Sýrie

Odpovědět
IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 02 pro 2019, 15:52

111111-660x330.jpg
Armádne jednotky vstupujú na medzinárodnej ceste Hasaka-Aleppo do 3 nových dedín a obilných síl Al-Alia:




Sýrske ministerstvo zdravotníctva naďalej poskytuje základné zdravotné služby obyvateľom miest na východe Ghouta. Ľudia môžu získať všetku pomoc, ktorú potrebujú, prostredníctvom dočasných lekárskych stredísk, zatiaľ čo hlavné nemocnice v meste sú v rekonštrukcii. Väčšina z nich bola zničená teroristickými skupinami počas okupácie Damašku.

Uviedol to osobitný korešpondent pre Federálnu spravodajskú agentúru (FAN).

Preto dočasné lekárske stredisko v meste Malikha poskytuje základné lekárske služby sýrskym občanom, ktorí sa vracajú do svojej vlasti, práca centra je obmedzená časovým obdobím - bude fungovať až do otvorenia plnohodnotnej nemocnice.

Miestny predstaviteľ Yasin Naanous v komentári FAN hovoril o otvorení 14 zdravotníckych centier vo väčšine oblastí Východnej Guty a teraz sa tu stavajú tri nemocnice - v mestách Mleikh, Kafr Batna a Harast.



https://riafan.ru/1231181-ministerstvo- ... exclusive1

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od lasib » 02 pro 2019, 16:09

puma píše:
01 pro 2019, 20:17
Uran-9 v Sýrii neznámo kdy a kde ..
ďalšie foto
https://twitter.com/200_zoka/status/1201509874456256514

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 02 pro 2019, 16:15

Informace o bombardování uprchlického tábora v Sýrii ruskými leteckými silami nejsou pravdivé. Oznámil to v pondělí mluvčí ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov, který komentoval článek zveřejněný v The New York Times (NYT) o údajném leteckém útoku na „uprchlický tábor“ v Sýrii v srpnu.
"Ke zklamání autorů těchto falešných zpráv jsme nuceni znovu připomenout, že přenos souřadnic cílů pilotům ruských letounů nebo informací o plnění jejich úkolů neprobíhá prostřednictvím hlasu," poznamenal Konašenkov.

Podle něj „směšné obvinění autorů falešné zprávy jsou založeny na videu neznámého původu s podvodníky z Bílých přileb na pozadí uprchlického tábora, ukazují na modrou oblohu, v níž mělo být ruské letadlo, a pouští do toho zbytky ruských frází údajně patřících ruským pilotům.

„Materiál zdůrazňuje, že novináři NYT vynaložili titanské úsilí„ dešifrovat “komunikaci ruských pilotů v Sýrii po mnoho měsíců. Všechny pseudo-důkazy předložené redaktorem jsou primitivní, zbytečné a v ruštině se jim říká„ prst do nebe“. Za měsíce a redakční peníze mohou reportéři NYT jen hádat, “řekl představitel ministerstva obrany.

Také poznamenal, že 27. listopadu, několik dní před zveřejněním materiálu, „dříve známá britská syrská observatoř pro lidská práva“ (londýnská nevládní organizace Syrské středisko pro sledování lidských práv - komentář TASS) neočekávaně informovala že právě v říjnu podepsala dohodu s americkými novinami NYT o společném provádění „vyšetřování“ válečných zločinů v Sýrii. “ Takže pokud v souvislosti s minulým říjnovým fejkem NYT jsme vyjádřili politování nad tím, že vážené noviny se staly obětí manipulace ze strany teroristů a jejich stoupenců v "Bílých přilbách", pak v tomto případě je to záměr, který se stal po vzájemné dohodě", - uzavřel Konašenkov.
https://tass.ru/armiya-i-opk/7245611
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 02 pro 2019, 23:10

VIDEO: INTENZIVNÍ BOJE MEZI SYRSKOU ARMÁDOU A MILITANTY V JIŽNÍM IDLIBU

30. listopadu zahájil Hayat Tahrir al-Sham, turky podporovaný Národní front pro osvobození a několik zahraničních džihádistických skupin včetně Turkistánské islámské strany a Ajnad al-Kavkaz hlavní útok na pozice syrské armády v jihovýchodním Idlibu. Militanti zaútočili a obsadili vesnice Sarjah, Ejaz, Rasm al-Ward a Istablat.
1. prosince syrská armáda zahájila protiútok, který obsadil Ejaze. Vládní jednotky také znovu vstoupily do Sarjahu a několika oblastí kolem něj. 2. prosince pokračovaly střety v oblasti s vládními jednotkami s cílem znovu obsadit všechny pozice, které ztratily.
Mapa a videa v odkazu:
https://southfront.org/in-video-intense ... ern-idlib/

TŘI RUŠTÍ VOJENŠTÍ POLICISTÉ ZRANĚNI PŘI VÝBUCHU IED KDYŽ VÝBUCH ZASÁHL JEJICH VOZIDLO V SEVERNÍ SÝRII: MINISTERSTVO OBRANY

2. prosince 3. ruští vojenští policisté utrpěly lehká zranění když improvizované výbušné zařízení (IED) vybuchlo poblíž jejich obrněného vozidla v severovýchodní Sýrii, informovalo ruské ministerstvo obrany. Podle zprávy k incidentu došlo, když ruská vojenská policie plnila průzkumný úkol na trase společné rusko-turecké hlídkové mise asi 1,5 km západně od Koranu poblíž Kobani (provincie Aleppo). "Obrněné vozidlo bylo poškozeno." Tři rusští vojáci kteří byli uvnitř obrněného vozidla utrpěli drobná zranění. Životy vojáků nejsou ohroženy, “uvedlo ministerstvo obrany.
Toto je nejnovější v řadě provokací proti tureckým a ruským hlídkám v severovýchodní Sýrii. Dříve se radikálové přidružení ke kurdským syrským demokratickým silám snažili blokovat hlídky, házet kameny a dokonce i benzinové bomby.
Společné turecko-ruské hlídkové mise se vykonávají na základě memoranda z 22. října podepsaného v Soči mezi Ruskem a Tureckem. Ruská vojenská policie spolupracuje se syrskou pohraniční službou a tureckou armádou při hlídkování na syrsko-turecké hranici. Ruská armáda tvrdí, že cílem je poskytnout pomoc při zajišťování bezpečnosti občanů a udržování pořádku jakož i při kontrole provádění memoranda o stažení kurdských ozbrojených skupin a jejich zbraní asi 30 km od hranice.

https://southfront.org/three-russian-mi ... -ministry/

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3953
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Sýrie

Příspěvek od El Diablo » 02 pro 2019, 23:34

V Sýrii zemřelo při ostřelování osm dětí. Mrtvých je celkem dvacet
Dnes 18:24 – DamašekNovinky, ČTK
Nejméně 20 lidí zemřelo při pondělních útocích na severu Sýrie. Nálet na dvě tržiště poblíž Idlibu, ovládaného povstalci a extremisty, zabil nejméně 11 lidí a další desítky zranil, cituje Reuters syrskou civilní obranu. Jiný útok provedlo Turecko ve městě Tall Rifaat ovládané syrskými Kurdy. Při ostřelování zemřelo 9 lidí, včetně osmi školáků, kterým nebylo ani 15 let.
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... t-40305676
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 03 pro 2019, 07:26

BEIRUT, LEBANON (10:40 P. M.) - Sýrska arabská armáda (SAA) znovu otvorila humanitárny priechod s tureckými militantmi vo východnej časti Aleppa po tom, ako násilie v meste Al-Bab tento týždeň ustúpilo.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... st-aleppo/

V pondelok sa islamský štát opäť vrátil do blízkosti čerpacej stanice T-3, keď zaútočil na sýrsku armádu a jednotky NDF v tejto časti regiónu Badiya Al-Sham, na východe Homsu.

Ďalšie zrážky boli hlásené pri priehrade Arwad v severovýchodnej oblasti Homs z vojenského zdroja. Islamský štát sa údajne pokúsil prepadnúť jednotky sýrskej armády v oblasti priehrady Arwad; útok bol však zmarený skôr, ako teroristi mohli spôsobiť akékoľvek straty.
V reakcii na tieto najnovšie útoky islamského štátu sýrske letectvo uskutočnilo niekoľko leteckých úderov nad oblasťou Badiya Al-Sham, na pozície teroristickej skupiny v horách neďaleko Al-Sukhna

https://www.almasdarnews.com/article/is ... tern-homs/


BEIRUT, LEBANON (9:10 P. M.) - Ruský bojový robot Urán-9 bol nedávno fotografovaný v Sýrii, informovala ruská letecká publikácia Avia.Pro v pondelok.

Podľa publikácie bol Urán-9 videný blízko frontových línií v severnej časti Sýrie.


https://www.almasdarnews.com/article/ru ... eld-video/


EIRUT, LEBANON (6:45 P. M.) - Ruská armáda vytvorila novú vojenskú základňu v severnej Sýrii po dosiahnutí dohody so sýrskymi demokratickými silami (SDF).

Podľa správ ruská armáda vyslala do pohraničného mesta Amudeh, kde začala s výstavbou novej základne, ťažké vybavenie.
Ruská armáda má teraz dve základne v guvernáte Al-Hasakah, pričom primárnou je letisko Al-Qamishli.

https://www.almasdarnews.com/article/ru ... ern-syria/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 03 pro 2019, 15:22

3. decembra jednotky Sýrskej armády znovu získali dediny Rasm al-Ward, Istablat a Sarjah z Hayat Tahrir al-Sham a jej spojencov v juhovýchodnom Idlibe. Pokrok bol podporený leteckými a delostreleckými útokmi na militantov.
3.jpg
https://southfront.org/syrian-army-reto ... ap-update/

Celková situácia

3-1.jpg
https://southfront.org/military-situati ... ap-update/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 03 pro 2019, 18:39

:sipka:
Podľa správy sýrskej armády ich sily zabavili vozidlá dodávané z Turecka, ktoré presvoje jednotky použila fronta Národného oslobodenia (NLF) a ich spojenci z Hay'at Tahrir Al-Sham.


Sýrsky vojak pózuje pred zajatým tureckým vojenským vozidlom na juhovýchode Idlibu.
photo_2019-12-03_16-40-44-608x608.jpg
photo_2019-12-03_16-40-44-608x608.jpg (38.38 KiB) Zobrazeno 11738 x
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ast-idlib/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 04 pro 2019, 17:39

S pomocou Ruska začala SAA v severovýchodnej Sýrii inštalovať systémy protivzdušnej obrany Pancir-S1. V regióne sa čoskoro vytvorí kompletná sieť protivzdušnej obrany s rôznymi systémami.
Ruský konvoj v s. Sýrii


QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 04 pro 2019, 21:41

ÚTOK ÚDAJNĚ USA DRONEM PŘI POUŽITÍ „NINŽA BOMBY“ ZABIL VYSOKÉHO VELITELE HTS V SYRSKÉM IDLIBU. ZPRÁVA (FOTOGRAFIE)

Vysoký velitel Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) al-Káidy byl zabit odpoledne 3. prosince při údajném americkém útoku dronem. Velitel, označený jako Abu Ahmad al-Muhajir údajně projížděl syrským pohraničním městem Atmeh v severním Idlibu když jeho dodávku zasáhla přesně navedená munice která ho zabila i neznámého muže který ho doprovázel.
Místní zdroje tvrdily, že letecký úder provedl americký bezpilotní bojový letoun (UCAV). Americká koalice toto ještě nepotvrdila.
Abú Ahmad al-Muhajir, alžírský státní příslušník se připojil k al-Káidě v Sýrii v roce 2013. Velitel byl údajně hlavním cvičitelem elitních speciálních sil HTS známých jako „Červené kapely“.
Přesně navedená munice použitá při atentátu zasáhla sedadlo řidiče dodávky aniž by vybuchla nebo se roztříštila. To vedlo mnoho pozorovatelů a odborníků k tvrzení, že americká raketa AGM-114R9X Hellfire byla použita v tomto leteckém úderu. AGM-114R9X je označována jako „Ninža Bomba“ a je variantou Hellfire s kinetickou hlavicí a výklopnými čepelemi která má omezit poškození okolí. Zavedená v tajnosti od roku 2017 s existencí potvrzenou v roce 2019. Eldorar al-Shamiyah, pro-opoziční zpravodajská skupina, zveřejnila dvě fotografie ukazující zbytky rakety použité k atentátu na Abu Ahmada al-Muahajira. Jedna z fotografií ukazuje to co vypadá jako rozevřená čepel. USA údajně použily AGM-114R9X k atentátu na Abu Khayra al-Masriho, významného vůdce HTS 26. února 2017. Pokud koalice vedená USA potvrdí svou odpovědnost za atentát na al-Muhajir, bude to první takový útok koalice proti HTS od atentátu na al-Masri před více než dvěma lety.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/alleged-u-s-dron ... ed-photos/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 04 pro 2019, 22:08

AKTUALIZACE MAPY: VOJENSKÁ SITUACE V JIŽNÍM IDLIBU 4. PROSINCE 2019

Tato mapa poskytuje obecný pohled na vojenskou situaci v jižním Idlibu po nedávných sériích střetů v oblasti. Eskalace začala 30. listopadu kdy bojovníci zahájili rozsáhlý útok na pozice syrské armády. V následujících dnech vládní síly většinu útoků odrazily a zvrátily všechny zisky radikálních militantních skupin.
4nov_Southern-Idlib-768x654.jpg
https://southfront.org/map-update-milit ... er-4-2019/

HTS 'MILITANTI ZAÚTOČILI NA POZICE SYRSKÉ ARMÁDY V JIŽNÍM IDLIBU

Po ránu 4. prosince síly Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) útočily na pozice syrské arabské armády (SAA) v jihovýchodním Idlibu. Útok který provedla armáda Hbu Abu Bakr al-Siddiq, se zaměřil na několik pozic jižně od města Umm al-Tinah které je ovládáno teroristickou skupinou. Vojenský velitel HTS sdělil zpravodajské síti skupiny Iba'a, že při útoku bylo zabito deset syrských vojáků a dalších 20 bylo zraněno. Tato tvrzení nebyla potvrzena žádným jiným zdrojem. SAA zahájila útok na Umm al-Tinah a o den dříve obsadila několik pozic jižně od města. Očekává se, že armáda bude v následujících několika hodinách tlačit směrem k městu.

https://southfront.org/hts-militants-at ... ast-idlib/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 05 pro 2019, 15:12

Sýrska arabská armáda obsadila základňu Katebat Al-Muhajarah protivzdušnej obrany a začala umiestňovať svoje jednotky blízko Umm Al-Tinah.
5.JPG
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ew-attack/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 05 pro 2019, 21:05

IZRAELSKÉ VOJENSKÉ LETADLA ZAÚTOČILA NA IRANSKÉ SÍLY V DAJR AZ-ZAUR - ZPRÁVA

Izraelské vojenské letouny provedly na konci 4. prosince sérii leteckých úderů na íránské pozice na jihu syrského guvernorátu Dajr az-Zaur, blog Deir Ezzor 24 a několik dalších místních zdrojů. Podle blogu se letecké útoky zaměřily na íránské síly na letišti al-Hamadan severně od města al-Bukamal na syrsko-irácké hranici.
"Izraelské vojenské letouny se zaměřily na velitelství íránských milic a sklady munice i sklady zbraní na okraji města al-Bukamal," uvedl na Twitteru Omar Abu Layla ředitel Deir Ezzor24. Agentura U News, která je známá svými úzkými vazbami na libanonské hnutí Hizballáh a íránské síly v Sýrii, sdílela také zprávy o izraelských leteckých úderech na jižním Deir Ezzor, ale nepotvrdila je. Začátkem tohoto roku nepotvrzené izraelské vojenské letouny provedly sérii úderů na údajnou íránskou raketovou základnu jihozápadně od al-Bukamalu. Nálety nezastavily výstavbu místa která se v posledních měsících zintenzivnila. Není jasné jak se izraelským vojenským letadlům podařilo úder až u Dajr az-Zauru hluboko ve východním regionu Sýrie. Mnoho zpráv tvrdí, že izraelské letectvo (IAF) používá své „tajné“ letouny F-35 k proklouznutí jordánským vzdušným prostorem.

https://southfront.org/israeli-warplane ... r-reports/

RUSKO A TURECKO SE DOHODLY NA ZÁMĚNĚ SIL V SEVEROVÝCHODNÍ SÝRII

Rusko a Turecko dosáhly dohody která by odstranila proturecké militanty z klíčového města v severovýchodním regionu země. Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) sdělila 5. prosince. Podle ředitele monitorovací skupiny Rami Abdulrahman se bojovníci turecké syrské národní armády stáhnou z města al-Mabrukah kde budou rozmístěny jednotky syrské arabské armády (SAA). Al-Mabrukah se nachází jižně od pohraničního města Ras al-Ayn na severu guvernorátu Al-Hasakah. V městě je umístěna klíčová elektrická rozvodna která byla poškozena při nedávném tureckém útoku na region. "Moskva a Ankara dosáhly [dohody] výměnou za dodávku elektřiny [tureckým okupovaným] Ras al-Ayn," řekl Abdulrahman.
Sputnik potvrdil zprávu SOHR a sdělil, že SAA a jednotky Ruské vojenské policie se nyní připravují na vstup do elektrické rozvodny al-Mabrukah. Syrské ministerstvo energetiky bude údajně pracovat na obnovení provozu rozvodny.

https://southfront.org/russia-turkey-ag ... nt-forces/

PROTUREČTÍ MILITANTI USTOUPILI Z ELEKTRICKÉ ROZVODNY V SEVEROVÝCHODNÍ SÝRII POD RUSKÝM TLAKEM

Podle syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) se turečtí bojovníci stáhli 5. prosince z elektrické rozvodny al-Mabrukah na severu al-Hasakah v důsledku rusko-turecké dohody.
SOHR také osdělil, že Rusko informovalo kurdské syrské demokratické síly (SDF), že zajistí strategickou dálnici M4 která spojuje Al-Hasakah s Rakka a Aleppem. Proturečtí bojovníci budou vytlačeni od dálnice. V posledních několika týdnech zahájili turečtí militanti několik útoků na dálnici M4. Všechny útoky byly odraženy kurdskými silami a syrskou armádou. Ruským silám se podařilo v posledních několika týdnech zbavit se většiny napětí v severovýchodní Sýrii. Více bude pravděpodobně dosaženo v následujících dnech.

https://southfront.org/turkish-backed-m ... ing-group/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 06 pro 2019, 07:31

BEIRUT, LEBANON (8:00 P.M.) - Jednotky Sýrskej arabskej armády (SAA) na juhovýchode Idlíbu, blízko mesta Sinjar, vo štvrtok znemožnili ďalší pokus o infiltráciu džihádistických povstalcov, pričom počas tohto procesu zabili a zranili niekoľko militantov.
army-3.jpg
Tento útok džihádistických povstalcov nastal krátko po tom, čo sýrska arabská armáda prevzala základňu protivzdušnej obrany v blízkosti mesta Umm Al-Tinah.
Reportér uviedol, že za posledné hodiny vojenské jednotky vykonávali intenzívne operácie s delostreleckými a raketovými zbraňami na teroristických hnutiach a ich dodávateľských trasách smerom na dedinu Al-Katibah al-Mahjoura a Umm al-Tin , spôsobili teroristom ťažké straty v personálnom a zbraňovom zabezpečení.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ern-idlib/
https://www.sana.sy/en/?p=179868

Masívny ruský vojenský konvoj smeruje na letisko Qamishli: video




Slobodná vojenská polícia, ktorá mala výcvik v Turecku, začína svoju činnosť v oblastiach Tel Abyad a Ras al-Ain.




V meste Al-Basira v Zaevfrate začali masové demonštrácie proti americkej okupácii ropných a plynových zdrojov Sýrie a moci kurdských militantov z proamerickej koalície Demokratické sily v Sýrii (SDF). Podľa rôznych zdrojov, vrátane agentúry DeirEzzor24, obyvatelia Al-Basiry požadujú prerozdelenie príjmu z predaja nezákonne vyprodukovanej ropy.
Včera sa predstavitelia arabských kmeňov v Zaevfratyístretli s predstaviteľmi kurdských militantov na území oblasti Al-Omar. Arabskí lídri požadovali, aby časť príjmov z ukradnutej ropy bola zameraná na zabezpečenie základných potrieb obyvateľov regiónu, ktorí trpia vážnou humanitárnou krízou a úplnou nezamestnanosťou. Vedúci predstavitelia kurdských militantov odmietli poskytnúť peniaze šejkom kmeňov. V reakcii na to sľúbili vzburu v celom Zaevfratí.

https://riafan.ru/1232446-siriya-novost ... exclusive1

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 06 pro 2019, 18:34

V Sýrii někdo zaútočil na americkou vojenskou základnu na ropném poli Omar.
https://ria.ru/20191206/1562050271.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 07 pro 2019, 01:00

14 RUSKÝCH LETECKÝCH ÚDERŮ MÍŘÍCÍ NA CÍLE TERORISTŮ V JIŽNÍM IDLIBU (VIDEA)

Vojenské letouny ruských leteckých sil provedly navečer 5. prosince nejméně 14 leteckých úderů na pozice teroristů na jihu Idlibu. Podle londýnské syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) se útoky zaměřily na města Kafr Nabl, Hass, Hesh a Sahal. Opoziční aktivisté zveřejnili videa zobrazující některé z leteckých úderů které se zaměřily na okraj Hassu. Město je ovládáno al-Káidou spojencem Hay'at Tahrir al-Sham (HTS).
Přes opakované provokace HTS a jejích spojenců jsou operace armády stále omezeny na malé pozemní útoky. Strategie, která neodradila teroristické skupiny v regionu.
Videa v odkazu:
https://southfront.org/14-russian-airst ... ib-videos/

ISIS BUŇKY ZAÚTOČILY ZE ZÁLOHY NA JEDNOTKU LIWA AL-QUDS V JIŽNÍM DEIR EZZOR

Jednotka provládní palestinské polovojenské skupiny Liwa al-Quds byla přepadena 5. prosince na území jižního Deir Ezzor buňkami ISIS. V krátké tiskové zprávě Liwa al-Quds uvedl, že dvě z jeho vozidel byla zasažena nášlapnými minami, zatímco se účastnily pročesání v regionu.
ISIS přijala odpovědnost za přepadení v prohlášení zveřejněném oficiální agenturou Amaq. Teroristická skupina sdělila, že jediné improvizované výbušné zařízení (IED) bylo použito k zamíření na vozidla Liwa al-Quds.
Minulý týden buňky ISIS zaútočily na několik pozic syrské arabské armády (SAA) a íránských sil poblíž města al-Mayadin na jižním Deir Ezzor. V důsledku útoku byli zabiti tři bojovníci íránského Liwa Fatemiyouna a dalších deset bylo zraněno.
Tyto opakované útoky ukazují jak se ISIS pokouší znovu přeformovat ve východní Sýrii. Stovky bojovníků a velitelů teroristické skupiny se v současnosti schovávají v poušti Homs západně od Deir Ezzor.
Foto v odkazu:
https://southfront.org/isis-cells-ambus ... eir-ezzor/
 

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 07 pro 2019, 01:22

SYRSKÁ ARMÁDA ZŘÍDILA NOVÉ POZICE V SEVERNÍM AL-HASAKAHU A ODRAZILA ÚTOK MILITANTŮ NA NĚ

Syrská arabská armáda (SAA) zřídila 6. prosince nové kontrolní pozice na severu guvernorátu al-Hasakahu, sdělila agentura Syrian Arab News News (SANA). "Jednotky syrské arabské armády vytvořily nové pozice na mezinárodní [M4] dálnici al-Hasakah-Aleppo poblíž Lilyanu, západně od [města] Tell Tamr," sdělil reportér státní agentury v al-Hasakah. Několik hodin po vytvoření pozic zaútočili militanti turecké Syrské národní armády (SNA) na jednotky SAA. Podle Syrské státní televize byl útok okamžitě odražen. SAA spolupracuje s ruskou vojenskou policií a kurdskými syrskými demokratickými silami (SDF) na zajištění dálnice M4 která spojuje Al-Hasakah, Rakká a Aleppo. V nadcházejících několika dnech se očekává, že armáda vstoupí do hlavního města al-Mabrukah poblíž dálnice v rámci nedávné rusko-turecké dohody. Proturečtí militanti se již stáhli z městské rozvodny elektřiny.
Zajištění M4 je rozhodující pro stabilitu severovýchodní oblasti Sýrie. Po úplném zabezpečení se z dálnice stane dělicí čára mezi tureckými militanty a kurdskými silami v regionu.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/syrian-army-esta ... ck-photos/

viewtopic.php?f=19&t=6&start=9645#p121255
Untitsled-768x345.jpg
https://southfront.org/unknown-gunmen-a ... a-reports/

Uživatelský avatar
gotha
Redaktor
Příspěvky: 111
Registrován: 11 srp 2017, 14:36

Re: Sýrie

Příspěvek od gotha » 07 pro 2019, 10:00

Iránske ozbrojené sily rozložili svoje protivzdušné systémy domácej výroby. Učinili tak po sérii útokov izrealskej armády.
Podľa ruskej Avia.pro, iránci rozložili protivzdušný systém Bavar-373 do T-4 leteckej základne na východe guvernorátu Homs.
Zdroj FB: Syria Pulse
The Iranian Armed Forces have deployed one of its domestically-made air defense systems inside Syria after a series of attacks by the Israel military.

According to a new report from the Russian aviation publication Avia.Pro, the Iranian Armed Forces deployed their Bavar-373 air defense system to the T-4 Airbase in the eastern countryside of the #Homs Governorate.

“Israel’s uncontrolled attacks against the Iranian military forces in Syria has forced the Iranian military to deliver its own air defense systems to the country, including the installation, which resembles one of the latest Iranian air defense systems, Bavar-373, which, according to analytical resources, is a direct analogue of the Russian S-300, but optimized for hitting stealth targets,” the Avia.Pro report said.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 07 pro 2019, 10:09

USA oficiálne dokončili stiahnutie jednotiek zo severnej Sýrie
american-troops-syria.jpg
 
Americký minister obrany Mark Esper oznámil, že Pentagon dokončil stiahnutie amerických jednotiek zo severnej Sýrie. Na východe krajiny však zostalo 600 vojakov, ktorých úlohou je kontrolovať ropné polia.

 
mark-esper.jpeg
Esper vo vyhlásení uviedol, že v dôsledku predchádzajúceho rozhodnutia prezidenta Donalda Trumpa opustilo Sýriu 400 až 1 000 amerických vojakov. Tento počet by mohol byť vyšší, keby koaliční partneri zvýšili svoje kontingenty, čo by umožnilo stiahnuť ešte viac vojakov z východných regiónov, dodal Esper.
Šéf Pentagonu zdôraznil, že zostávajúcou misiou USA v Sýrii je zabrániť obnove ISIS. Počas návštevy Londýna americký prezident Donald Trump vyhlásil, že je potrebná kontrola ropy, aby sa zabránilo jeho použitiu pre potreby teroristov.
-------------------


Sýrska armáda, jej 11. tanková divízia, zajala ​​ počas neúspešného útoku džihádistov tank v meste Aajaz, ktorý sa Hay'at Tahrir AL-Sham a ich militantní spojenci pokúšali zabrať už niekoľko dní.




Takmer 1 000 Sýrčanov sa vrátilo na územie SAR za psledných 24 hodín.



Podľa informačného bulletinu Ruského strediska pre zmierenie vojnových síl prekročilo cez sýrsko-libanonskú hranicu 213 ľudí cez kontrolné body „Jadet-Yabus“ a „Tell-Kalah“, ďalších 785 Sýrčanov prekročilo hraničný priechod „Nasib“, ktorý oddeľuje sýrsku provinciu Dara od Jordánska. Každý deň prichádzajú do Dara, Damašku a Homsu stovky vysídlených osôb.
orig-15756525165fcec826a4c73f876ef87af6f4b745ee.jpeg
https://riafan.ru/1232877-siriya-novost ... exclusive1

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 07 pro 2019, 13:27

Opäť Kabani!

BEIRUT, LEBANON (9:45 A.M.) - Ruské letectvo bombardovalo džihádistickú pevnosť Kabani v severovýchodnej Latakii, za posledných 48 hodín začalo niekoľko útokov nad týmto kľúčovým mestom.

Podľa vojenskej správy z krajiny Latakia útočiace vrtuľníky ruských vzdušných síl opakovane zasiahli džihádistické pozície v Kabani a okolo.
V posledných niekoľkých mesiacoch sa sýrska arabská armáda opakovane pokúšala dobyť Kabani od džihádistických povstalcov; avšak všetky ich útoky boli odrazené .

https://www.almasdarnews.com/article/ru ... torm-town/


Sýrske demokratické sily (SDF) vyradilli nových regrútov guvernátei Deir Ezzor po ukončení výcviku:



Aktuálne:
7.jpg
https://southfront.org/military-situati ... ap-update/

Odpovědět