SARS-CoV-2 (COVID-19)

Odpovědět
Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Alchymista » 14 dub 2020, 11:43

April 13, 2020, polnoc GMT
tabulka 202000413p.jpg
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 14 dub 2020, 12:25

Putin: Rusko pracuje na vakcíně a je ochotno se o ní podělit
Prezident Vladimir Putin učinil prohlášení, že Ruská Federace v současné době vyvíjí speciální vakcínu na COVID-19 a je připravena předložit výsledky vývoje v tomto směru.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... WkVGv.html

Čína schválila klinické testy tří vakcín proti koronaviru
Úřady v Číně schválili tři klinické testy vakcíny proti koronaviru SARS-CoV-2, uvedl šéf odboru pro vědu a technologický rozvoj Ministerstva vědy a techniky Wu Yuanbin.

Upřesnil, že lék založený na adenovirovém vektoru vytvořeném týmem akademika Chen Wei byl první, který byl schválen. Minulý týden začali vědci přijímat dobrovolníky do druhé fáze testů - podle Yuanbin je to první vakcína proti koronaviru na světě, která dosáhla této fáze.

Kromě toho tým Wuhanského institutu virologie na Čínské akademii věd a Wuhanského institutu biologických produktů (součást skupiny Sinopharm Group), jakož i pekingská společnost Sinovac Research & Development Co., obdrželi schválení pro klinická hodnocení inaktivované vakcíny.

Podle hlavního epidemiologa Čínské lidové republiky Zhong Nanshan probíhá co nejrychlejší vývoj léčiva na bázi adenovirového vektoru a inaktivované vakcíny. V polovině března tedy začaly studie čínské vakcíny proti SARS-CoV-2 založené na rekombinantním adenovirovém vektoru, kterých se účastnilo 108 dobrovolníků, kteří byli rozděleni do tří skupin po 36 lidech.
První skupině dobrovolníků byla podána nízká dávka, druhé - střední, třetí - vysoká. Výsledky první fáze výzkumu zatím nejsou známy. Klinické studie tohoto léku budou trvat až do konce prosince: pokud se lék ukáže jako účinný, může být uveden na trh rychleji než obvykle.
https://ria.ru/20200414/1570013035.html

Zajímavá online data a mapa: Index úrovně samoizolace městských obyvatel (v RF a okolních ex sovětských státetech). Čím vyšší hodnota, tím lepší. Zajímavé je porovnání s městy v Bělorusku, kde neplatí žádná omezení.
https://yandex.ru/maps/covid19/isolation

Něco podobného by mohl bez problémů spustit i Google na svých mapách na anonymizovaných datech sbíraných z Androidu, taková obdoba měření intenzity silničního provozu, to je defakto technicky i právně identické.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Alexus » 14 dub 2020, 13:52

Z webu jednoho doktora:
Statistika v Itálii vydala nové srovnání mortality obyvatel v období 1-28. března 2019 s 1-28. březnem 2020. Opět jsem vybral začátek části týkající se oblasti Bergamo a okolí, která byla postižena COVID-19 velmi těžce, a udělal printscreen. Oproti minulému srovnání (1-21. březen) jsou rozdíly mortality dle očekávání ještě větší. Orientace v obrázku není těžká, u jednotlivých obcí máte počty zemřelých lidí (M – muži, F – ženy, M+F – cekové počty) za 1-28. březen 2019 a následně za 1-28. březen 2020. Poslední sloupce jsou procentuální rozdíly (opět M, F, M+F), jistě si povšimnete nárůstu ve většině obcí ve stovkách, případně tisícovkách procent. Kompletní dokument najdete úplně dole mezi soubory na webové adrese https://www.stefajir.cz/dokumenty-covid-19

Srovnání mortality nám ušetří oblíbeného rozjímání nad tím, jestli lidi umírají na COVID, nebo s COVID. Prostě v oblasti COVID-19 výrazně postižené zemřelo v březnu 2020 z nějakého důvodu mnohonásobně více lidí než ve stejném období v roce minulém. Proč ti lidé zemřeli, to již ponechám na vašem zvážení.
Přílohy
Mortalita Bergamo 2019_20_1Q.png

