Recepty
-
- Senior redaktor
- Příspěvky: 3516
- Registrován: 10 úno 2017, 09:05
Re: Recepty
Určitě jde, fazole se prodávají v konzervách na více způsobů i v různých barvách.
Se slzou v oku vzpomínám na trampskou klasiku - TPSF neboli trenčianský párok s fazuľou
Se slzou v oku vzpomínám na trampskou klasiku - TPSF neboli trenčianský párok s fazuľou
- Polite
- Redaktor - závislák :-)
- Příspěvky: 6537
- Registrován: 07 úno 2017, 21:48
Re: Recepty
Utri slzu...Babis Ti ich preda... Ale pozor, nova receptura
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...
- Grif
- Sponzor fóra
- Příspěvky: 4129
- Registrován: 07 úno 2017, 13:04
Re: Recepty
Máš i předvařené fazole,nebo konzervované.U nás se používají velké hnědo flekaté fazole.Po nabobtnání mají cca.2x3cm.Z těch je skvělý guláš,místo masa.Chuť tomu dodá na kostičky osmažená slanina a může být i pálivá klobáska.Během psaní na mě přišli choutky.Jdu ty fazole namočit a k večeři bude fazolový guláš.
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.
-
- Redaktor - závislák :-)
- Příspěvky: 5811
- Registrován: 09 úno 2017, 07:11
Re: Recepty
Fazole se namočit musí, jinak nezměknou. Pokud nejsou přesušené, stačí 4 hodiny. Uvařené fazole v konzervě koupit jdou, ale jsou drahé, stejně jako TPSF. Výhoda tohoto jídla je, že je kromě výživnosti také neobyčejně levné. 500g fazolí stojí do 30 Kč a po uvaření je toho plný hrnec.
---
Jj. Lze to ochutit jako guláš, bez smetany. Nebo místo papriky přidat nakrájené sterilované okurky (bez láku), vznikne chuť hodně podobná svíčkové - taková sladko-kyselá smetanová polevka/omáčka.
Fazole 100x jinak...
---
Jj. Lze to ochutit jako guláš, bez smetany. Nebo místo papriky přidat nakrájené sterilované okurky (bez láku), vznikne chuť hodně podobná svíčkové - taková sladko-kyselá smetanová polevka/omáčka.
Fazole 100x jinak...
-
- Sponzor fóra
- Příspěvky: 10026
- Registrován: 07 úno 2017, 21:47
Re: Recepty
Agentura JPP tvrdí, čím delší namáčení lustěnin, tím méně prdů po požití
- gandalf
- Sponzor fóra
- Příspěvky: 3397
- Registrován: 07 úno 2017, 18:22
Re: Recepty
A což teprve Chilli con carne - ale, proboha, bez masoxu a podobných sra.../ "náhražek"/ ...... Nezlobte se, ale dát do boršče masox je na zastřelení za úsvitu/nebo pro jistotu hned! Kam se hrabe Babica. Možná by to vlákno mělo být v uvozovkách :-)
-
- Redaktor - závislák :-)
- Příspěvky: 5811
- Registrován: 09 úno 2017, 07:11
Re: Recepty
U fazolových jídel je chuť nejlepší druhý den - po uvaření to na 24h vrazit do lednice. Prdění žádné...
-
- Senior redaktor
- Příspěvky: 3516
- Registrován: 10 úno 2017, 09:05
Re: Recepty
Hamé nebrat. Ty socialistické konzervy měly popisky ve slovenštině
Stran fazolí, během stáže v USA jsem byla na kalifornské universitě v Irvine - což je milionářské městečko v milionářském okrese Orange county. A na čemže to starej Irvine vydělal ? No přeci na fazolích (tzv. butter beans), které v uvedeném regionu pěstoval a dodával - tramtadá - armádám už během WWI. Vydělal na tom dost, takže pak oblast potomkové urbanizovali podle svých představ...
Stran fazolí, během stáže v USA jsem byla na kalifornské universitě v Irvine - což je milionářské městečko v milionářském okrese Orange county. A na čemže to starej Irvine vydělal ? No přeci na fazolích (tzv. butter beans), které v uvedeném regionu pěstoval a dodával - tramtadá - armádám už během WWI. Vydělal na tom dost, takže pak oblast potomkové urbanizovali podle svých představ...
- Grif
- Sponzor fóra
- Příspěvky: 4129
- Registrován: 07 úno 2017, 13:04
Re: Recepty
Právě jsem se přecpal fazolovým gulášem.Na fotce suché fazolky na talíři a na dlani manželky fazolky 24h namočené.Na lžíci se vejdou sotva dvě.
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.
-
- Redaktor - závislák :-)
- Příspěvky: 5811
- Registrován: 09 úno 2017, 07:11
Re: Recepty
Nádhera, hnedka jsem na to dostal chuť...