Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 20 črc 2020, 23:18

19.7 Představitel LLR při Minských rozhovorech Rodion Miroshnik: Místo "Minsku-2" může být pouze Jugoslávie-2
Začátkem července se v Rusku a na Ukrajině znovu hovořilo o realizaci minských dohod a zdá se, že tentokrát konkrétněji a odhodlaněji. Ve středu 8.července se na zasedání (telefonicky a internetově) mělo rozhodnout o konkrétních mechanismech realizace jednotlivých bodů Minských dohod (například o příměří). Výrazný pokrok však nenastal. Mezi stranami jsou opět rozpory.

Údajně jde o výměnu zajatců, přísnou kontrolu příměří a také o politickou část Minsku.

- Podle vašeho názoru, proč Moskva hodlá urychlit řešení otázky minských dohod? Konvenčně řečeno: buď je Kyjev plní, nebo je oficiálně odmítá?

Zmražený stav nemůže trvat věčně. Jak si jistě vzpomenete, původně "Minsk-2" měl dokončit plnění všech závazků do konce roku 2015, ale to se nestalo. Kyjevu po celou dobu něco vadilo a západní partneři jim svým neotřelým postojem umožnili natahovat čas.

Nyní Moskva, se souhlasem stejných západních partnerů normandské čtveřice, navrhla Kyjevu, aby se rozhodl: buď splní podmínky minských dohod, nebo s nimi vyhlásí nesouhlas a odejdou. Třetí možnost tu není.

- A proč Moskva zintenzivnila proces právě teď?

Všechny lhůty podepsané Zelenským určené na plnění závazků dohodnutých v Paříži vypršeli. Na schválení nového CPVV prostřednictvím kontaktní linky bylo poskytnuto 30 dní a zahájení práce, čas byl přidělen na schválení nových oblastí do konce března, na všechny ostatní pozice - čtyři měsíce.

Z celého seznamu byla provedena pouze výměna zajatců, a to ne podle vzorce dohodnutého ve smlouvách, ale uplynulo již 7 měsíců. A na pozadí tohoto neplnění závazků si Kyjev stále dovoluje kategorická prohlášení, které z bodů bude plnit a které se mu nelíbí a on je odmítá plnit. Je to už příliš, dokonce i pro velmi trpělivé vyjednavače.

- Myslíte si, že Ukrajina bude pokračovat v realizaci minských dohod v plném rozsahu?

- Přesně před rokem se konala schůzka poradců vůdců států normandské čtveřice. Bylo to první setkání, kterého se zúčastnil už zástupce Zelenského. Kde byl dohodnut dokument, kde byly uvedeny kroky, které se později přesunuly do výsledku pařížského summitu, i sami poradci se dohodli, že je provedou v příštím měsíci nebo dvou.

O rok později lze konstatovat, že jsou splněny pouze ty body, které byly označeny jako předpoklad pro konání pařížského summitu. Jedná se o podzimní odvod sil na dvou úsecích, jedná se o obnovu mostu ve stanicích Luhanské a je to shoda na Steinmeierově formuli, která byla podepsána stranami, ale do žádného legislativního zákona se neimplementovala. Závěr je jednoduchý - Ukrajina plní své závazky jen pod tlakem.

Úkolem zbylých tří účastníků "normandského formátu" proto není vést, jak už je nyní jasné, prázdný dialog s Kyjevem, ale vymezit se proti mechanismům nátlaku na mír a tlaku na Kyjev. Tyto mechanismy existují. Používá je MMF, používá je USA, ale jen k dosažení svých cílů. Je na čase je použít ve prospěch světa, nátlak na Ukrajinu, aby plnila své závazky. Bez vnějšího tlaku to asi neudělají.

- Do jaké míry jsou strany - Ukrajina, Rusko a Donbass - spokojeny se současným stavem: stav „ani míru ani války?“

- Donbass nemůže být spokojen se situací probíhající války, ekonomické blokády, neuznaného mezinárodního postavení a nesmírně vágní perspektivy. Tato situace se nehodí ani lidem žijícím na druhé straně kontaktní linie - jsou rukojmími pokračující války.

Ukrajinské úřady v Kyjevě jsou však s touto situací spokojeny. 6 let se naučili vydělávat peníze na válce. Naučili se žebrat o peníze ze Západu pod záminkou války. Naučil se omlouvat své zločiny, loupeže a kapitulace národních zájmů o války s „zlým Mordorem“. Bez ní mnoho z nich nepřežije. A zpoždění v procesu urovnávání konfliktů je přímým potvrzením.

- Ukrajina trvá na tom, že musí nejprve získat kontrolu nad hranicí, a teprve poté se mohou v regionu konat volby. Rusko a neuznané republiky jsou proti. Je podle vašeho názoru v této záležitosti možný kompromis? A jaké jsou důvody takové neshody při interpretaci Minských dohod?

- Kompromis může být pouze úplným politickým řešením, jak to vyžaduje balíček opatření k provádění dohod z Minska. Poté se otázka hraniční kontroly sama o sobě nemusí stát tak akutní a pro každého bude naprosto v pořádku, že tam budou svědomitě sloužit pohraniční stráže Luhansku a Doněcku, jsou to pouze předpoklady pro urovnání dokud není realizováno.

Na základě nepřátelské rétoriky Kyjeva, hranice potřebují, aby se republiky jednoduše uškrtili. Ať už vojensky, nebo ekonomickými metodami. Nyní blokáda probíhá na kontaktní lince, a tak by nás Kyjev velmi rád odřízl i od Ruska. Ale to jsou jen vlhké sny radikálů a funkcionářů, které plynule přecházejí od střelného prachu k zelebotům.

V roce 2014 byl Luhansk již v blokádě, která byla prováděna bandformacemi Ukrajiny. Myslíte si, že někdo z nás chce, aby se to opakoval?

V čem jsou podle vás hlavní rozpory mezi stranami?

- V neúctě k právům lidí žijících v Donbasu. Hledáme možnosti, jak ukončit krveprolití a začít mírové soužití. A oni vidí možnost ukončení války v udušení Republik, potlačení veškerého nesouhlasu a vytvoření otevřeně rusofobního mononacionálního státu. Což tvrdí, aniž by přemýšleli, jak neoficiální ideologové, tak i zcela oficiální představitelé. Zbytek rozporů je jen odvozen od toho.

- Předpokládá se, že Západ-USA, Německo a Francie-podporují Ukrajinu v otázce "Minsku". Podle vás tento stav přetrvává? A může Rusko situaci změnit, dosáhnout zrušení sankcí?

- Západ není homogenní a jeho podpora Ukrajiny není nekonečná. Kyjev nyní natahuje jednání a snaží se odhadnout, kdo bude vítězem amerických prezidentských voleb. To je kriticky důležité pro osoby, které jsou u moci na Ukrajině. V případě vítězství demokratů může být Zelenský v prezidentském křesle velmi nepohodlný. Jeho současný vliv na procesy v zemi je už tak dost omezený a s příchodem Bidena a demokratů by mohl být úplně jiný.

Strategické zájmy USA se ale pravděpodobně nezmění, nemají ambici konflikt na Donbasu ukončit. A pro EU mít konflikt u svých hranic není to nejlepší, co si může přát, protože Rusko je zcela schopno najít systémové porozumění s Německem a Francií, ve vztahu k situaci na Ukrajině.

Zatím se ale jednat o zrušení sankcí nebude, protože samotný stupeň konfliktu je podporován právě pro zachování sankcí, nikoliv naopak. Je však možné spojit úsilí, které povede současné vedení Ukrajiny k odpovědnosti. Německo, Francie a Rusko mají mnohem větší zájem na odstraňování napětí na východní Ukrajině než Spojení státy. Jejich zájmy jsou opačné, ale USA nejsou všemocné a jejich vliv se snížuje.

- Pokud Minsk-2 definitivně zamrzne, co ho může nahradit? Nějaký "Minsk-3"? A co to může být?

- Na pozadí oslabení ústřední vlády, posílení oligarchů a nadměrného vnějšího vlivu, pokud Kyjev tentokrát zcela naruší provádění Minských dohod, na místo Minsku-2 bude pouze Jugoslávie-2 a na místě bývalé Ukrajiny se může vytvořit určitý počet nových států. A to se stane zcela přirozeným způsobem v důsledku vnitřních odstředivých tendencí.

https://antimaydan.info/2020/07/rodion_ ... iya_2.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 08:37

Medvedčuk obvinil Zelenského z neúspěchu urovnání na Donbassu
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelensky a jeho tým jsou odpovědni za neúspěch mírového urovnání na Donbassu. Dovedli to „do mrtvého bodu“, řekl Viktor Medvedčuk, předseda politické strany Opoziční platforma – Za život.

Kyjevské úřady ve skutečnosti odmítají provádět dohody z Minska, a to je jediný mezinárodní dokument regulující situaci, uvedl Medvedčuk v rozhovoru pro ukrajinskou 112, v úterý 21. července.

Medvědčuk také obvinil Zelenského z toho, že nedělá nic pro to, aby omezil nacionální radikály a není schopen zajistit dodržování práva a svobod v zemi.

Začátkem července Medvedčuk řekl, že Zelenský se řídí názory radikálů a obyvatel západní Ukrajiny, tradičně zaměřenými proti obyvatelům jihovýchodu. Zároveň politik zdůraznil, že tito lidé ve volbách nehlasovali za Zelenského a pravděpodobně nebudou jeho voliči ani teď, protože „mají jiné kandidáty a jiné politické síly“.
https://iz.ru/1037975/2020-07-21/medved ... v-donbasse

Pokud dojde k vojenskému konfliktu mezi Moskvou a Kyjevem, ruské jednotky obsadí ukrajinské jaderné elektrárny a zajistí jejich bezpečnost. Uvedl to izraelský vojenský expert Jakov Kedmi.
"Dám vám příklad, když byla na stole otázka možného vojenského střetu mezi Pákistánem a Indií, Američané připravili operaci k okamžitému obsazení všech jaderných zařízení v Pákistánu, takže, Bože, jen aby se něco nevymklo kontrole." Myslím, že v tomto případě to bude také provedeno, ačkoli už to nebude záležet na Američanech, je to přímá a bezprostřední odpovědnost Ruska, “uvedl.

Podle něj Rusko za jakýchkoli podmínek zajistí jaderná zařízení na Ukrajině, protože kromě Moskvy „o to nikdo nemá zájem“.

Připomeneme, 17. července, ministerstvo obrany Ukrajiny stáhlo svá slova o ruské ofenzivě z Krymu směrem k Chersonské oblasti. S tím, že „operace na vytvoření útočných skupin nebyly na poloostrově zaznamenány“.

Před tím, 30. června, se ukrajinské ministerstvo zahraničí obávalo útoku Ruska kvůli vodní blokádě Krymu. Bylo uvedeno, že Moskva zaútočí na Ukrajinu ze dvou důvodů. Prvním je vnitřní nestabilita země, která pravděpodobně vznikne po hlasování o změnách Ústavy. Druhým důvodem je přívod vody na Krym.

Dodáváme, že 17. června si bývalý tajemník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksandr Turčinov stěžoval na pozastavení výroby rakety „pro zničení Ruska“. Obává se, že projekt může skončit úplně.
https://novorosinform.org/822147


Bývalý šéf SBU Smeshko předpověděl osud Jugoslávie na Ukrajině, Kyjev si vzpomněl na rozpad Jugoslávie
Rusko může na území Ukrajiny provádět raketové a bombové útoky a zničit většinu infrastruktury v zemi, uvedl bývalý šéf bezpečnostní služby Ukrajiny Igor Smeshko.

Jako příklad uvedl útoky NATO na Jugoslávii v roce 1999. Podle něj ruské ozbrojené síly provedly cvičení, útoku na Ukrajinu „ze tří směrů“ a nyní ji jsou schopni zničit „bez překročení hranic“.

„V Jugoslávii v roce 1999 byla operace vyhraná bez pozemní složky. Pokud by bylo nasazeno VKS RF, zasáhnou naše cíle, “řekl bývalý šéf SBU.

V reakci na toto, odborník z Ústavu SNS zemí Artem Zhurko poukázal na to, že žádný bombardování není zapotřebí k rozpadu Ukrajiny, a nazval slova Smeshka jen pokusem Kyjeva vyvolat strachu u obyčejných Ukrajinců.
https://www.gazeta.ru/army/2020/07/20/13160059.shtml

Ministr zahraničí Ukrajiny Kuleba nepovažuje za nutné komentovat Kadyrovovo prohlášení
https://twitter.com/UKRINFORM/status/12 ... 2721634304
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 10:15

Ministr zahraničních věcí Ukrajiny Dmytro Kuleba uvedl, že byl vytvořen obraz událostí v Donbassu, když byl zabit lékař, a existuje důvod, proč mluvit o válečném zločinu.
„Pracovali jsme s našimi mezinárodními partnery, byli podrobně informováni o tom, co se stalo. Známe obrázek toho, co se děje minutu po minutě, a je zde důvod se domnívat, že se jedná o válečný zločin a zrádnou úmyslnou vraždu ukrajinského lékaře, “uvedl ministr.

Kuleba připomněl, že tuto „ostudnou vraždu“ odsoudili mezinárodní partneři Ukrajiny, včetně EU, Velké Británie a Spojených států.

„Chci jim poděkovat, že na tuto otázku rychle zareagovali a vyslechli ukrajinskou stranu,“ dodal ministr.
https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/306 ... locin.html

Z ozbrojených sil Ukrajiny záhadně zmizelo dva tisíce vojáků
Přeběhnutí na stranu NM DLR 18.7 střelce minometné čety 24. praporu "Ajdar" z operační taktické skupiny "Vostok" se stalo důvodem analýzy provedené právní službou Ozbrojených sil Ukrajiny, uvádí korespondent "Donbass Segodnya" s odkazem na tiskovou službu NM DLR.

Ukázalo se, že od poloviny července 2020 bylo zaregistrováno 10 542 vojáků Ukrajinských ozbrojených sil, kteří bez povolení opustili vojenské jednotky, z nichž bylo propuštěno pouze 8 259 lidí.

"Takže na personálních seznamech je stále více než dva tisíce vojáků Ukrajinských ozbrojených sil a někteří úředníci za ně nadále dostávají peníze," uvedla NM.

Připomeňme, že ti, kteří nedávno zahynuli, diverzanti VSU se chystali unést vojáky DLR.
https://donbasstoday.ru/iz-vsu-tainstve ... hi-bojcov/

Náčelník ruského generálního štábu Gerasimov přijel do Rostovské oblasti v rámci náhlé kontroly bojové připravenosti
https://twitter.com/Liveuamap/status/12 ... 9566029824


"Náčelník ruského generálního štábu Gerasimov vyslechne zprávy okresního velení o postupu opatření k náhlé kontrole bojové připravenosti v bojových uskupeních a vojenských jednotkách a také zkontroluje průběh bojového výcviku na polygonech Kadamovsky a Kuzminsky," hlásí TASS.
https://russian.rt.com/russia/news/7662 ... nshtaba-vs

Kdamovský polygon je hodně zajímavý, leží jen 20km od hranice Ukrajiny (v r.2014/2015 to byl jeden z hlavních vojenských logistických uzlů pro jednotky DLR) a od 19.6.2020 se tam provádí hodně zajímavé úpravy terénu - viz satelitní snímky v kavárně, ale to může být příprava na Kavkaz 2020 za 2 měsíce. Rozšíření jednoho malého betonového heliportu na rozměr 157x78m, další zarovnání terénu na ploše cca 900x500m (což se jeví jako plocha pro předsunutou polní vrtulníkovou základnu s dvěma VPD o rozměrech 500x35m s přilehlou stojánkou pro cca letku vrtulníků a polním táborem), další zarovnání terénu na ploše 600x80m, další zarovnání terénu na ploše 730x170m a další zarovnání terénu na ploše 600x150m právě probíhá - dle posledního satelitního snímku z 19.7.
1.jpg
Naposledy upravil(a) puma dne 21 črc 2020, 12:13, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 12:04

Ozbrojený muž vzal rukojmí 20 lidí v autobuse v ukrajinském městě Lutsk. Střílelo se, věří se, že má výbušniny. Na svém účtu sociálních médií požaduje, aby vyšší představitelé vlády přiznali, že jsou teroristé.
https://twitter.com/News_Executive/stat ... 6924432385

V ukrajinském městě Lutsk vzala neznámá osoba rukojmí a hrozí, že vyhodí autobus do povětří. Podle zpráv je v autobuse 20 lidí, autobus je zaparkován v centru města. Území je obklopeno zvláštními silami. Je slyšet zvuk výstřelů.
https://twitter.com/PatilSushmit/status ... 1101188097




SBU: Dnes v Lutsku na lince "Berestechko - Krasylivka" zajala fyzická osoba autobus. SBU společně s dalšími donucovacími orgány dělá vše pro to, aby hrozbu neutralizovala a osvobodila rukojmí. Obyvatelé Lutska jsou žádáni, aby zůstali doma nebo v práci pro vlastní bezpečnost.
https://twitter.com/ServiceSsu/status/1 ... 6142625792
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 12:30

"Maxim Bad“ řekl, že v autobuse, který zajal, jsou děti a těhotné ženy
Ozbrojený muž, který vzal asi 20 rukojmí v autobusu v Lutsku řekl, že v uneseném autobusu jsou děti a těhotné ženy. Záznam rozhovoru s ním 21. července zveřejňují místní noviny „Pershy“.

"Je zde mnoho lidí, plný autobus, jsou zde děti, jsou zde těhotné ženy." Jak se cítí? O to už by se měl starat stát. Přece se stará o lidi, " prohlásil.

Během rozhovoru hrozil, že vyhodí autobus do vzduchu, pokud policie vezme vozidlo útokem.
Řekl také, že na místě přeplněném lidmi byla umístěna další výbušnina a může ji vzdáleně odpálit.
https://ukraina.ru/news/20200721/1028313895.html

Odstřelovači SBU zaujímají pozice na střechách v ukrajinském městě Lutsk, kde drží terorista rukojmí.
https://twitter.com/StasSwanky/status/1 ... 2987976704

Muž, který vzal jako rukojmí cestující autobusem v ukrajinském městě Lutsk, již má záznam v trestním rejstříku. Zároveň oddělení kriminálního vyšetřování Ukrajinské národní policie konstatovalo, že únosce autobusu byl dříve léčen psychiatrem.
https://twitter.com/izvestia_ru/status/ ... 0337717248

Živě z Lutsku

https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 12:50

Podle dokumentu, který má Slidstvo k dispozici, byl v listopadu 2005 Maksim Krivosh odsouzen na 8,5 let za mříže se zabavením majetku. Dokumenty Krivoshe se týkají nezákonného skladování a manipulace se zbraněmi, jakož i banditismu a vydírání.
Dokumenty říkají, že se narodil v roce 1975 ve vesnici Gai v regionu Orenburg (Rusko).

Muž, který si říká "Maxim Bad", říká, že je nespokojen s stavem v zemi. Nazývá stát hlavním teroristou. Jedním z jeho hlavních požadavků je, aby se řada ukrajinských vysokých představitelů veřejně označila za teroristy ze zákona.
...
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live
https://www.slidstvo.info/news/staly-vi ... sazhyramy/

V Kyjevě někdo nahlásil výbušniny v stanici metra Minsk (u nákupního střediska Ocean Plaza) a probíhá tam hledání výbušnin - právě říkají na ZIK
Minsk - náhoda??

Což potvrzuje tuto informaci z liveumap o vyklizení Ocean Plaza V Kyjevě byla neutralizována dvě výbušná zařízení na trhu v Minsku
Podle starosty kolem 12 hodin odpoledne anonymní osoba na lince 102 informovala o položení dvou výbušnin na adresu Obolonsky Avenue, 26.
https://twitter.com/ukrinform/status/12 ... 68578?s=21
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 14:01

V blízkosti stanice metra Minsk v Kyjevě došlo k výbuchu. - řízený odpal asi
https://www.5.ua/kyiv/bilia-metro-minsk ... 19885.html

V Lutsku někdo střílel na budovu hlavního ředitelství regionální policie, kde se scházel právě Avakov s představiteli bezpečnostních složek, průstřel okna ve druhém patře. To potvrdila volyn.com.ua vedoucí komunikačního oddělení Olga Buzuluk. Předtím očití svědkové viděli, jak se k budově přibližuje kolona šéfa ministerstva vnitra Avakov.
Obrázek
https://www.volyn.com.ua/news/157127-u- ... dyt-naradu

Odstřelovač? Průstřel okna z vyvýšeného místa?

Live stream z Lutska
V centru Lutska byly slyšet tři výbuchy. Novináři nesmějí natáčet v centru města
https://www.volyn.com.ua/news/157132-u- ... ry-vybukhy
Naposledy upravil(a) puma dne 21 črc 2020, 15:17, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 15:16

Bezpečnostní orgány zakazují natáčení a streamování v centru Lutska, protože by to mohlo narušit jejich práci, hlásí Volyn.com.
Přes náměstí byl vypuštěn dron. Novináři předpokládají, že bezpečnostní složky připravují zvláštní operaci.
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live

Místní noviny Volyň 24 zveřejňují video muže vypadajícího jako Maxim Krivosh nastupujícího do autobusu s batohem a sportovní taškou v ruce.

https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live

Incident byl ohlášen místními novinami Volyn Post. Podle novinářů došlo od 15:20 k několika výbuchům. Dříve explodovaly tři výbušná zařízení. Streamování zároveň naznačuje, že by mohlo jít o improvizované výbušné zařízení, které terorista hodil z autobusu. Kromě toho byla občas slyšena střelba v oblasti divadelního náměstí.
https://24tv.ua/zahoplennya-zaruchnikiv ... i_n1381768

Ministr vnitra Arsen Avakov řekl, že policisté jsou v kontaktu s útočníkem a jeho příbuznými, jednání probíhají. Rukojmí jsou „v pořádku“. "Doufáme, že se situace vyřeší v blízké budoucnosti," řekl Avakov. Avakov také řekl, že informace, že byl podezřelý léčen na psychiatrické klinice, nejsou pravdivé.
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live

Před chvilkou opět něco explodovalo u autobusu
1.jpg
1.jpg (6.93 KiB) Zobrazeno 6968 x

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/watch?v=wiAw8ZJI5Nk
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 15:47

16:40 Podle záběru z oblasti jsou v blízkosti autobusu slyšet výbuchy.

Podle SBU je v autobuse kolem deseti cestujících.
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live


Lutskský terorista nedovolil dopravit vodu rukojmím
https://www.volyn.com.ua/news/157134-lu ... nykam-vodu

Ukrajinská pravda: Zvukový záznam teroristy předaný novinářům synem jednoho z rukojmích.
Lutskský terorista, který vzal 20 pasažérů autobusu jako rukojmí, předal své požadavky novinářům a prohlásil, že nejen autobus byl zaminován, ale někde v Lutsku je také výbušné zařízení.

Podrobnosti: V telefonickém rozhovoru žena požádala svého syna, aby kontaktoval Censor.NET, aby na scénu mohlo dorazit více novinářů a pokrývat ji. Potom podala telefon muži, který unesl autobus.

Přímý projev teroristy: "Omlouvám se, že tu se mnou byla tvá matka – ale taková situace nastala. Teď jsem na Viberu tvé matky. Sežeň co nejvíce novinářů a kontaktuj je emaily, a na telefony. Požadavky ti máma předá.

Vysvětlíš jim situaci, že v Lutsku je obsazený autobus plný lidí, zkrátka. Vše je zaminováno, v autobuse je hromada výbušnin, automatických zbraní. Kromě toho je bomba v Lutsku položena ještě samostatně.

Požadavky musí vláda splnit. Požadavky jsou velmi jednoduché.

Muž předložil své požadavky ve formě screenshotů, které také zveřejnil na Twitteru. Jejich obsah je následující:
"Šťastný Anti systémový den."

Nábožensko-politický, oligarchický systém moci - podstata teroru. Stát byl vždy a je prvním teroristou.

Se mnou je spousta lidí, automatické zbraně, granáty, dvě bomby, třetí na přeplněném místě.

Všichni explodují, pokud nebudou splněny následující požadavky: předsedové soudů (CCU, VS), Vysoká rada spravedlnosti, generální prokurátor, ministr spravedlnosti, ředitel vězeňské služby, předseda vlády, předseda Nejvyšší rady, ministr obrany, vedoucí SBU, vedoucí církví (Filaret, Epiphanius, Onufriy, Shevchuk, Ahmed Tamim, protestant, římský katolík) a také Avakov, Poroshenko, Achmetov, Kolomoisky, Pinchuk, Medvedchuk - všichni zveřejňují videozáznam na sociální síti s textem „I - jméno, pozice, Jsem - terorista ze zákona“.

Prezident Zelenský vydá video zprávu s textem: „Film„ Pozemšťané z roku 2005, všichni jej sledujte“. Dále: moje smrt nezabrání výbuchům.

Takže: pravda z úst 24 zachrání životy stovek lidí.

Šťastný Anti systémový den. Nezklamte se. Oslavte pravdu. “

Následně Twiiter pozastavil účet „Maxim the Bad“ a Youtube - jeho video smazal.
https://www.pravda.com.ua/news/2020/07/21/7260126/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 17:02

Náměstek ministra vnitra Anton Gerashchenko řekl NV o současné situaci.
„I když je situace stále vážná. Občan, který unesl autobus, stále nedává příležitost dodat vodu a jídlo pro rukojmí, které zajal v devět ráno. Také nedovoluje lidem odejít za přirozenou potřebou, ale stále se spoléháme na vyjednávání a ještě jednou vyjednávání, “řekl. Gerashchenko poznamenal, že Krivosh sleduje informace o pokrytí událostí novináři na internetu. Podle zástupce ministerstva vnitra terorista ještě neučinil ústupky. "Tam (v autobuse.) Je trochu více než 10 lidí. Známe jména všech lidí, kteří tam jsou, a jsme v kontaktu s jejich příbuznými," dodal Gerashchenko.

Zdroj LIGA.net v oblasti bezpečnostních sil hlásil, že Krivosh zahájil palbu na policejní dron létající nad autobusem. Pokouší se ho sestřelit. Po jednom z těchto pokusů dron odletěl stranou a Krivosh hodil výbušný balíček/granát.

Policie požádala novináře, aby vypnuli kamery a nehlásili se ze scény. Podle policie informace přenášené na internet mohou operaci poškodit.
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live

"Dělej něco! Máte půl hodiny, “řekl rukojmí lutského teroristy
Ruslana D. z Luhanska , která je v současné době v autobuse s teroristou, opět kontaktovala redakční kancelář webových stránek Pershiy. Žena řekla, že dostali půl hodiny, aby požádali novináře, aby od Zelenského požadovali video vystoupení.

Připomínáme, že se jedná o druhé kontaktování z autobusu v centru Lutska. Žena, která tam je, kontaktovala novináře. Očividně tak činí na žádost muže, který drží rukojmí.

Tuto konverzaci zprostředkujeme doslovně.
(Čas - 16:37)
...
https://pershyj.com/p-robit-schos-u-vas ... stom-44503

Terorista se pokouší sestřelit policejního drona létajícího nad autobusem.
https://twitter.com/Review_News_Net/sta ... 4496003073

FM vysílání ve městě Lutsk bylo vypnuto
https://24tv.ua/zahoplennya-zaruchnikiv ... a_n1381892
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 17:40

Kyjev a Charkov je zavalen vlnou „výbušnin“: Výbušniny se hledají na letišti, v zdravotnických zařízeních, v hotelech a bankách.
Bezpečnostní orgány kontrolují informace o údajném zaminování řady infrastrukturních objektů v Kyjevě a Charkově. Je již známo, že informace o výbušninách na hlavním nádraží v hlavním městě se ukázaly být nepravdivé.

Podle "Kiev Operative", se výbušniny v současné době hledají v objektu mezinárodního letiště v Kyjevě. Lidé jsou evakuováni.

Mezitím v Charkově policisté kontrolují informace o údajném položení výbušnin ve zdravotnických zařízeních, hypermarketech, nákupních centrech, bankách, hotelech, poštách, budovách železničních a autobusových stanic.

Dříve dnes se v blízkosti stanice metra Minsk, nákupního centra Ocean Plaza a budovy odvolacího soudu v Solomenskijské čtvrti v Kyjevě objevili telefonáty o „bombách“. Zejména při kontrole o položení výbušniny poblíž stanice metra byla nalezena podezřelá schránka, kterou bylo rozhodnuto odstřelit.
https://112.ua/obshchestvo/kiev-i-harko ... 43696.html

Komentátorka: U autobusu právě stojí (podruhé) člověk s vodou/jídlem pro rukojmí a slyšíme výstřel


Ukrajinou se žene vlna hlášení o výbušninách: Železniční stanice, soudy a banky jsou evakuovány v Kyjevě, Charkově a Oděse
https://www.dialog.ua/crime/211896_1595343346

Geraščenko: Nemáme důkaz, že dnešní masová vlna „zaminování“ je spojena s událostmi v Lutsku
Bezpečnostní orgány nemají žádné důkazy o tom, že masová vlna „zaminovaní“, která dnes pokrývá řadu ukrajinských měst, souvisí s událostmi v Lutsku, kde terorista od rána drží rukojmí v autobuse. Uvedl v exkluzivním komentáři “112 Ukrajina“ náměstek ministra vnitra Anton Geraščenko.

Nemáme žádné důkazy o tom, že tyto akce přímo souvisejí, ale samozřejmě, když některé stresující informace o zajetí rukojmí atd. Projdou informačním polem, další osoby mohou nadměrně volat a informovat o výbušninách," řekl. Geraščenko.

Potvrdil také, že v blízkosti stanice metra Minsk bylo nalezeno výbušné zařízení , které bylo následně zneškodněno. Incident je vyšetřován jako teroristický útok.
https://112.ua/obshchestvo/gerashhenko- ... 43707.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 19:33

Konverzace s Maximem Krivoshem se konala ve vysílání na televizním kanálu NTA ve Lvově.
"Nemám co dodat k tomu, co jsem napsal. Až budou požadavky splněny - nechám lidi jít," řekl.
Podle něj mu policie nevychází vstříc. „Neviděli jsme jediný krok, pouze provokace,“ řekl Krivosh.
Pozval novináře na místo: „Přijďte, pokud máte čas, ale možná nemáte čas ...“.
Útočník vyžaduje pozornost médií, protože je si jist, že tímto způsobem budou jeho požadavky splněny rychleji.
Podle něj je v autobuse zraněný muž, těhotná žena a dítě. „Lidé jsou ve špatném stavu,“ řekl útočník.

Místní noviny Visnyk hlásí, že policie zastavila muže, který se pokoušel dostat k autobusu. Řekl, že tam je jeho manželka. Nyní psychologové komunikují s mužem.
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live

V důsledku dlouhých jednání s teroristem odvedl první zástupce náčelníka národní policie Koval 3 rukojmí.
Terorista propustil seniorku, těhotnou ženu a dítě. Takové informace jsme dostali od několika očitých svědků najednou.
https://visnyk.lutsk.ua/news/ukraine/re ... ruchnykiv/

Avakov: Koval odvedl tři rukojmí
https://twitter.com/AvakovArsen/status/ ... 9136631808

Zelensky osobně hovořil s teroristou v Lutsku
Zástupce vedoucího úřadu ukrajinského prezidenta Kirill Tymošenko řekl, že propuštění prvních tří rukojmí v Lutsku bylo možné díky rozhovoru mezi hlavou státu Volodymyrem Zelenskym a útočníkem Maximem Krivoshem (Plokhim).

"Volodymyr Zelensky osobně mluvil s mužem, který vzal rukojmí v Lutsku, poté propustil tři lidi," řekl Tymošenko.
https://ukraina.ru/news/20200721/1028320337.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 20:09

Zelensky zveřejnil výzvu ve videu, kterou po něm požadoval terorista v Lutsku
Každý by měl shlédnout film "Pozemšťané z roku 2005," uvedl Zelensky ve video zprávě.
Terorista požadoval, aby prezident zveřejnil tuto větu na sociálních sítích.
https://twitter.com/tass_agency/status/ ... 8794320903

Zelensky splnil požadavek teroristy. Tři rukojmí jsou na svobodě. Vyhlídky ostatních nešťastníků, kteří se 11. hodiny tísní v autobuse ve společnosti šílence, jsou zatím velmi mlhavé.
https://twitter.com/Vityzeva/status/1285637572069396487 Zelensky také v komentářích k videu zveřejnil screenshoty požadavků Krivoshe.
Obrázek
https://news.liga.net/incidents/chronic ... sti---live
Naposledy upravil(a) puma dne 21 črc 2020, 20:51, celkem upraveno 2 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 20:49

Terorista se právě vzdal sám policistům, ti jej odvedli v poutech, dva příslušníci červeného kříže začali vyvádět z autobusu cestující, a do toho tam najela zásahovka na BTR a dodávka SBU a hodila ohlušující/zabléskové dělobuchy.


Únos autobusu v Lutsku: útočník se vzdal policistům
Muž, který držel rukojmí v autobuse v Lutsku déle než 12 hodin, se obrátil na policii. Muž byl zadržen, všichni lidé, které držel v autobuse, byli propuštěni.
https://hromadske.radio/ru/news/2020/07 ... ranyteliam

Terorismus nemá v žádné zemi žádné místo: Zelenský blahopřeje k propuštění rukojmí v Lutsku
https://zik.ua/news/ludyna/teroryzmu_ne ... sku_975539

UAV vrtulník OBSE Schiebel Camcopter S-100 OE-VXU právě "létá" 5km od hraničního přechodu Novoazovsk/Uspenka na výšce 2100m - což je cca 55km vzdušnou čarou od polygonu Kuzminka, takže tam asi nic moc nevidí optikou, musí sledovat oblast blíže hranici v RF. Včera také létal ve stejné oblasti se zapnutým odpovídačem, + monitoroval hranici i u přechodu Novošachtinsk.
https://www.flightradar24.com/data/airc ... u#250028f0
1.jpg
Naposledy upravil(a) puma dne 21 črc 2020, 22:56, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 21 črc 2020, 22:28

Granáty a pistole: v Charkově zadržela SBU komplice „lutského teroristy“
https://www.057.ua/news/2826894/granaty ... rista-foto
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 21 črc 2020, 22:58

Jediný v postsovětském prostoru. To lze říci o strojírenském podniku v Sněžném "Aviatech" v DNR. Vzhledem k jedinečnosti některých technologií dodává díly pro letecký průmysl. Mezi zákazníky závodu patří 95% letecké podniky v Rusku. Aviatech však také dodává na trh mnoho druhů spotřebního zboží. Plat pracovníků se pohybuje okolo 16 000 rublů.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 21 črc 2020, 23:17

Každý by měl shlédnout film "Pozemšťané z roku 2005," uvedl Zelensky ve video zprávě.
Terorista požadoval, aby prezident zveřejnil tuto větu na sociálních sítích.


Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 črc 2020, 07:48

Od pátku 23. července bude do oblasti OOS omezen vstup civilních těžkých vozidel. Uvádí se na stránce tiskového střediska kombinovaných sil.
„Počínaje 23. červencem bude omezen vstup do oblasti OOS v regionech Doněck a Luhansk a pohyb v těchto oblastech vozidel s hmotností vyšší než 24 tun a hmotností nápravy větší než 7 tun při teplotě vzduchu vyšší než + 28 ° C od 10:00 do 22:00. Omezení bude platné až do odvolání, "- uvádí se ve zprávě.

Velení OOS uvedlo, že omezení se nevztahují na vozidla přepravující náklad, které se používají k eliminaci přírodních jevů nebo mimořádných událostí umělé a přírodní povahy.

Tato opatření jsou prováděna s cílem zachovat integritu povrchu vozovky v oblastech provádění opatření k zajištění národní bezpečnosti a obrany, odražení a potlačení ozbrojené agrese Ruské federace v regionech Doněck a Luhansk.
https://112.ua/ato/s-23-iyulya-budet-og ... 43714.html

Klimkin řekl, že Zelensky otevřel Pandořinu skříňku v Lutsku
Bývalý ukrajinský ministr zahraničí Pavel Klimkin se domnívá, že prezident Volodymyr Zelensky musí pochopit, kdy je nutné přestat plnit požadavky teroristů. 22. července o tom napsal na své stránce na Facebooku.

Během unesení autobusu s cestujícími v Lutsku, Volyně, terorista Maksim Krivosh (Bad) vyjádřil svůj požadavek Zelenskému: musíte zveřejnit záznam s textem „Pozemšťané“ z roku 2005 by měli sledovat všichni. “ Hlava státu splnila podmínku zločince výměnou za propuštění lidí.

"Toto video otevřelo Pandořinu skříňku pro případné požadavky kohokoli na Ukrajině na její vedení: uvnitř i vně. A nyní je klíčovým úkolem ukázat, že v připravenosti ke splnění těchto požadavků existuje limit, abych tak řekl, poslední "ne". Takový úkol je jako chůze po čepeli, protože moc je pro lidi a jejich ochranu," napsal Klimkin.
https://ukraina.ru/news/20200722/1028324574.html

Včerejší vzdání se Krivoshe


Ministerstvo vnitra Ukrajiny zavedlo bezpečnostní režim v devíti regionech Ukrajiny na dobu nezbytnou k prověření kontaktů lutského teroristy Maxima Krivoše a dalšímu prověření situace, ke které došlo v Lutsku ve dnech 2. až 1. července.
https://112.ua/obshchestvo/v-mvd-rasska ... 43730.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 22 črc 2020, 13:42

Záchranná akce "bílých" přileb VSU - full video

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 22 črc 2020, 16:23

:sipka: Není lepší tam dát originální název vystihující obsah? "Poslední hodina „estonského“ vojáka" (VSU)

Bývalý poslanec Nejvyšší rady David Žvania, který byl v roce 2014 členem vnitřního kruhu Petra Porošenka, uvedl, že bývalý prezident obdržel během své moci z korupce zhruba 4 miliardy dolarů. Uvedl to ve videu zveřejněném na YouTube 21. července
https://ukraina.ru/news/20200722/1028326299.html

Na zasedání 22. července ukrajinská vláda schválila postup pro vytvoření černé listiny, která bude zahrnovat osoby na které se vztahují sankce a spojené s teroristickými činnostmi.
https://ukraina.ru/news/20200722/1028331584.html

Gryzlov: Rozhodnutí Nejvyšší rady uspořádat místní volby na Ukrajině 25. října tohoto roku je v rozporu s minskými dohodami. Boris Gryzlov, zplnomocněný zástupce Ruské federace, o tom informoval novináře ve středu po pravidelném setkání kontaktní skupiny prostřednictvím videokonference.
Podle něj jednání o jakýchkoli otázkách v politické, ekonomické a humanitární oblasti v podmínkách, kdy nejvyšší zákonodárný orgán Ukrajiny rozhodl o vyloučení urovnání konfliktu na základě dohod z Minska, „postrádá jakýkoliv smysl“. "Hovořím o usnesení Nejvyšší rady ze dne 15. července o pořádání místních voleb, ve kterém jsou podmínky, které jsou přímo v rozporu s minskými dohodami, stanoveny jako podmínky pro uspořádání voleb v Donbassu," dodal Gryzlov.

Ministerstvo zahraničních věcí Doněcké lidové republiky (DLR) zase vydalo prohlášení po ukončení schůze kontaktní skupiny, ve kterém uvedlo, že „celá konstruktivita“ práce kontaktní skupiny skončila ve středu, jakmile republiky požadovaly, aby zástupci Kyjeva komentovali toto usnesení Nejvyšší rady, čtvrtý bod je zcela v rozporu s minskými dohodami. Ministerstvo zahraničí DLR zdůraznilo, že Kyjev odmítl projednat usnesení Rady.

„Bez pochopení jednoznačného a transparentního závazku oficiálního Kyjeva provádět soubor opatření k politickému urovnání ozbrojeného konfliktu v Donbassu, není možné jednat a ještě více se vůbec dohodnout na čemkoli o politických, humanitárních nebo ekonomických otázkách, protože všechna z nich jsou také regulována ústřední dokument minského balíčku, "uvedlo ministerstvo zahraničních věcí republiky.

Čtvrtý odstavec usnesení Nejvyšší rady ze dne 15. července o místních volbách na Ukrajině ve skutečnosti uvádí všechny nároky oficiálního Kyjeva, pokud jde o možnost konat volby v Donbassu. Obsahuje zejména náznak předběžného převodu kontroly nad společným úsekem hranice s Ruskou federací na Ukrajinu, potřebu stáhnout všechny „ilegální ozbrojené formace“ a vybavení, což znamená síly lidových milicí LLR a DLR, obnovení „ústavního systému a zákona a pořádku“ v regionu. v souladu s platnými zákony Ukrajiny.

Všechny tyto požadavky jsou v přímém rozporu s minskými dohodami, které požadují udělení zvláštního postavení regionu a pořádání voleb za podmínek dohodnutých přímo se zástupci Donbassu. Až poté, jak je uvedeno v minských dohodách, by Ukrajina měla získat kontrolu nad hranicí.
https://tass.ru/politika/9030969

Gryzlov posoudil dohodu o příměří mezi Kyjevem a Donbassem
Boris Gryzlov, zplnomocněnec Ruska v kontaktní skupině pro Donbass, uvedl, že ruská strana je spokojena s dohodou o příměří mezi Kyjevem, Doněckem a Luhanskem.

"V tomto ohledu nelze říct nic jiného než uspokojení." Opatření k zajištění příměří mezi Kyjevem a Donbassem by měla vstoupit v platnost 27. července 2020, “cituje RIA Novosti Gryzlov.

Během internetové konference zplnomocněnec uvedl, že díky akci zástupce šéfa prezidentské administrativy ruského prezidenta Dmitrije Kozaka bylo možné překonat pokusy Ukrajiny znovu se vyhnout přijetí konkrétních účinných opatření.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... stGve.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět