Sýrie

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 27 lis 2019, 22:15

19 TURECKÝCH MILITANTŮ, CIVILISTI, ZABITI PŘI NOVÉM VÝBUCHU V SEVEROVÝCHODNÍ SÝRII (VIDEO)

26. listopadu bylo zabito 19 lidí a 45 dalších bylo zraněno, když v tureckém okupovaném městě Tell Halaf na severovýchodě Sýrie explodovalo auto s výbušninou, podle syrské observatoře pro lidská práva (SOHR).
K explozi došlo ráno na hlavním trhu města, který byl v té době silně přeplněn civilisty a tureckými militanty. Britská monitorovací skupina ve zprávě uvedla, že 12 z těchto úmrtí byli militanti z turecké syrské národní armády (SNA). Zbytek byli civilisté, včetně ženy a dítěte. "Počet zabitých a umučených lidí se může zvýšit kvůli přítomnosti 45 zraněných. Někteří z nich jsou v kritickém stavu," píše se ve zprávě SHOR, která byla zveřejněna 27. listopadu.
Navzdory chybějícímu spolehlivému důkazu turecké ministerstvo národní obrany určilo za bombový útok odpovědné kurdské lidové ochranné jednotky (YPG) a kurdskou dělnickou stranu (PKK). Žádná skupina se k těmto obviněním zatím nevyjádřila. Během několika posledních týdnů byly turecké části v severovýchodní Sýrii svědky řady podobných bombových útoků. Výsledkem bylo zabití desítek militantů i civilistů.
Video v odkazu:
https://southfront.org/19-turkish-backe ... ion-video/

VE VIDEU: KURDSKÉ SÍLY VYŘAZUJÍ NĚKOLIK PROTURECKÝCH MILITANTŮ V NORTHERN ALEPPO

Afrinské osvobozenecké síly (ALF) 26. listopadu oznámily, že jejich jednotky odstranily pět militantů a zranily šest dalších při novém útoku na tureckou okupovanou část severního Aleppa. Dobře naplánovaný útok se zaměřil na několik pozic tzv. Al-Waqqasské brigády v obci Tuweys nedaleko města Marea.
ALF zveřejnila krátké video z útoku a ukázala, že jeho bojovníci míří k tureckým bojovníkům s odstřelovačskými puškami vybavenými infra mířidly.
Brigáda al-Waqqas je jednou z menších protureckých skupin v severní části Aleppa. I přes své omezené zdroje se skupina účastní útoku vedeného Tureckem na severovýchodní Sýrii pod kódovým názvem Mírové jaro.
Od začátku operace vedené Tureckem loni v říjnu urychlila ALF své útoky v severním Aleppu, zejména v blízkosti oblasti Afrin.
Video v odkazu:
https://southfront.org/in-video-kurdish ... rn-aleppo/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 27 lis 2019, 23:16

SRÁŽKA SDF S TURECKÝMI SILAMI V SEVERNÍ RAKKA

27. listopadu v severní Rakká vypuklo nové kolo střetů mezi kurdskými syrskými demokratickými silami (SDF) a tureckými militanty. Podle Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) došlo ke střetům v blízkosti vesnice Abduki, jižně od hraničního města Tell Abyad. Turecká armáda také vypálila nejméně šest salv z minometů z turecké strany hranice na okraj vesnice Shalabiyah držené SDF.
Minulý týden zahájila turecká syrská národní armáda (SNA) útok na klíčové město Ain Issa v severní Rakka. Přes počáteční ztráty se SDF podařilo útok odrazit do 24 hodin i s podporou Syrské arabské armády. Tyto obnovené střety v severní Rakká naznačují, že region by mohl být brzy svědkem nového tureckého útoku. Zdá se, že SNA má zájem o Ain Isaa a strategickou dálnici M4.
EKJ89M8WwAA5yft-1-768x369.jpg
https://southfront.org/sdf-clashes-with ... ern-raqqa/

SYRSKÉ, RUSKÉ LETECKÉ SÍLY ZASTAVILY LETECKÉ ÚDERY NA VELKÝ IDLIB

Syrské arabské letectvo (SyAAF) a ruské vzdušné síly zastavily 27. listopadu své bojové operace proti radikálním militantům v takzvané oblasti Velkého Idlibu na severozápadě Sýrie. Podle Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) za posledních 18 hodin nebyly svědky žádných syrských nebo ruských leteckých úderů v regionu. Britská monitorovací skupina uvedla, že špatné počasí může být za překvapivým zastavením náletů. Severozápadní Sýrie je skutečně svědkem silné dešťové bouře, která není vhodná pro letecké operace.

https://southfront.org/syrian-russian-a ... ter-idlib/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 28 lis 2019, 07:46

BEIRUT, LEBANON (9:40 P.M.) - Pred niekoľkými minútami ruská armáda v guvernéri Idlib spustila silný útok na džihádistickú pevnosť Jisr Al-Shughour.
28.JPG
Podľa predbežných správ ruská armáda vypustila rakety s dlhým doletom na oblasť Jisr Al-Shughour,,
https://www.almasdarnews.com/article/br ... tronghold/

DoIidlíbu prichádzajú ďašie posily SAA



Pro-tureckí bojovníci pokračujú vo vojenských operáciách v provincii Hasaka


IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 28 lis 2019, 12:02

1-137-1024x534.jpg
Tureckom podporované militantné skupiny úmyselne vytvárajú pozície v blízkosti tureckých pozorovacích staníc v de eskalačnej zóne Idlib a používajú tieto pozície na obstrel sýrskej armády. RusVesna uviedla obrázky z dronov.

https://southfront.org/idlib-militants- ... ion-posts/


Aktuálne
28-1.jpg
https://southfront.org/military-situati ... ap-update/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 28 lis 2019, 16:25

Snímka.JPG
Snímka.JPG (30.77 KiB) Zobrazeno 7054 x
Jednotka britských síl opúšťa americkú vojenskú základňu v al-Hasakah a ide "strážiť" ropné pole Omar v Deir Ezzour

https://twitter.com/MHJournalist/status ... 6074317824


SDF obsadili Al-Kafifu a Saadu

28-2.JPG

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 28 lis 2019, 17:54

Sýrska arabská armáda (SAA) v stredu uskutočnila operáciu proti teroristickej organizácii islamského štátu (ISIS / ISIL / IS / Daesh) na východe Homsu,čo malo za následok smrť väčšiny teroristov, ale žiadne vlastné straty na životoch.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... east-homs/

----------------------------------

photo_2019-11-28_15-32-27-2.jpg
Sýrska arabská armáda (SAA) zriadila 28. novembra niekoľko nových pozícií na strategickej diaľnici M4, ktorá spája Al-Hasakah, Raqqa a Aleppo.

Podľa Sýrskej arabskej spravodajskej agentúry (SANA) sa nové pozície vytvorili v dedinách al-Kuzaliah, Umm al-Kahir a Tell al-Labn na západ od mesta Tell Tamr v severnej časti Al-Hasakah.

https://southfront.org/syrian-army-esta ... tos-video/


QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 lis 2019, 01:29

RUSKO A TURECKO SPOLUPRACUJÍ PŘI DEESKALACI SITUACE V BLÍZKOSTI AIN ISSA: ZPRÁVA

Rusko a Turecko se dohodly na předání sil Sharakrak v severní Rakka syrské arabské armádě (SAA), informovala Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) 28. listopadu. Podle britské monitorovací skupiny se ruské síly a syrské vojenské jednotky ráno přesunuly k tureckým silám. Ještě je však musí předat. "Dohoda s Ruskem říká, že režimní síly [SAA] by měly postupovat směrem k silům Sharakrak a získat nad nimi kontrolu," uvedl zdroj, který je s touto dohodou obeznámen.
Militanti turecké syrské národní armády (SNA) obsadili sila v rychlém útoku začátkem tohoto měsíce. Tehdy SOHR oznámila, že Rusko tlačí Turecko na stažení ze sil. Nedávné letecké snímky zveřejněné ruskou RusVesna.RU odhalily, že turecké síly kompletně proměnily sila ve vojenskou základnu. Sila Sharakrak se nacházejí pár kilometrů na východ od Ain Issa, což je činí kritickými pro bezpečnost klíčového města a nedaleké dálnice M4.

https://southfront.org/russia-and-turke ... sa-report/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 lis 2019, 01:48

IDLIBŠTÍ MILITANTI POPRAVILI TŘI CIVILISTY OBVINĚNÉ Z ČARODĚJNICTVÍ A JINÝCH TĚŽKÝCH ZLOČINŮ

Bezpečnostní síly hnutí Hay'at Tahrir al-Šám spojeného s Al-Káidou (HTS) popravily tři syrské civilisty poté co je obvinily z praktikování „čarodějnictví“ a spáchání „kacířství“ informovala Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) 28. listopadu.
Podle londýnské monitorovací skupiny došlo k popravě poblíž města Anjara v opoziční západní části kraje Aleppo. „Hirabah (islámský termín pro rozsudek smrti) byl u těchto lidí prohlášen z několika důvodů včetně magie, čarodějnictví a jeden z nich prohlašoval, že je prorokem,“ uvedl zdroj, který je s touto kauzou obeznámen. HTS veřejně následuje kroky ISIS které se proslavilo popravami civilistů. Stejně jako ISIS se HTS pravděpodobně pokouší zastrašit a terorizovat lidi ve Velkém Idlibu aby si zajistila vlastní moc. SOHR oznámila, že bezpečnostní síly HTS používají mučení aby donutily zajatce, se přiznat ke zločinům které nespáchali. Monitorovací skupina také oznámila, že za prováděcími rozkazy je saúdský velitel teroristické skupiny známí jako Abu Azzam al-Jazrawi. Počátkem tohoto roku teroristická skupina popravila mnoho civilistů v oblasti Velkého Idlibu a obvinila je, že jsou „špioni“ pro syrské nebo ruské zpravodajské služby. V jednom incidentu skupina umučila opozičního aktivistu k smrti za podobné obvinění.

https://southfront.org/idlib-militants- ... cusations/

SYRSKÉ, RUSKÉ VZDUŠNÉ SÍLY ZÍSKÁ STRUHY NA VELKÉ IDLIBU (VIDEÁ)

Syrské arabské letecké síly (SyAAF) a ruské letecké síly obnovily 28. listopadu své letecké operace proti pozicím teroristů ve Velkém Idlibu. Podle britské observatoře pro lidská práva (SOHR) provedli ruské vojenské letouny řadu náletů na město Kafr Nabl a jeho okolí v jižním Idlibu. Útočné vrtulníky SyAAF také provedly několik leteckých úderů na klíčové město Kabani a jeho okolí v opozici držené severní části kraje Latakia.
SyAAF a ruské letecké síly zastavily své operace 27. listopadu. Špatné počasí bylo pravděpodobně důvodem překvapivého zastavení náletů, protože severozápadní Sýrie byla svědkem silné dešťové bouře. Očekává se, že během příštích 24 hodin bude jasno. To poskytne syrské arabské armádě (SAA) šanci obnovit její omezenou pozemní operaci v jihovýchodní Idlibském kraji.
Videa v odkazu:
https://southfront.org/syrian-russian-a ... ib-videos/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 29 lis 2019, 07:20

- Sýrska arabská armáda (SAA) sa pokúsila vo štvrtok po relatívne pokojnom týždni na kabanskom fronte opäť pokročiť vo vylepšení svojej pozície v severovýchodnej k Latakii. Po krátkej bitke s džihádistickými povstalcami Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) a Turkestánskej islamskej strany (TIP) však bola sýrska arabská armáda nútená zastaviť útok.

https://www.almasdarnews.com/article/ji ... t-latakia/ Sýrska arabská armáda (SAA) odrazila 28. novembra popoludní útok tureckých militantov na jednu z novovytvorených pozícií na severe Al-Hasakah.
Podľa Sýrskej arabskej spravodajskej agentúry (SANA) sa „divoký útok“ zameral na dedinu Tell al-Labn západne od mesta Tell Tamr.
Predtým si SAA vytvorila vojenské pozície v Tell al-Laban a okolitých dedinách al-Kuzaliah a Umm al-Kahir. V troch dedinách boli nasadené desiatky sýrskych vojakov a ťažké zbrane. (video v odkaze)

https://southfront.org/syrian-army-repe ... l-hasakah/
29.jpg

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 lis 2019, 21:19

RUSKÉ SÍLY A PROTUREČTÍ MILITANTI SI VYMĚNILI DĚLOSTŘELECKOU PALBU V SEVERNÍM RAKKA: MONITOR

Podle syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) dne 28. listopadu si vyměnili ruské síly a turecké ozbrojené síly dělostřelecký palbu v severní Rakka. Monitorovací skupina uvedla, že ruské síly vystřelily nejméně pět granátů z jejich koordinačního a operačního centra v klíčovém městě Ain Issa na pozice blízkých militantů. Bojovníci odpověděli pěti výstřely, které dopadly na okraji ruské základny. Kurdské zdroje hlásily výměnu ohně kolem Ain Issa. Zpráva SOHR však dosud nebyla ověřena. Ruská vojenská policie a kurdské Syrské demokratické síly (SDF) zřídily počátkem tohoto měsíce koordinační a operační středisko Ain Issa. Ve středu zde bylo uloženo množství munice. Stále však není jasné zda zde byla rozmístěna jakákoli ruská dělostřelecká jednotka.
Minulý týden zahájili proturečtí bojovníci útok na Ain Issu ve velkém měřítku čímž porušili nedávnou ankarskou dohodu s Moskvou. SDF se podařilo útok odrazit za podpory Syrské arabské armády (SAA) která minulý měsíc nasadila několik jednotek poblíž města.

https://southfront.org/russian-forces-t ... ing-group/

NOVÁ VLNA RUSKÝCH LETECKÝCH ÚTOKŮ NA TERORISTY VE VELKÉM IDLIBU

Ruské vojenské letouny provedly 29. listopadu řadu náletů na pozice teroristů v oblasti Velkého Idlibu v severozápadní Sýrii. Podle londýnské syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) se letecké útoky zaměřily na město Shnan a předměstí města Ma`arat al-Nu`man v jižním Idlibu. Ruské vojenské letouny se také zaměřily na okolí klíčového města Kabani v severní Latakii kde dnes syrská arabská armáda (SAA) zahájila pozemní útok. Zatím armáda zabezpečila 101 vrchů.
Velký Idlib je pod převážnou kontrolou Tahrira al-Šáma (HTS) přidruženého k Al-Káidě a mnoha dalších teroristických skupin.
Videa v odkazu:
https://southfront.org/new-wave-of-russ ... errorists/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 lis 2019, 22:17

SYRSKÁ ARMÁDA SESTŘELILA TURECKÝ VOJENSKÝ DRON NA SEVERU AL-HASAKAH (FOTKY)

Syrská arabská armáda (SAA) sestřelila na konci 28. listopadu malý bezpilotní letecký prostředek (UAV) turecké armády nad severním al-Hasakah. Syrská státní televize informovala, že UAV letělo nad vesnicí Hamo jihovýchodně od pohraničního města Qamishli když jej sestřelila jednotka SAA která byla nedávno v regionu nasazena. Sestřelaný UAV byl identifikován jako SERÇE-1 který vyvinul turecký obranný gigant ASELSAN pro tureckou armádu. UAV má dobu letu 30 minut s užitečným zatížením 1 kg v rozsahu 3-5 km. SERÇE-1 je vybaven elektrooptickým \ infra systémem. UAV však může být vybaven různým užitečným zatížením pro průzkumné, sledovací a zpravodajské mise a pro zabezpečení hranic. Turecká armáda používá UAV SERÇE-1 ke sledování hranic se Sýrií a oblastí, které okupuje v Guvernorátu Aleppo od roku 2018.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/syrian-army-shot ... ah-photos/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 30 lis 2019, 08:04

:sipka: Fotka dronu:
Untitdsldddddsddded-768x619.jpg
Pokračujú boje o Kabani





------------------

orig-1575049046b8777e41616e80243ae7eae7f12db61b.jpeg

Sýria, 29. novembra. Za posledných 24 hodín sa do SAR vrátilo takmer 700 Sýrčanov

https://riafan.ru/1231041-siriya-novost ... exclusive1

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 30 lis 2019, 18:49

Opozičné frakcie dokázali zachytiť dediny Ijaz a Rasm al-Ward, Surooj a Istablad juhovýchodne od Idlibu po prudkých bitkách, zničiť tank a obrnené vozidlo.

30.JPG
Rusko zriadilo vojenské veliteľstvo v meste Amudah neďaleko tureckých hraníc.
EKovVyUXsAIWd11.jpg
21926816_0.jpg

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 01 pro 2019, 07:47

Útok džhádistov na Ajjaz z dronu



----------------------

V priemyselej štvrti Aleppa, Šejk Najjar je obnovená výroba v 600 zariadeniach
21926816_0.jpg


https://www.sana.sy/en/?p=179580

Pro turecké sily útočia na SAA!



Pro-tureckí bojovníci vytvárajú kontrolný bod v oblastiach, ktoré sú pod ich kontrolou.



IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 01 pro 2019, 08:54

IgorT píše:
30 lis 2019, 18:49
Opozičné frakcie dokázali zachytiť dediny Ijaz a Rasm al-Ward, Surooj a Istablad juhovýchodne od Idlibu po prudkých bitkách, zničiť tank a obrnené vozidlo.


30.JPG


Rusko zriadilo vojenské veliteľstvo v meste Amudah neďaleko tureckých hraníc.

EKovVyUXsAIWd11.jpg21926816_0.jpg

30.JPG


BEIRUT, LEBANON (7:20 A.M.) - Sýrska arabská armáda (SAA) včera v noci spustila na juhovýchodnej strane guvernátu Idlib veľký protiútok s cieľom získaťať oblasti, ktoré stratili v sobotu.
Podľa správy z juhovýchodného Idlibu bol prvý útok sýrskej arabskej armády odrazený džihádistickými povstalcami Hay'ata Tahrira Al-Šama a takzvanou „národnou armádou oslobodenia“.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ast-idlib/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 01 pro 2019, 11:04

US KOALICE A SDF PROVÁDĚJÍ OPATŘENÍ „PROTI TERORISMU“ VE VÝCHODNÍM DEIR EZZOR

Americká koalice a kurdské syrské demokratické síly (SDF) provedly 30. listopadu novou „protiteroristickou“ operaci na východním Deru Ezzor.
Proopziční blog Deir Ezzor 24 informoval, že koaliční síly provedly ve městě al-Hurayjah vzdušný výsadek a zatkly několik místních podezřelých ze spolupráce s ISIS. "Po výsadku byla skupina místních obyvatel kteří provádějí v oblasti pašování ropy zatčena pro spolupráci s ISIS," uvedl reportér blogu v Deir Ezzor. Dle jejich zprávy provedly síly SDF bezpečnostní operaci ve městě al-Hwaij. Nejméně pět místních obyvatel bylo zatčeno, pravděpodobně kvůli jejich spojení s ISIS.
Před několika dny koalice vedená USA zabila civilisty během podobné „protiteroristické“ operace na jihovýchodě.
Pentagon začátkem tohoto měsíce oznámil, že ve spolupráci s SDF obnovil protiteroristické operace v Deir Ezzor. V regionu je dislokováno nejméně 500 vojáků americké armády aby se mohli účastnit těchto operací a chránit syrská ropná pole.

https://southfront.org/u-s-led-coalitio ... eir-ezzor/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 01 pro 2019, 20:04

SYRSKÁ ARMÁDA ZAHÁJILA PROTIÚTOK V JIHOVÝCHODNÍM IDLIBU, ZNOVU DOBILA ZTRACENÉ POZICE

Dopoledne 1. prosince zahájila Syrská arabská armáda (SAA) protiútok v jihovýchodním Idlibu aby znovu získala obce která ztratila při nedávném útoku teroristů v tomto regionu. Armáda pod silným syrským a ruským leteckým úderem zachytila město Ejaz a několik pozic na jeho okraji od Hay-at Tahrira al-Šáma (HTS) spojeného s al-Káidou a jeho tureckými spojenci. O den dříve obsadila koalice HTS, tureckých skupin a frakcí přidružených k Al-Kádě, Ejaz a blízká sídla Sarjah, Rasm al-Ward a Istablat. Osud Sarjah, Rasm al-Ward a Istablat je stále nejasný. Některé pro-vládní zdroje prohlašují, že tři města byla také obsazena. To však ještě musíme potvrdit.
Untitdsled-768x389.jpg
https://southfront.org/syrian-army-laun ... positions/

TERORISTICKÉ SKUPINY POUŽÍVAJÍ TURECKÉ ZBRANĚ V JIŽNÍM IDLIBU (FOTKY)

Fotografie zveřejněné zpravodajskou sítí HTS, Iba'a, zobrazují, že bojovníci teroristické skupiny odstřelují pozice SAA na jihovýchodě Idlibu tureckým minometem HY-12. HY-12 je licenční kopie francouzského modelu MO-120-RT [Mortier de 120mm Rayé Tracté Modèle F1] vyrobeného tureckou společností MKEK. 120mm minomet má dostřel více než 8 km a může střílet rychlostí 6-10 ran za minutu. Na dalších fotografiích mohou být ozbrojenci HTS a jejich spojenci z Turecké národní fronty pro osvobození (NFL) vyzbrojeni tureckou protitankovou zbraní HAR-66. HAR-66 je kopie americké M72 LAW. Teroristické skupiny kromě použití tureckých zbraní zahájily útok v oblasti vzdálené jen několik kilometrů od tureckého pozorovacího stanoviště v jihovýchodním Idlibu.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/terrorist-groups ... ce-photos/
Naposledy upravil(a) QVAK dne 01 pro 2019, 20:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 01 pro 2019, 20:17

Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 01 pro 2019, 20:55

VLÁDNÍ SÍLY POKRAČUJÍ V ROZVINUTÍ PODÉL DÁLNICE M4 V SEVEROZÁPADNÍ SÝRII (FOTOGRAFIE)

Podle Syrské arabské zpravodajské agentury (SANA) bylo 1. prosince rozmístěno několik jednotek Syrské arabské armády (SAA) v silech al-Aliya v severním Al-Hasaku. Sila jsou ve strategické poloze na dálnici M4 která spojuje Al-Hasakah s governoraty Rakka a Aleppo. Dálnice je považována za páteř dopravy v severovýchodní oblasti. SAA také zřídila vojenské posty ve městech al-Suayfah, al-Susah al-Gharbiyah a al-Najurdiayh které se též nacházejí na dálnici M4. Minulý měsíc dosáhla damašská vláda a kurdské syrské demokratické síly (SDF) dohody umožňující SAA vstoupit do severovýchodní oblasti země a čelit tureckému útoku. Damašek a politické vedení SDF měly zahájit novou sérii rozhovorů o vyřešení administrativních a kulturních otázek v severovýchodní Sýrii. K tomuto však ještě nedošlo.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/government-force ... ia-photos/

13 IRANSKÝCH BOJOVNÍKŮ ZABITÝCH A ZRANĚNÝCH PŘI NOVÉM ÚTOKU V DEIR EZZOR

1. prosince provedli bojovníci ISIS velký útok na syrskou arabskou armádu (SAA) a její spojence na jihu kraje Deir Ezzor. Podle Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR) se útok zaměřil na několik pozic armády a jejích spojenců v blízkosti města al-Mayadin. "Střety mezi oběma stranami trvaly asi hodinu, podporované těžkými kulomety a palbou. Poté se bojovníci organizace [ISIS] stáhli do pouště," píše se ve zprávě SOHR. V důsledku útoku byli zabiti tři bojovníci íránského Liwa Fatemiyouna a dalších deset bylo zraněno. O skupině je známo, že je spojena s Islámským revolučním gardovým sborem (IRGC). Liwa Fatemiyoun byl hluboce zapojen do operací dohody o stabilizaci a přidružení proti ISIS v governoratech Homs a Deir Ezzor.

https://southfront.org/13-iranian-backe ... or-attack/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7540
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 02 pro 2019, 07:32

BEIRUT, LEBANON (11:20 P. M.) - Sýrskej arabskej armáde (SAA) sa večer podarilo znemožniť útok džihádistov na vojenské letisko Hama, uvádza sa vo vojenskej správe guvernéra Hamy.

Podľa správ z letiska v Hame sýrska armáda aktivovala ruský vojenský systém Pancir, aby zostrelila nepriateľské bezpilotné lietadlá, ktoré sa blížili k letisku .



https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ack-video/

SDF súhlasí s tým, že umožní ruským jednotkám vstúpiť do niekoľkých oblastí v Raqqa, Hasakah


BEIRUT, LEBANON (23:10) - Sýrske demokratické sily (SDF) sa dohodli, že umožnia ruským silám pôsobiacim v Sýrii rozmiestniť svoje jednotky vo viacerých oblastiach v guvernátoch Al-Hasakah a Al-Raqqa, týždeň po ruskej dohode s SDF o rozmiestnení ich jednotiek pozdĺž hranice s Tureckom.

https://www.almasdarnews.com/article/sd ... a-hasakah/

Letecké video ukazuje okamih, keď ruské bojové lietadlá útočili na dedinu Sayadi s vysokými výbušnými raketami


Odpovědět