Sýrie

Odpovědět
IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 06 lis 2019, 09:45

:sipka:
Korekcia - smeruje k Al Malikijah, má to tam ešte cez 80 km!

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 06 lis 2019, 16:12

Ruský vojenský konvoj prichádza do severnej Raqqa, aby založil novú základňu:

https://www.almasdarnews.com/article/ru ... se-photos/

Podľa správ má sýrska armáda plnú kontrolu nad ropným poľom Mullah Abbas, ktoré sa nachádza na východe krajiny v okrese Al-Qamishli.



https://www.almasdarnews.com/article/sy ... kah-video/


Sýrske a ruské lietadlá spustili masívny útok na džihádistickú pevnosť Jisr Al-Shughour, neďaleko tureckých hraníc

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... sh-border/

Rossijskaya Gazeta 5. novembra informovala, že ruská protitanková riadená strela Metis-M (ATGM), ktorú vystrelili kurdské sily v severovýchodnej Sýrii, zrušila tureckú húfnicu.
EInCL5SW4AIuUeY.jpg
EInCL5SW4AIuUeY.jpg (42.14 KiB) Zobrazeno 7977 x

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 06 lis 2019, 22:22

RUSKO UVAŽUJE O LETECKÉ ZÁKLADNĚ V SEVERNÍ SYRII: ZPRÁVA

Ruské síly zřídily velitelství poblíž letiště Qamishli v severovýchodní Sýrii. V rámci pokračujícího úsilí o její přeměnu na leteckou základnu informovala Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) 2. listopadu. Podle britské monitorovací skupiny bylo velitelství zřízeno v „zemědělském klubu“ v blízkosti letiště poblíž hranic s Tureckem. "Syrská observatoř získala informace, že syrský režim by mohl pronajmout letiště v Qamishli ruským jednotkám na 49 let, podobně jako tomu je u základny Hmeimim," píše se ve zprávě SOHR.
Syrská arabská armáda (SAA) udržovala kontrolu nad letištěm Qamishli po celou dobu války, navzdory existujícím bezpečnostním hrozbám. Letiště bylo opakovaně terčem syrských militantů, džihádistických skupin a dokonce někdy jej ohrožovaly i kurdské síly. Letiště které se nachází jihozápadně od pohraničního města Qamishli má 3,7 km přistávací dráhu která je vhodná pro většinu ruských nákladních letadel a několik servisních zařízení.
Pokud se poznatky SOHR potvrdí, Rusko bude moci z letiště v Qamishli provádět úplnou kontrolu nad vzdušným prostorem na severovýchodě Sýrie. To mu umožní získání vlivu na americké i turecké operace v blízké oblasti.

https://southfront.org/russia-considers ... ia-report/

RUSKO POSÍLILO NOVĚ ZŘÍZENÉ KOORDINACÍ CENTRUM V SEVERNÍ RAKKÁ (FOTKY)

Nové ruské posily dorazily 6. listopadu do nově zřízenému koordinačnímu a operačnímu centru poblíž města Ain Issa v severní Raqqa. Podle agentury North Press Agency (NPA) mezi posily patřilo několik vojenských vozidel a desítky nákladních vozidel naložených municí a výbavou. "Příchod 40 ruských nákladních vozidel naložených zbraněmi, municí a obrněnými vozidly do koordinačního a vojenského operačního centra mezi SDF a ruskými silami v Ain Issa," uvedl reportér NPA v regionu. Tisková agentura také zveřejnila několik fotografií posil přicházejících do centra které bývalo základnou koalice vedené USA. Ruské síly a kurdské syrské demokratické síly (SDF) budou koordinovat operace prostřednictvím centra, které bylo zřízeno minulý týden. Damašská vláda se údajně práce centra neúčastní, alespoň prozatím.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/russia-reinforce ... qa-photos/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 06 lis 2019, 22:44

SYRSKÉ A RUSKÉ LETADLA PROVEDLA VÍCE NEŽ 40 LETECKÝCH ÚDERŮ NA VELKÝ IDLIB (VIDEA)

Syrské a ruské vojenské letouny provedly 6. listopadu více než 40 leteckých úderů na pozice teroristů napříč tak zvanou oblastí Velkého Idlibu. Podle syrské observatoře lidských práv se sídlem ve Velké Británii (SOHR) se útoky zaměřily na tyto oblasti:
- Města Ma'ar Shoreen, Ma'arat al-Nu`man, Shnan, al-Mshairfeh, Rakaya Sijneh, Sheikh Mustafa, Ma'aret Hurmah, Kafr Nabl, al-Nabi Ayyub, Tell Mardikh a Benin v jižním Idlibu;
- Města Jisr al-Shughur, Maraand, Halwz, al-Najeya a Sheikh Sndian v severní idlibské kraji;
- Město al-Sahharah v západním Aleppu;
- Město Kabani a jeho okolí na severu Latakie.
Aktivisté s agenturou syrské opozice zveřejnili několik videí ukazující některé ze syrských a ruských leteckých úderů ve Velkém Idlibu.
Videa v odkazu:
https://southfront.org/syrian-russian-w ... ib-videos/
Opraveno, díky
preklepy opravené Alch.
Naposledy upravil(a) QVAK dne 06 lis 2019, 23:24, celkem upraveno 1 x.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 07 lis 2019, 07:11

orig-1573029908c09e6606b528e96844cc84af7f6f05db.jpeg
Sýrske ministerstvo dopravy otvára novú železničnú trasu na sever od Homsu
V rámci opráv sa obnovila 18 km železničná trať, ktorá sa tiahne od stanice Sinizel západne od Homsu. Očakáva sa, že po tejto trase sa bude prepravovať obilie, ktorého celková hmotnosť môže dosiahnuť 730 tisíc ton ročne.



https://riafan.ru/1225191-mintransporta ... exclusive1

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 07 lis 2019, 09:15

BEIRUT, LEBANON (7:30 A.M.) - Hlavným cieľom Sýrskej arabskej armády (SAA) bude v roku 2020 kľúčové mesto Jisr Al-Shughour v západnom Idlibe, informoval Al-Masdar News.

Podľa zdroja sa nadchádzajúce ofenzívy Sýrskej arabskej armády v severozápadnej Sýrii sústredia na to, aby rozostavili armádu do pozície zasiahnutia Jisra Al-Shughoura z niekoľkých osí.
Sýrska arabská armáda sa zameria najmä na dve hlavné osi: planinu Al-Ghaab (priamo na juh od Jisr Al-Shughour) a severovýchodnú Latakiu (juhozápadne od Jisr Al-Shughour).

Na planine Al-Ghaab sa sýrska arabská armáda pokúsi vyčistiť severnú časť tohto poľnohospodárskeho regiónu, ktorý je v súčasnosti pod kontrolou Hay'at Tahrir Al-Sham a Hurras Al-Deen Group, v severovýchodnej Latakii sa sýrska armáda pokúsi zachytiť mesto Kabani, ktoré je kľúčovou oblasťou s výhľadom na severnú časť Al-Ghaabu a Jisr Al-Shughour.
Snímka.JPG
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... -shughour/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 07 lis 2019, 22:03

DEVĚT CIVILISTŮ ZABITO A ZRANĚNO PŘI MINOMETNÝCH ÚTOCÍCH NA MĚSTO ALEPPO (FOTOGRAFIE)

Civilista byl zabit a nejméně osm dalších bylo zraněno při sérii minometných útoků které se zaměřily na severní Syrské město Aleppo 6. listopadu. Podle Syrské arabské zpravodajské agentury (SANA) se ostřelování zaměřilo na čtvrti al-Sirian, al-Jamelaiah a také na Justiční palác v centru města Aleppa. "Teroristický útok také způsobil materiální škody na domovech lidí a veřejném i soukromém majetku," uvedl reportér agentury SANA v Aleppu.
Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) který ovládá klíčové pozice severozápadně a západně od Aleppa, byl zodpovědný za smrtelné útoky. Teroristická skupina se k této záležitosti zatím nevyjádřila.
Syrská arabská armáda (SAA) reagovala na útoky palbou na pozice HTS v blízkosti centra města Aleppa dělostřelectvem a raketami.
Tyto provokace by mohly donutit SAA a její spojence aby obnovili své pozemní operace v takzvaném regionu Velkého Idlibu. Začátkem roku 2019 armáda osvobodila od teroristické skupiny desítky vesnic a měst na severní Hamě a na jihu Idlibu.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/nine-civilians-k ... eppo-city/

HTS NAPADL CIVILISTY NA SEVERU IDLIBU V MĚSTĚ KAFAR TAKHARIM ZA NEPLACENÍ „DANÍ“ (VIDEA)

Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) spojený s Al-Káidou zahájil 7. listopadu velký útok proti civilistům a místním bojovníkům ve městě Kafar Takharim v severním Idlibu poté co odmítli platit islámské daně. Enab Baladi, opoziční agentura uvedla, že krize začala počátkem tohoto týdne když se vláda HTS pokusila vybírat Zakat (islámskou daň) od místních obyvatel Kafar Takharim kteří právě sklidili své olivové farmy. Civilisté odmítli zaplatit teroristické skupině která za posledních několik let hystericky zvýšila daně a vykopli jejich zástupce a bezpečnostní síly z Kafar Takharim. HTS poskytla místním obyvatelům 48 hodin aby zaplatili Zakat za sklizeň oliv nebo čelili vojenskému útoku. Turecká al-Shamská legie podporovaná Tureckem která řídí město a místní islámská rada nedosáhly dohody s teroristickou skupinou což ospravedlňovalo útok na město. Podle Enaba Baladiho HTS zahájil útok brzy ráno a zaměřila město těžké zbraně což vedlo k obětem. Ze strany HTS tvrdili, že její bezpečnostní síly útočí na „kazitele“ v Kafar Takharim a obviňují některé místní obyvatele ze zahájení palby na dva z jejích velitelů. Mnoho měst ve Velkém Idlibu bylo svědky protestů na podporu lidí z Kafr Takharim. Neočekává se však, že by situace v jiné části regionu eskalovala. Většina civilistů se bojí železné pěsti teroristické skupiny.
Videa v odkazu:
https://southfront.org/hts-attacked-civ ... es-videos/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 07 lis 2019, 23:13

An-124 RA-82038 z Mozdoku, s deseti minutovým kroužením nad mořem přeletěla přes Turecko na Hmímim - nejspíš vrtulníky, kryté heliporty už jsou hotové
https://www.flightradar24.com/data/airc ... 8#22c2efbc

Ain Issa včera: Přijíždí více než 40 nákladních vozidel naložených zbraněmi a municí (hlavně raket do Gradů) a ruských obrněných vozidel


Včera: Přes M4 přeletěly dva ruské vrtulníky. Mi-35 a Mi-8.
https://twitter.com/JohnRei35860719/sta ... 9886657536

Včera u Ain Issa
https://twitter.com/MHJournalist/status ... 0291078146
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 08 lis 2019, 08:37

Záběry z vrtulníků leteckých sil Ruské federace, které zahájily denní letecké hlídky v severní Sýrii.
Hlavním cílem letů je zajistit bezpečnost v hlídkových oblastech a doprovod konvojů vojenské policie.

https://tvzvezda.ru/news/forces/content ... ZDhGz.html

Létají z let. základny Kuwires


Ruské VKS budou denně provádět hlídkové mise v syrských severních provinciích, řekl v pátek novinářům Dmitrij Ivanov.
"Začali jsme plnit zvláštní úkoly v oblasti leteckého hlídkování severních provincií Syrské arabské republiky. Letecké hlídkování bude prováděno na několika trasách a bude prováděno skupinami vrtulníků v párech při letech ve výšce 50 - 60 metrů," uvedl Ivanov.

Hlavním úkolem hlídkových misí je „zajistit bezpečnost“ v přidělených oblastech a „doprovázet vojenskou policii“, dodal.

Ve čtvrtek šéf ruského centra pro usmíření konfliktních stran v Sýrii Jurij Borenkov uvedl, že „vojenské letouny provedli leteckou hlídku na následující trase - letiště Kwaires, Ayn Issa, Rakká, podél jezera Assad (přehrada Tabka) a letiště Kwaires“.
https://tass.com/defense/1087561

"8. listopadu ráno začala třetí společná hlídka ruské vojenské policie a turecké pohraniční služby v nové pohraniční oblasti ležící několik desítek kilometrů severovýchodně od města Kámišlí. <…> Celková vzdálenost hlídkové trasy přesáhne 100 kilometrů a pokryje několik velkých měst, “informovalo ruské ministerstvo obrany.
https://tass.com/defense/1087588

Turecko-ruská hlídka u Al-Malikiyah pod palbou kamení (20km od hranice s Irákem)
https://twitter.com/NPA_English/status/ ... 5696773120
Ruští vojáci běhají okolo vozidel
https://twitter.com/yasiremres/status/1 ... 9913219073

Mluvčí Pentagonu Hoffman řekl, že zisk z prodeje ropy „nejde do USA“ „To jde do SDF,“ řekl během tiskové konference 7. listopadu 2019.
https://twitter.com/anadoluagency/statu ... 2809478146
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 08 lis 2019, 10:48

Americký vyslanec v Sýrii říká, že nestačí, aby byl odvrácen turecký útok
V interní zprávě americký diplomat v severní Sýrii kritizoval Trumpovu administrativu, že minulý měsíc nedokázala tvrdě odradit Turecko od invaze do severní Sýrie.
https://www.nytimes.com/2019/11/07/worl ... syria.html

Kontakt TFSA říká, že Turecko řeklo velitelům několika frakcí (v Idlibu), aby se připravily na přesun do Afrinu, pak do Turecka, pak do neznámé severovýchodní oblasti Sýrie. Minulý týden jim bylo řečeno, že útok bude veden na Kobani, ale teď si nejsou jisti. "Poprvé nám Turci nedávají podrobnosti."
https://twitter.com/LindseySnell/status ... 8001746946


Kamenování ruských a tureckých vojenských vozidel, na jednoho Tigra vytáhli i kladivo
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 08 lis 2019, 13:11

Mluvčí SDF Mustafa Bali: mladý muž z vesnice Til Jamal, byl zabit, když jej přejelo turecké obrněné vozidlo během společných rusko-tureckých hlídek v Malikiya. Činíme Rusko zodpovědným za tuto vraždu, když tvrdilo, že tento region bude bezpečnější bez SDF a se společnými hlídkami.
https://twitter.com/mustefabali/status/ ... 2587123712

Spadnul pod kola?
https://twitter.com/DIYAR10391454/statu ... 4231306241
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 08 lis 2019, 15:35

Podľa vojenského zdroja v guvernáte Al-Hasakah, sýrska arabská armáda prevzala kontrolu nad ropným poľom Mullah ‘Abbás v okrese Al-Qamishli. po stiahnutí ozbrojených síl USA z oblasti, opravárske posádky už začali pracovať na obnove ropného poľa.
13980815135802949_PhotoL.jpg
13980815135802949_PhotoL.jpg (66.91 KiB) Zobrazeno 7023 x
13980815135801189_PhotoL.jpg
13980815135801189_PhotoL.jpg (71.16 KiB) Zobrazeno 7023 x
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ry-photos/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 08 lis 2019, 17:52

Turecké a americké delegace projednali otázky týkající se dohody podepsané dne 17. října 2019
https://twitter.com/eha_news/status/1192833808330108928

Izraelská média informovala, že izraelský UAV Hermes 450, provádějící 31.10 nezákonnou činnost nad Libanonem, byl sestřelen protiraketovým systémem Osa 9K33, který by ani podle Izraele neměl mít Hizballáh k dispozici.
Není přesně známo, jak byl systém protivzdušné obrany Osa dodán do Libanonu, nicméně podle některých zpráv byly do této země doručeny přes Sýrii minimálně tři takové komplexy.
https://twitter.com/TheArabSource/statu ... 7234374656
http://avia.pro/news/zrk-osa-unichtozhi ... tnik-video
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Sýrie

Příspěvek od Rado Info » 08 lis 2019, 19:04

Lenka Klicperová: Takový chaos v Sýrii nepamatuju dokonce ani na začátku bojů s Islámským státem

Uživatelský avatar
rEf
Redaktor
Příspěvky: 126
Registrován: 25 pro 2018, 19:03

Re: Sýrie

Příspěvek od rEf » 08 lis 2019, 20:02

puma píše:
08 lis 2019, 13:11
Mluvčí SDF Mustafa Bali: mladý muž z vesnice Til Jamal, byl zabit, když jej přejelo turecké obrněné vozidlo během společných rusko-tureckých hlídek v Malikiya. Činíme Rusko zodpovědným za tuto vraždu, když tvrdilo, že tento region bude bezpečnější bez SDF a se společnými hlídkami.
https://twitter.com/mustefabali/status/ ... 2587123712

Spadnul pod kola?
https://twitter.com/DIYAR10391454/statu ... 4231306241
Možná se jednalo o aktivního člena YPG.

https://twitter.com/M_Seren_1071/status ... 2516464640

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Sýrie

Příspěvek od El Diablo » 08 lis 2019, 20:03

Erdogan: V Sýrii zůstaneme, dokud z ní neodejdou ostatní státy
Dnes 17:30 – AnkaraNovinky, ČTK
Ze Sýrie neodejdeme, dokud se z ní nestáhnou ostatní státy, řekl v pátek po návratu z Maďarska novinářům turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, píše agentura Reuters. Ankara na syrském území pokračuje v boji proti kurdským milicím YPG, které považuje za teroristy.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... y-40302935
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 08 lis 2019, 20:11

Poničená vozidla z dnešní turecko-ruské hlídky východně od Kámišlí
https://twitter.com/Delilsouleman/statu ... 2356277249

Il-76MD RA-78818 z Uljanovska s 3h zastávku v Anapě přistál na Hmímimu
https://www.flightradar24.com/data/airc ... 8#22c5d734

Novináři už nachystaní
Naposledy upravil(a) puma dne 08 lis 2019, 21:02, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

dancostar
Výkonný redaktor
Příspěvky: 867
Registrován: 15 dub 2019, 10:07

Re: Sýrie

Příspěvek od dancostar » 08 lis 2019, 20:16

Peklo pri americkej základni at Tanf v Sýrii

Agenti sýrskej rozviedky ako utečenci prenikli do tábora Er Rukban, ktorý sa nachádza na juhu Sýrie, neďaleko At-Tanf, v blízkosti jordánskych hraníc
https://www.hlavnespravy.sk/peklo-pri-a ... ii/1947277

Uživatelský avatar
rEf
Redaktor
Příspěvky: 126
Registrován: 25 pro 2018, 19:03

Re: Sýrie

Příspěvek od rEf » 08 lis 2019, 20:25

Bílé přilby: Selfie před/po "chemickém útoku" nebo spíš bombardování civilního obyvatelstva? :dobre:
https://twitter.com/mfa_russia/status/1 ... 33601?s=20

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Sýrie

Příspěvek od skflanker_ » 08 lis 2019, 21:25

Сирийская армия применила оперативно-тактический ракетный комплекс «Точка-У» по дислокации боевиков в провинции Латакия.
Provincia Latakia, zvyšky balistickej rakety Točka-U (Точка-У) od SAA po splnení úlohy:
20191105.jpg
Schéma rakety:
20191105_Tocka.jpg
20191105_Tocka.jpg (18.76 KiB) Zobrazeno 6661 x
Zdroj https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_1245401 z 05.11.2019

Odpovědět