Ukrajina

Odpovědět
danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3007
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Ukrajina

Příspěvek od danny1691 » 13 pro 2019, 01:55

Zdroj v češtině
Ukrajinci zadrželi podezřelé z vraždy novináře Šeremeta ‚Kdo je objednavatel?‘ ptá se Zelenskyj

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukr ... 122346_hag

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 13 pro 2019, 09:49

Zelenského administrativa se rozhodla pustit na Ukrajinu štáb ruského armádního televizního kanálu Zvezda. Podle výzkumu @StopFakingNews jsou zařazeni na 2. místo z hlediska množství falešných zpráv. Včera Zelenského úřad slíbil, že se to nikdy nestane - a voila!
https://twitter.com/yevhenfedchenko/sta ... 1468753920

Pro konání voleb vyžaduje Avakov rozpuštění donbaských sil
Aby se volby konaly v Donbasu, jak je stanoveno v minských dohodách, musí být zrušena lidová policie DLR a LLR, které Kyjev považuje za nezákonné. Uvedl to ministr vnitra Ukrajiny Arsen Avakov.

Podle ministra je Kyjev připraven po uzavření přiměřené dohody diplomatů vstoupit do Donbassu s vlastními policejními silami a zajistit pořádek.

"Myšlenka je následující: Například pětičlenná hlídka." Dva lidé jsou ukrajinská národní policie, jeden zástupce policejní mise OBSE a dva zástupci územních komunit, ve kterých se volby konají, “vysvětlil Avakov ve vysílání 1+1“.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... 2j4ex.html

Rozsáhlý rozhovor s prezidentem Zelenským o jednáních s Putinem


Zdá se, že most oddělující ukrajinské a ruské území v Donbassu je střežen dvěma ruskými vojáky, kteří nosí znak OBSE, kteří nechtějí říct, kdo jsou
https://twitter.com/XSovietNews/status/ ... 1142189057

Podle videa namají na sobě znak OBSE, ale SCKK (СЦКК). A ještě mají na rukou označení NM, což asi bude zkratka Národní milice. SCKK/JCCC založil Porošenko, tenkrát v něm byli ukrajinští a ruští vojáci (oficiálně na pozvání Porošenka), to JCCC jde úplně mimo struktury OBSE, i když s nimi spolupracuje.

Obrázek
https://dan-news.info/defence/vojska-ki ... ckk-2.html

DLR - SCKK (Zastoupení Doněcké lidové republiky ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci a v procesu vyjednávání)
https://dnr-sckk.ru/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Ukrajina

Příspěvek od Juraj » 13 pro 2019, 11:30

Doprava plynu nebude. 13.december bol posledny termín, kedy sa mohlo nieco udiat. Ide o to, ze objednavky na prepravu sa museli odoslat do dnes. Naftogaz nedostal ziadnu objednavku tak zo zapadu, ako aj z vychodu. Dolezita informacia - Ukrajina ma sice dost plynu v zasobnikoch - 20 miliard kubikov, ale 6 miliard potrebuje na tlakovanie potrubia a podla odhadov realne vlastni len cca 60% zasob, takze na spotrebu ma len 6 miliard kubikov. Takze pre Ukrajinu sa casove okno zuzuje do konca jari. Plyn z Europy nedostane, kedze Europa bude setrit, alebo ak dostane, tak bude extremne drahy. Zasobniky v Europe su plne na 92% a Gazprom tlaci rekordnych 300milionov kubikov denne. V Europe je uz vyse 100miliard kubikov v zasobnikoch, co nahradi viac ako rocny transport cez Ukrajinu.
https://ria.ru/20191213/1562323802.html

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 13 pro 2019, 11:56

:sipka: Ruský Gazprom a ukrajinský Naftogaz v pátek zahájil jednají ve Vídni o rusko-ukrajinské spolupráci s plynem. Zasedání se účastní šéf Gazpromu Alexej Miller a vedení Naftogazu Ukrajina.
https://tass.com/economy/1099081

Speciální policejní síly vtrhly do bytu ukrajinského zpěváka Antona Mukharského
https://www.facebook.com/AntinMykharsky ... 1525048046

Rusko neví, zda se normadnské setkání uskuteční za 4 měsíce
Ruská federace neví, zda se schůze bude konat v normandském formátu za 4 měsíce. Uvádí to náměstek ministra zahraničních věcí Ruska Andrej Rudenko, informovala ruská média.

Podle něj existují precedenty, kdy se na poslední chvíli zhroutily plánované schůzky "Normandského formátu".

"Vůdci se dohodli, že se znovu setkají za 4 měsíce. Ať už se setkají nebo ne, to je druhá otázka. Protože už jsme měli případy, kdy se zdálo, že data jsou naplánována, ale skončilo to bez schůzek. Uvidíme tedy, jak se to bude vyvíjet „Situace je opravdu nepředvídatelná,“ řekl Rudenko.
https://www.rbc.ua/rus/news/rossii-znay ... 33485.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 13 pro 2019, 15:38

Tymošenková: Jak se stalo, že korupce a lobismus znovu „stanuly“ v čele státních orgánů?
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 13 pro 2019, 19:05

Rusko, Ukrajina dokončily rozhovory o tranzitu plynu ve Vídni
https://tass.com/economy/1099335

Jednání o tranzitu plynu mezi Gazpromem a Naftogazem na Ukrajině ve Vídni byla úspěšná, strany pokračovaly v práci, řekl TASS výkonný ředitel ukrajinské společnosti Yury Vitrenko.
„[Byli] relativně úspěšní, pokračujeme v práci,“ řekl Vitrenko TASS, který odpověděl na otázku, jak vyjednávání probíhala.

"Pokračujeme v práci, které jsou již úspěšné," dodal
https://tass.com/economy/1099337

Navrhované americké sankce na ruský plynovod by pomohly Ukrajině v boji s Moskvou
Navrhované americké sankce na ruský plynovod do Evropy by byly pro Ukrajinu a evropský trh s plynem „měničem hry“, což by Kyjevu poskytlo větší pákový efekt při jednáních s Moskvou, uvedl v pátek šéf ukrajinské energetické společnosti.

V rozhovoru pro NBC News, generální ředitel ukrajinské státní energetické společnosti Naftogaz, Andrij Koboljev, uvedl, že americké sankce, které získaly prvotní schválení od domácích zákonodárců, budou mít významný dopad na pozastavená jednání mezi Ruskem a Ukrajinou o přepravě zemního plynu do Evropy.

"Pokud budou [sankce] podepsány a vyhlášeny, domnívám se, že evropský trh s plynem z toho bude mít značný přínos a Ukrajina bude mít prospěch. A evropští spotřebitelé budou mít prospěch," řekl Kobolyev ze svého sídla společnosti v Kyjevě. „Americké sankce na trh s plynem jsou měničem her.“

...
Ukrajinské vyšetřování se zaměřuje na Naftogaz a Koboljeva, protože spolupracovníci osobního právníka prezidenta Donalda Trumpa Rudyho Giulianiho se pokusili prosadit jeho odstranění na začátku tohoto roku. Bývalá velvyslankyně USA na Ukrajině, kterou Giuliani pomohl zbavit její pozice, Marie Jovanovič, řekla v říjnu zákonodárcům, že Koboljev je „tak čistý, jak jen to jde“.
...
https://www.nbcnews.com/news/vladimir-p ... e-n1101531

Naftogaz zvyšuje v lednu 2020 cenu plynu pro domácnosti o 28,6% na 5 500 UAH za 1 000 kubických metrů
https://twitter.com/UN_Agency/status/12 ... 3279569922
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 13 pro 2019, 21:18

Kongres USA se chystá povolit prodej systému pobřežní obrany a protiletadlových zbraní v rámci balíčků bezpečnostní pomoci Ukrajině prostřednictvím zákona o obranné politice do roku 2020.
https://twitter.com/ukrmilitary_en/stat ... 8790020097

Rádio Svoboda obviňuje Zelenského z tajných setkání s Kolomojským
https://www.radiosvoboda.org/a/news-sch ... 22651.html
https://sharij.net/165922

Prezident společnosti Motor Sič JSC Vjačeslav Boguslaev potvrdil prodej akcií podniku čínským společnostem.
Podle něj se Číňané spolu s nákupem akcií zavázali investovat 250 milionů dolarů do závodu v průběhu dvou let. „Oni (investoři - ed.) Dali nám 100 milionů dolarů.

Čínské společnosti Skyrizon Aircraft a Xinwei Technology Group údajně koupily více než 50% Motor Siče. V případě získání povolení Protimonopolního výboru k nákupu se investoři zavázali poskytnout ukrajinskému leteckému průmyslu grantové financování ve výši 100 milionů USD. Více než 25% akcií zůstalo u společnosti Ukroboronprom.

Vedoucí koncernu Ukroboronprom, Aivaras Avbromavichus, potvrdil, že čínští investoři koupili akcie společnosti Motor Sič, a nyní dohodu přezkoumává Antimonopolní výbor. Abromavicius také vyjádřil názor, že stát by měl kontrolovat dohody s takovými strategicky důležitými podniky.
https://www.epravda.com.ua/rus/news/2019/12/13/654876/

Detailní popis ministra vnitra Avakova, jak odhalili vrahy novináře Pavla Šeremeta a o vyšetřování - dost podstatné informace tam jsou. Dokonce tam Avakov uvádí, že po činu, kdy velké týmy SBU (jelikož vyšetřování případu spadalo pod ni, jelikož to byl teroristický čin) sbírali velké množství kamerových záznamů po okolí, tak se nemohli (MV a policie) dostat k záznamům z čtyřech kamer (dobré kamery na dobrých místech) a my je nemohli použít, bylo nám řečeno, že by nám je rádi dali, že je divné, že jsme je neobdrželi, nejsou a nejsou žádné záznamy, pravděpodobně tam nic nebylo. Je pravdou, že tohle je samostatný směr, kterým se ubíráme. Během vyšetřování jsme měli pocit, že někdo poskytuje informace našim podezřelým, a to je důvod, proč jsme v r.2017 vyšetřování utajili, o čemž vědělo jen pár lidí z vedení ministerstva vnitra a policie. .. Mluví tam i o tom, že Ukrajina má vážný problém, který se musí urychleně řešit, jelikož válkou prošlo 300000 až 400000 vojáků/dobrovolníků, a srovnává to tam se situací amerických vojáků po Vietnamu a Vietnamským syndromem.


:!: :!: ... Dotaz na Avakova: To co tady říkáte, znamená to, že lidé, kteří je kryli pracují v současnosti v ukrajinských, nebo cizích tajných službách?

Avakov: Ano, v rozhovorech našich podezřelých je několik stran textu, kde oni apelují na nějakého své kurátory, s kterými jsou v kontaktu a dokáží jim pomoci a ochránit je, toto rozkrýváme. Ano, zločin byl připraven z vrchu, promyšlené do nejmenších detailů.

Ukáží vám něco, co jsem včera na tiskovce neukazoval. Vidíte fotografii, na ní dívku v paruce se speciálními brýlemi, pak odchází z jiného místa, jiným směrem, ale už převlečená do jiného oblečení, to je osoba, která stiskla tlačítko (magnetická bomba byla dálkově ovládaná - což tam také rozebírá detailně a jak zjistili "výrobce", kdy při dalším pokusu o atentát v Ivano-Frankivsku se stejnou bombou, ale už ne dálkově odpalovanou, se neudržela magnetem na autě, jelikož mělo vespod plastové prvky). Máme hypotézu, kdo je ten člověk, ale nejsme si jisti. ...

Takže, podle ukrajinského ministra vnitra, kurátoři a organizátoři vraždy Šeremeta, byli napojeni na bezpečnostní služby Ukrajiny a Vojenského zpravodajství. Při jejich odhalení bude potřebovat podporu nového prezidenta a nového šéfa SBU . ...
https://twitter.com/MaryKostov/status/1 ... 0053604354
Naposledy upravil(a) puma dne 14 pro 2019, 03:02, celkem upraveno 48 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 13 pro 2019, 23:51

Zasedání soudu po případu novináře Pavla Šeremeta.
Vyhrůžky a nadávky "správných" patriotů.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 14 pro 2019, 03:26

Naftogaz Ukrajiny a ruský Gazprom bude i po 31. prosinci 2019 nadále hledat možnosti prodloužení tranzitu plynu přes ukrajinské území. K této dohodě došlo po dvoustranných rozhovorech ve Vídni, uvedl výkonný ředitel Naftogazu Jurij Vitrenko na Facebooku 13. prosince.
https://www.unian.info/economics/107941 ... raine.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Ukrajina

Příspěvek od Juraj » 14 pro 2019, 08:41

Vražda Šeremeta: Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov vyhlásil, že vyšetrovatelia nevylučujú ani účasť Ruska na vražde novinára.
https://www.teraz.sk/zahranicie/vrazdu- ... lanok.html

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 14 pro 2019, 12:06

Během jednání na Normandském summitu v Paříži došlo k pokusům přejít na zvýšený tón. V tomto formátu byly vedeny diskuse s ukrajinskou stranou, která se pokoušela změnit Minské dohody.
"Došlo k pokusům." Rozhovor fungoval, “uvedl mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v rozhovoru s RIA Novosti.

Peskov tak potvrdil prohlášení náměstka ministra zahraničí Andreje Rudenka , který uvedl, že tón rozhovoru na „normandském summitu“ byl zvýšen.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... qJtSZ.html

Včera Avakov v tom tv vystoupení k závěru, když došlo na Paříž uváděl, že Surkov úplně "pěnil" při rozhovorech, stylem "tak takto jsme se teda nedohodli". Říkal tam i, že Putin navrhl Zelenskému odvod jednotek po celé délce linie dotyku, Zelenský mu řekl: No, počkejte chvíli, myslel jsem, že to bude trvat tak dvacet let, nemůžeme jen tak stáhnout své jednotky. Avakov: Rozhodlo se, že poradci by o tomto měli jednat zvlášť, odešli a viděli jsme psychózu Surkova (poradce Putina) - cože, tak tahle jsme se teda nedohodli a rozhazoval papíry a tak dále. Vadim (Priestayko - ministr zahraničí UA) byl jak skála, Ermak (poradce Zelenského) také, my všichni byli jak skála. Ptá se Avakova host ve studiu: Zajímala by mě jedna otázka: když Surokov říkal "tak takto jsme se teda nedohodli, s kým se na tom dohodl?, když ne s Ukrajinou". Alexej: O tomto jsme nejednali, ale myslím si, předtím jednali s německou a francouzskou stranou, možná se s nimi na tom dohodli a pak přišli za námi, možná tam měli mezi sebou nějaký problém s komunikací.
"Poradci odešli a Surkov dostal hysterický záchvat," řekl Avakov o podrobnostech chování poradce prezidenta Ruské federace v Paříži
https://censor.net.ua/news/3165347/sove ... _sovetnika
Naposledy upravil(a) puma dne 14 pro 2019, 15:35, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 14 pro 2019, 13:43

Ministr zahraničních věcí Ukrajiny Vadim Pristayko učinil prohlášení k tématu vstupu mírových sil OSN na území Donbassu. Podle něj je to možné, ale pouze pokud budou vyčerpány všechny ostatní možnosti dohod z Minska.
"Když pochopíme, že nemůžeme mluvit o ničem novém, přejdeme k dalšímu kroku." Nebude to moje rozhodnutí, ale rozhodnutí prezidenta. Byla by to pravděpodobně mírová mise, takovou příležitost máme, “cituje Pristayka Interfax.

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničí rovněž připomněl, že návrh na zavedení mírového kontingentu v Donbassu byl dříve obdržen z Ruska, ale Ukrajina nesplnila jeho podmínky.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... uJYrB.html

Šarij: Šeremet, myslím, že vím, kdo je objednavatel

Spousta velice zajímavých informací zapadajících do sebe a zasazených do kontextu. Na závěr dochází k závěru, že včera Avakov svými prohlášeními u Šustera, vyhlásil mezi řádky SBU a "Porošenkovcům" otevřenou válku.

Ukrajinský admirál: Je nutné odstranit všechna omezení pro americké námořnictvo v Černém moři
Kyjev by měl požadovat revizi Montreuxské úmluvy, která omezuje čas strávený válečnými loděmi států mimo Černé moře v Černém moři a jejich tonáž, protože v roce 1936, kdy byl dokument schválen, následně vytvořené státy, jako je Ukrajina a Gruzie, nepodepsaly úmluvu.

Oznámil to ve vysílání internetového kanálu UkrLife admirál ukrajinského námořnictva, vojenský expert Igor Kabanenko.

Dříve bývalý velvyslanec Ukrajiny v Turecku, vedoucí diplomatické akademie Ukrajiny Sergej Korsunsky, uvedl, že Ukrajina musí dosáhnout zrušení nebo revize Montreuxské úmluvy . Ukrajina potřebuje, aby lodě NATO mohly být v Černém moři déle než 21 dnů a jejich celková tonáž mohla přesáhnout 30 tisíc tun.
https://www.politnavigator.net/ukrainsk ... -more.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 14 pro 2019, 20:08

Vůdce „Vlasti“ vyzvala lidi na 17.12 k protestu. Zelenský nejedná v zájmu lidí, ale v zájmu externích spekulantů a místní realitní mafie ...
V úterý 17. prosince v 9:00 se pod zdmi Nejvyšší rady shromáždí zemědělci, zástupci odborových svazů, vlastenecké politické síly, dobrovolníci, veteráni a znepokojení Ukrajinci, kteří jsou proti prodeji půdy.

Rozhodnutí o protestu bylo učiněno na zasedání Národního štábu pro obranu rodné země v pátek 13. prosince, kterého se zúčastnila Julia Tymošenková a zástupci Strany Vlasti.
https://ua24ua.net/yuliya-timoshenko-pr ... rya-video/


Zelenský oznámil "vzorec budoucnosti" pro Ukrajinu
Podle ukrajinského vůdce je to mír, vymýcení korupce, investice, rozvinutá infrastruktura a demokracie, co přispívají k jasnější budoucnosti.

"Bez míru nemůže dojít k rozvoji." Nebudeme ztrácet čas, čekat, až z nebe spadne mírové řešení, nebo nám jej zahraniční partneři přinesou na stříbrném podnose. Chceme mír za našich podmínek, tj. S návratem území a našich lidí na Ukrajinu, “uvedl Zelenský.

Jako nezbytný bod rozvoje také zmínil účinné instituce a „transparentní pravidla hry“. Zelenský zdůraznil, že absence korupce a rovnost všech před zákonem zajistí lepší společnost.

Ukrajinský prezident také považuje investice za nezbytné, protože pomohou rozvíjet ekonomický systém země.

"Vybudovat daňový systém, který může tuto iniciativu stimulovat, a nikoliv ji uškrtit v zárodku," uvádí Zelenský.

Jako základ národní budoucnosti také označil obory: lékařské, vzdělávací, digitální, energetické, finanční a komunální infrastruktury. A také - „demokracii“.

"Ne deklarativní, ale skutečnou." Mechanismus, který lidem umožní ovlivňovat rozhodnutí úřadů, od komunitní úrovně po úroveň prezidenta, “zdůraznil prezident.

Celkově vzato Zelenský poznamenal, že všechny prvky vzorce jsou si rovny a nelze je odložit. Ukrajinský prezident uvedl, že „v zemi již dochází ke změnám“, o nichž jeho předchůdci jen mluvili.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... iLtG9.html


Zvláštní téma„Vypadat nechutně“: Alsou zveřejnila fotografii se svými dcerami, kterou později litovala

V roce 2020 Ukrajina „uskuteční nemožné“ - Zelenský
https://twitter.com/replyua/status/1205931221043286016

Zelenský je zběsilý (po případu Šeremta): „Tuto mafii setřu ze země“
https://vremya.com.ua/politika/3987_zel ... cza-zemli/

Puškov: "Namísto stažení ozbrojených sil z kontaktní linie v Kyjevě fantazírují o nějakých mírových jednotkách OSN, které by mohly být údajně nasazené do Donbassu." Ale bez souhlasu Ruska a v Radě bezpečnosti OSN je tam nikdo nevyšle, o čemž se ani v Paříži nejednalo. Kyjev by měl do světa vyhlašovat své kroky, ne fantazie".
https://twitter.com/Alexey_Pushkov/stat ... 1466310658
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 14 pro 2019, 21:07

Lidová republika Luhansk trvá na tom, aby Kyjev předložil změny ukrajinské ústavy o decentralizaci moci ke schválení Doněcké lidové republice (DLR) a Luhanské lidové republice (LLR), uvedl předsedy lidové rady LLR Denis Mirošnišenko.
Minskské dohody stanoví, že „všechny změny týkající se zvláštního postavení Donbassu by měly zohledňovat jeho specifika a musí být schválené Luhanskou a Doněckou lidovou republikou,“ zdůraznil.

„Odmítáme jakoukoli„ decentralizaci “, která by byla přijata bez souhlasu LLR a DLR, a žádáme o projednání těchto změn na příštím zasedání kontaktní skupiny v Minsku 18. prosince,“ poznamenal Mirošnišenko.
https://tass.com/world/1099431
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 15 pro 2019, 10:46

Šarij a další informace o případu Šeremet


Nebude žádný tranzit: Ukrajina se sama přelstila
Dnes (13.12) je poslední termín pro podání žádostí o čerpání paliva prostřednictvím ukrajinského systému přepravy plynu v roce 2020. Vzhledem k tomu, že nebyly přijaty, od 1. ledna ruský tranzit přestane.

Skutečnost, že 13. prosince je posledním dnem pro žádosti evropských provozovatelů o využití ukrajinské přepravní soustavy plynu v příštím roce, včetně přepravy ruského plynu, byla oznámena na začátku měsíce výkonným ředitelem Naftogazu Yuriym Vitrenkem. Od nikoho nebyly obdrženy žádné žádosti.

Kyjevští představitelé dobře věděli, že aukční systém umožňuje společnosti Gazprom vůbec neuzavřít novou tranzitní dohodu: jako jediný potenciální kupující bude ruský holding schopen získat kapacity v požadovaných objemech. Ukrajina chce v příštích deseti letech dostávat zaručené platby za tranzit, a to ne méně než současné tři miliardy dolarů ročně.

Proto v Kyjevě přišli se zákonem o oddělení systému přepravy plynu do samostatné společnosti. Poslední dokument k tomu nezbytný, podepsal prezident Zelenský teprve minulé pondělí. Na organizování aukcí pro tranzitní kapacity tedy prostě nezbývá čas.

Teoreticky existuje nyní jediný způsob, jak zachovat ruský tranzit po 31. prosinci: prodloužit stávající smlouvu o rok. Naftogaz s tím však silně nesouhlasí. ...
https://ria.ru/20191213/1562323802.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Konflikt na Ukrajině

Příspěvek od skflanker_ » 15 pro 2019, 15:54

skflanker_ píše:
22 pro 2018, 22:12
Prvé 2 ks vrtuľníkov H225 Super Puma z Francúzska ...
2ks z novo dodaných 4ks vrtuľníkov H225 už nelietajú
225_10.jpg
Два из четырех "новых" вертолетов H225, закупленных Аваковым для МВД во Франции, уже не летают

Об этом доложил Вячеслав Богуслаев в ходе визита Министра развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины Тимофея Милованова в Запорожье, где он посетил Центр подготовки пилотов ПАО «Мотор Сич».

Причиной послужило то, что эти вертолеты были приобретены из наличия, поэтому требуют ежегодного продления ресурса, которое обходится в 60-90 тыс. евро.

Первый вертолет H225 Super Puma (бортовой номер 10) получен Национальной Гвардией МВД Украины в декабре 2018 г. Одновременно Государственная служба по чрезвычайным ситуациям МВД Украины также приняла однотипный вертолет H225 Super Puma (бортовой номер 53).
Vjačeslav Bohuslajev (Вячеслав Богуслаев) počas návštevy ministra hospodársva Ukrajiny Timofeja Milovanova (Тимофея Милованова) vo výcvikom stredisku pilotov firmy Motor-Sič (Мотор Сич) v Záporoží uviedol, že 2ks z novo dodaných vrtuľníkov rodiny H225 pre Ministerstvo vnútra už nelietajú = potrebujú predĺženie resursu a to stojí 60-90 tisíc €
Prvý vrtuľník bol dodaný v 12/2018 - prešiel 1 rok a je 12/2019 = skončil zmluvne dohodnutý resurz ktorý treba obnoviť...
Zdroj https://diana-mihailova.livejournal.com/4275650.html z 15.12.2019
Video reportáž z návštevy vo výcvikovom stredisku pilotov v Motor-Sič https://www.facebook.com/10000477574558 ... 122110231/ z 13.12.2019

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 15 pro 2019, 16:09

9.12 - SBU prohledala bezpečnostní službu Šturm, která chrání kmotra Putina Medvedčuka. Pistolníci Medvedčuka prodávají záznamy z rozhovorů vysoce postavených úředníků a podnikatelů, bezpečnostní úředníci to ale neřekli na kameru, uvedli ale, že našli něco velmi zajímavého ... speciální odposlechová zařízení, která jsou velmi podobná zařízením používaným ruskou FSB. Bude-li to prokázáno, je to silný důkaz spolupráce Medvedčuka se zvláštními službami Kremlu.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 15 pro 2019, 19:31

"Šeremetská show je způsob, jak pohřbít další důležitou věc." Mukharsky poslal prezidentovi otevřený dopis
Ukrajinský herec a zpěvák Anton Mukharsky, jehož byt byl prohledáván v noci, napsal otevřený dopis prezidentu Vladimíru Zelenskému, ve kterém tvrdě kritizoval postup vyšetřování vraždy novináře Pavla Šeremeta. Muharsky zejména porovnával události posledních dvou dnů se show, „která je tak příznačná pro Kvartal-95“ (studio stojící za seriálem Sluha národu).

Je třeba poznamenat, že do hodiny byl tento příspěvek od Muharského odstraněn z Facebooku kvůli stížnostem.

...
https://glavcom.ua/news/shou-u-spravi-s ... 46689.html

"Teď jsme všichni na ráně": v Charkově se konala akce na podporu těch, kteří byli obviněni z vraždy Šeremeta
Přes déšť se na centrálním náměstí města poblíž stanu „Vše pro vítězství“ shromáždilo více než padesát lidí. Akce se zúčastnili veteráni a dobrovolníci z Charkova.
https://twitter.com/5channel_ru/status/ ... 0478562307

Vražda Šeremeta : Leshchenko ohlásil senzační detail "Ve vyšetřování vraždy novináře Pavla Šeremeta jsou nové detaily: jde o možné zapojení vysokých důstojníků SBU do vraždy."
Bývalý novinář a poslanec Sergej Leshchenko na Telegramu uvedl, že ohledně videí, která v den vraždy zmizela ze čtyř sledovacích kamer nainstalovaných v oblasti zločinu. S odvoláním na vlastní zdroje uvedl, že by to mohlo přímo souviset s činností zaměstnanců Bezpečnostní služby Ukrajiny.

"Jednou z oblastí, ve které se vyšetřování v případě Pavla Šeremetě pohybuje, je spojení těch, kteří byli zatčeni s vysokými důstojníky SBU. Video z toho dne zmizelo ze čtyř sledovacích kamer instalovaných v oblasti trestného činu, což může být důsledkem činnosti zvláštních služeb „Další informace o úloze SBU mohou být v budoucnu zveřejněny,“ uvedl.
https://twitter.com/Dialog_UA/status/12 ... 0752756738

Rusko bude pokračovat v tranzitu plynu přes Ukrajinu, pokud to bude výhodné pro Gazprom - Kreml
Rusko bude pokračovat v přepravě plynu přes Ukrajinu pouze v případě, že to bude ekonomicky a komerčně výhodné pro národní plynárenský podnik Gazprom, uvedl v neděli tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

„Prezident Vladimir Putin od samého začátku říkal, že i když jsou naše trasy dodávek energie do Evropy diverzifikované, je ruská strana připravena pokračovat v tranzitu plynu přes Ukrajinu, ale je to možné pouze v případě, že to bude ekonomicky a komerčně výhodné pro našeho dodavatel, tj. Gazprom. Rozhovory pokračují, “uvedl".

Řekl také, že řada ustanovení a rozhodnutí Stockholmského rozhodčího soudu „je pro ruskou stranu stále nepřijatelná“.

Moskva trvá na tzv. „Balíčku řešení“, kdy mají strany zrušit vzájemné pohledávky a podepsat smlouvu o přímém nákupu plynu za zvýhodněnou cenu. Jako rezervní možnost Rusko navrhuje, aby byla stávající tranzitní smlouva prodloužena do roku 2020. Ukrajina se však zdráhá upustit od soudních sporů a podepsat krátkodobou smlouvu.
https://tass.com/economy/1099549
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 15 pro 2019, 22:44

Rada federace ocenila myšlenku přizvat DLR a LLR do „normandského formátu“
Návrh na přizváni zástupců samozvaných republik Doněck a Luhansk do „normandského formátu“ je velmi zdravý a správný, uvedl Sergej Tsekov, člen Výboru pro zahraniční věci Rady federace. Podle senátora by takový krok umožnil přejít od slov o urovnání konfliktu v Donbassu k činům.
https://iz.ru/954644/2019-12-15/v-sovfe ... mu-formatu

Šarija: Šeremet: Díky komu jsou nedotknutelní? (vyhrožování státnímu zástupci na soudu zabitím)
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 16 pro 2019, 09:36

14.12 se v Moskvě konal 5. kongres Svazu dobrovolníků Donbassu - na neveřejné části kongresu se zúčastnil poradce prezidenta Vladislav Surkov
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět