Železniční nehody

Odpovědět
Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Železniční nehody

Příspěvek od El Diablo » 17 kvě 2021, 22:34

Jako rozházené dětské vláčky. V Iowě vykolejila a vzplála padesátka vagonů
Dnes 14:24
jem, Novinky
Poblíž města Sibley v americké Iowě v neděli vykolejil a začal hořet nákladní vlak s nebezpečným nákladem. Záběry vykolejených vagonů, z nichž šlehaly plameny a stoupal hustý černý dým, v pondělí zveřejnila agentura AP.
https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... u-40360463
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11145
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Železniční nehody

Příspěvek od kenavf » 17 kvě 2021, 23:36

:sipka: Počet päťdesiat si predstavujem ako päť desiatok. Na tom videu by som tú "päťdesiatku" odhadoval tak na 25kusov. :pivo
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 18 kvě 2021, 06:23

:sipka:
Obrázek
Je ich tam hodne cez 30 kuskov
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

rastik1585
Redaktor
Příspěvky: 188
Registrován: 16 říj 2018, 09:23

Re: Železniční nehody

Příspěvek od rastik1585 » 31 črc 2021, 19:51

Při srážce lokomotivy s osobním vlakem na Prostějovsku byli zraněni dva lidé

V Němčicích nad Hanou došlo v sobotu, okolo půl druhé odpoledne, ke srážce lokomotivy, mířící z Havlíčkova Brodu do Ostravy, s osobním vlakem jedoucím z Olomouce do Nezamyslic.

Při nehodě došlo k vykolejení vagonů osobního vlaku a také ke zranění dvou lidí.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ASMlHSM ... ADkPolicie

https://tydenikpolicie.cz/pri-srazce-lo ... -dva-lide/

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 10 srp 2021, 22:21

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/vlak- ... -zpravy_vb
Při střetu vlaků u Domažlic zemřeli oba strojvůdci a jedna cestující
U obce Milavče na Domažlicku se ráno (4.8.2021) čelně střetly osobní vlak se Západním expresem mířícím z Německa. Strojvůdci obou vlaků v zdemolovaných kabinách zemřeli. Dopoledne policie potvrdila, že zemřela i jedna cestující. Desítky lidí jsou zraněny. Podle ministra dopravy Karla Havlíčka expres projel návěst Stůj.

Podle zjištění MF DNES při nehodě zemřeli oba strojvedoucí, přičemž jeden z nich byl nějakou dobu pohřešovaný, respektive čekalo se na to, až se podaří tělo ve zdemolované lokomotivě najít. Hasičům se strojvedoucího z expresu podařilo vystříhat až před 15. hodinou. Museli odstranit metrovou vrstvu plechů a železa.

Podle zdroje MF DNES byli oba muži zkušení strojvedoucí. Mašinfíra z osobního vlaku byl bývalý výpravčí, který měl krátce před důchodem.

Informace o tom, že je strojvedoucí Západního expresu německý občan, se však nepotvrdila.
https://josefkomarek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774182
Jak vlastně reagoval strojvedoucí Západního expresu?
Nemohlo jít při havárii u Domažlic o tzv. rozšířenou sebevraždu? Jsou některé náznaky, které mi vrtají hlavou. Pojem rozšířená sebevražda se v posledních letech ve světě objevuje.

Tento pojem se v posledních letech objevuje u některých velkých havárií, zejména leteckých. Na západních doku-kanálech se opakovaně probírá jedna taková havárie v Evropě (ca 160 obětí) a dvě další v Asii (celkem až 400 obětí). Letecké společnosti pak přijaly opatření, aby k takovým událostem (tj. sebevražedným haváriím) nedocházelo.

Ta havárie u Domažlic nese některé takové příznaky. Posbíral jsem několik veřejně dostupných informací na netu, dále prozkoumal mapy z okolí ve velmi podrobném rozlišení, včetně mapy letecké.
1.Na trati 180 Furth im Wald – Domažlice – Plzeň je stanice Domažlice uváděna na km 11, a zastávka Milavče na km 18. Je to trať jednokolejná, která v úseku Radonice – Milavče má dvoukolejný přibližně kilometrový úsek pro vyhýbání protijedoucích vlaků. Je tedy z Domažlic ca. 6 km k výhybce na dvoukolejný úsek, pak je ca. kilometrový dvoukolejný úsek, který před zastávkou Milavče se zase přes výhybku spojuje do jednokolejného. U těch výhybek jsou semafory (návěstidla).

2.A teď uvažuji: Západní expres vyjíždí z Domažlic nominálně v 8.01. Rozjel se na plnou rychlost ca 80km/h, takže zhruba za 5 min. dojel k první výhybce u obce Radonice, kde ale žádná zastávka není. Ale je tam semafor, který svítil žlutě – tj. signalisoval, že další semafor má červenou. Měl tedy strojvedoucí začít brzdit. Ubral plyn? Brzdil? Zdá se, že nic z toho. Že by omdlel? Vždyť před 5 minutami v Domažlicích byl ještě v pořádku.

3.Osobák v opačném směru vyjíždí ze zastávky Milavče nominálně v 8.04, a blízko po výjezdu má odbočit na druhou kolej dvoukolejného úseku.

4.Předpokládám, že strojvedoucí Západního expresu tuto tůru nejel po prvé, takže nejspíš věděl, že musí projet na dvoukolejném úseku KOLEM stojícího osobáku.

5.Ale v daném případě na druhé koleji osobák NESTÁL. Ten se teprva rozjížděl ze zastávky Milavče.

6.Pokud byl strojvedoucí Západního expresu při vědomí, musel si uvědomit, že osobák je teprva před ním. A to za mírným obloukem, do kterého pro křovinatý porost (jak je patrné na leteckém snímku) je špatně vidět. A na výjezdu z dvoukolejného úseku, kde se zase koleje přes výhybku spojují, byl další semafor, který svítil červeně. Přesto Západní expres vjel plnou rychlostí na jednokolejnou trať a to dokonce přes výhybku, která byla nastavena nepochybně pro odbočení osobáku z protisměru. Tuto výhybku pravděpodobně Západní expres poškodil, aniž by vykolejil. Následoval strašlivý náraz rozjetého Západního expresu do osobáku, po němž Západní expres odtlačil osobák téměř 100 m zpátky k zastávce Milavče – než se to celé zastavilo.

7. Mně z toho vycházejí dva závěry: buď strojvedoucí Západního expresu po odjezdu z Domažlic ztratil vědomí během těch pár minut tak nešťastně, že na to tzv. mrtvý muž na lokomotivě nestačil reagovat, anebo ...- a to se zdráhám formulovat, ale i takové případy se vyskytují. Tedy záměr.

------------------------------------------

Jsou havárky, ke kterým dochází při přehlédnutí jen jedné zábrany či překážky. To se stává. Ale v tomto případě strojvedoucí Západního expresu nereagoval třikrát(!): po prvé projel na první žlutý semafor, aniž by zřejmě začal brzdit, po druhé pominul, že na vedlejší koleji dvoukolejného úseku NESTOJÍ protijedoucí osobák (který tam měl být ale nebyl), a tedy že ten musí být teprva před ním, a po třetí přejel červenou na výjezdu z dvoukolejného úseku. A to mi připadá podezřelé, pokud byl při vědomí. Vůbec neuvažuji selhání techniky, na lokomotivě jsou nejméně tři ovladače: regulátor výkonu, lokomotivní brzdič a vlakový brzdič.

Anebo to bylo úplně jinak? Ale už nic jiného mě nenapadá. Ledaže by telefonoval nebo si hrál na mobilu a nedával vůbec pozor na cestu. (Což dělal před pár lety jeden výpravčí-dispečer v Bavorsku a pustil dva rychlé vlaky proti sobě. Výsledek byl tristní: dvě soupravy na šrot, asi 12 mrtvých a spousta zraněných, a bylo jedno velké štěstí, že byly zrovna nějaké krátkodobé školní prázdniny, jinak by byly ty ranní vlaky plné dětí. Dostal pak výpravčí asi 3,5 roku, které si nedávno odseděl).
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Železniční nehody

Příspěvek od IgorT » 12 led 2022, 17:47

Neriadená strela. Vlak z Košíc bez rušňovodiča sa po 25 km zastavil až v Maďarsku

Súprava nákladného vlaku s rušňom, ktorá sa uvoľnila v pondelok večer na železničnej stanici Košice-Barca, prešla na maďarské územie a zastavila sa zhruba po 25 kilometroch medzi stanicami Hidasnémeti a Zsujta.

TASR 11.01.2022 19:32
Informoval o tom v utorok maďarský dopravný server iho.hu.

Neriadenú vlakovú súpravu s 22 vagónmi sa nepodarilo zastaviť na slovenskej strane a prešla na sieť maďarských štátnych železníc MÁV.

Na stanici Hidasnémeti v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe vlak takzvane „prerezal“ výhybku a pokračoval po zvažujúcej sa trati smerom k stanici Abaújszántó.

Podľa spravodajského servera 444.hu pri incidente nebol nikto zranený. Maďarské železnice v čase vyšetrovania incidentu uzatvorili železničnú trať medzi Hidasnémeti a Abaújszántó a na krátky čas bol zatvorený aj železničný hraničný priechod Hidasnémeti.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -madarsku/

rastik1585
Redaktor
Příspěvky: 188
Registrován: 16 říj 2018, 09:23

Re: Železniční nehody

Příspěvek od rastik1585 » 03 čer 2022, 20:35

Pri Strečne sa zrazili dva vlaky, nehoda je vážna s množstvom zranených
Rušeň narazil do odstaveného osobného vlaku medzi Vrútkami a Varínom. Zranených je 50 osôb . V osobnom vlaku sa celkovo prepravovalo cca 100 osôb.
Jeden mŕtvy je to rušňovodič ale nevie sa z ktorého vlaku.

https://www.aktuality.sk/clanok/Pjrqd2L ... -vrutkami/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Železniční nehody

Příspěvek od petrp » 27 čer 2022, 07:52

V Bohumíně se srazilo pendolino s lokomotivou, strojvůdce vlaku zemřel
Ve stanici Bohumín na Karvinsku se dnes brzo ráno srazil vlak pendolino odjíždějící do Prahy s posunovací lokomotivou. Srážku nepřežil strojvedoucí. Ve vlaku se lehce zranil jeden člověk, kromě toho byli zraněni čtyři zaměstnanci společnosti ČD Cargo. ČTK to řekli mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský a generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Ve vlaku jelo dalších 16 lidí, cestující byli evakuováni, spoj s plánovaným odjezdem ve 04:59 byl zrušen. Provoz ve stanici Bohumín byl asi na půl hodiny přerušen.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-boh ... l/2224740?
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Železniční nehody

Příspěvek od petrp » 28 čer 2022, 17:33

Jindřich Berounský: Neštěstí v Bohumíně ve stínu předčasných informací neprofesionálního šéfa Drážní inspekce
Opět nezklamal šéf Drážní inspekce Jan Kučera, který se nepoučil z nedávných předčasných soudů, obrátivších se následně proti němu a dokazujících až nepřijatelnou neprofesionalitu (např. série prohlášení o strojvedoucím k nehodě u Českého Brodu ze 14.7.2020, kde se následně prokázala zdravotní indispozice). Už v 6.29, téměř hodinu a půl po nešťastné události, uvádí web Zdopravy.cz, že podle Jana Kučery pendolino projelo kolem návěstidla zakazujícího jízdu a vjelo tak do postavené posunové cesty. Pro ČTK Jan Kučera doslova uvedl: "Pravděpodobná možnost je takzvaná nedovolená jízda, to znamená, že pendolino projelo návěstidlo zakazující jízdu, takže nemělo ještě správně postaveno výhybky a vjelo tam, kam nemělo". Další kuriózní vysvětlení pro ČTK následuje: „Drážní inspekce na místě mimořádné události zahájila šetření příčin a okolností, na místě jsou čtyři inspektoři Drážní inspekce. Na místě je v podstatě celý územní inspektorát Ostrava. Samozřejmě to šetření bude nadlouho, potrvá několik měsíců," řekl Kučera. Jan Kučera si protiřečí. Přestože má jasno a říká, co by říkat neměl, šetření bude trvat dlouho. Profesionál se nemůže dopouštět domněnek v době, kdy nejsou vyhodnocena data z hnacích vozidel ani zabezpečovacího zařízení. Existují jen nezpochybnitelná fakta a vše další včetně okolností vzniku vážné železniční nehody je předmětem šetření. Ze statistik Drážní inspekce vyplývá, že se prodlužuje délka šetření mimořádných událostí a jako nesmyslný gól do vlastní branky se ukazuje Janem Kučerou prosazené snižování počtu inspektorů.

Nezpochybnitelným faktem a ironií osudu je, že bohumínská stanice a trať je až do Dětmarovic vybavena evropským zabezpečovačem ETCS, ale pendolinům schází jeho mobilní část. Od roku 2014 do roku 2019 mohla být česká železnice postupně vybavena radioblokem a na koridorových tratích se v současnosti mohlo intenzivněji řešit ETCS včetně palubních jednotek vozidel. Díky nezodpovědnému a neuváženému skrečování radiobloku probíhají neefektivně salámovou metodou investice do ETCS na regionálních tratích, které mohly být dávno zabezpečeny o řády levnějším systémem. Žijeme nesmyslným a nerealizovatelným národním plánem bezvýhradní implementace ETCS, na které nejsou zdroje ani kapacity a bohumínské neštěstí by mělo probrat odpovědné na odboru drah Ministerstva dopravy.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/n ... kce-707019
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Železniční nehody

Příspěvek od petrp » 30 čer 2022, 09:52

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály, lokomotiva a první vagon vykolejily. Provoz na trati je přerušen
Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, ČD zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová nejprve uvedla, že se nikdo nezranil. Později mluvčí záchranky Monika Nováková upřesnila, že se lehce zranilo pět lidí.
https://ct24.ceskatelevize.cz/stredoces ... rvni-vagon
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Železniční nehody

Příspěvek od petrp » 03 črc 2022, 14:05

Dispečeři mohli zastavit vlak před nehodou, místo toho odkazovali hasiče jeden na druhého, zjistila Drážní inspekce
Pomalá reakce dispečerů Správy železnic byla podle Drážní inspekce příčinou loňské nehody expresního vlaku u České Třebové, který narazil do kamení vysypaného z havarovaného nákladního auta, které se převrátilo v blízkosti kolejí. Dispečeři podle závěrečné zprávy z vyšetřování, na niž upozornil web Zdopravy.cz, o překážce včas věděli od hasičů. Místo aby zastavili provoz, však odkazovali hasiče na různá svá pracoviště.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/35 ... e-jeden-na
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Aaron Goldstein » 16 srp 2022, 11:42

Dnešní nehoda v Chebu dopoledne, bez zranění (foto: HZS KVK)
Na první pohled mě překvapilo, jak je ta mašina je daleko od kolejí a jak skočila ten rygol.... Pak jsem se podíval lépe a zjistil, že nahoře je výtažná kolej a mašina vypadla tam a sjela po stráni...

01.jpg
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8165
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Skeptik » 16 srp 2022, 12:48

Jo, ne všechny zkratky jsou nejlepší nápad :mrgreen:

Hlavně že se mašinfírovi nic nestalo.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 05 zář 2022, 18:22

https://echo24.cz/a/SpjdE/vlakvedouci-p ... izda-umrti
Vlakvedoucí vypadl z jedoucího vlaku. Opřel se o špatně udržované dveře
Za vypadnutím vlakvedoucího z vlaku na trati mezi Mikulovem a Břeclaví byla podle závěrů Drážní inspekce nedostatečná kontrola a údržba vnějších dveří. Bezprostřední příčinou vypadnutí šestapadesátiletého muže z vlaku bylo jejich neočekávané otevření. Muž pád nepřežil. Na závěrečnou zprávu o události dnes upozornil server Zdopravy.cz.

Muž z vlaku vypadl loni 22. září dopoledne, šlo o osobní vlak na trase mezi Břeclaví a Bořím Lesem. Podle závěrů Drážní inspekce k tragické události přispěla nedostatečná kontrola a údržba vnějších dveří služebního oddílu motorového vozu, která měla za následek jejich nevyhovující technický stav. Problém byl v tom, že rozdíl mezi správně uzavřenými a neuzavřenými dveřmi nebyl lidským okem postřehnutelný.

„Dveře byly v tomto případě nedostatečně uzavřeny a při kontaktu došlo k jejich okamžitému a překvapivému otevření bez nutnosti vyvinout větší sílu či námahu. V důsledku toho došlo ze strany vlakvedoucího pravděpodobně ke ztrátě rovnováhy (v situaci, kdy navíc vlak projížděl obloukem, kde odstředivá síla působila na vlakvedoucího právě proti těmto dveřím) a k jeho vypadnutí otevřenými dveřmi z jedoucího vlaku na konstrukci ocelového mostu,“ stojí ve zprávě.Drážní inspekce na problém s nedostatečným zajištění dveří přišla při následné kontrole vozidla a ověřovacím pokusu. K potvrzení toho, že vlakvedoucí vypadl jen opřením o dveře, stačily dvě pokusné jízdy se zajištěným figurantem z řad hasičů. Když se o ně figurant v místě události opřel tělem, otevřely se.

Drážní inspekce vydala na základě této události Drážnímu úřadu několik bezpečnostních doporučení. České dráhy následně začaly dveře vyměňovat. Do výměny dveří zakázal dopravce pobyt zaměstnanců ve služebním oddílu za jízdy vlaku, uvedl server.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 06 říj 2022, 16:44

asi sem...
Splašená šalina v USA (Denver???, Colorado) 24. 9. 2022

táto nehoda + podobná v 2019
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 23 led 2023, 00:31

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/hor ... rakouskem/
Hořící lokomotiva bez strojvedoucího vykolejila u hranic s Rakouskem
Berlín – Podle úřadů v jižním Německu se snaha uhasit požár vlaku změnila v pátek brzy ráno ve velkolepou honičku poté, co se dieselová lokomotiva bez strojvedoucího sama od sebe rozjela směrem do Rakouska.

Hasiči byli přivoláni k hašení požáru vlaku u obce Strass kolem třetí hodiny ranní (02:00 SEČ), uvedl bavorský Červený kříž. Krátce před jejich příjezdem se však lokomotiva začala pohybovat z kopce po svažité trati a nabírala rychlost, když se valila několik kilometrů směrem k městu Freilassing.

Na videu, které na internetu zveřejnil sbor dobrovolných hasičů ve Freilassingu, bylo vidět, jak z vlaku šlehají plameny a kouř, když se řítí městem.

Hasičům se podařilo „vlak duchů“ převést na vedlejší trať poblíž stanice Freilassing, kde byl zastaven nárazníkem dříve, než mohl překročit hranice. Požár byl uhašen a nikdo nebyl zraněn, uvedl bavorský Červený kříž ve svém prohlášení.


COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Železniční nehody

Příspěvek od martanus » 05 úno 2023, 10:55

V Ohiu vykolejilo a vzplálo asi 50 vagonů jedovatého a hořlavého materiálu
Požár zuří již 24 hodin. Podle médií vlak převážel vinylchlorid.

Hasiči tvrdí, že požár neuhasí, dokud si nebudou jisti, že je to bezpečné.
https://t.me/militarymaps/32116
photo_2023-02-05_10-55-21.jpg
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 13 úno 2023, 20:14

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/nej ... pozornost/
Největší ekologická katastrofa v dějinách USA? Americká vláda odvrací pozornost
Pět dní po vykolejení vlaku převážejícího vinylchlorid a jeho výbuchu poblíž hranic Ohia a Pensylvánie posádky zapálily řízené spalování toxických chemikálií, aby zabránily mnohem nebezpečnějšímu výbuchu.

Tisíce lidí ve městě East Palestine, kde žije asi 5 000 obyvatel, byly evakuovány a úředníci varovali, že řízené spalování vytvoří v celém regionu fosgenovou a chlorovodíkovou šmouhu.

Fosgen je vysoce toxický plyn, který může způsobit zvracení a dýchací potíže a byl použit jako zbraň v první světové válce.

Všechny tyto „létající objekty“ mají odvést vaši pozornost od obrovského množství smrtícího vinylchloridu, který se vláda rozhodla spálit nad zemědělskou půdou v Ohiu.
OHIO: Tohle se děje s auty po průjezdu přívalovým deštěm… 70+ mil od incidentu.
All these “flying objects” are a distraction to keep your attention from the massive amounts of deadly vinyl chloride the government decided to burn over Ohio farmland. pic.twitter.com/aKR5ipQS8k
— Stew Peters (@realstewpeters) February 12, 2023
OHIO: This is what’s happening to cars after driving through spurts of rain…70+ MILES SE OF THE EAST PALESTINE INCIDENT! pic.twitter.com/5QwXWg6mwU
— Stew Peters (@realstewpeters) February 12, 2023
Může se jednat o jednu z největších ekologických katastrof v dějinách USA. Při havárii EastPalestine uniklo, rozlilo se a shořelo zhruba 100 000 galonů nebo 1 000 000 liber vinylchloridu. Kyselé deště a fosgen zdecimují ekologii zón.
Frank Castiglione
This may be one of the largest ecological disasters in US history.
There were roughly 100,000 gallons or 1,000,000 pounds of Vinyl Chloride leaked, spilled and burned at #EastPalestine crash.
Acid rain and Phosgene will decimate the zones ecology. pic.twitter.com/Lk8sGHBAUs
— Frank Castiglione (@CastiglioneFrnk) February 7, 2023
Černobyl v Ohiu, jsou velmi dobří v umlčování lidí a zatemňování médií, je třeba si to uvědomit. V Pensylvánii jste taky v prdeli. Tohle bude Boží prst rozmazávající rakovinu a smrt po více státech, viditelný z vesmíru, biblická zhouba a hrůza.
UAE Exotic Falconry & Finance
They Chernobyled Ohio, they are very good at silencing people and blacking out the media, you need to be aware. Pennsylvania, you’re fucked too. This will be a finger of God smearing cancer and death across multiple states, visible from space, a biblical blight and horror. pic.twitter.com/vsnALMAtrc
— UAE Exotic Falconry & Finance (@FalconryFinance) February 12, 2023
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 15 úno 2023, 07:26

Ono je to hneď na kraji dediny - East Palestine, asi 5 tisíc duší...
Vlacek_v_Ohiu.jpg
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Železniční nehody

Příspěvek od Alchymista » 01 dub 2023, 06:27

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/v-m ... cal-horet/
V Minnesotě vykolejil vlak převážející etanol a začal hořet
Dnes ráno (30.3.2023) vykolejil nákladní vlak převážející etanol, což si vyžádalo evakuaci obyvatel malého městečka nedaleko Minneapolis, informovala stanice Fox News.

Společnost Burlington Northern Santa Fe (BNSF) Railway uvedla, že 22 vagonů vykolejilo kolem 01:00 místního času poblíž Raymondu v okrese Kandiyohi. Některé z vykolejených vozů převážely etanol a kapalinu z kukuřičného sirupu, které se vznítily.

V důsledku incidentu úřad šerifa okresu Kandiyohi evakuoval nedaleké město. Zde je jejich vyjádření:
🚨 @rawsalerts || #BREAKING: Train carrying Ethanol has Derailed causing it to explode Prompting Immediate Evacuation Orders for Residents within Half-Mile Radius

📌#Raymond | #Minnesota

Emergency officials have issued an urgent evacuation notice for pic.twitter.com/oFBYbZTemw…
— PiQ (@PriapusIQ) March 30, 2023

Chopper 5 video of train derailment aftermath in Raymond. The community is about 100 miles west of the Twin Cities. No one was hurt, but residents are being asked to evacuate. pic.twitter.com/zvIA4e5sR2
— Chris Egert (@ChrisEgertTV) March 30, 2023
„Hasičské sbory z Raymondu a četných okolních sborů zasahovaly, protože několik vykolejených cisteren začalo hořet a bylo zjištěno, že převážejí určitou formu etanolu a další s kapalinou kukuřičného sirupu.“
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/kat ... -metanolu/
Katastrofa na řece Ohio: do přehrady narazil člun převážející 1400 tun metanolu
Tři velké bárky, z nichž jedna převážela 1 400 tun metanolu, se na řece Ohio v Louisville ve státě Kentucky po odpojení od remorkéru zaklínily do hráze a částečně se potopily (29.3.2023).

Louisvillská městská záchranná služba uvedla, že k plavební nehodě došlo v úterý brzy ráno, když se tři bárky – součást skupiny deseti člunů – uvolnily z remorkéru poté, co narazily do konstrukce u vjezdu do Portlandského kanálu poblíž říčních zdymadel a přehrady McAlpine.

Videozáznamy z úterního večera ukazují tři bárky přimáčknuté k mostu.

Bárka převážející 1 400 tun metanolu je částečně potopena u přehrady McAlpine.
🚨#BREAKING: Multiple Emergency Response Teams has been Deployed to Address Submerged Barge Carrying 1,400 Tons of Toxic Methanol in the Ohio River
📌#Louisville | #Kentucky
⁰A major incident has taken place in the Ohio River near Louisville, Kentucky, requiring multiple… pic.twitter.com/swXQD8c5Zk
— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) March 29, 2023
Mluvčí pobřežní stráže Chris Davis řekl televizi NBC News, že státní a federální agentury se snaží bárky odstranit. Doprava po řece byla zastavena.
Louisville | Barge containing 1,400 tons of methanol, loose on the Ohio River
pic.twitter.com/tMf6YQMB1r
— Nerdy 🅰🅳🅳🅸🅲🆃 (@Nerdy_Addict) March 29, 2023
Emergency Response Team (ERT) at a barge incident on the Ohio River in Lville. 10 of 11 barges are loose from the tug. One carrying 1400 tons of methanol partially submerged at McAlpine Dam. Nearest water intake is in Henderson. @USCG @kyfishwildlife @ORSANCOchannel pic.twitter.com/qyWJZkTYGg
— Kentucky EEC (@KentuckyEEC) March 28, 2023
„Uzavřeli jsme dopravu.“
„Budou probíhat záchranné práce a bude to nebezpečné,“ řekl Davis.

Společnost Louisville Water Co. prozatím oznámila, že incident nevyvolal ekologickou katastrofu a pitná voda ve městě zůstává nedotčena.

„Vaše voda je bezpečná k pití,“ uvedla vodárenská společnost v příspěvku na Facebooku.

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí uvádí, že metanol je vysoce toxický pro lidi i volně žijící zvířata. Tato chemická látka, zařazená do kategorie „toxických alkoholů“, se běžně vyskytuje v nemrznoucích směsích, čističích karburátorů a kapalinách do ostřikovačů.

… a tento incident přichází v návaznosti na únik toxické vody z vykolejení vlaku ve východní Palestině, která se dostala do řeky Ohio, což přimělo vodohospodářské agentury přijmout preventivní opatření k zabezpečení pitné vody pro miliony lidí.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět