Rusko

Odpovědět
Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 06 bře 2019, 16:20

Rusko zprovoznilo novou elektrárnu v Kaliningradu
Ruská státní energetická společnost InterRAO dnes oznámila, že spouští plynovou elektrárnu v Pregole o výkonu 455,2 megawatu. Z tamních čtyř stanic je největší a Moskva doufá, že díky nim bude Kaliningrad soběstačný.

Další dvě elektrárny spalující plyn o celkovém výkonu 312 MW byly zprovozněny loni v březnu a čtvrtá, uhelná elektrárna by měla být dokončena příští rok. Souhrnný výkon všech má činit zhruba jeden gigawatt.
https://oenergetice.cz/zahranicni/rusko ... iningradu/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Rusko

Příspěvek od classix » 06 bře 2019, 20:03

Rusku hrozí vyloučení z olympiády. Světová antidopingová agentura ověřuje získané informace

Montreal Experti Světové antidopingové agentury (WADA) dokončili nahrávání stažených dat z moskevské laboratoře a začnou s jejich analýzou. Ověřovat budou, zda jsou získané informace kompletní, hodnověrné a neupravené. Výkonný výbor WADA už v lednu avizoval, že pokud se ukáže, že s daty někdo manipuloval, komise dohlížející na ruskou dopingovou kauzu (CRC) doporučí vyloučení Ruska z olympijských her v Tokiu v příštím roce.

„V podstatě jsme ve virtuálním smyslu znovu vytvořili moskevskou laboratoř,“ řekl šéf zpravodajského a vyšetřovacího oddělení WADA Günter Younger. Celý proces by měl podle odhadů trvat dva až tři měsíce. „Ačkoliv je to ohromná výzva, jsem si jistý, že budeme schopni říct, zda něco chybí nebo není tak, jak by mělo být,“ dodal.

Soubor dat ze systému LIMS o velikosti 24 terabytů obsahuje veškeré dopingové testy ruských sportovců od ledna 2012 do srpna 2015. Některé z nich měly být na základě státem řízeného programu utajovány. „Jakmile si budeme jisti, že jsou data autentická, můžeme přejít do další fáze a pomoci sportovním a dalším antidopingovým organizacím zažalovat ty, kteří podváděli,“ dodal Younger.

Ověření získaných dat je posledním krokem potřebným k tomu, aby WADA potvrdila zatím podmínečné zrušení suspendace ruské antidopingové agentury RUSADA.

RUSADA byla kvůli skandálu s dopingovým programem na OH 2014 v Soči suspendována téměř tři roky do loňského září. Jednou z podmínek zrušení trestu bylo poskytnutí přístupu k záznamům o prováděných testech ruských sportovců do konce roku.

Odborníci WADA však získali data z moskevské laboratoře až na druhý pokus v polovině ledna. Sportovci po prvních neúspěšných pokusech vyzvali WADA k okamžitému obnovení trestu. Jejich volání ale vedení organizace nevyslyšelo a v lednu od dalšího trestu upustilo.

https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sp ... statni_lar
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 07 bře 2019, 07:09

Rusko vydalo pravidla pre plavbu vojenskych lodi po Severnej morskej ceste. Svoj umysel musia oznamit 45 dni dopredu s ucelom plavby a k tomu pripojit charakteristiku lode a data posadky. Plavba bude mozna len s nalodenymi ruskymi lodivodmi. V pripade pochybnosti o ucele, resp. schopnosti bezpecne zvladnut trasu, Rusko plavbu nepovoli. Pokial napriek tomu lod bude ignorovat nove pravidla, Rusko si vyhradzuje pravo zastavit plavbu akymkolvek sposobom, vratane znicenia lode. Krajiny NATO to prezentuju ako uplne uzavretie plavby pre ich lode.
https://svpressa.ru/war21/article/226660

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 07 bře 2019, 10:26

Rusi budú trestať a blokovať stránky na Internete, ktoré sa budú hanlivo vyjadrovať o spoločnosti, štátnych symboloch a štátnych inštitúciách. Ale vraj to nie je cenzúra... :D
Za prvé porušenie môže autor textu dostať pokutu do 100tisíc rubľov za druhé do 200 tisíc a za tretie do 300tisíc s možnosťou väzenia na 15 dní
https://tass.ru/politika/6195532
RIA k zákonu poznamenáva, že pokiaľ niekto šíri fejkňjús, ktoré majú závažný dopad na spoločnosť, hrozí mu pokuta až do jeden a pol milióna rubľov. Fake News je definovaná ako nepravdivá, ale neoverená správa, ktorá sa tvári ako zaručene pravdivá informácia. Najvyššia pokuta a konfiškácia majetku sa týka fejkňjús, ktoré zapríčinia smrť osoby
https://ria.ru/20190307/1551613167.html
Zákon potom definuje spôsob upozorňovania na hanlivé, alebo nepravdivé správy a činnosť jednotlivých subjektov pri ich odstraňovaní, rovnako ako postihy pri pasivite všetkých, ktorých sa to týka

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Rusko

Příspěvek od Svarboj » 07 bře 2019, 11:39

Rusko zpřísnilo zákonem tresty za šíření falešných zpráv

Ruská Státní duma, dolní komora parlamentu, ve středu ve druhém čtení schválila novelu zákona, která stanoví přísnější postihy za šíření falešných zpráv. Podle kritiků může být opatření zneužito jako prostředek cenzury. Zákon musí ještě potvrdit horní komora parlamentu a podepsat prezident, informovala agentura DPA.

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/49 ... zprav.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Rusko

Příspěvek od WuVirr » 07 bře 2019, 17:13

Video ruského Su-27 nad Baltským mořem při zachycení Am. letounu

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od lasib » 07 bře 2019, 22:39

Viceprezident USA Mike Pence údajne vo februári požiadal v Mníchove podľa Bloomberg Merkelovu, aby nemecké loďstvo asi aj spolu s francuzskym súhlasom vplávalo a vykonalo manévre v Kercskym prielive, no Merkelova odmietla ...
https://www.gordonua.com/amp/news/polit ... 92026.html
https://www.bloomberg.com/news/articles ... sia-s-navy

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rusko

Příspěvek od El Diablo » 08 bře 2019, 00:08

Islám dobývá Rusko. Muslimové budou za 15 let tvořit třetinu obyvatelstva
7. března 2019 9:45
Za 15 let bude téměř třetina ruské populace vyznávat islám, předpověděl velký muftí Ruska s odvoláním na demografické trendy. Anglojazyčný deník The Moscow Times připomněl, že podle různých odhadů nyní v Rusku žije mezi 14 až 20 miliony muslimů, což představuje zhruba desetinu až 14 procent ze 146,8 milionu obyvatel Ruska.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_remy
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od lasib » 08 bře 2019, 12:28

lasib píše:
07 bře 2019, 22:39
Viceprezident USA Mike Pence údajne vo februári požiadal v Mníchove podľa Bloomberg Merkelovu, aby nemecké loďstvo asi aj spolu s francuzskym súhlasom vplávalo a vykonalo manévre v Kercskym prielive, no Merkelova odmietla ...
Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyen údajne podporila na zasadnutí ministrov americkú žiadosť, no Merkelova odmietla doplniť Putinovi výstavu zajatých lodi nemeckými exponátmi ...
Меркель дала довольно жесткий ответ: "...Вы рассуждаете как дети!" - заявила она, - вы исходите из того, что Путин ничего не предпримет и будет смотреть как мы дефилируем в проливе. А если он сделает с нашими кораблями то же самое, что уже сделал однажды с украинскими? Вы что, воевать Германии предлагаете, госпожа министр? Почему мы должны пренебрегать интересами Германии ради интересов США?...".
https://www.strana.ua/news/189762-anhel ... -more.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 09 bře 2019, 22:38

„Vědomá provokace?“ Pracovník ambasády USA chtěl z Ruska odletět s minou

Pracovník velvyslanectví Spojených států v Moskvě se v sobotu na mezinárodním letišti Šeremeťjevo pokusil pronést v zavazadle minu bez nálože. Oznámila to agentura TASS s odkazem na prohlášení ruského ministerstva zahraničí. Předmět byl odhalen při kontrolní rentgenové prohlídce zavazadla při vstupu do letištního terminálu. Podle agentury RIA Novosti to byla trofej do soukromé sbírky.
RIA Novosti uvedla, že zadrženým byl Američan „s bezprostřední vazbou na ozbrojené síly USA“. Jeho jméno ani funkce oznámeny nebyly. Přivolaní pyrotechnici podle tisku potvrdili, že jde o minometnou minu bez nálože, ale s roznětkou. Uvnitř zbraně byly zjištěny zbytky trhaviny. Pracovník ambasády podle TASS po zabavení předmětu odletěl do New Yorku.
Ruská diplomacie incident označila za „vědomou provokaci“. V prohlášení ruského ministerstva se uvádí, že vzhledem k mimořádné pozornosti, kterou v samotných USA po teroristických útocích z roku 2001 věnují bezpečnosti letecké dopravy, „muž musel vědět, že mina v zavazadle je velmi vážná věc. Znamená to, že se ke svému činu odhodlal vědomě,“ konstatuje se v prohlášení.

https://echo24.cz/a/SBPt6/vedoma-provok ... et-s-minou

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 10 bře 2019, 18:35

Krym sa mení, blokáda ostáva, hovorí Krymčan Jaroslav Ivančenko
"Stále platí, že o skutočnej pravde sa možno presvedčiť iba na vlastné oči," povedal pre Pravdu Jaroslav Ivančenko, šéf Centra obchodu a kultúry na Kryme.
Ste rodený Krymčan. Ako hodnotíte situáciu na polostrove v čase, keď si pripomíname 5. výročie udalostí na kyjevskom Majdane?
Ťažko sa mi hovorí o tom období, ako aj o tom, čo nasledovalo neskôr. Podľa národnosti som Ukrajinec. Na Kryme sme sa však nikdy nedelili na Rusov, Ukrajincov alebo Tatárov. Existuje pojem krymský ľud, ktorý však nevyjadruje národnosť, ale 150 národností žijúcich na polostrove. Pred štvrťstoročím, do roku 2014, sme však začali deliť ľudí podľa národnosti.
Čo spôsobilo zmeny na Kryme?
Boli dva dôvody krymskej jari. Prvým bola túžba ľudí žiť v mieri. Ak by sa totiž Krym nepripojil k Rusku, tak na polostrove by vznikla vojenská situácia. Ešte horšia, ako je na Donbase, kde dodnes zomierajú ľudia. Súčasná vládna nacionalistická moc v Kyjeve by na Kryme rozpútala národnostné trenice...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/50 ... ivancenko/ z 09.03.2019

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 10 bře 2019, 23:21

Na Kamčatke sa po deviatich rokoch prebudil vulkán Šiveluč (cca 80km ssv od sopky Kľučevskaja)





COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 11 bře 2019, 12:38

Outsourcing v armade sa neosvedcil - v bojovych podmienkach vojaci museli zrat suchu stravu a cena za organizaciu stravovania prudko narastla. Pozitivom bolo zvysenie kvality a pestrost jedalneho listka. Armada sa vratila k vlastnej organizacii a po tom, co sa zaviedli svedske stoly a vyber jedla na osobnu kartu vojaka, naklady poklesli o desiatky miliard rublov. Outsourcing sa neosvedcil ani pri technike. Po zavedeni noveho systemu technika stala aj pri malickostiach, ktore si armada vzdy vedela zariadit sama. Dnes sa armada opat obratila k samostatnosti, zaviedli sa opravarenske jednotky a technika sa odovzdava do zavodu len pri planovanej udrzbe
https://ria.ru/20190311/1551692037.html

Casto sa o tom hovori - na rozdiel od ruskej armady, US Army sa specializovala. Ceny a rozpocty tomu zodpovedaju.

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Rusko

Příspěvek od classix » 11 bře 2019, 12:49

Převrácení Pancire-S na obchvatu ve Vladivostoku
F46A100C-FEFE-46AA-9602-EE6AD6E3592A.jpeg
491BD089-1E58-461B-A678-61794B363BBD.jpeg
https://amp.rbc.ru/rbcnews/society/11/0 ... ssion=true
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 11 bře 2019, 13:13

Podla portalu VL pricinou havarie bol zly stav vozovky a prilis vysoka rychlost. Vodic isiel neprimeranou rychlostou a na nejakom hrbole vozidlo nadskocilo. Vzhladom na to, ze Pancir ma mimoriadne vysoko tazisko, pri tomto doslo k nestabilite a vozidlo sa prevrhlo. Cena jedneho systemu je okolo 14 milionov dolarov
https://www.newsvl.ru/accidents/2019/03/11/178820/

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Rusko

Příspěvek od classix » 11 bře 2019, 16:06

Česká policie zatkla Rusa podezřelého ze zpronevěry 235 milionů na stavbu kosmodromu

Moskva/Praha České orgány činné v trestním řízení zadržely v lednu bývalého dodavatele pro stavbu ruského kosmodromu Vostočnyj Vitalije Ginzburga. Je podezřelý z rozsáhlé zpronevěry peněz určených na vybudování kosmodromu, napsala v pondělí agentura TASS s odvoláním na bezpečnostní zdroj. Informaci posléze agentuře TASS potvrdilo ruské velvyslanectví v ČR.

Mluvčí českého ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka v pondělí ČTK řekl, že Městské státní zastupitelství v Praze nyní posuzuje, zda nic nebrání mužovu vydání do Ruska. Následně budou rozhodovat soudy a ministr spravedlnosti.

„Vitalij Ginzburg byl zadržen v Česku 19. ledna a byl umístěn do vazby. V současné době ho čeká vydání do Ruska,“ sdělil podle ruské agentury nejmenovaný činitel. Ginzburg byl v Rusku v rámci podezření z trestné činnosti vyšetřován na svobodě a utekl do zahraničí. Ruské úřady na něj proto vydaly mezinárodní zatykač.

„Dne 22. února 2019 byla Ministerstvu spravedlnosti ČR doručena žádost o vydání osoby k trestnímu stíhání z České republiky do Ruské federace. Extradiční žádost byla téhož dne postoupena Městskému státnímu zastupitelství v Praze k předběžnému šetření,“ uvedl Řepka.

Ruské velvyslanectví v ČR agentuře TASS sdělilo, že o osudu Ginzburga nyní jednají ruské a české právní orgány.

Podle ruských vyšetřovatelů se Ginzburg zpronevěry dopustil v letech 2016 a 2017 a svou trestnou činností způsobil škody přesahující 680 milionů rublů (235 milionů korun).

https://www.lidovky.cz/domov/ceska-poli ... domov_form

Vostočnyj se měl jmenovat spíše Roztočnyj
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 11 bře 2019, 18:50

Podľa týždennej infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od patka 01.03.2019 do nedele 10.02.2019:
+ Ruská PVO svojimi prostriedkami sledovala 17 lietajúcich aparátov iných krajín letiacich v blízkosti štátnej hranice Ruska ktoré vykonávali prieskum (minule 18), a boli realizované 3 hotovostné vzlety stíhačov PVO (minule 3)
+ V rámci modernizácie techniky boli do Ruskej armády zaradené nové / modernizované kusy techniky: záchytné stíhacie lietadlá MiG-31BM, automobily špeciálneho určenia Tirg-M
Zdroj - Infografika http://redstar.ru/vooruzhyonnye-sily-ro ... edelyu-40/ + http://мультимедиа.минобороны.рф/multim ... otoGallery z piatka 11.03.2019

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 13 bře 2019, 08:13

Rusko vyzyva USA, aby spolocne hladali riesenia v krize vo Venezuele namiesto ukladania "nezmyselnych sankcii"
https://tass.ru/politika/6211219

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Rusko

Příspěvek od Juraj » 13 bře 2019, 10:51

Visa a Mastercard zablokovali platobne karty Evrofinans Mosnarbanky po tom, co na banku uvalila americka vlada sankcie kvoli obchodu s Venezuelou. Karty nefunguju od 12.3.2019 tak v Rusku ako aj vsade vo svete. Zakaznici banky dostanu platobne karty ruskeho systemu Mir
https://tass.ru/ekonomika/6211498

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 13 bře 2019, 18:11

Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března byl s čínskou společností CNNC podepsán generální kontrakt na 7. a 8. blok jaderné elektrárny Tchien-wan (angl. Tianwan) a kontrakt na technický projekt 3. a 4. bloku jaderné elektrárny Sü-ta-pao (angl. Xudabao). Druhá zmíněná lokalita je pro Rosatom zcela nová a dokládá spokojenost čínské strany s již dodanými bloky typu VVER.
http://atominfo.cz/2019/03/rosatom-jde- ... su-ta-pao/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Odpovědět