EU obecně

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 06 čer 2019, 09:38

„EU odrazuje migranty od cesty po moři“. Skupina právníků se obrátila na soud

Snaha unijních států „odradit“ migranty před cestou po moři z Libye do Evropy způsobila smrt více než 14.000 lidí a dalších 40.000 lidí vystavila zločinům proti lidskosti, stojí v dokumentu, který u Mezinárodního trestního soudu (ICC) podala skupina právníků. V podnětu, na který dnes upozornil server The European Sting, žádají, aby ICC proti EU právně zakročil. Evropská komise tvrzení skupiny právníků odmítá; tvrdí, že EU vždy jednala v souladu s mezinárodními a evropskými zákony a hájí se 730.000 zachráněnými životy ve Středozemním moři od roku 2015.
Dokument o 245 stránkách žádá, aby ICC proti EU zakročil kvůli migrační politice, která se po roce 2014 podle podnětu zakládá na zastrašování „s úmyslem životy migrantů v nesnázi na moři obětovat, a odradit tak ostatní (běžence) v podobné situaci od toho, aby hledali bezpečný přístav v Evropě“.
Hlavními dvěma autory podnětu jsou Juan Branco, bývalý zaměstnanec ICC a francouzského ministerstva zahraničí, a izraelský právník Omer Shatz, který učí na Pařížském institutu politických věd.
Obvinění ze „zločinů proti lidskosti“ se částečně zakládá na interních dokumentech Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž, které podle právníků varovaly, že odstoupení od úspěšné italské humanitární operace Mare Nostrum by mohlo vést k „většímu počtu obětí“. „Místo záchrany a vylodění (migrantů), které nařizuje zákon, Evropská unie se záměrem zarazit stůj co stůj migrační tok z Libye uplatňuje politiku nucených převozů do detenčních zařízení (v Libyi), které se podobají koncentračním táborům a v nichž se páchají kruté zločiny,“ stojí dokumentu podaném u ICC v pondělí.

https://www.ceska-justice.cz/2019/06/eu ... tila-soud/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 06 čer 2019, 13:03

Čtyři velké frakce v EP chtějí definovat, co spolu chtějí docílit

Směrem k těsnější spolupráci se posunují čtyři velká politická uskupení v Evropském parlamentu - lidovci z EPP, socialisté (S&D), liberální frakce ALDE a frakce evropských Zelených. Na svém středečním už druhém jednání od nedávných voleb do europarlamentu si tyto frakce domluvily způsob, jakým se chtějí dobrat ke "společné ambici" pro příštích pět let.
Lídři čtyř frakcí, kteří spolupodepsali středeční společné prohlášení, přitom očekávají, že k cílům, na nichž se chtějí domluvit, se přihlásí také budoucí kandidát na nového předsedu Evropské komise. V takovém případě se podle nich bude těšit "široké a stabilní většině" v novém Evropském parlamentu.
https://echo24.cz/a/SvXwL/ctyri-velke-f ... ji-docilit

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 14 čer 2019, 08:08

Macron chce svou loutku Angelu do čela Evropské komise!

Žoldnéřská armáda EU, ministr financí a hospodářství EU, Unie pro převody a dluhy EU, systém pojištění vkladů v EU, pojištění v nezaměstnanosti v EU, úřad státního zastupitelství EU, masová migrace EU: megalománské projekty v celé EU.
To jsou všechno nápady a vize Emmanuela Macrona a ke splnění jeho snů by mu měla pomoci jeho oblíbená loutka, Angela Merkelová, měla by se stát předsedkyní Evropské komise.
„Evropa potřebuje tváře, silné osobnosti, potřebuje lidi, kteří mají osobní důvěryhodnost a dovednosti, které jim umožní obsadit pracovní místa," uvedl francouzský prezident jeho návrh. Flegmatická a zadumaná paní Merkelová, bez relevantních technických znalostí (lingvisticky) jazykově podexponovaných a rétorických inkontinencí, obslouží Macronovy plány velkolepým způsobem: Německo, jako největší člen Euro klubu, přinese téměř 30% svého zamýšleného převodu, ve kterých jsou peníze přesměrovány ze silných do slabších zemí. Macronova zchátralá „domácnost“ tak bude brzy obnovena ...
Pokud by ti dva byli ve své hře důslední, tak by to znamenalo konec národních států. Svrchovanost národů by byla zcela diktována. Brusel určuje, co máme dělat a co musíme udělat. Předzvěstí temné éry díky EU jsou zlověstně evidentní: bankovní krize, finanční krize, energetická krize, krize zaměstnanosti, záchrana bankrotujících států, nekonečné předpisy z Bruselu, politika ECB a katastrofální migrační politika, která přivedla Německo do nejhoršího období.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... ke-komise/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 18 čer 2019, 11:21

Brusel obvinil Rusko z pomoci ilegální migraci do EU!

Institut EU pro bezpečnostní studie (EUISS) připravil zprávu o migrační krizi v Evropské unii, v němž obvinil Rusko ze všech zlořádů a zejména napomáhání migraci, aniž by se obtěžoval cokoliv dokázat. Připomíná to ideologické výpotky obskurních organizací v České republice typu „Evropské hodnoty“ s pornohercem Jandou, jen není jasné, kdo inspiroval koho. Podle autora dokumentu „chaos a nepořádek“ v zemích společenství začaly zejména prý kvůli činnosti Ruska, které údajně pomohlo nelegálním migrantům dostat se do EU vyvolat destabilizaci situaci v regionu. Zpráva dále uvádí, že Moskva a teroristická skupina „Islámský stát“ sledují „podobné cíle“.
Institut EU pro bezpečnostní studie (EUISS), financovaný Bruselem, zveřejnil zprávu o problematice sjednocení na hranicích, a v ní autor Roderick Parkes uvedl, že příčinou chaosu jsou sousedé EU: Rusko, země Středního východu a severní Afriky. Pracovník analytického centra EU uvedl, že Moskva „údajně“ pomáhá nelegálním migrantům dostat se do Evropské unie kvůli destabilizaci regionu. Podle autora dokumentu Federální bezpečnostní služba Ruské federace údajně uzavřela dohodu se zločinci. Je třeba však zdůraznit, že jakýkoliv důkaz pro tato obvinění není ve zprávě uveden. „Účastníci hybridní války se spojují s nestátními aktéry, aby civilisté pochybovali o tom, kdo je jejich nepřítel, a podporují své vlastní strategické zájmy. FSB (pravděpodobně) udělala v roce 2016 právě to, když uzavřela dohodu s pachateli trestných činů, aby pomohla nelegálním migrantům překročit východní hranici EU, a tím destabilizovat situaci v regionu,“ uvedla zpráva EUISS.
Problém migrace pro Evropu je stále bolestivější, řekl Dmitrij Novikov, první místopředseda Výboru pro mezinárodní záležitosti Státní dumy. „Jsou věci, o kterých lze hovořit vážně, ale existují i ty, které by se mohly narodit v nemocné hlavě s nezdravými fantaziemi. V tomto případě se jedná o takovou epizodu. V EU se schopnost projevit byť i povrchní, ale promyšlenou analýzu současných událostí stává čím dál menší ... A problém migrace pro Evropu je stále bolestivější,“ reagoval Novikov. Na EU útočí migranti a v Bruselu nevypracovali společnou politiku týkající se migrantů. Probíhají pokusy, ale stále není jasné, kdo je za ně zodpovědný, kde by měli žít. To vše vedlo k vážné krizi, protože s migranty vstoupil do Evropy terorismus, ale vedení EU tomuto problému nevěnuje dostatečnou pozornost.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... aci-do-eu/

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Juraj » 18 čer 2019, 12:25

Keby vam chybal originalny zdroj, mozete sa pohruzit do sveta europskej paranoje...
https://www.iss.europa.eu/sites/default ... orders.pdf

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Alchymista » 18 čer 2019, 12:32

nebyť to predstaviteľ EU, tak je to fakt na diagnozu
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 18 čer 2019, 17:27

V čem se liší EU od Komiterny a Bartošovi hoši(pardon Oné) od Klémových hochů? Jenom jedním stoletím nebo i něčím jiným?

Němci narazili s plánem vybírat mýtné. „Je to diskriminační pro cizince,“ uznal evropský soud

Soudní dvůr Evropské unie v úterý uznal stížnost Rakouska na chystané německé dálniční poplatky pro osobní automobily. Opatření podle soudu diskriminuje majitele motorových vozidel ze zahraničí, a je tak v rozporu s unijním právem. Němci přitom chtěli od motoristů, včetně zahraničních, začít mýtné vybírat od října příštího roku. Německá vláda však u soudu narazila se související daňovou úlevou pro německé řidiče.
Kritikům od počátku vadilo, že dálniční poplatky měly fakticky hradit jen zahraniční řidiči. Rakousko napadlo plán Německa zavádět mýtné pro osobní auta v roce 2017. Vídeň poukazovala na diskriminaci, což nyní unijní soud se sídlem v Lucemburku uznal
Poplatek je podle unijního soudu „diskriminační, protože finanční zatížení, které z něj plyne, ponesou fakticky jen vlastníci a řidiči vozidel registrovaných v jiných členských státech“.

https://echo24.cz/a/SADnp/nemci-narazil ... opsky-soud

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 30 čer 2019, 19:13

Macron chce v čele EU zkušené lidi, zmínil Timmermanse i Barniera

Brusel - Lidé, které dnes mimořádný summit vybere jako nový tým do vedení Evropské unie, musí být dostatečně zkušení a musí se chtít soustředit na některá konkrétní témata, jako je bezpečnost Evropanů, boj s klimatickými změnami nebo růst a modernizace evropského hospodářství. Při příchodu na večerní jednání v Bruselu to novinářům řekl francouzský prezident Emmanuel Macron. Německá kancléřka Angela Merkelová naznačila, že dnešní jednání budou "velice obtížná", podle ní je zejména třeba vyhnout se konfliktu s Evropským parlamentem.
Jako osoby s dostatečnou zkušeností zmínil Macron například nynějšího prvního místopředsedu komise Franse Timmermanse, vyjednavače pro brexit Michela Barniera a komisařku pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerovou. K Timmermansovi v čele EK se ale při příjezdu na summit vyjádřil odmítavě český premiér Andrej Babiš.
S možným nástupem Timmermanse do čela komise mají ale problém nejen státy ze středu a východu Evropy, včetně zemí Visegrádské skupiny, tedy Polska, Maďarska, Slovenska a ČR, ale také údajně například Italové. Premiér Babiš Timmermansovo jméno při příchodu jednoznačně odmítl s tím, že není vhodnou osobou, která by mohla sjednotit Evropu.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/macro ... ra/1772991

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 01 črc 2019, 14:49

18 hodin jednání bez výsledku. Lídři poletí do Bruselu na summit znovu zítra

Mimořádný summit Evropské unie k personálním otázkám byl dnes v Bruselu krátce po poledni přerušen. Prezidenti a premiéři, kteří se tedy od nedělního večera zřejmě nedokázali shodnout na novém obsazení klíčových funkcí v unii, se znovu sejdou v úterý od 11:00 SELČ. Na twitteru nový termín oznámil Preben Aamann, mluvčí šéfa vrcholných unijních schůzek Donalda Tuska.

https://echo24.cz/a/SGzRd/18-hodin-jedn ... novu-zitra

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od senil » 02 črc 2019, 08:46

Novým předsedou bude možná Timemrmans. Timmermans je katastrofa. Je to mnohem věrší extremista než Juncker. S ním by pokračovala migrace a šílená ekologická politika a narůstali by rozpory mezi Západem a Východem.
https://www.epshark.cz/clanek/2417/timm ... no-ano-ano

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Polite » 02 črc 2019, 09:38

Nemyslím, že Timermans je ten čo má vyhrať. Podľa mňa bol nominovaný aby vysilil odporcov a dnes príde k nominácii pôvodne zamyslaneho ,,predsedu,,. Aby aj odporcovia mali svoje víťazstvo ale aby bol dosadený ten ktorý tam v skutočnosti bol zamýšľaný. Timermans bol ,,nepriechodny,, od počiatku.
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9077
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od false_flag » 02 črc 2019, 09:40

Na tom něco je. Otřepaná taktika jak neztratit tvář a prosadit svou.
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 02 črc 2019, 19:00

Dvě poznámky k případu lodi Sea Watch 3

Případ lodi Sea Watch 3, která přes zákaz italských úřadů přistála na Lampeduse, je sledován i v českých médiích, takže detaily se zabývat moc nemusíme. Rád bych k němu ale učinil dvě poznámky, jednu faktickou, druhou spíše filozofickou.
Nuže, poznámka první. Na obranu zatčené kapitánky Carole Racketeové povstali v SRN aktivisté, od (vcelku očekávatelných) Zelených až po evangelickou církev. Hlavní akci vedou dva televizní moderátoři, Jan Böhmermann (to je ten, který se dostal do problémů kvůli posměšné písni na Erdogana) a Klaas Heufer-Umlauf. Oba natočili asi pětiminutové video s názvem „Kdo zachraňuje životy, není zločinec“ a vyzvali občany k zasílání příspěvků na podporu Caroly Racketeové.
V Itálii samotné má situace spíš opačný efekt, protože kapitánka při svém přistání ohrozila malý člun finanční stráže, který blokoval přístup k molu a před podstatně větší Sea Watch 3 musel urychleně uhnout.
Čímž se dostáváme ke druhé poznámce. Mantra „záchrana životů není žádný zločin“ mě neuvěřitelně dráždí. Připadám si trochu trapně, když musím takovou samozřejmost artikulovat, ale budiž: mezinárodní normy ohledně záchrany životů na moři nebyly nikdy zamýšleny jako prostředek k ustavení masivního koridoru pro beztrestné pašování lidí mezi kontinenty. Jejich smysl je zcela jiný a dlouho fungovaly vcelku dobře podle něj. Etablování migračních mafií na jejich podkladě je nečekaný vedlejší efekt, navíc poměrně čerstvého data.

http://literarky.cz/civilizace/103-nazo ... ea-watch-3

Dragon
Senior redaktor
Příspěvky: 3460
Registrován: 10 úno 2017, 09:05

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Dragon » 02 črc 2019, 19:03

Takže kapitánka byla svým manévrem ochotna pro záchranu cca 40 migrantů zavraždit posádku italského strážního člunu ???? Nebo ji můžou za tohle potrestat (obecné ohrožení, resp. ohrožení při výkonu povolání) ?

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Polite » 02 črc 2019, 20:18

U nás by mohla dostať útok na verejného činiteľa so zbraňou...
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od senil » 03 črc 2019, 08:35

Co říkáte na novou šéfku komise? Leyenová je katastrofa. Otevřeně říkala, že chce Spojené státy Evropské. Integrace bude pokračovat a stím omezování národní suverenity.
https://www.epshark.cz/clanek/2427/ursu ... junckerova

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8168
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Skeptik » 03 črc 2019, 08:45

senil píše:
03 črc 2019, 08:35
Co říkáte na novou šéfku komise? Leyenová je katastrofa. Otevřeně říkala, že chce Spojené státy Evropské. Integrace bude pokračovat a stím omezování národní suverenity.
Co bych říkal ... 3. Newtonův zákon, třeba?
Proti každé akci vždy působí stejná reakce.

V tomto případě ... Nejlepší možný způsob jak podpořit vlastenecké cítění národů - zvláště je-li ekonomická krize na obzoru.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Juraj » 03 črc 2019, 09:11

Pravdu mali tí, ktorí hovorili, že Timmermans nikdy nebol myslený ako vážna nominácia, von der Leyenová bola od začiatku tou pravou. Lenže Timmermans bol ponúknutý ako návnada. Ak sa ponúkne špina a totálny bordel, človek samozrejme bordel odmietne a potom sa "raduje", že dostal "iba" špinu"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 03 črc 2019, 15:32

Bohužel je nutno konstatovat, že tvrdé jádro jasně vyhrálo.
Nový personální balík obsahuje jména z Německa, Francie, Belgie, Španělska a Itálie. Vyhrály tedy velké země, mezi jmény nenajdete zástupce Skandinávie ani východní a střední Evropy. Není tam ani nikdo ze zemí, které nejsou v eurozóně. Posty si rozebraly mezi sebou velcí hráči.

Visegrádská čtyřka držela pohromadě, ostatně se jí povedlo zablokovat pana Timmermanse. Neznámou zůstává osoba paní van der Leyenové, na níž už začínají vyplouvat na serveru Politico informace o korupčních skandálech. Stejné spekulace se objevily okolo španělského socialisty Josepa Borella, který je kandidátem na šéfa zahraniční a bezpečnostní politiky EU. Oba případy se mohou vyvinout do skandálů a kauz.

https://www.lidovky.cz/domov/vyhrali-ve ... domov_mber
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 03 črc 2019, 15:40

„Kdybych byl euroskeptik, otevřel bych si láhev šampaňského. Hlavy členských států daly Unii polibek smrti,“
řekl pro EURACTIV.cz český europoslanec Tomáš Zdechovský. „Je to konec systému spitzenkandidátů. Evropské politické skupiny už v budoucnu nepostaví žádné volební lídry,“ vysvětlil Zdechovský, podle kterého bude mít včerejší rozhodnutí Evropské rady velmi negativní dopad na budoucí EU.

https://euractiv.cz/section/aktualne-v- ... o-summitu/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět