Rusko

Odpovědět
Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 24 čer 2019, 01:10

Akcia "Nachové plachty 2019"
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 24 čer 2019, 11:59

Prečo je Putin taký slušný?

1.) Putin hovorí, že vyrastal v meste, ktoré bolo plné harmónie a to musí na každého pôsobiť
2.) Ďalej pokračuje, že Rusko je plné kultúrnych pamiatok ako Ermitáž, Boľšoj, Ruské múzeum a to je súčasť okolia, v ktorom vyrastal. Politická kultúra je časť ruskej všeobecnej kultúry. A ak to niekomu chýba, je to jeho problém.
3.) Ruský prezident je predstaviteľ Ruska, vysoko vzdelanej a kultúrne veľmi vyspelej krajiny a na tento fakt nikdy nesmie zabúdať.
4.) A keď sa vzťahy medzi krajinami dostanú do kritického bodu, osobné kontakty a osobné vzťahy sa stanú záchranným lanom. Preto sa nikdy nesmú dvere úplne zatvoriť - a to je v záujmoch krajiny a ľudí tejto krajiny

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Rusko

Příspěvek od Rado Info » 24 čer 2019, 14:25

V ruské armádě začala rozsáhlá prověrka bojové připravenosti
Na základě rozkazu ruského prezidenta Vladimira Putina byla v pondělí zahájena neočekávaná prověrka bojové připravenosti u jednotek Centrálního vojenského okruhu.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... nosti.html

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 24 čer 2019, 14:49

CEFC China Energy minulý měsíc koupila 14,16% ruského výrobce ropy Rosneft za přibližně 9 miliard USD.

https://www.scmp.com/business/article/2 ... eplace-us
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od lasib » 26 čer 2019, 09:57

26. júna počas plánovaných zoskokov padákom počas výcviku v priestore „Starý Krym“ dopadli na vodu dvaja vojaci jednej z krymských výsadkových jednotiek, nedokázali sa včas dostať zo systému zavesu padáku a utopili sa.
https://tass.ru/proisshestviya/6593425

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 26 čer 2019, 18:03

Rada federácie schválila Putinov zákon o odstúpení Ruska od zmluvy INF
Horná komora ruského parlamentu - Rada federácie - vyslovila v stredu 26.06.2019 podporu návrhu zákona na pozastavenie účasti Ruska na plnení Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty - INF). Informovala o tom rozhlasová stanica Echo Moskvy, ktorá spresnila, že senátori hlasovali za schválenie tohto zákona jednomyseľne...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/51 ... mluvy-inf/ z 26.06.2019

Ruskí senátori schválili Putinov zákon o odstúpení od zmluvy o raketách
Putin varoval USA pred rozmiestnením nových striel v Európe.
...Návrh zákona predložil parlamentu ruský prezident Vladimir Putin. V jeho texte sa uvádza, že Rusko pozastavuje plnenie svojich záväzkov vyplývajúcich preň z INF, pričom špecifikuje, že rozhodnutie o návrate k plneniu INF má v mene Ruska právo urobiť prezident. Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, návrh odhlasovala minulý týždeň väčšinou hlasov...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22154449/ruski-se ... etach.html z 26.06.2019

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 27 čer 2019, 22:05

RUSKO NEPOUŽÍVÁ SWIFT A US DOLARY K OBSLUZE KONTRAKTŮ O VOJENSKÉM MATERIÁLŮ

Rusko přestalo používat SWIFT a americké dolary při smlouvách o vývozu zbraní, ředitel ruské firmy pro jejich export (Rosoboronexport) Aleksandr Mikheev novinářům řekl během fóra Army-2019. Řekl, že Rosoboronexport nyní používá národní měny namísto amerických dolarů a zavádí „uzavřený systém“ plateb. Podle Mikheeva v roce 2019 Rusko dodalo zbraně a vybavení v hodnotě 6 miliard dolarů a podepsalo smlouvy v hodnotě 7 miliard dolarů. Očekává se, že v roce 2019 bude podepsáno celkem přibližně 13 miliard dolarů.

https://southfront.org/russia-stopped-u ... contracts/

tomaspetr
Senior redaktor
Příspěvky: 3994
Registrován: 16 úno 2017, 20:13

Re: Rusko

Příspěvek od tomaspetr » 28 čer 2019, 08:04

www.news.mail.ru/politics/37792448/?frommail=1

В Осаке началась встреча Путина и Трампа

V Osace začala schůzka VVP s Trumpem.
Credo in me
Spero on Deum
Наше дело правое, победа будет за нами

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 28 čer 2019, 09:57

Dejú sa veci.

Rusi pri "špeciálnych dodávkach" odstupujú od SWIFTu a dolárov.

Základom dominancie USA je schopnosť financovať štátny dlh doslova na úkor celého sveta. Tým, že dolár je základná obchodná a rezervná mena, každý potrebuje doláre. Z toho dôvodu môže Amerika "tlačiť" koľko chce, nepôsobí to infláciu v USA, ale inflačný tlak sa exportuje za hranice a rozprestiera po celom svete.

Pre americkú hegemóniu posledných desaťročí je najväčším nebezpečenstvom ohrozenie dominancie dolára hlavne pri obchodoch s uhľovodíkmi. Posledné krajiny, ktoré chceli v týchto obchodoch zmenu, trpko doplatili - či už to bol Irák, alebo Líbya.

USA začali dolárové platby využívať ako zbraň. Platby v dolároch sa realizujú cez dolárové bankové účty, ktoré sú pod kontrolou amerického ministerstva financií. V prípade, že vznikne konflikt medzi nejakým subjektom a Amerikou, zablokovanie spomínaných účtov znemožní platby v dolároch a pokiaľ su na dolárových účtoch aj peniaze, ich zmrazením dôjde prakticky k vyvlastnenie prostriedkov Amerikou.

Nástrojom, ktorý je na dolárové obchody často používaný, je platobný systém SWIFT. Nie je to americká organizácia, ale Spojené štáty sa neustále pokúšajú vyvíjať tlak na podriadenie SWIFTu americkým záujmom. Preto je SWIFT potenciálnym rizikom pre každú krajinu, ktorá má s Amerikou konflikt.

Správy o tom, že krajiny pomaly odstupujú od dolára sa však stále množia. Hlavne Čína vytvára veľké množstvo bilaterálnych swapových dohôd v hodnotách desiatok miliárd dolárov, ktoré umožňujú priame platby v národných menách medzi Čínou a druhou stranou.

Posledná správa z Ruska je ďalšia kvapka do pomaly sa plniaceho protidolárového pohára. Podľa agentúry Interfax, https://www.interfax.ru/business/666701 Rusko už nepoužíva dolár a ani platobný systém SWIFT pri dohodách o dodávkach zbraní.

Informoval o tom riaditeľ firmy Rosoboronoexport Alexander Michejev. V interview na výstave Armija 2019 povedal:

"Prebehla u nas reštrukturalizácia platieb. Odišli sme k neprevoditeľným národným valutám. Prešli sme na národné valuty a odišli od SWIFTu a dolára."

Počas rozhovoru tiež oznámil kontrakty na dodávky zbraní v hodnote 7 miliárd dolárov a do konca roka vraj ráta s 13 miliardami.

V tejto súvislosti znie veľmi pikantne oznámenie o realizácii dodávok zbraní do Saudskej Arábie https://www.interfax.ru/russia/666791 Saudi tvoria totiž chrbtovú kosť systému, kde sa za všetko platí dolármi. Ak je pravda, že dodávky zbraní obchádzajú dolár, potom práve púštne kráľovstvo podrýva americkú hegemóniu.

Bodkou za správami z ruskej sféry je doslova provokačné vyhlásenie ruského prezidenta Putina pred stretnutím s americkým prezidentom Trumpom počas zasadnutia krajín G20 v Osake. https://tass.com/economy/1065993

Krajiny BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína, Južná Afrika) sa separátne zišli počas G20 a Putin tu navrhol vytvoriť vlastný finančný systém, ktorý by bol založený na národných menách týchto krajín a ktorý by fungoval nezávisle od SWIFTu. Samozrejme, dolár by tu nemal miesto. Zmeny by posilnili a zabezpečili zúčastnené krajiny pred vonkajšími vplyvmi

Krajiny BRICS by mali podľa neho hrať dôležitejšiu úlohu v medzinárodnom finančnom systéme a pri reforme Medzinárodného menového fondu.

Významný odkaz do Bieleho domu je nielen odstupovanie od dolára, ale aj spomínaná reforma MMF. Povojnové inštitúcie boli nastavené na obsluhu finančného systému s ústrednou rolou USA. Či už hovoríme o Svetovej banke, alebo MMF, subjekty majú nielen sídla v Amerike ale tiež plnia rolu predĺženého nástroja americkej politiky. Reforma MMF potom neznamená nič iné, len degradáciu vplyvu USA v tejto inštitúcii.

Uživatelský avatar
wakko33
Redaktor
Příspěvky: 195
Registrován: 20 úno 2017, 12:30

Re: Rusko

Příspěvek od wakko33 » 28 čer 2019, 11:28

A ďalšia kvapka dedolarizácie: Шелковый курс: Россия и Китай договорились о расчетах в рублях и юанях | Статьи | Известия
Hodvábny kurz: Rusko a Čína sa dohodli o platbách v Rubľoch a Juanoch
Россия и Китай заключили межправительственное соглашение о переходе на расчеты в национальных валютах. Это сделано в рамках объявленной почти год назад дедолларизации. Документ подписали первый вице-премьер, министр финансов РФ Антон Силуанов и председатель Народного банка Китая И Ган. Об этом говорится в письме замглавы Минфина Сергея Сторчака председателю комитета Госдумы по финрынку Анатолию Аксакову (с документом ознакомились «Известия»). На проведение расчетов планируется уполномочить ВТБ и Торговый банк Китая, рассказали три источника «Известий», близкие к ЦБ. Для этого нужно состыковать российский и китайский аналоги SWIFT, пояснил Анатолий Аксаков. До сих пор банки КНР неохотно работали с бизнесом из РФ — из-за особенностей фискальной политики и риска санкций, утверждают эксперты. Соглашение — это зеленый свет для китайских финансовых организаций, оно позволит кратно нарастить объемы торговли в рублях и юанях.
Rusko a Čína uzavreli medzivládnu dohodu o prechode na platby v národných menách. Toto rozhodnutie je súšasťou pred rokom začatej dedolarizácie obchodu. Zmluvu podpísali prvý vice-premiér a minister financií RF Anton Siluanov a predstaviteľ CB Číny...
Na zápočty národných mien boli splnomocnené banky VTB a Obchodná banka Číny. Treba na to spojiť Ruskú a Čínsku obdobu SWIFTu (SPFS a CIPS). Doteraz sa čínske banky zdráhali prejsť k tomuto kroku kvôli špecifikám čínskej finančnej politiky a strachu zo sankcií. Táto dohoda umožní niekoľkonásobne zvýšiť objem obchodu v Rubľoch a Juanoch.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 30 čer 2019, 16:51

Rusi začali výrobu S-500

Komplex protivzdušnej obrany (PVO) S-500 sa začal vyrábať. Oznámil to riaditeľ holdingu Rostech Sergej Čemezov počas rozhovoru v televízii Rossija-1.

Do výzbroje jednotiek PVO sa začne dodávať hneď potom, ako armáda ukončí skúšky komplexu. S-400 teda môžu Rusi predávať, koľko chcú, keďže už majú v rukách niečo podstatne výkonnejšie.

https://www.kommersant.ru/doc/4017636

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 01 črc 2019, 19:13

Podľa "týždennej" infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od piatka 21.06.2019 do nedele 30.06.2019:
+ Ruská PVO svojimi prostriedkami sledovala 31 lietajúcich aparátov iných krajín letiacich v blízkosti štátnej hranice Ruska ktoré vykonávali prieskum (minule 15), a bolo realizovaných 11 hotovostných vzletov stíhačov PVO (minule 2)
+ V rámci modernizácie techniky boli do Ruskej armády zaradené nové / modernizované kusy techniky: transportno-bojové vrtuľníky rodiny Mil Mi-24, transportné vrtuľníky rodiny Mil Mi-8, samohybé mínomety 2S4 Tjuľpan
+ V rámci medzinárodných zmlúv a dohôd Rusko vykonalo 3 kontroly = v USA (Dohor o nešírení A-zbraní) + v Turecku + v Rumunsku (OBSE - Viedenský dokument 2011)
+ V rámci medzinárodných zmlúv a dohôd v Rusku vykonali 3 kontroly = USA (Dohor o nešírení A-zbraní) + Turecko a Nórsko (Otvorené nebo) + Dánsko (OBSE - Viedenský dokument 2011)
Zdroj - Infografika http://redstar.ru/vooruzhyonnye-sily-ro ... edelyu-54/ +
http://мультимедиа.минобороны.рф/multim ... otoGallery z pondelka 01.07.2019

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od lasib » 02 črc 2019, 16:21

Pri požiari na vedecko-výskumnom podmorskom plavidle zahynulo 14 príslušníkov ruských námorných síl. K incidentu došlo v ruských teritoriálnych vodách. Prístroj študoval spodný priestor a dno oceána a k požiaru došlo pri batymetrických meraniech a obete zahynuli v dôslekdku otravy spôsobenej požiarom. Teraz je ponorka v prístave na námornej základni Severomorsk.
https://ria.ru/20190702/1556126443.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 02 črc 2019, 20:04

Iľjušin vraj prepustil 80 vrcholových manažérov
Po výmene vedenia v konštrukčnej kancelárii Iľjušin (ПАО "Ильюшин"), ktorú nedávno riadil Aleksej Rogozin (Алексей Рогозин, narodený 21.09.1983), a ktorú teraz riadi Jurij Grudinin (Юрий Грудинин, prišiel z ПАО "ТАНТК имени Г. М. Бериева", narodený 23.02.1959), nový "šéf" prepustil z najvyššieho vedenia 80 top manažérov, námestníkov, vrcholový manažment, právnikov, marketing a podobne.
Dôvod = optimalizácia riadenia
Zdroj https://tass.ru/ekonomika/6620927 z 02.07.2019

A tu https://ria.ru/20190702/1556123906.html z 02.07.2019 sám Generálny riaditeľ Jurij Grudinin poprel správy o hromadnom prepúšťaní.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 03 črc 2019, 14:35

Vladimir Putin dnes podepsal odstoupení od smlouvy o likvidaci raket středního a kratšího doletu,

http://publication.pravo.gov.ru/Documen ... 1907030005
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 03 črc 2019, 15:52

lasib píše:
02 črc 2019, 16:21
Pri požiari na vedecko-výskumnom podmorskom plavidle zahynulo 14 príslušníkov ruských námorných síl. K incidentu došlo v ruských teritoriálnych vodách. Prístroj študoval spodný priestor a dno oceána a k požiaru došlo pri batymetrických meraniech a obete zahynuli v dôslekdku otravy spôsobenej požiarom. Teraz je ponorka v prístave na námornej základni Severomorsk.
https://ria.ru/20190702/1556126443.html
Putin si předvolal Soujgu

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 04 črc 2019, 12:54

Putin je v Itálii a setká se dnes s Papežem

https://www.eurointegration.com.ua/news ... 4/7098079/

tiskovka je na 17:30

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 04 črc 2019, 21:17

Povodne na Sibíri si vyžiadali už 21 mŕtvych, 14 ľudí je nezvestných
Na 21 stúpol počet mŕtvych v dôsledku povodní v ruskej Irkutskej oblasti ležiacej na východe Sibíri. Pre agentúru TASS to v stredu 03.07.2019 uviedla miestna pobočka ruského ministerstva pre mimoriadne situácie.
„V spolupráci s ruským ministerstvom vnútra bolo zistené, že k 14:00 hod. miestneho času dňa 04.07.2019 bolo 21 ľudí nájdených mŕtvych. 14 ľudí je nezvestných,“ uviedla pobočka rezortu. Celkovo hospitalizovali 313 ľudí...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/51 ... zvestnych/ z 04.07.2019

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rusko

Příspěvek od El Diablo » 05 črc 2019, 13:38

Nové rakety vyrábíme, ale nerozmístíme je, slibuje Rusko
5. července 2019 11:58
Spor Západu a Ruska o nové ruské rakety s označením Novator pokračuje a s ním také vše směřuje k zániku letité americko-ruské smlouvy INF o likvidaci raket středního a kratšího doletu. Moskva ale nově jako "důkaz dobré vůle" slibuje, že nové rakety nebude rozmisťovat, pokud předtím Američané nerozmístí své.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/novato ... r_nato_inc
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 05 črc 2019, 19:00

Ruská tajná služba zatkla asistenta Putinova zmocněnce. Je podezřelý z vlastizrady

Ruská tajná služba FSB v pátek oznámila, že kvůli podezření z vlastizrady zadržela Alexandra Vorobjova, který se u soudu představil jako asistent zmocněnce ruského prezidenta Vladimira Putina na Uralu. Novináři byli ze soudní síně následně vykázáni. Vorobjovovi hrozí až 20 let vězení, uvedl list Kommersant na svém webu. Agentura AP uvádí, že jde o první veřejně známý případ v postsovětském Rusku, kdy tak vysoce postavený úředník byl zatčen kvůli podezření z vlastizrady.

https://echo24.cz/a/Staiq/ruska-tajna-s ... lastizrady

Odpovědět