Sýrie

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 20 črc 2019, 23:53

VRCHNÍ VELITEL SDF TVRDÍ, ŽE RUSKO A DAMAŠEK POŽÁDALI O VOJENSKOU PODPORU V IDLIBU

Rusko a Damašek požádaly americké syrské demokratické síly (SDF) o podporu vojenských operací v oblasti Vnější Idlib ale kurdská skupina odmítla, Ferhat Abdi Sahin, vrchní velitel SDF, tvrdil v novém rozhovoru. "Rusko a režim nás požádali o pomoc ale my jsme odmítli, máme podmínky ... SDF nemá žádnou jinou práci ani práci v Idlibu, jeho problémem je město Afrin a to nejlepší dělá tam," řekl Sahin pro Yeni Ozgur Politika. Rozhovor byl zveřejněn 20. července.
Kurdský velitel, kterého zná jeho nom de guerre(válečné jméno) Mazlum Kobane, také prohlásil, že nedávné ruské a syrské operace ve Velkém Idlibu selhaly, přičemž uvedly, že důvodem jsou síly podporované Íránem, prohlásil Sahin.
Z Moskvy nebo Damašku nezazněli žádné okamžité komentáře k Sahinovým prohlášením která zpochybňují zhoršující se vztahy mezi SDF a vládou.

https://southfront.org/sdf-commander-in ... -in-idlib/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 21 črc 2019, 23:04

TERORISTOVÝ ÚTOK CÍLIL NA FOSFÁTOVÝ VLAK V CENTRÁLNÍ SYRII (FOTKY)

Teroristický útok byl zaměřen na vlak, který v poledne 21. července v centrálním syrském guvernéru Homs který transponoval fosfáty. Syrské ministerstvo dopravy uvedlo v oficiálním prohlášení, že vlak byl zasažen improvizovanými výbušnými zařízeními (IED). To způsobilo vykolejení. V motoru vlaku a v nádobách s fosfáty vypukl také požár. "Teroristé pronikli na železnici mezi oblastmi al-Fajwa a al-Basirah východně od Palmyry a nasadili několik IED na železnici vedoucí k fosfátovým dolům v oblasti Khunayfis ve východní kraji Homs," uvádí se v prohlášení. Podle ministerstva v současné době odborníci pracují na opravě železnice aby mohly pokračovat v přepravě fosfátů z dolů Khunayfis.
V loňském roce schválil syrský parlament smlouvu umožňující ruskému Stroytransgaz investovat do fosfátových dolů v Homsu až na 50 let. Doly produkují kolem 2,2 milionu tun fosforečnanu ročně.
Začátkem tohoto měsíce se podobný teroristický útok zaměřil na plynovod spojující plynová pole al-Shaer ve východním Homsu s plynovou elektrárnou Ebla. Předtím sabotážní operace poškodila na pěti místech pod vodní hladinou potrubí do ropného terminálu Banias na syrském pobřeží.
Žádná skupina se nepřihlásila k odpovědnost za žádný z těchto tří útoků které byly provedeny velmi profesionálně.
Fota v odkazu:
https://southfront.org/terrorist-attack ... ia-photos/

ARMÁDA ELIMINOVALA PHOTOGRAFA BÍLÝCH PŘILEB ZAPOJENÉHO DO CHEMICKÉHO ÚTOKU KHAN SHAYKHUN 2017

Anas Diab, fotograf organizace White Helmets byl 21. července zabit v přesném leteckém úderu syrskými arabskými vzdušnými silami (SyAAF). Podle několika pro-opozičních zdrojů Diab navštívil své rodné město Khan Shaykhun v jižním Idlibu když jeho rodný dům srovnal přesný syrský úder. Nikdo jiný nebyl údajně zabit nebo zraněn při náletu.
Syrské vojenské kapacity, pro-vládní Facebookové stránky které jsou známé pro své zdroje mezi syrskými zpravodajci prohlásili, že Diab byl zavražděn kvůli jeho roli v údajném chemickém útoku Khan Shaykhun 2017.
"Měl velké zásluhy v šíření médii inscenovaného útoku Khan Shaykhun CW," tvrdí účet Twitter spojený se syrskými vojenským velením.
Zůstane nejasné jestliže Diab byl opravdu zapojený do nějaké výroby dokumentace související s údajným chemickým útokem. Nicméně toto se stalo jedním z vzácných časů když pro-vládní zdroje přiznaly záměrné zabití opozičního mediálního aktivisty.

https://southfront.org/army-eliminated- ... al-attack/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 22 črc 2019, 06:19

Sýrska arabská armáda (SAA) odrazila ďalší útok Hay'at Tahrira al-Sham (HTS) a jeho spojencov na svoje pozície v severnej Hame.

Podľa dostupných informácií teroristická skupina zaútočila na pozície SAA v okolí mesta Qasabiyeh v skorých ranných hodinách 21. júla. Armádne jednotky však dokázali odraziť útok po viac ako piatich hodinách prudkých stretov.

Muraselon, pro-vládne spravodajstvo, povedal, že armáda zabila 19 militantov HTS. Teroristická skupina tiež stratila tri technikaly, dva bojové tanky a obrnené vozidlo BMP-1 .

Situácia 21.7, /rozkliknúť //
21.7.jpg
https://southfront.org/hts-suffer-heavy ... hern-hama/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 22 črc 2019, 17:26

Jak byl odražen útok na Kesabiya z 20 na 21.7
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 22 črc 2019, 20:52

Turecko zahájí operaci v Sýrii, pokud nebude zřízena bezpečná zóna
Ministr zahraničních věcí Turecka Mevlut Cavusoglu v pondělí řekl, že pokud nebude zřízená plánovaná bezpečná zóna v severní Sýrii a pokud hrozby budou pokračovat proti Turecku, Ankara zahájí vojenskou operaci na východ od řeky Eufrat.

Cavusoglu v pondělí řekl, že rozhovory se Spojenými státy o bezpečné zóně se zpomalily, a dodal, že Turecko jasně řeklo Washingtonu, že by neměl využívat probíhajících bojů v severozápadní provincii Idlib v Sýrii jako záminky pro ignorování navrhované bezpečné zóny dále na východě.
https://twitter.com/Reuters/status/1153267413334536197
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 23 črc 2019, 19:13

Izraelský pilot omylem vypálíl na konci června raketu do Sýrie z Galanských výšin
http://uawire.org/israeli-pilot-fires-m ... by-mistake


Počínaje východem řeky Eufrat u Syrské hranice - Ankara plánuje vytvoření bezpečné zóny tak, aby zahrnovala 460 kilometrů dlouhou linii. Ankara, požaduje odstranění YPG z celé linie, kde jsou přítomny některé skupiny YPG, trvá na jasné dohodě s USA v této otázce.
https://t24.com.tr/haber/s-400-ler-guve ... cek,831842
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Sýrie

Příspěvek od El Diablo » 23 črc 2019, 22:19

USA a Turecko jednají o bezpečnostní zóně na severu Sýrie
V Ankaře začala turecko-americká jednání o vytvoření bezpečnostní zóny na syrské straně turecko-syrské hranice. Oznámilo to turecké ministerstvo obrany. Vytvoření zóny má vyřešit problém syrských Kurdů, jejichž spojencem jsou USA, ale jež Ankara řadí k teroristům. Kurdské oddíly, které pomohly porazit islámské radikály v Sýrii, působí u turecké hranice.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ ... 28020.html
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 24 črc 2019, 07:10

BEIRUT, LEBANON (7:40 P. M.) - Sýrska arabská armáda (SAA) vykonala odvetný útok proti džihádistickým povstalcom v severnej Latakii po tom, čo vystrelili rakety smerom na Tishreen University.


https://www.almasdarnews.com/article/sy ... kia-video/

12-2.jpg
Rekonštrukcia železnice medzinárodného veľtrhu v Damašku je v záverečných fázach



Nový izraelský raketový útok bol v skorých ranných hodinách 24. júla zameraný najmenej na dve vojenské pozície Sýrskej arabskej armády (SAA) v južných guvernéroch Daraa a al-Quneitra.
Sýrska arabská tlačová agentúra (SANA) v oficiálnej tlačovej správe potvrdila, že izraelské rakety zasiahli strategickú základňu Tell al-Harrah v západnej Dare.
Podľa viacerých sýrskych zdrojov zasiahli izraelské rakety aj druhú strategickú základňu umiestnenú na vrchole hory al-Al-Ahmar v krajine al-Qanitra. SANA to zatiaľ nepotvrdila.
Pro-vládni aktivisti uviedli, že izraelská armáda vykonala útok pomocou riadených rakiet typu zem-zem. Aktivisti tvrdili, že sýrske arabské vzdušné sily (SyAAF) zadržali niekoľko rakiet.
Upresnenie:
Podľa agentúry Step News Agency Izrael napadol Hizballáh a iránske pozície v Tel al-Hare a na východe Ghouta (predmestie Damašku).
https://riafan.ru/1198058-izrail-nanes- ... orii-sirii


https://southfront.org/israel-missiles- ... ern-syria/

situácia 23.7
23.7.jpg

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 24 črc 2019, 14:22

Dělostřelecké peklo v Idlibu
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 24 črc 2019, 23:13

NOVÉ RAKETY ALEPPO RYCHLÉ ÚTOKY NEBO ZRANĚNÍ SEDM DĚTÍ (FOTOGRAFIE)

Nejméně dvě děti byly zabity v pozdních hodinách 24. července novým raketovým útokem na centrum města Aleppo v severní Sýrii. Syrská arabská tisková agentura (SANA) uvedla, že při útoku bylo zraněno dalších 10 civilistů z nichž polovina děti. ÚTOK se zaměřil na okres Hamadaniyeh. Neexistoval žádný okamžitý důvod pro útok. Hay'at Tharir al-Sham (HTS) a jeho klíčový spojenec Turecká národní strana pro osvobození (NFL) však zůstávají hlavními podezřelými.
Před dvěma dny obdobný raketový útok na centrum města Aleppa vyžádal životy pěti civilistů a zranil mnoho dalších.
Privládní zdroje uvedly, že Syrská arabská armáda (SAA) reagovala na raketový útok ostřelováním pozic militantů v okrese al-Rašíden v severozápadním Aleppu. SAA může v nadcházejících hodinách provést více útoků.
Foto v odkazu:
https://southfront.org/new-aleppo-rocke ... en-photos/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 25 črc 2019, 21:10

USA SE STAVÍ NOVÝ VELKOU ZÁKLADNU S RANVEJÍ V SEVERNÍ SYRII

Americká koalice vedená USA staví novou velkou základnu s ranvejí poblíž severního syrského města al-Darbasijah u tureckých hranic. ANF ​​News, kurdská agentura uvedla, že místní obyvatelé v Al-Darbasijah pozorují rostoucí počet nákladních vozidel naložených stavebním materiálem směřující k základně. Tam se údajně staví hlavní infrastruktura.
"Zřízení vojenské základny jižně od Al-Darbasíje koalicí potvrzuje plán dlouhodobého rozmístění mezinárodních sil v severovýchodní Sýrii," citovala ANF vojenské zdroje v syrských demokratických silách podporovaných USA (SDF).
Pozorovatelé na Twitteru zveřejnili satelitní snímky ukazující probíhající výstavbu nové koaliční základny vedené USA.
Delegace koalice vedené USA, doprovázená veliteli SDF si minulý měsíc prohlédla leteckou základnu Tabqa v Raqqa. Tehdy opoziční zdroje uvedly, že koalice tam plánuje rozmístění vojsk a vrtulníků. Začátkem tohoto roku prezident Donald Trump ustoupil od svého rozhodnutí stáhnout všechny americké jednotky ze Sýrie. Tyto nové zprávy naznačují, že USA nyní pracují na posílení své vojenské přítomnosti ve válkou zničené zemi.
https://twitter.com/NotWoofers/status/1 ... n-syria%2F
https://southfront.org/u-s-is-building- ... ern-syria/

NOVÝ ÚTOK V AFRINU ZABIL A ZRANIL NĚKOLIK TURECKÝCH MILITANTŮ VČETNĚ MÍSTNÍHO VELITELE

Několik militantů turecké skupiny Sham Legion bylo zabito nebo zraněno při útoku na jednu z pozic skupiny ve městě Fafirtin v okupované oblasti Afrin, sdělila Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) 25. července.
"Šest bojovníků, včetně velitele, bylo zabito a další tři bojovníci byli zraněni," píše se ve zprávě SOHR.
Africké osvobozenecké síly (ALF) převzali odpovědnost za Fafirtinský útok, který se uskutečnil 23. července. Kurdská partyzánská skupina označila zabitého velitele Šamské legie za Yasina Ibrahima. Na začátku roku 2018 se Shamská legie účastnila turecké operace která vedla k okupaci Afrinů. Později se skupina připojila k tzv. Národní frontě pro osvobození (NFL), blízkému spojenci Hay'at Tahrir al-Sham (HTS). Stejně jako většina tureckých skupin, i Shamská legie v minulém roce utrpěla v Afrině značné ztráty při útocích ALF a podobných kurdských skupin.

https://southfront.org/new-afrin-attack ... commander/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 26 črc 2019, 06:12

BEIRUT, LEBANON (1:25 A.M.) - Ruské a sýrske vzdušné sily včera večer spustili masívny útok pozdĺž osi Hama-Idlib a zamerali sa na mnohé oblasti pod kontrolou Hay'at Tahrir Al-Sham a Jaysh Al-Izza.

Podľa zdroja v severnej Hame sa sýrske a ruské letectvo zameriavalo na región osi Hama-Idlib medzi mestami Khan Sheikhoun (Idlib) a veľkým vrcholom Tal Al Malah (severozápadná Hama).

V správe sa uvádza, že letectvo vykonalo útok ako odvetu za džihádistické útoky na Mhardeh a včerajší útok na mesto Aleppo, ktorý zabil dve deti.


https://www.almasdarnews.com/article/br ... hama-axis/
https://www.almasdarnews.com/article/ru ... t-mhardeh/

Turecké ozbrojené sily posielajú posily k Suruc.
Snímka.JPG

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 27 črc 2019, 00:56

VYSOKÝ HAY'AT TAHRIR AL-SHAM VELITEL BOMBARDOVÁN RUSKÝM LETECTVEM. JEHO BODYGUARD MRTEV
Byl zabitý Abu al-Fatah al-Farghli, vrchní velitel Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) přežil ruský letecký úder, který zabil další personál teroristické skupiny. Syrské opoziční zdroje sdělily 26. července. Podle zdrojů byl Abu al-Fatah a skupina jeho bojovníků na nespecifikované frontové linii kolem Velkého Idlibu když se stali terčem ruského vojenského letadla. Nálet zabil mnoho bojovníků, včetně tělesného strážce Abu al-Fatah známého jako Abu Obeida Abdul Baki.
Abu al-Fatah, jehož skutečné jméno je Yahya Taher Farghli, byl jedním z předních egyptských radikálních učenců na počátku dvacátých let. Egyptské úřady v roce 2002 zatkly Abu al-Fateha a další radikály poté co je obvinily ze spiknutí řady bombových útoků v Káhiře.
Syrské a ruské síly loví prominentní teroristy ve Velkém Idlibu již několik měsíců s relativním úspěchem. Loni v červenci byl při syrském leteckém úderu který také zabil jeho osobní strážce zraněn významný učenec al-Káidy Abdullah al-Muhaysini.
Po egyptské revoluci v roce 2011 byl Abu al-Fatah propuštěn z vězení. O rok později se přestěhoval do Sýrie, kde byl jmenován vedoucím „Advocacy and Guidance Authority“ v hnutí Ahrar al-Sham přidruženém k muslimskému bratrstvu. Abu al-Fatah a další egyptští učenci opustili hnutí Ahrar al-Sham v prosinci 2016 z neznámých důvodů. V lednu 2017 byl mezi prvními učenci kteří se připojili k HTS alianci teroristických skupin která byla zřízena křídlem al-Káidy v Sýrii, frontem al-Nusra.

https://southfront.org/senior-hayat-tah ... rd-killed/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 27 črc 2019, 21:59

VE VIDEO: RUSKÉ LETECKÉ NÁKUPY DOZENY TURECKÝCH ZPĚT MILITANTŮ V JIŽNÍM IDLIBU

Nejméně dvanáct bojovníků bylo zabito a patnáct dalších bylo zraněno při ruském leteckém úderu na vojenské pozici v jižním Idlibu 26. července. Pro-vládní aktivisté uvedli, že útěk se zaměřil na klíčové sídlo tureckého Jaysh al-Ahrara podporovaného Tureckem ve městě Tahtaya. Jaysh al-Ahrar uznal, že pět z jeho bojovníků bylo zabito při leteckém útoku a identifikoval je jako Abu Hamza Kassibah, Abu al-Hassan Sheikh Idress, Abu Basir Taoum, Abu Ottoman Tahtaya a Abu Nadir Seikh Idress.

Majed Alomari, opoziční aktivista, zveřejnil video které ukazuje zraněné militanty křičící a žádající o pomoc, zatímco jsou uvězněni v troskách zničeného velitelství. Jaysh al-Ahrara je členem koalice tzv. Národní fronty (NFL), která byla založena v roce 2018 s podporou Turecka. Ruské vzdušné síly v poslední době zintenzívnily své letecké údery na Velkém Idlibu. V posledních několika dnech ruské nálety zničily ústředí skupiny Malhama Tactical, skupiny jiadadžských žoldnéřů, a zasáhly vyšší radikální učence.

https://southfront.org/in-video-russian ... ern-idlib/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 28 črc 2019, 06:15

BEIRUT, LEBANON (4:40 P.M.) - Sýrska arabská armáda (SAA) začala v piatok ťažký útok na južné Aleppo a zamerala sa na niekoľko lokalít patriacich Hay'at Tahrir Al-Sham a ich spojencom.

Podľa vojenskej správy z neďalekého mesta Aleppa, delostrelecké a raketové tímy Sýrskej arabskej armády spustili ťažkú ​​paľbu po džihádistických pozíciách v Tal Al-‘Eis, ICARDA Farms, Tal Bajer a Jazraya.
Tento silný útok sýrskej arabskej armády sa uskutočnil ako reakcia na opakované útoky džihádu na mesto Aleppo.
Džihádistické útoky na mesto Aleppo vyústili do smrti niekoľkých civilistov vrátane dvoch malých detí.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... rn-aleppo/

https://www.almasdarnews.com/article/ji ... west-hama/


BEIRUT, LEBANON (6:00 P. M.) - Džihádistické špeciálne sily z teroristickej skupiny Ansar Al-Deen boli dnes ráno napadnuté spoločným rusko-sýrskym letectvom na veľkom kopci v severozápadnej Hama.

Podľa predbežných informácií sa džihádisti pripravovali na útok na pozície sýrskej arabskej armády (SAA) v blízkosti veľkého kopca Tal Malah, keď ich ruské a sýrske letectvo zasiahlo .

https://www.almasdarnews.com/article/ji ... west-hama/

Provincie Idlib a Hama - Sýrska armáda ničí opevnenia džihádistov.


Idlib. Ruské letecké sily uskutočnili masívne útoky proti džihádistom v oblasti mesta Khan Sheikhun po ich delostreleckom a raketovom útoku nakresťanské mesto Marda (Mhardeh).



Situácia 27.7
28.7.jpg

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Sýrie

Příspěvek od puma » 28 črc 2019, 19:05

Syrský vládní VIP letoun Tu-134 z Teheránu přistál v Moskvě před pár hodinami
https://twitter.com/avischarf/status/11 ... 3245874177

Salonní VIP Ruského letectva Tu-134AK letěl před dvěma dny do Teheránu
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 6786701312

V Teheránu byla nějaká schůzka vysoce postavených armádních špiček RF (Tu-134AK slouží k přepravě vysoce postavených představitelů ozbrojených sil) a Íránu. Kdežto Syřané odletěli na YK-AYB do Moskvy z Damašku dnes v 6 UTC, v Teheránu udělali jen mezipřistání na dvě hodiny a dotankovali. Rusové odletěli na RA-65729 v 15 UTC z Teheránu zpět do Moskvy a ještě jsou ve vzduchu.
https://www.flightradar24.com/data/airc ... 9#217872b5
https://www.flightradar24.com/data/airc ... b#2177a7d7

Prý snímek z Tartusu, hloupých ruských leteckých bomb
https://twitter.com/markito0171/status/ ... 3864901632

Velká dodávka leteckých bomb míří k provincii Hama. Podle některých [nepotvrzených] zpráv začne druhá fáze vojenské operace k vyčištění „Idlibu“ od teroristických skupin v příštích 24–48 hodinách.
https://twitter.com/StasSwanky/status/1 ... 4735065091
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 črc 2019, 00:06

SYRSKÁ ARMÁDA SPUŠTÍ NEOČEKÁVANOU OPERACI V SEVERNÍ HAMĚ, ZNOVUDOBYTÍ KLÍČOVÉ OBCE

Sýrská arabská armáda (SAA) neočekávaně zahájila pozemní operaci na oblasti severní Hama v pozdních hodinách 28. července. Po několika hodinách těžkých střetů s Hay'at Tahrirem al-Shamem (HTS) a jejími spojenci se armádě podařilo znovu získat klíčovou vesnici Tell Meleh s vrcholem. Podle provládních aktivistů se SAA v současné době blíží k nedaleké vesnici Jibeen podporovaná silnými ruskými a syrskými nálety.
D8i9jo1XkAID1gJ-1.jpg
Koalice HTS, tureckých skupin a frakcí spojených s Al-Káidou obsadila Jibeen a Tell Meleh překvapujícím útokem na začátku tohoto měsíce. SAA předtím provedla dva pokusy o opětovné získání vesnic. Nicméně, oni selhali.

https://southfront.org/syrian-army-laun ... y-village/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Sýrie

Příspěvek od QVAK » 29 črc 2019, 00:30

VELKÝ ISIS ÚTOK V JIŽNÍ DEIR EZZORU. VÍCE SYRSKÝCH VOJÁKŮ MRTVÝCH A ZRANĚNÝCH

Bojovníci ISIS zahájili 27. července rozsáhlý útok na několik pozic Syrské arabské armády (SAA) západně od města al-Mayadin v jižním Deir Ezzor. Syrská observatoř pro lidská práva (SOHR) oznámila, že při útoku bylo zabito osm syrských vojáků a dalších dvacet tři bylo zraněno. Teroristická skupina také ztratila čtyři ze svých bojovníků. "Srážky mezi oběma stranami trvaly celé hodiny, vojenské letouny pomohly odrazit útok provedením leteckých úderů na ose střetů, toto plus intenzivní raketové údery nakonec donutily skupinu [ISIS] stáhnout se," říká se ve zprávě monitorovací skupiny. Navzdory utrpěným obětem byla SAA schopna útok odrazit čímž zabránila teroristické skupině znovu vytvořit si oporu v údolí Středního Eufratu. Neúspěšný útok byl pravděpodobně veden z pouště v Homsu která leží mezi západním Deir Ezzor a východní Homsem. Údajně se tam schovávají stovky bojovníků a velitelů ISIS.

https://southfront.org/large-scale-isis ... d-injured/

TĚŽKÉ BOJE V SEVERNÍ LATTAKII Uprostřed zpráv o nové operaci SYRSKÉ ARMÁDY

28. července ráno mezi syrskou arabskou armádou (SAA) a militanty na severu Lattakie vypukly těžké střety.
Někteří provládní aktivisté tvrdili, že armáda zahájila novou vojenskou operaci v horském regionu s cílem zachytit klíčové město Kabani od Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) a jeho spojenců. HTS zpravodajská síť, Iba'a, podpořila tato tvrzení s tím, že bojovníci teroristické skupiny zmařili předběžný pokus jednotek SAA poblíž Kabani. "Několik bojovníků milic zločineckého režimu bylo zraněno, když HTS odrazila jejich předběžný pokus na ose Kabani v oblasti severní Lattakie," píše se v zprávě Iba'a.
Loni v květnu zahájila SAA podobnou operaci v severní Lattakii. Přes obsazení několika pozic na kurdské hoře armáda nedokázala uskutečnit kontrolu nad Kabani. Situace v severní Lattakii by mohla v následujících několika hodinách dále eskalovat. Ruské a syrské válečné letouny údajně provádějí desítky leteckých úderů na postavení militantů.

https://southfront.org/heavy-clashes-in ... operation/

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 29 črc 2019, 08:16

Opozičné frakcie sa stiahli z dedín Tal al-Malah a al-Jabin západne od Hamy po násilných zrážkach s pro-assadskými silami, intenzívnym leteckým bombardovaním a delostreleckým ostreľovaním!
29.7.JPG

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Sýrie

Příspěvek od IgorT » 29 črc 2019, 09:07

:sipka:
SAA v Tal Malah:
EAn9VwZXUAE4Ef7.png
EAn9VwkWkAAwgW2.png
BEIRUT, LEBANON (9:00 A.M.) - Sýrska arabská armáda (SAA) včera večer opäť zaútočila na kľúčové horské mesto Kabani v severovýchodnej Latakii - opäť neúspešne!

Napriek intenzite útoku však sýrska arabská armáda ani po niekoľkých hodinách bojov nedokázala preraziť džihádistické línie.

Podľa vojenského zdroja v severovýchodnej Latakii sýrska arabská armáda stiahla svoj útok po tom, čo počas bitky utrpela niekoľko obetí.
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... t-latakia/

Odpovědět