepokojení nad situací, sloužilo jen k odůvodnění neplnění povinností. Musíme přiznat, že v praxi jsme svědky systematického vystoupení Ukrajiny ze všech dříve dosažených dohod v rámci minských dohod.
https://dnronline.su/ukrainskaya-storon ... zatelstva/

Zhoršení na Donbassu: Na jednání TCG se strany dohodly dodržovat „režim ticha“
Strany rovněž jednaly o opatřeních k zabránění dalším případům porušení požáru.

Během zasedání Trilaterální kontaktní skupiny pro urovnání konfliktu na Donbassu se strany dohodly na dodržování režimu příměří. Toto bylo hlášeno na telegramovém kanálu ukrajinské delegace TCG.

„Ukrajinská delegace požadovala od ruské strany a požádala zástupce OBSE o pomoc s přijetím okamžitých opatření k ukončení porušování příměří a eskalace ozbrojeného konfliktu,“ uvádí se ve zprávě.

Co bylo dohodnuto na jednání TCG:
Strany diskutovaly o událostech, které se staly a vedly k tragickým následkům;
Strany se dohodly na dodržování režimu ticha;
Strany jednaly o opatřeních k zabránění dalším případům porušení palby;
Strany se dohodly, že budou pokračovat v konzultacích na příštím zasedání TCG, které je naplánováno na 10. listopadu tohoto roku.
https://112.ua/glavnye-novosti/obostren ... 55638.html
Žádný "režim ticha" v dohodách o příměří zcela bezpečně není uveden a neexistuje, je to tam formulované zcela jinak, režim ticha je zas Kyjevský PR nesmysl. Tedy strany se nedohodli na ničem, jen na tom, že proběhne další zasedání 10.11.
Naposledy upravil(a) puma dne 30 říj 2020, 22:40, celkem upraveno 5 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 30 říj 2020, 20:04

Ukrajinská implementace plynového pravidla EU je „nedokončená“
Ukrajina musí stále řešit řadu provozních a správních otázek, aby splnila standardy trhu s plynem v EU, uvedl na Ukrajinském fóru o plynu v Kyjevě ředitel regionálního regulačního orgánu Energetického společenství pod vedením EU Janez Kopac.

Chování související s řízením hlavních plynovodů na Ukrajině (MGU), holdingové společnosti nového provozovatele distribuční soustavy - GTSOU - je podle něj v rámci EU „nepřijatelné“.

Problémem však podle něj zůstává neoprávněný odběr plynu. A nezaplacení dluhů provozovateli distribučních soustav - další dlouhodobý problém - vyžaduje prioritní pozornost, uvedl Kopac. Jen letošní rok se k GTSOU nahromadily nedoplatky 1,02 miliardy hřiven (30,4 mil. EUR), uvedl operátor.

Tarify DSO by podle něj měly být reformovány a plně odrážet náklady. To by pomohlo pokrýt náklady spojené s jejich technologickými potřebami. Rovněž by měly být aktualizovány předpoklady poptávky u zákazníků bez měřené nabídky.
https://www.argusmedia.com/en/news/2155 ... incomplete
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 30 říj 2020, 22:39

Tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Alexej Danilov dospěl k závěru, že do rozhodnutí Ústavního soudu ohledně prohlášení byla zapojena Ruská federace. Tento názor vyjádřil ve vysílání programu Svoboda projevu.
„Monitorujeme jasné akce skupiny jednotlivců, jejichž cílem je zničení ukrajinské státnosti... Navíc nepochybuji o tom, že se toho agresorská země zúčastnila,“ řekl Danilov.

Rovněž uvedl, že soudci Ústavního soudu se cíleně podílejí na podkopávání situace na Ukrajině.

Připomeneme, že dříve Ústavní soud Ukrajiny uznal protiústavní ustanovení o trestní odpovědnosti za prohlášení nepravdivých informací, které vyvolalo kritiku jak donucovacích, tak kontrolních orgánů. Podle rozhodnutí Ústavního soudu je trestní odpovědnost za oznámení nepravdivých informací pro osobu „nepřiměřeným trestem“.
https://112.ua/politika/danilov-usmatri ... 55649.html

Agent NABU vyzval k útokům proti poslancům, o jejichž stížnosti ohledně prohlášení rozhodl Ústavní soud :blbec:
Příspěvek Ševčenka se objevil na Facebooku 30. října. Agent NABU svůj seznam nazval za popravčí.

Tady je seznam těch šílenců-poslanců, kteří jsou autory podání stížnosti k Ústavnímu soudu, jehož účelem je zničit protikorupční strukturu, zničit vztahy se západními partnery a vrátit Ukrajinu na oběžnou dráhu ruského vlivu,“ uvedl autor příspěvku.

V seznamu jsou uvedeny následující jména:
1. Igor Abramovič.
2. Taras Batenko.
3. Jurij Bojko.
4. Victor Bondar.
5. Vitaly Bort.
6. Anatoly Burmich.
7. Oleg Voloshin.
8. Valery Gnatenko.
9. Sergej Dunaev.
10. Yuri Zagorodny.
11. Julius Ioffe.
12. Dmitrij Isaenko.
13. Vladimir Kaltsev.
14. Alexander Kachny.
15. Ilya Kiva.
16. Igor Kisilev.
17. Taras Kozak.
18. Alexander Koltunovich.
19. Natalia Korolevskaya.
20. Renat Kuzmin.
21. Sergey Larin.
22. Alexander Lukašev.
23. Yuri Solod.
24. Sergey Lyovochkin.
25. Lyovochkin.
26. Michail Makarenko.
27. Grigory Mamka.
28. Čistě Mamoyan.
29. Victor Medvedchuk.
30. Vladimir Moroz.
31. Vasily Nimchenko.
32. Jurij Pavlenko.
33. Papiev.
34. Tatiana Plachkova.
35. Alexander Ponomarev.
36. Natalia Prikhodko.
37. Alexander Puzanov.
38. Vadim Rabinovich.
39. Leonidovič Nikolay.
40. Antonina Slavitskaya.
41. Stolar.
42. Surkis.
43. Ruslan Trebushkin.
44. Feldman.
45. Fedor Khristenko.
46. ​​Victor Cherny.
47. Nestor Shufrich.
Ševčenko píše, že by k těmto jménům přidal Kolomojského, Achmetova a Jermaka.

Doplnil, že poslancům vyhrožoval a vyzval je k rezignaci.

"Většina z těchto agentů FSB se pohybuje na obrněných mercedesech, takže vlastenci, kteří jsou připraveni zlikvidovat nepřátele a okupanty nejen na frontě, ale i v týlové části, by měli najít RPG (ruční protitankový granátomet), nebo v ideálním případě PTRK (protitankový raketový komplet). Medvedčuk a další výsadkáři milují vrtulníky, proto je žádoucí mít i MANPAD (přenosný protiletadlový raketový komplex). Adresy domovů budou brzy zveřejněny a lovecká sezóna je otevřena všem zájemcům - v zásadě od roku 2014. Válka pokračuje a buď nás zničí, nebo my je, " pohrozil Ševčenko.

Navzdory skutečnosti, že Jevgenij Ševčenko před několika hodinami zveřejnil příspěvek vyzývající k masovým vraždám, orgány činné v trestním řízení stále nereagují.
https://strana.ua/news/298202-rasstreln ... tatam.html
Obrázek
Služebník lidu vyzval Nejvyšší Radu, aby podpořila rozpuštění Ústavního soudu iniciované Zelenským
Jediným východiskem z krize, která vznikla po rozhodnutích Ústavního soudu o uznání protiprávních ustanovení protikorupční legislativy, je schválení zákona Nejvyšší radou z iniciativy prezidenta Volodymyra Zelenského na rozpuštění celého složení Ústavního soudu.

To je uvedeno v prohlášení strany Služebník lidu, zveřejněném v oficiálním telegramovém kanálu.

"Stát má jen tři způsoby, jak se dostat z krize, kterou vyvolalo současné složení Ústavního soudu. Soudci Ústavního soudu dobrovolně odstoupí a otevřou prostor pro obnovení důvěry, profesionality a ústavnosti v činnosti orgánu. Nebo o osudu soudců a jejich bezvýznamných rozhodnutích rozhodne ulice," uvádí politická strana a dodává, že první cesta vypadá nerealisticky a druhá představuje hrozbu pro státnost.

:Třetí cesta - Nejvyšší rada učiní spravedlivé a jednotné logické rozhodnutí hlasováním o návrhu zákona č. 4288 navrhovaném prezidentem Volodymyrem Zelenským" O obnovení důvěry veřejnosti v ústavní zřízení, "uvádí se v prohlášení.

Proprezidentská strana uvádí, že třetí cesta z krize „zůstává nesporná“.

"Vyzýváme všechny odpovědné a proukrajinské poslance Ukrajiny, aby si pamatovali, že Nejvyšší rada již přijala politická a právní rozhodnutí k překonání podobných krizí.".
https://strana.ua/news/298196-sluhi-nar ... sk-ks.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 31 říj 2020, 07:51

Známý robotický pes Spot od Boston Dynamics se objevil v uzavřené zóně černobylské elektrárny

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 31 říj 2020, 13:14

Viktor Medvedčuk: Rozpuštění parlamentu je jediným východiskem z politické krize na Ukrajině
https://112.ua/mnenie/viktor-medvedchuk ... 55676.html


Poslanec Kačura uvedl, že většina „Služebníka lidu“ je připravena podpořit Zelenského návrh zákona o rozpuštění Ústavního soudu
https://strana.ua/news/298258-rospusk-k ... skoho.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 01 lis 2020, 10:34

Batalion Vostok - cvičení

Uživatelský avatar
Lookass
Redaktor
Příspěvky: 358
Registrován: 27 led 2019, 21:21

Re: Ukrajina

Příspěvek od Lookass » 01 lis 2020, 10:47

:sipka: co to sakra?!....
Obrázek

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 10:06

Místopředseda vlády Reznikov označil Donbass za „nádor“ a „duševně nemocné území“
"Hlavní věcí pro nás je nebrat to zpět jako nádor, se kterým nevíme, co máme dělat. Chápeme však, že máme dvě možnosti. Jedná se o duševně nemocné oblasti. Existuje možnost úplné resekce, amputace nebo léčby." Jsem za terapii a úplnou obnovu našeho těla, “řekl.
https://strana.ua/news/298488-aleksej-r ... bassu.html

Zelenskij promluvil o spiknutí proti své osobě
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... sve-osobe/

1.11 Zelenský k situaci s Ústavním soudem: Je to projev spiknutí starých elit a oligarchů proti prezidentovi a zemi
https://112.ua/glavnye-novosti/zelenski ... 55761.html


JCCC (DLR) zaznamenalo 60 faktů o inženýrských činnostech ukrajinských vojsk na hranici s DLR
Kyjevská armáda od vstupu dalších opatření na kontrolu a posílení příměří v platnost 60 krát porušila zákaz inženýrských prací. Oznámilo to včera zastoupení DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci režimu příměří.
https://dan-news.info/defence/v-sckk-ot ... s-dnr.html

Šéf okrskové volební komise v Berďansku zfalšoval volební protokoly do okresní rady. Nyní mu hrozí sedm let
Jak se uvádí, vedoucí komise sám vypracoval protokoly o výsledcích sčítání hlasů pro volby poslanců do berďanské okresní rady. V nich muž zfalšoval podpisy členů komise, poté předal falešné dokumenty výše.
https://strana.ua/news/298493-vybory-v- ... atsii.html

Kuzmin: Primitivismus přemáhá ukrajinskou politiku, a proto v zemi narůstá nacismus

Ukrajinský právník a politik, bývalý náměstek ministra národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny, poslanec z „Opoziční Platformy - Pro Život" Renat Kuzmin.

Po politických skandálech se Den osvobození Kyjeva od nacistů blížil zcela nepostřehnutelně. Obávám se, že díky snahám ukrajinských úřadů proběhne tento velký svátek bez povšimnutí jako Den osvobození Ukrajiny od fašistických útočníků, ve kterém dokonce prezident ignoruje pokládání květin k pomníku osvoboditelů.

Bohužel je třeba poznamenat, že zběsilá propaganda posledních let udělala svou odpornou věc: mnozí přestali považovat nacistickou ideologii za zločineckou. A nejde ani tak o porozumění historii, jako o budoucnost země. Je důležité si pamatovat, že nacismus najednou vzbudil v Evropě sympatie, byl ospravedlněn a podporován stejným způsobem, jakým je podporován a tolerován na moderní Ukrajině.

Dnes ne každý dokáže rozpoznat staré nacistické slogany v nových ukrajinských interpretacích, a nevnímat podobnosti: "Německo především!" a "Ukrajina nade vše!" možná jen ten, kdo si toho nechce všimnout. Stejně jako u "armády", jazyku, víry "tak organicky by vypadala" jedna říše. Jeden národ. Jeden vůdce "a vedle sloganů "sláva národu" a "smrt nepřátelům!"- "Sláva Hitlerovi" a "smrt Židům!". Málokdo dnes ví, že na přezkách pásků vojáků Wehrmachtu byl nápis "s námi Bůh" a že Hitler vytvořil v Německu svou novou německou církev. Není to odtud, že naš Tomos pokračuje v obsazování chrámů?

Nacističtí představitelé bez ostychu dělili lidi na své i cizí, a to na základě skutečnosti příslušnosti k národu a znalosti němčiny. Prováděli politickou cenzuru, rozhodovali, kteří politici a novináři jsou správní a kteří ne. Nejprve se objevily Registry novinářů a spisovatelů, kteří nevzbuzují důvěru, a pak — koncentrační tábory a umlčování neposlušných. Dnes se takové registry sestavují na Ukrajině, špatné knihy radikálové pálí na táborech a jejich autoři beztrestně zabíjejí v ukrajinských ulicích.

Současný boj proti "ruskému světu" a "páté koloně Kremlu" na Ukrajině velmi připomíná Hitlerův boj proti světovému židovstvu, kdy bylo fyzické zničení oponentů a rabování jejich majetku úřady vydáváno za hrdinství a ochranu vlasti. Nacismus byl proto v minulosti tak rozšířen, protože nevyžadoval od člověka ani kulturu, ani mysl, ani morální principy, ale motto SS " moje čest -věrnost!" žádal od občana pouze věrnost režimu. Primitivní vůdci a lidé potřebují primitivismus.

Primitivismus dnes zaplavil ukrajinskou politiku. Proto nám zde zvedá hlavu nacismus, který nemá nic společného ani s naší kulturou, ani s naší hrdinskou minulostí, ani s naší světlou budoucností. Nacismus se opírá o kult smrti. Bojujeme za život a prosperitu naší země. V názvu naší strany jsou slova: "Pro Život!". Vítězství bude určitě naše!
https://zik.ua/blogs/kuzmin_prymityv_za ... yzm_985701
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 11:46

Ústavní soud Ukrajiny (KSU) se po rozsáhlé protestní akci, během níž byl na dvoře ministerstva házeny naplněné kondomy a kouřové bomby, rozhodl koupit mříže na okna a nové dveře.
https://strana.ua/news/298499-konstitut ... dveri.html

Šéf Ústavního soudu nepřišel na výslech do SBU „Měl přijít v 9:30, ale nedostavil se,“ uvedlo oddělení.
https://strana.ua/news/298510-dopros-al ... v-hbr.html

Ústavní soud změnil program jednání a začal se zabývat otázkou prodeje pozemků
V pondělí odpoledne 2. listopadu se Ústavní soud Ukrajiny zabývá otázkou trhu s pozemky.

Interfax-Ukrajina o tom píše s odkazem na prezidentského zástupce ve Nejvyšší radě Ruslana Stefanchuka.

„Dávám vám na pozornost, že dnes v 11:00 byla zrušena valná hromada soudců a byla změněna agenda Ústavního soudu Ukrajiny v rozporu se všemi postupy. A ve 12:00 začne plenární zasedání velkého senátu Ústavního soudu, kde bude pokračovat projednávání případu o ústavní stížnosti 46 poslanců ohledně oficiálního výkladu ustanovení první věty čl. 13 části 1, čl. 13 části 1 Ústavy Ukrajiny, co se týče výkladu o zemi, “uvedl Stefanchuk.

Také prezidentův předseda v parlamentu vyzval k zastavení a nepřijetí nezákonných, protiústavních rozhodnutí a k tomu, aby začali hledat cestu z nastalé situace. Rada by podle něj měla ještě tento týden projednat nové složení Ústavního soudu.

Připomínáme, že Nejvyšší rada přijala zákon o prodeji pozemků 30. března, hlasy „Služebníka lidu“, strany Porošenka a Vakarčuka.
https://strana.ua/news/298517-ksu-2-noj ... zemli.html

Ze proti „ďáblům a klokanům“, Razumkov proti Ze, faktor ministerstva zahraničí. Co se teď děje kolem KSU
Na Ukrajině pokračuje boj kolem Ústavního soudu, který minulý týden zasadil ránu protikorupční vertikále.

Soud zrušil 18 článků zákona „O prevenci korupce“ a vyškrtl lví podíl na pravomocích NAPK - odboru, který kontroluje prohlášení úředníků a poslanců. Zároveň zrušil trestní odpovědnost za porušení v prohlášeních.

To byla silná rána do základů protikorupční architektury: byla to národní agentura, která byla koncipována jako iniciátor případů nezákonného obohacování. A na tomto článku můžete vyřadit jakéhokoli úředníka a poslance. Což je samozřejmě nejmocnější páka pro ovládání celé ukrajinské vlády.

Američané, kteří dohlíželi na vytvoření NAPK, NABU, SAP a VAKS, se snaží tuto kontrolu udržet.

Rozhodnutí Ústavního soudu proto způsobilo skutečně mezinárodní skandál. Do hry se aktivně zapojil Zelenský, který požadoval, aby Rada rozpustila KSU a zrušila rozhodnutí soudu. Návrh zákona již byl Radě předložen - je však každému zřejmé, že je protiústavní: rozhodnutí Ústavního soudu jsou konečná a nelze je zrušit běžným zákonem.

Navíc není možné odvolat soudce Ústavního soudu rozhodnutím Rady - podle Ústavy to může udělat pouze samotný soud s 2/3 hlasy.

Zelenský však tento návrh zákona prosazuje i nadále a tvrdí, že ho v tom Západ podporuje (i když odtud existují protichůdné signály).

A hlavní otázkou nyní je, zda najdou hlasy nebo ne. V pátek ho už většina frakcí odmítla podporovat. Silné váhání se odehrává také u „Služebníka lidu“.

Souběžně probíhají diskuse o dalších - legálnějších - způsobech „ukončení“ práce Ústavního soudu.
Co nabízí „Soros“
Jeden z aktivistů blízkých americkému velvyslanectví Vitaly Shabunin dnes zveřejnil nápady, jak „jednat“ s Ústavním soudem.

Obecně ocenil Zelenského myšlenku protiústavního odvolání všech soudců a zrušení jejich rozhodnutí o NAPK. A řekl, že to problém rychle vyřeší.

Jako alternativu však navrhl jinou možnost - novelizovat zákon o Ústavním soudu a zvýšit kvorum pro rozhodování v něm - až na 15 nebo 18 osob.

Vzhledem k tomu, že takové usnášení nikdy nebude, bude práce Ústavního soudu zcela paralyzována.

Je pravda, že Shabunin ve svém příspěvku sám píše, že soudci mohou tento zákon uznat jako protiústavní a pokračovat v další práci. Proto ho to vede k myšlence, že musíte hlasovat pro Zelenského návrh zákona, i když je protiústavní.
Telegram Politics of the Country Telegram píše o další hrozbě možnosti usnášeníschopnosti.

„Pokud toto pravidlo stále funguje, budou jakékoli změny ústavy, které musí projít předběžnou kontrolou v KSU, paralyzovány,“ uvádí se ve zprávě. To v budoucnu zablokuje mnoho rozhodnutí nezbytných pro orgány - například o decentralizaci.

Razumkovova hra
Dnes večer se bude konat setkání frakce „Služebníka lidu“. Prezident Zelenský tam má přijít. Hlavním tématem je přesvědčování poslanců, aby hlasovali pro jeho návrh zákona.

Den předtím prezident vydal ostré prohlášení proti Ústavnímu soudu a označil jej za „klokaní soud“ a jeho soudce za „ďábly“. To znamená, že dal jasně najevo, že trvá na jejich odvolání.

Zároveň však nejsou všichni „Služebníci lidu“ připraveni hlasovat pro tento jasně protiústavní zákon.

Podle „Strany“ to odmítly desítky poslanců najednou. A není dostatek hlasů.

Souběžně zahájil svou hru předseda Dmitrij Razumkov.

Ten podporuje alternativní návrh zákona , který jednoduše obnovuje zrušené články protikorupčních rozhodnutí KSU. Nežádá ale žádné odvolání soudců.
https://strana.ua/news/298504-konstitut ... honom.html
Naposledy upravil(a) puma dne 02 lis 2020, 12:46, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 12:45

USA reagovaly na ústavní krizi na Ukrajině
Ukrajinští mezinárodní partneři, včetně Spojených států, vyzývají ukrajinské politiky, aby se sjednotili za účelem řešení situace související s rozhodnutím Ústavního soudu o elektronickém prohlášení. Informovalo o tom 2. listopadu velvyslanectví USA na Ukrajině na Twitteru.

Uvádí se, že je zapotřebí vnitrostátního dialogu, aby se obnovila víra Ukrajinců, že stát je schopen bojovat proti korupci a pokračovat v evropském a euroatlantickém kurzu zakotveném v ústavě.

S rostoucím znepokojením sledují USA, Velká Británie, Kanada, EU, Japonsko a Německo nejnovější vývoj související s rozhodnutím Ústavního soudu. Vyzýváme všechny strany, aby se spojily v dialogu, přijaly tuto výzvu a našly řešení krize,“ uvádí se ve sdělení.
https://ukraina.ru/news/20201102/1029472882.html

Šarij: Zelenský uklidňuje „zahraniční přátele“
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 02 lis 2020, 13:27

Tranzit plynu z Ruska přes Ukrajinu za 10 měsíců dosáhl 45 miliard kubických metrů
Tranzit zemního plynu z Ruska přes Ukrajinu za 10 měsíců roku 2020 dosáhl 45 miliard kubických metrů - to je o 38,6% (28,3 miliardy kubických metrů) méně ve srovnání se stejným obdobím roku 2019.

Podle něj prognóza tranzitu z Ruska přes GTS Ukrajiny do konce roku - 55-56 miliard kubických metrů.
https://www.epravda.com.ua/news/2020/11 ... VlqmcsMB5o
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 13:53

„Opoziční Platforma - Pro Život“ požaduje „amputaci“ provokatéra Reznikova z mírových jednání
Po sérii politických omylů a neúspěchů se Ze-tým rozhodl připomenout jejich touhu zničit mírový proces na Donbassu. Místopředseda vlády Oleksij Reznikov pro znovuzačlenění dočasně okupovaných území a zástupce vedoucího ukrajinské delegace při TCG, opět vyskočil do politického popředí. Porovnal dočasně nekontrolovanou část Donbassu s „nádorovým“, „duševně nemocným“ územím. Hrubě urazil ukrajinské občany. Hrozil resekcí a amputací, což zpochybňuje územní celistvost Ukrajiny.

Nejedná se o první Reznikovovu provokaci zaměřenou na narušení mírových jednání a zhoršení konfliktu. Přesto zůstává na všech oficiálních pozicích ve vládě a jako součást ukrajinské delegace. Delegace navíc zahrnuje osobnosti jako Aleksej Arestovič, který lhal o válce a podněcoval konflikt na Donbassu. A to hovoří o skutečném postavení úřadů mnohem víc než pokrytecké řeči o „výkladech“, svobodných zónách a usmíření. Všechna prohlášení prezidenta a jeho okolí o touze po politickém urovnání jsou lži, veřejná hra, podvod na voličích a mezinárodních partnerech. Ze-moc, stejně jako Porošenkuv režim, je stranou války. Tomu by měli věnovat pozornost všichni účastníci Normandské čtyřky.
https://112.ua/mnenie/oppozicionnaya-pl ... 55842.html

„Služebníci lidu“ stále nemají hlasy pro návrh Ze o KSU, a to navzdory jeho výzvě poslancům
Podle stranických zdrojů na mnoho poslanců zapůsobila výzva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v chatu, ve které hovořil o hrozbě krveprolití a zániku země. Jsou připraveni hlasovat pro jeho návrh zákona požadujícího odvolání všech soudců Ústavního soudu (ÚS) právě teď.

"Aktivně diskutují o této situaci na chatu, mnozí nyní podporují prezidentův návrh zákona, ačkoli každý chápe, že alternativní verze Razumkova (předseda parlamentu - pozn. Red.) Je legálnější než verze Zelenského. Ráno se mnozí vyslovili pro Razumkovův návrh zákona, nyní se situace změnila ve prospěch návrhu zákona Zelenského. Někteří lidé na tuto zprávu reagují natolik, že se dokonce zdá, že samotní poslanci půjdou k soudcům a zahájí zúčtování, “ uvádí zdroj.

Zdroj zároveň uvedl, že pro Zelenského návrh zákona zatím nejsou žádné hlasy. "V chatu mnozí aktivně křičí "pro". Ale většina stále mlčí a čeká," - říká zdroj.
https://strana.ua/news/298559-nardepy-h ... mkova.html

Zelenský varoval „Služebníky lidu“ před krveprolitím, pokud Ústavní soud nebude odvolán
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský poslal zvukovou zprávu frakci Sluha lidu v Nejvyšší radě, ve které hovořil o hrozbě krveprolití a zánik země v důsledku rozhodnutí Ústavního soudu.

Zelenský tedy vysvětlil formát výzvy tím, že nemá dostatek času na komunikaci s každým zvlášť. Zároveň vyzval poslance, aby učinili obtížnou, ale povinnou volbu.

„Podivné chování soudců Ústavního soudu během několika hodin postavilo zemi na pokraj katastrofy. Buď bude země znovu zatažena do krvavého chaosu, a stát znovu přestane existovat jako systém transparentních pravidel a dohod. Nebo se nakonec staneme opravdu mocnou politickou silou a řekneme si - "Ne." "Ne lžím," říká výzva.

Podle Zelenského se jim před něco více než rokem podařilo „šokovat starou korupční politiku“, takže poslanci budou nyní sváděni a ničeni vnějšími silami.

„Situace od nás vyžaduje správné rozhodnutí a odvahu ... Dnes musíme ukázat naši jednotu, ukázat, že jsme stranou, která ví, jak bojovat za sebe, za své jméno, za naši politiku. y. Copak nevidíte, že ostatní strany, které ještě včera musely odejít do zapomnění, stojí stranou a smějí se. Můžeme dokázat, že jsme mnohem silnější?" dodal.

Přitom rozhodnutí o Ústavního soudu, tvrdí prezident, musí být nutně přijato. "To není ani prosba. Žádné prosby při zničení hodnot. Budeme žít bez prosby."

"Historie nesoudí vítěze. Pokud se rozhodneme, že řešení krize je možné pouze prostřednictvím navrhovaného zákona, musíme jej určitě podpořit. Pokud najdeme jinou, méně konfliktní cestu, bude existovat jiné řešení. Ale zatím mohu říci jen jednu věc: poslední rozhodnutí Ústavního soudu," tyto skandální základní zákony jsou přímou a rychlou cestou ke krveprolití. A pokud nezastavíme chaos, který Ústavní soud vytváří pro peníze, dostaneme konfrontaci v ulicích. A mimochodem, tato reakce veřejnosti bude tvrdá, ale spravedlivá. Jsme připraveni na hrozbu zániku země? Pokud ne, převezmeme odpovědnost společně a společně obnovíme spravedlnost a zákonnost," řekl Zelenský.
https://strana.ua/news/298543-skandal-s ... trany.html
https://soundcloud.com/2eyktrejvu5c/zel ... pros-s-ksu

Kuzmin - Zelenský: Neexistuje ústavní krize. Existuje skupina spiklenců, kteří plánují státní převrat, aby vás zbavili moci
Vážený Vladimíre Alexandroviči Zelenský!

Není třeba zastrašovat obyvatelstvo krveprolitím v ukrajinských ulicích. Musí být použita síla k ochraně ústavy a veřejné bezpečnosti. Neexistuje ústavní krize. Existuje skupina spiklenců, kteří plánují státní převrat s cílem násilně vás zbavit moci.

Spiklenci jsou připraveni použít jakýkoli důvod pro vaši eliminaci, jakoukoli vaši chybu, jakoukoli chybu vašeho týmu, jakékoli vaše nezákonné rozhodnutí.

Bohužel sám zavdáváte zločincům takové příležitosti a vystavujete sebe, svou rodinu a naši zemi vážnému nebezpečí. Úřady musí jednat výhradně legálními metodami, spiklenci musí jít do vězení, musí vládnout pořádek v ukrajinských ulicích. Abychom vám pomohli, zveřejňuji oznámení OPPŽ o nutnosti přivedení spiklenců k trestní odpovědnosti.

Doufám, že dokážete správně zvládnout příležitost obnovit právo a pořádek v zemi. Kopie dokumentu v odkazu.
https://112.ua/mnenie/kuzmin-zelenskomu ... 55875.html
https://www.facebook.com/RRKuzmin/posts ... 1762945425
Naposledy upravil(a) puma dne 02 lis 2020, 19:25, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 16:45

"Služebníci lidu“ přišli na jednání Ústavního soudu, který projednává trh s půdou
V pondělí 2. listopadu dorazili tři poslanci z frakce Služebník lidu společně s šéfem frakce Davidem Arakhamia k Ústavnímu soudu, kde se koná neveřejné zasedání a projednává se otázka trh s půdou.

„Ano, nyní jim u vchodu řeknou, kde je zasedací místnost. Nikdo vůbec nechápe, co se děje. Údajně si přišli promluvit s rozhodčími, a vzít si ty kousky s sebou. Ale je to tak trochu vtip. Arakhamia nemá žádné právní vzdělání, nechápe, že to bude považováno za nátlak na soud," řekl zdroj pro Stranu.

Později vyšlo najevo, že nepřišli mluvit se soudci, ale aby se zúčastnili jednání.

Podle zdroje na schůzku přijeli kromě Arakhamie i šéf Rady pro energetiku Andriy Gerus, člen výboru pro finance, daně a celní politiku Marian Zablotsky a člen výboru pro vymáhání práva Vyacheslav Medyanik. Všimněte si, že dřívější Medyanik se stal účastníkem korupčního skandálu poté, co Strana zveřejnila jeho korespondenci v Radě.

Později vyšlo najevo, že poslanci nebyli vpuštěni do haly, kde se konalo jednání.
https://strana.ua/news/298576-arakhamij ... e-ksu.html

Soudní dvůr Ústavního soudu dnes projednává případ týkající se výkladu některých ustanovení ústavy Ukrajiny
Abychom předešli zkreslení informací o Činnosti Účetního dvora, jakož i o projednávaných věcech, uvádíme následující.

Ústavní soud Ukrajiny zvažuje ústavní řízení na návrh 48 poslanců Ukrajiny o souladu ústavy Ukrajiny (ústavnosti) s zákonem Ukrajiny „O změnách některých zákonů Ukrajiny o podmínkách trhu zemědělské půdy“ a některými ustanoveními poslanců Ukrajiny o souladu ústavy Ukrajiny (ústavnosti) zákona Ukrajiny „O změnách některých zákonů Ukrajiny o podmínkách trhu zemědělské půdy“ ze dne 31. března 2020. Tyto případy byly sloučeny do jednoho ústavního řízení usnesením velkého senátu.

Projednání tohoto případu na plenárním zasedání Soudu formou ústního jednání bylo naplánováno na 29. září 2020, avšak v souvislosti s žádostí zástupce ukrajinského prezidenta u Ústavního soudu Ukrajiny o odložení případu z důvodu nemožnosti osobní účasti se úvaha odkládá.

Současně dnes, 2. listopadu, Ústavní soud Ukrajiny na neveřejném zasedání plenárního zasedání pokračoval v projednávání případu týkajícího se ústavního návrhu 46 poslanců Ukrajiny na oficiální výklad první věty první části článku 13, první části článku 14 Ústavy Ukrajiny. Tento případ byl projednán na plenárním zasedání Soudu formou ústního jednání dne 19. prosince 2019.
http://ccu.gov.ua/novyna/sogodni-sud-ro ... i-ukrayiny

„Opoziční Platforma - Pro Život“ požaduje zahájení trestního řízení proti KMU (Kabinet ministrů Ukrajiny) , NSDC (
Radě národní bezpečnosti a obrany), NAPK (Národní agentuře pro prevenci korupce) za spáchání činů zaměřených na svržení ústavního pořádku a neplnění rozhodnutí Ústavního soudu
Opoziční Platforma - Pro Život požaduje zahájení trestního řízení proti kabinetu ministrů Ukrajiny, Radě pro národní bezpečnost a obranu, Národní agentuře pro prevenci korupce za spáchání činů zaměřených na svržení ústavního pořádku a neplnění rozhodnutí Ústavního soudu Ukrajiny.

„Návrh zákona, který do parlamentu předložil prezident Volodymyr Zelenský o odvolání soudců Ústavního soudu, bude-li přijat, může vést k nezvratným důsledkům pro stát, a to až k ústavnímu nebo státnímu převratu. A to je přímá cesta k diktatuře. Ústavní soud je nezávislý orgán, který musí činit nezávislá rozhodnutí bez diktátu kohokoliv. A prezident jako garant ústavy je povinen jej provádět a nesnažit se systém „přetvářet“ sám pro sebe. Stejně jako všechny orgány jsou povinny dodržovat základní zákon a rozhodnutí Ústavního soudu.

Proto „Opoziční Platforma - Pro Život“ požaduje zahájení trestního řízení proti kabinetu ministrů Ukrajiny, Radě pro národní bezpečnost a obranu, Národní agentuře pro prevenci korupce za spáchání činů zaměřených na svržení ústavního pořádku a nevykonání rozhodnutí Ústavního soudu Ukrajiny. Jakékoli pokusy o zavedení diktatury v zemi budou rozhodně potlačeny legálním způsobem,“ uvádí se v prohlášení.
https://112.ua/politika/oppozicionnaya- ... 55885.html

Medvedčuk: Nejvyšší rada musí zastavit pokus o uzurpování moci prezidentem Zelenským a jeho okolím
Politická krize způsobená protiústavním, protiprávním jednáním prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho okolí, jehož cílem bylo zbavení nezávislosti soudnictví, neplnění rozhodnutí Ústavního soudu a protiprávní odveta vůči jeho soudcům, která se připravuje v Nejvyšší radě, je do značné míry vyvolána přímým tlakem sil vykonávajících vnější kontrolu nad Ukrajinou. ... Uvedl to předseda politické rady strany Opoziční Platforma - Pro Život Viktor Medvedčuk.

Zdůraznil, že Zelenského okolí se snaží skrýt své přání zničit nezávislost soudního systému a učinit z něj hračku pro některé „dohody“ s velvyslanci G7, Evropským parlamentem a dalšími osobami, které, stejně jako ukrajinský prezident a Nejvyšší rada, nemají pravomoc rozpustit Ústavní soud a ukončit pravomoci jeho soudců a četná prohlášení v této věci jsou cynickou manipulací.

Politik připomněla, že Evropská komise pro demokracii prostřednictvím (Benátské komise) zveřejnila dopis předsedovi Nejvyšší rady Dmitriji Razumkovovi, ve kterém o Zelenském návrhu zákona hovořila extrémně negativně: „Důvěru je třeba si zasloužit, ale musí být posilována pouze v systému, který respektuje ústavu a princip právního státu. Zánik pravomocí soudců je zjevným porušením ústavy a základního principu dělby moci. Porušení ústavy, i když z dobrého důvodu, nemůže vést ke kultuře ústavnosti a dodržování zásad právního státu, které je rovněž vyžadováno v boji proti korupci.“

Medvedčuk poznamenal, že Benátská komise má všechny důvody hovořit o hrubém porušení ústavy Ukrajiny. Článek 1512 ústavy Ukrajiny tedy jasně stanoví, že „rozhodnutí a závěry přijaté Ústavním soudem Ukrajiny jsou závazné, konečné a nelze se proti nim odvolat“.

Politik dále dodal, že rozhodnutí o odvolání soudců Ústavního soudu Ukrajiny může být provedeno pouze způsobem stanoveným v článku 1491 Ústavy Ukrajiny. Ukončení působnosti soudců Ústavního soudu se provádí hlasováním nejméně 2/3 soudců ústavního složení Ústavního soudu. Existuje dostatek důvodů považovat legislativní iniciativu prezidenta, jednání členů Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny a vlády Ukrajiny za nezákonný zásah do činnosti Ústavního soudu, neplnění jeho rozhodnutí a tyto kroky, jakož i hodnocení soudních rozhodnutí, která nabyla právní moci, obsahují znaky trestných činů, stanovené v článcích 109, 344, 376 a 382 trestního zákoníku Ukrajiny.

"Jsem si jist, že rozhodnutí Benátské komise by se mělo stát studenou sprchou prezidenta Ukrajiny Zelenského a jeho okolí. Závěr Benátské komise je jednoznačný: ukončení pravomocí soudců je zjevným porušením ústavy a základního principu dělby moci. Je to diktatura pravicového nihilismu a opatření zaměřených na uzurpování moci, “dodal Medvedčuk.
https://112.ua/politika/medvedchuk-verh ... 55728.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 19:38

Řešení situace s KSU: Objevil se text Razumkovova zákona
Návrh zákona předpokládá změny ukrajinského zákona „O prevenci korupce“, který navrhuje obnovit práva Národní agentury pro prevenci korupce…

Účelem návrhu zákona je obnovit ustanovení zákona č. 1700-VII („O prevenci korupce“) ve znění platném před rozhodnutím Ústavního soudu Ukrajiny ze dne 27. října 2020 č. 13- r / 2020 a vytvořit podmínky pro soulad legislativy s mezinárodním právem Závazek Ukrajiny předcházet korupci, “uvádí se ve vysvětlivce.

Dokument zejména navrhuje vrátit NAPK následující práva:
  • získat od úředníků informace, včetně omezeného přístupu, potřebných k plnění úkolů přidělených agentuře;
  • získat automatický přístup do systémů, registrů, databází státních orgánů nebo orgánů místní samosprávy, využívat státní aparát,
  • včetně vládních, prostředků komunikace a komunikační systémů, sítí, speciálních komunikačních sítí a další technických prostředků;
  • vést záznamy a zveřejňovat prohlášení. Provádět jejich kontrolu a inspekci;
  • sledovat způsob života ve vztahu k subjektům, na které se vztahuje zákon „O prevenci korupce“.
Kromě toho se navrhuje, aby byl kabinet ministrů pověřen vypracováním návrhu zákona o zavedení systému prevence korupce proti soudcům a mechanismu jejich postavení před soud.

Návrh zákona by měl obnovit účinek několika ustanovení zákona o prevenci korupce a trestního zákona zrušeného Ústavním soudem, která platila před známým rozhodnutím KSU.
https://zik.ua/news/politics/vrehuliuva ... ova_985775

„Služebník lidu“ podpoří prezidentský návrh zákona o odvolání soudců Ústavního soudu, pokud nebudou nalezena jiná řešení
Pokud nebudou nalezena méně bolestivá řešení, strana Služebník lidu je připravena podpořit prezidentský návrh zákona „O obnovení důvěry veřejnosti v ústavní spravedlnost“, uvedla Galina Jančenko, poslankyně ve straně Služebník lidu, místopředsedkyně Výboru pro protikorupční politiku.

Na další otázku, co se rozumí pod „méně bolestivými rozhodnutími“, odpověděla: „Jedná se mimo jiné o rezignaci šéfa Ústavního soudu a dalších soudců, kteří rozhodovali ... v rozporu se zákonem.“

Jančenko poznamenal, že poslanci nemohou ovlivnit takové rozhodnutí soudců.

„Toto je můj subjektivní názor, ale ... Ústavní soud rozhodl v rozporu jak s duchem, tak s literou zákona. V souladu s tím podkopaly důvěryhodnost KSU. ... Pokud je tato důvěra narušena, jediná věc, kterou mohou soudci udělat pro tuto zemi, je prostě odejít z úřadu," řekla.

Jančenko uvedla, že kromě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského se schůzky strany zúčastnili i šéf prezidentské kanceláře Andrij Jermak, předseda vlády Denis Šmygal, ministr komunitního a územního rozvoje Ukrajiny Oleksij Černyšov a ministr zahraničních věcí Ukrajiny Dmitrij Kuleba.

Jak již bylo uvedeno, Ústavní soud zveřejnil rozhodnutí ze dne 27. října, které uznalo pravomoci Národní protikorupční agentury (NAPK) kontrolovat a ověřovat prohlášení, otevírat nepřetržitě přístup k registru prohlášení, sledování způsobu života a také řadu dalších ustanovení zákona Ukrajiny „O prevenci korupce“ za protiústavní". Šéf NAPK Alexander Novikov uvedl, že agentura na základě rozhodnutí Ústavního soudu večer 28. října uzavřela registr elektronických prohlášení.
https://interfax.com.ua/news/political/700531.html

Zelenský se nebojí politické krize, která může nastat po restartu Ústavního soudu
Prezident je připraven reformovat Ústavní soud a vyměnit všechny soudce

Pokud jde o politickou krizi, toho se nebojím. Pokud jde o uzurpování moci, žádného z těchto soudců jsem rok a půl neznal, neviděl, neznal jejich jména, nekomunikoval s nim. Komunikoval jsem jen s předsedou Ústavního soudu, kterému jsem řekl, že existuje „červené čáry" pro ukrajinskou společnost. Provedli jsme reformy, "uvedl.

„Když mluvíme o resetování Ústavního soudu. Respektuji instituci ÚS, ale mám mnoho otázek ohledně složení ÚS, jsem si jistý, stejně jako odborníci, jako právníci, a co je nejdůležitější, jako společnost. Takže když mluvíme o restartu, mluvíme o ctnosti soudců, aby se objevili a aby chránili Ukrajinu, aby chránili každého z nás - mě a všechny Ukrajince. A nekupovali pozemky na Krymu, a pak to ještě nepřiznali, " - shrnul prezident.

Připomeňme, že Volodymyr Zelenský ohodnotil činnost Ústavního soudu a přirovnal jeho činnost k „hurikánu“.
https://112.ua/politika/zelenskiy-ne-bo ... 55907.html

Zelenský pohrozil poslancům rozpuštěním, pokud nebudou hlasovat pro rozpuštění Ústavního soudu

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský uvedl, že po rozhodnutí Ústavního soudu dostávala Ukrajina „mnoho signálů od západních partnerů“ a také signál od MMF o možném neposkytnutí dalších půjček. Uvedl to ve vysílání programu „Svoboda projevu“ na televizním kanálu „ICTV“.

„V zásadě je jejich úkolem, ten, který vidím, úplné zrušení a demontáž infrastruktury protikorupčních agentur naší země. A to je skvělý signál a po jejich řešení jsme dostali mnoho signálů od našich západních partnerů najednou, signál od MMF, v tom případě nemůže existovat žádná spolupráce, nemůžete očekávat žádnou misi, “řekl Zelenský.

Prezident rovněž vysvětlil, že nedostatek půjček ohrožuje Ukrajinu „dírou v rozpočtu“, a upozornil na potřebu pomoci partnerů.

"Pokud nebude existovat žádná mise, budeme mít a stále větší díru v rozpočtu, o které můžeme všichni upřímně mluvit kvůli globální krizi ukrajinské ekonomiky spojené s koronavirem. Proto potřebujeme pomoc našich partnerů. Obdrželi jsme stejnou zprávu a signál od Světové banky, EBRD, od všech velvyslanců G7, kteří jsou na Ukrajině. Proto jsem naléhavě předložil tento zákon, abych zastavil jejich akce. Myslím, že se jedná o pro-státní pozici, “vysvětlil prezident.

Hlava státu dodala, že rozhodnutí Ústavního soudu je „překvapením“ namířeným proti státu. Je přesvědčen, že za tím mohou být některé politické síly.

..
Posoudil také práci ÚS jako hurikán a jeho rozhodnutí jako důsledek tohoto hurikánu.

"V zásadě dnes víte, že dnes hodnotím práci Ústavního soudu jako hurikán. A mluvíme o důsledcích tohoto hurikánu. Nebyla náhoda, že k řešení hurikánu došlo prostřednictvím legislativních iniciativ, a nikoli jeho důsledků," uvedl prezident.

Dále je přesvědčen, že pohotová reakce na postup Ústavního soudu zabránila přijetí nových rozhodnutí o dalších důležitých zákonech.

"Dnes vidíme, co se mohlo stát. Dnes mohli zrušit pozemkovou reformu. Báli se lidí, kteří přišli k soudu, a když jsme věděli, že v úterý by měla proběhnout schůzka o protiústavnosti zákona o ukrajinském jazyce. Chápeme, že se jedná o riziko, tak jsem řekl, že to představuje nebezpečí pro stát. Pochopil jsem, že to udělají. Byl to první krok, kdy učinili takové rozhodnutí, protože zkouší stát, prezident, jaká bude reakce. “, - vysvětlil.

Zelenský také naznačil, že Ústavní soud by mohl zrušit a ukončit činnost Národní agentury pro prevenci korupce a "bude ji nutno jednoduše zavřít".

"Dále nastolují otázku BAKS (Nejvyšší protikorupční soud), kterou jsme nastolil v září. Jsem si jist, že jednají nyní kvůli mému rozhodnutí a kvůli návrhu tohoto zákona, protože jsem přesvědčen, že to jako damoklův meč bude viset nad nimi, a nebudou moci zrušit ani pozemkovou reformu, ani zákon o ukrajinském jazyce, ani zákon o BAKS. V zásadě je jejich cílem, co vidím, zrušit a demontovat celou infrastrukturu protikorupčních orgánů naší země," dodal prezident.

Připomeňme, že dnes Ústavní soud ve 12:00 neplánovaně začal projednávat otázku ústavnosti zákona o spuštění trhu s pozemky.
https://112.ua/politika/rabotu-ksu-sego ... 55906.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 21:39

Zelenský řekl, že je možné rozpustit Ústavní soud, který nelegálně odstranil Janukovyče
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský řekl, že je možné rozpustit Ústavní soud. Jako příklad uvedl precedens - zbavení moci prezidenta Viktora Janukovyče.

Hlava státu to řekla 2. listopadu v éteru talk show Svoboda projevu na ICTV. Jeho slova komentuje telegramový kanál „Politika země“.

Podle Zelenského, jelikož byl Janukovyč odstraněn protiústavně, lze nyní problém vyřešit stejným způsobem.

"Pokud jde o ústavnost (přijatých zákonů - pozn. Red.). Než program začal, mluvili jsme o tom a já jsem připomínal Janukovyče. A kde bylo v ústavě napsáno, že prezident může být zbaven svých pravomocí kvůli útěku? Nic takového není? Ne, ale oznámili to, bylo rozhodnuto." Nejen to, byly vyhlášeny volby. A udělali správnou věc! Podporuji to. Vždy jsme seděli před televizními obrazovkami a podporovali každého. Protože toto je správné rozhodnutí, protože chrání stát. Nyní se děje totéž, “řekl prezident.

Toto prohlášení je senzace: poprvé oficiální představitel Ukrajiny, a dokonce prezident, uvedl, že Janukovyč byl odstraněn od moci nelegálně.
https://strana.ua/news/298649-pochemu-m ... vicha.html

Zelenský pohrozil soudcům Ústavního soudu trestními stíháním, pokud zruší jeho návrh zákona o jejich odvolání
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský uvedl, co se stane, pokud soudci Ústavního soudu nebudou poslouchat rozhodnutí parlamentu o svém rozpuštění. Uvedl, že by to bylo plné trestních případů.

Zelenský odpověděl s narážkou, že soud by se měl bát veřejnosti - zjevně aktivistů, kteří nedávno hodili dýmovnice do budovy Ústavního soudu. A také hrozil trestními případy.
https://strana.ua/news/298641-zelenskij ... elami.html

Další prohlášení Opoziční Platformy - Pro Život - Zelenského výzva k „Služebníkům lidu“ požadující rozpuštění Ústavního soudu - uzurpace moci
Prezident Zelenský dnes zahájil otevřená opatření proti vládě zákona a ústavnímu pořádku. Po předložení zcela antidemokratického a nezákonného projektu rozpuštění Ústavního soudu do parlamentu nařídil diktátorským způsobem poslancům vládnoucí strany, aby toto rozhodnutí podpořili.

Volodymyr Zelenský nebyl schopen navrátit zemi mír. Neví, jak překonat hospodářskou krizi a zlepšit životy lidí. Ustoupil ke korupci a předal zemi vnější kontrole a věřitelům.

Dnes se rozhodl jednat jako diktátor a uzurpátor moci. Přes nespokojenost veřejnosti, pozici většiny politických sil, ignorující názor Benátské komise (Evropská komise pro demokracii prostřednictvím práva), se prezident Zelenský snaží uzurpovat moc. K tomu hrozí krvavým chaosem a pouličními nepokoji.

Ne, taková vítězství ukrajinští občané od hlavy státu neočekávali. Za pouhý rok se jeho vláda stala synonymem neprofesionality, bezmocnosti, úpadku a krizí a nyní bezpráví. Tito „vítězové“ budou souzeni nejen historií.
https://zagittya.com.ua/news/novosti/ob ... asti_.html

Ústavní krize. Volodymyr Zelenský - Svoboda slova


Vitalij šabunin (je se Zelenským ve videu výše), předseda rady veřejné organizace Protikorupční centrum, oznámil shromáždění Automajdanu u domu šéfa Ústavního soudu Alexandra Tupitského.
Podle Šabunina akci připravují aktivisté Automajdanu.

"V sobotu bude Automajdan v Tupitského domě," řekl.
https://strana.ua/news/298645-antikorru ... y-ksu.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 02 lis 2020, 23:39

Oleksij Gončarenko, poslanec Evropské solidarity, opustil studio televizního kanálu NAŠ po tvrdých urážkách poslance z „OPPŽ“ Nestora Shufrycha, který mu vzkázal za celou Oděsu.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 03 lis 2020, 08:30

Šarij: Zelenský vyhrožuje rodině soudce ve vysílání


Zelenský je na dně. Jak se prezident snaží prosadit zákon o Ústavním soudu, který nepodporuje ani jeho vlastní strana
.. Všechna tato snaha (Zelenského) však může být marná. Ani od pondělního večera podle samotných poslanců není u „Služebníka lidu“ dostatek hlasů k přijetí tohoto zákona. Mnoho poslanců za něj veřejně odmítlo hlasovat.

„Strana“ zjistila, jak se budou události vyvíjet a co znamenají pro politickou situaci na Ukrajině.

Téměř každý je proti
Již ranní zasedání smírčí rady šéfů frakcí a výborů Rady, které se konalo v pondělí 2. listopadu, prokázalo, že iniciativa prezidenta Volodymyra Zelenského na změnu složení Ústavního soudu způsobila ve Nejvyšší radě vážný odpor.

Proti prezidentské iniciativě se postavily frakce Opoziční Platformy - Pro Život (OPPŽ), Evropská solidarita (ES), Baťkivščyna a poslanecký klub Za budoucnost.

Jurij Bojko, spolupředseda frakce OPPŽ, uvedl, že jeho politická síla je kategoricky proti prezidentovu návrhu zákona a bude bojovat za nezávislost soudů.

Zástupkyně vedoucího frakce Eurosolidarity Irina Geraščenko označila prezidentovy plány týkající se Ústavního soudu za „v podstatě státní převrat“.

Vůdce frakce Baťkivščyna Julia Tymošenková mluví o „teroru výkonné moci“ proti Ústavnímu soudu, který „přímo odporuje jakýmkoli normám dělby moci“.

Taras Batenko, spolupředseda poslanecké skupiny „Za budoucnost“, připomněl, že je nemožné odvolat soudce Ústavního soudu rozhodnutím Rady. „Jinak se tomu říká ústavní puč, kdy chtějí z parlamentu učinit přímého účastníka,“ zdůraznil Batenko.

Podporu Zelenského projektu vyjádřila pouze pro-prezidentská frakce „Služebníci lidu“. Ale ve skutečnosti ani v tomto hlasování není jednomyslnost: jak již psala „Strana“ , mnoho poslanců nechce převzít odpovědnost za přijetí rozhodnutí o Ústavním soudu, které je v rozporu s Ústavou. A bez více či méně plné podpory Služebníka lidu má prezidentský zákon v zasedací síni jen malou šanci.

V frakci Hlas a Důvěra existují také pochybnosti, zda hlasovat pro.

Razumkovův manévr
Jeho myšlenkou je obnovit na dva měsíce účinek článků o e-prohlášeních, zrušených rozhodnutím Ústavního soudu, s cílem vypracovat nový návrh zákona, který nebude v rozporu s ústavou a dalšími právními předpisy. Samotná otázka Ústavního soudu se tedy neřeší.

Většina frakcí byla pro Razumkovův návrh zákona. OPPŽ však poznamenala, že zatímco podpoří jeho vstup do hlasování, nebude pro tento projekt hlasovat. Arakhamia uvedl, že jsou „pro“. ... V komentáři k návrhu jeden z poslanců Hlasu poznamenal, že frakce je nakloněna této iniciativě, nikoli prezidentské.

Jak se ukázalo, jeho zástupci Ruslan Stefančuk a Olena Kondratyuk, frakce poslanců Služebníka lidu v čele s Arakhamiem, ES, se spolu s předsedou Razumkovem stali spoluautory projektu č. 4304 „O obnovení fungování některých ustanovení ukrajinského zákona“ o prevenci korupce „a ukrajinského trestního zákoníku“. Pro je "Za budoucnost“ ,„Hlas“,„Důvěra“,„Baťkivščyna“ a také řada nestranických poslanců.

Soudě podle tohoto složení je nadbytek hlasů.

Jak napsal zástupce šéfa frakce Hlas Jaroslav Zheleznyak ve svém kanálu Telegram, o tomto projektu se plánuje hlasovat tento pátek.

Je pravda, že ne každý ho bude podporovat.

"Razumkovova iniciativa problém neřeší. Existuje rozhodnutí Ústavního soudu, který uznal zrušený způsob řešení právních vztahů protiústavní. Po dobu dvou měsíců je pokračování v protiústavním zákonu z hlediska ústavy a z pohledu zdravého rozumu špatné. Právníci Služebníka by měli připravit plnohodnotný návrh zákona, který by zohledňoval připomínky Ústavního soudu, tak aby plně vyhověl ústavě, a předal by jej do jednacího sálu. To znamená, že za pár týdnů by tento problém byl vyřešen. Zvolili však jinou cestu, “komentoval„ stranický “člen„ právního “výboru Alexander Puzanov.

Ani ve frakci Služebníka lidu ne každý souhlasí s Razumkovovou verzí. „Při vší úctě k předsedovi nemá navrhované rozhodnutí nic společného ani s ústavou, ani se zákonem o Ústavním soudu, kde pravidlo přímé žaloby stanoví, že rozhodnutí Ústavního soudu nejsou zpochybnitelná a jsou konečná,“ napsal člen strany Služebník lidu Alexander Dubinsky na svém kanálu Telegram.

Tento zákon by měl zjevně větší šanci na schválení než Zelenského.

Ale pak prezident vyjádřil své poslední slovo.
Zelenský hrozí krveprolitím

Zaznamenal ve zvukové zprávě výzvu pro poslance strany zaslané na chat. Zelenský v ní vyzval k „tvrdým rozhodnutím o Ústavním soudu“. „Bezodkladně. Není to ani žádost. Žádné žádosti, když budou hodnoty zničeny,“ řekl Zelenský.

Zelenský se chce zapsat“
Zdroj blízký Zelenskému okolí také věří, že prezidentův návrh zákona se nemusí v Radě dostat ani k posouzení. A pokud ano, nebude za to hlasovat.

Tvrdí, že prezidenta odrazovali právníci z Kanceláře prezidenta od předložení návrhu zákona, ale i tak jej předložil.

Zdroj věří, že k tomu došlo z čistě emocionálních důvodů.

Kdy Razumkov už hraje otevřeně. A někteří poslanci se tím budou řídit. Prezident se proto snaží prosadit zákon, aby ukázal, kdo je v straně šéfem. Zvedl sázky velmi vysoko. Dokonce hovoří o rozpuštění rady. Málokdo tomu však už po místních volbách věří, protože v novém parlamentu nemusí získat vůbec nic. Zelenského oponenti jen čekají, až vyhlásí rozpuštění Nejvyšší rady, “uvádí zdroj.

..
https://strana.ua/articles/analysis/298 ... -rade.html

Nejvyšší rada: Přímý přenos ze schůze parlamentu

Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 03 lis 2020, 10:27

Na protestu před budovou Ústavního soudu v Kyjevě nacionalisté téměř bojovali mezi sebou
Dnes 3. listopadu pořádá Národní sbor protestní akci před sídlem Ústavního soudu Ukrajiny. Podle organizátorů je účelem jejich akce ochrana ukrajinského jazyka. Protestní akce souvisí s tím, že dnes ÚS na neveřejném zasedání projednává případ neústavnosti jazykového zákona.

Kuriózní situace nastala na shromáždění nacionalistů před ÚS. Dva radikálové tam měli rozepři. Jeden z demonstrantů, který se nahlásí k politické straně, obvinil představitele Svobody ze skutečnosti, že Svoboda je systémová strana. Na tomto základě nacionalisté téměř bojovali.
https://kiev.strana.ua/298726-natsional ... kieve.html

2.11 Žvania: Dnes mám velmi důležitou zprávu pro prezidenta naší země Volodymyra Zelenského


Žvania uvedl, jak Porošenko připravuje převrat a chce zapojit Klička a Razumkova do spiknutí
Bývalý spolupracovník Petra Porošenko a bývalý poslanec David Žvania uvedl, že bývalý prezident po volbách zintenzivnil své kroky k přípravě státního převratu v zemi.

Žvania to oznámil ve svém videoblogu zveřejněném na YouTube.

"Na Ukrajině se připravuje státní převrat. Připravuje se dlouho - přibližně od začátku letošního léta. Dříve to však bylo v mnoha ohledech marné. Nyní, po volbách, se vše stalo mnohem vážnějším. Vím, že se spiklenci rozhodli jednat a mají jasný plán, “řekla Žvania.

Podle něj je v čele spiknutí stojí Petro Porošenko, řídí a koordinuje akce.

"Chápe, že se už nikdy legálně nestane prezidentem. Stejně jako v roce 2013 chce podvést osud, podvádět obyvatele Ukrajiny a znovu získat moc. Odkud jsem tyto informace získal? Faktem je, že stále udržuji vztahy s mnoho lidí z okolí Porošenka. Nejsou to jen darebáci - mnozí jsou nuceni s ním zůstat z různých osobních důvodů. Tito lidé však nesdílejí Porošenkovu šílenou touhu po moci, trápí se kvůli zemi. Od těch jsem tyto informace získal,“ řekl David Žvania.

Podle něj je do spiknutí zapojen celý vnitřní kruh Porošenka.

"Kromě toho se snaží zapojit do spiknutí Vitalije Klička. S Kličkovým doprovodem již probíhají jednání. Je to Kličko, kdo by se měl stát po převratu prezidentem, pokud se Porošenkovi samotnému nepodaří zaujmout tuto pozici. Zároveň se Porošenko stane předsedou vlády s rozšířenými pravomocemi." znovu změní ústavu. Toto je jejich plán. Byl připravován dlouho, ale dříve, sám Porošenko nevěřil v jeho proveditelnost. Vše se změnilo po místních volbách. Porošenko dospěl k závěru, že vláda je slabá, že lidé již nepodporují Zelenského. Porošenko také získal kontrolu nad několika regionálními radami na západní Ukrajině, která ve správný čas na příkaz Porošenka odmítnou plnit příkazy ústřední vlády, “uvedla Žvania.

Podle bývalého poslance navíc Petro Porošenko věří ve vítězství Joe Bidena ve Spojených státech a ujišťuje své okolí, Biden ví o jeho plán podporuje.

"Proto se bezprostředně po amerických volbách a Bidenově vítězství plánuje zahájit útok na prezidenta Zelenského. Budou to informační útoky a pouliční akce. Cílem je podkopat situaci v zemi, učinit ji nezvládnutelnou a přinutit prezidenta k předčasné rezignaci. Poté, budou brzy následovat parlamentní a prezidentské volby, které Porošenko a jeho spojenci vyhrají na sloganech záchrany země před pomstou Medvedčuka a Putina. Předsedovi Dmitrij Razumkovovi byl slíben osobní politický projekt a vstup s ním do Nejvyšší rady. Kolem něj, že se po odchodu Zelenského zformují zbytky strany Služebník lidu, “ řekl Žvania.

Podle jeho slov jsou Razumkov a někteří další lidé s touto variantou spokojeni. Už nevěří v Zelenského a chtějí uniknout z potápějící se lodi.

"Existují potenciální zrádci v Kanceláři prezidenta. Znám jména těch, kteří se tajně setkali s Porošenkovým okolím a vedli rozhovory na toto téma. A budu je jmenovat, pokud se tito lidé nerozmyslí a rozhodnou se zapojit se do státního převratu na straně zločineckého gangu. Vladimíre Alexandroviči Zelenský - apeluji na vás. Jste špatný, slabý prezident. Ale jste legitimní prezident. Nežádám vás o žádné ocenění pro sebe. Žádám vás, abyste splnili svou přísahu a chránil zemi. Dal jsem vám tyto informace, abyste mohli začít jednat, "- řekl bývalý poslanec.
https://strana.ua/news/298723-zhvanija- ... raine.html

Cessna 650 Citation VII TUAF130 tureckého letectva přistává ráno v Kyjevě
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 7214331904

Blízko katastrofy: šéf ministerstva zdravotnictví uvedl, že Ukrajina s COVID-19 překročila bod, ze kterého není návratu
Ministr zdravotnictví Ukrajiny Maxim Stepanov věří, že koronavirus se v zemi šíří rychlostí hurikánu, o čemž svědčí nové záznamy. Oznámil to 3. listopadu na briefingu vysílaném ukrajinskými televizními kanály.

"Přišli jsme k bodu, odkud není návratu, jsme blízko katastrofě." Situace je kritická nejen na Ukrajině, ale na celém světě ... Je to opravdu koronavirus, myslím, šíří se zběsilým tempem. Jsme v režimu hurikán, “řekl.

Za den byl na Ukrajině počet nových pacientů s COVID-19 8 899, což je nový rekord. Od začátku pandemie onemocnělo na Ukrajině 411 093 lidí, 168 868 se uzdravilo a 7532 zemřelo. Bylo zaznamenáno 157 úmrtí denně.

Podle předpovědi Kyjevské ekonomické školy se do konce roku může každý den nakazit COVID-19 20 tisíc Ukrajinců. Kabinet ministrů Ukrajiny prodloužil karanténu do 31. prosince.

Také hlavní hygienik Viktor Ljaško předpověděl obtížnou zimu na základě dynamiky šíření koronaviru v Evropě.
https://ukraina.ru/news/20201103/1029488638.html

Briefing Petra Porošenka
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět