Česká republika

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 lis 2019, 19:38

Nejnebezpečnější zásah do trestního řízení od roku 1990, říká historik o Hamáčkově novele

Podle opozice je návrh novely trestního řádu z rukou ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) návratem ke komunistické Státní bezpečnosti (StB) a umožní, aby u soudu figurovaly důkazy tajných služeb získané bez dozoru státního zástupce. Nebo jde o novelu, která se má vztahovat pouze na závažné trestné činy typu terorismu a přispěje k tomu, že informace získané tajnými službami „nevyletí oknem“. Návrh, který v pondělí schválila vláda, stále budí rozpory. Podle historika Radka Schovánka je nejnebezpečnějším zásahem do trestního řízení od roku 1990.
S Bendovým přirovnáním souhlasí i badatel a historik Radek Schovánek, jenž v minulosti pracoval v Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR). „Myslím, že je to nejnebezpečnější zásah do trestního řízení od roku 1990,“ řekl Schovánek deníku Echo24.
„Je to prolomení základního principu postavení policie a tajných služeb, který byl nastaven po roce 1990. Mezi policii a tajné služby stavěl co se trestního řízení týče neprostupnou zeď. Vyměňují si informace, a to je dobře. Novela je ale zásadní průlom, považuji to za nebezpečnou věc. Myslím, že je to nejnebezpečnější zásah do trestního řízení od roku 1990,“ uvedl Schovánek.
Historik Schovánek je kritický i k tomu, že u soudu se mohou objevit důkazy získané ještě před zahájením trestního řízení. „To je trochu jako návrat do situace, kdy se před rokem 1989 zahajovalo trestní stíhání proti neznámému pachateli. StB prováděla výslechy, domovní prohlídky, ale neměla trestně stíhaného, až najednou na konci, když důkazy měla, jednoho ze svědků obvinila. Ten člověk neměl možnost se hájit, trestní stíhání totiž běželo anonymně. To vše bylo na začátku 90. let zrušeno, aby se zesílil dohled nad trestním řízením,“ řekl deníku Echo24.

https://echo24.cz/a/ST2GB/nejnebezpecne ... ove-novele

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 lis 2019, 21:39

Propojení politiky a trestního řízení. Zarážející časová shoda mezi rozhodováním Pavla Zemana a 17.listopadem. Ostrá slova advokáta Hrádely

ROZHOVOR „Pokud by mělo jakékoliv rozhodnutí nejvyššího státního zástupce být učiněno kolem 17. 11., muselo by rozhodnutí nižšího státního zástupce padnout nejdříve v druhé polovině srpna. O tom, že byl podán návrh na potrestání premiéra, se psalo v dubnu 2019. Nejvyšší státní zástupce pak uváděl, že očekává rozhodnutí v květnu 2019. Pokud by skutečně padlo v květnu 2019 rozhodnutí o zastavení trestního stíhání premiéra, tak by jej nevyšší státní zástupce mohl zrušit do srpna 2019 a do listopadu by celá záležitost vyčpěla. Pokud bylo přijato tehdy, kdy bylo přijato, rozhodnutí může padnout kolem 17. listopadu,“ vysvětluje podivné okolnosti okolo časových lhůt advokát JUDr. Karol Hrádela.
Některé otázky:
- Domníváte se, že trestní řízení může ovlivňovat politickou situaci?
- Nerozumím vztahu mezi rozhodováním nejvyššího státního zástupce a 17. listopadem. Můžete to vysvětlit?
- Orgány EU mohou jednat účelově?
- Pokud jste zmínil politickou vazbu německého eurokomisaře na lidovou stranu, respektive na německou Křesťanskodemokratickou unii, naznačujete tím, že by snad lidovecké kruhy vystupovaly proti Babišovi či že by Německo vystupovalo proti České republice?
- Určitě nenaznačujete ekonomické zájmy mezi komplikacemi vznikajícími v České republice a ekonomickými zájmy jiných?
- Naznačujete tím, že se v Česku k sobě nechováme slušně?
- Může toto nastat i v souvislosti s demonstrací, kterou svolává spolek Milion chvilek?
- Jak je v této souvislosti vaše důvěra ovlivněna tím, že Minář na veřejnosti roztrhal českou Ústavu?
Propojení politiky a trestního řízení existuje. Koneckonců této problematice jsem se věnoval i ve své podrobné analýze možných účelových trestních stíhání či ve svém příspěvku nazvaném ‚Lze vést účelové přípravné řízení‘. Ten byl přednesen na vědecké konferenci a vybrán do monografie. Zrovna mu dělám autorskou korekturu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ely-602727

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 10 lis 2019, 16:29

Neviditelný senátor, aneb Kam se poděl Jiří Drahoš?
Zhruba před rokem se Jiří Drahoš po neúspěšné prezidentské kandidatuře zčásti „zahojil“ zvolením do Senátu. Čekalo se, že se stane jeho výraznou postavou. Kdo jiný by jí měl taky být než ten, komu uteklo hradní křeslo jen o fous.

Ze začátku vše probíhalo podle očekávání. Ve svém senátním obvodě na Praze 4 zvítězil s převahou již v prvním kole, což se jen tak někomu nepovede. V jednom z prvních rozhovorů v roli senátora (zde) se pak prezentoval jako někdo, kdo nebude žádným poslušným „kývačem“, kdo se v horní komoře bude prosazovat svými názory a koho bude rozhodně vidět. Dokonce se o něm hovořilo jako o kandidátovi na křeslo předsedy Senátu. I proto nejspíš vstoupil do klubu STAN, který se tak stal nejsilnějším. Což mělo jeho šance na druhou nejvyšší ústavní funkci v naší zemi zvýšit. Nakonec to ale nestačilo. Předsedou se stal pan Kubera z ODS a dle mého soudu to byla volba velmi dobrá.

Poté se o panu Drahošovi během jeho senátního angažmá hovořilo ještě letos v únoru v souvislosti s vyúčtováním náhrad za dojíždění do Senátu (zde). Za cesty z 8 kilometrů vzdálených Lysolají totiž vyinkasoval 80 tisíc. Což naznačuje, že jednou z prvních senátorských dovedností, kterou si osvojil, bylo umění, jak podojit erár.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/polit ... litika_wag
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 10 lis 2019, 16:37

Zamlčování pravdy, tak to se asi učí na Masarykově univerzitě v Brně
Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity pořádala v rámci „Masarykových debat“ ve středu 6.listopadu debatu na téma „Čeští vojáci mají odejít z Afghánistánu“. Jedním z pozvaných byl také účastník řady zahraničních misí AČR nejen v Afghánistánu, pplk. v.z. MUDr. Marek Obrtel, kterého koordinátor Michal Pavljuk pozval na besedu mailem 18.října a po potvrzení ze strany Marka Obrtela ještě následující den upřesnil formát besedy.

3.listopadu, ale přišlo zamítavé stanovisko k účasti MUDr.Obrtela ze strany Kolegia SS IIPS, které na základě dvou zpráv, článků z roku 2016, rozhodlo o neúčasti pana doktora.
„Dôvodom sú pre nás nezlúčiteľné vyjadrenia kritizujúce demokratické princípy, ktoré si náš spolok nesmierne váži. Ako študentská sekcia IIPS sme spolkom, ktorý je silno apolitický, no zároveň si cení demokratické hodnoty zakorenené v našej spoločnosti. Viacero ľudí z nášho spolku sa vyjadrilo kriticky k Vašej dehonestácií hodnôt, ktoré sa snažíme zdieľať a šíriť. Obávame sa, že výroky dehonestujúce demokratické hodnoty by mohli zaznieť aj na debate, a preto sme sa takto rozhodli. Ako dôkaz nášho odôvodnenia posielam Vaše články, ktoré nám však v čase zaslania pozvánky pre Vás neboli známe. Začali nás na nich však až postupne upozorňovať ľudia, ktorých pohoršila táto pozvánka. Nesnažíme sa spochybňovať Vašu empíriu vzhľadom na Vašu účasť na zahraničnýchmisiách, no myslíme si, že spôsob prezentácie Vašich názorov pomocou agresívnych a expresívnych slovných spojení nie je vhodný na akademickú pôdu,“ podepsáno „Kolegium SS IIPS“.

Redakce Prvnizpravy.cz kontaktovala dalšího účastníka debaty Ladislava Jakla s otázkou zda ví, kdo s ním měl být ve dvojici a proč byl nakonec sám. Odpověď byla dost překvapivá - „Pořadatel mi sdělil, že člověk, který se mnou měl být ve dvojici, odřekl účast na poslední chvíli,“ odpověděl redakci Ladislav Jakl.

V této spojitosti jsme položili několik otázek panu doktoru Obrtelovi...

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... te-v-brne/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 lis 2019, 12:37

Soud osvobodil v kauze zprávy BIS Nečasovou i Rittiga

Soud dnes zprostil Janu Nečasovou (dříve Nagyovou), lobbistu Iva Rittiga i jeho právníka Davida Michala obžaloby v kauze údajného vyzrazení utajované informace Bezpečnostní informační služby (BIS). Verdikt není pravomocný. Státní zástupce požadoval pro Nečasovou tříletý trest vězení, pro oba muže navrhoval podmínky a peněžité tresty.
Pražský městský soud dospěl k závěru, že popsané skutky Rittiga a Michala nejsou trestným činem. U Nečasové pak nebylo prokázáno, že se skutek vůbec stal. Předsedkyně senátu Monika Křikavová přesto trojici obžalovaných i tehdejší dění na úřadu vlády ostře zkritizovala. „Tento senát musí konstatovat, že nemravnost není trestná. Pokud by trestná byla, předpokládám, že české věznice by praskaly ve švech,“ podotkla soudkyně. Úřad vlády podle ní fungoval „jako market s informacemi“ pro lobbisty.
„Ta doba bohužel neměla upravena jasná pravidla pro lobbisty, která vlastně neexistují doposud. Tento případ je toho typickým svědectvím,“ uvedla Křikavová. „V normálně fungujících demokraciích je to něco naprosto nepředstavitelného. Je to velmi nemravné, neetické, ale není to protiprávní,“ dodala.

https://www.ceska-justice.cz/2019/11/so ... i-rittiga/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 lis 2019, 13:44

Jak Manipulátoři manipulují a žonglují s fakty

Server Manipulátoři.cz, který se podle vlastní definice mimo jiné věnuje ověřování faktů, vydal v neděli na svém webu článek, v němž obvinil deník Echo24 z hoaxu a vymýšlení faktů. Šlo o zprávu, v níž deník Echo24 informoval o shořelém elektromobilu v Tyrolsku. Šéfredaktor serveru Manipulátoři.cz Jan Cemper ve svém textu se čtenáři manipuluje, když zamlčel fakt, že deník Echo24 ve své zprávě čerpá mimo jiné z informací deníku Kronen Zeitung, který hned v úvodu celého textu citoval.
Deník Echo24 se odvolával ve svém textu zejména na zdroj Kronen Zeitung, který citoval již v perexu textu. Cemperovo další tvrzení „Ve zdroji, na který se Echo24.cz odvolává, není ani slovo o 11 tisících litrech vody“ tak není pravdivé. Deník Kronen Zeitung na svém webu uvádí, že je podle výrobce na uhašení elektromobilu Tesla potřeba zhruba 11 tisíc litrů vody. Tuto informaci lze nalézt i v dokumentech, které zveřejnil na svém webu přímo výrobce.
Šéfredaktor serveru Manipulátoři.cz Jan Cemper, který v neděli napsal nepravdy o textu deníku Echo24, je ekologický aktivista a angažuje se mimo jiné i v politice. V letech 2014-2018 byl členem Strany zelených, za kterou neúspěšně kandidoval ve Středočeském kraji v roce 2017 do Poslanecké sněmovny. Jeho jméno také figuruje v dokumentu ministerstva vnitra z roku 2012, která se věnuje extremismu.

https://echo24.cz/a/Sfb8V/jak-manipulat ... ji-s-fakty

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 11 lis 2019, 16:44

Milion chvilek dá na Letné Babišovi ultimátum: Buď vyřeší svůj střet zájmů, nebo ať odstoupí
Při sobotní demonstraci na Letné chce spolek Milion chvilek dát premiérovi Andreji Babišovi (ANO) ultimátum. Buď vyřeší svůj střet zájmů, zbaví se holdingu Agrofert a médií a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), anebo ať sám odstoupí. V opačném případě vypukne další vlna protestů.
https://domaci.ihned.cz/c1-66674910-mil ... t-odstoupi
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 13 lis 2019, 18:07

Hamáček otočil. Vyzval řeckou stranu k poskytnutí seznamu syrských sirotků

Přestože ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) nejdříve nechtěl příliš reagovat na oficiální řeckou žádost o přijetí 40 syrských sirotků, tak nakonec pod tlakem nejrůznějších osobností obrátil a od řeckých úřadů žádá seznam děti. „Určitě bychom se dokázali postarat o 40 syrských sirotků,“ říká.
Ministr Hamáček se nejprve omezil na vyjádření na Twitteru. Uvedl, že se Řecko žádostí o přijetí jen snaží znovu vyvolat debatu o přerozdělování uprchlíků. Dodal, že v přesouvání sedmnáctiletých bez nároku na azyl po Evropě nevidí smysl. Po několika dnech, kdy ministr ani na nejrůznější výzvy osobností a dotazy médií nereagoval, tak nakonec ve středu poslal dopis řeckému ministrovi pro ochranu občanů M. Chryssochoidisovi, v němž požádal o zaslání seznamu konkrétních 40 dětí.
Podle oficiálních řeckých statistik se v řeckých táborech nachází primárně nezletilí z Afghánistánu a Pákistánu, přičemž drtivá většina je starší 14 let,“ řekl Hamáček v tiskové zprávě zaslané Echo24. „Navíc se nejedná o sirotky, ale nezletilé bez doprovodu, kteří mají rodiče nebo příbuzné.“ V dopisu řecká strana ČR žádala o převzetí 40 dětí. Hamáček pak uvedl, že Řecko se jen snaží znovu vyvolat debatu o přerozdělování uprchlíků. Dodal, že v přesouvání sedmnáctiletých bez nároku na azyl po Evropě nevidí smysl.

https://echo24.cz/a/SBEtF/hamacek-otoci ... ch-sirotku

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 14 lis 2019, 15:00

Fronta na Hrad: Středula, Fischer, Kocáb, Pavel
Spekulace o zdraví prezidenta Miloše Zemana vyprovokovaly některé politiky k debatě o prezidentských volbách. Z partají prosakují první názory na možnou strategii. Na rozdíl od poslední volby některé strany zvažují nasazení vlastních kandidátů. Mluví o nich ANO, piráti i SPD.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fr ... &source=hp

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 lis 2019, 17:02

De facto systémový rozbor stavu některých částí zdejší Spravedlnosti:
Žalobce proti Nejvyššímu soudu ČR

Kdysi veřejností pozorně sledované trestní stíhání Aleny Vitáskové, bývalé předsedkyně Energetického regulačního úřadu, a její podřízené Michaely Schneidrové časem téměř upadlo v zapomnění. Zatímco v počátcích procesu zvláště na Alenu Vitáskovou dotírali při příležitosti hlavních líčení novináři jako sršni a do soudní síně chodila veřejnost, předsmrtná agonie procesu proběhla u Krajského soudu v Brně ve dnech 12.-13. listopadu 2019 téměř nepozorovaně.
Proces těžce postihl dlouhý úsek života obou dam. Jejich trestní stíhání začalo již na jaře r.2013. Hlavní líčení u zdejšího soudu začalo 2. června 2014. Obě odsoudil senát Aleše Novotného ke krutému trestu osmi a půl let za mřížemi. Osud Aleny Vitáskové byl pak poněkud příznivější. Vrchní soud v Olomouci ji zprostil obžaloby. Ale nedočkala se klidu, neboť nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal v její neprospěch dovolání a ve snaze škodit se neštítil použití nepravdivých argumentů.
Daleko horší osud potkal Michaelu Schneidrovou. Vrchní soud jí sice poněkud zmírnil trest, ale naopak ji zatížil trestem peněžitým. S jeho usnesením jí přišel příkaz k nástupu trestu. V těžké chvíli jí přišla na pomoc Televize Barrandov, která rozvířila její případ a Jaromír Soukup v Týdnu s prezidentem na něj upozornil Miloše Zemana. Na Hrad přišlo několik žádostí o milost. Na ministerstvo spravedlnosti dorazil podnět ke stížnosti pro porušení zákona. Její obhájce podal v její prospěch dovolání k Nejvyššímu soudu ČR. Běh záchranných opatření byl ale příliš pomalý, takže ubohé odsouzené nezbylo než nastoupit trest ve věznici na přiléhavé adrese Rozkoš 990.
Vzhledem k trvalé nechuti Miloše Zemana k udělování milostí cesta k záchraně přes stížnost pro porušení zákona byla nadějnější a nejméně stejně rychlá. Bylo v silách ministerstva, tehdy řízeného Robertem Pelikánem, podat stížnost ve velmi krátké době a současně požádat Nejvyšší soud ČR o přerušení výkonu trestu. Ale ministerští úředníci „zneškodnili“ podnět ke stížnosti pro porušení zákona osvědčeným způsobem : odmetli jej k posouzení na Nejvyšší státní zastupitelství.
Prezident republiky nad omilostněním Michaely Schneidrové skutečně uvažoval. Nechal si ale věc přezkoumat právním odborem své kanceláře. Výsledkem přezkumu byl ostudný paskvil, nekritická směska tvrzení z odůvodnění rozsudků, „vylepšená“ nepravdivým tvrzením, že paní odsouzená nenastoupila včas do výkonu trestu. Prezident republiky po seznámením s ním přirozeně myšlenku na omilostnění opustil.
Za těchto okolností zahájil předseda senátu Aleš Novotný dne 12. listopadu 2019 v 9 hod. hlavní líčení k projednání obou rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR. Průběh byl hladký. Po patnácti minutách vyřizování formalit předseda senátu prohlásil dokazování za skončené a vyzval k přednesení závěrečných návrhů.
Výsledkem tohoto řízení je zjištění, že senát Aleše Novotného odsoudil rozsudkem z 22. února 2016 dvě nevinné dámy ke krutému trestu osm a půl let vězení. Rozptyl mezi výměrou zrušeného trestu a zproštění činí z původního rozsudku exces. Pro plné pochopení jeho hrůznosti je na místě si uvědomit, že v souvislosti s trestním řízením dámy prožily šest let psychického strádání a nevinná Michaela Schneidrová navíc musela strávit sedm měsíců ve vězení. K tomu přidejme skutečnost, že stát zřejmě bude muset zproštěným obžalovaným zaplatit značné odškodné. I když jde o exces, soudci za něj nebudou volání k odpovědnosti, bez ohledu na napáchané škody, na jejichž finančním zahlazení se nebudou podílet, protože soudcovský stav si vymohl právo na beztrestnost nesprávných rozhodnutí. Nelze vyloučit, že si senát Aleše Novotného v budoucnosti povede stejně jako v tomto případě a bude plodit další zmetky. Tento případ je jeden z mnoha, které ospravedlňují volání veřejnosti po zvýšení tlaku na odpovědnost soudců a státních zástupců za zmetky.

https://www.ceska-justice.cz/blog/zalob ... -soudu-cr/

Není nutné to sem dávat 4x... Nám to stačí jednou - Aaron

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 lis 2019, 00:14

„Nevědomky otevírají dveře mnohem větší hrůze!“ Markéta Šichtařová na poslední chvíli oslovuje lidi jdoucí demonstrovat za „chvilkaře“

Při sobotní demonstraci na Letné chce spolek Milion chvilek dát premiérovi Andreji Babišovi (ANO) ultimátum. Buď vyřeší svůj střet zájmů, zbaví se holdingu Agrofert a médií a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), anebo ať sám odstoupí. V opačném případě vypukne další vlna protestů. A proč na Letnou v žádném případě nepůjde ekonomka Markéta Šichtařová? O tom napsala na svém facebookovém profilu.
„Chci říct, proč na Letnou v žádném případě nepůjdu. Většina lidí, která půjde, to myslí dobře a štve je oligarchizace Česka. V mnohém mají pravdu. Já se ale domnívám, že sedli na lep,“ poznamenává Šichtařová a vrací se ve svých slovech k roku 1948, kdy v únoru bylo mnoho lidí nespokojeno s politickou situací. „Nakonec vláda neodolala tlaku jak zevnitř z politiky, tak tlaku ulice, a rezignovala, což otevřelo víceméně legálně cestu komunistům k moci. Valná část lidí na ulici si tehdy vůbec neuvědomovala, jakému zlu dobrovolně otevřela dveře,“ sdělila.
Následně pak hovořila o roku 2019. „Rudý socialismus už netáhne, táhne socialismus zelený. My Středoevropané jsme vůči němu relativně nedůvěřiví, protože víc než západ a sever Evropy si uvědomujeme, která bije. Ale Evropa jako celek to dosud v plné míře nepochopila. Pro mě nejabsurdnější aktuálně je, kolik lidí pořád nechápe, že kecy o CO2 & spol. jsou zrovna takovými kecy, jako byly v roce 1948 ty o vykořisťování dělníků zlými kapitalisty. Až to pochopí, může být pozdě,“ zmínila.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... are-603523

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 lis 2019, 09:32

stavka.jpg
.
44451580_1009903779184181_5935715584133038080_n (1).png
44451580_1009903779184181_5935715584133038080_n (1).png (134.76 KiB) Zobrazeno 4604 x
.
https://www.facebook.com/marxistecz/pho ... =3&theater
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 lis 2019, 15:59

Na Letné se sešlo 200 tisíc lidí. Požadují odchod Babiše do konce roku
https://www.euro.cz/udalosti/na-letne-s ... vi-1474083
.
mdh.jpg
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 lis 2019, 16:15

Pavel Zeman musí skončit, hned!
Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, která se sama veřejnosti představuje jako předsedkyně Institutu Aleny Vitáskové, spisovatelka, nositelka státního vyznamenání uděleného prezidentem republiky, občanka poškozená státem, sepsala spolu s kolegy manifest, v něž žádá právo a spravedlnost. Má na mysli odvolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana z funkce, ale zdaleka nezůstává jen u toho. Alena Vitásková se cítí být poškozena tímto státem a v manifestu, který sepsala spolu s několika kolegy žádá, aby se spravedlnosti dostalo nejen jí, ale i dalším občanům, které podle jejího názoru poškodil tento stát.

Vitáskové se zdá, že třicet let po sametové revoluci nerozhodují v této zemi politici zvolení občany, ale úzká skupina státních zástupců, která je údajně propojena s podsvětím a dokonce i s některými soudci. Tato úzká skupina prý nedopřeje klidu poctivě pracujícím lidem, kteří tento stát živí. A pokud státní zástupce udělá chybu a obviní nevinného člověka, čímž mu změní život, stejně se mu prakticky nic nestane, což je podle Vitáskové zcela nepřijatelné.

„Žádáme, aby bylo odvoláno vedení NSZ s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem v čele. Požadujeme rovněž odvolání státních zástupců, kteří se na úpadku spravedlnosti v naší vlasti prokazatelně podílejí. Žádáme, aby byl upraven zákon a zřízen speciální orgán pro šetření kárných žalob a trestné činnosti státních zástupců s pravomocí prošetřovat i žalovat s možností řešit případy i zpětně. Žádáme, aby tento orgán byl postaven pod dohled veřejnosti – zřízení tribunálu lidu – malé poroty (12 osob), velké poroty (24 osob),“ volá Alena Vitásková.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... est-603629
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 lis 2019, 15:46

„Mrtvý student Šmíd“, důstojník StB Zifčák, o tom, jak to bylo 17. listopadu
Někdejší důstojník StB Ludvík Zifčák sehrál během listopadu 1989 roli údajně zabitého studenta Martina Šmída. Lživá informace o první oběti listopadových demonstrací šířená na vlnách Svobodné Evropy přispěla k tomu, aby dostala lidi do varu a nepřímo pak i k pádu režimu jako takového. Zifčák, dnes úspěšný podnikatel, své předlistopadové minulosti estébáka nelituje. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz odkrývá motivy, které ho tehdy vedly k akci.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... adu-603062
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

PeterM
Sponzor fóra
Příspěvky: 1354
Registrován: 18 úno 2017, 11:17

Re: Česká republika

Příspěvek od PeterM » 17 lis 2019, 16:42

Řidičák pro voliče! Bára Hrzánová vám poví, koho by nechala volit a koho ne.

Herečka umí pochopit, že lidé vzpomínají na minulý režim v pozitivním duchu. Všichni pamětníci byli o třicet let mladší a navíc negativní vzpomínky raději vytěsňují. Dnešnímu školství Hrzánová vyčítá, že mladí lidé mnohdy nevědí, co byli komunisté zač, co se dělo před listopadem 1989. „Nevzdělanej člověk je manipulovatelnej člověk,“ varovala Barbora Hrzánová.
Barbora Hrzánová v České televizi zavzpomínala na listopad 1989 a na zkrvavené studenty, které viděla na vlastní oči. „Byli zkrvavení. Kdo dneska říká, že to bylo jen pár ran obuškem, jako že chodí pešek okolo, tak to není pravda. Bylo to masakr,“ zdůraznila Hrzánová, která nevynechá příležitost, aby děkovala za to, že máme v České republice svobodu, a opakovaně upozorňuje, že je třeba svobodu pěstovat a bez ustání o ni pečovat.

Tehdy jí bylo 25 let, a když viděla do krve zbité studenty jen za to, že šli po Národní třídě, tak už to nevydržela. „To už se ve vás vzedme takový vztek z té bezmoci, že si řeknete, že s tím musíte něco začít dělat,“ zdůraznila Hrzánová. A v divadlech se začalo stávkovat.

Herečka umí pochopit, že lidé vzpomínají na minulý režim v pozitivním duchu. Všichni pamětníci byli o třicet let mladší a navíc negativní vzpomínky raději vytěsňují. Dnešnímu školství Hrzánová vyčítá, že mladí lidé mnohdy nevědí, co byli komunisté zač, co se dělo před listopadem 1989. „Nevzdělanej člověk je manipulovatelnej člověk,“ varovala Barbora Hrzánová.

„Teď já budu strašně nekorektní teda, jo. Když budete chtít jezdit autem, tak musíte udělat řidičský průkaz. A já bych opravdu, a je to hrozný, co řeknu teďka, jsem si toho vědoma, já bych opravdu udělala takovej řidičák pro voliče. Jestli vůbec ten člověk je schopnej o něčem rozhodovat, natož o tom, jak bude žít ta druhá půlka společnosti, která volí něco jinýho. Ale jestli vůbec je schopnej se rozhodnout,“ rozohnila se herečka.
Co je tvrzeno bez důkazu, může být odmítnuto bez důkazu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 17 lis 2019, 18:06

Opozice hledá oporu u Ústavního soudu. Posílá tam další várku podnětů na zrušení

S trochou nadsázky lze říct, že Ústavní soud se čím dál častěji stává třetí komorou českého parlamentu. Na soud totiž míří další várka návrhů opozice na zrušení vládních zákonů. Z pohledu na data Ústavního soudu dokonce vyplývá, že za roky 2017 a 2018 se na soudce obrátili poslanci a senátoři hned ve dvaceti osmi případech. V letech 2015 a 2016 to bylo jen osmnáct případů.

https://echo24.cz/a/SdxhW/opozice-hleda ... na-zruseni

ONLINE: Problém není především v politicích, ale ve voličích, řekl Halík Václavskému náměstí

Na Václavském náměstí začal v rámci oslav 17. listopadu Koncert pro budoucnost. Zahájila ho zpěvačka Aneta Langerová. Na pódiu vystoupil i katolický kněz Tomáš Halík, který mluvil o nutnosti čelit populismu. Problém podle něj není především v politických stranách, ale ve voličích, kteří se nechají manipulovat. Bývalá redaktorka Rádia Svobodná Evropa zase jako příklad světla na konci tunelu vidí Slovenku Čaputovou. Na náměstí dorazilo až 40 tisíc lidí.

https://echo24.cz/a/SEYCP/online-proble ... mu-namesti

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 18 lis 2019, 05:18

Dav soudruhu z pražské kavárny chtěl lynčovat v Praze Klause mladšího
Nemusíte s Václavem Klausem mladším souhlasit, ale aby zpovykaná pražská kavárna ne něj řvala při vzpomínce na české studenty povražděné Němci v roce 1939 až 1945 sprosté nadávky, tak to jen dokazuje úroveň pražské kavárny ... „Ty zkurvysyne“ ... „Putinová děvko“ a podobné nadávky řval na Klause ml. dav soudruhu z pražské kavárny.

Václav Klaus ml. byl StBáky zmlácen v roce 1989 při demonstracích studentů a letos v roce 2019 jej opět chtějí mlátit fanatičtí soudruzi obdivovatelé socialistů v Bruselu. Václav Klaus ml. napsal: „Takovej ten pocit, když jako účastníku demonstrace 17.11.89, se vám po třiceti letech snaží samozvaný pouliční výbor zakázat zapálit svíčku na Národní."

https://www.facebook.com/eurabia.cz/vid ... 738086480/

https://www.eurabia.cz/Articles/33562-d ... dsiho.aspx
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 18 lis 2019, 12:50

Grygárek, Nagyová a bezpráví vedení státního zastupitelství

Kauza exnáměstka vrchního státního zástupce v Praze Libora Grygárka a Jany Nagyové spolu věcně nesouvisí, ale propojila je manipulace Vrchního státního zastupitelství v Olomouci s trestním řízením. V zásadě působí Vrchní státní zastupitelství v Praze pro Čechy a Vrchní státní zastupitelství v Olomouci pro Moravu a Slezsko. Je s podivem, jak mohlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci vést razii na Úřadu vlády v Praze v roce 2013, způsobit pád vlády Petra Nečase a rozjet kauzu Nagyová. Kauza skončila uboze, když bombastické výroky o obrovských sumách peněz a zlata se změnily v šetření milostného trojúhelníku premiéra a hodnoty kabelek paní Nagyové. Tyto výroky měly olomouckým prokurátorům získat podporu médií, i když zabavené věci nebyly výsledkem činnosti Grygárka ani Nagyové. Šlo o dezinformační akci jako za časů Státní bezpečnosti.
Grygárek byl stíhán za to, jak postupoval při právní pomoci státního zastupitelství vůči Švýcarsku ve věci Romana Janouška. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci přitom vědělo, že Grygárek postupoval ve shodě s jinými státními zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze (Ladislav Letko, Marcela Kratochvílová) a Nejvyššího státního zastupitelství (Zdeněk Kasal). Po právu by bylo za tentýž skutek stíhat všechny státní zástupce nebo žádného. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci s krytím Nejvyššího státního zastupitelství si vybralo Grygárka, protože toho chtělo zlikvidovat.
Městský soud uvedl, že mu není jasné, v čem se role Grygárka na vyřízení švýcarské žádosti o právní pomoc liší od ostatních kolegů, když byl jedním ze čtyř státních zástupců, kterým odpověď prošla rukama. Všichni způsob vyřízení schválili. Pouze v případě Grygárka však byl shledán údajný trestný čin. Ostatní nebyli ani kárně postiženi.
Nezákonnost trestního řízení proti Grygárkovi znamená, že na počátku věci Nagyová a šťáry na Úřadu vlády bylo nezákonné trestní stíhání Grygárka, od kterého se odvíjela údajná příslušnost jinak nepříslušného olomouckého státního zastupitelství. Prostě na počátku bylo zneužití moci. Pakliže by toto bylo dopředu plánované, jde o spiknutí proti demokratickému vládnutí, které nemá po roce 1989 obdoby. Účinné vyšetřování zločinů vedení státního zastupitelství je nemožné, pokud pachatelé drží vedoucí pozice ve státním zastupitelství.
Zajímavý bude vývoj okolo nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, o kterém justiční vrabci cvrlikají, že možná vymění funkci a čeká na nabídku tučně placeného místa v mezinárodní instituci či diplomatické službě. To bych hodnotil jako personální korupci.

https://www.ceska-justice.cz/blog/gryga ... pitelstvi/

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 18 lis 2019, 19:35

Po listopadu 89 jsme se vrátili k překonanému, vadnému modelu mafiánského kapitalismu, míní Ivan Hoffman
Rozhovor: S bývalým disidentem, novinářem a nositelem Ceny Ferdinanda Peroutky Ivanem Hoffmanem se v obsáhlém rozhovoru ohlížíme za posledními 30 lety.
http://casopisargument.cz/2019/11/16/po ... n-hoffman/

Odpovědět