Německo

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 20 čer 2019, 14:05

Čech se v Německu ohradil proti předbíhání. Skončil prý v cele, zbitý a nahý

Na návrat z dovolené zřejmě jen tak nezapomene český turista. Na německém letišti se ohradil proti předbíhání ve frontě. Následná konfrontace s policií skončila zatčením a podle jeho slov i fyzickým násilím. Takový konec dovolené si 44letý turista Jan P. z Litoměřicka nepředstavoval ani v nejhorší noční můře. Při návratu domů z Indonésie nestihl kvůli průtahům při odbavení letadlo z Frankfurtu do Prahy a při vyřizování nových letenek došlo k incidentu, který vyvrcholil děsivým zážitkem. Rodina si tak chtěla u přepážky letecké společnosti zařídit nové letenky.
„K přepážce přistoupil muž patrně arabského původu bez pořadového lístku, následován ženou zahalenou v černém nikábu a bez vyzvání začal pracovnici za přepážkou objasňovat svou situaci. Ta se okamžitě začala věnovat dotyčnému muži a mě si přestala všímat,“ popsal Jan. Po všech útrapách se českého turisty zmocnil vztek, přesto se dokázal ovládnout. „Velice jemně jsem se dotkl ramene dotyčného muže a odstrčil jej. Nebyla v tom žádná intenzita, snad jen gesto, náznak a snaha, aby pochopil, že jsem teď na řadě já a moje rodina se svými problémy s cestováním,“ vylíčil Jan. Pracovnice za přepážkou se podle něj ale začaly chovat hystericky a situaci vyhrotily. Oboustranná slovní výměna názorů nakonec skončila, když na místo dorazili policisté. Ti Jana vyzvali, aby setrval na místě, než se situace vysvětlí. Po dlouhých minutách však Jan potřeboval nutně na toaletu. Jeho žádost policisté nebrali vážně a opakovali mu, aby zůstal sedět. „Vzhledem k mé nutné potřebě jsem jim oznámil, že už opravdu musím. Obešel jsem je a v klidu odcházel směrem k WC. Následující okamžik mne zezadu strhli na zem a celá čtveřice policistů mne zalehla,“ shrnul běh událostí Jan. Policie ho poté spoutaného odvedla do letištní cely. Tam nastalo pravé peklo.
„V nemocnici mi lékaři provedli fixaci kolene a nasadili límec k fixaci krční páteře. Cítil jsem také brnění konečků prstů na obou rukách, neměl jsem v nich vůbec žádný cit a den po incidentu jsem si ráno sotva zapnul knoflíky na košili. Všechny moje problémy s fyzickým stavem přetrvávají doposud,“ uzavřel Jan.
Státní zastupitelství ve Frankfurtu ovšem návrh na trestní stíhání českého turisty smetlo ze stolu. „Důvodem bylo, že obviněný v Německu nemá žádný záznam v trestním rejstříku a že vina pachatele by mohla být podle výsledků vyšetřování považována za nízkou. Kromě toho neexistuje veřejný zájem na trestním stíhání. Proces je dokončený,“ řekla Deníku mluvčí frankfurtského státního zastupitelství Nadja Niesen.

https://www.denik.cz/krimi/hadka-na-nem ... XoEpubz7oI

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 20 čer 2019, 23:23

Mládež chodí za školu, další aktivisté v Německu zastavují řidiče SUV a velkých aut, aby je přesvědčili, že si mají koupit malé auto.

Ale to je pořád málo. Němci byli pro své ideologie, kterými "zachraňovali Evropu a svět", vždy opravdu extrémně zapálení. Levicoví aktivisté tak nyní začali zapalovat velká auta.

V areálu Porsche Center v Ehrenfeldu zapálili 4 vozy Porsche Macan. Jako důvod uvádějíí ochranu klimatu. Doslovně říkají: „Chceme tímto konkrétním opatřením dosáhnout omezení emisí CO2 poškozujících klima“. Aktivisté vyzývají podobně smýšlející lidi, aby spáchali další zločiny. V tomto případě by měla být také zapálena drahá a velká vozidla. Nebo vyzývají k : "Rozbití oken, proříznutí pneumatik nebo poškrábání barvy." Kolínská policie zahájila vyšetřování pro trestný čin žhářství.
https://www.rundschau-online.de/region/ ... r-32725138

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Německo

Příspěvek od Rado Info » 24 čer 2019, 15:10

V Německu se zřítily dva eurofightery
Dvojice německých bojových letounů se zřítila na severovýchodě Německa. Uvedlo to německé ministerstvo vnitra.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... htery.html

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 25 čer 2019, 20:18

Vloni byla brutálním způsobem znásilněna 15ti letá dívka - několika Afghánci v azylovém domě.

Protože je takových případů mnoho, aktivisté udělali představení, které mělo na "kolaterální škody migrace" upozornit.

Aktérka se nyní dočkala razie, při které jí byly zabaveny počítače a nosiče dat.

Za správným směrem angažované umění velké výhody - za kritické postihy.

https://www.epochtimes.de/blaulicht/raz ... 23620.html

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Německo

Příspěvek od El Diablo » 05 črc 2019, 13:23

Vražda vítače migrantů je normální, soudí někteří stoupenci německé Pegidy
5. července 2019 10:42
Novináři veřejnoprávní televize ARD se účastníků demonstrace protiimigrační Pegidy ptali, co si myslí o vraždě politika vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Waltera Lübckeho. Někteří tvrdili, že je takový čin jednou za pár let normální, nebo že jde o lidskou reakci. Taková vyjádření už na internetu tvrdě odsoudili někteří němečtí politici.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_kuce
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 05 črc 2019, 17:48

Třetí soudní skandál v Braniborsku v krátké době: 17-letý Syřan, vrah Gerdy K. († 82) propuštěn - z důvodu nepřiměřeně dlouhé vazby.
Gerda K. zemřela bolestnou smrtí: svázaná a s taškou přes hlavu, její bratr jí našel na konci roku 2016 v jejím bytě v Cottbusu.
https://www.bz-berlin.de/tatort/mensche ... -†-82-frei

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9849
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Německo

Příspěvek od homer » 06 črc 2019, 09:09

Počet útoků nožem od příchodu milionu migrantů láme v Německu rekordy. Uříznutí hlavy prý prokurátoři a policie zamlčují „z úcty k mrtvým“
Od chvíle, co kancléřka Angela Merkelová dovolila vstoupit do země více než milionu migrantů, převážně mužů, z Afriky, Asie a Středního východu, řádí v Německu epidemie násilí páchaného s použitím nože. Spolupracovník Gatestone Institute Soeren Kern zmapoval tyto zločiny včetně toho nejhrůznějšího, při němž ilegální imigrant z Nigeru ve stanici metra ubodal k smrti svou německou expřítelkyni a uřízl hlavu své ani ne dvouleté dcerce. Skutečnost, že dítěti byla uříznuta hlava, nebyla ve zprávách pro veřejnost nejen uvedena, ale byla vehementně popřena. Někteří komentátoři obvinili německé úřady z cenzurování informací.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... dAL3F1I5K8

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 06 črc 2019, 10:25

Médiá: V Nemecku niet No-Go zón. Expolicajt Schubert vie ale niečo iné. A vie ešte veľa iného

V Nemecku sa čoraz viac zmenšuje priestor, kde sa občania a najmä ženy môžu cítiť celkom bezpečne. Kto tvrdí niečo iné, ten luhá alebo je politickým demagógom, ako napr. kancelárka. Vlámania rôzneho druhu, masové bitky, prudký rozmach tzv. Messerkultur, ktorá prišla s utečeneckými a migračnými záplavami a teší sa čoraz väčšej obľube, znásilňovania a sexuálne obťažovania žien sú na dennom poriadku. Predovšetkým veľkomestá a veľké mestá sú doslova zaplavené vlnou násilia, aká v povojnovom Nemecku nemá obdoby. Celé mestské štvrte a predmestia sa stali nebezpečnými a nekontrolovateľnými oblasťami. Hlavní architekti tejto novej „architektúry“ v Nemecku sú muži z arabských veľkoklanov.
Politika a média, ktoré propagujú politickú korektnosť, zamlčiavajú „politicky korektne“ tento katastrofálny stav v spoločnosti. A Merkelová opakovane uisťuje občanov „politicky korektne :“Uns allen geht es doch gut.“ A k tomu zvykne dodať: „My si nedáme nikým vziať náš spôsob života.“

https://www.hlavnespravy.sk/media-v-nem ... ho/1809890

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 08 črc 2019, 21:35

Němci plánují CO2 daň,

od r. 2020
Benzín + 10 centů
Diesel + 11 centů

Od r. 2025
Benzín + 30 centů
Diesel + 34 centů

Od r. 2030
Benzín + 50 centů
Diesel + 57 centů

A štědré dotace na pořízení elektroaut (chudý si je nedovolí, svými daněmi přispěje bohatému.)
https://www.focus.de/auto/ratgeber/kost ... 05705.html

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Německo

Příspěvek od Svarboj » 09 črc 2019, 14:28

Hromadné znásilnění dětmi vyvolalo v Německu diskusi o dalším snížení trestní odpovědnosti

Páteční případ z Mülheimu an der Ruhr v Severním Porýní-Vestfálsku, v němž je pět dětí ve věku 12 a 14 let podezřelých ze znásilnění osmnáctileté dívky, vyvolal diskusi o dalším snížení trestní odpovědnosti ze čtrnácti na dvanáct let. Uvedl to v úterý deník Die Welt.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... nosti.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Německo

Příspěvek od Svarboj » 10 črc 2019, 14:14

Česko za poslední měsíc několikrát odvrátilo katastrofu v Německu

Německo se poslední měsíc několikrát potýkalo s výrazným problémem v distribuční síti elektrické energie. Na pomoc musela přispěchat i elektřina z Česka. Na vině jsou pravděpodobně bezohledné metody spekulantů na trhu s energiemi.

https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/262 ... pekulanti/
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Německo

Příspěvek od Aaron Goldstein » 10 črc 2019, 14:36

Už potřetí za tři týdny. Merkelovou opět postihl třes těla
Německou kancléřku Angelu Merkelovou na středečním setkání s finským premiérem Anttim Rinnem znovu postihl třes. Za poslední tři týdny je to potřetí, co se šéfka německé vlády s touto indispozicí na veřejnosti potýkala. Na následné tiskové konferenci se již usmívala a prohlásila, že je v pořádku a že není nutné si o ni dělat starosti. O tom, že Merkelová se cítí dobře, hovořil podle agentury Reuters také její mluvčí s tím, že kancléřčin program nebyl nijak změněn.
https://www.echo24.cz/a/SYRkk/video-uz- ... -tres-tela

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 12 črc 2019, 21:07

Rozdiel platov západných a východných Nemcov = 3340 : 2790 €
Zamestnanci vo východnom Nemecku sa musia pripraviť na nižšie mzdy a príjmy, než aké majú ľudia pracujúci na plný úväzok v západnej časti krajiny, hoci rozdiel v mzdách sa v poslednom období trochu znížil. Vyplýva to zo štúdie, ktorú uverejnili v piatok 12.07.2019. Vypracoval ju na objednávku spolkového ministerstva hospodárstva norimberský Ústav pre výskum pracovného trhu a povolaní (IAB). V štúdii sa uvádza, že ľudia vo východnom Nemecku, ktorí pracovali na plný úväzok, zarábali vlani priemerne 2790€. Ich príjem predstavoval 84% príjmu v západnom Nemecku. Tam bol vo výške 3340€. V roku 2017 dosahoval príjem východných Nemcov 81% úrovne priemeru západných Nemcov...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clan ... -2790-eur/ z 12.07.2019

Rozdiely v príjmoch západných a východných Nemcov stále pretrvávajú
Rozdiel v mzdách sa v poslednom období trochu znížil.
...Avšak čísla ukazujú, že sa rozdiely zmenšujú. Rozdielnej úrovni príjmov musia zodpovedať nižšie životné náklady na východe krajiny napríklad na bývanie alebo na starostlivosť o deti.
"Najmä pre mladých ľudí by sa malo vyplatiť, aby zostávali v rodnom kraji alebo aby sa doň vrátili," uviedol Hirte. Ide vraj o to, aby objavili šance, ktoré môžu využiť na východe krajiny.
Zdroj https://ekonomika.sme.sk/c/22166788/roz ... avaju.html z 12.07.2019

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 13 črc 2019, 21:58

Potomkovia posledného pruského kráľa požadujú rozsiahle reštitúcie
Rokovanie vedie Georg Friedrich Ferdinand.
Dedičia bývalej pruskej monarchie sa dožadujú vrátenia tisícok umeleckých diel, spomienkových predmetov a iných historických artefaktov od nemeckého štátu. Oznámilo to v piatok 12.07.2019 tamojšie ministerstvo kultúry, ktoré tak potvrdilo správu časopisu Der Spiegel. Rokovanie medzi rodinou Hohenzollernovcov, spolkovou vládou, ako aj spolkovými krajinami Berlín a Brandenbursko ohľadom reštitučných nárokov prebiehajú už "niekoľko rokov", uviedlo pre tlačovú agentúru AFP zmienené ministerstvo...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22166957/potomkov ... tucie.html z 13.07.2019


USA schválilo predaj rakiet PVO systému Patriot Nemecku
Americká administratíva schválila predaj 50 ks rakiet PAC-3 MSE pre PVO systém Patriot Nemecku vo výške 401 miliónov $ aj s ich údržbou (1ks rakety PAC-3 MSE pre Nemecko aj s údržbou za cca 8,02 milióna $)
Zdroj https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/6660674 z 12.07.2019

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 14 črc 2019, 13:07

Nemeckému koncernu Siemens dochádza trpezlivosť s americkými sankciami, zvažuje lokalizáciu svojich technológií v Rusku
Nemecký elektrotechnický gigant „Siemens AG“ nehodlá trpieť ďalšie obmedzovanie svojho biznisu v Rusku zo strany USA a ich sankcií. Poslednou kvapkou, ktorou pretiekol pohár trpezlivosti v centrále Siemensu boli americké obštrukcie, ktorými sa Washington pokúšal prekaziť dodávku 4 nemeckých energetických turbín na ruský Krym. Po tejto negatívnej skúsenosti bol v Rusku iniciovaný vlastný program vývoja vysokokapacitných agregátov. Nemecký Siemens však nechce prísť o lukratívny biznis v Rusku, ktoré je dôležitým odberateľom plynových turbín pre rýchlo rastúci energetický sektor. Vedenie koncernu preto zvažuje lokalizáciu výroby turbín v Rusku, vrátane sprístupnenia svojich technológií ruským partnerom. Aj keď si nemecký koncern zachová duševné vlastníctvo v uvedenom segmente svojho výrobného programu, pre ruskú stranu by to znamenalo výrazný posun a skrátenie vlastného vývoja analogických vysokokapacitných energetických blokov a zariadení...
Zdroj https://www.hlavnespravy.sk/nemeckemu-k ... ku/1818661 z 14.07.2019

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 14 črc 2019, 17:20

Falesne nevesty z Cech, Bulharska a Rumunska uzaviraji fiktivni manzelstvi z neznamymi muzi z Pakistanu, kteri prichazeji do Evropy s falesnym pasem. Svatby se vetsinou konaji v Dansku nebo na Kypru, kde oddavani funguje rychle a bez komplikaci. Manzele se vubec neznaji. Vse zorganizuje paserak, puvodem z Pakistanu (v Nemecku od roku 90) Hafiz Mohammad, ktery prebere komunikaci u uradu a tim nevyjde najevo, ze se manzele mezi sebou vubec nedorozumi. Muzi zaplati 20 tisic, zeny dostanou 2 tisice Eur. S oddacim listem se pote prihlasi k trvalemu pobytu v Nemecku, predlozi falsovane pracovni smlouvy, potvrzeni o vydelku a smlouvy na byt. Pakistanec dostane EU-Kartu, s kterou ma pravo na pobyt a praci v Nemecku. Zeny jsou vetsinou provdany se sedmi az osmi muzi najednou.

https://www.bild.de/bild-plus/news/inla ... e-63271510

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 14 črc 2019, 19:38

Vytvořme koalici pro přerozdělování migrantů, žádá nově německý ministr zahraničí

Německý ministr zahraničí Heiko Maas přišel s dalším nápadem na přerozdělení migrantů v Evropě. Podle něj by státy EU, které jsou ochotny přijímat uprchlíky, měly vytvořit jakousi „koalici ochotných“, v rámci níž by byli migranti rovnoměrněji přerozdělováni. Členství v jím zamýšlené koalici by bylo dobrovolné. Informuje o tom například server Deutsche Welle.
„Musíme postupovat společně se státy, které jsou ochotné přijímat uprchlíky, ostatní země jsou i nadále zvány k tomu, aby se připojily,“ prohlásil Maas v sobotu pro německou RND. Jím navržená koalice pro přerozdělování migrantů by tak měla pomoci těm zemím, které jsou migrační krizí zatíženy více než ostatní. Sám ministr zahraničí přitom počítá, že jeho Německo by pojalo značnou část migrantů navíc. Dle něj však země musí přijmout svůj díl migrantů jakožto plnění závazku přerozdělovacího systému.
Jeho návrh se však nelíbí všem. Vystoupil proti němu například donedávna rakouský kancléř Sebastian Kurz. „Přerozdělování migrantů v Evropě selhalo. Bavíme se zde o myšlenkách z roku 2015, které jsou již dávno nepraktické,“ prohlásil Kurz na adresu Maasova návrhu na koalici.

https://echo24.cz/a/SVAMd/vytvorme-koal ... -zahranici

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 15 črc 2019, 01:16

Další německý šílenec
Starosta města Rostocku Roland Methling považuje současný stav za „bankrot Evropy“ a v delším rozhovoru pro Die Welt říká, že jeho město Rostock by mohlo přijmout kdykoliv třeba dvacet tisíc uprchlíků – jako každé německé město, dodává. (Rostock má 200 000 obyvatel.) Jelikož se ale podle Methlinga má o problém starat celá Evropa, měl by podle něj spolkový ministr vnitra Horst Seehofer pohrozit demisí, neprosadí-li Německo co nejdříve regulaci na úrovni celé EU. Dále navrhuje, aby německé obce a spolkové země přispívaly povinně 5-10 procenty svého rozpočtu na rozvojovou pomoc ve třetím světě.

https://kechlibar.net/2019/07/14/radeji ... erejnosti/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 15 črc 2019, 17:07

Velmi korektní popis situace proč?
Německo zvažuje policejní hlídky na koupalištích kvůli incidentům mezi návštěvníky

Německo debatuje o posílení bezpečnosti na koupalištích kvůli častým násilným incidentům. Ve hře je i zavedení zvláštní policejní ochrany. V současnosti na bezpečnost na některých koupalištích a plovárnách dohlížejí soukromé firmy, vyplývá z informací agentury DPA. Podle berlínského zastupitele z liberální strany (FDP) Marcel Luthe by se měla o bezpečnost na koupalištích v hlavním městě Německa starat speciální policejní jednotka.
Podle DPA se v červnu zvýšil počet incidentů na koupalištích. Nechyběly ani spory s použitím nožů, útoky na plavčíka nebo přelézání plotů na už přeplněná koupaliště. Vzhledem k počtu návštěvníků a koupališť a plováren jde ale o ojedinělé případy, zdůrazňuje DPA.
Některá koupaliště v Německu musela být podle DPA v červnu vyklizena, protože si návštěvníci vjeli do vlasů. Na některé berlínské plovárny musela být v minulosti přivolána policie.
Podle Kaschuby dnes koupaliště na rozdíl od minulosti přitahují lidi ze všech společenských vrstev a věkových skupin. Vzhledem k rozdílným životním stylům tak vzniká i více třecích ploch. „Koupaliště se mění společně se společností,“ zdůrazňuje expert.

https://echo24.cz/a/SWcsh/nemecko-zvazu ... avstevniky

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Německo

Příspěvek od classix » 19 črc 2019, 07:41

Před Reichstagem v Berlíně vznikne deset metrů široký bezpečnostní příkop

Před budovou Říšského sněmu v Berlíně vznikne bezpečnostní příkop. Bude deset metrů široký a dva a půl metru hluboký, s plotem po stranách. Bude vymezovat bezpečnostní zónu před průčelím budovy, v níž zasedají poslanci Spolkového sněmu.
Bezpečnostní zóna s příkopem má být součástí zvýšených bezpečnostních opatření kolem budov Spolkového sněmu.

Návrh podle agentury DPA pochází od takzvané rady starších Spolkového sněmu, v níž jsou zastoupeni šéfové jednotlivých frakcí a předseda sněmu. Zatím není jasné, kdy začnou stavební práce. Server Spiegel Online uvádí, že hotovo by mělo být v polovině roku 2023.

Nový bezpečnostní koncept v sobě zahrnuje i záměr vybudovat nové návštěvnické centrum za 150 milionů eur (přes 3,8 miliardy korun) vedle Říšského sněmu. Odtud mají být návštěvníci po bezpečnostní kontrole přivedeni tunelem přímo před hlavní portál budovy.

V současnosti se bezpečnostní kontroly provádějí v provizorních objektech před parlamentem a zóna kolem hlavního průčelí je obehnána kovovými zátarasy.

Moderní prosklenou kopuli Říšského sněmu ročně navštíví na tři miliony lidí, a jde tak o jeden z největších turistických magnetů německé metropole.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_bur
A06032CD-A3A6-4F98-9293-06B8AF5C94C7.jpeg
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Odpovědět