Aaronova Zmizelá Praha
-
- Senior redaktor
Re: Zmizelá Praha
A tak to jsem s vámi na jedné notě - zejména hygienické podmínky starých čtvrtí a sídel jsou na dnešní standardy běžného bydlení strašlivé (odkud se asi braly epidemie čehokoliv, že).
Ale Josefovu přeci jen, zřejmě díky zachovaným synagogám a Židovskému hřbitovu, alespoň v mých očích zůstal jistý "genius" loci, v podstatě jako všem nejstarším pražským čtvrtím.
Upřímně, docela mne děsí přívaly turistů, při posledních návštěvách Prahy to bylo dost nepříjemné, zejména proto, že valná část jsou vypatlanci, kteří nemají nejmenší ponětí, kde jsou a na co by se měli koukat. Klidně mohli zůstat doma a pustit si "zážitek" na tabletu.
Ale Josefovu přeci jen, zřejmě díky zachovaným synagogám a Židovskému hřbitovu, alespoň v mých očích zůstal jistý "genius" loci, v podstatě jako všem nejstarším pražským čtvrtím.
Upřímně, docela mne děsí přívaly turistů, při posledních návštěvách Prahy to bylo dost nepříjemné, zejména proto, že valná část jsou vypatlanci, kteří nemají nejmenší ponětí, kde jsou a na co by se měli koukat. Klidně mohli zůstat doma a pustit si "zážitek" na tabletu.
-
- Senior redaktor
Alchy,

- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
-
- Redakční rada
:sipka: Sala terrena?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sala_terrena
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sala_terrena
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
JJ... Já vím, že moc neodpovídá popisu (otevřená arkáda, etc)... Ale všimněte si, že to je na pozemku, který slouží evidentně už jako běžný dvorek... Došlo tam tedy (pravděpodobně) i k nějakým úpravám (přidání dveří)...
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
-
- Redakční rada
Pôvodný účel zjavne stratila, prestavby súvisiaceho objektu, zmeny vlastníctva, bankrot pôvodných majiteľov, zanedbanie údržby... Zástavba pôvodnej záhrady... a ďalšie zmeny v okolí... Koľko bolo rôznych i sakrálnych stavieb, čo sa už pred prvou svetovou zmenili na stavby technicko-hospodárske...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
-
- Redakční rada
:sipka: to je v záplavovom území, či nie?
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
Předpokládám, že ano... Protože vedla až k vltavským mlýnům... Dnes už je tam nábřeží a okolí se původní "staré Klimentské" vůbec nepodobá....
-
- Sponzor fóra
:sipka: Klimentská ulica alebo Klementská ulica, čo je správne?
"Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek".-T.Baťa.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
Klimentská...
Ale ty fotky (včetně těch popisků) jsou ze sbírky Zikmunda Reacha, která vyšla v roce 1919 (ale mnohé fotografie jsou mnohem starší)... Takže použil tento název... Dnes už asi nedohledáme jestli šlo o překlep (popisky jsou psané na stroji) a nebo o použití zaužívaného, leč nesprávného názvu...
Ale ty fotky (včetně těch popisků) jsou ze sbírky Zikmunda Reacha, která vyšla v roce 1919 (ale mnohé fotografie jsou mnohem starší)... Takže použil tento název... Dnes už asi nedohledáme jestli šlo o překlep (popisky jsou psané na stroji) a nebo o použití zaužívaného, leč nesprávného názvu...
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...