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Pepe Razzi » 14 dub 2020, 15:16

Deutscher Bundestag, 17. Wahlperiode 03. 01. 2013 (!)
Unterrichtungdurch die BundesregierungBericht zur Risikoanalyse im Bevölkerungsschutz 2012
Informace ze zprávy spolkové vlády o analýze rizik v civilní ochraně 2012

od str 55 to nabírá na zajímavosti - Risikoanalyse „Pandemie durch Virus Modi-SARS“
http://dipbt.bundestag.de/dip21/btd/17/120/1712051.pdf

---
Tohle je zajímavá kazuistika českého pacienta (46 let), jenž měl na jedné straně typické příznaky covid-19, ovšem testy detekující RNA viru v horních cestách dýchacích vyšly opakovaně negativně, nicméně rychlotest na protilátky naopak vyšel pozitivně.
https://www.infekce.cz/zprava20-46.htm

---
případ smrti forenzního experta, který nejspíše chytil virus z mrtvého těla (pravděpodobnost získání infekce jiným způsobem byla hodnocena jako minimální)

https://www.businessinsider.com/first-d ... and-2020-4
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8X20300718

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 14 dub 2020, 18:01

https://twitter.com/CT24zive/status/1250091701579980801

Pět etap otevírání provozoven: nejdříve po týdnu, pak po dvou, až do června
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pe ... a-40320458

Francouzský a ruský premiér diskutoval o společném výzkumu léčiv a vakcín na COVID-19
https://tass.com/society/1144659


Poradce ředitele Centrálního výzkumného ústavu epidemiologie Rospotrebnadzor, akademik Ruské akademie věd Viktor Maleev, poskytl rozhovor pro web stopkoronavirus.ru, kde vysvětluje, jak se současné šíření viru liší od jiných epidemií a jak se chránit před touto chorobou.
- Je současná epidemie ve světovém měřítku bezprecedentní?

- Samozřejmě, protože koronavirus je velmi rozšířený. Vypuknutí nemoci zaskočilo mnoho zdravotnických systémů. Na rozdíl od chřipky je infekce nová a zatím na ní nejsou účinné vakcíny ani preventivní léky.

Druhým faktorem je ekonomický šok, který způsobil koronavirus.

No a třetí důvod, který dělá tuto epidemii takto rozsáhlou – moderní úroveň rozvoje MÉDIÍ a sociálních médií přispěla nejen k informování obyvatel, ale i k vzniku paniky v důsledku aktivního šíření fám. Pokud dříve bylo obtížné rychle zjistit, jaké jsou lidé na Haiti nebo v Nikaragui nemocní, nyní se tato informace šíří v reálném čase.

- Jak nejčastěji dochází k infekci?

- Vzduchovými kapičkami a kontaktem, dotykem o různé povrchy na veřejných místech. Virus také může proniknout do těla s jídlem nebo dotykem na obličej.

Je dokázáno, že existuje vertikální přenosová cesta: během porodu je možné předat koronavirus placentou. Takových případů je zatím málo.

- Jak se liší průběh koronaviru od pneumonie nebo bronchitidy?

- COVID-19 je akutní respirační infekce, která postihuje nejen dolní dýchací cesty, ale také horní. Pokud se onemocnění vyskytuje v těžké formě, pak je zaznamenána pneumonie.

- Je těžké léčit koronavirus?

- V 80% případů to není obtížné, děti se zotavují velmi rychle. Ale lidé nad 65 let, kteří jsou obézní, mají cukrovku nebo plicní a srdeční onemocnění, ty je mnohem obtížnější léčit.

Další problém: koronavirovou infekcí se velmi snadno nakazíte, takže pacienti i ti, kteří se o ně starají, musí nutně nosit masky.

Ministerstvo zdravotnictví nedávno uvedlo, že kuřáci hůře snášejí koronavirus. Souhlasíte?

- Samozřejmě. Nemoc primárně postihuje plíce a kuřáci a priori mají podráždění a zánět dýchacích cest.

- Doktoři se nebojí nákazy?

- Je to jejich práce. Hasič nemůže nejít k požáru a my se nebojíme poskytnout pomoc nemocnému. V takových chvílích nemyslíte na sebe, ale na kvalitu výkonu své práce.

- Jaká pravidla musí dodržovat lékař pracující s nemocnými COVID 19?

- Nejdůležitější je používat ochranné oblečení. Lékaři také potřebují cizí pomoc, aby zhodnotili, jak správně mají oblek a respirátor nasazený. Všechny obleky jsou povinně ošetřeny dezinfekcí.

Na zdravotníky se vztahuje také pravidlo mytí rukou po jakémkoli kontaktu.

Lékaři častěji než ostatní si musí provést testy na infekci. Doporučujeme to udělat jednou týdně, a pokud byla porušena ochrana a došlo k kontaktu s nemocným, pak ještě častěji.

- Jaké jsou vaše předpovědi pro snížení výskytu v Rusku?

- Těžko říct, protože nemoc nedosáhla vrcholu. Myslím, že infekce zůstane s námi nějakou chvíli, jen v menším měřítku. V Číně jsou nemocní stále nakaženi a umírají, ale to je 10 lidí denně, což je nesrovnatelné s tím, co tam bylo před pár měsíci.

- Vaše tipy pro prevenci onemocnění pro čtenáře?

- Vyhledejte lékařskou pomoc včas. Pokud kašlete a máte podezření a předtím jste byli v jiné zemi nebo jste byli v kontaktu s lidmi, kteří se vrátili z jiných zemí, pak stojí za to to prověřit.

Každý den větrejte místnost, proveďte mokré čištění.

Česnek, citron a zázvor neovlivňují možnosti infekce. Ale nezapomeňte, že s dostatečným množstvím vitamínů v těle se nemoc snáší snadněji.

Starším lidem doporučuji, aby měli chronická onemocnění pod kontrolou: užívat léky včas a v případě potřeby se obrátit na lékaře.

Rozhovor vedla Anna Polunina.
https://стопкоронавирус.рф/news/20200414-1412.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od petrp » 14 dub 2020, 20:19

Země očkující proti TBC mají šestkrát méně úmrtí
Bezmála šestkrát nižší úmrtnost na koronavirus mají země, které prováděly plošné očkování proti tuberkulóze vakcínou Bacillus Calmette-Guérin (BCG). Vyplývá to podle serveru Mail Online z výzkumu vědců z Univerzity Johnse Hopkinse.

https://www.narodninoviny.cz/koronaviru ... ene-umrti/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Pepe Razzi » 14 dub 2020, 20:58

Polovina infikovaných nemá žádné příznaky. Výzkum z Islandu
https://futurism.com/neoscope/half-coro ... o-symptoms
ALE !
Rad bych upozornil na detail, ktery temer nikdo nezminuje. Padesat procent bylo asymptomatickych V DOBE PROVEDENI TESTU, to neznamena ze symptomy se u techto lidi nedostavi nikdy. Konecne procento asymptomatickych nosicu je nizsi. Podle studie z Diamond Princess, coz je jeden z nejvice protestovanych vzorku ktere mame k dispozici, nikdy nedojde k vyvoji symptomu pouze u cca 18%.
https://www.eurosurveillance.org/conten ... 10.2000180

---
V Itálii, přesně v Emilia Romagna, byla v posledních dnech zahájena studie s heparinem.
Terapie využívá dvě důležité vlastnosti heparinu: jeho protizánětlivou sílu a antikoagulační kapacitu, která by mohla zabránit jedné z hlavních komplikací zjištěných u pacientů s Covid-19, jmenovitě difuzní trombózy.
https://tg24.sky.it/salute-e-benessere/ ... virus.html

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 15 dub 2020, 08:49

Celkově provedli ruští vojenští lékaři epidemiologové a specialisté jednotek radiační chemické a biologické ochrany ministerstva obrany Ruska společně s italskou armádou kompletní dezinfekci penzionů pro seniory v 59 osadách Lombardie. Dezinfikováno bylo 63 budov a objektů, s více než 400 tisíc metrů čtverečních interiéru a více než 51 tisíc metrů čtverečních zpevněných komunikací.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... GEIl0.html

Vědci tvrdí, že koronavirus byl přenesen na lidi z toulavých psů pojídajících netopoří maso
Zatímco předchozí studie naznačovaly, že virus byl přenesen na člověka pomocí luskounů, kanadský tým nyní tvrdí, že psi jsou zodpovědní za přenos viru na člověka. Ne všichni vědci však s touto teorií souhlasí. ...
https://www.mirror.co.uk/science/corona ... s-21864670
https://www.the-gazette.co.uk/news/nati ... -suggests/
Naposledy upravil(a) puma dne 15 dub 2020, 09:32, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Alchymista » 15 dub 2020, 09:19

April 14, 2020, polnoc GMT
tabulka 202000414p.jpg
Aktuálne je to už vyše 2 miliony prípadov celosvetovo, a 127 tisíc mrtvych...
Šokujúce je, že zo súčasných aktívnych zhruba 1 miliona 390 tisíc prípadov je skoro 550 tisíc v Spojených štátoch - to je skoro 40% :!: :shock: (populácia USA je pritom ~330 milionov - asi 4,2% svetovej populácia odhadovanej na 7,8 miliardy)
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Pepe Razzi » 15 dub 2020, 10:13

Čína dala v úterý souhlas se zahájením klinických testů dvou vakcín proti koronaviru na lidech, uvedla agentura Nová Čína. Jednu vakcínu vyvinula pekingská firma Sinovac Biotech a druhou Institut pro biologické produkty spadající pod státní firmu China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) se sídlem ve Wu-chanu. Souhlas udělila v úterý státní rada oběma vakcínám.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... h-40320427

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od petrp » 15 dub 2020, 12:55

COVID-19 versus Vnukovo-32
Dnes žijeme v době "třísekundové pozornosti" - o každém problému je a musí být rozhodnuto do tří sekund, ať jse sebe-složitější : Obtloustlý plešatec středního věku píše na blog, že státní televize lže - "Jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet" - to znamená, že věří na únosy UFOny, HAARP, NWO, ilumináty, léčivou sílu čaker a tak dále. Přesně takhle uvažují někteří moji čtenářové, kteří po třísekudovém úsudku - mi tři hodiny píšou sáhodlouhé litanie o konspiracích všeho druhu. Mezi těmito maily v poslední době dominuje jedno téma : "Koronavirus je bojový virus vyrobený Číňany". Pro ušetření času píšu tento článek, abych pak - místo 20 minut vysvětlování - každému řekl "přečti si to na mém blogu".

http://petr-kubac.blog.cz/2004/covid-19 ... vnukovo-32
MUDr. Petr Kubáč, biochemik, primář Městské nemocnice Ostrava
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od petrp » 15 dub 2020, 16:40

Koronavirus překvapuje. Na mladé lidi působí jinak, než se předpokládalo
Koronavirus se v posledních týdnech a měsících stal tématem číslo jedna. A přesto, že se o něm mluví denně, stále toho o zákeřném viru víme žalostně málo. V případě nového typu koronaviru SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc covid-19, odborníci stále nemají dostatek informací o jeho biologickém chování. Svědčí o tom stále nové a detailnější studie, které například přinesly nové informace o tvorbě protilátek u lidí, kteří nemoc prodělali.
Jedna z posledních studií například ukázala, že nejvyšší protilátky mají starší jedinci, kteří prodělají těžší formu této infekce. Naopak celá řada mladých lidí a dětí může nemoc prodělat s minimálními nebo dokonce žádnými protilátkami. Je to věc, která je opravdu překvapivá. Právě podobné studie mohou mít vliv na koncept takzvaného imunitního pasu, jehož otázka se objevuje poslední dny v odborných diskusích. Jde o to, že pokud má jedinec protilátky proti onemocnění, je málo pravděpodobné, že by se nakazil, a není tedy zásadní důvod, aby se na něj vztahovala další restriktivní opatření v plném rozsahu.

https://zpravy.denikplus.cz/domaci/1589 ... adalo.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 5548
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Kalinac » 15 dub 2020, 19:13

Koronavirus překvapuje. , ve Francii globálně zmátl svět....i americké statistiky pána Johna Hopkinse ....
Šel do záporu přírustků Confirmed Case dne 14.4.2020 cca - 6 500, asi se dal na versi AntiCovid ....

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps ... 7b48e9ecf6

Volba France a na pravé straně dole volba Daily :roll:
daily.JPG
daily.JPG (21.54 KiB) Zobrazeno 9832 x
Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 16 dub 2020, 06:35

Trump prověřuje, zda koronavirus pochází z čínské laboratoře. Se Si Ťin-pchingem o tom ale nemluvil
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/kor ... 160538_per

Ojedinělá karanténa nepomůže, určitá omezení by měla trvat do roku 2022, tvrdí experti
https://echo24.cz/a/S8HiF/ojedinela-kar ... di-experti
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Tarmi
Redaktor
Příspěvky: 415
Registrován: 18 úno 2017, 20:25

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od Tarmi » 16 dub 2020, 07:23

Pravda o nCOV-19: zfalšované statistiky, souboj epidemiologů s imunology, mediální hysterie:
http://dfens-cz.com/pravda-o-ncov-19/
Ak chceš poznať pravdu, počúvaj tých, ktorý majú zakázané hovoriť.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 16 dub 2020, 10:03

Proč koronavirus postihuje hlavně obézní muže? Cosi zvláštního se děje i u kuřáků
https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/pro ... .720c6d32/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

tomaspetr
Senior redaktor
Příspěvky: 3994
Registrován: 16 úno 2017, 20:13

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od tomaspetr » 16 dub 2020, 15:26

www.denik.cz/ze_sveta/koronavirus-itali ... -internetu

Něco shnilého je ve státě Dánském, aneb proč tak velký humbuk na vesnici?
Credo in me
Spero on Deum
Наше дело правое, победа будет за нами

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 16 dub 2020, 16:55

Imunolog: Koronavirus už má čtvrtina Čechů, nakazit se je pro většinu jen dobře // Prostor X podcast
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od martanus » 16 dub 2020, 18:18

Imunita po prodělání covid-19? Zřejmě ano, ale jen několik měsíců
Má člověk, který prodělal onemocnění covid-19 imunitu, nebo může infekci způsobenou novým koronavirem chytit v krátké době znovu? To je otázka, která v současné době nedá spát vědcům. Podle lékařů na ni budeme s určitostí znát odpověď až v budoucnu.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/im ... u-40320754
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)

Příspěvek od puma » 16 dub 2020, 19:14

Patolog pochybuje, že koronavirus způsobuje pneumonii
Patolog a specialista na farmakologii a toxikologii Alexander Ediger vysvětlil povahu změn, ke kterým dochází u plic pacientů infikovaných COVID-19. Poznamenal, že takové projevy nemoci nelze nazvat pneumonií.

"Máme co do činění s velmi specifickou plicní lézí. Tento virus je samé překvapení, “ uvedl.

Ediger uvedl, že pneumonie trvá kratší dobu a zřídka kdy vede ke smrti pacienta. V případě koronaviru není hlavní respirační orgán člověka primárním „cílem“.

Při infekci koronaviru v těle dochází k celkovému poškození krevních buněk a cévních stěn. Poškozený je také trávicí trakt.

Lékař navrhl připomenout si výsledky čínských studií, během nichž zahraniční vědci zjistili, že nová infekce ovlivňuje hemoglobin v červených krvinkách. V důsledku toho se u nakažené osoby vyvíjí hypoxický syndrom.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... KFVhF.html

Epidemiolog: Koronavirem se zřejmě můžete nakazit několikrát, nezbavíme se ho // Prostor X podcast



Všechny případy akutních respiračních virových infekcí v Moskvě budou považovány za podezření na koronavirus
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... x2rQD.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět